Női fitness

Ercsi01

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni.

25-30kg-ot szeretnék leadni, de sajnos ilyen súlyfelesleg mellett nem tudom, hogy milyen edzés lenne nekem a legmegfelelőbb. Szobabiciklit próbáltam eddig, de úgy érzem, hogy pár kg-ot le kellene adnom ahhoz, hogy ne legyen nagyon megterhelő, mert hiába melegítek be előtte és nyújtok le a végén, másnap akkor is alig tudok járni, pedig nem nehéz fokozaton tekerek :S. Diétázok és napi 3l tiszta vizet iszok és este 6 után már semmit nem eszek. Van esetleg valami tippetek olyan tornagyakorlatokra,amik nem terhelik az ízületeket és semmilyen eszköz (súlyzó stb) nem kell hozzá? Esetleg DVD címeket tudnátok írni,amire itthon tornázhatnék?
Nagyon elszánt vagyok és teljes életmódot szeretnék váltani csak nem tudom, hogy mit hogyan kellene.

A válaszokat előre is köszönöm.
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
Batuka

Egy bulizós edzés a batuka a tánc és harcművészet kombinációja,mely a vérpezsdítő latin zenével csábít mozgásra.

A batuka a legnépszerűbb latin-amerikai táncok (cumbia, merengue, reggaeton, rumba, salsa, szamba és cha-cha-cha) mozdulatait és harcművészeti elemeket felhasználó, az aerobichoz hasonló, szórakoztató edzésforma. A batuka előnye, hogy könnyen tanulható, élvezetes és mégis rendkívül jó zsírégető.

A mozgásformát Kike Santander kolumbiai származású zeneszerző találta ki, aki a batukához külön zenét is írt. Őt Jessica Exposito Lozano, spanyol „fitneszlady” inspirálta, akinek mozdulataihoz (a tánc és a harcművészet kombinációja) zenei hatásokat talál ki. Jessica 2006-ban indította útjára a Batuka-programot, mely azóta folyamatosan meghódítja a világot. A sportolónő Barcelonában Guiness-rekordot állított fel, amikor 600 ezer embert táncoltatott meg a batukával.

A batuka óra több koreográfiából áll, hiszen a tánc és a harcművészet elegye. Felcsendül a latin zene, (amibe néha techno és house elemek is vegyülnek), melyre ösztönösen beindul az ember lába. Ezután egy gyorsan elsajátítható koreográfiát tanulnak a résztvevők, melyben például a salsát bokszos elemek tarkítják.

A 60 perces mozgás garantáltan formál és zsírt éget, a latin zene pedig jókedvre derít és teljesen kikapcsol, ráadásul ide partnert sem kell magaddal hoznod, mint a táncórákra általában. Ajánljuk táncos lábúaknak, kikapcsolódni vágyóknak és mindazoknak, akik úgy akarnak végigmozogni egy edzés, hogy közben elképesztően jól szórakoznak.

Hatása
A táncos elemek miatt végig dolgozik a láb és a csípő, a harcművészetekkel pedig a test többi részét is átmozgatják. A batuka szórakoztató mivolta miatt stresszoldásra is kiválóan alkalmas. Segítségével fogyhatunk, erősödhetünk, javul a tartásunk és a koncentrációnk. És nem utolsó sorban, egy óriási élménnyel távozunk az óráról. (mozgasvilagponthu)

http://www.youtube.com/embed/HOZjdkjI95k
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
25-30kg-ot szeretnék leadni, de sajnos ilyen súlyfelesleg mellett nem tudom, hogy milyen edzés lenne nekem a legmegfelelőbb. Szobabiciklit próbáltam eddig, de úgy érzem, hogy pár kg-ot le kellene adnom ahhoz, hogy ne legyen nagyon megterhelő, mert hiába melegítek be előtte és nyújtok le a végén, másnap akkor is alig tudok járni, pedig nem nehéz fokozaton tekerek :S. Diétázok és napi 3l tiszta vizet iszok és este 6 után már semmit nem eszek. Van esetleg valami tippetek olyan tornagyakorlatokra,amik nem terhelik az ízületeket és semmilyen eszköz (súlyzó stb) nem kell hozzá? Esetleg DVD címeket tudnátok írni,amire itthon tornázhatnék?
Nagyon elszánt vagyok és teljes életmódot szeretnék váltani csak nem tudom, hogy mit hogyan kellene.

A válaszokat előre is köszönöm.

szia Ercsi, szobabiciklivel folytasd csak nyugodtan, miután elmúlt az izomlázad, nem kell 1 órát tekerni kezdetben, amennyit bírsz, aztán emeled az időt és a nehézségi fokozatot. ez mellett az úszás, a kocogás, jogging, esetleg gyorsgyaloglás is segít.
A diétát ne vidd túlzásba, több, mint 3kg-tól ne akarj megszabadulni 1 hónap alatt, mert duplán fog visszakúszni... 1o-12 hónap alatt lassan leadod a 3o plusszt, ez idő alatt életmódod is megváltozik és a kilók sem jönnek vissza.

DVDket keresgélhetsz itt a Yoga és fitness anyagok topikokban.
 
Jobb a reggeli edzés

JOBB A REGGELI EDZÉS


Akármilyen barátságtalan is tud lenni egy szürke reggel, mégse vesztegessük az időnket henyéléssel: jó okai vannak, hogy kihasználjuk a kora reggeli edzés előnyeit.


Ilyenkor több kalóriát égetünk elKutatások kimutatták, hogy azok, akik reggel edzenek, keményebben és hosszabb ideig dolgoznak, mint akik délután vagy este szakítanak időt mozgásra. Lehet, hogy a korán kelők mind szorgalmasabbak, de inkább arról van szó, hogy az ember élénkebb és energikusabb reggel.

Jobb az időbeosztás
Aki délutánra halasztja az edzést, annak gyakran kell döntenie az edzőterem és más munka utáni programok között. Ha reggel elvégeztük a napi edzésadagunkat, már nincs gond a ruha cipelésével sem munkába és munkából, és a zuhanyozást sem kell bezsúfolni még a vacsora előtti időbe.

Jobban rögzül a szokás
Ha reggel megvolt az edzés, nincs, ami felborítsa a napirendünket. Könnyebb betartani, és nincs ok arra, hogy az edzés miatt változtassunk a terveinken.

Kiváló hatások
A kutatók szerint a korai edzés jobban serkenti az anyagcserét mint a nap többi részében végzett mozgás, és még hosszú órákig az edzés után is érezhető a hatása. Ez azt jelenti, hogy szervezet szinte egész nap égeti a kalóriákat, ha reggel mozgatták meg. A kutatások szerint a korai edzés jó hatással van az agyműködésre is.


Forrás:

HTML:
 http://www.nicelife.hu/cikkek/testmozgas/jobbreggeledz.php
 
A 10 legjobb zsírégető sport

Ahhoz, hogy szervezetünket rákényszerítsük arra, hogy a zsírraktáraiból fedezze a mozgáshoz szükséges energiát, számos kritériumnak eleget kell tenni.

Először is aerob sportot kell választanunk, mert zsírégetés csak aerob úton valósulhat meg. Az olyan sportmozgást tekinthetjük aerobnak, ahol az energialeadás oxigén jelenlétében történik.

Egyszerűbben szólva a légzéssel felvett oxigén eljut az izomsejtekhez, segíti őket a mozgás kivitelezésében. Ez felgyorsult pulzusszámmal és szaporább légzéssel jár. Azonban a lélegzetvétel még nem kapkodó, nem jár légszomjjal, hiszen a légszomj már azt jelzi, hogy a belélegzéssel szervezetbe juttatott oxigénmennyiséget a szervezet már nem képes az energialeadásra felhasználni. A légszomj már anaerob energianyerést jelez, ahol már nincs szerepe az oxigénnek, hanem más csatornán kezdődik meg az energianyerés. Ezen az úton azonban nagyon limitált ideig vagyunk képesek munkát végezni, az izmok besavasodnak, a fáradás hamar beáll, a zsírraktárak pedig nem mozdulnak.

Az első kritérium tehát, hogy legyen aerob sport. A második szempont, amiről sokan megfeledkeznek, az az időtartam. Biológiailag a zsírraktárak a szervezet legfontosabb energiaraktárai, amelyeket csak végszükségben mozgósít, amikor már minden más energiaszolgáltató csatorna kiapadt. Ez azt jelenti, hogy amíg csak lehet, a vérben lévő glükózt-szőlőcukrot-,és az izmokban és májban tárolódó glikogént fogja mozgósítani a szervezet az energia fedezésére. Csak kb. 30 percnyi közepesen intenzív mozgás elteltével, kezd a zírszövet felé kacsingatni. Ilyenkor alacsony a vércukorszint, így a testnek újabb energiaszolgáltató után kell néznie. Ekkor kezdi meg a zsírszövetek redukálását. Tehát folyamatosan mozgásban kell maradnunk jóval több, mint 30 percig, innen pedig már csak a saját kitartásunkon múlik, hogy mennyi zsírt égetünk. Ragaszkodjunk a minimális 60 percnyi légszomj-mentes, intenzív mozgáshoz! Egy igazi zsírégető edzés- de ehhez már edzettség is kell- két órát is eltart! Az eredmény így persze nem marad el.

Végül a pulzusszámról szólnék. Divatos manapság zsírégető pulzuszónáról beszélni, ami -különösen egy edzett ember számára- sokszor meglehetősen könnyednek tűnhet. Valójában itt csak arról van szó, hogy az első fél óra elteltével maradjunk folyamatosan mozgásban. A lényeg- mint már mondottam- a kapkodó légvétel elkerülése. Minél intenzívebben mozgunk, annál több kalóriát égetünk, annál intenzívebb állóképességi edzést végzünk, több métert teszünk meg, határozottabban terheljük a mozgatórendszert és a szívet. A különbség csak abban mérheto, hogy míg az ún. zsírégető pulzusszámon az elégetett kalóriamennyiségének akár 99 %-a is zsírból éghet, addíg egy intenzívebb terheléskor csupán 50-60 % - a származik a zsírraktárak csökkentéséből. Mivel azonban jóval több kalória ég el ilyenkor, a két érték - a zsírégetést tekintve - közel azonos lesz! Egy jobb állóképességgel rendelkező ember pedig nyugalmi helyzetben is fokozottabban éget, ezért eddzünk csak intenzíven, izzadjunk jól le, látványosabb és gyorsabb lesz az eredmény!

Íme a 10 legjobb zsírégető sport

K o c o g á s
Ha kezdő vagy füvön, földúton vagy futógépen "gyakorold" az első tízperceket. A rugalmas felület védi az izületeket. Válassz vonzó útvonalat, vegyél fel a kedvenc számaidból egy "futókazettát", amely az utolsó percekig lendületben tart!

A e r o b i k

Az edzőterem szerelmeseinek a legkiválóbb edzés. Ha felszökik a pulzusod - és ezzel a lélegzetvételed is - csökkentsd a karmozgást, koncentrálj a könnyed lábmunkára, vagy gyalogolj helyben, amíg "lecsillapodik" a szíved!

B i c i k l i z é s
Minden korban, minden súlycsoport abszolút győztes zsírégető, állóképességi sportja. Nézzünk ki a térképen egy célpontot, és biciklizzünk át a délutánt!

Ú s z á s
Mindent, csak a fejkitartásos mellúszást ne! Szükséged lesz még egy pár évig a nyakadra, ezért ússz háton, váltogasd gyorssal, vagy a kedvenc úszásnemeddel! Ne feledkezz meg az időről: a sikerhez legalább 1 órát kell folyamatosan úsznod!

G ö r k o r i z á s
Sima betonutakon, dinamikusan. Nem csupán szálkás leszel, de csodálatosan formás feneket és combokat is kapsz a rendszeres, kellően hosszú edzésekért cserébe! A védőfelszerelést - fejre, térdre és könyökre - ne hagyd ottnon!

H e g y m á s z á s
A jó benne az, hogy hegyet mászni csak több órán át lehet. Menetelj felfelé, majd lefelé, aztán megint felfelé! A legjobb fenékformázás mellesleg! Maratoni zsírégetés a természetben. Vidd magaddal a kutyádat, meg egy fényképezőt is!

T a p o s ó g é p
Ha függőségben vagy a fitnesztermi taposástól, sebaj! Szerencsére irgalmatlan sok kalóriát égetsz el, csak légy elég kitartó. Hogy meglegyen a szükséges idő, váltogasd egy másik cardiogéppel.

E v e z é s
Azon ritka cardiosportok közé tartozik, amelyek a felsőtestet is átmozgatják. Erősíti a hátizmokat, formázza a karokat, az edzőtermi evezősgépen még a farizom is dolgozik! Ha ezt a sportot a természetben végzed, friss levegőt, napfényt és csodás természetet kapsz viszonzásul erőfeszítéseidért.

P o w e r w a l k i n g - avagy dinamikus karmunkával végzett gyors gyaloglás
Nehezíthető csukló - és bokasúlyokkal, kis kézi súlyzók cipelésével vagy nehéz hátizsákkal a háton. Hallgass közben motiváló zenei mixet, ha pedig a sík terep unalmas, akkor irány a hegy!

U g r á l ó k ö t e l e z é s
Ha unjuk a konstans futást, taposást, biciklizést, kapjuk le derekunkról az ugrókötelet és hajrá! Csak a légszomjra ügyeljünk. Állóképességi edzésnek nem lesz utolsó. Kísérletezzünk a különböző ugrásnemekkel. Páros láb, váltott láb, egylábas stb.

Most, hogy felvérteződtél a szükséges tudással, már csak néhány hét választ el a szálkás testtől! Ragaszkodj a heti 4 alkalomhoz, figyelj arra, hogy mit és mennyit eszel, és ígérem elégedett, leszel az eredménnyel! Sok sikert!

Forrás:
HTML:
http://www.fittsport.com/fitness_hirek/a_10_legjobb_zsiregeto_sport.html
 

Emibaba78

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,

tanácsot szeretnék kérni :) nagyjából 6-7 kilótól szeretnék megszabadulni főleg has-,csípő- és comb tájékon (jellemzően mindig oda hízom) Edzőterembe nincs lehetőségem eljárni, a futás és a túl ugribugri aerobic nem jön be (próbáltam már sokszor, egyedül és csoportosan is) Van egy fitball labdám, néhány egyszerű súlyzóm (0,5 és 1 kg)... van valakinek jó ötlete, mit lehetne otthon mondjuk heti 3-4 alkalommal (max egy órában) csinálni?
Elkezdtem reggelente jógázni (az öt tibeti gyakorlatot csinálom, nem fogyási céllal), az jó, persze nem tökéletesek a mozdulatok, de reggeli tornának tökéletes.

Előre is köszönöm. :)
 

AndiC

Kormányos
Kormányos
Emibaba terve kezdetnek nem rossz, de a fogyáshoz feltétlenül szükséges a cardio-edzés. és elég napi fél óra... lihegés
smilie_girl_185.gif

Boszi írt fenntebb zsírégető sportokról.

a has-csípő-comb tájék cucca a sok lisztes és cukros kaja eredménye. ezeket (a kajákat) ritkítjuk, azután lassan elhagyjuk, apadni kezd a hasika- derék, és majd lassan a comb tájékáról a felesleges cucc. ha csak tornázunk a hájacska alatt erősödnek ugyan az izmok, de nem sok látszatja lesz.

hízási sorrend: comb, fenék, has derék mell arc
fogyási sorrend: arc mell derék has fenék comb.
 

Fortunetta189

Őstag
Gyémánt támogató
Állandó Tag
Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni.

25-30kg-ot szeretnék leadni, de sajnos ilyen súlyfelesleg mellett nem tudom, hogy milyen edzés lenne nekem a legmegfelelőbb. Szobabiciklit próbáltam eddig, de úgy érzem, hogy pár kg-ot le kellene adnom ahhoz, hogy ne legyen nagyon megterhelő, mert hiába melegítek be előtte és nyújtok le a végén, másnap akkor is alig tudok járni, pedig nem nehéz fokozaton tekerek :S. Diétázok és napi 3l tiszta vizet iszok és este 6 után már semmit nem eszek. Van esetleg valami tippetek olyan tornagyakorlatokra,amik nem terhelik az ízületeket és semmilyen eszköz (súlyzó stb) nem kell hozzá? Esetleg DVD címeket tudnátok írni,amire itthon tornázhatnék?
Nagyon elszánt vagyok és teljes életmódot szeretnék váltani csak nem tudom, hogy mit hogyan kellene.

A válaszokat előre is köszönöm.

Szia! Én is csak azt tudom írni ,hogy ne hagyd abba a szobabiciklizést. Az nagyon jól fogyaszt. Fokozatosan emeld az időt.s így hozzá szoksz.nem lesz izomlázad. Én mindenkinek aki túlsúlyos a futáshoz ,csak ajánlani tudom a szobabiciklit. Jó edzést. ;)
 

Fortunetta189

Őstag
Gyémánt támogató
Állandó Tag
Sziasztok! Remélem mindenkinek megvolt a mai edzés.;) Nekem fél óra szobakerékpár +hasizom erősítés,popsi keményítő gyakorlatok s bicepszből állt a mai edzésem.Szép napot mindenkinek.:..:
 

Fortunetta189

Őstag
Gyémánt támogató
Állandó Tag
Köszöntök mindenkit a 2013-as évben! :..: Kezdjük meg vagy folytassuk az edzést,ösztönözzük egymást úgy könnyebb lesz.:ugras:
 
Sziasztok!

Én egyetemista koromban jártam a Tiszára evezni. Annál jobb alakformálót én azóta sem találtam magamnak. És persze az, hogy a szabad levegőn sportolhattam, még egy plusz pont a sportág mellett... Persze mióta éjjel-nappal dolgozom, sokkal nehezebb bármilyen mozgásformára rávennem magam... :-(
 

Fortunetta189

Őstag
Gyémánt támogató
Állandó Tag
Sziasztok! Remélem mindeni elszántan és lelkiismeretesen csinálja az edzéseket amiket ide leírt.Tudom van ,hogy kihagy az ember napokat ,heteket.De aki mozgott rendszeresen annak hiányzik a mozgás öröme és eredménye. Ezzel én is így vagyok elkezdtem újra futni a focipálya körül. S célom megint a kocka has. Persze a kar és comb,popsi súlyzós edzése sem maradhat el. S a nyújtást sose feledjétek bármit mozogtok nagyon fontos. Jó mozgást és szép napot Nektek. :hurra:
 

Miranda77

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Evezéssel és kerékpározással kapcsolatos anyagokat keresek. DVD, könyv stb. Film is lehet.
(Természetbeni, pl. vadvizi-/ és szobai-/edzőtermi evezőpados-/evezőgépes edzés... versenyzés... kezdők és haladók számára, s hozzá kapcsolódóan minden, ami csak létezik.)

Előre is köszönet a feltöltő(k)nek!M77
 

csillea

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni.

25-30kg-ot szeretnék leadni, de sajnos ilyen súlyfelesleg mellett nem tudom, hogy milyen edzés lenne nekem a legmegfelelőbb. Szobabiciklit próbáltam eddig, de úgy érzem, hogy pár kg-ot le kellene adnom ahhoz, hogy ne legyen nagyon megterhelő, mert hiába melegítek be előtte és nyújtok le a végén, másnap akkor is alig tudok járni, pedig nem nehéz fokozaton tekerek :S. Diétázok és napi 3l tiszta vizet iszok és este 6 után már semmit nem eszek. Van esetleg valami tippetek olyan tornagyakorlatokra,amik nem terhelik az ízületeket és semmilyen eszköz (súlyzó stb) nem kell hozzá? Esetleg DVD címeket tudnátok írni,amire itthon tornázhatnék?
Nagyon elszánt vagyok és teljes életmódot szeretnék váltani csak nem tudom, hogy mit hogyan kellene.

A válaszokat előre is köszönöm.

Szia! Nem tudom, aktuális -e még, de nagyon tudom ajánlani Péntek Enikő Zóna Light dvd-jét. Kifejezetten túlsúlyjal rendelkezőknek, izületkímélőbb gyakorlatai vannak! Kitartást, és sok sikert!
 
Oldal tetejére