Kanada golyóálló mellényt küld az ukránoknak

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Flamingo ,
igen tudom nem kaptak a Majdanon levö "békés" tüntetök BUK-ot , meg mást sem . De talán ha megnézed a TV felvételeket akkor látnifogod , hogy Mit tudom én milyen furkos botokkal , meg Molotov koktéllal voltak felszerelve , meg ugye nem is tudom a volt Budapesti TV székház ostromakor egész Europa felvolt háborodva mert ugye a rendörséget dobálták . De a Kiewin mindenki hurrát üvöltött , ott a rendörök ugye voltak a bünösök . / fura hiszen minden "normális államnak megvan a rendörsége / Na nem is tudom , mondjuk az Odesszában megeröszakol és felgyujtott nök is biztosan Terorristák voltak , meg az UN helikopter által bombázott Ukrán katonák is , meg a civil lakoság is . Vagy ez a Koletarális tévedés vagy hogyan is hivják . Különben meg a Nyugat szállit elég tiszteséges mennyiségben fegyvereket Ukrajnának . Igaz ezt nem nagyon hozzák nyilvánoságra és most Rassmusen úr kijelentette , hogy fegyveresen is Ukrajna mellé állunk . Na akkor megném hogy ez a paprika jancsi hol fog állni , vagy igaz inkább Tommy Kono a 60-as évekböl , mert a borotva pengéket kikéne már vennie a hónalja alol . ;) Mondom várjuk meg a végét , mert nagy koppanás lesz azt hiszem mindkét részröl , de hogy ez az egészet mint számlát , mi adófizetök egyenlitjük majd ki az tuti . :(
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Még csak annyi engedtessék meg nekem ugy mellékesen . Pont most olvasom a Spiegel Onlint, hatalmas cim ; Oroszország befejezte hadmüveletét Ukrajnában !!
Beleolvasván kiderül , hogy Ukrajna határ közelében tartott hadgyakorlat miatt balhézik Tommy Kono Dániából a NATO szárnyai alól . Ha az irást végig olvassa a "normális" müvelt személy mindjárt szemébe tünik , hogy az az álllitolagos Ukrán területen történt hadgyakorlat Asulukban ugy jó 1000 km távolságra van a fent nevezett határhoz . Na meg az is az irás legvégén , hogy ezt a hadgyakorlatott már 2013-ban bejelentették . Na ez az ami nekem kissé nagyon is furcsa , ezt pont a Spiegeltöl nem vártam volna el :(
 
P

pacisi

Vendég
A 80-as évek közepén elkapott a rendörség nállunk egy fiatal palesztinábol menekült gyereket, ugy 16 éves lehetett. En ugy kerültem vele kapcsolatba, hogy az egyetemek csináltak psychologiai vizsgálatokat a biroság számára.
-
Nem szokás kábitoszer kereskedés miatt valakinek megvizsgálni az elméjét de ez a gyerek olyan furcsán viselkedett, hogy a biroság nem tudott mit kezdeni vele.
-
A psychiáter megkérdezte tölle, hogy "Mi a foglalkozása?", rögtön rávágta "Mudzsáhid". "Jo, jo" - probált tovább tájékozodni a szakember de - "Mit tanult? Mi a végzettsége? Milyen iskolába járt?" mindenre az volt a válasz "Mudzsáhid"
-
Egy borzasztoan szomoru dolog. Egy fiatal ember aki egész életében csak "isteni harcos" szakmát tanul, kap egy lehetöséget a szabad világban élni és itt is csak azzal foglalkozik miként tud kábitoszerrel valakit tönkretenni, és a beszedett pénzböl bombát vásárolni. Ha maga fogyasztotta volna nem érdekelne.
-
Komolyan mondom még mindig a hatása alatt vagyok ha magamelött látom a szerencsétlen gyereket az emlékeimbe. Sokmindent rálehet kenni a körülményekre de végsösoron a szülö felelössége mit nevel a gyerekböl.
-
Természetesen van sok tiszteséges Palesztin származásu Németországban, még olyan is aki zsidoval házas, vagy együtt küzd velük a kibékélés érdekében.
-
Nekem az az érzésem, hogy mi europaiak nehezen tudjuk felfogni mi van Amerikában a nagy területek miatt (itt europában egyik falu a másik melett van) ugyan ugy nem értjük meg a területileg zsufolt Izrael-Palesztin helyzetet sem.
-
Nem hiszem, hogy sokáig tartana a türelem ha Berlin elkezdené Brandenburgot rakétákkal lövöldözni. Mindenekelött a helyi rendörség megakadályozná ezt. Nem értem, hogy a békés palesztinok miért nem szerelik le a lövöldözöket? Nincsen ott rendörség?
-
Europában az EU nélkül is ugy volt, hogy a helyi rendörség megakadályozta volna ha egy örült az egyik országbol a másikat lötte volna. Ez egy elemi viselkedés. :(
56 ba én is gyerek voltam.Lakihegy környékén elhagyott laktanya.Lőszer gázálarc, mi sem voltunk mások borzasztóan élveztem.Egészen addig pillanatig nem féltem mig egy orosz harckocsi lövegtornya rám fordult.Alig voltam három métere cső végétől.Tisztán láttam a huzagolást..Mit mondjak örökre elvette kedvem a fegyverforgatástól. Európa sem dicsekedhet nagyon.Két háború.Algéria A nagy Franciák kultúra finomság divat.Közben kiírottak fél Algériát Az áldozatok száma milliós nagyságrendű !!!!! Közelmúlt Szebrnyicaa Szarajavó.Tömeges kivégzés.Horvátok azért mer szerb Szerbek a muzulmánokat.Hidak falvak romokba. A gyönyörű mostári híd. Nem volt olyan rég.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Miert nem akartak allamot ?Clinton osszehozta a targyalast es mindenbe belementek a zsido vezetok de akkor Arafat felallt hogy o nem csinal allamot .....lattam a videot Clinton pulyka voros volt ., es azt modta neki uram a tortenelmet meg az on kedveert sem tudjuk atirni.
Mai palesztin vezetok mind kulfoldrol jott irak iran,jordan libanon egy nincs kozuluk aki Gazaba szuletett volna.
Az egesz vilag oket tartja segelyek tomkelege megy eubol amcsibol ,innen, stb es az osszes araborszagbol.

Az allamhoz nemzetkozi jog elfogadasa es betartasa, regularis hadsereg , rendorseg stb..........ok nem akarnak egyenruhaba bujni ok gerilla haborut vivnak. ami egyenlo a terrorizmussal. Lehet sajnalni a gyerekeket en is sajnalom, de hiaba figyelemztetnek szorolapokon radioban elopajzskent hasznaljak fel oket.
Annyit azert mindenki tud hogy ahonan a raketakat kilovik oda lonek vissza.........tehat ha valaki tudja az iskolaba van a raketa es onnan lonek es oromtancot jarnak, hogy percek kerdese es az "egi aldas" visszaerkezik a feladonak..
 

Istefan

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem nem helyesek ezek a lépések, a szankciók csak tovább feszítik az amúgy is feszült helyzetet. Az oroszoknak annyi szükségük van a kanadai kapcsolatokra mint az ukránoknak golyóálló mellényre, nem hinném, hogy az orosz elnök kétségbeesését jelezné a szankciókra hozott ellenlépés. Mindez ideig senki nem járt jól, aki Oroszországgal ujjat húzott, kezdve a franciákkal és befejezve a németekkel. A demokrácia nevében dúl a sok háború szerte a világban, és ezeknek az eredménye csak a sok halott, és természetesen a fegyvergyárak profitja.

Az a szomorú érzésem, valakik nagyon akarnának egy harmadik világháborút, (ezért csőbe húzzák a jóhiszemű országokat)mert a balgák nem tudják, hogy utána a negyediket már csak radioaktív bunkósbottal fogják vívni.:D
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Hogy haza beszeljek:D mindenre van szuksege az oroszoknak. Soha nem volt onnellato pl a mezogazdasagba, Canada adta a buzat a magyarok az almat gyumolcsot zoldseget tyukot stb. Oroszorszag nyersanyagban gazdag, olaj gazolaj.stb.
2-3 milliard dolcsi a kereskedelem a ket orszag kozott, persze nem tunik nagynak, de ide nagyon semmit nem tudnak hozni, igy nem is varhato a bovites ,ezek utan meg meg ennyi se lesz vagy legalabbis korlatozak.

Valamennyien beket szeretnenk.Miert nem a Putyinnak teszitek fel a kerdest es maris megoldodik a gond Canada nem fog kuldeni golyoallo mellenyt.
Valojaban ugy van hogy Putyin huzot ujat mindenkivel es nem a nemetek ,faranciak stb.
Ha bevatkoznak ha nem, olik egymast, millio egy helyen.Ha senki nem avatkozik bele a konfliktusokba attol azok meg nem oldodnak meg , es nem maradnak helyi csatarozasoknal.
 
M

magdusis

Vendég
Úgy emlékszem,még a legelején Obamához ment tiltakozni valami amerikai gyárosok küldöttsége,mert féltették az Oroszországi beruházásaikat.Mondták is hogy milyen cégek,csak egyre emlékszem,a General Electricre;de a többi is ismert név volt.
Szóval kell,hogy legyen termékük,amit Amerikába hoznak.
 

Istefan

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha Észak Korea megoldja az önellátást,(és a világ negyedik legnagyobb hadseregét képes etetni) hidd el Oroszország is megoldja kedves Melitta. Vannak országok melyek szívesen adnak enni az oroszoknak, ha feltérképezed egy kicsit a nagyvilágot, bizony Oroszország nincs olyan nagy bajban, mint ahogy azt reklámozzák. Én nem védem Putyint, de azért nem kell mindent rákenni, van ott más is aki bibás!
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok,
Melitta Kedves már elnézést az ellenkezésért . Ha megnézzük az esetett rendesen és nem mindjárt a Krimmel kezdjük akkor kik is álltak ott fönt a Majdán podiumon és miért is volt tulajdonképpen az ottani tüntetés ?? Nem Putin kinált fel Ukrajnának 11 Milliárdos hitelet ? Tudom az IWF is ad , de mi az elöirása és mennyi gázt kap Ukrajna töle amit nem kell kifizetni ? Nem Putin volt aki arra appalált , hogy probálják ezt meg az Ukránok külföldi beavatkozás néllkül megoldani vagy ez igaz már a mult ezzel törödni nem kelll . Aztán van ám gondolom elég más ország is még amely eltudja Putin konyháját látni élelmiszerrel persze ,ha a nagy testvér ezt megengedi és nem szakciónálja azt az országot . Azért komolyan megnézném , ki és mikor meg kivel huzott újat , mondom én már a Spiegelnek sem hiszek mamár , felis mondtam a Aboját . Csak ugye a vicc most az egészben az állitolag letiltott Orosz repülö társaság mondom állitolag 16 Boeing tipusú személyszállitó gépet rendelt meg Amerikában . Ja meg amig az egész világ összes cégét , bankját Amerika szankciónálta Iránnal szemben addig a Coka Cola nevü gondolom "Marsról" származó akármi nyugodtan tudod abban az átkozott országban termelni . Hiddjétek el ez bolond dolog a politika , akik a legjobban kiabáltak a szankciók megerösitésére most sirnak mert Putin is ezt teszi ! Az Ukránok meg megbüntettik öket mert elzárják a gázvezetéket :D:D
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Gyulám!
Szervusz Flamingo ,
igen tudom nem kaptak a Majdanon levö "békés" tüntetök BUK-ot , meg mást sem . De talán ha megnézed a TV felvételeket akkor látnifogod , hogy Mit tudom én milyen furkos botokkal , meg Molotov koktéllal voltak felszerelve , meg ugye nem is tudom a volt Budapesti TV székház ostromakor egész Europa felvolt háborodva mert ugye a rendörséget dobálták . De a Kiewin mindenki hurrát üvöltött , ott a rendörök ugye voltak a bünösök . / fura hiszen minden "normális államnak megvan a rendörsége
A majdani tüntetés kiváltó oka az volt, hogy a már majdnem készUEU-ukrán csatlakozási előkészítést és együttműködési megállapodást Janukovics egy mozdulattal felrúgta (ugyanakkor az IMF hitelt meg várta volna, csak nem OLYAN feltételekkel).
Ezen talán joggal sokallt be az ukrán nép.
Az meg, hogy provokátorok elkezdték elvinni az egészet más irányba - sajnos - logikus, mondhatni természetes a mai világban.
Ja és azok a rendőrök a Berkut-osok voltak, ami kb olyan mint Mo-n a TEK (a terrorelhárítás, ami állam az álllamban), tehát nem a sarki forgalomirányítókat, hanem Janukovics "magánhadseregét" vetették be a majdan-on.
/ Na nem is tudom , mondjuk az Odesszában megeröszakol és felgyujtott nök is biztosan Terorristák voltak , meg az UN helikopter által bombázott Ukrán katonák is , meg a civil lakoság is . Vagy ez a Koletarális tévedés vagy hogyan is hivják . Különben meg a Nyugat szállit elég tiszteséges mennyiségben fegyvereket Ukrajnának . Igaz ezt nem nagyon hozzák nyilvánoságra és most Rassmusen úr kijelentette , hogy fegyveresen is Ukrajna mellé állunk .
Akkor hol vannak azok a fegyverek?
Mert én csak azt hallom, látom, hogy a szakadárok a legmodernebb fegyverekkel lövik le az ukrán légierő gépeit, meg semmisítenek meg egyéb földi célpontokat.
szóval Rssmussen lehet, hogy ilyet mondott, de ismered a mondást: "Beszélni fekve is lehet".
Na akkor megném hogy ez a paprika jancsi hol fog állni , vagy igaz inkább Tommy Kono a 60-as évekböl , mert a borotva pengéket kikéne már vennie a hónalja alol . ;) Mondom várjuk meg a végét , mert nagy koppanás lesz azt hiszem mindkét részröl , de hogy ez az egészet mint számlát , mi adófizetök egyenlitjük majd ki az tuti . :(
Ez viszont így igaz.
A költségeket mi fogjuk állni.
 

trefa

Állandó Tag
Állandó Tag
A hozzászólásokat olvasva, (még ha ez bánt is valakit) csak mosolyogni lehet. Nem egy politikai fórumon vagyunk, és nem vagyunk illetékesek eldönteni hogy kinek mikor, és hol van igaza. Ami most történik, ahhoz mi nagyon kevesek vagyunk hogy képet tudjunk alkotni a valós események hátteréről. Az hogy valaki olvas valamit vagy éppen a híradóból látja az események egy bizonyos részét, még nem jelenti azt hogy illetékes az ügyben. Főként nem jeletheti azt hogy a látottak alapján elítéljen bámit is. Véleményt alkotni mindenkinek szíve joga, de megyőződéssel állítani olyan dolgokat amikhez vajmi kevés köze van, háááát....
Valóban szörnyű, és elítélendő események történnek a világban, de azt nem kellene elfelejteni hogy a média a legtöbb esetben ferdíti a valós eseményeket, illetve annak hátterét. Ezzel manipulálják a közvéleményt, és ennek hatására születnek fórumokon érdekesebbnél érdekesebb okfejtegetések, ami mögött a legtöbb esetben nincs semmiféle valós alap.
Vagy írjuk le a véleményünket erről a cikkről, vagy szörnyülködjünk, de ne okoskodjunk arról hogy mi az ami miatt ezek az események megtörténnek.
Semmi értelme hadakozni az igazunkról, mert abból csak ellenérzést vált ki a másik szemében, és semmi szükség nincs arra hogy még itt is csak a tüzet szítsuk.
Ezt hagyjuk meg a médiáknak, és azoknak akik a médiákat felhaszálják ilyen célokra.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A demokrácia nevében dúl a sok háború szerte a világban, és ezeknek az eredménye csak a sok halott, és természetesen a fegyvergyárak profitja.
-
Kedves Istefan
-
Teljes mértékben igazad van, a demokratia, az emberi jogok, a felvilágosodás, a humanizmus betartásának érdekében folyik rengeteg háboru.
-
Ha nem folyna akkor még mindig feudalizmus, földhözkötöttség, rabszolgatarto társadalmak, és vallásállamok lennének amik megtiltják a szabad gondolkodást véleménynyilvánitást.
-
Tudom ezt nehéz meglátni egy országbol amelyik ujra feudális szimbolumokra kacsitgat, választ magának állami szimbolumul, egy földönkivülire hivatkozik a törvényhozásba, ahol aktiv politikus idegen államföt ábrázolo Woodoo-babát éget el nyilvánosan és senki nem botránykozik meg...
-
Megemlititek itt a gyarmatok önálloságát célzo háborukat, (Alegriát, Indokinát, Irakot..) igen, vannak, voltak ilyen véres küzdelmek csak egy dolgot nem láttok helyesen, a gyarmatokat nem ez a generatio hozta létre hanem az apáik, a gyarmatok, diktaturák felszabaditásáért ez az uj generati harcolt és lett eredményes.
-
A demokratikus országokra az jellemzö, hogy nem egy huron pendülnek benne az emberek hanem mindenkinek megvan a lehetösége magát informálni, saját véleményt képezni és ezt kinyilvánitani. Megvan a politikai eszköz a céljainkat érvényre vinni.
-
Te is kedves Gyula szivesen vagdalodzol adatokkal de elfelejted, hogy miként volt ez a diktatura idelyén, nem volt az embernek lehetöség magát informálni, ha nemtetszöt mondtál eljártak veled.
-
A szabad véleménynyilvánitás, választási lehetöség, jog elötti egyenlöség egy igen drága kincs, ezt nem szabad elfelejteni, ezért érdemes küzdeni.
-
Nemrég emlitettem Abie Nathant aki 30 éven keresztül harcolt a pirátrádioval a Palesztin Izraeli megbékélésért, öt nem lötték le, voltak akik nem szerették mert teljesen naivnak tartották, ugyanakkor rengetegen kedvelték velem együtt.
-
Nem akarok itt a részletekbe belemenni, de ahogy hallom, olvasom a terroristák nem egy paleszin államot követelnek hanem egy Izlam-államot ami magába foglalja Irakot, Irant, Szyriat na és természetesen Palesztinát is az Izraeli területekkel.
-
Nem elég jajgatni ha Izrael visszalö, rendszeresen lefegyverezi ezeket az embereket, hanem permanens beszélni kell a vallásállamok tervezöivel, tudni kell mit akarnak, azzal lehet megvédeni a gyerekeket, a másképpgondolkodo álldozatokat nem kardcsörgetéssel.
-
Micsoda dolog, hogy a zsidok nemcsak Izraelben vannak veszélyeztetve hanem a világ minden részén holott semmi közük nincs ahoz az országhoz, soknak még rokona sem él ott. Számomra ezek az aggaszo jelek.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Rassmusen úr kijelentette , hogy fegyveresen is Ukrajna mellé állunk .
-
Kedves Gyula, néha az az érzésem, hogy te egy multi-univerzumban élsz, én nem találom sehol amit mondasz.
-
Ellenkezöleg: "Auf Fragen von Journalisten, ob die Nato der Ukraine im Falle eines russischen Einmarschs militärisch oder mit Waffenlieferungen beistünde, reagierte Rasmussen ausweichend" Magyarul, nem mondta egy szoval sem, hogy Orosz katonai beavatkozás esetén katonai segitséget fog nyujtani a Nato, hanem "kitérö választ adott".
-
Az Orosz katonai beavatkozás már a Krim elfoglalása ota egy nyilt tény, a repülök sem hullanak kézifegyverrel abbol a magasságbol. A fegyver és a személyzet egészen biztos orosz eredetü.
-
Németországban nem találsz véresszáju politikusokat, ahoz lekellj szálljál underground-ban szélsöjobboldali, figurákat kibányászni.
-
Ami a médiákat illeti. Ha mindenki csak akkor szolna ha az összes tény az asztalán van akkor arra nagyon ráfáznánk. Senki sincs minden informatio birtikában, egy kormány sem, egy hirszolgálat sem, még a NSA sem, különbben nem iparkodna a telefonokat lehallgatni.
-
A demokratiának az a lényege, hogy az individuálisan létrejött vélemények alapján cselekszünk, a polgárok nincsenek "gyámhatoság" alá helyzve, "te csak ne szolj bele nem értesz hozzá", ezt ismerjük a prolettárdiktatura idelyéböl.
-
Itt mindenki tekintet nélkül az iskolai végzettségére, születési elöjogok nélkül, egyaránt megvan hallgatva. (Legalábbis ez az ideális állapot amit szeretnénk.) Ha egy diktaturába élnél már rég eljártak volna veled.
-
Hagyjunk mindenkit szohoz jutni, hagyjuk magunkat érvekkel meggyözni és akkor fogjuk a legkisebb hibát elkövetni. A gyülölet az egy rossz tanácsado.
 

attimenyfreemail.com

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyi meg hozzatartozik hogy akar 25ezer dolcsit is kap a csalad ha odaadja gyereket ongyilkos merenylonek. Penz dogivel es gyerek is van es a tulvilagon var a 77 szuz. Nincs erteke az eletnek sok helyen.
Kira kedves
Mibol gondolod ,hogy hulye valaki mert nem a demagog hireket hallgatja?vagy mert nem zsigerbol gyuloli amerikat sot egy orszagot sem.
Most megy az ATV n magyarul az Elnok emberei , nagyon jo sorozat aki nem ismeri az itteni media mukodeset az amerikai godnolkodas modot annak erdemes megnezni.
En eltem otthon a szocializmusba es mar annyit eltem itt a kapitalizmusba is, van boven tapasztalatom a politikia gondolkodas es tettek kozott, tudok kulonbseget tenni,meg ha nem is tetelezed fel rolam.
Canadanak minden eddigi dontesevel teljesen egyetertettem amit a vilagba lepet, vagy nem lepett.
Miert van mindenbe benne USa? kihez fordulnanak ?penz, technika ,tudas gazdasag jelenleg topon van. Ki fordulna segitsegert vagy diplomaciai befolyasert olyan orszaghoz ahol valamelyik hianyzik.
Nyugodtan ird le hogy oldanad meg a vilagbeket .......szamithatnal biztos Nobel dijra.
Tetszik nem tetszik ,az USA az egyetlen amelyik tesz is valamit-lehet nem mindig a legjobb módszerrel ,de meg lehet nézni a diktatúrák hétköznapjait-ennyi.
 

attimenyfreemail.com

Állandó Tag
Állandó Tag
-

-
Kedves Kyra_
-
nagyon jo, hogy szobahozod a kérdést, már régen kikivánkozik belöllem egy személyes élmény. Gyerekeket nagyon könyü táncba vinni.
-
En emlékszem 56-ra pedig nagyon fiatal voltam. A mai napig megvagyok rökönyödve a saját és a nállam alig idösebb gyerekek érzései miatt. Nem tudom, hogy honnan jöttek ezek az érzések mert én addig még nem olvastam Winetoot, öszintén mondva még a lányok haját sem huztam meg soha nemhogy pofozkodtam volna.
-
Az volt az érzésem, hogy minden gyerek vágya, hogy bemenjen a belvárosba és felgyujtson egy tankot. Igaz tankot sem láttam még, de szivesen felgyujtottam volna egyet.
-
Repeszdarabokat gyüjtöttünk a bokorban. Aki egy forrot talált az volt a Jani. A kamasz kölkök sokmindent meséltek, a fele sem volt igaz de maga a tény, hogy ugy tettek az ami engem a mai napig lebénit. Egyszer elszöktem otthonrol egészen a temetöig, ott volt egy kiégett auto, a motort már elhordták belölle, én egy kondenzátort szereltem ki belölle ami az ablakpucolo motor szénkeféinek a szikrázását volt hivatott csititani. Ezt késöbb tanultam meg.
-
Röviden, a gyerekek nagyon odavannak mindenféle háboruzásért és nagyon nehéz öket ettöl visszatartani. A gyerekek igazságérzete mély, csak az itélöképességük még nem elégséges. Ugy mind itt a Palesztin kiképzötáborban.
-
130613_Camp.jpg

-
Képzelld el a szenariot, hogy egy terrorista áll veled szembe az egyik karján egy kis gyerek, a másikban egy kalashnikov. Mit fogsz tenni? Ez az Izraeli dilema.
-
x0004414.jpg

-
A Palesztinok tudják, hogy katonailag semmi esélyük Izraelt a térdre kényszeriteni, vagy sulyosan megsérteni, mi a szart kekeckednek. Miért nem adják ki a pénzt evésre, vagy a gyerekeik nevelésérére, miért vásárolnak rakétát rajta?
-
Egy háborut amit nem tud megnyerni az ember azt legjobb elsem kezdeni.
Ezeknek az embereknek az a taktikájuk, hogy lelövetik a saját gyereküket és az önsajnáltatásbol élnek.

-
Minnél több civil álldozat van annál nagyobb a szimpátia irántuk. A saját gyerekeik a tuszok. :(
-
Nem értem, hogy a Palesztinok békés része miért nem szolal fel ezellen a taktika ellen?
-
Egyébként szeretném megjegyezni, hogy Ukrajnában, Irákban és a világ számos részén ezen a három hét alatt sokkal több ember halt meg eröszakosan mind Gaza területén.
-
Ha egy armee elakarná pusztitani az ott élö embereket akkor egészen más modszerrel menne elöre. Megvagyok lepödve amikor a TV-ben látom, hogy ott áll egy Palesztin egy lerombolt ház elött, és a kezében a handy, telefonál. :)
-
Hogy a 3.14-be csinálja ezt amikor állitolag mindent szétlöttek körülötte vadul? A telefonhoz egy infrastruktura kell, a telefonantennák ugy látszik még müködnek. Egy szatelit telefont felismer az ember a nagyobb antennájárol.

syrien3.jpg

-
A palesztineknek nem kell védömellény ök a gyerekeiket tartják maguk elé. miközben a másik kezükben levö fegyverrel rohamra indulnak.
-

A szenário rendszeressen megismétlödik, ahogy felfegyverkeznek elkezdödik az ámokfutás. Nem vagyok katonatiszt de Gaza egy strategiailag alkalmatlan hely egy csatához, feltéve ha a családunkat nem használjuk tuszként.
-
Mi sem éltünk jol az Orosz megszállás idelyén de 56 után felismertük, hogy katonailag nem megoldhato a helyzetünk. Ennek köszönhetjük, hogy tuléltünk. Ez a legfontosabb.
 
Oldal tetejére