Portfólió készítés

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

jutchus

Állandó Tag
Állandó Tag
Reflexió problémám van: én olyan óvónénisen írom. Mit terveztem,hogyan valósult meg .. De azt nem tudom,hogy ez mennyire felel meg : ..."elemzés, érvelés,értékelés tényekkel megfelelően alátámasztva ... elvárásnak :(
 

hraboka

Állandó Tag
Állandó Tag
Reflexió problémám van: én olyan óvónénisen írom. Mit terveztem,hogyan valósult meg .. De azt nem tudom,hogy ez mennyire felel meg : ..."elemzés, érvelés,értékelés tényekkel megfelelően alátámasztva ... elvárásnak :(
Ne keseredj el! Szerintem jó az, ami szerint írtad! Én ezt használtam a reflexiókhoz, de lehet, hogy ismered! :)
 

Csatolások

  • Foglalkozás_reflexió.doc
    29 KB · Olvasás: 214
O

ormenysuti

Vendég
A teljeset töltőkhöz szól kérdésem.
A feltöltőfelületen, a Nevelő-oktató munka dokumentumai között, a Féléves ütemterv/időszakos ütemterv (Különleges bánásmódot igénylő gyermekekkel való foglalkozás (szakkör, fakultáció, versenyelőkészítés, korrepetálás, felzárkóztatás, hátránykompenzáció stb.) féléves ütemterve. - kb. 3 oldal) kéri, ha jól értem, a KBI szakköri 18 foglalkozás tervét, és az erre írt reflexiót.
Ezzel szemben, A portfólió szabadon választható dokumentumai között, a gyermek/tanulói profil illetve alatta a Fejlesztési terv ugyancsak egy KBI-s gyermek/tanuló profilját (akár célszerűen az előzőekben említett szakkörből) egyéni felkészítését tartalmazza?
nem.
 

Szamóca88

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi,ismerem de nem írtam bele mindent :( ebből.
Szia! Én is ezt tettem magam elé, de ott tartok, hogy írom a saját kútfőből:p, ami eszembe jut és utána megnézem, hogy a lényeg benne van-e!:D
Lehet, hogy más nem így csinálja, de én így írom, mert azt gondolom, hogy annak idején ezt tudom majd jól megindokolni!:o:mad:
De már zsong az agyam ettől az egésztől!:rolleyes2: Sose lesz már vége????????
 
O

ormenysuti

Vendég
Amikorra mi minősítésre kerülünk, teljesen más lesz az egész rendszer, valószínűleg ezt most teljesen feleslegesen csináljuk így végig. Mi vagyunk a teszterek, sajnos.
 

l.kata

Állandó Tag
Állandó Tag
lányok a foglalkozásvázlat utáni reflexióba ugye nem szőttétek bele a kompetenciákat???ha kipipálom előre,mi a túrónak nem írhatom csak a lényeget???
 

K.gaby

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, ezt szeretném én is mondani @angyalka2524 - höz kapcsolódva, hogy kezditek nagyon eltúlozni az egészet. Mintha egymást akarnátok túllicitálni. Ne csináljátok, erre kérek mindenkit.
Igazad van, én megpróbálom lazán venni, a lényeget írom. Két oldalnyi óraterv, fél oldal reflexió, oszt jó napot. Annyi minden változhat még, mire minősülünk.
 

Rhea60

Állandó Tag
Állandó Tag
Intézmény bemutatása max. 1.oldal?! Nekem már most 2 és alig van benne információ.
Mit írjak,mit ne?
Cím, tantestület,gyerekek összetétele,munkaközösségek(csak felsorolás) ped. programról pár szó.


Én ugyan így jártam. Miután itt valaki azt írta nekem, hogy nem lehet több, elkezdtem kitörölgetni belőle, de így is maradt 2 és fél oldal. Én már így hagytam, mert valóban 1 oldalba semmi sem fér. A héten voltam egy "okosító" előadáson, amit a megyei ped. intézet tartott. Azt mondták, hogy minden oldalszám csak ajánlás, el lehet térni negatív és pozitív irányba is. Nem kötelező betartani.
 

Juszek

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap kérdeztétek a bejelölendő kompetenciákat.
Azokat majd a megfelelő indikátorok alapján fogják értékelni. (Ezt kb. érzed, de nem jelölöd.)
Na, hogy kéne ezt megérezni? Ahhoz nézzük előbb az osztályozást.

Az indikátorok értékei
n.é - „nem értékelhető” – csak akkor, ha az adott dokumentumban/órán az indikátorban megfogalmazott cselekvés, viselkedés nem elvárható, „nem releváns”.
0 akkor használjuk, ha egyértelműen elvárható viselkedésről, cselekvésről van szó, de nem lelhető fel az órán vagy a vizsgált dokumentumban.
1 - akkor indokolt, ha az indikátorban megfogalmazott cselekvés, viselkedés szándéka fellelhető (pl. a megbeszélés során említi, vagy leírja a pedagógus, de a gyakorlatban nem alkalmazza minden elvárható helyzetben.).
2 - értéket kap, ha cselekedeteire, viselkedésére többnyire jellemző.
3 – ha maradéktalanul teljesül.

Most próbálok példát is írni.
A csoportprofilban azt írod, hogy az adott csoport nagyon heterogén összetételű, sok a kiemelkedően tehetséges, de akadnak nagyon lemaradottak is.
Ebből az következik, hogy a frontális osztálymunkával nem túlzottan jó próbálkozni, hanem indokolt a csoportmunka, páros munka, kooperatív tevékenység.
Ha tehát az óravázlatokban nem lesz ilyen, akkor kapod a 0-át. 3-at meg akkor, ha az órák többségét ilyen módszerrel szervezed. Itt tehát szükség van a minőségi differenciálásra. (Más-más feladatokat kell adni.)

Ellenben, ha a csoport homogén, vagy a tudásszintben nincs kirívó különbség, akkor - szerintem - bármilyen módszer jó, mert nem indokolt annyira mint az előző esetben a csoportmunka. (Más szempontból igen, de ez csak alapeset.) Itt lehet, elég a mennyiségi differenciálás. (Ki tud több feladatot megoldani.)
Remélem, senkit sem zavartam össze. A példák sajátok.
Kedves Kros, ezt olyan szépen megírtad, hogy mostmár tényleg parázni kezdtem:eek:
 

susie76

Állandó Tag
Állandó Tag
A foglalkozásterveknél z idő rubrikát kötelező kitölteni. Sosem szerettem és tudtam időt pontosan meghatározni. lehet valamit 2 percre tervezek és lesz 12, mert annyira bejön és fordítva tervezhetem én 8 percre ha 2 után látom, hogy nem megy??? Szóval muszáj időt írni?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére