Konyv ajanlat

Kiruu

Állandó Tag
Állandó Tag
Aki olvasta és szerette a METRO 2033 pc játékot, és a megjelent 2 könyvet (Metro 2033 és Metro 2034)
azoknak ajánlom a METRO univerzum keretében megjelent 3 könyvet:
Tullio Avoledo: Az Ég gyökerei
Andrej Gyjakov: A fény felé és
Andrej Gyjakov: Vissza a sötétségbe

Jó szórakozást!
 

alizee84

Állandó Tag
Állandó Tag
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak
151078F.gif

Egy amerikai orvosnő merész, páratlan kalandba keveredik, amikor elfogadja egy ismeretlen ausztrál bennszülött törzs, az Igazak népe hívását, és velük megy négy hónapos vándorútjukra, keresztülszelve a távoli kontinens kietlen pusztaságát. A 2200 kilométeres út során nap mint nap bizonyítja kitartását, ezért nomád társai befogadják, és készséges türelemmel beavatják évezredes kultúrájukba – ő pedig megtanulja, milyen ereje van az őszinteségnek, megismeri az életben maradás rejtélyeit, megtapasztalja a test és a lélek összhangját, a tánc és az ének gyógyító hatalmát. Majd pedig teljesíti, amire kérik, és közvetíti az Igazak üzenetét, amely minden emberhez szól: fogadjuk el, hogy minden élőlény ugyanannak az univerzumnak a része, találjunk vissza a természetbe, és vigyázzunk a Földre. Belső világunkban pedig szabaduljunk meg az értelmetlen elvárásoktól, és találjunk értelmes célt az életünknek.

Elgondolkodtató kis könyv...
 

Chibi12

Állandó Tag
Állandó Tag
Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet

882842_5.jpg

„Senki sem próbált szóba állni velem, én is elvoltam magamban. Az volt az a hely, ahol mindennek biztonságosnak és könnyűnek kellett lennie. Hogy sikerült Evan Mathewsnak egy nap alatt lebontania az én állandó világomat?”
Weslynben, a connecticuti gazdag városban, ahol a lakosság többségének az a legfőbb gondja, hogy milyen benyomást kelt, és kivel előnyös mutatkozni, Emma Thomas a legszívesebben átváltozna levegővé, de addig is rögeszmésen ragaszkodik a tökéletesség látszatához: úgy öltözik, hogy senki se lássa rajta a zúzódásokat, nehogy kiderüljön, mennyire távol esik a tökéletességtől az élete. Egy napon váratlanul beköszönt a szerelem, amelynek hatására Emma kénytelen tudomásul venni a saját értékét, bár ez azzal fenyegeti, hogy kiderül a titok, amelyet olyan kétségbeesetten takargat…
Egy lány története az életet megváltoztató szerelemről, a leírhatatlan kegyetlenségről és a törékeny reményről. Az Elakadó lélegzet a nagy kritikai elismerést aratott trilógia első kötete.

Nagyon vártam ezt a könyvet, és nem is csalódtam benne. Imádtam!
 
Utoljára módosítva:

Albert67

Állandó Tag
Állandó Tag
A katedrális

Ken Follett

A szerző egyik legnépszerűbb regénye egy 12. századi angliai városkában, Kingsbridge-ben játszódik, a történet a katedrális építése körül bonyolódik, melyért a Benedek-rendi szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy polgárháború közepén, körülöttük vér, ármány és szerelem.
A könyv oldalain középkori világ kel életre, amely színes, mint egy festmény, és mozgalmas, mint egy jó film. Olvasása közben belemerülünk a háború borzalmaiba, átélhetjük a zsarnokok önkényeskedéseit, a kínzásokat, a gyilkosságokat és a szerzetesi élet keserveit.
 

urbkri

Állandó Tag
Állandó Tag
Konrad Lorenz - A civilizált emberiség nyolc halálos bűne

Rövid, de annál érdekesebb írás. És ma is aktuális!
 

xerathon

Állandó Tag
Állandó Tag
Mark Helprintól a Téli mese eszméletlen jó könyv. Minden van benne, ami kell és még filmet is csináltak belőle mostanában.
 

alizee84

Állandó Tag
Állandó Tag
Libba Bray: Gemma Doyle-trilógia:
1. Rettentő gyönyörűség
2. Lázadó angyalok
3. Az az édes, távoli harang

amolyan viktoriánus "rémregény", fűzős-abroncsos mágiával :)
 

Miracle26

Új tag
Gyere haza.jpg

Gyere haza
Jodi Picoult


Zoe Baxter sikeres és elismert zeneterapeuta, hangszereivel és énekével számtalan beteg embernek segít a gyógyulásban. Számára mégiscsak egy dolog igazán fontos: az hogy számtalan sikertelen próbálkozás után végre anya lehessen. Amikor újra bekövetkezik a tragédia, férje helyett újonnan megismert barátnője, Vanessa lesz az, aki kiáll mellette, kapcsolatuk pedig őszinte szerelemmé alakul. Szembe kell nézniük azonban a kirekesztettséggel és azzal, hogy milyen mérhetetlen akadályokat kell leküzdeniük ahhoz, hogy a társadalom családként tekintsen rájuk. A szerző hetedik magyarul megjelenő regényében ismét szívhez szólóan ábrázolja e különös szerelem rezdüléseit és a legőrjítőbb fájdalmat, amit egy anya átélhet: ha le kell mondania gyermekéről.
 

ubermester

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokan hívják "lektűrnek" a sci-fit, de szerintem attól, hogy fikció, jó néhány könyv befér a nagybetűs Irodalom kategóriába.
Ajánlom Wolfgang Jeschke A teremtés utolsó napja c. könyvet. Időutazás a keret, a lényeg az, ahogy megélik ezt a benne résztvevők. Gondolatkísérletnek sem utolsó :). Jó szórakozást!
 

kiskoppi

Állandó Tag
Állandó Tag
Dian Fossey: Gorillák a ködben
A munka, melyet a hegyi gorillák tanulmányozása során végzett, halhatatlanná tette Dian Fosseyt.
 

hera22

Állandó Tag
Állandó Tag
Anne és Serge Golon: Angelique sorozat. Az első négy könyv alapmű, minden könyvespolcon ott a helye. A legyőzhetetlen nő, aki mindent meg tud oldani. Sokan szeretnénk ilyenek lenni. És Angelique a negyedik könyv végén is fiatal még.
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Most akadtam erre az oldalra is. Tényleg mennyi olyan oldal van itt, ahol a könyvekről beszélgetni is lehet.Jó lenne, ha többen lennénk itt is.Főképp saját véleménnyel, nem csak a fülszövegekkel. Én mindenre vevő vagyok, mondjuk a vámpíros és a háborús könyvekhez némi szolid erőszak kéne, de bármi jöhet, csak olvastatja magát. Most a Somerset-et olvasom, nagyon az elején tartok, eddig olvastatja magát(7. fejezet).Tényleg lehetehetetlen?

Nehezen álltam neki Lakatos Levente: Bomlás c.könyvének, de nagyon jó volt.

Sok tervem van még, hosszú a várólistám. Két könyvtárnak is a tagja vagyok, rengeteg könyv van itthon is, mait még nem olvastam ki.

Amit mindenképpen ajánlanék az Joanna Harris Csokoládé trilógiája, és Szabó Magda Abigél c. könyve. Nálam ezek a könyvek az etalon, ehhez mérem az összes többit is. Szeretem még Jodi Picoult könyveit, tervezek olvasni Vivian Fable-t, Fejős Évát, Fábián Jankát.Szeretnék még olvasni Szabó Magdától is néhányat. Meg Nora Roberts is tervben van. A többi majd jön, ahogy a kezembe akad.

Letehetetlen könyvekre én is kíváncsi lennék.
 
Oldal tetejére