Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

kitty0319

Állandó Tag
Állandó Tag
Első világháborús könyveket keresek ami nem csak száraz történelem.
Szia! Ajánlani tudom Ken Follet: A titánok bukása c. könyvét. Élvezetes olvasmány, két kötet jelent meg, az első az első világháborút dolgozza fel, míg értelemszerűen a második a második világháborút. :)
 

kitty0319

Állandó Tag
Állandó Tag
Pár napja fejeztem be Veronica Roth: A Beavatott c. könyvét. Zavart, hogy alig tudtam meg valamit a világról, néha olyannak tűnt a szöveg, mintha egy 15-16 éves lány írta volna és lehet, hogy a magyar fordítás az oka, de kikészültem a sok "mamám" és "papám" használatakor.
Hasonlított az Éhezők viadalához, csak az sokkalta jobb, mint ez. De ki tudja? A folytatás még lehet, hogy jó lesz.
 

amotae

Állandó Tag
Állandó Tag
En nemreg fejeztem be az Outlander elso kotetet, D. Gabaldontol. Most a masodik kotetet olvasgatom, amikor van ra idom...
 

dorataylor

Állandó Tag
Állandó Tag
Utoljára Tar Sándor A mi utcánk című regényét olvastam. Rettentően nyomasztó könyv volt, de mégsem tudtam letenni és 3 nap alatt kivégeztem. Egy alföldi pár utcás falu egy bizonyos utcájában játszódik, ahol minden út a Misi presszónak nevezett kocsmába vezet, ahol egy kisfröccs mellett egy pár órára mindenki ábrándozhat egy jobb életről, egy szebb jövőről. Természetesen a nagy elhatározások és világmegváltó tervek a kijózanodás után tovatűnnek, így az utca lakói számára első számú szabály: szinten kell tartani az alkoholszintet. A regény minden fejezete egy-egy a faluban lakó figura életét, kilátástalannak tűnő sorsát mutatja be megrendítően őszintén és naturalista módon. A szereplőket lehet utálni, szánni, lehet elborzadni rajtuk, de nagy ritkán akár szeretni is lehet őket: mert az emberi jóság még a tragikus sorsú életeket is egy kicsit jobbá és szebbé teheti...
 

birandrea88

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya című könyvet olvastam utoljára, mivel nagyon sok pozitív véleményt olvastam róla. Sajnos azonban amellett,hogy a könyv második fele már szórakoztatott, mégsem tudtam teljes mértékben élvezni. Kissé furának tartottam néhol, és szerintem annyira nem illik bele a kiadó profiljába.
 

stabo

Állandó Tag
Állandó Tag
Don Winslow Drogháború könyvét olvastam legutóbb.
Elképesztően erőteljes könyv. Néha félre kellett raknom, hogy ne legyen olyan gyorsan vége.
Meg hogy kipihenjem, átgondoljam az olvasottakat, ne csak rohanjak a cselekménnyel.
Igazából a többi könyve is hasonló hatással volt rám.
Winslow-t egész egyszerűen mindenkinek olvasni kell!
 

Koriteri

Állandó Tag
Állandó Tag
Jojo Moyes Mielőtt megismertelek című könyvét olvastam nemrég.
Az egyik legmegrázóbb könyv volt az elmúlt évben olvasottak közül a történet,de nagyon tetszett!
Sokat sokat olvasok, de ezután napokig nem tudtam mást a kezembe venni, és erősen gondolkodtam,h.inkább sci-fit, v. krimit kéne folytatásnak, romantikus könyvek helyett.
Az irónő többi könyvét is "kívánság listára" tettem.
 
Utoljára módosítva:

Koriteri

Állandó Tag
Állandó Tag
Tracey Garvis Graves: Kötelék
Nagyon tetszett, kár,h.az írónő többi könyve nincs magyar fordításban.
Ahogy láttam ennek is van folytatása,de sajna az sincs magyar nyomtatásban. Ilyenkor sajnálom,h.nem tudok eredetiben olvasni( max. pár szót)angolul!
A kiadók elgondolkodhatnának, h.a sok különböző "Szórakozásra Alkalmatlan Remekmű" helyett ilyen szép történeteket adjanak ki. Szereplőkkel, akikért izgulni lehet, olyan könyveket,amit érdemes elolvasni:
 
Utoljára módosítva:

hugicacica02

Állandó Tag
Állandó Tag
"Tracey Garvis Graves: Kötelék
Nagyon tetszett, kár,h.az írónő többi könyve nincs magyar fordításban."

Szerintem is nagyon jó kis könyv volt. Már az első pár oldal után megszerettem az írónő stílusát. Én is szívesen olvasnám magyar fordításban a többi könyvét. Remélem a nem túl távoli jövőben sor is kerül rá :)
 

Yvy85

Állandó Tag
Állandó Tag
Dan Wells Részben ember című könyvét, illetve most olvasom a második kötetét, a Töredékeket. Egyre jobban kedvelem a disztópiákat.:)
 

Ewoyn

Állandó Tag
Állandó Tag
A+faldongeto.JPG

Orgazmus, gyere haza
Alice Clayton: Faldöngető
Bájos kis történet arról, hogy egy lány hogy találta meg elveszett orgazmusát (bónuszként egy G-pont megtalálással kielég.. kiegészülve) a piszkosul szexi szomszéd pasi segítségével, aki legalább annyira piszkosul perverz, mint amennyire jól néz ki.
Nagyon. Roar. És ennek fejében Faldöngető képes felhagyni eddigi életével, miszerint egyszerre három nőt dönget és beéri, nemhogy az eggyel, de az igazival!
Ha így néz(t)em volna a történetet- IMÁDNÁM!
Csak, hogy.
Főhősnőnk 26 (!) évesen évezredek óta nem élt át orgazmust, ami egy kicsit komikusan hangzik számomra – visszavezethető indokként valami bugyuta és elfuserált sztorit hallhatunk. Továbba, van egy rész, amikor Clive támadásba lendül a nyávogós csaj ellen, aki az ajtó másik felén van, és miután az ajtó nem szab több akadályt, a macsek támad… Nos, halvány lila gőzöm sincs, hogy a macska honnan tudta, hogy a nyávogós nő az. Mert még soha nem látta, nem szagolgatta, vagy mit tudom én… Értik kérem?
A már-már gyerekes csipkelődés meg inkább aranyos volt számomra.
Első young adult könyvnek megjárja, de kicsit csalódott vagyok.
A borítót imádtam, a kezdő ötveniksz oldal abszolút megnyert magának, de… Mégsem mondom azt, hogy na, ez volt az. De összességében véve elég jól elszórakoztatott.
+0,5 pont: Az utolsó fél/egy oldal Clive szemszögéből megírva, na, hát ez roppant kreatív volt! tetszett :)
+1 pont: kis párom épp vadul beszélt hozzám, mire én :- psszt! épp most esznek igazi paella-t Spanyolországban! Olyan romantikus!
-Tényleg?
– Igeeeehheen – feleltem párás szemmel.
– Oké. Vegyél ki szabit, jövő hónapban Spanyolországba megyünk.

Spanyolországba megyek, Spanyolországba megyek! :))
 
Utoljára módosítva:

Timba79

Állandó Tag
Állandó Tag
Luca Di Fulvio: Álmok bandája

Csodálatos történet az 1900-as évek elejéről Amerikáról, New Yorkról. Volt benne minden, ami szerethetővé tette számomra ezt a 600 oldalt! Álmok, remények, barátságok, szerelem, szegénység, gazdagság, gengszterek, gonoszság, sok-sok érzelem és nagyon jó karakterek! Tipikus "újraolvasós" könyv. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
 

Orchidea 22

Állandó Tag
Állandó Tag
Nora Roberts



Mindkét írónő romantikus könyveket ír, ennyi bennük a közös. Nem akarom megbántani Danielle Steel rajongóit, de a legtöbb könyve egy kaptafára húzható. Van egy törékeny, vörösesszőke, gyönyörű fiatal lány, aki nagy gazdagságból nagy szegénységbe kerül. Hozzámegy egy nála jóval idősebb, gazdag férfihoz, akit persze szívből szeret. Utána még sok megpróbáltatás éri, például leég a háza, meghalnak a gyerekei, teljesen összetörik az arca, elveszti a vagyonát stb. Végül a harmadik férje oldalán megtalálja a boldogságot.

Nora Roberts könyvei ennél sokkal jobbak. Egyrészt nem kiszámítható a cselekmény, másrészt az írónő elkalandozik más műfajok felé is. A könyvei között van thriller, sci-fi, fantasy is és mindegyik érdekes. Én legjobban a könyvsorozatait szeretem, ahol a korábbi főhősök mellékszereplőként visszatérnek a sorozat későbbi részeiben. Nora Robertsnél a férfiak is jól megírt karakterek, nemcsak kétdimenziós statiszták a nagy romantikához, hanem egyenrangú partnerei az erős, érdekes főhősnőknek.



Igazat adnék az előttem szólónak.
Bármilyen témában is ír Nora Roberts mindig nagy sikert arat. Sosem unalmas. Izgalmakban, fordulatokban gazdag bármennyi részes is legyen a sorozat vagy bármilyen műfajú.
Kedvenceim:
Krimi - Halálos sorozat
Romantika - Menyasszonyok
Romantikus(Fantasy) - Pogánykő

És még sok-sok könyv.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére