Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Christierna123

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnálom. :( Gyors, sikeres, fájdalommentes műtétet neked! (Van olyan? Ha nincs legyen a tied az első! :D)

Anyu szenved most a térdével, dagadt és fáj, éppen ma reggel szívatták le neki, míg a műtétjére vár. Ciszta van a térhajlatában, nyom ezt-meg azt, attól a sok kellemetlenség.
A térd nagyon kényes jószág. Elkísértem a gyereket taekwondo edzésre, addig piszkált, míg beálltam én is. A bemelegítés cirka 5. percében rosszul léptem, kiment a tédem, 2 hónapig sánta voltam, és azóta sem 100%. Nem segített rajta az sem, hogy elcsúsztam a fürdőszobában a vizes kövön, dobtam egy spárgába oltott dupla leszúrt luccot, na akkor azt hittem, eltört, de nem nem. Újabb hónap fásli, sántítás és kenegetés.

Szóval megértelek, na. :)
:rohog:
Cifrább következik: 2 évvel ezelőtt, teniszpálya. Háló túloldálán egyetlen magzatom, 192 centis picúr, mobillal a fülén futtat engem a pálya egyik sarkából a másikba. Párom a padon, és kárörvendve várja, hogy dögöljek ki és akkor majd ő is feltörli velem a pályát és akkor bekövetkezik az amit csak a filmeken látsz: ráléptem a kibomlott cipőfűzőre. Nem volt ott Lutz meg piruett, hanem egy síma parasztos hasas amit pánikroham követett. Amúgy a cucc rajtam ép - hosszú nadrág, hosszú ujjú felső - csak koszos. A kocsiban átvérzett a nadrág és amikor végre hazaértünk és levetkőztem, hát úgy néztem ki.... jobb könyököm és alkarom teljesen lehorzsolva, tenyerem enyhén vonalkódos, bal térdem már háromszorosra dagadva, bőr rajta alíg és egy sokcentis vágás amin keresztül kiszólt a térdkalácsom. Hangsúlyozom, a cuccaim teljesen épek voltak, csak koszosak és a fájdalom is türhető volt. No problem, bemegyünk a klínikára, hogy nyomjanak belém egy fércet és némi antitetanusz oltást - várólista nélkül kerültem műtőbe és rövidesen rajongója lettem az intravénás Ketonalnak. Nem volt fásli, gipsz volt, talptól combtőig.
Szóval abszolút egyet érzek mindenkivel ....
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma úri dolgom volt mert meghívtak ebédre a "Zeughauskeller" vendéglőbe.

Kis benyomás:
http://www.zeughauskeller.ch/dynasite.cfm?dsmid=108771

A házat 1487-ben épitették. "Zeughaus" fegyvertárat jelent. Az és fegyverjavitó hely volt,
abban az időben amikor a Svájciak Europa legkeresettebb zsoldoskatonái voltak.
A legenda szerint Tell Vilmos számszeríja is itt volt kiállitva. 1926 óta vendéglő.
Közőpkori fegyverekkel és zsoldosok képeivel van díszitve.
Amellet hogy hatalmas vendéglő, én othonosan érzem magam. Jól főznek és
nagy adagokat adnak:) Helybeliek, turisták nameg az én egyik kedvenc vendéglőm.

Sült csülök barnasörszószban langyos krumplisalátával

csülök.JPG
 
Utoljára módosítva:

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Ma rozmaringos kacsasült(borókabogyó,szegfűbors,fehérbor,fokhagyma,vöröshagyma,őrölt bors,só,rozmaring) volt sült krumplival.A pecsenyeléből narancsos fűszeres szószt készítettem.Desszert alj nélküli túrós lepény!
 

Privatgabi55

Állandó Tag
Állandó Tag
Csőben sült párolt cukkini füstölt feta sajttal, baconnal kisütve, tejszínnel meglocsolást követően, isteni.. A tepsit elsősorban vajjal érdemes kikenni első lépésként, némi liszttel lehet (de nem muszáj!) sűríteni a keletkező szószt..
 

Privatgabi55

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánat, kihagytam a számomra lényegi fűszert: fokhagyma és magyaros fűszerkeverék kell a cukkinis recepthez só, bors mellé.. További lényegi info hozzá: abszolut megunhatatlan és fogyókúrás, bacon ide vagy oda.. :)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére