Thai nyelv tanulás

iprunner

Állandó Tag
Állandó Tag
Thai nyelvhez az egyik legjobb, leg átfogóbb anyagokat szerintem a Learn Thai Podcast oldalán találod: http://learn-thai-podcast.com/member/aff/go?r=3868
[HIDE-THANKS]http://learn-thai-podcast.com/member/aff/go?r=3868[/HIDE-THANKS]
Viszont ez fizetős.
(Megj.: Nekem valóban ez jött be leginkább, ha angolul tudsz akkor szerintem ennél jobbat nem hiszem hogy találsz)

Próbáltam még a thaipod101.com -ot, de annak az anyagai nem igazán jöttek be, szerintem a kezdőknek szánt anyagok nem alkalmasak tanuláshoz, magasabb szinten talán jók. A 2000 szavas listájuk témakörök szerint csoportosítva jó, de az ha valakit érdekel akkor az első 7 nap alatt amíg ingyenesen hozzáfér a premium kategóriás fileokhoz, lementi magának, emiatt nem hiszem, hogy megéri előfizetnie.. (ez is fizetős, igaz ingyenesen a leckék hanganyagaihoz hozzá lehet férni)
Naponta küldenek ingyenesen 1 szót, az oldalon is hozzáférni ehhez (audióval) és az előző napok szavaihoz. Talán ez az egyetlen ingyenes, hanganyaggal elérhető (kicsit nehézkes) szótanulási mód (ami nem videó) amit ismerek.

A thai-flashcards.com oldal igazán jónak tűnik, itt is a regisztráció utáni 7 nap áll rendelkezésre, hogy ingyenesen hozzáférj mindenhez. (Megfelelő informatikai tudással vagy egy kis logikával és energiával thaipod101 és thai-flashcards szavai lementhetőek és az audió fileok utána is elérhetőek ha tudod a linkeket az mp3-makhoz). Itt 7 nap után hang nélkül ugyanúgy használható az egész. (Ha más nyelvek is érdekelnek, akkor az első 7 nap alatt bármely testvéroldalukat ugyanúgy tudod hanggal használni. Bal alul lehet váltani.

Thai írás/olvasás tanulásához: Van sok ingyenes oldal is ami segíthet, illetve az általam favorizált learn thai podcaston (ha előfizetsz) akkor átfogó anyaguk van az íráshoz olvasáshoz (audió, videó, pdf) + egy pár oldalnyi html-es képes (alakokat, rajzos dolgokat társít a betűkhöz, hogy könyebben megjegyezd) leírás ami segít memorizálni a betűket. Viszont ebben a témekörben nekem a "http://learnthaionline.com/
[HIDE-THANKS]http://learnthaionline.com/[/HIDE-THANKS]
oldal tűnik a legjobbnak, itt jobbak talán a társítások és a mód, ahogyan memorizáltatja veled. Igaz én az ingyenes tizen akárhány emailt próbáltam csak, ezt ajánlom. Viszont ahhoz drágának találtam, hogy annyit fizessek az ABC betűi miatt. Igaz nem tudom mennyire jók az fizetős tagok számára elérhető dolgok, mennyiben nyújt többet.
Félreértés elkerülése végett Learn Thai Podcast (LTP) sem rossz, de ott csak html alapúan van hasonló kép társítás, és az nem ragad meg a fejedben olyan könnyen/játékosan. Persze attól nem rossz, csak talán ez (learnthaionline) jobb egy fokkal (már amennyit az ingyenes anyagból, youtube videóból láttam). LTP -n vannak persze audio + video + pdf az írás/olvasáshoz, betűk tanulásához is, de az nem a játékos, képtársításos elven tanítja. Ami persze attól nem rossz.

Ingyenes anyagok: uztranslations amit már említettek, több/sok youtube csatorna van thai nyelv tanulásához

Szótanuláshoz javaslom még az Anki nevű programot, ami egy keretprogram és felviheted a szavakat, de neten elvétve is találni ankihoz használható fileokat. (angol - thai).
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

iprunner

Állandó Tag
Állandó Tag
Thaipod101 belekezdett egy sorozatba, a thai abc betűíről. Szerintem egész jó, jelenleg ingyenesen hozzáférhető:

[HIDE-THANKS]http://www.thaipod101.com/index.php?cat=38[/HIDE-THANKS]



Így akkor kezdőknek az alábbit ajánlom (ingyenesen):

1a) Alap 300 szó elsajátítása + kisebb nyelvtani szabályok + tanult szavakkal mondatok képzésének gyakorlása
[HIDE-THANKS]http://learn-thai-podcast.com/300words/category/all-top-300-thai-words-lessons/[/HIDE-THANKS]

ÉS/VAGY

1b) Ha nem érdekelnek a szavak és a nyelvtan, téged kifejezések érdekelnek (vagy épp a szavak mellé akarod, hogy bővítsd tudásodat)
[HIDE-THANKS]http://learn-thai-podcast.com/thai-language/
http://learn-thai-podcast.com/thai-language/
http://www.thaipod101.com [/HIDE-THANKS]
(mondatokon, kifejezéseken keresztül tanítja (lassabban és gyorsabban is kiejtve) a szavakat (5 szó / lecke), az taglalt mondat(ok) mellett említett példamondatokat nem részletezi, így esélyed sincs kideríteni a szavak sorrendjét, hogy akár variáld. Csak ha már tudod a példában említett mondat szavait. De mivel kiragadott témák 1-2 mondatának szavait tanítja, így kifejezések megtanulására inkább alkalmasabb, mint egy szavakon és nyelvtanon alapuló tudás megszerzésére. Cserébe viszont érdekes, szórakoztató. Viszont mivel nem A-ból tart B-be, szinte végtelen számú leckét tudnak kreálni, időnként átfedéssel. )

2) Opcionális, viszont erősen javallott: Thai abc
[HIDE-THANKS]http://www.thaipod101.com/index.php?cat=38[/HIDE-THANKS]
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Ekira

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt ingyen tölthetsz le nyelvleckéket, sajnos, az írott anyag nem végig ingyenes (vagy csak regisztrálni kell?), viszont a hanganyag magyar fordítással van. Más nyelvekből használható, jó, a thait nem ismerem, de egy próbát megér.
[HIDE-THANKS]http://www.goethe-verlag.com/book2/HU/HUTH/HUTH002.HTM[/HIDE-THANKS]
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

iprunner

Állandó Tag
Állandó Tag
Elég sok hasznos dolog a Thai nyelvhez:
[HIDE-THANKS]http://www.lengthytravel.com/free-thai-language-learning-resources-and-materials/[/HIDE-THANKS]

Nemrég volt a nyelvtanulásról általában egy online nézhető (amikor ment ingyenesen volt nézhető) 3 napos előadás, amiben sok jó és hasznos tanácsot mondott el az előadó. Az Anki-t javasolta leginkább de ennél jóval szélesebb körben tárgyalta a nyelvtanulás kérdését:
[HIDE-THANKS]https://www.creativelive.com/courses/become-fluent-any-language-gabriel-wyner[/HIDE-THANKS]
(akit érdekel neten nézzen körül a 3 nap videóival kapcsolatban)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Oldal tetejére