Hangoskönyvelők

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

connect

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlök Mindenkit,

sajnos gondom támadt a letöltésekel.
Ezt a feliratot kapom, amikor indítom a data.hu-t;

500 Internal Server Error

Valami gyógyírt keresek erre a bajra, segítségetek előre is köszönöm,

Vitakrone

Szia Vitakrone!

Az én módszerem korántsem tudományos, mondjuk ki barbár: az F5 - névre hallgató funkció billentyűt püfölöm (a link gondos beillesztése és a megjelenő hibaüzenet után) és a kívánt oldal / tömörített fájl mentés ablak max. a tizedik leütésre megjelenik. Hangsúlyozom fogalmam sincs mi történik ilyenkor, de már gondoltam rá, hogy egy hálózati protokollanalizátort (sniffert), mondjuk egy Wiresharkot ráeresztek, bár az ottani gondokra szvsz. ez csak itteni időelbaszarintás lenne.
 

connect

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt nyugszik X.Y.Z
Ha életében sikerült nemi némi kultúrát magára kennie (a szokásos "véletlenül összeszedett koszon" kívül) arról bizony a CanadaHun hangoskönyv feltöltői tehetnek!


Ezzel az elképzelt önsírfelirattal kívánok kellemes ünnepet az itt aktív (elmenő, kikölcsönző, dilitaligázó, töttő, megosztó) és passzív (hallgatózó) tagoknak.

Ui.: remélem még sokáig fogok élni, mert az anyag egyre csak duzzad a külső háttértárolómon. Bejglit, biztonsági mentést, békességet az új évre is!
Szandra



Ui2.: az Utas és holdvilág ttteljesen összezavart... :)
 

Dr. Gépész

Kitiltott (BANned)
Köszönöm!
Az igazság: nem én teszem fel a könyveket.Ők válogatnak a teljesen jogtiszta anyagokból.
kb. 10 éve még nagyon sok könyv volt feltöltve ( nekem is sok van onnan ), de aztán jöttek a jogvédők
és néhol a 250. ( ez túlzás, de szándékosan írtam ilyen nagy számot ) leszármazott jogaira hivatkozva
leszedették a könyveket. Éppen tegnap kaptam egy email sorozatot, ami a Teddy által felolvasott és eme fórum oldalán közzétett Nyugatosok ..... feltöltés és a mek.oszk - on való megjelenés akadályát taglalja.
Mint írják, sokszor nagyon kevés pénzről van szó.
De hát a jog!
A jogot pedig emberek írják. Senkit nem érdekel ( már a jogírók közül ), hogy az így felolvasott anyagok segítenek eljuttatni az irodalmat és egyáltalán a szórakozást a "hátrányos" helyzetben élőkhöz is.
Ebbe nem akarok ismét belemenni. Ezt QQCS mester már kifejtette néhány sorral feljebb.
Mi itt kicsik vagyunk a változtatáshoz aki meg talán tehetne valamit annak, szerintem, túl kis falat és sok munka lenne letörni ezt a bürökratikus falat.
Ennyi!
 

nemokap

Állandó Tag
Állandó Tag
A jog egy nagyon érdekes dolog. Magam részéről joggal foglalatoskodom, rajongok érte. (igen, tudom, nagy az Isten állatkertje, talán még én is beférek.) Érdekes egyébként, hogy volt már olyan, amikor én olvastam fel egy könyvet (itt most konkrétan a Megint tanura gondolok), s elküldtem a még életben lévő írótársnak a felolvasást, s kaptam tőle egy köszönő levelet, hogy nagyon jókat szórakozott, s tudja, hogy ez amatőr felvétel, kereskedelmi forgalomba nem kerül, s ezért semmiféle jogi lépést nem tesz, ha valahol meglátja - mert mondjuk joga lenne, hogy tegyen.
A MVGYOSZ-osok mondták, hogy volt aki hozzájuk is ment, s ki kellett volna venniük a leltárból a könyvet, de sikerült kibulizni, hogy mint segédanyag, s mint kereskedelmi forgalomba nem kerülő ismertető nem nyilvános anyag benn maradhatott.
S olyan kiadó is akad, amelyik az összes megjelent könyvet ingyen odaadja nekik.
Másik oldalon meg mindig is lesznek kis mitugrászok. Magam részéről 543 Gb anyagnál tartok, amit feltöltöttem, s folytatom, amíg tudom. Jövőre talán kicsit komolyabbra veszem a figurát, egy szinész ismerőssel összefogva alapítunk egy kiadót. De úgy gondolom, hogy a hangoskönyv közkincs. Nem is beszélve arról, hogy az Artisjus úgyis fizet... :D
 

teddyted

Kitiltott (BANned)
:DAz Artisjust számára érdekes szabadidős programjaim lennének...

Nemo, jól tudod, hogy nem neked címzem, de mitugrász jogászkák szándékosan kotorják az avart a semmiért. Szó sincs róla, védeni kell a szerzői jogokat, ez nem kérdés - de lehet valamit ésszel és ész nélkül is csinálni. Valaki képes lenne elmagyarázni nekem, hogy az évszázaddal ezelött megjelent nyitott, sőt akkor (is) forradalmian fájó erejű publikációkat miért kell jogvédeni? Gondolok most a Gépész által is jelzett Nyugatos anyagra. Absz nem érdekes, ogy most MEK, vagy sem, van más, elég anyag helyette - de három diplomával a hátam mögött nem érem fel ésszel, ezt miért nem lehet közkincsként kezelni? Másutt nemzeti érték lenne, örülnének, ha valaki is végre előásná és visszaemlékeznének rá. Most jól eldugva, megtűrve lappang a sötét semmiben, szinte hozzáférhetetlenül, az enyészetnek. Ez lenne a Nagy Jogvédelmi Cél? Mi és mekkora haszna lehet egy akármiféle örökösnek is az ilyesmikből? Jelentem, én ehhez hülye vagyok. (Igaz, jogi diplomám nincs, hálIstennek...)

A hanganyagok valóban közkincsek, Nemonak teljesen igaza van. Azért is csináljuk és adjuk magunk is semmiért a dolgainkat, nem kis szeretettel és munkával. A kiadók vidáman üzletelnek vele, jó, bizonyos szinten és szintig érthető. Ám egy kalap alá tenni mindent - baromság, tisztelettel.

Azon beszélgettem ma egy könyvtárossal ugyanebben a témában, hogy na ugyan mit szólna a tekintetes jogász úr, ha egy ilyen esetben ráhivatkozik, hogy de a kiadó levédte a részben vagy teljes közzétételt és elektronikus tárolást - mire bejelentenénk hogy bocsika, de közvetlenül a hanganyagot nem tiltja semmi, és hiába elektronikusan tárolt, az nem az írott szöveg, hanem a hanganyag elektronikus kódanyaga, valamint kérem a tételes kimutatást a kárigényéről és egyben a munkadíjat a hanganyag elkészüléséért, beeee....

Ami meg a jogdíjak mértékét illeti, a hivatal derekasan önfenntartó. Ami abból a szerzőnek vagy jogtuljnak menne - egy vicc. Összegezve: rengeteg minden azért nem juthat el az emberekhez, hogy egy hivatal néhány parádés fiskálissal ellébolhasson, pajzsául a kajánul tarolgató Nagy Kiadóknak. Az, hogy az értékkel és az emberekkel mi van - kit érdekel?

Ja, én meg mi a fenének morgok itt össze-vissza ? :D
 

teddyted

Kitiltott (BANned)
*** OFF *** No még öggyet, ö.m.a.f. :)

"" Ami meg a jogdíjak mértékét illeti, a hivatal derekasan önfenntartó. Ami abból a szerzőnek vagy jogtulajnak menne - egy vicc"
Mármost ez megerősítve, lévén nem csak nálunk tombol az értelem és önzetlenség. Pár napos hír:
http://www.atv.hu/szines/20131204-meglepodtek-40-ezres-csekket-kaptak-a-torrentezok/hirkereso

Legszebb mondatok:
" A Baseprotect német cég az IP-címek alapján megállapította, hogy a netezők a uTorrent program segítségével töltötték le a filmet. Egy ügyvédi iroda megegyezést ajánlott az internetes kalózoknak: ha befizetnek 550 zlotyt (40 ezer forint), nem kezdeményez bírósági eljárást ellenük. A netezőktől befolyó összegen az ügyvédi iroda 50, a német cég és a producer 25-25 százalék arányban osztozik -- adta hírül a Gazeta Wyborcza című lengyel lap. "

Node a fiúk itthon is igen kreatívak, Artisjusték újabb huszárvágása, ezt érdemes elolvasni, nem semmi :)
http://itcafe.hu/hir/nav_artisjus_telefon.html

Kis kedvcsináló hozzá:
" ... az Artisjus saját adatbázisára támaszkodva meg tudja mondani és meg is mondja a NAV-nak, hogy mely készülékek után fizették meg a jogdíjat és melyekre nem – ezt maguk a kereskedők is ellenőrizhetik ... " Lényege: a NAV-ot ráeregette az Artisjust az új mobilokra a boltokban és adóztatják az üres tárhelyeket bennük - ha nincs adó, reppen a boltból a készülék.

Ihaj-csuhaj, emmán a valami! Paprikajancsik bábszínháza - ellenben kétségtelenül következetesek.

Teddyted ezennel bélakatolta a teljesen felesleges zsörtölődést, ö.m.a.f. *** UFF ***
 

ferinyul

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt Hangadok!
Szeretnem felhivni a figyelmeteket ifju korom egyik meghatarozo regenyere, Leonhard Frank: Jezus tanitvanyai.
 

nemokap

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt Hangadok!
Szeretnem felhivni a figyelmeteket ifju korom egyik meghatarozo regenyere, Leonhard Frank: Jezus tanitvanyai.
Sajnos a MVGYOSZ katalógusban nem szerepel, így uccu neki, ha erőd van, olvasd fel... :)

Most megint pár napig nem leszek (bár több tucat kazetta vár rám), mert a kutyánk egy tisztes mozdulattal tette tönkre a számítógépem hangbemenetét, így a gép landolt a szervizben. A kutya meg csak fél tucat csontot kapott egy egész tucat helyett. :D
 

Dr. Gépész

Kitiltott (BANned)
Néhány nappal ezelőtt kaptam egy levelet a datától miszerint a hiba javítása folyamatban van.
Egyébként nekem néhány feltöltésem eltűnt. Még várok néhány napot és vissza töltöm.
 

teddyted

Kitiltott (BANned)
Szkenneld be (ha lehet wordben) ha megvan a könyv, és küldd át - én sajnos nem találtam. Szólj priviben, majd adok egy mailcímet.

(egyébként ha van kedved, tényleg megpróbálhatod - nem baj az, ha több hang is kereng az éterben :) Nem ördöngősség, segítek a technikánál, és a részletekben, ha kell. Bátorság, mindegyikünk elkezdte valahol. Ki tudja, lehet, hogy kenterbe pipálsz itt mindenkit lassankáént :) )
 

Mokka5

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt fórumtársak!
Sajnos szeretett "datánk" egyre többször bolondozik.
Jelenleg a Lélekláng feltöltésből hiányzik a kicsomagoló fájl.
Törölnöm kellett a Winnetou feltöltést stb.
Kérek minden letöltőt, próbálkozzon többször mielőtt elkeseredik.
Nem MI, feltöltők tehetünk róla ( tudom, senki nem is állította ), hogy néha előfordul
( sajnos mostanában elég gyakran ) ilyen hiba.
Tisztelettel!

Teljesen igazad van, ellenőrizni kell, levette-e, és megvan-e a felrakott fájlméret, mert emiatt, volt nekem is többször hiba, a Data.hu -ról.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére