13 megdönthetetlen tény a magyarokról

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem a tanmese jobban tetszett, mint a cikk :)
En mindenutt szinte csak jofej emberekkel talalkozom. Persze mindenki masban jo, az egyik kreativabb, a masik megbizhatobb, es ido kell hozza, hogy kiismerjuk egymas erossegeit es gyengeit. Addig meg "trust, but verify".
 
Csak azért regisztráltam be, hogy üdvözöljem ezt az írást! Remek!!!! :dr_31: A pozitív hozzáállás híve vagyok ( Szeva tengelice :cool:, szuper a két tanmeséd. Ja, és nem kellett volna bocsánatot kérned, de látszik, hogy jólelkű magyar tesó vagy...!), és érdekes, én csupa jó fej magyarokkal találkozom. Ja, és nemcsak én, a barátom is. Ja, és a barátnőm is!
Minden személyeskedés nélkül: a negatív hozzászólóknak kívánok szebb napokat, őszintén, tiszta szívből minden jót, mert túl feketén látják ezt a nem mindig, de általában szép világot. Rettentő alapos és komoly elemzést olvashattam tőlük, de engem ez nem visz előrébb, rossz érzésen kívül nem adott semmit - ellenben a fenti írással, ami bearanyozta a mai estémet :hurra:
Egy valami ütött szíven, mert én személy szerint nagyon szeretem a gyerekeket, és aki bennük csak emberfajzatot lát, nem pedig, mondjuk, az élet folytatását, nem is tudom, milyen tervekkel lehet itt ezen a földön...?!!
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
És elmondom neked, hogy egész életemben gyanú nélkül, nyitott szívvel közeledtem az embertársaimhoz, és egy kezemen tudom megszámolni, hányszor nem vertek át, nem csaptak arcul pontosan azok, akiknek én segítettem. Mit mondhatnék? Az egyéni sors meghatározó, és van, aki végül vénségére tanul: ezután mindig mindenkihez úgy fogok hozzáállni, hogy csalóval van dolgom, hátha akkor nem csalódom! Vagy legfeljebb kellemesen.

Jesszusom, néha komolyan elgondolkozom azon, hogy mégiscsak NORMÁLIS vagyok! :) Eddig azt hittem, hogy velem van a gond, mert mindenkiben mostanság a negatívat látom .... Egy szó mint száz: DETTÓ.
Én is így jártam: folyton folyvást szívok az emberek nagy többségével.

Mostanába jöttem rá egy másik érdekes dologra, ami már szinte a hitvallásommá vált:
Játszd meg a hülyét! Ha valaki ezért hülyére vesz, kihasznál, legalább időben rájössz hogy kukába való a kapcsolat, ha meg nem él vissza a helyzettel és nem használ ki, hanem segít és támogat, akkor igazán jó barátra akadtál :)

A cikkhez meg annyit hogy rózsaszín köd, lila felhőkkel :) Ha lenne 13 kívánság akkor ez a lista jó lenne oda...
De vesézzük ki:
1. Muszáj kreatívnak lenni, mert rá vagyunk kényszerítve, hogy mindig mindenből kivágjuk magunkat. A kreatívságból meg a "honatyáink" is kivették a részüket: sehol az egész EU-ban nincs 27% áfa, tranzakciós illeték, meg telefonadó :D Nevetséges már már a kreativitás ezen pontja... egész világ már rajtunk röhög...

2. Vannak igaz barátaink... juj. Én azt tapasztalom, hogy a FB-on meg a többi oldalon történő kapcsolattartás éppen az ellenkezőjéről árulkodik: sajnálom tőled az időm, arra hogy elmenjek veled egy kávézóba és kivesézzük a problémáidat, írd le két sorban azt - oszt kész. Apropó: probléma. Érdekes mikor a másik embernek problémája van az mindig megtalál téged, bezzeg mikor neked vannak problémáid, akkor azonnal felszívódik mindenki...

3. A magyarok okosak... lsd 1. pont + már valaki írta, hogy vagy lenyúlják az ötleteinket, vagy kihúznak külföldre az "okos" emberek...

4. A magyarok szorgalmasak: nem ezt tapasztalom a munkahelyek többségén. Múltkor a kórházban igazán elgondolkoztam azon, hogy miért van az hogy 2 hónapra később kaptam időpontot az ortopédiára, miközben az orvos 1 beteget elintéz 1 perc alatt a többi 29 percben meg nyomkodja a telefonját, röhigcsél. Baleseti ambulancián dettó ugyan ez: sőt ott a gyeses kolléga -mert baromira ráér, ezért bemegy hogy feltartsa a rendelést - büdös kölkének a tisztába tevése elsőbb és felsőbb rangú, mint egy 6 éves vérző fejű szótlan(!) és bágyadt (!!) kisgyerek ellátása... erről csak egy aranyos idézet jut eszembe: "annál rosszabb nincs mikor a szorgalom hülyeséggel párosul", és azért legyünk már legalább önmagunkhoz őszinték: sajnos nagyon sokszor párosul.

5. Tökéletes a humorunk: erre meg: "a magyar ember sírva vigad"... most mit tudunk mást csinálni, ha a szorgalom hülyeséggel párosult? Verjük a fejünket a falba? Nem. Ez egy igazán érdekes pszichoszomatikus-mentális feldolgozási folyamat: megfigyelhetjük ha egy magyar szól be valami sértőt a másik magyarnak, akkor a beszólogató - mivel később gondolkodik, rájön, hogy ezt talán nem kellett volna - megpróbálja viccként (ergo elkezd röhögni) lenyomni a másik torkán az egészet. Na ez a legundorítóbb technika. Ilyet én még sehol nem láttam a világon, pedig Bill Gates és Steve Jobs elég rendesen kóstolgatták egymást, de mégsem bántóan (úgy ahogy a magyarok teszik)

6. ezt még így nem hallottam sehol sem, úgyhogy ez számomra is új infó volt!

7. Sport: Nem éppen a napokban akadt ki egy híres magyar focista, hogy 50 év alatt egyetlen egy vérbeli focistát sem sikerült kiképezni? (nem mintha foci drukker lennék...) Janics N. meg éppen idén gondolkozott el azon, hogy vajon megéri-e ilyen körülmények között sportoló lenni kicsiny kis hazánkban...

8. A magyarok igazságosak: hát éppen múlt héten volt botrány a boros fagyállós történetből, nemrég meg az uborkáit árammal védő bácsiról is sokat hallottunk... a hazai perek 95%-a nem arról szól, hogy mi jogszerű vagy igazságos, hanem arról hogy ki kit ismer... másrészről, ha annyira igazságosak lennénk akkor, miért van az sokan az eu-hoz fordulnak jogi segítségért? Miért van az hogy tűrjük azt, hogy a bankok a mi pénzünket használják (amíg azt el nem költjük) és ezért még ki is számláznak horror összegeket. Ha annyira igazságosak lennénk....

9. Muszáj, mert mindenki hülyének néz minket. Persze ezt a külföldi nagy cégek nem komálják, hiszen nekik egy betanított majom kell, aki 5 mp-ként megnyom egy piros gombot...

10. Juj ez erős túlzás: bárkivel összefutsz (legyen az kozmetikus) rögtön az első két kérdése: mit dolgozol és mennyit keresel? NA erre igazán nincs jó válasz: ha azt mondod bankban 450e-ért (ez csak példa) akkor húúúú de jó neked, biztosan kifeküdted a posztot. Ha meg azt mondod hogy 20e-ért mosod az ágytálakat, akkor jaj de jó nekem, hogy többet keresek nálad! Ha évekig gyűjtesz azért hogy valamit megvásárolj hitelek nélkül, és megveszed, rögtön jönnek az irigyek, hogy neked honnan telt erre???

11. ez olyan ismétlésszagú, hisz ha kreatívak vagyunk ez általában jellemző...

12. Juj, még durvább csúsztatás... Ha pénzhez jutunk (=ne felejtsük ez után utána írni hogy a bankból) akkor az első adandó alkalommal elköltjük: vajon miért van annyi devizaadós ma Magyarországon? Csak nem azért mert a lehetőségeikhez képest túlköltekeztek? És nem hogy befektették volna, hanem "elszórták"

13. A családi kapcsolataink szorosak: hát nem éppen, hiszen ha így lenne, akkor nem kellett volna az alkotmányba beleírni azt hogy kötelezettséged eltartani a szüleidet (mert ez magától értetődő lenne), nem lennének gyerekvigyázási problémák - óvoda elhelyezési gubancok, munkahelyen meg nem lenne gond ha lenne 3 gyereked, mert a "család" majd segít...


Elismerem, hogy ez a postom nagyon kötekedősre sikeredett! Sajnálom, de én most így érzem :( Kedves Melitta! Nagyon jó cikkeid vannak, az elmúlt 999.999 cikk tényleg nagyon jól sikeredtek és izgalmasak, érdekesek, ne haragudj, sajnos szerintem ez az egy valahogy most nem jött össze... :D de majd igyekszünk ilyenekké válni :D
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mindig mindenkivel megtortent mar a keseru csalodas ,a negativ tapasztalat, minnel idoseb annal tobb, de nem lehet allandoan vissza fele nezni, serelmeket tartogatni , sebeinket nyalogatni , mert attol nem lehet elore menni. Minden teruleten az uj elethelyzeteket fifty fifty sikerrel tudjuk megoldani , de probalkozunk allandoan.;)Sokan itt is befurodtek a hitelekkel , de hamar meg kell tanulni a penzt is managelni, nem csak a sajat karriert es az eletunket.
A merleg serpenyojet jobbrol balrol pakoljuk a pozitiv es negativ tapasztalatokkal azert valahogy kiegyenlitik egymast ill. egy kicsit csak a pozitiv nyom latba azaz fajsulyosabb nyomosabb lesz a pozitiv oldal hisz igy tudunk tervezni remelni hogy jobb lesz az eletunk.
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Mindig mindenkivel megtortent mar a keseru csalodas ,a negativ tapasztalat, minnel idoseb annal tobb, de nem lehet allandoan vissza fele nezni, serelmeket tartogatni , sebeinket nyalogatni , mert attol nem lehet elore menni. ...nyomosabb lesz a pozitiv oldal hisz igy tudunk tervezni remelni hogy jobb lesz az eletunk.

Na látod Melitta! Ezt szeretem benned :) és a cikkeidben!

A keserű csalódásról meg csak annyit, hogy igaz, amit fent írtál, hisz a gyerek is így tanul: ha valami rosszat csinál rávernek a kezére, kap egy ejnye bejnyét... ha másodszor is, akkor újra... majd harmadszorra biztosan eszébe fog jutni, hogy "nem szabad". Csakhogy, ha ártalmatlanul csapkodják az ember kezét, egy idő után az csak felgyűlik az emberben és besokall... és pesszimista lesz... :) (ezt lehet igen tágan értelmezni: gazdasági-társadalmi - munkahelyi-párkapcsolati vonalon is)

Szerintem a sebnyalogatás :) fontos, hisz abból vonjuk le a konzekvenciát... a sebeink olyanok, mint egy vásznon az ecsetvonások: minél több ecsetvonás van, az annál inkább meghatározza a személyiségünk, beállítódásunk , dolgokhoz való hozzáállásunk irányát :) így áll össze a kép rólunk - magunknak és másoknak.

Az emberek többsége azért szemléli a dolognak már eleve a negatív oldalát, mert onnan nem lehet nagyot koppanni és nem éri csalódás: sőt, az emberek többsége így nyer önigazolást: "na megmondtam, hogy ez lesz", "én úgy tudtam hogy ez fog történni". Max ha mégsem úgy történik, akkor mosolygunk, hogy juj de jól jártunk... Viszont ha az ember pozitívan áll hozzá és mégsem úgy sülnek el a dolgok, akkor keserű szájízzel nyugtázza, hogy na máskor biztos nem így csinálom majd...


Meg kell jegyeznem - kedves Melitta- nagyon jól írsz! Érzelmeket váltasz ki az emberekből és elgondolkoztatod őket! Vajon (külföldi szemmel tekintve) tényleg ilyenek voltunk / vagyunk vagy ez csak egy görbe tükör, hogy milyené kellene válnunk? Hisz, ha egy ember az írásaid alapján már máshogy lép ki ma az utcára (teszem azt pozitívabban), az hatással lesz a többiekre is :)

Most jutott eszembe: érdekes kísérlet lenne, ha egy rövid 30mp-es spotban lenyomnák a 13 pontodat a TV-ben :) tudod kiírva egyesével a 13 pontot, és minden ponthoz bevágni egy két pozitív képet... nagyon érdekes lenne a másnap: vajon mennyire befolyásolná(d ezzel) az emberek életét? :) pozitívabban /optimistábban látnánk-e a világot és egymást? :)
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
A cikkben nagy általánosítások vannak, olyan dolgok amik nemhogy a magyar, de más népre se vallanak teljesen...hinnünk kell abban, hogy a nagy többség mégis ilyen, mert ez elfogadhatóbbá teszi a dolgokat, viszont a negatív tapasztalataink miatt ez picit nehézkesen megy...olyan dolgokat is állít, amelyek teljesen személytől függőek, mivel minden személy más és más, szóval igen, egy cikknek megjárja, viszont a valóságtól nagyon messze tapogatózik az, amit a cikk tartalmaz...
mindenesetre Melitta, kár lett volna kihagyni a posztolást, hiszen akkor ez a rengeteg elmélkedés, amelyeket a hozzászólók megosztottak velünk, nem lenne és nem gondolkodtunk volna el ezeken a dolgokon...
 

Muciparipa

Állandó Tag
Állandó Tag
a másik pedig én vagyok, magamra ismerek, a pukkancskodásaim alapján

Pete White, nem te vagy!!! Soha nem vettem semmit magamra azokból, amit írtál. Más hozzászóló volt, és blogos poszt. Nem is tanmese útján, hanem teljesen szembe, névvel aposztrofálva támadott, és nem csak engem. És a te stílusod pedig soha nem bántó. Semmi szükség mentegetőznöd, téged is úgy szeretünk, ahogy és amilyen vagy! De ezt már egyszer úgyis bevallottam korábban, nem?
 

Muciparipa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Murcipapa!
Sajnálom, ha személyeskedésnek érezted válaszom, és ha megbántottalak, kérlek bocsáss meg! Nem ez volt a szándékom.

Te se haragudj rám, nem ellened beszélek. Lehet, hogy elhamarkodottan ítéltem én is meg, amit írtál, azóta aludtam rá egyet. Ez meg az én egyéni jellemhibám. Még egy megjegyzésem volna, remélem, nem bántó. A tanmesék is általánosításra épülnek, ezért persze, hogy mindenki azt tanul meg belőlük, amit ő ért bele. Ezért is tanmesék.
 

hogata

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ilyen írások mindig elkeserítenek... Tényleg igényünk van erre az olcsó öntömjénezésre?

A magyarságnak megvannak a maga jó tulajdonságai, igen - de ez a lista úgy marhaság, ahogy van.
 

Muciparipa

Állandó Tag
Állandó Tag
Robert Capa mondta egyszer, hogy

" It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian." Vagyis: "nem elég, ha tehetséges vagy, magyarnak is kell lenned."


Nicholas Lezard kritikája Szerb Antal "Utas és Holdvilág"-ról a The Guardien-ben (2004.ERTL ISTVÁN fordítása)


"A magyarok tulajdonképpen nem is földi lények, hanem egy szuper-intelligens földönkívüli-faj, amelynek sikerült egybeolvadnia az emberiséggel, s csak műveik zsenialitása és nyelvük teljes érthetetlensége árulja el őket."
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Nahát, hogy miket írt 110 évvel ezelőtt Ady,


"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra,

látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk

Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy

üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha

egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani

bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják,

hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a

parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége

szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó,

mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz,

hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.



Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába.

Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk,

halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama

bizonyos szép ezredéves álomról.



Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a

vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre.

Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal,

kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza

Ázsiába!."



Ady Endre

Nagyváradi Napló - 1902. január 31.
 

Muciparipa

Állandó Tag
Állandó Tag
Nahát, hogy miket írt 110 évvel ezelőtt Ady,


"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra,

látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk

Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy

üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha

egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani

bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják,

hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a

parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége

szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó,

mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz,

hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.



Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába.

Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk,

halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama

bizonyos szép ezredéves álomról.



Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a

vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre.

Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal,

kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza

Ázsiába!."



Ady Endre

Nagyváradi Napló - 1902. január 31.


Azért ő inkább Párizsba szeretett járni! És nem volt mentes az élet által nyújtott gyönyörök kiaknázásától sem, a végletekig, ha lehet. De legalább soha nem úgy kritizált, mintha kívülálló volna, mindig belefoglalta magát is a "bűnösök" közé. Nagyon tetszik, és nagyon idevág az idézet! Voltaképpen a javító szándék kategóriájába tartozik az is, ha megpróbáljuk felnyitni mások szemét is a hibákra, melyeket esetenként magunk is elkövetünk, és ehhez bizony sokszor csak durva kifejezésmód vezet.
 
P

Pete White 77

Vendég
Megint egy olyan helyzet kezd érlelődni, mint anno a kanadai ujságíró cikke idején. :) emberek, ez egy humor bon bon, Fábry Sanyit idézve, próbáljunk már ekként viszonyulni hozzá, igen, a magyar ember egy rendkívül érzékeny fajtája a kélábúaknak, indulatos, depresszív hajlamú, sokszor túlértékeli a maga tehetségét, más népeket nem nagyon ismerek, de annyit azért már láttatlanban is kijentek, hogy kekkebb, konokabb nép kevés van még e planétán mint mi, talán még az írek, és skótok, akik ennyire makacsok, de belőlük hiányzik az a bizonyos, talán általam is említett "sírva vigad..." mentalitás. Kár a mellet döngetni, a magyar úgy magyar, ahogy van, tehetségével, gondjával, depressziójával. Ezt már korábban mondtam itt, ha mi 30+ generáció már megtanítjuk örülni a gyermekeinket, akkor a depit kihúzhatjuk a listánkról, de ahhoz helyes szülő/gyermek kétirányú kommunkikációra van szükség
 

Muciparipa

Állandó Tag
Állandó Tag
Megint egy olyan helyzet kezd érlelődni, mint anno a kanadai ujságíró cikke idején. :) emberek, ez egy humor bon bon, Fábry Sanyit idézve, próbáljunk már ekként viszonyulni hozzá, igen, a magyar ember egy rendkívül érzékeny fajtája a kélábúaknak, indulatos, depresszív hajlamú, sokszor túlértékeli a maga tehetségét, más népeket nem nagyon ismerek, de annyit azért már láttatlanban is kijentek, hogy kekkebb, konokabb nép kevés van még e planétán mint mi, talán még az írek, és skótok, akik ennyire makacsok, de belőlük hiányzik az a bizonyos, talán általam is említett "sírva vigad..." mentalitás. Kár a mellet döngetni, a magyar úgy magyar, ahogy van, tehetségével, gondjával, depressziójával. Ezt már korábban mondtam itt, ha mi 30+ generáció már megtanítjuk örülni a gyermekeinket, akkor a depit kihúzhatjuk a listánkról, de ahhoz helyes szülő/gyermek kétirányú kommunkikációra van szükség


Bocs, nem kötekedni akarok, de a skót és ír is sírva vigad, és ha lehet, még többet iszik, mint a magyar!
 
P

Pete White 77

Vendég
Bocs, nem kötekedni akarok, de a skót és ír is sírva vigad, és ha lehet, még többet iszik, mint a magyar!
akkor csak van még hozzánk hasonló mákvirág nemzet ezen a planétán :) norvégokhoz volt szerencsém, ők is nagy piásak, és hasonló karakterek valamennyire mint mi, de hiányoltam belőlük a nyíltságot.:)
 

Muciparipa

Állandó Tag
Állandó Tag
akkor csak van még hozzánk hasonló mákvirág nemzet ezen a planétán :) norvégokhoz volt szerencsém, ők is nagy piásak, és hasonló karakterek valamennyire mint mi, de hiányoltam belőlük a nyíltságot.:)

Szerintem minden egyes nemzet bizonyos szinten mákvirág! A kelták mákvirágabbak, és velük egyébiránt is sok közös vonásunk van, ha általánosíthatok egy kicsit én is.
A skótok például állandóan hadban álltak egymással, ha nem volt valami más nemzet, akivel éppen megmérkőzhettek. Épp most találtam egy régi történeti könyvet, amely 600 év klánháborúit meséli el majdnem a XVIII. századig.
Az írek meg végtelenül féltik a földjüket és a tulajdonukat másoktól, - ma is, - de ez soha nem gátolta meg őket abban, hogy a másokét gyarmatosítsák vagy elvegyék, vagy legalábbis ebben segédkezzenek. Ezért van az a hagyomány, hogy az Egyesült Államokban a katonák, rendőrök, tűzoltók és a kemény gengszterek általában ír származásúak. Na és az amerikai elnökök is, mostanáig! Ezt az utolsót nem személyeskedésnek, vagy támadásnak szántam, és nem is politizálni akartam. Ez egyszerűen csak tény.
 
P

Pete White 77

Vendég
Szerintem minden egyes nemzet bizonyos szinten mákvirág! A kelták mákvirágabbak, és velük egyébiránt is sok közös vonásunk van, ha általánosíthatok egy kicsit én is.
A skótok például állandóan hadban álltak egymással, ha nem volt valami más nemzet, akivel éppen megmérkőzhettek. Épp most találtam egy régi történeti könyvet, amely 600 év klánháborúit meséli el majdnem a XVIII. századig.
Az írek meg végtelenül féltik a földjüket és a tulajdonukat másoktól, - ma is, - de ez soha nem gátolta meg őket abban, hogy a másokét gyarmatosítsák vagy elvegyék, vagy legalábbis ebben segédkezzenek. Ezért van az a hagyomány, hogy az Egyesült Államokban a katonák, rendőrök, tűzoltók és a kemény gengszterek általában ír származásúak. Na és az amerikai elnökök is, mostanáig! Ezt az utolsót nem személyeskedésnek, vagy támadásnak szántam, és nem is politizálni akartam. Ez egyszerűen csak tény.
igaz :) bár a gengszterizmussal mondjuk vitatkoznék ;) elég mélyrehatóan tanúlmányoztam a mafiákat, és az utóbbi száz évben elvétve adódott igazi ír gyöngyszem ebben a műfajban (Buggs Morran az üvöltő huszasokban, Daniel Green Jimmy Hoffa , és Jimmy Burke a hetvenes években ) az igazi szervezett alvilágot az olaszok, és a zsidók uralták, (Murder INC Meyer Lansky, pld zsidó oldalról, La Cosa Nostra, Camorra, N'gharenda ) esetleg még a japánok, oroszok, és a latin amerikai gang-ek. Az íreket inkább hajtós, jó értelemben vett törtető népnek ismertem meg. Elnézést, hogy a te hozzászólásodat használom fel, de egy másik hozzászólás egy részletét is szeretném megválaszolni giuditta8, majd te is meg fogod ismerni Zoli_USA-t, amiket ír, még ha néha maróak is, a saját tapasztalatai, olvass esetleg vissza pár hozzászólását, meg fogod tudni, milyen tervekkel van itt a földön, eleinte én is meg meg ütköztem pár kommentjén, de amiket ír, azt hiszem életből meritkeznek, kérlek ne ítélj, hogy ne ítéltethess :)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Szalmavirág

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a listát én olvastam egy blogon, hónapokkal ezelőtt. Persze jó erős túlzás, meg egy része totál nem igaz, de azért jól esett elolvasni. http://hellobebi88.blog.hu/2013/07/20/12_megdonthetetlen_teny_a_magyarokrol
Nincs olyan ember, aki ne tenne soha egy másik ember ellen. Mindenkiben van jó is meg rossz is, csak van olyan akiben nehéz megtalálni :)
Ahogy beszélgettem különböző emberekkel, akár az országon belül is, teljesen különböző hozzáállásuk van bizonyos dolgokhoz a különböző körülmények között ill. különböző tájegységeken élőknek. Aki tartozik egy társadalmi csoporthoz, az valamennyire azonosul a csoport céljaival, értékeivel...
Az általánosítás meg egy olyan dolog, ami senkire se illik...
Én nem vagyok nacionalista, de büszke vagyok rá, ha valami jó dolgot magyar ember ért el. És nem fogom más valakinek vallani magam az biztos.
 
Oldal tetejére