CanadaHun

attimenyfreemail.com

Állandó Tag
Állandó Tag
Na itt kellett utánanéznem, mert vagy én vagyok félretájékozódva, vagy te.
2012-ben az MTVA költségvetése 77,4 mrdFt, 2013-ban 78,3 mrd Ft volt.
Ez utóbbiból 68,1 mrd Ft volt amit médiaszolgáltatásra ment el.
Soha ennyi pénzt még nem kaptak a költségvetésből, hogy mire költik... fogalmam sincs, mert élvezhető műsor senki szerint sincs.

Nem találtam hivatalos adatot. A blikk köbözte ki, hogy egy-egy futam kb 30 MFt a tv-nek, vagyis 1 mrd Ft sincs egy évre (durván 1 %-a a költségvetésnek.).

Nem ismerem a pontos helyzetet de nyugatok (ha jól tudom a briteknél egy gramm hirdetés nincs a közszolg tv-knél, mert azért van az állami költségvetés.
Nálunk a köztévék is szorják a pénzt feleslegesen,csak az egyszerü polgár erről nem tud.Fábryt is ki tudja mennyiért csábitották el....mégsincs igazi nézettsége mert nincs bennük semmi :(
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Nálunk a köztévék is szorják a pénzt feleslegesen,csak az egyszerü polgár erről nem tud.Fábryt is ki tudja mennyiért csábitották el....mégsincs igazi nézettsége mert nincs bennük semmi :(
Ugyanmár....
A Marslakók sorozatért pl. (emléxik egyáltalán rá még bárki is, pedig 2012-ben ment a bukásáig) milliárdokat számláztak, de az nem pazarlás, hanem népművelés...
marsszla.jpg
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz ,
Tudod ez sajnos nem védekezés az "ólcsó" ázsiai dömping ellen , látod és ez a szörnyü hogy a Médiáktól erröl semmi, de semmi jellegü tájékoztatást nemkapunk . Most kéne annak sok nyamvadt brüsszeli fenetudja kit képviselöknek tiltakozniuk a parlamentbe ez ellen . Akkor csak egy ici-pici infó . Kérlek ez a szerzödés Stikában lesz megcsinálva pont ugy mint a Canada-EU szerzödés ! Mert ezt sem tették közzé , a lényeg hogy az Amerikai cég beperelhet egy országot az általa saccolt nyereség kiesése miatt . Tehát ha mondjuk Monsató ismered nem ?? Tudod a Vietnámi felszabaditó háborúban csak a fák leveleit vegyszerezték és azóta fura formátomú gyermekek látják meg e napvilágot . Még a mai napig sem fizettek egy fillért sem érte . Tehát ha ö azt mondja hogy Magyarország tegyükfel 10 milliárdal kárositotta meg öt akkor majd 3 ügyvéd úr ezt Svájcban megtárgyalja és Magyarország fizet , mert vesztett . Na kérlek ez körülbelül igyfog müködni . Tehát fizethetünk mondjuk a Nestlének meg az Eviának mert nem annyi vizetkapnak mint ök elképzelik . Németországban fizetnek a Parasztok mert nem veszik meg esetleg a géntermelt húst zöldséget . Aztán majd akkor ugrabugrálnak , ha a gyerek a kútba esett már . De ez jellemzö , lassan megszokhatjuk . Mondjuk magam amikor otthon a TV székházát rohamozták a "békés tüntettök " levolttam döbbenve . Pont ugy amikor Kiewben ugyszintén Molotov koktélel dobálták a rendöröket meg kökockával . Minden újság , TV hurrázott éltette a "békéseket". No go fegyverrel a tüntettök ellen fellépni , hangzott minden ott fellépö nyugati politikus szájából . Aztán mondjuk mi is volt Obessában ?? Semmi két perces hir a TV-ben oszt készen van . A Képekröl még a mai napig semmi vélemény mert Pró-russisok voltak , ja azért lettek a nök megereszakolva és utána felgyujtva . Gyerekek hol van mondjátok meg az a régi újságiró réteg akit nem lehet a sarokba szoritani mert ugye az érdekünk ezt kivánja . Talán van itt aki emlékszik aNixon bukására , vagy a Vietnámi háboruról való leleplezö irásokról . Miért nem lehet ezt ma pont ugy megtenni ??
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Szervusz ,
.. . Mondjuk magam amikor otthon a TV székházát rohamozták a "békés tüntettök " levolttam döbbenve . Pont ugy amikor Kiewben ugyszintén Molotov koktélel dobálták a rendöröket meg kökockával . Minden újság , TV hurrázott éltette a "békéseket". No go fegyverrel a tüntettök ellen fellépni , hangzott minden ott fellépö nyugati politikus szájából . Aztán mondjuk mi is volt Obessában ?? Semmi két perces hir a TV-ben oszt készen van . A Képekröl még a mai napig semmi vélemény mert Pró-russisok voltak , ja azért lettek a nök megereszakolva és utána felgyujtva . Gyerekek hol van mondjátok meg az a régi újságiró réteg akit nem lehet a sarokba szoritani mert ugye az érdekünk ezt kivánja . Talán van itt aki emlékszik aNixon bukására , vagy a Vietnámi háboruról való leleplezö irásokról . Miért nem lehet ezt ma pont ugy megtenni ??
Az ukrán válsággal kapcsolatban van ugyan két cikk is itt a hírek között, de azért nem árt, ha itt is elmondom:
A berkut (az ottani TEK), azaz a volt elnök magán testőrségének az emberei lövöldöztek és jelenleg Oroszországban, (orosz) kitüntetéssel a mellükön - ha nem is parádéznak - de képzik a szakadár-utánpótlást.
Aki tud ukránul (de elég oroszul is), utánakereshet a szláv sajtóban. Nem egy, de több kép is megjelent róluk.
Talán az jellemzi legjobban a helyzetet, hogy egy OROSZ a következőket írta az odnoklasniki-n (ami az orosz Facebook):
Kedves Putyin!
13 éve élek Olaszországban.
Kérlek, minket is szabadíts fel és csatolj a föderécióhoz (
Orszorországhoz), hert a helyi banderovcik (az ukránok egy népcsoportja, aki anno inkább a németeket támogatta, mint Sztálint, de később átmentek "partizánba) - ránk kényszerítették az olasz nyelv használatát.
Ha már az oroszok is ilyet írnak...

Ami meg a Nixon hasonlatot illeti, pont tegnap volt egy hete, hogy kirúgták az Origó főszerkesztőjét (Sáling Gergőt), a Lázárt bíráló írásai miatt, amit persze tagadnak, de 300 mrd Ft informatikai fejlesztésért a Telekom megtette. Ilyen feltételek mellet ugyan ki tudna oknyomozó újságírni?
 

Pedro Alvarez

Állandó Tag
Állandó Tag
Na itt kellett utánanéznem, mert vagy én vagyok félretájékozódva, vagy te.
2012-ben az MTVA költségvetése 77,4 mrdFt, 2013-ban 78,3 mrd Ft volt.
Ez utóbbiból 68,1 mrd Ft volt amit médiaszolgáltatásra ment el.
Soha ennyi pénzt még nem kaptak a költségvetésből, hogy mire költik... fogalmam sincs, mert élvezhető műsor senki szerint sincs.

Nem találtam hivatalos adatot. A blikk köbözte ki, hogy egy-egy futam kb 30 MFt a tv-nek, vagyis 1 mrd Ft sincs egy évre (durván 1 %-a a költségvetésnek.).

Nem ismerem a pontos helyzetet de nyugatok (ha jól tudom a briteknél egy gramm hirdetés nincs a közszolg tv-knél, mert azért van az állami költségvetés.

Kicsit csúsztatsz a dolgokon, de mindegy. Az általad belinkelt 2012-es évi viszonyokat taglaló oldalon ez részletesen le van írva, és nem csak azt kellett volna ebből kiragadni, hogy valójában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) büdzséje jövőre(tehát 2013-ra!) 78,3 milliárd forint lesz az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának előterjesztése értelmében, hanem azt, hogy ebből az irgalmatlanul magas összegből ténylegesen a médiakészítő négy nagy TV-csatorna + a Magyar Rádió mennyit is fog megkapni támogatás címén. Ez egyébként a te belinkelt oldaladon szépen lekövethető, meg az is hogy az említett cégek által sugárzott reklámozásból mennyi összeg jött , folyt be -illetve mennyi bevételre számolnak/remélnek ebből - a Médiakezelő Alaphoz, -és nem a csatornákhoz!

Az MTVA 2012-es bevétele 68,1 milliárd forint közszolgálati hozzájárulásból származik az előterjesztés értelmében, 3,2 milliárd forint pedig médiaszolgáltatási díjakból. A vagyonkezelő alap büdzséje több mint 6 milliárd forintos kereskedelmi bevétellel számol, és ebből oszt szét a közszolgálati TV-csatornáknak és a Magyar Rádió-nak, idézem a cikkből a lényeget:

A szervezet 2012-ben tehát 77,4 milliárd forintból gazdálkodik, ebből több mint 60 milliárd forintot költ médiaszolgáltatás-támogatási és vagyonkezelési tevékenységének kiadásaira, míg 2,4 milliárd forintot juttat a Közszolgálati Közalapítvány által felügyelt zrt.-knek, a következő megoszlásban: a Magyar Televízió, a Duna TV és a Magyar Rádió egyenként 570 millió forinthoz jut, míg a Magyar Távirati Iroda 700 millió forinthoz.

Tehát, jól látható, hogy az eddig hatalmas állami támogatással bíró közszolgálati egységek tényleges bevétele, állami támogatása jóval kevesebb, mint azt eddig megszokhatták, és volt idáig.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2011. január 1-jén alakult. Feladata a négy közszolgálati médium (Magyar Rádió, Magyar Televízió, Duna Televízió és a Magyar Távirati Iroda) koordinációjának összehangolása, a felesleges párhuzamok felszámolása, a közszolgáltató médiumok működésének hatékonyabbá tétele. Azok összevonása a központosított műsorgyártás és az adminisztráció terén hozhat megtakarítást.

Az Alap legfontosabb feladatai a következők:
  • a közszolgálati média- és hírszolgáltatás, a Közszolgálati Közalapítvány, a
közösségi médiaszolgáltatások, a közszolgálati médiaszolgáltatók szervezeti átalakításának támogatása;
  • a közszolgálati célú műsorszámok gyártása és támogatása;
  • az elsőként filmszínházban bemutatásra szánt filmalkotások támogatása;
  • az Archívum és egyéb vagyonának gondos kezelése és gyarapítása;
  • az ezekhez kapcsolódó egyéb tevékenységek támogatása, illetve elvégzése.
Az MTVA vette át a közszolgálati média négy szervezetének legtöbb munkavállalóját. Az Alap divizionális szervezet formában működik, a négy szervezet négy önálló divízióként (Divízió I., II., III., IV.) tagozódik az MTVA-ba.

2012. július 27-én, a XXX. nyári olimpiai játékok megnyitója alkalmából, az egész közmédia – az MTVA, a Magyar Távirati Iroda (MTI), a Magyar Televízió (MTV), a Duna Tv és a Magyar Rádió – új arculatot kapott. Az egységes arculat alapmotívumait a tűz, a víz, a levegő és a föld jelképrendszere adja, melynél mindegyik alapja a kör.

Tehát nagyjából ez lett volna a cél, és a lényeg, a TV-Rádió hatékony működésének, és minőségi, szinvonalas produkciók létrehozásának anyagi támogatásához ugyan elvileg rendelkezésre állt volna az összeg, csak épp az érintettek ehhez gyakorlatilag nem férhettek már hozzá, mivel a fejükre ültettek egy hatalomhoz maximálisan lojális, azzal több ponton erősen összekapcsolható szabályozó, és finanszírozásokat elosztó hatalmi testületet! Akiknek a támogatása egyrész a saját és más szervezetek, alapítványok működési költségeinek biztosításában merült ki, illetve megjelentek olyan, egyrészt eddig is létező, illetve a semmiből előbújó ismeretlen, új médiakészítő cégek és csoportulások, akik indokolatlanul magas támogatási összegeket kaptak, esetleg nyertek el, - ha volt esetleg pályáztatás is, néha, de ez volt a legritkább eset - média-műsorok készítésére. Ezek közül azután a legritkább esetben kerültek ki nívós, szinvonalas műsorok, aminek egy része épp emiatt a mai napig dobozban hever, és ezek miatt kényszerültek a közszolgálati csatornák egyrészt a saját műsorkészítést megszüntetni, és az ehhez kapcsolható szakembergárdát szélnek ereszteni, illetve olyan, kisköltségvetésű produkciókat előállítani - egy asztal két( vagy több) szék+ egy mikrofon - amelyek szinvonala sokszor minősíthetetlen. És természetesen emiatt nem történt új filmek, sorozatok vásárlása sem, vagy csak igen kis méretben, elhanyagolható mennyiségben. Ennek a következménye a régi , és még megmaradt filmtár tartalmának állandó műsorra tűzése, ami mára olyan mértéket öltött, hogy ami az M1 TV-n leadásra került, pár órával később az M2-n újra műsorra van tűzve. Azután másnap-harmadnak a Duna csatornákok tűnnek fel ugyanazok a műsorok. Hogy ez minek a következménye, azt gondolom nem kell már tovább ragozni.

Végezetül a témához illik két mai cikk is, engedelmeddeel belinkelem olvasásra.
A tévés évad legkeservesebb csalódásai
Vége a Hacktionnek
 
Utoljára módosítva:

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
A lényeg, hogy a 2010 előtti költségvetést mintegy megnégyszerezték, a színvonalat pedig nem negyedelték, hanem....
 

Pedro Alvarez

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem ez a lényeg!!!

A lényeg az, hogy a szerinted megnövelt költségvetés nem oda került, -és kerül a mai napig is! - ahová az ténylegesen való!!! - hanem simán lenyúlták, és elköltötték olyanok, akik erre nem lettek volna eleve jogosultak. Ez bizonyított tény!
Ahhoz, hogy ezeknek a kezébe kerüljön mindez, kellet létrehozni az MTVA-t!
Ezt kéne már megértetni végre!!!

A bekövetkezett minőségi szinvonalesés ennek egyenes következménye!!!
 
Utoljára módosítva:

attimenyfreemail.com

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugyanmár....
A Marslakók sorozatért pl. (emléxik egyáltalán rá még bárki is, pedig 2012-ben ment a bukásáig) milliárdokat számláztak, de az nem pazarlás, hanem népművelés...
marsszla.jpg
Volt szerencsém forgolodni kissé a média világában,nem vagyok meglepve (nem néztem a Marslakókat mert nem csigázott fel).
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Erről a szabad újságírás problémáról Marosán elvtárs jut az eszembe: "Elvtársak, nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy!"
Mi ez a baromság? Az RTL híradója szabadon támadja a magyar kormányt, egyetlen magyar ujságíró sem került még börtönbe a hazug vádak és kitalált "hírek" miatt.
 

attimenyfreemail.com

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ukrán válsággal kapcsolatban van ugyan két cikk is itt a hírek között, de azért nem árt, ha itt is elmondom:
A berkut (az ottani TEK), azaz a volt elnök magán testőrségének az emberei lövöldöztek és jelenleg Oroszországban, (orosz) kitüntetéssel a mellükön - ha nem is parádéznak - de képzik a szakadár-utánpótlást.
Aki tud ukránul (de elég oroszul is), utánakereshet a szláv sajtóban. Nem egy, de több kép is megjelent róluk.
Talán az jellemzi legjobban a helyzetet, hogy egy OROSZ a következőket írta az odnoklasniki-n (ami az orosz Facebook):
Kedves Putyin!
13 éve élek Olaszországban.
Kérlek, minket is szabadíts fel és csatolj a föderécióhoz (
Orszorországhoz), hert a helyi banderovcik (az ukránok egy népcsoportja, aki anno inkább a németeket támogatta, mint Sztálint, de később átmentek "partizánba) - ránk kényszerítették az olasz nyelv használatát.
Ha már az oroszok is ilyet írnak...

Ami meg a Nixon hasonlatot illeti, pont tegnap volt egy hete, hogy kirúgták az Origó főszerkesztőjét (Sáling Gergőt), a Lázárt bíráló írásai miatt, amit persze tagadnak, de 300 mrd Ft informatikai fejlesztésért a Telekom megtette. Ilyen feltételek mellet ugyan ki tudna oknyomozó újságírni?
Hát ez az :(
 
Oldal tetejére