Eladó házak egy csésze kávé áráért?

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Egy euróért – azaz egy csésze kávé áráért – kínálja évszázados épületeit a 7200 lakosú szicíliai város, Gangi polgármestere. Az ajánlat vonzza az érdeklődőket.

A jelképes összegért cserébe a vásárlók elkötelezik magukat arra, hogy az épületeket helyreállítják. A restaurálás költségét házanként 35 ezer euróra becsülik.

Húsz házat kínálnak eladásra, és eddig ezek közel felére jelentkezett vevő Olaszország más részeiből éppúgy, mint az Egyesült Arab Emirátusokból.

A Palermóhoz közeli Gangi polgármestere, Giuseppe Ferrarello így igyekszik megmenteni a lakosait és épületeit veszítő kisvárost. A régi görögök által is lakott város mai központját 1300-ban építették. Gangiban a hetvenes években még több mint tízezren éltek, azóta azonban a lakosok száma folyamatosan csökken. Az elhagyott épületeket az összeomlás fenyegeti.

Nem ez az első ilyen kezdeményezés
Hasonlóan próbálta megmenteni a szintén szicíliai Salemi városát még 2011-ben Vittorio Sgarbi, az akkori polgármester és ismert olasz művészettörténész. Salemi az 1968-as földrengés után néptelenedett el, azonban az itt szintén egy euróért kínált épületeket a helyi ügyészség omlásveszélyesnek tartotta és leállította az adásvételt.

Egy euróért kínálják a házakat a 98 lakosú liguriai Carrega Ligurében is, ahol a vevőknek szintén saját költségükre kell helyreállítani a megvásárolt romos épületeket.
elado haz.jpg
 

szamba13

Állandó Tag
Állandó Tag
A 35 000 euro még nem is sok, ha tényleg lakható lesz a ház...
De gondolom ott élni nagyon nem lehetne, nem hiába költöztek el az őslakók.
Nyaralónak meg egy kicsit messze van. :-(
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok ,
sajnos ez lassan már Europa több országára is vonatkozik okát keresd az Urbanizációban . Itt sok helyütt már azon gondolkoznak , hogy némely falvakat leköttnek a köz szolgáltatásról.
 

Lacika69

Állandó Tag
Állandó Tag
Jópár éve,Rábafüzes után az osztrák oldalon,talán a 2. vagy 3. faluban kínáltak telkeket hasonló áron.
 

Almás

Állandó Tag
Állandó Tag
Az elhagyott házakat mindig nagyon sajnálom.
A hajléktalan embereket is.
Már csak egy szervező kéne közéjük, aki nem ismerne lehetetlent.
Még mondják, hogy nincs hely a földön ennyi embernek...
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Egy jo kis vallakozo szellemu csapat kene, akik nem csak a hazakat hoznak rendbe hanem valamilyna munka lehetoseget teremtenenek es a vilag hirnevre palyazhatnanak.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Hogy lehet az, hogy élelmiszer hiány van, vízhiány van, az emberek kő és homoksivatagokban élnek vagy összezsúfolva bádogviskókban talapalatnyi föld vagy pohárnyi víz nélkül, itt Európában meg csodálatos zöld vidékeken, vízben pancsolva fű, fa és termőfölddel körülvéve dőlnek halomra a falvak, kisvárosok? Ez van Magyarországon is.

Mondja meg nekem valaki, mit csinál rosszul az emberiség? :o
 

panniparis

Állandó Tag
Állandó Tag
A mi kicsiny falunk lakossága sem több, sőt!, még kevesebb, de szerencsére nem állnak lakatlan romos házak...és az sem elhanyagolható tényező, hogy Európa szivében vagyunk, hurrá! :)
 
Oldal tetejére