Megválaszolatlan kérdések - félremagyarázott tények...

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Origó híréből azért nem kéne ilyen messzemenő következtetést levonni.:) A "roppant elnyúlt pályákon", vagy éppen "a csillaguk egyenlítőjére merőleges síkban keringenek" pl. klasszikus példa a torgyáni többes szám használatára, hiszen a már az ezret meghaladó számú exobolygók között eddig 1-1 ilyen példányt találtak. A "forró Jupiterek" gyakoriságával pedig két probléma is van. Egyrészt a manapság használt bolygókereső módszerek kifejezetten kedveznek az ilyen konfigurációk megtalálásának, ezért valószínűleg a valós arányuknál lényegesen több van belőlük az eddig felfedezett exobolygók között. Másrészt ez az állapot csillagászati időskálán nézve rövid ideig tart, lehet, hogy a Naprendszerben is előfordult már néhányszor.
Az ilyen sokféleségre pedig elsősorban nem a bolygók keletkezése elméletének kell számot adnia. Az a Naprendszer nagybolygóinak kémiai összetételéből is valószínűsíthető, hogy nem ott keletkeztek, ahol jelenleg vannak. A szimulációk azt is megmutatták, hogy a gravitációs soktest-kölcsönhatás csillagászati értelemben hosszú távon kaotikus bolygópályákat eredményez. A bolygók mozgását keletkezésük után még sokáig meghatározza a kisebb-nagyobb "maradék" égitestekkel való kölcsönhatás is, ezek mennyisége pedig olyan sok tényezőtől függ, hogy - főleg így, utólag, mint a Naprendszer esetében - bajosan lehetne általános érvénnyel modellezni.
Mindezek pedig szerintem csak azt bizonyítják, hogy pillanatnyilag még a megfigyelések alapján sem lehet megmondani, hogy különleges helyen élünk-e a Tejútrendszerben.

Amiket leírsz, az egy "katy-vasz". Annyi anomália van a Naprendszerünkben, a bolygók holdjainak mozgásában, pályáiban, a különböző bolygók tulajdonságaiban - összetétel, pálya, stb, hogy már rég nem igaz, amit tanítanak.......

Arról nem beszélve, hogy amit közölnek, annak nagy része szándékos hazugság.

Kaotikus bolygópálya nem létezhet, mert az adott bolygó pillanatok alatt káoszba döntené az egész Naprendszert. Az életről nem is beszélve - a Föld esetében.
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ember eredetéről annyi féle verzió kering, itt egy lehetséges:

"A Nap Tanácsa betolakodóknak tartotta őket, de mivel nem tették tönkre a bolygót és nem állították meg a békés Többieket az itteni tevékenységükben, a Tanács valójában szemet hunyt a dolog felett. Senki nem tartotta a bolygót tilos területnek, így maximum annyit tehettek, hogy odafigyeltek rájuk. Az anunnakik kezdetben visszafogták magukat, míg más földönkívüliek nem jelentek meg ezeken a területeken; aztán vitába keveredtek az árjákkal India területén, és a két csoport között ez égi háborúvá fajult, amit később a Mahabharata leír. A Paradicsom csatatérré változott, és a Tanács megpróbálta megállítani – ahogyan fontos volt közbelépniük a Mars és Jupiter közötti Marduk nevű bolygó elpusztulása után is.

A szellemi csoport tagjait, akik a Marduk megsemmisülésért feleltek, a Földre inkarnálták, hogy itt helyrehozzák a hibáikat, de mivel Atlantiszon továbbra is képtelenek voltak elfogadni az Egység Törvényét, visszautasították az együttműködést, és majdnem elpusztították a Földet. Ezek az anunnaki- leszármazottak abban az időben az emberekhez hasonlítottak, és utca törvényei-féle életmód követői voltak.

(Az eredeti anunnakik megtartották a hüllőformájukat.) A Tanács közbelépett, és elrendelte Atlantisz és a csökevényes szellemek csoportjának elpusztítását, miután Atlantiszon rávette az Egység Rendjének követőit a menekülésre. Az anunnakikat a problémák gerjesztőinek nevezték ki a Földön, és egy sokkal régebbi és erősebb „házőrző” faj, amely néha a Nap Tanácsának is teljesít szolgálatot, elzavarta innen őket. Bárhogyan is legyen, a Felelősségteljes Teremtés Törvénye szerint, ha a fajod képes érző életformákat teremteni, akkor te, mint tagja, felelősséggel tartozol értük, biztosítanod kell a megfelelő iskoláztatást, szükség esetén a védelmet, és meg kell tanulnod a gondjukat viselni. Így kb. Kr.e. 500-600-ban az anunnakik fő csoportja távozott, ahogyan a békés Többiek: a szíriusziak, a plejádok, androméda- és lantbeliek szintén elhagyták a Földet, és az itt maradt 300-400 anunnakit Maradéknak nevezték el.

Ők az emberek számára elérhetetlen helyeken telepedtek le. Nemsokára ezután a Maradék, a Felelősségteljes Teremtés Törvényét szem előtt tartva, kapcsolatot létesített az emberekkel, a későbbiekben görög istenekként ismert lényeknek tüntetvén ki magukat. Majd római isteneknek nevezték el őket: Zeuszból Jupiter, Árészból Mars, Poszeidonból Neptun stb. lett. Megjegyzés: az anunnakik mindig harcoltak egymással és másokkal, de nem minden anunnaki vagy Orion-lény „rossz”. Ahogy nem minden plejád, lantbeli vagy szíriuszi „jó”. Jó lenne tisztán látni a dolgokat, de ez az embernél sokszor lehetetlennek tűnik. De isteneket játszani valójában nem mindig működik; a Maradék két alapcsoportra oszlott, az egyik kedvelte az Embert, és többnyire csak nem tudta, mit kezdjen vele – ami a mai napig folytatódik. A szakadár Maradék pedig először el akarta az emberiséget pusztítani, hogy megszabaduljon a tőle és a leckéktől, amíg a beavatott Maradék elfogadta a felelősséget és azt, hogy egy olyan szintre emelje az Embert, ahol az felelősséget vállalhat és felnőtt módjára érintkezhet más földönkívüli csoportokkal. (Hogyan is ment ez mostanáig?) Mivel rengeteg lélek él emberi testben, ez érző lényekké teszi őket, és az embert nem lehet csak úgy komolyabb ok nélkül elpusztítani.

Ha a Nap Tanácsa nem bünteti meg, a Karma Törvénye az utolsó cseppet is kiveri azokból, akik megsértik az Egyetemes Törvényeket. Így a Maradék teljesen a felszín alá költözött, de mivel az Ember lenyomozhatja a legtöbb felszíni helyet a Földön, és felfedezheti őket… a cél pedig az, hogy láthatatlanok maradjanak, a hatalmas tavak és óceánok alá menekültek. A Hold, ami megfelelő megfigyelési helyet biztosít, viszonylag nem forog, tehát a Hold-bázisú eszközök könnyedén nyomon követhetik a Földi tevékenységet. Az Ember soha nem volt egyedül, és ez nem az ő bolygója, így tehát soha nem harcolt a földönkívüliekkel és soha nem „szerezte vissza”. Soha nem volt az övé, az idegenek mindig itt voltak, így az embert megfigyelés alatt tartották, egyenesen manipulálták – a vallás az egyike volt azon nagy próbálkozásoknak, hogy belenevelje az Emberbe az alacsonyrendűségének tudatát. Ezzel megegyező volt az a cél, hogy belevéssék (szükség esetén félelem segítségével) azt a vágyat, hogy rendesen viselkedjen és tiszteljen más embereket és a bolygót… Egy etikai kódex, ahogy mondanánk, de – anunnaki-genetikát örökölvén – az Ember perverz természete miatt a vallás azon gondolatok meghatározójává vált, hogy például kinek van jobb Istene, melyik az igazi vallás stb., és ezek az ellentétek háborúba torkollottak a Földön.

Amikor megteremtették az Embert, egy erős fizikai megjelenésű egyenes humanoid formát választottak, és az anunnakik a génállomány kulcsfontosságú helyeihez hozzáadták a DNS-üket, hogy a létrehozott egyed megkapja a beszéd és tanulás képességét, de ahhoz nem eleget, hogy szembeszálljon a teremtőivel és túljárjon azok eszén. Az anunnaki vezető/isten, Enlil dühös lett a teremtett lényekre – zajosak, garázdák, büdösek (humanoid vonások) és kicsinyesek, erőszakosak, elnézőek (anunnaki vonások) voltak, aztán később jöttek azok jellegzetességek, amelyek felerősítették a humanoid territoriális ösztöneit, mint pl. harc az élelemért, a párzásért és az otthonért. Enlilnek igaza volt: az emberi kísérletet a Földön el kell pusztítani – egy sokkal jobb változat van a Plejádokon. És egy pár alkalommal megpróbálta a Suruppu-kórokozóval megtizedelni az emberiséget. (Manapság HIV-vírusként ismerik.) Megjegyzés: ez az YHWH maradványa, ami az embereket sújtotta a Bibliában, amikor engedetlenek voltak, és ez teljesen más változata az Atra-Hasis beszámolónak, ami Enlilnek az önfejű Emberrel való bánásmódjáról szól.

Az Ember változatai

Fogtak egy függőleges testtartású kétlábú humanoidot, belekevertek néhány kontrollált anunnaki-DNS-t, és a sumér terminológia szerint, létrehozták Lulut.

Amint az várható volt, a viselkedése inkább majomszerű, mint Emberszerű lett, a második változatot Adamának hívták. Sok próba, sikertelen és genetikailag labilis változat létezett, néhányuk nem volt termékeny. Enki a saját DNS-ét egy Adama-féle nősténybe keverte és létrehozta Adapát, az Ember emlős változatát. Ez leegyszerűsítette az utódnemzési folyamatot, de élő szülést igényelt ellentétben a reptiliánok tojással való szaporodásával. Ahogy az Adapa-nőstény vonzó lett Igigiknek (Örzők – az édenkert örző istenei – a ford.), akik szintén kereszteződtek velük, és a genetika abban az időben kevésbé volt korlátozott, az Anunnaki-Ember hibrid ivadékok néha egészen nagyok, kb. 2,7-4 m magasak voltak. (Gondolj a pilistinekre, a góliátokra, az anakimekre, a rephaimokra és a giborimokra.) Ahogy Enlil egyre jobban belekeveredett az emberek teremtésébe, kezdte elveszíteni a dolgok feletti hatalmát, és beleegyezett a Vízözönbe, hogy eltörölje a legtöbb aberrációt. Néhány óriás túlélte a Vízözönt – Góliát és Og király (4 m magas), a germán Teutobokh király (3 m).

426459_312536165536554_948092888_n.jpg


A Maradék feladata volt eltávolítani ezeket a kivételeket, és a földi humanoidokat az Anunnaki isteneknél alacsonyabb testalkatúakká alakítani (akik 2,1-2,4 m magasak voltak). Ez az emberi genetika módosítását jelentette, így tehát ezek az óriások ritka kivételek voltak (Sun Mingming egy jelenlegi kínai kosárlabdás, aki 236 cm), és a fajok nem vegyülnek, és nem hoznak létre agyrémeket, ahogy Atlantisz idején. Adama egy félresikerült változatából alakult ki a neandervölgyi ember – a genetikája instabil volt, és a mai genetikusoknak és antropológusoknak egy kicsit meg kellene változtatniuk az álláspontjukat az Ember lineáris, evolucionális fejlődésével kapcsolatban. Hogy felvilágosítsalak: a neandervölgyi DNS nem fejlődik Cro-Magnonivá (Adapa), és így ők kénytelenek voltak a buta és erőszakos neandervölgyit elpusztítani. Egy későbbi csavarral a Cro-Magnonból Homo Sapienst csináltak, amelynek DNS-e manapság tovább gyengült a stressznek, környezetszennyezésnek, vegyszereknek és alkalmanként olyan emberekkel való kereszteződésnek köszönhetően, akinek a DNS-e negatívan mutálódott. Megjegyzés: ahogy kialakultak az aberrációk az emberi génekben, előreláthatatlan, genetikai származású viselkedésmintákat generálva és öngyilkos utódokat eredményezve, gyorsan közbe kellett lépni. (Gondolj csak Szodomára és Gomorára, Harappára, Mohenjo-Daróra… ) Ezért volt szükség az emberi gének erősebb, alkalmazkodóbb alapra helyezésére (gondoljunk az epigenetikára) és további DNS hozzácsatolására a Cro-Magnoni emberhez, létrehozva a Homo Sapienst (223 gén egyetlen más földi gerincesnél sem fordul elő), és ez a legnagyobb különbség az Ember és a majom között.

A jelenlegi helyzet

A mai napig az Ember még mindig szenved az alap (lebutított) DNS miatt, amelyet Enki, a katona-tudós létrehozott, és a Nap Tanács kérésére egy jó szándékú földönkívüli csoport a Szürke klón-munkásaival megpróbálkozott az emberi DNS kijavításával/kibővítésével békésebbé (kevesebb tesztoszteron-tartalmúvá) és spirituálisabbá/pszichikailag fejlettebbé/intuitívabbá tenni az Embert (csillag ember/indigók/hibridek). Ilyen tervek valósultak meg, és a Változások után, akármi is marad, az Ember az új hibridekkel fog élni, és a Föld kiegyensúlyozódik. Az Anunnakik fő csoportja többé nem jöhet vissza, és egyetlen más csoport sem, a Nap Tanácsának engedélye nélkül. A Földet az a hatalmas erejű csoport tartja karanténban, akik 2500 éve kitessékelték az anunnakikat. Még interdimenzionális látogatókat is észrevesznek és leellenőriznek: ha nem jó szándékúak, akkor elhagyásra szólítják fel, vagy kiteszik innen őket. Csak megfigyelőként maradhatnak itt. (Nem lesz többé megengedve az Embernek vagy a Földnek, hogy elpusztuljon vagy megsemmisüljön, mivel ez megzavarja a naprendszer működését.) Így semmiféle külső földönkívüli nem okozhat semmilyen kárt a Földön. Mielőtt az Anunnakik elmentek, 2500 éve, rendszeresen jöttek és mentek a Földre, többnyire egészségi okok miatt. A Földre való visszatérésükkor nem szeretnék az embereket egyesített és szervezett civilizációkban és katonai egységekben látni, mivel így nehéz lenne őket újból az irányításuk alá helyezni. Így létrehozták az emberek egy Káosz-csoportját, akik arra vannak beprogramozva, hogy félretájékoztassanak, hogy hamis hadműveleteket hajtsanak végre, hogy kezdeményező megmozdulásokat tegyenek tönkre – az Ember egy szemet hunyó változata. Bármit megtesznek, amivel az embereket egymással szemben bizalmatlanságban tarthatják és arra vehetik rá, hogy reménytelenül harcoljanak egymással. (Hogyan is működött ez idáig?) A ’20-as, ’30-as évek Európájában a Maradék egy arcátlan terv alapján kapcsolatba lépett az egy északi embercsoporttal, hogy létrehozzon egy új, proaktív világrendet. A Nemzetek Szövetsége megbukott, az ENSZ szintén (valójában később céltalanná vált a Káosz-csoport kezében).

Bilderbergek1.jpg
Bilderbergek.jpg


Az együttműködésért cserébe fejlett technológiájú eszközöket és szerkezeteket adtak az Északiak kezébe, hogy bebiztosítsák a sikerüket az engedetlen földi emberek egyesítése és irányítása felett. A Káosz-csoport biztos volt ennek sikertelenségében, beépült az Északiak közé, és hazudott az embereknek az NWO-csoport (New Word Order – Új világrend – a ford.) valós feladatáról, hogy ez többé ne történjen meg. Az Ember saját maga legrosszabb ellensége lett az egyesítés és a fejlődés elleni harcban, a félreértések miatt, amit a Káosz-csoport befolyásolt a média által. Az alapprobléma az, hogy a jelenlegi Ember (Homo Sapiens) visszautasította azt a DNS-t, ami intuitívvá és képessé tenné arra, hogy észrevegye mit csináltak vele. Az ember új változata, az indigók, hibridek pszichikailag megfontoltak, és a csalás lehetetlen lesz a Földön – a telepátia és tisztánlátás pedig általánossá fog válni. Mindenki tudni fogja, ki hazudott és ki rabolta ki az üzletet. Ezentúl az ember fejlődni fog és különbséget fog tudni tenni a megbízható idegen fajok és a többiek között. A Nap Tanácsa és a Bevatatottak csoportja támogatja az Ember kicserélését/kifejlesztését, nyilvánvalóan a Szakadárok és a Káoszcsoport nem – és ebből a harcból származnak jelenlegi problémák a Földön."

Olvassható tovább: http://hegyikristaly-7.webnode.hu/a-fold-titkolt-tortenelme/
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én is elég sok embert idevarázsló elméletet olvastam már az interneten. Csak valahogy nem tudom elképzelni, hogy mikor egyik korszak váltja a másikat, akkor minden letörlődik a föld felszínéről. Még ha atomkatasztófa is játszódhatott itt le, akkor is maradnia kellett itt az előzőből valami. Mú kontinensen volt már ilyen civilizáció mint a miénk. Utána jött lemúra, majd atlatisz. Mú kontinens puszulása után, meg lemúria eltűnése után, atlatisz elsüllyedése után semmi sem maradt? Én ezt nem tudom elképzelni. Azt olvastam, hogy a majmokat az annanukik gyártották. De az annanukik előtt is volt itt értelmes civilizáció, ahol ugyanilyen emberek éltek mint most, csak sokkal fejlettebbek sprituálisan, meg fizikailag is. Könyörgöm, akkor hogyan csináltak majomból embert? Legfeljebb az általuk gyártott majmok génjeit keverhették a már létező fejlett emberek génjeivel. Nekem nagyon meredeknek hangzanak ezek az elképzelések.
Ha valóban majmok, és más állatok génjeivel manipulálták a már létező fejlett emberek génállományát, úgy már számomra elképzelhető, hogyan degenerálták le a fejlett emberek génállományát. Így már elképzelhető, hogy létre tudták hozni ezt a spirituálisan lenyomott emberiséget. Így eltudták érni, hogy a félelemben tartott, lebutított emberek hajlandóak voltak már nekik aranyat bányászni, meg eltartani őket fizikai, és energiai szinten is. Míg fejlettek voltak, addig nem, mivel azt az uralkodni vágyó, magukat isteneknek kikiáltó hatalmas egós lények nem votlak képesek felhasználni saját céljaik érdekében. Szerintem így gyártottak maguknak a fejlett emberekből rabszolgákat, vagy hívhatjuk úgy is, hogy egy szinten biorobotokat. Mivel már nem ismerik-ismerjük az igazi Isteni rendet, az igazi Isteni törvényeket, így nem is tudjuk alkalmazni a saját érdekünkben, csak a rabszolgatartóink érdekeit ismerjük, és csak az ő javukat szolgájuk, nem a sajátjainkat.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 
Utoljára módosítva:

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Amiket leírsz, az egy "katy-vasz". Annyi anomália van a Naprendszerünkben, a bolygók holdjainak mozgásában, pályáiban, a különböző bolygók tulajdonságaiban - összetétel, pálya, stb, hogy már rég nem igaz, amit tanítanak.......

Arról nem beszélve, hogy amit közölnek, annak nagy része szándékos hazugság.

Kaotikus bolygópálya nem létezhet, mert az adott bolygó pillanatok alatt káoszba döntené az egész Naprendszert. Az életről nem is beszélve - a Föld esetében.
Amiket leírsz, az egy "katy-vasz". Annyi anomália van a Naprendszerünkben, a bolygók holdjainak mozgásában, pályáiban, a különböző bolygók tulajdonságaiban - összetétel, pálya, stb, amit tanítanak, hogy csak győzd megtanulni.
Arról nem beszélve, hogy amit viszont az általad olvasott, és rendszeresen idézett fórumok közölnek, annak nagy része szándékos hazugság.
Kaotikus bolygópálya létezik, de pillanatok alatt nem döntené káoszba az egész Naprendszert. Ugyanis egyrészt, mint írtam, a kaotikus viselkedés hosszú - néhány tíz- százmillió éves - időtávon jelentkezik. Másrészt ez csak azt jelenti, hogy a pályák kisebb-nagyobb változásait ezen az időtávon túl nem lehet előre jelezni, és hogy a kisebb és nagyobb változások előfordulásának várható gyakorisága lognormális eloszlást követ. Ez pedig azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel csak apró változások fognak történni, de nagyon ritkán akár katasztrofális események előfordulása sem zárható ki.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Amiket leírsz, az egy "katy-vasz". Annyi anomália van a Naprendszerünkben, a bolygók holdjainak mozgásában, pályáiban, a különböző bolygók tulajdonságaiban - összetétel, pálya, stb, amit tanítanak, hogy csak győzd megtanulni.
Arról nem beszélve, hogy amit viszont az általad olvasott, és rendszeresen idézett fórumok közölnek, annak nagy része szándékos hazugság.
Kaotikus bolygópálya létezik, de pillanatok alatt nem döntené káoszba az egész Naprendszert. Ugyanis egyrészt, mint írtam, a kaotikus viselkedés hosszú - néhány tíz- százmillió éves - időtávon jelentkezik. Másrészt ez csak azt jelenti, hogy a pályák kisebb-nagyobb változásait ezen az időtávon túl nem lehet előre jelezni, és hogy a kisebb és nagyobb változások előfordulásának várható gyakorisága lognormális eloszlást követ. Ez pedig azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel csak apró változások fognak történni, de nagyon ritkán akár katasztrofális események előfordulása sem zárható ki.

Te honnan veszed ezt a százmillió évet....éveket?

Még azt is tagadod, amik napjainkban történnek. Azokat a megállapításokat sem ismered, melyeket napjainkban tárnak fel. Ki sem kell mozdulni a Földről, hogy anomáliákat keress. Ami romba dönti a materializmusodat....

Ha csak egy.két fokkal hidegebb, vagy melegebb az óceánok vize, nincs élet.

Ha csak egy-két százalékkal több, vagy kevesebb a só az előbbiekben, nincs élet.

Ha csak egy-két százalékkal kisebb, vagy nagyobb a Föld dőlésszöge, nincs élet.

Ha nincs Hold, nincs élet. Ha a Hold nem ezen a magyarázhatatlan pályán van, nincs élet.

Ha nincs Golf-áramlat, nincs élet.

Ha a víz is összemenne fagyáskor, mint minden más anyag, akkor nincs élet. - persze azt sem tudjuk, hogy mi az élet.....

Ezek kézzel fogható, a TUDOMÁNY által kijelentett dolgok.

A NASA által kigyűjtött holdi-anomáliák azt jelentik, jelenthetik, hogy számunkra elképzelhetetlen dolgok történnek mindössze 380 ezer kilométerre tőlünk.

De, ha ez neked messze van, kutakodhatsz a Földön még számtalan rejtély, anomália után. Csak fel kell adni a szűk látókörűséget.....
 

Istefan

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokkal könnyebb bizonyítani, hogy mi történt százmillió évvel ezelőtt, mint ami most történik. Szerintem a materializmus már romokban hever,:confused: csak egyesek a romhalmazt szolid alapú piramisnak nézik.:D

Talán helyes lenne a látomásuk, ha valamelyik materialista hősnek sikerülne egy darabka követ életre kelteni.:cool:

No, meg mennyivel könnyebb sok-sok fényévnyi távolságban történő, vagy megtörtént anomáliákat magyarázgatni, és be nem bizonyítható elméletekkel bizonyítani, mint felfedni az Antarktisz, vagy a Dél Amerikai őserdők, stb. kézzel majdnem megfogható rejtelmeit, melyek csak egy jó láma köpésnyire vannak.:D
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Te honnan veszed ezt a százmillió évet....éveket?
Pontosabban a "néhány tíz- százmillió" évet? Nagyon egyszerű.:) A kaotikus rendszerek megfigyelt viselkedéséből kiszámítható egy ún. Ljapunov-féle időhatár, amin belül még kiszámítható, előre jelezhető a rendszer viselkedése. A Naprendszer bolygói viselkedésének megfigyeléséből kiszámolt értékek pedig jellemzően ebbe az időtartományba esnek.

Még azt is tagadod, amik napjainkban történnek. Azokat a megállapításokat sem ismered, melyeket napjainkban tárnak fel. Ki sem kell mozdulni a Földről, hogy anomáliákat keress. Ami romba dönti a materializmusodat....
Nem azt tagadom, ami napjainkban történik, csak néhány állítólagos történésről szóló mesédet nem hiszem el. És mind a napjainkban feltárt ismereteket, mind a globális tömegmédia általad oly gyakran idézett áltudományos meséit elég jól ismerem, legfeljebb az utóbbiaknak rendszerint nem adok hitelt. Ami pedig a materializmusom romba döntését illeti, hát várom az érveidet...

Ha csak egy.két fokkal hidegebb, vagy melegebb az óceánok vize, nincs élet.

Ha csak egy-két százalékkal több, vagy kevesebb a só az előbbiekben, nincs élet.

Ha csak egy-két százalékkal kisebb, vagy nagyobb a Föld dőlésszöge, nincs élet.

Ha nincs Hold, nincs élet. Ha a Hold nem ezen a magyarázhatatlan pályán van, nincs élet.

Ha nincs Golf-áramlat, nincs élet.

Ha a víz is összemenne fagyáskor, mint minden más anyag, akkor nincs élet. - persze azt sem tudjuk, hogy mi az élet.....

Ezek kézzel fogható, a TUDOMÁNY által kijelentett dolgok.
Az, hogy azt sem tudjátok, hogy mi az élet, talán. A többi kamu. Az óceánok vizének hőmérséklete időről időre és helyről helyre változik kb. -1 - 2 és +300+ fok között, az élet mégis egész jól megbirkózik ezzel. A sótartalom is széles határok közt változik a folyók torkolatától a Holt-tengerig, és ez sem okoz problémát. A Föld tengelyének dőlésszöge száz évente kb. 3,5 fokkal változik, és úgy emlékszem, száz éve még volt élet a Földön. Ha Hold nem volna, ez a változás valamivel gyorsabb is lehetne, de nem hiszem, hogy "az élet" ezen különösebben meghatódna. És mivel a pályája sem megmagyarázhatatlan, nyilván ez az érved sem nyom túl sokat a latban. A Golf-áramlat az üledékek vizsgálatának tanúsága szerint leállt már néhányszor az elmúlt százezer évben, korábban pedig nem is létezett, hiszen maga az Atlanti-óceán is csak kb. 130 millió éves, az élet viszont - legalábbis a kövületekből ítélve - jól megvolt nélküle is.

A NASA által kigyűjtött holdi-anomáliák azt jelentik, jelenthetik, hogy számunkra elképzelhetetlen dolgok történnek mindössze 380 ezer kilométerre tőlünk.
De, ha ez neked messze van, kutakodhatsz a Földön még számtalan rejtély, anomália után. Csak fel kell adni a szűk látókörűséget.....
Ezt mondom én is. Ha nem csak áltudományos hazugságokat és ostobaságokat olvasol, hanem néha tudományos igényű írásokat is, az szélesíteni fogja a látókörödet, és meg tudod majd különböztetni a valódi anomáliákat a dajkamesék "rejtélyeitől".
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Pontosabban a "néhány tíz- százmillió" évet? Nagyon egyszerű.:) A kaotikus rendszerek megfigyelt viselkedéséből kiszámítható egy ún. Ljapunov-féle időhatár, amin belül még kiszámítható, előre jelezhető a rendszer viselkedése. A Naprendszer bolygói viselkedésének megfigyeléséből kiszámolt értékek pedig jellemzően ebbe az időtartományba esnek.


Nem azt tagadom, ami napjainkban történik, csak néhány állítólagos történésről szóló mesédet nem hiszem el. És mind a napjainkban feltárt ismereteket, mind a globális tömegmédia általad oly gyakran idézett áltudományos meséit elég jól ismerem, legfeljebb az utóbbiaknak rendszerint nem adok hitelt. Ami pedig a materializmusom romba döntését illeti, hát várom az érveidet...


Az, hogy azt sem tudjátok, hogy mi az élet, talán. A többi kamu. Az óceánok vizének hőmérséklete időről időre és helyről helyre változik kb. -1 - 2 és +300+ fok között, az élet mégis egész jól megbirkózik ezzel. A sótartalom is széles határok közt változik a folyók torkolatától a Holt-tengerig, és ez sem okoz problémát. A Föld tengelyének dőlésszöge száz évente kb. 3,5 fokkal változik, és úgy emlékszem, száz éve még volt élet a Földön. Ha Hold nem volna, ez a változás valamivel gyorsabb is lehetne, de nem hiszem, hogy "az élet" ezen különösebben meghatódna. És mivel a pályája sem megmagyarázhatatlan, nyilván ez az érved sem nyom túl sokat a latban. A Golf-áramlat az üledékek vizsgálatának tanúsága szerint leállt már néhányszor az elmúlt százezer évben, korábban pedig nem is létezett, hiszen maga az Atlanti-óceán is csak kb. 130 millió éves, az élet viszont - legalábbis a kövületekből ítélve - jól megvolt nélküle is.


Ezt mondom én is. Ha nem csak áltudományos hazugságokat és ostobaságokat olvasol, hanem néha tudományos igényű írásokat is, az szélesíteni fogja a látókörödet, és meg tudod majd különböztetni a valódi anomáliákat a dajkamesék "rejtélyeitől".

Ezek a magabiztos vélemények hozzák elő belőlem a kételyt, hogy mi van, ha mégis a matereializmusnak, s az élettel kapcsolatban Darwinnak volt igaza, és mégis a majomtól származik az ember. Legalább is néhány tud/álék/os vérvonal. S benne örökölte az összes hasznos tulajdonságát elődeinek.

Majmok.jpg
 
Utoljára módosítva:

Istefan

Állandó Tag
Állandó Tag
A káosz elmélettel sok mindent be lehet tudományosan bizonyítani. Egyszer például majdnem bebizonyítottam, hogy mennyi időre van szükség, és milyen feltételek mellett alakulhat egy káposztalepke terhelt szellentése, a Kárpátokban süvöltő Nemerévé.

Sajnos mikorra a számításokat befejeztem a kiválasztott lepke kifingott, és azóta se találtam egy ugyanolyan terheléssel bíró, szellentős lepkét.:D
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
A káosz elmélettel sok mindent be lehet tudományosan bizonyítani. Egyszer például majdnem bebizonyítottam, hogy mennyi időre van szükség, és milyen feltételek mellett alakulhat egy káposztalepke terhelt szellentése, a Kárpátokban süvöltő Nemerévé.

Sajnos mikorra a számításokat befejeztem a kiválasztott lepke kifingott, és azóta se találtam egy ugyanolyan terheléssel bíró, szellentős lepkét.:D
En most mar nemis merek fingani mert hovihar lesz a sivatagban...:dr_33:
 

Istefan

Állandó Tag
Állandó Tag
En most mar nemis merek fingani mert hovihar lesz a sivatagban...:dr_33:

Szerintem aki reméli, hogy széljárása híressé teszi, meg kéne jól gondolja, hogy mikor engedi szabadjára felesleges gázait, mert egy olyan szaki, aki a kaotikus mozgásokat is előre ki tudja számítani, véletlenül akarattal beszippantja, :Daztán várhatja az ember, hogy róla nevezzék el a következő rothadó káposzta szagú tornádót.:rohog:
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek a magabiztos vélemények hozzák elő belőlem a kételyt, hogy mi van, ha mégis a matereializmusnak, s az élettel kapcsolatban Darwinnak volt igaza, és mégis a majomtól származik az ember. Legalább is néhány tud/álék/os vérvonal. S benne örökölte az összes hasznos tulajdonságát elődeinek.
Esetleg van valami konkrét észrevételed vagy kifogásod is az általam leírtakkal kapcsolatban?
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Látom, ezt a blődlit is gondolkodás nélkül benyelted. Pedig ha csak egy kis időt is szántál volna arra, hogy utánajárj a dolognak, láthattad volna, hogy a véletleneknek igenis nagy szerepe van ebben a kérdésben.
Véletlenül pl. az indiaiaknak csak annyi közük van a "felfedezéshez", hogy az illető műholdat - ami egyébként kanadai illetőségű - az ő hordozórakétájukkal lőtték fel a múlt év február végén. Az is csak véletlen, hogy az aszteroida ekkor 0,723*150000000 kilométerre volt a Földtől, és ez a távolság a "felfedezés" idejére 1,766*150000000 kilométerre növekedett. És mivel a műholdat véletlenül csak egy 15 cm átmérőjű távcsővel szerelték fel, azzal még a legközelebbi pozíciójában is fizikai képtelenség lett volna ilyen felbontású felvételeket készíteni. Az aszteroida átmérője ugyanis véletlenül csak 250 méter körül van, ezért az eddig észlelt két földközeli elhaladása (véletlenül mindkettő a NEOSSat felbocsátása előtt történt) idején a Föld legnagyobb radarjaival is csak igen durva felbontással sikerült képet kapni róla. (Mellesleg az így kapott kép alapján az alakja még véletlenül sem hasonlít a videón láthatóra.)



 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag

Látom, nem fogadtad meg az ügyeletes fősámánnak a filmben elhangzott tanácsát, és nem néztél utána külföldi forrásokban is a témának. Ha megtetted volna, láthatnád, hogy az illető állításától eltérően egyetlen cikket csócsálnak világszerte hónapok óta újra meg újra, más, attól független új információ nincs az állítólagos piramisról.
A filmben szereplőknek láthatóan - az ő kifejezésükkel élve - fingjuk nincs sem magáról az aszteroidáról, sem a felvételt állítólag készítő műholdról, sem az OSIRIS-REx program és a Bennu név eredetéről. A Bennu egy ún. Föld-közeli kisbolygó, a Földével csaknem megegyező pályán halad, és éppenséggel nem felénk tart, hanem távolodik tőlünk. A műhold, mint már írtam, kis teljesítményű távcsővel van felszerelve, amivel több mint százmillió kilométeres távolságból ilyen felbontású kép nem is készíthető. Az OSIRIS-REx név az Origins Spectral Interpretation Resource Identification Security - Regolith Explorer rövidítése, és már évekkel a "piramis" "felfedezése" előtt adták a tervezett programnak. A program szervezői pedig nyilvános pályázatot írtak ki a kisbolygó elnevezésére, amit 2013-ban - tehát szintén a "felfedezés" előtt - egy 9 éves kissrác nyert meg a Bennu névvel. (Egyébként a felvételen jól látszik, hogy az állítólagos objektum sokkal jobban hasonlít a maja, mint az egyiptomi piramisokra, tehát ez nyilván nem lehetett az egyiptomi témájú névadások eredete.)
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Látom, nem fogadtad meg az ügyeletes fősámánnak a filmben elhangzott tanácsát, és nem néztél utána külföldi forrásokban is a témának. Ha megtetted volna, láthatnád, hogy az illető állításától eltérően egyetlen cikket csócsálnak világszerte hónapok óta újra meg újra, más, attól független új információ nincs az állítólagos piramisról.
A filmben szereplőknek láthatóan - az ő kifejezésükkel élve - fingjuk nincs sem magáról az aszteroidáról, sem a felvételt állítólag készítő műholdról, sem az OSIRIS-REx program és a Bennu név eredetéről. A Bennu egy ún. Föld-közeli kisbolygó, a Földével csaknem megegyező pályán halad, és éppenséggel nem felénk tart, hanem távolodik tőlünk. A műhold, mint már írtam, kis teljesítményű távcsővel van felszerelve, amivel több mint százmillió kilométeres távolságból ilyen felbontású kép nem is készíthető. Az OSIRIS-REx név az Origins Spectral Interpretation Resource Identification Security - Regolith Explorer rövidítése, és már évekkel a "piramis" "felfedezése" előtt adták a tervezett programnak. A program szervezői pedig nyilvános pályázatot írtak ki a kisbolygó elnevezésére, amit 2013-ban - tehát szintén a "felfedezés" előtt - egy 9 éves kissrác nyert meg a Bennu névvel. (Egyébként a felvételen jól látszik, hogy az állítólagos objektum sokkal jobban hasonlít a maja, mint az egyiptomi piramisokra, tehát ez nyilván nem lehetett az egyiptomi témájú névadások eredete.)


Ugye, neked az a bajod, hogy egy cikket ismétel a többi hírforrás. Ez általában így van a te TUDOMÁNYODNÁL. Mert ott az a divat, hogy olyan dolgot, ami nem fér össze az ötven-száz éve lefektetett axiómákkal, azok nem léteznek.

Csak egyetlen példa, a többit keresd, ha van hozzá affinitásod.

Ugye a NASA kérésére kigyűjtötték a Hold-on észlelt anomáliákat. Ebben rengeteget tettek a tudomány jeles képviselői is, közöttük természetesen sok csillagász.

Azóta - állítólag- hatszor leszálltak a Holdon, küldtek néhány szondát fotózkodni, de sem az anomáliákról, sem a leszállások nyomairól nem látsz egyetlen fotót sem. Meg egy hangot sem. Bár van olyan, amire azt mondják, hogy az a légypiszok a zászló, de ha nem mondják, fel nem ismered.

Bár, már írtam, ha ezt a kütyüt a Hold mellé telepítenék, nekünk is mutathatnának egy-két érdekességet:

http://www.gigapixel.com/image/gigapan-canucks-g7.html


Szóval a lényeg: még arról sem beszélnek, amit véletlenül egyszer ők jelentenek ki, mert akkor megdől az, amint fentebb mondtam.

Még egy dolog azért, ami szintén nagyon tetszik nekem. A Nibiru felfedezése. Amit utána letagadtak.

"..........1981-ben, az USA-ban számos napilap közölte különböző tudósok véleményét a Plútón túl keringő óriásbolygó létezésével kapcsolatban. A NASA 1982-ben tanulmányt készített, ahol pontos számításokat és igen precíz elemzést találhatunk. Nevezett mű megtalálható a NASA Astrophysical Data System - 1988AJ.....96.1476H kódjelzés alatt. Pontos képletet találhatunk a Planet X, azaz a tizedik bolygó legvalószínűbb feltalálási helyére vonatkozóan - R.S. Harrington munkája nyomán. Mindössze egy évvel később bocsátották fel az IRAS (infravörös távcsővel felszerelt csillagászati mesterséges holdat) és szinte azonnal meg is találta a 10. bolygót. A Washington Post mindjárt le is közölte a hírt, az IRAS holdat vezérlő tudóscsoport vezető csillagászát megszólaltatva. Kijelentését idézve: „…egy nagyjából Jupiter nagyságú, Naprendszerünkhöz tartozó bolygó (jellemzőiben tökéletesen megfelelve az ősi iratokban fennmaradt adatoknak) felfedezéséről számolhatok be. Jelenleg az Orion csillagkép irányában tartózkodik. Az IRAS hold szinte abban a pillanatban megtalálta, mihelyt fő műszerét a korábban meghatározott irányba fordítottuk. Létezéséről és pontos helyéről már hosszú évek óta tudtunk, most technikai megerősítésre is szükségünk volt. Amit mondok azt a lehető leghatározottabban alátámasztják a mérések, és a legteljesebb mértékben biztosíthatom önöket arról, hogy megfelel a valóságnak. Ellenőrizhetik. Próbálkozások történtek arra vonatkozóan, hogy mindezeket a tényeket letagadják, s ezáltal meghamisítsák a történelmet.”........."


A fenti esetekben tudósokról van szó, nem olyan háttérben megbúvó okoskodókról, akik azt próbálják bemutatni, hogy mindent tudnak. Természetesen azzal párhuzamosan, hogy azok a fránya mások pedig csak bedőlnek minden maszlagnak........és nem tudják megkülönböztetni Gizikét a Gőzekétől..........

,.,.jpg
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugye, neked az a bajod, hogy egy cikket ismétel a többi hírforrás. Ez általában így van a te TUDOMÁNYODNÁL. Mert ott az a divat, hogy olyan dolgot, ami nem fér össze az ötven-száz éve lefektetett axiómákkal, azok nem léteznek.
Szokás szerint tévedsz. A tudomány munkamódszeréhez tartozik, hogy ha több megfigyelés egybehangzóan nem fér össze az ötven-száz éve lefektetett axiómákkal, akkor azoknak az axiómáknak annyi. Ez speciel a Te ÁLTUDOMÁNYODRA nem jellemző.

Csak egyetlen példa, a többit keresd, ha van hozzá affinitásod.
Ezért problémás, ha nem az eredeti forrásokból tájékozódsz, hanem a csak a magyar kamu-szakirodalom előemésztett "bölcsességeit" böfögöd vissza. Az a bizonyos R-277 jelentés a tranziens anomáliákat, egyszeri jelleggel előforduló eseményeket gyűjtötte össze, ezeket értelemszerűen nem láthatod más időpontban készült fényképeken. Az "ufo-szakirodalomban" ezerszámra közölt fotosoppolt "anomáliákat" pedig azért nem láthatod, mert azok nem is léteznek. A létező felvételek felbontása folyamatosan javul, ahogy egyre közelebbi pályákról egyre jobb felszereléssel készítik őket, de érdekesképpen efféle "anomáliák" mindig csak a felbontó képesség határán látszanak, a későbbi, jobb felbontású képekről pedig ugyanúgy eltűnnek, mint az a bizonyos marsi "arc".:)
Ami a megapixeles kamerákat illeti, hiába telepíted azokat "a Hold mellé", ha a távolság miatt az optikájuk leképezése sokkal rosszabb, mint a képalkotó csipjük felbontó képessége. De ha majd rendszeresen tudnak cirkálni a felszín fölött néhány kilométeres magasságban, biztosan visznek oda ilyen kamerákat is.

Még egy dolog azért, ami szintén nagyon tetszik nekem. A Nibiru felfedezése. Amit utána letagadtak.
Nem utána tagadták le, hanem előtte hazudták. Harrington cikkének bevezetője magyarul így hangzik: "Az X bolygó, ha egyáltalán létezik, jelenleg legnagyobb valószínűséggel a Skorpió térségében található, lényegesen kisebb a valószínűsége annak, hogy a Bikában van." A továbbiakban leírja, milyen elméleti megfontolások alapján valószínűsíti ezt a lehetőséget, a bolygó tényleges megfigyeléséről viszont nem beszél. Ebből csak a későbbi kompilátorok kreáltak felfedezést.
A Washington Post cikke maga is megér egy misét, de az általad idézett "fordítás" nagyobb része egyszerűen hazugság. A szerző, Thomas O'Toole, azt valóban írta, hogy az IRAS kamerájával egy valószínűleg Jupiter méretű bolygót találtak az Orion csillagkép irányában valószínűleg olyan közel a Földhöz, hogy a mi Naprendszerünk része lehet. A probléma csak az, hogy ezt nem a cikkben említett kutatók (Dr. Gerry Neugebauer és Dr. James Houck) állították, hanem O'Toole "írói munkásságának terméke" volt. A kutatók mindössze azt közölték, hogy találtak valamit, amiről nem tudják, hogy micsoda, a távolságát és a méretét sem ismerik, de ha Jupiter-méretű volna, akkor olyan közel lenne, hogy a Naprendszerhez kellene tartoznia. (De mivel az Orion irányában látható, nyilván nem lehet a Harrington által "megjósolt" Planet X.:))
Később kiderült, hogy a rejtélyes objektum a galaxisok egy addig ismeretlen fajtája volt, sokkal nagyobb a Jupiternél, és jóval túl nem csak a Naprendszerünkön, de a Galaxisunkon is. Erről persze az ufós "szakirodalom" már nem számolt be.
Tehát amint a fentiekből is látható, ezekben az esetekben sem tudósokról van szó, hanem olyan háttérben megbúvó okoskodókról, akik azt próbálják bemutatni, hogy mindent tudnak. Természetesen azzal párhuzamosan, hogy azok a fránya mások pedig csak bedőlnek minden maszlagnak........és nem tudják megkülönböztetni Gizikét a Gőzekétől..........



 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Ugye, neked az a bajod, hogy egy cikket ismétel a többi hírforrás. Ez általában így van a te TUDOMÁNYODNÁL. Mert ott az a divat, hogy olyan dolgot, ami nem fér össze az ötven-száz éve lefektetett axiómákkal, azok nem léteznek.

Elbocsátották a professzort, mert felfedezése a dinoszauruszok és az ember egyidejű létezésére mutat.

forrás: http://www.shtfplan.com/headline-ne...and-humans-walked-the-earth-together_07252014


 
Oldal tetejére