Cikk: Az M1-esen pánikhangulat alakult ki" - hogyan látták a hókáoszt az osztrák segí

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tobb tagunk is belekerult a ho fogsagaba.
A Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti azokat az állampolgárokat, akiknek a járművük továbbra is az M1 autópályán vesztegel, hogy a 06-34/517-777 és a 06-20/224-27-22-es telefonszámon jelentkezzenek, hogy rendőri segítséggel elszállíthassák járműveiket.

 

Tűz*

Állandó Tag
Állandó Tag
Ebben a megyében lakom, tőlünk nyugatra rossz a helyzet.

A lapnak bizony nagyban igaza van, kár azon szépíteni is valamit.

Ami a legrosszabb, hogy még ilyenkor is osztogatták a büntetőcédulákat, csekkeket a büntetésről, mert rossz helyen álltak. :mad: Egy ilyen csekket kapott autó tulajdonos írta meg az egyik oldalon. Szánalmasak!
 

hiranneth

Állandó Tag
Állandó Tag
A civil összefogás viszont hihetetlen volt! Nagyon sok önkéntes élelmet,innivalót,takarókat vitt az úton rekedteknek! A falvak és városok ideiglenes melegedőket nyitottak és igyekeztek mindenben segíteni! Sokan idegeneket fogadtak az otthonukba,akár több éjszakára is és gondoskodtak róluk. Ezt se felejtsük el!
 

platz

Állandó Tag
Állandó Tag
"Törzsben" gondolkodnak. Pedig "lábban és kézben" is kellene".

Köszönet a sógorok példamutató és hatékony rendcsapásáért és egyben a bemutatófoglalkozás tartásáért.
 

rodeoclown

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a helyzet! Ha a "?FEJ?" Brüsszelben van, otthon marad a fejetlenség. Talán Viktor telója is lemerült és nem tudta nekik megmondani, hogy mit csináljanak (vagy csinálhatnak).
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Csütörtök du. fél 2-kor történt a tömegbaleset az M 7-esen, és 3 óra körül történt a baleset az M 1-esen, de csak este 7-8-kor zárták le a pályákat, amikor már több tízkilométeres kocsisor torlódott fel mindkét helyen. A kocsisorban rekedt autósok kiszabadítása, a szalagkorlátok megbontása csak másnap déltől kezdődött el, amikor a szél már behavazta az autókat, a pályát, az elkerülő utakat, és hótorlaszokat emelt. Előző délután és este még nem voltak hótorlaszok, simán le lehetett volna terelni az autókat a pályáról, de ennek érdekében nem történt intézkedés, csak másnap, amikor a hótól ez már tényleg lehetetlenné vált, plusz ezrek éjszakáztak a kocsijukban családostul.
Ez a sajnálatos helyzet az illetékesek késlekedése miatt alakult ki, nem pedig az időjárás meg az állampolgárok felelőtlensége miatt. 87 januárjában sokkal rosszabb hóhelyzet alakult ki, mégse rekedt senki az utakon. Honnan gondolná egy állampolgár, hogy ha egy baleset miatt beszorul a kocsijával egy dugóba az autópályán, az égvilágon senki se fog intézkedni, hóesés ide vagy oda.
 

Bszityu

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyar honvédség? Ugyan már !
Az elsők között szüntették meg a rendszerváltáskor...
Amúgy meg senki nem vette komolyan a figyelmeztetéseket itthon.Azok sem akik elindultak.Nem is emlékszem hogy március közepén ilyen idő lett volna valaha.
Ezért is volt katasztrófa helyzet.Köszönet jár mindenkinek aki tudott és segített.
Nálunk Szeged környékén akadoztunk , pedig mi csak a szélét kaptuk.Szerencse hogy hétvégére esett az eset.
 

enciki

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én férjem is Tatán volt csütörtőktől majd szombat délelőt tudot tovább haladni régi m1-sen.Tudnák mesélni.
 

juditmacska

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért néhány szót mégiscsak megérdemel a történet. Részese voltam, kislányommal a hátam mögött. Bár én szerencsésebben jártam a többieknél. Indulás előtt interneten, a médiából igyekeztem tájékozódni, el merjek-e indulni. Sehol sem hívták fel a figyelmet arra, hogy gond lehet, bár azt természetesen tudtam, hogy jó időre nem számíthatok. 14-én délután fél 4-kor indultunk el az M1-n Bécs felé, az első kb. 30 kilométeren még hó sem volt, aztán Székesfehérvár után már csak kettesben lehetett haladni. Balesetet nem láttam, igaz, hókotrókat sem, bár akkor már nagyon esett a hó, s a hőmérséklet is folyamatosan csökkent. Az ablaktörlőre úgy fagyott rá a hó, ahogy megérkezett. Innentől elég rossz volt a kilátás, a dugóban folyamatosan kiugráltam - a többiekkel együtt -, hogy jégtelenítsem kézzel. Aztán 5 óra magasságában leállt minden. Néztem telefonon az internetet, semmi hír. Hallgattam a rádiókat, telefonáltam az Útinformnak, az Autópályakezelőnek, fel sem vették. Úgy fél óra múlva bemondta az egyik kereskedelmi rádió, hogy Ausztriában több autópályát lezártak. Itt ijedtem meg igazán, gondoltam, akkor visszafordulok Budapest felé. Az első kijárónél nem tudtam lemenni, annyian voltak. Tatabánya előtt végre sikerült, viszont ahogy leértem a pályáról megközelítőleg 20 cm hó fogadott, iszonyatos szél, kemény mínuszok. A táblákat nem lehetett látni, rájuk fagyott a hó. Még szerencse, hogy létezik GPS, ami visszanavigált az autópályára, immár Pest irányába. Telített volt mindkét pályaszakasz, sehol hókotró, rádióban semmi hír, csak a sötét volt és az őrjítő havazás. Mindent összevetve: fél 9 magasságában hazaértem. Néztem a netet, van-e további hír. Nem volt. Tv-ben szintén semmi. Másnap hallottam Pintér Sándor "belevaló" nyilatkozatát, hogy mi voltunk a felelősek a kialakult helyzetért. Azt gondolom, az autópálya díját azért fizetjük, hogy az út járható legyen. De ha már kialakult a helyzet, volnának szervezetek, melyek a mentést koordinálhatták volna. Ahogy később hallottam, a civilek, a magánemberek kitettek magukért. Csak egy megjegyzés a végére: alighanem a világ több országában ilyenkor önként mondanának le felelős vezetők, nem magyarázgatnák a bizonyítványukat, hárítanák a felelősséget másokra...
 

Eszter Szilágyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Böjte Csaba gondolatát megosztva, milyen érdekes az élet/sors/történelem (ki minek akarja, annak nevezi), hogy pont március 15-én, a Sógorok elnyomása elleni forradalom napjának nemzeti ünnepén, bizony a "Habsburgok" jöttek segíteni. Szó nélkül.
Elgondolkodtató.
 

egerke74

Új tag
Őrület volt ez az egész ,nagyon meghatódtam,mennyien segítettek,és kéne hogy sok más esetben is össze tartsanak az emberek!
 

takan

Állandó Tag
Állandó Tag
Szánalmas volt a helyzet kezelése, de még ennél is szánalmasabbak voltak Pintér öntömjénező nyilatkozatai
 
Oldal tetejére