Kreativ ötletek 2014

sifralia

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyöngysorból csavarva

Ahogyan az alábbi képsor is lépésről-lépésre vezetve mutatja, ennek a fülbevalónak az elkészítése is rendkívül egyszerű. Mindössze vékony drótra kell fűznöd három sorban a gyöngyszemeket, majd az asztalra fektetve innentől kezdve már csak bújtatnod, hurkolnod kell, mintha laza csomókat kötnél. Ha hosszabb sorokat sikerült volna fűznöd, a végén ami nem szükséges, egyszerűen lehúzod a drótról, majd a három drótot egymáshoz sodrod és a csomót egy záró díszítő elem alá rejted.
Természetesen, ha maradt még gyöngyöd és kedved, hasonló módon (a hurkolt rész a medált képezné) nyakéket is készíthetsz, hogy komplett garnitúrád legyen.
Egyéb fülbevalókkal kapcsolatos ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! fülbevalók





forrás: glamradar
 

sifralia

Állandó Tag
Állandó Tag
Rönkasztal üvegbetéttel

Véletlenül akadtam erre a csodára és nem bírtam megállni, hogy ne mutassam meg.
Két darabra vágott, széleivel egymás felé fordított, vastag farönkszeletből készült, a középen futó üveglapnak gondosan kialakítva a mélyedést, végül az egészet a vas lábakhoz erősítették.
A látvány lenyűgöző, mintha repülőgépről tekintve egy folyó kanyargását követnénk a kopár hegyek között.

fotó innen: FaluhelyenItthonEsMasutt
 

sifralia

Állandó Tag
Állandó Tag
Ajándéktea

Kedves ajándék lehet egy csomag finom tea is, főleg, ha saját kezűleg ilyen szép, egyedi csomagolást készítesz neki, mint ami az alábbi - megfelelő méretűre nagyítható és kinyomtatható - sablon.
Egyéb csomagolással és dobozokkal kapcsolatos ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! csomagolás , doboz
forrás: pinterest


 

sifralia

Állandó Tag
Állandó Tag
Jegyzetkönyv borkedvelőknek

Nemrég olyasmi történt velünk, ami nem gyakran - elfelejtettük egy nagyon-nagyon kedves barátunk névnapját. Ő persze nem haragudott, de mi annál jobban nehezteltünk magunkra, különösen én, mert bár szuperpöpec Excel-táblában vezetem az összes fontosunk szülinapi-névnapi időpontjait, sokra megyek vele, ha aztán nem nyitom meg. A lelkiismeretem tehát nagyon rossz volt, annál is inkább, mert az illető igencsak fontos és régi barátunk - ezért mindenképpen szerettem volna készíteni neki valamit, személyreszólót, használhatót, amiből érzi, hogy igazán nem szeretethiányból maradt el az ünneplés... és mivel nemrég nyitott egy saját borboltot, kézenfekvő volt egy ilyen témájú ajándék, úgyhogy készítettem neki egy borosdugókkal fedett borítójú jegyzetkönyvet - remélem, hogy örülni fog a kicsit megcsúszott ajándéknak.

Először is vettem egy nagyon masszív, kemény borítós, szép lapokból álló jegyzetkönyvet:






És persze kikészítettem a parafadugókat:






Egy éles késsel óvatosan kettévágtam hosszában a dugókat.



A fél dugókat sorban a borítóra tettem, elrendezgettem, majd átcsúsztattam a munkafelületre.






Ezután erős ragasztóval bekentem a jegyzetkönyv borítójának szélső csíkját, és szépen egymás után felragasztottam a dugókat:













Ezt egészen addig folytattam, amíg be nem borítottam a teljes felületet. (Ilyenkor fontos, hogy a borítónak arra a részére, ahol behajlik nyitáskor, ne kerüljön semmi, mert az biztosan lepattan használat közben.)
Készen is lett tehát az új borító:


A ragasztó teljes megszáradása után a dugók nagyon stabilan rögzülnek a borítóhoz, így bízom abban, hogy sokáig fogja tudni használni majd a tulajdonosa, akinek így ezúton, utólag is nagyon boldog névnapot... :)












 

sifralia

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresem, ha valaki fel tudná tölteni a
http://gurigami.blogspot.ca/2012_02_01_archive.html
oldalon található könyveket.
gurigami
Guribari - Gurigami: új technika a papírok világában



Gurigami+k%C3%A9p.jpg
Gurigami%2BBiblia%2B1%252C%2Bbor%25C3%25ADt%25C3%25B3.jpg
Gurigami%2Bmunkaf%25C3%25BCzet%2B1%252C%2Bbor%25C3%25ADt%25C3%25B3.jpg
Gurigami%2BBiblia%2B2%252C%2Bbor%25C3%25ADt%25C3%25B3.jpg



Méret: 225x240
Oldalszám: 120 oldal
Kiadó: Szalay Könyvkiadó
Kiadás éve: 2014
Kötés: puha
Kód: BMWL
Ebben a kreatív összeállításban a nagysikerű Papírcsodák című kiadványainkat öntöttük új formába. A könyv közel 60 féle változatos mintadarabokat tartalmaz, melyek között megtalálhatóak az évszakokhoz, ünnepekhez kapcsolódó modellek, ezen kívül pedig számos más, egyedi forma is. A különlegesen szép, mutatós modellek elkészítéshez a lépéseket közlő sok-sok fázisfotó és a leírások adnak útmutatót, a továbbiakhoz csupán színes papírra és két ügyes kézre van szükség.
 

cojulika

Állandó Tag
Állandó Tag
szia!
Lépésről lépésre leírás található valahol? Köszi
Szia, nem tudok róla, a textilszobrászat megtetszett, de drágának találtam a keményítőt amit ahhoz kell használni, így megpróbáltam gipsszel. Kiválasztasz bármilyen flakont, üveget, kisvödröt stb. Tejfölsűrűségű gipszet keversz és bármilyen anyagot ami már nem kell, én pólót vágtam darabokra és beleforgattam a gipszbe, úgy hogy mindenhol legyen rajta. Utána elkezdtem rátekerni a flakonra, eligazgatod ahogy szeretnéd. Hagyod megszáradni, ha vastagabb a gipsz akkor lehet 1-2 nap is. Utána fested kedved szerint! Remélem tudtam segíteni, ha bármilyen kérdésed lenne még nyugodtan írj!
 

palinebr

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nagyon rég jártam erre, de a lányunk esküvőjére készültünk.
A lakodalmi terem díszítése volt az én feladatom - na igen, az egyik.
Küldök néhány képet ezekről a díszekről. Néhány kép a mintadarabról készült, amikor a masni még nem volt rendesen elkészítve, de a lényeg így is látszik.
Csatolás megtekintése 1236613 IMG_2541.JPG IMG_2580.JPG IMG_2602.JPG IMG_2608.JPG IMG_2613.JPG IMG_2553.JPG IMG_2546.jpg IMG_2603.jpg
 

Csatolások

  • IMG_2429.JPG
    IMG_2429.JPG
    1.3 MB · Olvasás: 865
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére