Élet a halál után

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Ehhez képest elég kevés a 120 éves ember. Még a szentéletű pápák se élnek addig.....Ha ők se, akkor a többiek meg pláne...
Ha jól sejtem, az ókorban már a 40 éves is vén trottynak számított...

A 120 év csak lehetőség, de nem kötelező. Pápákról meg jobb ha nem szólsz, mert nekik aztán végképp nincs közük sem a teremtőhöz, sem a programozott sejthalálhoz.

Noé még nem ezekkel a megcsonkított génekkel rendelkezett és a gyermekei sem. Noéval más baj is volt, mert a nefilimekre hasonlított. A "papa" észre is vette, amikor megszületett és szegény asszony hiába bizonygatta, hogy hűséges volt, hiszen nem hasonlított egyikőjükhöz sem. A haja vörös volt, a szeme világos színű... A Biblia szerint 950 évet élt, de a Gilgames eposz szerint nem halt meg, hanem az istenek magukhoz emelték a feleségével együtt, úgy, mint Illést később a Bibliában.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha isten megállította a napot, akkor tulajdonképpen a Föld forgását állította meg. Nem semmi, ekkora tömegnek elég rendes impulzusa van. Ha Föld meg is állt, attól még a légkör forgott tovább. tehát óriási szélviharoknak kellett volna lennie... Ja, és mikor a Föld hirtelen megállt, mindenki hirtelen jól pofára esett..

Ami azt illeti, a föld forgásának megállítása még mindig nem akkora csoda, mint az energia semmiből való előbukkanása, vagy az élettelen anyag életre kelése.
Ha egy természetfeletti lény képes megállítani földet, miért ne lehetne képes azt is megtenni, hogy senki ne essen pofára, vagy ne keletkezzenek szélviharok.
Egy fizikai törvényeken felül álló, természetfeletti lény bármit megtehet, Ernoe viszont úgy hisz a csodákban, hogy nem hisz természetfeletti lényben, aki a fizikai törvények felett áll, ő abban hisz, hogy a fizikai törvények időnként kiiktatják magukat, és pl. energia keletkezik a semmiből, vagy az anyag spontán életre kel. Szerinte ilyen csodák maguktól keletkeznek. Ez ugyan mitől hihetőbb?
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Ehhez képest elég kevés a 120 éves ember. Még a szentéletű pápák se élnek addig.....Ha ők se, akkor a többiek meg pláne...
Ha jól sejtem, az ókorban már a 40 éves is vén trottynak számított...

Rosszul sejted, az ókorban is ugyanaddig éltek az emberek, mint ma, ha nem tovább. Nézd meg a híres ókori görögök életkorát. Arkhimedesz pl. 75 évet élt, Thalesz 78 évet, Diogenes 89 évet, stb.
Jelenleg a világ legöregebb embere egy 115 éves nő, miután nemrég halt meg egy 116 japán éves férfi, Kimura Dzsiroemon. Addig ő volt a legöregebb. Legalábbis, akit számon tartottak. Szóval a 120 év nem feltétlenül kamu.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
A biblia nem tévedésmentes és nem hiba nélküli. A biblia nemcsak a "csodákkal" mond ellen napjaink tudományos nézeteinek hanem a szemléletmodjával is. (A Nap mozog a Föld nem mozog...???)
Visszatérve a felvetéseidre kedves Ernoe, a Biblia bizony hiba és tévedésmentes. Minden egyes állítólagos "ellentmondás" kizárólag a Te tájékozatlanságodból fakad. Az apologetika ezeket már mind megmagyarázta. Vedd a fáradtságot, és nézz utána.

A Biblia ugyanolyan hétköznapi kifejezéseket használ a napszakok leírására, mint mi is. Mi is azt mondjuk, hogy "felkel a Nap" vagy "lemegy a Nap", pedig tudjuk, hogy nem a Nap sétál. És használjuk a napkelte, napnyugta szavakat is, pedig a Nap se fel nem kel, se le nem nyugszik. Te talán nem használod ezeket Ernoe? A Biblia is ugyanúgy használja ezeket, mint Te, attól még nem tudománytalan, vagy Te is az vagy. Ez csupa mondvacsinált ellenérv.

Nem tudom menyi értelme van veled beszélgetni ha te a 21. században a dörgést és a villámlást még mindig "isten haragjának" tekinted ahogy a bibliában áll?

Hol áll a Bibliában az, hogy a dörgés és a villámlás Isten haragja? Én nem tudom, Te milyen könyvet olvasol Ernoe, amit Bibliának nézel.


Ha a biblia természettudományosan korrekt lenne akkor nem kéne állandoan csodákat beleszöni, akkor egy "realitásokat tartalmazo könyvnek" nevezhetnénk, de igy csak egy mesekönyv.
Ernoe, először is a Bibliában nincsenek "állandóan csodák". Ahhoz képest, hogy hány évezredet ölel fel, igen kevés csoda van benne, és azok is általában egy-egy fontos korszakban összpontosulnak. Isten csak nagyon ritkán avatkozott be csodákkal a világ folyásába.
Ellenben Te az egész hitedet olyan csodákra építed, amik szerinted maguktól jöttek létre, noha soha senki nem tapasztalta, hogy energia vagy anyag a semmiből keletkezzen, vagy a holt anyag életre keljen. Mivel az egész hited ezen alapul, az abiogenezistől elkezdve az evolúcióig, az eleve nem lehet más, csak mese.
-
-
Az "élet" a rendezett anyag egy tulajdonsága, egyfajta "minöség". Ha vizes homokbol egy gombocot gyursz akkor az egy "gomboc", egy tulajdonság amivel a vizes homok nem rendelkezett. Az egy minöségi ugrás.

Lehet, csakhogy azt a gombócot én gyúrtam, és nem ő gyúrta magát, tudod, Ernoe. Te meg ilyeneket állítasz.


Egy ember az egy ember. Kettö már lehet egy szerelmes pár aki utodokat hozhat létre és hárman egy családot alkotnak. A szerelmes pár és a család egy-egy "minöségi" ugrás. Egy csomo rokon család egy nemzetet alkothat. Lakonegyedeket, tánccsoportot az ördög tudja még mit. Mit nem lehet ezen megérteni?


Ezek mögött a minőségi ugrások mögött, amiket példának felhoztál, mind mögött intelligens döntések állnak. Nem pedig a véletlen.


Tudod kedves Jászladány én nem vitatkozok többet veled mert felesleges. Aki az ördögben hisz, aki a menydörgést Isten haragjának tekinti, aki halál utáni életet igérget a másiknak eladásra de szállitani nem tud az egy szálhámos vagy eszeveszett az én szememben.
Én se szívesen vitázok veled, mert olyasmiket adsz a számba, amit nem mondtam, olyan dolgokat akarsz belepakolni a Bibliába, ami nincs benne, folyton ködösítesz, mellébeszélsz, és mindezt arrogánsan és lenézően.
Az én szememben pedig az az eszeveszett, sőt rossz indulatú, aki úgy akarja rombolni mások hitét, hogy fogalma sincs a másik hitének az alapjairól, sem a bizonyítékairól, csak vaktában vagdalkozik, rá akarja kényszeríteni másokra a maga felfogását, ami ráadásul semmivel sem reálisabb, mint a másiké, sőt, még sokkal megalapozatlanabb. És mindezt úgy, hogy saját hitvallását mindenkié fölébe helyezi.

Örülök neki, hogy a vallások hatalma egy kicsit vissza van fogva mert ha rajtad mulna lobogna a mágja. Te a bibliábol mondanád meg mi a helyes mi a helytelen, kibe látsz "ördögöt".

Te vagy az, Ernoe, aki nem tudod elviselni, hogy vannak, akik Istenben hisznek. Minden topicban mindent megteszel, hogy ne higgyenek benne, ennek érdekében még hamis állításoktól sem riadsz vissza. Azt a máglyát Te gyújtanád Ernoe, ahogy mindig is a keresztények voltak azok, akik a máglyán égtek, és nem ők voltak azok, akik meggyújtották. A világ mindig is üldözte Isten embereit Kain gyilkosságától elkezdve az egész történelem során. Ezért üldözték Jézus követőit is, lám, Te is éppen azt teszed, még itt is, virtuálisan is.

Egy örültség azt gondolni, hogy az univerzum miattad lett létrehozva. Hidd el veled is csak az fog történni a halálod után mind az elszáradt virággal, szétbomlasz az alkotorészeidre, hamu leszel.
Lehet, de fel fogok támadni, Ernoe. Ahogy Jézus is feltámadt. És ezt még mindig nem tudtad megcáfolni. Ami azt illeti, nem is értem, miért akarod annyira megcáfolni. Miért fáj az neked, ha valaki ebben hisz? Attól tartasz, hogy majd csalódik a halála után? Ettől akarod megkímélni? Ha azt hiszed, nincs semmi a halál után, akkor úgyse tudja meg a delikvens, hogy igaz volt-e a feltámadásba vetett hite vagy sem. Akkor meg mit zavar Téged, ha valaki ebben hisz? Mi a csoda mozgat téged Ernoe? Ezt az egyet még áruld el nekem, mert nagyon érdekelne!

Christopher Reeve, a Superman filmek sztárja egy szerencsétlen lovasbaleset során nyaktól lebénult. Az élete következő közel 10 évében mindvégig hitte, hogy meg fog gyógyulni, és ezért mindent meg is tett. Sajnos nem gyógyult meg, 2004-ben meghalt.
Az ő reménye ugyan nem teljesedett be, most már tudjuk, de szerinted jobb lett volna ennek az embernek úgy leélnie a hátralévő életét, hogy nem hisz a gyógyulásában? Úgy, hogy nincs reménye se rá? Attól könnyebb lett volna neki? Boldogabb lett volna?
Milyen alapon veszed el te a reményt bárkitől is Ernoe? Pláne úgy, hogy azt sem tudhatod, hogy neked van-e igazad, vagy a másiknak!
Hát igen, ebben tényleg van valami ördögi. Azt mondani Christopher Reeve-nek, "Nyugodj csak bele, és ülj veszteg a tolószékedben még tíz évig vagy akármeddig, úgysem fogsz többé lábra állni, soha ebben az életben!" És ez még igaz is lett volna. Csak éppen ördögien kegyetlen.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A mainstream tudomány egyik legfontosabb feladata, hogy minden erejével harcoljon az ellen, hogy ez megtörténjen. Ennek a társaságnak egyik képviselője Ernő és én nagyon reménykedem, hogy csak azért teszi ilyen lelkesen, mert komolyan hiszi, hogy igaza van és nem hivatásból.
-

Kedves Kyra_
-
En nem vagyok a pénz ellensége, szemrebbenést megfizettetném magamat az isten elleni opozitios munkámért ha találnék rá vevöt végülis a pap sem prédikál ingyen. :)
-
Allszentségnek találom, hogy a kereszténység megveti ha valaki nyereséggel dolgozik, jobban becsüli azokat akik mindig pénzzavarba vannak. Ennek valoszinüleg az az oka, hogy nyomor nélkül senki sem állna sorban könyörögni: "Uram irgalmazz nekünk! Krisztus kegyelmezz nekünk! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!" holott minden hivö szorgalmasan dolgozik és megalázkodás nélkül joga lenne abbol megélni.
-
Minek hozott létre az isten embereket a Földön ha a bolygo nem tud eltartani bennünket? A papság ezt azzal magyarázza, hogy "bünösök" vagyunk, megettük az összes almát ami a paradicsomban volt. Igen ám de akkor mit hozott helyre Jézus? Hogy megehetjük a testét attol még nem szünt meg Afrikában az éhség. Az átváltozás után se a bor se az ostya menyisége nem nö meg, még a kaloriaérték is változatlan.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Visszatérve a felvetéseidre kedves Ernoe, a Biblia bizony hiba és tévedésmentes. Minden egyes állítólagos "ellentmondás" kizárólag a Te tájékozatlanságodból fakad. Az apologetika ezeket már mind megmagyarázta. Vedd a fáradtságot, és nézz utána.
-

Kedves Jászladány
-
"Apologetika" istenbizonyitást jelent és köztudott, hogy isten létét nem lehet se bizonyitani sem tagadni.
Ez tipikus a nemlétezö dolgokra. A spaghetimonszter létével is igy vagyunk.
-
Az ellentmondások listája amiböl egy kis kivonatot közöltem teljesen független egy isten lététöl, anyi esze mindenkinek van, hogy egy dologrol két különbözö állitás nem terthato.
-
A Napot nem lehet megállitani az égen, a Föld forgásának a hirtelen megállitása ( hogy a harcosoknak több idelyük legyen az ellenség gyilkolására) meg - ahogy az egyik hozzászolo találoan megemlitette - komoly következményekkel járt volna.
-
Hol áll a Bibliában az, hogy a dörgés és a villámlás Isten haragja? Én nem tudom, Te milyen könyvet olvasol Ernoe, amit Bibliának nézel.
-

Palesztinában ritkán dörög az ég ezért gondolták az emberek, hogy a dörgés "Isten hangja"
-
Csodálom, hogy kiadod magadat biblia-szakértönek és nekem kell megmondani, hogy a Zsoltárok könyve 29:77,19 a Kinyilatkoztatások könyve 4,5:6,1 stb, vagy szent János 12:29... televan ilyen állitásokkal. Talán emlékszel még az Egyptomi csapásokra ahol egész nyájat öl meg a joisten villámok segitségével.
-
Szt. Lukács irja (10:18, 17:24) hogy az "emberfia" és a "Sátán" villámot szor a földre. Ne tetezsd magadat butának. Benjamin Franklin találmánya ellen protestált az összes vallás, a vatikán mellet és vele szembenállok is. Csak a katonaság ismerte el azonnal a villámhárito fontosságát, a villámhárito megvédte öket a puskaporos hordok felrobbanásátol vihar idelyén.
-
Ernoe, először is a Bibliában nincsenek "állandóan csodák". Ahhoz képest, hogy hány évezredet ölel fel, igen kevés csoda van benne, és azok is általában egy-egy fontos korszakban összpontosulnak. Isten csak nagyon ritkán avatkozott be csodákkal a világ folyásába.
-
Már megint kiakarod magyarázni magadat. Ha igy van akkor mi a francnak kell az embereknek a napjainkban is rendszeresen imádkozniuk? Ugy sem használ.
-
Ellenben Te az egész hitedet olyan csodákra építed, amik szerinted maguktól jöttek létre, noha soha senki nem tapasztalta, hogy energia vagy anyag a semmiből keletkezzen, vagy a holt anyag életre keljen. Mivel az egész hited ezen alapul, az abiogenezistől elkezdve az evolúcióig, az eleve nem lehet más, csak mese.
-
Látod ismételten offolsz. Vedd már észre, hogy a "semmi" az nem stabil, ez pedig elég volt ahoz, hogy az univerzum realizálodjon belölle.
-
Az élölényeket nem egy ember, a názáreti Acs fogadott fia (vagy legyen töllem egy multiple személyiséggel rendelkezö emberi képmással rendelkezö isten) hozta létre és helyezte öket egy az univerzum szélén levö porszemnyi planétára, hanem ugy jöttek létre az univerzumot kitöltö anyag évmilliárdokig tarto kölcsönhatása folyamán.
-
merlin-300x225.jpg

-

Nem érzed a különbbséget a Merlin és egy fejlödési process (folyamat) között?
-
Epp most néztem meg egy Woody Allen filmet turbulens jelenetekkel. Kölönbözö személyek bombardirozzák a föszereplöt a legkülönbözöbb hülye kérdésekkel, kivánságokkal, egy nagy káosznak tünnek a jelenetek. Ezt filmre vinni, egy borzaszto nagy teljesitmény. Ott mindennek kell paszolni, szavaknak, mozgásnak. Fantasztikus. Imádom Woody Allent.
-

Igy van ez mondjunk velünk emberekkel. Ha valaki kitervelt volna bennünket, ha azt akarta volna, hogy olyanok legyünk amilyenek vagyunk, akkor egy elképzelhetetlenül ügyes, okos tehetséges regisseur-t kellet volna találnia.
-
Az élet létrehoz ilyen komplex szituatiokat minden stress nélkül. A Woddy Allen film jelenete bár hol, bár mikor létrejöhet a világon, a mestermunka az ha ezt nekünk (rendezönek) lekell másolni. A világ olyan bonyolult, hogy nincs is mester aki az egészre egy koreográfiát tudna irni.
-
Ne haragudj, hogy ezt jobban kifejtem mert itt botlotok meg mindig. Vegyünk egy focimecset. A focisták 90 percen keresztül szaladgáltak, örült munka. Most képzeld el, hogy az a feladatod, hogy ezt a mérközést szinpadra vigyed, minden mozdulatnak, bokacsörgésnek ugy kell lezajlania mind az elsö mérközésen.
-
Minden további nélkül lelehet játszani egy másik focimecset, az eredmény más lesz, a sérültek száma más lesz, a kapufák, szögletek aránya más lesz.... de az elsöt lemásolni az lehetetlen. (Ki tudja a labdát kétszer ugyan abban az ivben rugni....)
-

Az evolutio nem egy bolti számla aminek a végeredménye minden összeadás után ugyan az. Az ember létezése nem azért fantasztikusan meglepö mert lehetetlen lenne hanem azért mert nem valoszinü, (mondhatom kizárt) hogy a történelem ujra ugyan ugy megismétlödjön. (Az evolutio az történelem)
-
Probáld meg ezt felfogni. A komplikált univerzum egy mégkoplikáltabb rendszert (lényt, istent) kivánna meg ha nem magátol hanem kivülröl ráeröltettve formálodott volna. Ez nemcsak lehetetlen, értelmetlen hanem magyarázatok nélküli megoldás lenne.
-
Az isten nem egy magyarázat. Azt istent nem lehet telefonon felhivni. Egy csalás azt állitani, hogy az isten felvenne rendeléseket (engedd át a lányomat az érettségin, gyogyitsad meg a nagymamát az alzheimerböl, a cukorbeteg apámat, add, hogy találjak egy üres parkolohelyet a bolt elött) Az ilyen gondolkodás idelyétmult, gyerekes, káros, haszontalan....
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
Az apologetika (hitvédelem) - ahogy mondod - megprobál az értelemre hatni, ezért volt muszály az "isteni tollbamondást" elöször lektorálni. Szt. Tamás evangeliuma - ahol a Kis-Jézuska agyagbol verebeket csinál és lelket lehel beléjük, az osztálytársait az iskolaudvaron tréfábol kecskévé változtatja - kilett vonva a forgalombol és csak apro gyerekeknek olvassák fel.
-
Az összes egyház, az összes szekta saját preparált (cenzura) bibliával dolgozik. A keresztény biblia püspöki jováhagyással kezdödik, egy protestáns evangelium olvasása az "örök élet" elvesztésével jár.
-
Ezért megne probáljon valaki közületek egy amerikai szállodában heverö Holly Bibliába beleolvasni, még csak WC-Lektüre gyanánt sem.
-
Ez nem igaz, mindkét teremtés leírásban az állatokat teremtette először. Az 1 Móz. 2,9-ben a "formált" ige befejezett múlt időben is fordítható,
-
Ennek semmi köze a ragozáshoz. Mozes 1,25-27 ben áll, hogy Isten elöször a föld állatait teremtette, kicsit odébb Mozes 2,18-19 pedig az van, hogy elöbb az ember. Ezért mondtam, hogy bakteriumok nélkül a mai napig nem emésztette volna meg Adam az almát.
-
Nem tudom, hogy miért akadékoskodsz, az összes korrektura, törlés ellenére televan a szentirás ellentmondásokkal.
-
Te azt irod, "csak egy vizözönleirás van", igen, és még ebben az egyben is van ellentmondás. Lapozzd fel kérlek Mozes 7,2-t és olvass bele Mozes 7,8-9 be. Az elsöben az áll, hogy a "tiszta állatokbol hetet", a másik helyen az áll, hogy "mindenböl egy párat".
-
Szivesen felsorolom a többi ellentmondást is de akkor tele lesz vele ez a topik. Ne vigyél a kisértésbe, ne térjünk el a témátol.
-
Ha egy természetfeletti lény képes megállítani földet, miért ne lehetne képes azt is megtenni, hogy senki ne essen pofára, vagy ne keletkezzenek szélviharok.
-
Egy fizikai törvényeken felül álló, természetfeletti lény bármit megtehet, Ernoe viszont úgy hisz a csodákban, hogy nem hisz természetfeletti lényben, aki a fizikai törvények felett áll, ő abban hisz, hogy a fizikai törvények időnként kiiktatják magukat, és pl. energia keletkezik a semmiből, vagy az anyag spontán életre kel. Szerinte ilyen csodák maguktól keletkeznek. Ez ugyan mitől hihetőbb?

-
Miért teteted magadat butának kedves Jászladány? Miért adsz a számba olyat amit nem mondtam?
-
Már ebben a topikban is számtalanszor leirtam miként szervezödik az anyag, jöttek létre az elemek, molekulák és belöllük az élö tulajdoságot mutato rendszerek (nem ujcsettintésre mind a bibliában áll), hogy hogyan müködik az evolutio és mit jelent energia a vakuumban. (Ha ez utobbi marhaság lenne akkor soha nem tudna a napfény eljutni a Földre)
-
A természettudományos ismereteket helyeseknek tekintjük mert minden pillanatban leellenörizhetöek. Az atomelmélet pl. messzemenöleg helyes mert tervezni, számolni tudunk vele, a vallások mesék mert ne lehet az állitásaikat igazolni, a hivök csak beképzelik, hogy ha valami sikerül nekik az istentöl jön, ha nem sikerül nekik akkor az isten nem akarja.
-
Mi van ha két boxolo imádkozik a ringben. Melyiknek fog az isten segiteni? Aki elveszti a mérközést az rosszul imádkozott?
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernő!

Goebbels óta tudjuk, hogy ahhoz, hogy valami hitelesnek tűnjön, egyáltalán nem kell ragaszkodni a tényekhez. Elég, ha minél nagyobb hangerővel, minél szélesebb tömegbázisnak, minél kitartóbban kántálunk valamit, a tömeg előbb-utóbb be fogja nyelni. Van egy ide passzoló fogalom is: a karaktergyilkosság. Meglátásom szerint az ateizmus térnyerése is ilyen módon és eszközökkel ment végbe, de a jelenkor világméretű homokvihara is elképzelhetetlen lenne a média - és persze a politika - széleskörű támogatása nélkül.

Sok ateista ember szabad gondolkodónak nevezi magát, pedig a szabadsága nem több annál, mintha a magasvasút elkezdene kérkedni a szabadságával a metróval szemben. Mindkettő kényszerpályán halad, csak a magasból jobb a kilátás. Ennek ellenére egyik sem dönthet az útirányról, a sínek ugyanis már előre le vannak fektetve. Ez először akkor derül ki, amikor irányt akar váltani ott, ahol a sín nem.

Sokan - innen nézve te is -, sémák szerint gondolkodnak, és ezeket a sémákat képtelenek elhagyni. De amikor látnak másokat másik séma szerint gondolkodni, akkor hajlamosak a másik sémát dogmatikusnak és anakronisztikusnak bélyegezni, a sajátjukat pedig elnevezni szabadságnak és józanságnak. Pedig a kényszerpálya nem a kanyarok irányától, íveitől, gyakoriságától vagy akár a kanyarok hiányától kényszerpálya, hanem attól, hogy a rajta haladó jármű képtelen önerőből elhagyni, illetve ha ez mégis sikerül, annak katasztrofális következményei vannak. Sajnos sok kényszerpályán gondolkodó ember futóműve olyannyira hozzáidomult a maga kis sínpárjához, hogy ahhoz, hogy egyáltalán elhagyhassa a kényszerpályát, először teljes futóműcserére volna szüksége, mert a pályán kívül képtelen mozogni.

Ha Isten-hívőkről és ateistákról van szó, egyáltalán nem beszélhetünk egyenlő küzdelemről. A közéletben, az oktatásban, a mindennapi életben meglehetősen háttérbe vannak szorítva azok az emberek, akik azt merik állítani, hogy Isten valóságos, élő személy. Ez különösen Európában van így, de egyre jobban terjed az USA-ban is. Európában egy-két elszigetelt példától eltekintve, nem igazán találkozhatunk a hit kérdéseivel a mindennapokban, a médiában, az oktatásban és a közéletben. Mint mondtam, egyáltalán nem beszélhetünk egyenlő küzdelemről, amikor ateisták és hívők érvelnek, vitatkoznak. Manapság egyáltalán nem nehéz ateistának lenni. Az emberek nagyobbik része vagy ateista, vagy befogja a száját.

Korunk harsány ateistái száz, százötven vagy kétszáz éve egytől-egyig mind ott ültek volna a templomban vasárnaponként, és ugyanazzal a bigottsággal támadták volna a másik oldalt, mint korunkban a hívő embereket. Nem is csoda, hiszen az ateisták azoknak a szellemi leszármazottjai, akik elfogadják a mindenkori kincstári világnézetet és azonnal készek ellene fordulni annak, megbüntetni azt, aki erre nem hajlandó. De nem valódi eredetiség és ismeret áll a harsányságuk mögött, hanem annak a biztos tudata, hogy mi vagyunk többen. Persze, ez finoman szólva is kétséges, mert nem többen vannak, hanem csupán hangosabbak és erőszakosabbak. A felmérések ugyanis azt igazolják, hogy még egy olyan - a hit szempontjából - kőkemény országban is, amilyen ma Magyarország, a lakosságnak csak kis része vallja magát ateistának, noha még kevesebben követik valamelyik egyház tanításait és járnak el az összejövetelekre. A társadalomnak egy igen nagy része vallja azt magáról, hogy noha nem sorolja magát egyetlen felekezethez sem, de a maga módján vallásos, hisz Isten létezésében, vagy egy magasabb intelligenciában. A kádárista boszorkányüldözés, amit a hívő és vallásos emberek ellen folytattak, ennyit tudott elérni: az emberek úgy próbálnak hinni, hogy otthon maradnak a négy fal között, és nem kürtölik ki mindenkinek, hogy ők nem fogadják el a kincstári világnézetet. Vagyis az emberek többsége még Magyarországon sem ateista. Ehhez képest az oktatás, a közélet, a médiák szinte nem is ismernek mást csak az ateizmust. Ennek eredménye, hogy a ma élő ember ugyanolyan dózisban kapja ma az ateizmust és az evolúciót, amilyen mértékben a középkorban hirdették azt, hogy a Föld lapos, és az egész Univerzum körülötte forog. Hivatkozási alapjuk a tudományosnak aposztrofált álláspont. De aki a mai világban elismert tudós akar lenni, annak ugyanolyan mértékben be kell hódolnia az ateizmus és az evolúció előtt, mint a középkorban az akkori dogmák előtt. Így aztán egyáltalán nem meglepő az ún. tudományos világ konszenzusa ezen a téren. Ugyanis, aki kilóg a sorból, arra hamar rákerül a bélyeg, hogy sarlatán, ezt pedig sokan nem merik vállalni, így együtt bólogatnak a többiekkel.

Egyébként tévedés lenne azt gondolni, hogy a tudományos világ valóban egységes a teremtés kontra evolúció kérdésében, csupán a médiából és az oktatásból van kiszorítva a másik tábor véleménye, legalábbis Európában, ahogy nálunk is. Így aztán nem nehéz meggyőzni az embereket, hogy az evolúció és az ateizmus tudomány, a kreácionizmus és az Isten-hit pedig vallás. Ha azonban a felszín alá nézünk, mind az ateizmus, mind az evolúció magán hordozza a vallások ismérveit. Előszöris, mind az ateizmus, mind az evolúció prekoncepciók talaján áll. Ez jellemző a vallásokra is. Másodszor, mind az ateizmusnak, mind az evolúciónak megvannak az istenei, melyekre mint ősokra hivatkozhatnak, mögéjük nézni, vagy gondolni pedig tabu. Például az ateista ember istene a Nincs-isten. Ezt tiszteli, ezt imádja és bálványozza, mindent ebből vezet le és erre a pontra tér vissza. Ez az ateizmus alfája és ómegája, amitől egyetlen pillanatra sem tudnak elszakadni, és ez az a pont, amin túl képtelenek gondolkodni. Persze, ők ezt szabadságnak nevezik, de ha engem egy ponton mindig visszarántana valami és nem engedne továbbmenni, akkor élnék a gyanúperrel, hogy beleütköztem a szabadságom korlátaiba, vagyis a szabadságom valójában viszonylagos: addig mehetek, amíg szabad. Az evolúciónak is megvannak az istenei. Ez egy többistenhit. A legfőbb istene nem más, mint az Ősrobbanás. Aztán egy másik főistene az Ősleves. További istenei a Redukáló és az Oxidáló Légkör - mikor melyikre van szükségük, annak a nevét hívják segítségül -, a Jégkorszak, az Entrópia - alias Halál, egyben ez az egyetlen, amelyik bibliai fogalom -,a Természetes Szelekció, a Mutáció, az evolúció egyik főpapjának jóvoltából az Önző Gén, az Előember, az Ősember, az Ősközösség. Biztos van több is. De ezek közös tulajdonsága, hogy mindegyik egy-egy abszolútum az evolúciónisták körében, ami megkérdőjelezhetetlen, mindez olyan emberek között, akik azt mondják, hogy nincsenek abszolútumok.

Ezeken kívül az ateizmusnak és az evolúciónak megvannak a maguk prófétái, papjai, vagyis a klérus, valamint megvannak a híveik is, akik bármit hajlandóak elhinni, amit ezek a tévedhetetlen emberek állítanak, ha ezekhez hasonló kulcsmondatokkal vezetik be: a tudomány mai állása szerint..., kellően alátámasztott véleményünk szerint..., tudományos kutatásaink alapján megállapítottuk..., ma már ezt minden komoly tudós így látja..., stb. Ezek a kulcsmondatok nyitják minden egyes ateista és evolúciónista ember szívének ajtaját, és úgy viselkednek, mint a pici madárfiókák, akik becsukják a szemüket és hatalmasra tátják a szájukat, és bármit hajlandóak benyelni, amit apuci vagy anyuci beletesz a szájukba.

Kedves Ernő! Innen ahol ülök, úgy néz ki, hogy te a fentebb leírt dolgok áldozata vagy, akit teljesen gúzsba kötnek az evolúció és az ateizmus dogmái. Mindemellett az is világosan látható, hogy amit csinálsz, az nem más, mint a karaktergyilkosság kísérlete Isten ellen, a Biblia ellen, a kereszténység ellen, csak életlenek és tompák a fegyvereid. Csak azokra tudsz befolyást gyakorolni, akik ugyanazt eszik és isszák, amit te is. Szerintem ide ritkán látogatnak ilyenek.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe, nem vagyok tovább hajlandó offolni a topicot a Bibliát érintő, ide nem vágó, téves állításaid korrigálásával.
Egyetlen kérdésre vártam a válaszodat: miért akarod mások hitét rombolni, és a reményeiktől megfosztani őket, holott a Te állításaid sem bizonyítottak.
De végülis Asperrimus bejegyzése megadja a választ helyetted is. Már én is többször rámutattam, hogy az ateizmus és az evolúció-hit is egy vallás. Te pedig ennek a vallásnak vagy vakhitű, túlbuzgó híve, és minden áron, intoleráns módon, át akarsz téríteni másokat is a Te hitedre. Más magyarázat nincs is a törekvéseidre: nem más motivál téged, kedves Ernoe, mint vallási fanatizmus.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe, nem vagyok tovább hajlandó offolni a topicot a Bibliát érintő, ide nem vágó, téves állításaid korrigálásával.
Egyetlen kérdésre vártam a válaszodat: miért akarod mások hitét rombolni, és a reményeiktől megfosztani őket, holott a Te állításaid sem bizonyítottak.
De végülis Asperrimus bejegyzése megadja a választ helyetted is. Már én is többször rámutattam, hogy az ateizmus és az evolúció-hit is egy vallás. Te pedig ennek a vallásnak vagy vakhitű, túlbuzgó híve, és minden áron, intoleráns módon, át akarsz téríteni másokat is a Te hitedre. Más magyarázat nincs is a törekvéseidre: nem más motivál téged, kedves Ernoe, mint vallási fanatizmus.
Ugyvan, szoval maraggyunk a leleknel Kishugom. Latom a lelek letezeset es a halal utani letet nem utasitod el.
Tudom, hogy tudod, hogy hova akarok kilukadni mint a turos zacsko.:dr_33:

Na itt jon az en kerdesem: van lelek, ami megszuletik emberi testben. MIERT?
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, van lélek, aki minden emberi testben benne van. Egy-egy sorssal születtünk le, amit előtte a szellem világban szabad akaratból vállaltunk. Mikor letelik az életünk, levetjük a testünket, mint egy elnyűtt ruhát, és visszamegyünk a szellemvilágba, ahonnan leszülettünk. Nem nekünk van lelkünk, hanem mi magunk vagyunk lelkek, akik testet öltöttek. Nekünk van testünk. Pont úgy mint mikor egy búvár felvesz egy búvárruhát, mielőtt lemerül a mélytengerbe. Nélküle nem tudná teljesíteni a küldetését, mint ahogy mi sem a testünk nélkül.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Apologetika=hitvédelem
Tehát ha igaz, ha nem, védjük? Nem inkább elemezni kellene, kérdezni és nem elfogadni vakon mindent?
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Yeti!
Én nem azért írtam, hogy védjem a mundér becsületét. Hanem azért, mert én ezt hiszem. Ha te mást hiszel, az a te dolgod, ez meg az enyém.
Te miben hiszel, vagy csak megjegyzéseket fűzöl mások hozzászólásaihoz? A tiédről még nem nyilatkoztál...
Legyen nagyon szép, és vidám napod!
Sok szeretettel Erzsi.
 

wanna

Állandó Tag
Állandó Tag
én azt szeretném megtudni, hogy szerintetek hogyan passzol ez a téma az "élet a halál után" topicba? szana-széjjel van offolva az egész, nincsen itt moderátor? az embernek elmegy a kedve az olvasgatástól a gigantikus méretű, átláthatatlan off-topik posztoktól...
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
Teljes mértékben megértelek, hogy nincs kapacitásod a "szentirásokban" fellelhetö összes tudománytalanságot és ellentmondást tisztára mosni, az egy reménytelen munka lenne, ez a theologusoknak sem sikerült az elmult két evezred alatt, ezért nevezik az ilyen pontokat "dogmának" ami után nem szabad kérdezni.
-
Igazán sajnálom, hogy a viták végén a vallásos mesékben hivök megszégyenülve elkullognak. Ne vegyétek a beszélgetéseket személyeskedésnek, lássátok be, hogy a vallásos mythoszok tudománytalan mesék.
-
Hogyan csinált Jézus a Kánai menyegzön egyszerü vizmolekulákbol komplikált szöllöcukor molekulákat, tannint, phenolokat, ethylalkoholt, aromavegyületeket, magasabb rendü alkoholt, glycerint, borsavat és számtalan más komplikált vegyületet amibol egy bor összeáll? Szerintem vizezte a bort de semmi esetre sem szinthetizálta vizböl.
-

Hol vannak a beigért esetek ahol Jonáshoz hasonloen egy bálna lenyelt volna egy embert és három nap mulva kihányta volna öket egészségesen?
-
Vannak bálnák akiknek valoban akkora a szájuk, hogy egy csonak is beleférne de a gigájuk miatt nem tudnak lenyelni egy grapefruitnál nagyobb tárgyat. A bálnák többsége plantonnal él. A fogas-bálnák meg nem esznek meg semmit anélkül, hogy elötte alaposan megrágták volna. Ez érvényes a cápákra is.
-
Egyetlen kérdésre vártam a válaszodat: miért akarod mások hitét rombolni, és a reményeiktől megfosztani őket, holott a Te állításaid sem bizonyítottak.
-

Amit én állitok az leellenörizhetö. A bálnák torkának a mérete nem hit kérdése.
Egyszerü vizmolekulákat sem lehet authoritással koplikált vegyi öszetételü borrá alakitani.

-
Lehet, hogy a realitás deprimálo, én is szeretnék olcson jo borhoz jutni, de miért hazudjak?
Mi lenne ha felcserélnétek a gyerekes hiteteket és felnötként viselkednétek, nem kapaszkodnátok a Jézuska tunikájába.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, van lélek, aki minden emberi testben benne van. Egy-egy sorssal születtünk le, amit előtte a szellem világban szabad akaratból vállaltunk.
-

Kedves Kicsi Fecske
-
Miért megyünk a javasaszonyhoz ha a jövönket szeretnénk tudni, elfelejtettük, hogy mit "vállaltunk" a megszületés elött? :)
-

Vagy gondolod, hogy a sokszáz millio ember akit mások legyilkoltak, vagy természeti katasztrofák álldozatai lettek ugy választották meg maguknak ezeket a szerepeket?
-
Evente 9 millio gyerek hal meg az ötödik életéve elött, nem éppen fájdalommentesen (nem beszélve a szexulás eröszak álldozatairol) azok mind "önkéntesek" voltak? Elöre elfogadták milyen sors vár rájuk? Tudod te mit beszélsz?
-

Mikor letelik az életünk, levetjük a testünket, mint egy elnyűtt ruhát, és visszamegyünk a szellemvilágba, ahonnan leszülettünk. Nem nekünk van lelkünk, hanem mi magunk vagyunk lelkek, akik testet öltöttek. Nekünk van testünk. Pont úgy mint mikor egy búvár felvesz egy búvárruhát, mielőtt lemerül a mélytengerbe.
-
Nélküle nem tudná teljesíteni a küldetését, mint ahogy mi sem a testünk nélkül.
-
Azért utálom a vallásokat mert a kin, a nyomor okát "isteni szeretetnek" nevezik vagy az álldozatok nyakába varják. (önként választott karma) :(
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért utálom a vallásokat mert a kin, a nyomor okát "isteni szeretetnek" nevezik vagy az álldozatok nyakába varják. (önként választott karma)
Kedves Ernő!

Azt a vallást, amelyik ezt állítja, én is utálom. De csak az tulajdonítja Istennek a kínt és a szenvedést, aki nincs tisztában a Biblia világképével, ami tényleg nem ebbe a topikba tartozik.
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
A Biblia szerint 950 évet élt, de a Gilgames eposz szerint nem halt meg, hanem az istenek magukhoz emelték a feleségével együtt, úgy, mint Illést később a Bibliában.
Kedves Kyra!

Nem vagy következetes. A múltkoriban a reinkarnáció mellett hoztad fel Illés és Keresztelő János példáját, most pedig kiderül, hogy mégsem teljesen kerülte el a figyelmedet az a tény, hogy a Biblia szerint Illés meg sem halt, hanem testével együtt lett elragadva! Kérdés: ha Illés testben élt a Mennyben, mivelhogy nem halt meg, hogyan születhetett volna meg Keresztelő Jánosként?
 
Oldal tetejére