Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Ma gombás szeletet készítek rizzsel!
A gombából vöröshagymából,fokhagymából,kakukkfűből,tejszínből+só,borsból készítek egy sűrű szószt.A tarját sózom,borsozom és tepsiben megsütöm.Amikor kész a hús mindegyikre teszek egy szelet trappista sajtot és leöntöm a gombás szósszal .A sütőben 10 perc alatt összesütöm ...,petrezselymes,fokhagymás rizzsel tálalom!Nagyon szeretjük!
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Maradékozunk ma. A tegnapi bolognait szokás szerint sajtámártással, resztelt sajttal nyakonöntve sütőben összesütöm. Van még fasírt és húleves is.
 

Fehér Dániel

Állandó Tag
Állandó Tag
Mára jutott egy adag bolognai spagetti, házi készítésű természetesen és csakis füstölt sajttal a tetején és volt még egy adag pataki tálban sült kacsacomb kovászos ubival is... Ment is a veszekedés asszonykával, hogy ki melyiket kapja :dr_123:
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma csülők pékné módra, csa úgy lájtosan. :D Nem az a kimondott nyári étel, de anyám leolvasztotta a fagyasztót és kaptam egy csomó mindent még a téli disznóvágásból. Nem szeretünk fél évnél tovább húst lefagyasztva tartani, mert elvileg lehet, de a gyakorlat azt mutatja, nem érdemes.
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Vacsorára sütök egy citromos,mazsolás kuglófot amit saját készítésű vajjal és idei eperlekvárral fogunk enni!
A vajat nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom!Fűszervajat is készíthetünk belőle sóval,borssal,friss zöld fűszerekkel(kaporral vagy rozmaringgal és kakukkfűvel)ropogós kenyérrel,pirítóssal isteni!
A vajat én úgy készítem,hogy a zacskós habtejszínt beleöntöm egy befőttes üvegbe rázárom a tetejét és elkezdem rázni.Egy idő után a vaj összeáll egy kis gombóccá,leszűrjük és egy kis nehezéket helyezünk rá,hogy a maradék savó is kicsepegjen belőle.Utána jóízűen megesszük!!!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére