Ausztria örömmámorban Conchita Wurst győzelme miatt

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
wurst.jpg
Konfettiesővel, osztrák és szivárványszínű zászlókkal, transzparensekkel, szakállal köszöntötte rajongóinak hada vasárnap a bécsi repülőtéren Conchita Wurstot, az Eurovíziós Dalfesztivál osztrák nyertesét, akinek győzelmét a tolerancia és a tisztelet jelként értékelték az osztrák politikai paletta szinte minden oldaláról.



Heinz Fischer köztársasági elnök az APA osztrák hírügynökséghez eljutatott közleményében Wurstnak gratulálva annak a véleményének adott hangot, a végeredmény nemcsak "Ausztria győzelmét jelenti, hanem a sokféleség és a tolerancia győzelmét Európában."

Werner Faymann kancellár az énekes nagyhatású előadását méltatva örvendetesnek nevezte, hogy "a zenei teljesítmény képes volt felülkerekedni az előítéleteken és az intolerancián".

A férfiként Tom Neuwirth néven született, de női külsővel, ám szakállal fellépő Conchita Wurst a döntőt követő koppenhágai sajtótájékoztatón azt mondta, hogy egy álma vált valóra a győzelemmel, és a választással Európa megmutatta, hogy toleráns és tiszteletben tartja mindenki jogát ahhoz, hogy megválassza, miként kíván élni.

A verseny dán szervezői a toleranciát hirdették meg az idei fesztivál központi témájaként, és a meleg büszkeséget hirdető szivárványszínű zászlók egész héten lengtek Koppenhága szerte.

"Remélem változtatni tudunk néhány ember nézetén. Ő csak egy hölgy szakállal. De számunkra ez a győzelem olyan, mintha a Holdra szálltunk volna" - hangoztatta Rena Berto, Wurst ügynöke.

A 26 éves osztrák énekes a legnagyobb tapsot kapta a koppenhágai közönségtől, fellépése és győzelme azonban néhány országban dühöt váltott ki.

Fehéroroszországban, Örményországban és Oroszországban számosan követelték, hogy a dalfesztivál közvetítésekor vagy takarják ki Wurstot a képernyőről, vagy ne közvetítsék az osztrák versenyző előadását. Vlagyimir Zsirinovszkij, az orosz Liberális Demokrata Párt vezetője egyenesen arról beszélt, hogy "több mint hatvan éve foglalta el a szovjet hadsereg Ausztriát, ám hiba volt az országot felszabadítani".

Wurst győzelmével Ausztria másodszor lett első a verseny majd hatvan éves történetében, 1966-ban Udo Jürgens nyerte a fesztivált.

"Most, hogy győztünk, jó házigazdák akarunk lenni jövőre "- hangoztatta Edgar Böhm, az ORF televízió igazgatója, hozzátéve, hogy a jövő évi jubileumi, 60. dalfesztivál előkészületei már hétfőn megkezdőnek. Az osztrák televízióban rekordnézettséget hozott a dalfesztivál döntője, amelyet mintegy másfélmillió néző kísért figyelemmel szombat este.
 

Gilmore77

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon tetszett a dal, az előadás, a hangja, minden, persze fura szakállal, de amúgy csinos és nagyon szép szeme van :) Persze Andrisnak drukkoltam, de ha nem nézem, hogy ki a magyar, ki hogy néz ki, akkor nekem ez a dal volt a legjobb, és megérdemelten nyert.
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon tetszett a dala,szép hangja van.Megérdemelten gyözött. Sokan ugyan fel vannak háborodva, de nem értem a miértjét. Az euroviso a dalok versenye és nem az énekeseké. Nekem nagyon tetszett a svédek és a magyarok dala is. Szép eredményt ért el Kállay Saunders András. Büszkék lehettek rá,hogy ő képviselte Magyarországot.
 

hg1dmt.

Kitiltott (BANned)
Különbséget kellene tenni a cirkusz, és egy európai kulturális rendezvény között!! Régen a vurstliban is volt szakállas nő, de oda azért mentek az emberek, hogy azt lássák. Most pedig egy színvonalas, műsort szeretett volna a földrész megnézni. Csukott szemmel jó volt, de akkor minek milliókat költeni díszletre? Ő más,.. legyen más a magánéletében. Ennyi idős korára eldönthette volna mi akar lenni. Ha férfi, akkor öltözzön annak, ha nő, akkor borotválkozzon meg. Most jöhet a kődobálás. Majd holnap visszajövök összeszedni a köveket .
 
M

magdusis

Vendég
Bizony ,hogy inkább cirkusz,mint kulturális rendezvény.Sok a csinnadratta,csillogás-villogás,fényözön meg mindenféle hatásvadász dolog.Nem is nagyon európai ma már,vannak már nem európai résztvevők és nincsen elég európai nyelv már.
Előbb-utóbb -mint a sportban- messziről hozott versenyzők fognak az országok színeiben szerepelni,csak várjuk ki.
 

doktorur

Állandó Tag
Állandó Tag
Valaki jól fogalmazta meg a döntő utáni értékelések során, ha egy teljesen hétköznapi férfi vagy nő énekli el ezt a győztesnek kihozott dalt, semmi jelentős eredményt nem ért volna el vele. Itt nem volt kérdés mit akartak első helyre tenni, az előadó személyét vagy a zenei produkciót.


doki;)
 

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Ítélkezem? Lehet. Általában nem érdekel, hogy valaki zárt helyen hogyan és kivel él szexuális életet. De ha valaki le akarja nyomni a torkomon a saját irányultságát, szokásait, akkor berzenkedem. Lettlégyenvolt az illető a többséghez, vagy a kisebbséghez tartozó.

Vannak helyek és helyzetek, amiknek az ember a megjelenésével is megadja a tiszteletet. Bármennyire jól érzem magam szabadidőruhában és sportcipőben, egy kulturális eseményen oda illő öltözékben jelenek meg és nem bikini felsőben mackónadrágban és halinacsizmában. Ítélkezem? Lehet.
 
Utoljára módosítva:

almamag78

Kitiltott (BANned)
Nálam csak ez verte ki a biztosítékot:
"Conchita Wurst a döntőt követő koppenhágai sajtótájékoztatón azt mondta, hogy egy álma vált valóra a győzelemmel, és a választással Európa megmutatta, hogy toleráns és tiszteletben tartja mindenki jogát ahhoz, hogy megválassza, miként kíván élni."

Ööööö....esetleg statisztikát is mellé tehettek volna, és esetleg azt is mellé biggyesztethették volna amit ilyenkor szokás hivatalos helyeken: "nem reprezentatív felmérés". Mert a fenti mondata irtó nagy elferdítése a statisztikának. Ha és kizárólag ő kapta volna 100,0%-ban a szavazatokat, akkor tehetne ilyen kijelentést... de hát nem ő kapta, különben nem lett volna 2.,3.,4., helyezett...

Másrészről h1gdmt-vel értek egyet: ha nőként szeretne élni, akkor egy ilyen színvonalú és múltú versenyen azért adja már meg a módját és viselkedjen nőként borotválkozzon: necsak magára hanem másra is gondoljon, hiszen a műsort GYEREKEK is nézhetik, akik esetleg jó heccnek/divatnak fogják fel ezt az egészet és nem értik még a dolgokat...

Harmadrészről a melegeknek is van már napjuk, ugyanúgy mint a holokausztosoknak is : éljék ki magukat nyilvánosan azon AZ EGY napon, nem kettőn! azon az egyen. Mert azt az ember tolerálni tudja, de ha orrba szájba kapja ezeket a dolgokat, azzal csak maguknak ártanak!


Mindenki próbáljon viselkedni és egy adott erkölcsi színvonalat tartani: ahogy nem bánt és különösen nem is érdekel, ha két pasi vagy csaj fogja egymás kezét az utcán és sétál.. ..de könyörgöm ne nyalják falják egymást a közterületeken, ugyanúgy ne ahogy a heterók sem teszik! Normális erkülcső ember nem kezdi el letolni a naciját és a villamoson / metrón nem elégíti ki magát....Mindennek megvan a helye és az ideje...
 

Christierna123

Állandó Tag
Állandó Tag
Borotválkozni? Na már ne vicceljetek! Olyan sima az arca mint a kisbaba popsija, az amit szakálnak láttunk semmi más mint gondosan felvitt smink. Mindenhol ő ömlik a televizióból, láttam egy rövid tudósitásban hogyan keni magára a szakálát.
A sajnálatos az, hogy az aminek állitólag zenéről kellene szólnia minden egyébről szól, csak arról nem.
 

violavirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos én is elővigyázatlan voltam, és az első elődöntőt néztük kicsit a nyolcéves lányommal...Tavaly nagyon kedvelte a Byalexet, és látta mennyi jelmez, csillogás ....Mi kell egy kislánynak..És akkor jött ez a bizonyos versenyző.Nem voltam felkészülve, hogy már ilyen korán világosítsam fel a lányomat ilyen kérdésekről:)) Pár perc múlva láttam forognak a kerekek a kis agyában: "és anya ez a bácsinéni hogy kapta el ezt a szörnyű betegséget?"Ezt el lehet kapni?" :))) Elszaladt felettem is már az idő.Igy 38 évesen nem értem ezt, hogy miért kell? A Brien élete jutott eszembe Egyenjogúság Nézzétek és nevessetek!Vagy sírjatok!:))A szép jövő!
 

shark75

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Mondhat bárki bármit ez akkor sem normális dolog,hogy manapság ezt akarják "trendivé" tenni! Kezd elmosódni a határ férfiasság és a nőiesség között,ami egy jó érzésű férfi embernek már-már vérlázító.
Ha valaki más "beállítottságú" ám legyen.Ez a természet rossz ízű tréfája ha genetikailag van bele kódolva a ferdeség,ergo gyermek kora óta melegebb mint kéne.Ettől függetlenül nem kellene adni alájuk a lovat azzal,hogy folyton előtérbe helyezi őket a média,mondván mindenki toleráljon.
Mert azért lássuk be emberek,hogy ez természet ellenes!Ha már ilyennek született,akkor éljen így.De hagyja ki az életéből azt a momentumot,hogy ezt legyömöszölje mások torkán.
Hová jut majd így a világ!?
Kérdem én egy egyszerű kis ember.
Elindultunk már a lejtőn lefelé globális szinten,de ez még megállítható lenne,ha a jobb érzésű emberek megálljt parancsolnának.
Hogy az is értse,aki esetleg még nem tudja miről beszélek : Csak ki kell menni az utcára és végig kell nézni a fiatal srácokon ( tisztelet a kivételnek ) és képzeljük a mi fiatalkori énünket melléjük.
Vonjunk párhuzamot : Öltözködés,viselkedés,tartás....
Nem kell több szempont,ennyi éppen elég,hogy rossz legyen a szánk íze.
 

vardorka

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek a cirkusz megnevezéssel! Ez elvileg a dalok versenye lenne (bár tudjuk, hogy politika is döntő: az országok a pontokat a más országokkal fennálló kapcsolataik alapján osztják ki), hogyha a nyertes dalt tényleg egy átlagos férfi, nő énekelné, szerintem döntőbe se jutott volna! Itt csak "mutatni" akarták, hogy Európa mennyire toleráns.... és hozzáteszem, nem vagyok előítéletes.
 

ariel76

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok
A vélemény elégé egyértelmű itt mo.-on sokan úgy gondolják, ha nem is Andrásé volt esetleg a legjobb dal akkor is csak parádé az hogy ezé az illetőé jobb lett volna.
A nagyobbik fiam 14 éves, tehát a jelenlegi fiatalság egyik tagja.
Az egész osztályuk el volt hűlve, hogy egy ilyen ferde hajlamú hang nélküli sokad rangú énekes, hogy nyerhetett egy ilyen fesztiválon.
Mint szülő én sem értettem. Ha színpadra engedték legalább ne bajusszal.
Ez így elég undorító volt főképpen azért mert ezért kapta csak utána a szavazatokat, nem a dal minőségéért.
 

hg1dmt.

Kitiltott (BANned)
Sziasztok! Féltem megnyitni a hozzászólásokat, mit fogok én itt kapni.De látom azért a többségünk, úgy látja, hogy mindennek van ideje, és helye.
Elfogadom a másságát, de a másság azt jelenti, hogy a normálistól eltérő. A "MÁST" mindig elkülönítették, külön kezelték a megszokott, normálistól. MÁSnak, MÁShol a helye.
Hoztam egy érdekes cikket, most találtam a startlapon: (Gondolom mert aktualitása van):
http://www.hir24.hu/tech-tud/2014/05/14/cirkuszban-mutogattak-a-szakallas-not/#sl
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Sziasztok! Féltem megnyitni a hozzászólásokat, mit fogok én itt kapni. De látom azért a többségünk, úgy látja, hogy mindennek van ideje, és helye.
Elfogadom a másságát, de a másság azt jelenti, hogy a normálistól eltérő. A "MÁST" mindig elkülönítették, külön kezelték a megszokott, normálistól. MÁSnak, MÁShol a helye.

Nem kell félni :)

tegnap egyébként a híradóban az egyik csoport vagy réteg / érdekelt is azt mondta, hogy elzárkóznak ettől a megnyilvánulástól, mert nekik is van egy kultúrájuk amibe ez már nem fér bele. A csoportot nem tudom megnevezni, mert nem emlékszem rá pontosan (hülyeséget meg nem akarok írni) de olyan szépen mondta, hogy csak erre kaptam fel a fejemet (ami miatt abszolút kivívták a tisztelemet ) :) Egyébként nekem sincs semmi bajom velük, elfogadom őket, csak mindennek megvan a helye és az ideje, no meg a kultúrája (mondjuk bíróságra sem megyünk hawai ingben, kalapban, szemüvegben, bikiniben, monokiniben...stb) ...
Tv2-n volt tegnapi hírekben... ha valakit érdekel :)
 

hg1dmt.

Kitiltott (BANned)
MÉG VALAMI eszembe jutott:
yeti108 !
"...Amúgy meg jobb nem ítélkezni mások felett."
Ez a fórum azért jött létre, hogy elmondjuk a véleményünket egy eseményről, hírről. És ha kedvünk úgy tartja , és a téma úgy hozza, bizony ítélkezünk is.
---------------------------
Egy másik témában ( pozitív gondolkodás) erre a megállapításra:

- Ha képes vagy elfogadni a világot annak összes hazugságával és álságával együtt,.......

Ha minderre képes vagy, akkor ..... alighanem te vagy a család kutyája.

Erre ezt válaszoltad:

-Erre én mind képes vagyok, ............

Így érthető (bb) a hozzáállásod :) Legyen szép a napod! :) :)
 
Oldal tetejére