Ezentúl retteghetnek a kutyatulajdonosok

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Te megfogod a vezeték mindkét végét ami a falból kilóg?
Nem?
Miért nem?
Csak nem áramfóbiás felnőtt vagy? :rohog:
Vagy talán félsz két szál dróttól?
Miért is?
Na látod! :)

Nem akarok én ezen vitatkozni kedves almamag.
A kutya nem árammal teli drót, se nem egy kibiztosított kézigránát. Sajnálom, hogy Te annak látod.

Nekem nem mondták gyerekkoromban, hogy nem simogathatom meg a kutyát. És én mindig örültem, ha egy gyerek meg akarta simogatni a kutyámat. A gyerek és a kutya rokonlelkek. Vonzódnak egymáshoz. Az a gyerek, amelyik kutya mellett nő fel, nagyobb empátia-készséggel fog rendelkezni felnőtt korban. Együtt érzőbb, megértőbb lesz az embertársai és az állatok iránt is. És főleg... gazdagabb lelkileg.
ezt nem én találtam ki.

Sarkítod a dolgokat, én nem azt mondtam, hogy egy nyilvános WC lenne a gyepem a házam előtt, hanem azt, hogy néha-néha, a tíz év alatt talán háromszor-négyszer odapiszkított kutya az én házam elé is. Én ezért nem vesznék össze a gazdájával. Főleg mert nem szándékosan történik. De nem vagyunk egyformák.

A DNS vizsgálathoz pedig először az összes kutyától DNS mintát kell venni, aztán betenni egy adatbázisba, különben hogyan azonosítják a kutyapiszkot az "elkövetővel". A cikk is erről beszél.
Ehhez pedig az olasz államnak be kell invesztálnia, és létrehoznia egy ilyen adatbázist. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy a jó ég tudja hány százezer kutyától DNS mintát fognak venni.

Otthoni kutyavécé pedig létezik, kisebb termetű kutyáknak, kutyapelenkának hívják. Egy bernáthegyivel már nem működne.
Amit viszont Ernoe javasolt, működőképes ötlet, rá lehetne szoktatni a kutyákat műgyepre vagy műfára. Már többször is felvetődött az javaslat a belvárosban, hogy alakítsanak ki olyan földes alapú, néhány négyzetméteres helyeket, amik nincsenek lebetonozva, és ahová a kutyák elvégezhetnék a dolgukat, aztán csak onnan kéne feltakarítani, nem lennének tele az utcák. A kutya ugyanis szívesebben ürít oda, ahol ilyen szagot érez, és ami nem beton.
Ez az ötlet azonban hamvába holt maradt, és csak a morgás meg a zúgolódás folyik, közben meg mindenki a másiktól várja a megoldást.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Hallo kedves Jászladány
-
Valoban igy van. A feleségemnek volt egy kakaduja, gyerekkorában kapta, ezek nagyon sokáig élnek. Soha életében nem volt párja, a feleségem tenyerébe tojta a meddö tojásokat.
-
Nem akarom leirni a viselkedési zavarait, én ajánlottam, hogy vegyünk neki egy partnert, de abban a korban már az sem használt, elzavarta öt, az uj madárnak a kalitkán kivül kelett aludnia.
-
Németországban 8,2 millio macskát, 5,3 millio kutyát tartanak odahaza. Az állateleségért 2,6 milliard eurot adnak ki évente, háromszor anyit mind baby-tápszerre. (igaz nincs anyi gyerek mind háziállat)
-
Ha jol tudom Magyarország a legnagyobb "bikacsök" exportálo ország amin az itteni kutyusok sziven rágcsálnak.
-
grafik_web.jpg

-
Igy néz kie egy házi kutya-toilette, szuka és kani számára, természetes füvel. 100% ujrahasznosithato. Az üveg megakadályozza, hogy szétspricceljen az urin.
 

SARI KATALIN TEREZIA

Állandó Tag
Állandó Tag
No ez az! 500$ / kupac szép összeg, még akkor is, ha végül a tulajdonos, akire rábizonyítják tulajdonjogot, meg is fizeti. De addig az önkormányzatnak, vagy a vizsgálatot végző laboratóriumnak kell megelőlegeznie.
A másik: a jogérzékem azt diktálja, hogy kutyakaka dolgában nem csak a tulajdonjogot kell bizonyítani, hanem az odakerülés módját is, nevezetesen, hogy az eb maga rakta le oda és a gazdája elmulasztotta azt felszedni. Elmebeteg gondolat, de nem zárható ki, hogy valaki, aki a gazdinak haragosa, vagy a kutyáik nincsenek jóban, visszanyerje a szabályosan bezacskózott matériát a kukából és a járdára helyezze. Ez esetben nem a gazdi, hanem a visszanyerést és kihelyezést végző ember a valódi hunyó. Egyáltalán, a több tanu előtt tettenérés kivételével hogyan lehet azt bizonyítani, hogy a kutyakaka hogy került oda/maradt ott, ahol feltalálták a mintavételkor?
Egyetertek!!!!...okos megkozelitese a ,,temanak"! Meg annyit,hogy --uj ,,munkalehetoseg"-ha a pozitiv oldalat nezzuk es miert ne lennenk mar ,,pozitivak is ,mert pesszimistak voltunk mar eleget"!
 
M

magdusis

Vendég
Újdonságnak számító módszerrel kíván megszabadulni a jövőben a kutyapiszoktól Nápoly: regisztrálják a négylábúak DNS-ét, hogy ürülékük alapján könnyen azonosíthatóvá váljanak.

A kísérleti projektet Vomero-Arenella negyedben tesztelik. Vért vesznek a négylábúaktól, hogy regisztrálják DNS-üket. Így a továbbiakban könnyebben lenyomozható a tulajdonos, aki a séta során nem takarított fel az utcán kutyája után – írja az ANSA olasz hírügynökség a nápolyi városháza rendeletére hivatkozva.

Aki nem járul hozzá, hogy kutyája DNS-e bekerüljön az adatbankba, az akár 150 eurós (mintegy 45 ezer forintos) büntetésre is számíthat. Tommaso Sodano, Nápoly alpolgármestere szerint a projekttel nemcsak a városképet javíthatják, hanem az egészségügyi kockázatokat is csökkentik.

Az ellenőrzéseket az állat-egészségügyi szolgálat „kutyapiszok-rendőrei” fogják végezni. Miközben egyesek örvendetesnek tartják az új rendeletet, sokan gúnyolódnak a nápolyi vezetőség döntésén.

Csatolás megtekintése 1138059
mno
 
M

magdusis

Vendég
Nem is olyan régen,volt egy téma a marihuána törvényesítéséről néhány USA-beli helyen,és akkor merült föl,hogy több mint 10 éve Portugáliában még több drogot legalizáltak.A fölszabadult rendőröket és pénzt meg átcsoportosították,főleg megelőzésre,nevelésre,stb.Ha ez a hír igaz,akkor könnyen lehet,hogy ilyen átcsoportosításról lehet szó ,kábítószerről kutyákra.Fura.

Aztán meg a témához tartozóan január 14.-én,épp most tegnapelőtt volt Albert Schweitzer születésnapja.Ő mondta egyszer,hogy az élet viszontagságai ellen két ellenszer van,a zene és a macskák.De minden állatot egyformán szeretett,szelidet és vadat.Kutyája is mindig volt.
Valahogy mindig elfelejtjük,hogy nem urai,hanem részei vagyunk az élővilágnak,és mint legértelmesebb lénynek a felelősségünk -illetve a felelősségérzetünk - a legnagyobb.Valahogy együtt kell élnünk ,és nem is baj,sőt jó.
Olvasta-e valaki a Gábor Dénes könyvét a Jövő társadalmáról?Ő ír ott valami olyasmiről,hogy különböző szemlélet és életelv szerint élhetnek embercsoportok egymás mellett külön-külön közösségekben surlódás nélkül.
Talán lehetnének olyan házak,amikben csak kutyás emberek lakhatnának ,sőt,akár külön olyan emberek,akik nem szeretik sétáltatni a kutyáikat,stb.És lehetnének olyan házak,ahol kutya-macska-stb nélkül boldogabb emberek élnének.Ha a most egymással való harcra fordított energiát ilyen közösségek alakítására fordítanánk,mindenki csak nyerhetne.
Meg aztán,a sterilizálással kapcsolatban szerintem a viselkedészavarok ráfogása a sterilizálásra igen könnyű.És viszont,az olyan viselkedészavarok,amikor nem volt az állat sterilizálva;ráfoghatjuk a sterilizálás hiányára.Ellenőrizni,bizonyítani nem lehet,így se,úgy se.Az interneten meg mindenre lehet úgymond bizonyítékot találni,és mindennek az ellenkezőjére is ,csak jól kell keresni.
Viszont az állatokkal rendszeresen és szívvel-lélekkel és felelősséggel foglalkozó emberek véleménye szerint a sterilizált állatok ugyan fogékonyabbak bizonyos későbbi szövődményekre,de az életük kiegyensúlyozottabb,békésebb,nyugodtabb.De lehet hormonokkal is kezelni az állatokat is;mellékhatásokkal,mint az embereknél.

Nagyon jó ötlet a kijelölt kutya-jelölő hely,és tényleg a kisebb kutyák is rászoktathatók a benti helyen való dologvégzésre.Macskák még könnyebben a rendes WC használatára,csak lehúzni nem szeretik.Bár olyan állat is van ,kutya is macska is,aki szereti nézni a forgó vizet,és játszik a lehúzással.Csak az a legszomorúbb,amikor az ilyen állat beteg lesz és a gyógyszerezés miatt figyelni kell a végtermékeket és vissza kell szoktatni a WC-ről .
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Ami a hörcsögöt illeti, egy darabig módomban állt olyan helyen lakni, ahol hogy úgy mondjam „közelebbi kapcsolatba” kerülhettem egy hörcsöggel. Nos, állítom, egyszerűen érteni kell hozzá, s akkor nem fog harapni. A dolog nyitja abban áll, hogy tartsd észben: a hörcsög PICI állat, az ember hozzá képest egy iszonyatosan nagy szörnyeteg! A höri tehát fél tőled, s mert pici az esze is, nehezen jegyzi meg hogy a gazdája vagy s tőled nem kell félnie. De miután megjegyezte, akkor is az van hogy ha váratlan ul nyulsz hozzá, vagy gyorsan, akkor megijed, nem ismer fel téged, vagy ha fel is ismer azt hiszi bántani akarod, s akkor odakap az ujjadhoz.

Azaz mindössze annyit kell tenni hogy LASSAN, nagyon lassan nyújtsd felé a mancsodat, és úgy, hogy okvetlenül lássa! Ne hátulról! Rengetegszer megfogtam így, aztán ráraktam a ruhámra és ott mászkált rajtam, az ölemben, a VÁLLAMON, a fejem búbján, és esze ágában se volt megharapni. Mindig akkor kapott csak az ujjam után, ha megfeledkeztem a fentiekről, és GYORSAN akartam megfogni, vagy épp hátulról. Azt nem szabad. De elölről, ha tényleg lassan nyúlsz felé, sikerülni fog. Lehet hogy nem legelőször, de mondjuk 2-3 nap után. Eleinte úgy nyúlj felé hogy nyújtasz neki valami zöldséget amit szeret.
 

cromwell

Állandó Tag
Állandó Tag
Azert az annyira "cuki" hogy ha valaki valami tart vagy valamiben nyakig benne van (csapat, csoport, stb) azonnal vakka valik, söt a fennseges föleny es gög az egyetlen fegyvere.

Volt kutyam kedves kutyasok. Tudom mivel jar, az is amikor elpusztul...a hianya. De amit itt levezettek mint kutyab..zik az mar nekem kisse sok.
A kutya egy allat, egy haziasitott allat. Ti itt mar-mar emberive avanzsaljatok negylabu kedvenceiteket.
Ha allatot tartsz, tartsd be a szabalyokat es ne feledd azal, hogy te "gazdi" vagy csak kötelessegeid vannak nem pedig jogaid!

Az is erdekes, hogy beszeltek itt a macskadarabolo ebekröl,hogy mekkora poen, miközben meg ha a kutyadat elütöm akkor rögtön gyilkos leszek.
Egyszerüen röhej, kicsit forduljatok mar magatokba.
Meg is csak beteg az a tarsadalom ahol ekkora kultusza lehet egy közönseges haziallatnak. Kicsit elgondolkoztok rajta csak beugrik miert kerestek egy pot szeretnivalot az emberek helyett....ugye
 

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Na azért az elején szögezzünk le valamit: ebben a témában két csoport van: akik a városban eb mellett voksolnak, és akik ellene. Jelenleg nem titeket személyesen támadlak, hanem az elvet, oké? úgyhogy úgy olvassátok a hsz-aimat, ne legyen ebből később sértődés: most csak vitázunk egy adott témáról, nem pedig kötekedünk egymással :)
A téma érzelmeket kavar. Abban látom az egyik okot, hogy a kutyát nem ismerő emberek mellszélességgel állnak ki a kutyák és kutyások ellen. Az érveik pedig semmiképpen nem az általánosra, hanem a szélsőségesre támaszkodnak, miközben kiabál, hogy az általánosról fogalmuk sincs.
Sietek leszögezni, hogy nem vagyok híve a fegyelmezhetetlen kutyák póráz nélküli sétáltatásának, nem vagyok híve annak, hogy az ember hagyja ott az ebe produktumát akárhol. Kertvárosi lakós lévén magam is sok olyan elhagyott kupacot szedek fel, amit más kutyás hagy nekem emlékbe. Előfordul, hogy mormogok közben, de többnyire Jászladányhoz hasonlóan sztoikus belenyugvással teszem, és méltóságom alattinak tartom, hogy nekiálljak ezen morgolódni bárkivel. Ugyanis az a tapasztalatom, hogy az ilyen jellegű beszélgetések soha, sehová nem vezettek, és nem is fognak. Ugyanaz a kutyás holnap ugyanúgy zacskó nélkül indul el otthonról.
De lehet, hogy rosszabb nekem, ha felszedi és a telkem előtt levő szemetesbe rakja, mert a szemét összeszedésére szakosított emberke valamiért kézzel üríti ki a szemetes kosarat. Ha kutyakakába talál nyúlni, mérgében szétkeni az egészet és azt csak vízzel tudom lemosni, míg a helyszínen hagyott darab egy lapáttal gond nélkül felszedhető.


Visszatérve a hörcsögös témára:
A kérdésed jogos. De! :)
Van pár ellenérvem:
1. a hörcsögödet megveszed / kapod az állatkereskedésben / ismerőstől. A hörcsögödet NEM viszed át a többi szomszéd hörcsöghöz, így kvázi a megvételtől / kapástól számítva szinte egy vákumban él (egyedül, kettesben vagy hármasban) szinte sterilen...Kvázi ha alapjáraton egy egészséges hörcsögöt fogtál ki, nem betegedhet meg más szomszéd hörcsögétől, mert nem viszed le a kutyák közé sétálni, így nulla az esélye hogy bármilyen fertőzést is begyűjtsön. Amit begyűjthet azt tőled / családtól kaphatja el. Max valamilyen gyulladása (fülgyulladás, szemgyulladás, vakbél gyulladás, foggyökér gyulladás) lesz, ami meg alapvető higiéniás előírásokat betartva nem fertőző. (A fertőző betegségeket ügyebár mástól kapjuk el...) További előny: A hörcsögöd nem nyal bele a tányérodba, a hörcsög nem nyal arcon miután a hátsóját nyaldosta :) Azt megértem, hogy TE lelkiismeretesen gondoskodsz a SAJÁT kutyádról, de nem lehetsz abban 100%-ig biztos hogy az a másik kutyatulaj vajon ugyanígy áll-e a sajátjához (ha már ő képtelen felszedni a saját kutyája khm-jét ...ugyebár)

2. A széklet párologtatása... hát vegyünk két dolgot: ha adott egy "steril" bogyó és teszem azt csak úgy ott van egy hétig... és vegyünk egy kupac "akár fertőzött vagy sem" khm-t amire fűnyíróval rámész és mindent beterít még szárazon is mindent, hát... inkább az elsőt választom... :)

3. A kutyáknak több betegsége lehet, mint egy hörcsögnek. (ez abból is adódhat hogy más kutyákkal találkoznak és azok passzolják tovább a fertőzést) És ha jól tudom a kutyák betegségei között is nagyobb arányt képviselnek azok a betregségek, amelyek emberekre is átterjedhetnek... és ha vesszük a 2. pontot és azt a tényt hogy vannak olyan betegségek amelyek széklet útján fertőznek, így is a hörcsög mellett teszem le a voksomat

További előny :)
4. A hörcsögöt nem kell beidomítani, ő nagyon is jól elvan a kis akváriumába / ketrecébe
5. A hörcsögöt nem kell csippelni
6. A hörcsög nem ugat úgy hogy áthallatszik a szomszédba
7. A hörcsög nem khm-özi össze a lépcsőházat
Ha valakinek hörcsögre van igénye, akkor ez meggyőző. Nekem kutyára van igényem, számomra nem az.

Cdurmol, ha ennyire zavar a bogyó párolgása, akkor tarts halakat :D (na ezt csak viccből írtam)
:D :D Azt hittem, a bogyó párolgása téged zavar.
Láttam a barátaimnál, hogy a halak rendben tartása milyen munka. Inkább a kupacok szedése.
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Láttam a barátaimnál, hogy a halak rendben tartása milyen munka. Inkább a kupacok szedése.

Na mesélj!

egy jól beállított aksinál 1/2 évente kell a külső szűrőt átöblíteni (kb 10 perc), 2 hetente meg a növényeket megmetszeni. És most nem egy verseny akváriumos, vagy low tech aksiról beszélek amibe hemzseg az alga, hanem egy közép kategóriás édesvíziről :D
 

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Na mesélj!

egy jól beállított aksinál 1/2 évente kell a külső szűrőt átöblíteni (kb 10 perc), 2 hetente meg a növényeket megmetszeni. És most nem egy verseny akváriumos, vagy low tech aksiról beszélek amibe hemzseg az alga, hanem egy közép kategóriás édesvíziről :D
Akkor az nem volt jól beállított akvárium. Látod, nem értek a dolgokhoz, oszt mindjárt zöldségeket beszélek!!! Nem a Blikkből, de pancsertől szereztem az információimat. :D
 
Utoljára módosítva:

Gilgames2011

Állandó Tag
Állandó Tag
Látom szépen felkavarta a kedélyeket ez a cikk, meg az állattartás!
Akárhogy is van amíg kutya van, addig kutyapiszok is, mert velejárója- ő sem tudja kiizzadni bármennyire szeretnék néhányan. Az meg a gazdáját minősíti, hogy mit tesz vele: felszedi, mert ő sem szeretne belelépni vagy nagy ívben sz@rik rá és csak reménykedni lehet hogy ő lesz az, aki a talpán mégis hazaviszi.
Nápolyban tényleg csak ez okoz problémát, a többi nagyobb szeméttel, csótányokkal meg a több millió tonna mérgező hulladékkal nincs gond, az már tényleg megoldódott vagy az már jó van úgy ahogy van?
Úgy érzem egy kicsit megint a farok csóválja a kutyát!
 

Szikráz

Állandó Tag
Állandó Tag
Előre kérek elnézést a véleményem miatt!

Időnként besegítettem egy állatorvosi rendelőben, tudjátok ti - akik póráz ellenesek vagytok - hány elütött kutya kerül be egy egy rendelőbe, állatkórházba? És azt tudjátok hány kutyán nincs a balesetkor póráz? Mert egyiken sincs! És az összes gazdi háborog, mert nem állt meg az autó, nem fékezett, nem segített a baleset után orvoshoz vinni azt a tündi bündi kiskutyát, akire nem kell pórázt tenni hiszen kicsi, kedves, aranyos, szófogadó, első szóra visszajön, stb. . .
Az utcán gyerekek is járnak, és van amelyik megbízik az idióta gazdiban, elhiszi hogy nem kell félni nem harap! Valóban nem harap? Hát nem a frászt nem harap, próbálj meg megsimogatni egy csivavát az utcán, egy yorkit, uszkárt, ezek mind mind apró kiskutyuskák, és egyik sem harap a gazdi szerint.
Jogszabály van a sétáltatásra, igenis tessék pórázt rakni rá, és szájkosarat vagy szájféket!
A kutya szája tele van baktériummal, nem mos a kis drága fogat, és ha harap az elfertőződik, egy későn felismert tetanusz, vagy ne adj Isten a veszettség gyógyíthatatlan betegség! Ne már a kutyát védjük mindenáron, és az ember legyen a másodlagos!

A cikkről meg csak annyi, ha van ahol ezt anyagilag elbírják csinálják meg és keressék meg azt aki nem takarítja fel a kutyája piszkát, büntessék meg, ne hagyják hogy egy város belefulladjon a kutyák székletébe! Ugyanis az is lehet fertőzés forrás!
Elporlad a melegben, és kitűnő anyag a féregpeték számára ami szintén emberre is fertőző lehet. Gondoljatok bele mennyivel alacsonyabban él egy babakocsiban utazó kisbaba, az Ő szervezetének direkt használ ha még ez is fertőzi, nem elég a kipufogó gázok belégzése, még adjunk nekik mellé mást is. :(
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Akkor az nem volt jól beállított akvárium. Látod, nem értek a dolgokhoz, oszt mindjárt zöldségeket beszélek!!! Nem a Blikkből, de pancsertől szereztem az információimat. :D

oks. ;) akkor már értem
Abban viszont igazad van, hogy ameddig az akvárium be nem áll rendesen, addig nagyon oda kell figyelni... :D Azt hittem valamilyen nagyon spécis aksiról lesz szó :)
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
A kutya szája tele van baktériummal, nem mos a kis drága fogat, és ha harap az elfertőződik, egy későn felismert tetanusz, vagy ne adj Isten a veszettség gyógyíthatatlan betegség! Ne már a kutyát védjük mindenáron, és az ember legyen a másodlagos!

...és ugye az is köztudott, hogy pont ezért a kutya okozta harapást NEM varrják össze a balesetin?
Súlyos tetanusz esetén az illető intenzívre kerül, ahol mesterségesen lebénítják majd légcsőmetszéssel és géppel lélegeztetik. Veszettségnél, ha időben(!) elkapják, akkor a gyógyszeres sorozatot (!) hasba (!) vastag tűvel(!) adják be (megj.: baromi fájdalmas :( ). Sajnos nem olyannal mint amit a cukrosok adják be maguknak az inzulint subcután módon...
(jut eszembe: üzenem mindenkinek, aki olvassa, hogy ha talál egy denevért bárhol a fenti okok miatt, csupasz kézzel ne érjen hozzá, ne vegye fel, ne simogassa! :D hátha valakinek jól jön ez az infó egyszer)
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretném én azt is megkérdezni, vajon miért is tartanak ennyien kutyát? Biztos mert vágynak arra hogy valakit szerethessenek, s valaki szeresse őket is? Nos, ez dicsérendő. De kérdem én, akkor már miért nem fogadnak inkább örökbe egy árva gyermeket? Tele vannak a nevelőotthonok olyan gyerekekkel, akik stílszerűen szólva A KUTYÁNAK SE kellenek - sőt azoknak se, akiknek a kutya azért kell...

Ja, ugye ezeket megkapni már nehezebb mint egy kutyát. Hát kérem, nem okvetlenül a 0-3 éves korosztályból kell válogatni. Akadnak 10 éven felüliek is, azoknak kb nulla a reményük hogy valaki örökbe fogadja őket, mert azoknak már nem lehet azt hazudni hogy aki neveli, az a biológiai szülője is! Na de mit számít ez, ha lehet őt SZERETNI, s ha viszontszeret minket?! Szerintem a kutya se hiszi azt, hogy a gazdi az aki őt szülte... És ezek a gyerekek igenis nagyon vágynak családra! De tudják, hogy őnekik már semmi reményük erre... Mert már NAGYOK, és sajnos nem is KUTYÁK... Mert őket annyira se becsülik ezek szerint mint a KUTYÁKAT...

De ezt nem merik felvállalni a kedves felnőttek, mert ez felelősség ugye. Ha egy kutyát megunnak, azt agyon lehet verni, vagy kitenni az út szélére az ország másik felében. Egy kisgyereknél az ilyesminek már következményei szoktak lenni...

Ugyanakkor a szeretet is nagyobb amit kapni lehet, és nagyobb a végrehajtott jótett is, az érdem is... És akinek erre nincs pénze, nem tud örökbefogadni, az is vállalhat legalább patronálást, hogy mondjuk ha épp van szabadideje meg egy kis pénze, valamelyiküket elviszi kirándulni... És előny, hogy ezen árva gyerekek esetében többnyire nem kell még a piszkot se felszedni utánuk zacskóba...
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
@Zoli_USA
Jó elképzelés, de azért azt vedd figyelembe, hogy
1. Hát sajnos egy 10+os gyereket már nem nagyon fogsz tudni nevelni
2. Míg a leendő párod egy kutyát elvisel, addig egy gyereket nem...ráadásul egy idegen gyereket
3. Mit csinálsz ha a 6 éves gyereked kér egy kutyát? Megleped egy 10+-os tesóval? :rohog: (csak vicceltem)
4.jaja: útszél/ felelősség , de ezt te is írtad...

De tényleg jó az elképzelés ;)
 

Szamica

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszladany írta: "Először is hála Istennek nem létezik olyan rendelet, ami kivétel nélkül, mindenhol, minden kutyára előírná közterületen a póráz és szájkosár használatát"
ROSSZUL TUDOD!!!
41/2010-es Kormányrendelet szerint közterületen - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni. Ez a szabály egyezik az önkormányzatok ebtartási rendeletének koncepciójával, amely közterületen szintén pórázhasználatot ír elő, kivéve a kutyafuttatókat" -


Hát ezen nem is csodálkozok... Annyi idióta rendelet van Magyarországon. Csodálom, hogy még levegőt lehet venni.
Nem a kutyáknak kéne szájkosár meg póráz. Az emberek agya nincs rendben Magyarországon. Tisztelet a kivételnek.
Én Németországban élek. Az utcán póráz és szájkosár nélkül követi a kutya a gazdáját, száll vele épp villamosra. A plázákba, bankokba, postára, szinte bárhová bevihetők a kutyák. Itt a városban a lakcím bejelentő irodában egy macska sétál az ügyfelek közt. Furcsa mód senkit nem zavar! Sőt!
Itt nem visít az anyuka, ha az utcán a gyereke megsimogat egy kutyát. Mert itt simogatnak, nem rugdosnak!
Itt a sétáltatók viszik a zacskót, de rengeteg helyen az önkormányzat is tesz ki, nem is keveset. Nincsenek szaros utcák, de még a zöld területek is tiszták. Itt én még nem láttam kóbor kutyát.
Mint írtam, nem törvény kell, az emberi fejekben nincs rend.
 

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát ezen nem is csodálkozok... Annyi idióta rendelet van Magyarországon. Csodálom, hogy még levegőt lehet venni.
Nem a kutyáknak kéne szájkosár meg póráz. Az emberek agya nincs rendben Magyarországon. Tisztelet a kivételnek.
Én Németországban élek. Az utcán póráz és szájkosár nélkül követi a kutya a gazdáját, száll vele épp villamosra. A plázákba, bankokba, postára, szinte bárhová bevihetők a kutyák. Itt a városban a lakcím bejelentő irodában egy macska sétál az ügyfelek közt. Furcsa mód senkit nem zavar! Sőt!
Itt nem visít az anyuka, ha az utcán a gyereke megsimogat egy kutyát. Mert itt simogatnak, nem rugdosnak!
Itt a sétáltatók viszik a zacskót, de rengeteg helyen az önkormányzat is tesz ki, nem is keveset. Nincsenek szaros utcák, de még a zöld területek is tiszták. Itt én még nem láttam kóbor kutyát.
Mint írtam, nem törvény kell, az emberi fejekben nincs rend.
:dr_24::dr_24::dr_24::dr_31:
 
Oldal tetejére