Élet a halál után

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Bar minden kerdes jogos had szurjak be egy gondolatot ide. Mindenki ugy hivatkozik az istenre/teremtore mint egyes szam hamadik szemely.
Mi van ha mi vagyunk az isten/teremto ennek a fizikai vilagnak. A lelek energiak osszessege. Most idoszakosan visszaszuletunk ebbe a fizikai vilagba, hogy megtapasztaljuk a sajat teremtesunket. Vissza akarunk szuletni, meg akarjuk tapasztalni. Egy szinhaz ahol eljatszunk minden szerepet.
Atmenjunk minden jo es rossz tapasztalaton.
Egyszer gazdag es hatalmas, maskor szegeny es kiszolgaltatott. Egyszer gyikos egyszer aldozat. Megtapasztalni az erzest minden oldalarol.
Csak egy gondolat.........
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem voltaképpen az zavar, hogy erről a témáról a "szakértők" úgy beszélnek, mint átélt tényről, pedig a másik oldalról tudtommal még senki sem jött vissza. Nagyon régen írtam egy vrrsemben:
.... s ki tudja, mit hoz a holnap,
hogy egyben nem maradsz örökké,
arról a fürge férgek szavatolnak."
A Biblia (bocsánat a Tóra, mert a Biblia már csak ferdítés görögből) - a Teremtés Könyvében egyértelműen így fogalmaz.
"Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket"
Innentől tehát az Isten épp olyan okos, buta, szép, csúnya, alacsony, magas, jó és rossz...stb.. és főleg halandó, mint az ember és viszont. Továbbá az Isten homszexuális, leszbikus, pedofil, rassista és néger-zsidó-cigány is.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Engem voltaképpen az zavar, hogy erről a témáról a "szakértők" úgy beszélnek, mint átélt tényről, pedig a másik oldalról tudtommal még senki sem jött vissza. Nagyon régen írtam egy vrrsemben:
.... s ki tudja, mit hoz a holnap,
hogy egyben nem maradsz örökké,
arról a fürge férgek szavatolnak."
A Biblia (bocsánat a Tóra, mert a Biblia már csak ferdítés görögből) - a Teremtés Könyvében egyértelműen így fogalmaz.
"Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket"
Innentől tehát az Isten épp olyan okos, buta, szép, csúnya, alacsony, magas, jó és rossz...stb.. és főleg halandó, mint az ember és viszont. Továbbá az Isten homszexuális, leszbikus, pedofil, rassista és néger-zsidó-cigány is.

Dehogynem jött vissza a másik oldalról, nagyon sokan visszajöttek, vannak akik elmondták, vannak, akik nem merték még elmondani, de sok orvos mesélhetne és sokan mesélnek is róla. Én magam két olyan emberrel ismerkedtem meg itt a CH-n, akik "visszajöttek". Egyiket te is megismerheted, mert itt van most is, le is írta az élményét röviden. (Kágyula :)). Illetve hárommal, most jut eszembe Karsai is, akire gondolom te is emlékszel.
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
MPeter7

Csak ajánlhatom, fogadd meg V.T. tanácsát, meditálj és figyelj.
Nagyon sokat tudnék Neked válaszolni, de úgy vélem, nem az a cél, hogy oldalakat töltsek meg, azért kezdtem úgy előző hozzászólásom a témában, hogy rövidre fogva.
Amiket válaszolnék viszont az én szemszögemből igazság, tapasztalat, élmény alapján, Neked nem feltétlenül lenne ugyanabban a formában értelmezhető. Átélni pedig elmondás alapján nem lehet, ezt sejtésem szerint Te is tudod.
Ez a válaszom vonatkozik úgy a Földanyával kapcsolatos kétségeidre, meg a teljes hozzászólásodra.
De, hogy mégis kitérjek néhány részletre, a meggyőzés szándéka nélkül:
Ha lenne olyan, hogy "vissza kell térnie", akkor az ellentétes lenne azzal, amikor azt mondják, hogy azért lehetséges gonoszság a Földön, mert Isten szabad akaratot adott az embernek, és majd a tettei alapján később elszámoltatja. Tehát ha van szabad akarat a gonoszság elkövetésére, akkor miért nincs szabad akarat arra, hogy valaki azt mondhassa, hogy nem tér ide vissza? Vagy ha valaki kényszerítve van, hogy visszatérjen, akkor miért nincs kényszerítve, hogy ne okozhasson szenvedést más entitásoknak?
A Föld 1 kivételes hely a világegyetemben. Vannak más, értelmes lények lakta helyek, ahol nincs szabad akarat.
Még egy csavar ezen az irányon: dönthetsz úgy, h oda szándékszol leszületni, hogy korlátozd azt, hogy mennyit árthatsz vagy sem... A kényszerítésre pedig már válaszoltam: Te kéred, hogy jöhess, és tanulhass! Nem vagy kényszerítve!
Ha a test halála utáni világ nagyon hasonlatos az ittenire, - és ezt a beszámolók alapján feltételezni lehet, akkor mi értelme ide a "fizikai" síkra visszajönni? Ott is nyugodtan lehetne tovább tanulni, fejlődni, ráadásul az öntudat folytonosságának következtében sokkal hatékonyabb lenne.
Egyáltalán nem hatékony az olyan tanulás, amikor nem emlékszünk a múltra, vagyis az elkövetett hibákra, amit állítólag a saját akaratunkból jöttünk vissza kijavítani.
Ajánlom figyelmedbe Kyriakos C. Markides A ciprusi mágus c. könyvét, ahol többek között arról is szó van, hogy milyen nagyon hasonlatos világban és környezetben tudják magukat néhányan találni haláluk után! Gyakorlatilag ott ragadhat abban az állapotban, és úgy véli, pld.: kertészkedik, ahogy eddig is tette, ugyanazt látja maga előtt mint életében...
A múltadra pedig emlékezhetsz, amennyiben hajlandó vagy felvállalni tetteidért a felelősséget (minden tetteidért). Meglepődnél, ahogy megnyílik számodra összes életed tárháza, az összes tudás, amit tapasztalással felhalmoztál életeid során! Amíg viszont erre nem vagy érett, feledésben, fátyollal eltakarva van.

Az "elkövetett hibáid" pedig visszakacsintanak amúgyis, kérdés, most mit teszel, ha ugyanolyan helyzetbe kerülsz.
A szabad akarat alapján ezek szerint nyugodtan megtehette volna, hogy nem emeli fel egyik lábat sem, vagy mindkettőt felemelheti, ha leűl a földre, vagy felugrik a földről. Vagy ha a teremtés folytán olyan tulajdonságokkal lenne felruházva, akkor a béklyót látva, váltogatva emelgeti lábait, folyamatosan tudatában lévén a béklyó általi korlátoknak, "szenvedéseknek" :)
Valóban, a tanmese mindezt nem említi, de jogodban áll és szabadakaratod van eldönteni, hogy reagálsz a szufi mester felszólítására. A tanmese kitér rá: amit viszont eldöntöttél, döntésednek következménye van, azt megtapasztalod, legyen az jó, vagy rossz a Te szemszögedből nézve.
Csak egy gondolat.........
Pitti!
Nagyon köszönöm!:dr_24::dr_33:


Efike!
Csak 1 egyszerű példa:
Ha gondolod, tégy próbát: lógasd a csuklódat. A kézfejedhez rögzítve vannak az ujjaid.
Kézfejed az a Mindenható Erő, Egység (hiszen egyben van), melyből ujjaid vannak. Ujjaid a megnyilvánulások. Szerinted, van-e tudomásod egyik ujjaidról ugyanúgy mint a másikról, illetve kézfejeddel érzékelheted-e mindegyiket?

Ne higgyetek el nekem semmit, járjatok utána, érezzetek rá, az lesz igazságotok, amit magatokénak éreztek!
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Jujj! Még hiszel a mesékben? Karsai ki lett zárva a CH-ról és nem tudott ide visszajönni. Ha egy ilyen egyszerű mutatványra sem volt képes, hogy jöhetett volna vissza a túlsó oldalról?
:rolleyes2:

"Nem mese ez gyermek..."
happy-096.gif


Karsai kizárásának egész más oka volt, de erről Melitta többet tud.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag

Karsai kizárásának egész más oka volt, de erről Melitta többet tud.
Nem arról csacsogtam, hogy miért zárták ki Karsait, hanem arról, hogy nem tudott visszajönni. És arra mutattam rá, hogy ha egy ilyen egyszerű mutatvány, mint más IP-vel, más nicknévvel visszatérni a fórumra, meghaladta a képességét, akkor a túlvilágról biztosan nem térhetett vissza. Valamint más sem. Ha én azt mondom most neked, hogy a Sirius egyik bolygólyán születtem, időutazó vagyok, azt elhiszed?
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
A reinkarnáció egyéb kérdést is felvet:
Amikor pár milliós volt az emberiség létszáma a Földön, akkor hol volt a többi több milliárd lélek?
Vagy a van, amikor a testi születéskor "új lélek" képződik, és van, amikor reinkarnálódik egy régi? Ha így lenne, akkor mi szabályozza és mi módon?
Kedves MPéter!

Ez nagyon fontos kérdés.Miért van,hogy pont most vagyunk ennyien?Amikor erre keressük a választ a racionalitást is figyelembe kell vennünk.
Nem régen olvastam erről,ami szerintem több kritériumnak (logika,sőt Biblia) is megfelel.

"...Azonban ha egy ember valaki másnak kárt okozott,nem tud szellemileg felemelkedni anélkül,hogy jóvá ne tegye azt.és ugyanúgy,ahogy nem tudunk búzát aratni,mint azon a földön,ahol elvetettük,igy a Földön létrehozott karmának is a Földön kell kiegyenlitődnie.
Sok embernek kell tehát a Földre születnie azért,hogy a múlt terheit feloldja.

Még egy további lelki okot kell megemliteni,hogy megmagyarázzuk a robbanásszerű népességnövekedést: Mostanáig a szellemek viszonylag lassú ütemben inkarnálódtak.Ám a helyzet megváltozott.Lecsökkent az inkarnációk között eltelt idő.Ez a megváltozott ütem arra a szükségszerűségre mutat rá,hogy a hátralévő fejlődési utat gyorsabb ütemben kell bejárni.De miért vált sürgetővé a fejlődés?

Korábban megállapitottuk,hogy fejlődésünkhöz a Földön egy adott idő áll rendelkezésre.Egyszer elérkezik az "aratás" ideje minden emberi szellem számára,azaz érettnek kell lennünk,minden,kezdetben csupán még kifejletlen emberi adottságunkat ki kell bontakoztatnunk,és minden téves viselkedést jóvá kell tenni,le kell oldani.Különben az a veszély fenyeget,hogy mint értelen gyümölcsök az enyészeté leszünk.
Erről beszélnek a vallások az Utolsó Itélettel összefüggésben.

De valóban az "aratás" idejét éljük már most? Igen,és a népesség növekedés meredek,robbanásszerű görbéje világosan utal erre.Ilyen tendencia logikusan a fejlődési ciklus végén található.
A demográfiai robbanás ezért tehát nem csupán annak a fejlődésnek az eredménye,amit az emberiség a gyógyászat és egészségügy terén elért,hanem szorosan összefügg az emberiség szellemi fejlődésével.
Ezért az emberiségnek erőfeszitéseit kevésbé a robbanás külsődleges meggátolására kellene összpontositania,sokkal inkább a belső átalakulásra,melynek azután a külső fejlődésben is meg kell mutatkoznia."

Ha a halál utáni lét sokkal jobb, mint az "itteni", amit a "visszatért" emberek elmondanak, akkor miért jönne vissza bárki is?
Hová tűnik a lélek, a személy szabad akarata, amikor a visszatértek azt mondják, hogy odaát valaki azt mondta nekik, hogy most "vissza kell jönniük"?
Mi van, ha valaki azt mondja, hogy nem, nem fogok visszajönni. Lehetséges ilyen is? (Bár ezt nyilván nem tudjuk meg soha, hiszen ha valaki nem jött vissza saját akaratából, akkor nem fogjuk megtudni ezt a lehetőséget, hiszen nincs itt, hogy elmondja :) .....
Valószinű azért kell vissza jönnünk,mert nem érkezett el az idő,amit (anno) kiszabtunk saját magunk számára...
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Bar minden kerdes jogos had szurjak be egy gondolatot ide. Mindenki ugy hivatkozik az istenre/teremtore mint egyes szam hamadik szemely.
Mi van ha mi vagyunk az isten/teremto ennek a fizikai vilagnak. A lelek energiak osszessege. Most idoszakosan visszaszuletunk ebbe a fizikai vilagba, hogy megtapasztaljuk a sajat teremtesunket. Vissza akarunk szuletni, meg akarjuk tapasztalni. Egy szinhaz ahol eljatszunk minden szerepet.
Atmenjunk minden jo es rossz tapasztalaton.
Egyszer gazdag es hatalmas, maskor szegeny es kiszolgaltatott. Egyszer gyikos egyszer aldozat. Megtapasztalni az erzest minden oldalarol.
Csak egy gondolat.........
A körülmény változhat,de tetteink gyümölcsét meg kell izlelnünk --- ha úgy tetszik,le kell dolgoznunk...lehetőleg ahogy a szinészek eljátszák szerepüket...amig játszanak csak egy szerepet töltenek be.
Engem jobban foglalkoztat az,hogy Ki a szereplő??
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Dehogynem jött vissza a másik oldalról, nagyon sokan visszajöttek, vannak akik elmondták, vannak, akik nem merték még elmondani, de sok orvos mesélhetne és sokan mesélnek is róla. Én magam két olyan emberrel ismerkedtem meg itt a CH-n, akik "visszajöttek". Egyiket te is megismerheted, mert itt van most is, le is írta az élményét röviden. (Kágyula :)). Illetve hárommal, most jut eszembe Karsai is, akire gondolom te is emlékszel.
Vajon mi szükséges ahhoz,hogy több tizezer ember halálközeli élményében ne kételkedjenek?
Mindenesetre maga a tudomány sem talál rá választ...ezért hivatalosan sem tudja elvetni.amig nincs hitelt érdemlő magyarázatuk,addig nyitott a kérdés számukra...
 

notaspista

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon erdekes dolgokat olvastam toletek.Nalunk Erdelyben[SZEK]meg most is szokas sirt asni a falumbeli halottnak.Asoval es lapattal ket ember kias egy sirgodrot amely 2meter mely es 2 meter hosszu meg 1,50 szeles.A temeto oldalban valo sirasas kozben sokszor talatunk emberi csontokat.,koponyat,sipcsontat tudja a FENTVALO hogy kie lehettek.A falunk 1000 eves multal rendelkezik,tehat ezrek halhattak meg,betegsegben,termeszetes uton,ongyilkossaggal.Hallottam olyan beszamolokrol, akik sir asas kozben kaptak koporsot,amelyikben a halott lefele volt fordulva a csontok allasa szerint.Tehat ez klinikai halal lehetett ,mert mindig a halottat fejjel felfele a nap fele helyezik orok nyugalomra.Ha ezek az ide oda dobott csontok feltamadnak valaha azt nem tudnam megmondani.Nagyon sokat foglalkozom e kerdessel.Olvasom a bibliat ,probalok megerteni dolgokat,de mindig valami felmerul hogy osszezavarodjak.Felsorolak egy parat;felebarati szeretet-soha az eletben nem fogsz mast jobban szeretni mint magadat,Vatikanba van a vilagnak legtobb befolyasa,temerdek penze de nem kapnak megoldast arra a problemara hogy Afrikaba vizet vezesenek hogy ne haljan meg naponta millio gyerek akik nem vetkeztek soha.Istenrol beszelnek,de semi kozuk hozza.Mindenki hisz amiben akar,semi kozom hozza.Azt mondjak hogy az europai nepek a legszentebbek [papiron],. ne felejtsuk a tortenelem leirasait.KERESZTES HADJARAT,NACIZMUS,KONKVISZTADOROK,MAGLYAN ELEGETVE ELO EMBEREK,KEREKBE TORESEK.Napjainkban legnagyobb lopasok leleplezese,csalasok ,robbantasok,emberkerskedelem ,gyermekprostitucio hatalmas europaban.Ha ez istenfeloseg akkor en pap vagyok.Nagy szenzaciot keltett Europa szerte a katolikus papok vetke akik vedtelen gyerekeket sodortak orok traumaba.Gyerekeket eroszakoltak meg a templomba szaz szamra Europa szerte,csak azert mert nem szabad megnosulj es nincs kin kielegisd vagyaid.Megbocsajtott a szentlelek nekik.Mifelenk [Romania] ez buntett amit a torveny buntet bortonbuntetessel[7-ev]felfuggesztthetetlen,es pedofilianak nevez.Ez am az istenfeloseg.Szamtalan pelda van meg,de ezekkel nem akarom untatni kedves forumozo tarsamat.A felvetett tema a reinkarnaciorol nagyon erdekes,nagyon osszetett.Ugy vagyunk evvel mint az UFO-kal.Nekem szemelyesen nem tortent ilyesmi de nem zarom ki letezeset.Ha tortenik valami ilyen teren ertesiteni fogom onoket. AKI MINDIG CSAK A VILAG LEGJOBBJAT,LEGSZEBBJET KIVANJA ONOKNEK . NOTAS PISTA
 

MPeter7

Állandó Tag
Állandó Tag
MPeter7 meditalj es figyelj:)
Szia,
Hidd el sokat meditáltam és 12-13 éves korom óta foglalkozom a lét(ezés) kérdéseinek vizsgálatával, sok könyvet olvastam többféle vallási és tudományos területről.
Olvastam több könyvet (és láttam több dokumentumfilmet) a klinikai halálból visszatértek élményeiről, többek között R.A. Moody könyvét is, a Szellemi Búvárok Pesti Egyletének több könyvét és még sok-sok egyéb témába vágó könyvet, jegyzeteket.
Olvastam Makk István bácsi gondolatait a világról (-ha valakinek ismerős a neve), foglalkozom Kriya jógával, sokat foglalkoztam a földön kívüli élet (és UFO) kérdéseivel, még UFO-t is láttam, és nem egyedül, pont egy olyan ismerősömmel, aki ráadásul szkeptikus volt a témával kapcsolatosan.
Volt már többször, hogy álmomban felébredtem, és az "éber" tudtommal rácsodálkoztam arra, hogy miként lehetséges egy "álomvilág" valósként való megélése. Folyamatosan figyelem a környezetem történéseit, hátha valamiben megtalálom a válaszok egy részét kérdéseimre.
Szóval 12 éves korom óta eltelt 35 év alatt sokat olvastam és tapasztaltam, de inkább csak a kérdések száma nőtt, értelmes, logikus válaszokat eddig nem sokat találtam. Persze elméletek vannak bőven mindenre, de az csak elmélet, és egy lehetőség, de nem biztos, hogy köze van a tényleges valósághoz....
Tényleg... van egyáltalán való-ság?
És világ-osság nélkül nincs világ csak sete(ét)-ség, ahonnan setén-sután csetlünk-botlunk holt-ságunkból él(ő) lét-be ahol él(l)et -ünket ál-mok által hisszük igaz létnek?? :)
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Vajon mi szükséges ahhoz,hogy több tizezer ember halálközeli élményében ne kételkedjenek?
Mindenesetre maga a tudomány sem talál rá választ...ezért hivatalosan sem tudja elvetni.amig nincs hitelt érdemlő magyarázatuk,addig nyitott a kérdés számukra...
Szervusz Evapatocs,

tudod a mai racionalista világunkba ez nem passzol bele , nem tanitják egy de egy Unin sem igy kérlek ez nem létezik . De meglehet magyarázni azzal is hogy esetleg az agy kevés oxigént kap , meg hasonló dolgokkal mint mondjuk nem lesz a paciens elégé elaltatva . tehát inkább kételkedünk és akivel ez megtörtént inkább hallgat mert nem akarja magát kitteni semmilyen céltáblának sem . De talán emlékeztek még valószinüleg , hogy pl a Kibernetika elvolt itélve mint hamis tudomány , vagy ugye még jópár évvel ezelött a Kinai orvoslás is csak hummbukk volt . Aztán lehetne a többi dolgot sorolni , de mi a fenének ? Mondjuk azt amit magam megértem azt itt olyan halálközeli állapotnak neveznek , gondolom valami Klinikai halálal lehet összehasonlitani . Na csak ennyi az egész , nekem szerencsém volt nem kellettem senkinek , nem volt olaj vagy a fütö strájkolt ? nem emlékszem ;)
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia,
Hidd el sokat meditáltam és 12-13 éves korom óta foglalkozom a lét(ezés) kérdéseinek vizsgálatával, sok könyvet olvastam többféle vallási és tudományos területről.
Olvastam több könyvet (és láttam több dokumentumfilmet) a klinikai halálból visszatértek élményeiről, többek között R.A. Moody könyvét is, a Szellemi Búvárok Pesti Egyletének több könyvét és még sok-sok egyéb témába vágó könyvet, jegyzeteket.
Olvastam Makk István bácsi gondolatait a világról (-ha valakinek ismerős a neve), foglalkozom Kriya jógával, sokat foglalkoztam a földön kívüli élet (és UFO) kérdéseivel, még UFO-t is láttam, és nem egyedül, pont egy olyan ismerősömmel, aki ráadásul szkeptikus volt a témával kapcsolatosan.
Volt már többször, hogy álmomban felébredtem, és az "éber" tudtommal rácsodálkoztam arra, hogy miként lehetséges egy "álomvilág" valósként való megélése. Folyamatosan figyelem a környezetem történéseit, hátha valamiben megtalálom a válaszok egy részét kérdéseimre.
Szóval 12 éves korom óta eltelt 35 év alatt sokat olvastam és tapasztaltam, de inkább csak a kérdések száma nőtt, értelmes, logikus válaszokat eddig nem sokat találtam. Persze elméletek vannak bőven mindenre, de az csak elmélet, és egy lehetőség, de nem biztos, hogy köze van a tényleges valósághoz....
Tényleg... van egyáltalán való-ság?

És világ-osság nélkül nincs világ csak sete(ét)-ség, ahonnan setén-sután csetlünk-botlunk holt-ságunkból él(ő) lét-be ahol él(l)et -ünket ál-mok által hisszük igaz létnek?? :)

Megértelek. Igazad van, hogy állandóan nő a kérdések száma. Ez azért van, mert egyre többet tudsz a Világról. Azt javaslom, ne fogadj el egyetlen elméletet sem. Majd ki fog alakulni benned a te elméleted. Az lesz az igazi.

Korodból ítélve még nem késtél.... hobbi (4).gif
 
Utoljára módosítva:

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
túlvilágról biztosan nem térhetett vissza. Valamint más sem. Ha én azt mondom most neked, hogy a Sirius egyik bolygólyán születtem, időutazó vagyok, azt elhiszed?
Effendi te egy hitetlen gyaur vagy es hirtelen felindulasbol megadtam a cimedet annak ket kedves uriembernek akiknek kockas abrosz volt a fejen es elenken erdeklodtek utannad.:dr_64:
Ha jol belegondolok lehet, hogy az a fekete cso ami kilogott a kabatjuk alol nem is a futyijuk volt hanem egy AK47 csove?:o
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Effendi te egy hitetlen gyaur vagy es hirtelen felindulasbol megadtam a cimedet annak ket kedves uriembernek akiknek kockas abrosz volt a fejen es elenken erdeklodtek utannad.:dr_64:
A kockás kendőket a sárrrrrrrrrrrrrrrrrrrrkánynak adtam, hogy használja törlőrongynak, a két kedves úriembert Allahnak. A sárrrrrrrrrrrrrrrrrrrkányom köszöni a szép ajándékot. :rolleyes2:
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia,
Hidd el sokat meditáltam és 12-13 éves korom óta foglalkozom a lét(ezés) kérdéseinek vizsgálatával, sok könyvet olvastam többféle vallási és tudományos területről.
Olvastam több könyvet (és láttam több dokumentumfilmet) a klinikai halálból visszatértek élményeiről, többek között R.A. Moody könyvét is, a Szellemi Búvárok Pesti Egyletének több könyvét és még sok-sok egyéb témába vágó könyvet, jegyzeteket.
Olvastam Makk István bácsi gondolatait a világról (-ha valakinek ismerős a neve), foglalkozom Kriya jógával, sokat foglalkoztam a földön kívüli élet (és UFO) kérdéseivel, még UFO-t is láttam, és nem egyedül, pont egy olyan ismerősömmel, aki ráadásul szkeptikus volt a témával kapcsolatosan.
Volt már többször, hogy álmomban felébredtem, és az "éber" tudtommal rácsodálkoztam arra, hogy miként lehetséges egy "álomvilág" valósként való megélése. Folyamatosan figyelem a környezetem történéseit, hátha valamiben megtalálom a válaszok egy részét kérdéseimre.
Szóval 12 éves korom óta eltelt 35 év alatt sokat olvastam és tapasztaltam, de inkább csak a kérdések száma nőtt, értelmes, logikus válaszokat eddig nem sokat találtam. Persze elméletek vannak bőven mindenre, de az csak elmélet, és egy lehetőség, de nem biztos, hogy köze van a tényleges valósághoz....
Tényleg... van egyáltalán való-ság?
És világ-osság nélkül nincs világ csak sete(ét)-ség, ahonnan setén-sután csetlünk-botlunk holt-ságunkból él(ő) lét-be ahol él(l)et -ünket ál-mok által hisszük igaz létnek?? :)

Szia Peter!

A meditalj es figyelj - et arra ertettem hogyha ujra meditalsz akkor pontosan ezekre a kerdesekre osszpontosits es fognak jonni valaszok.

Az altalad feltett kerdeseken latszik hogy van tudas alap a hatterben. De az ember elobb utobb rajon hogy az elmeleti tudas halmozas - foleg ebben a temaban - csak gatol mert mindig ha valamit tapasztal az ember akkor egyre tobb mindenhez kezdi hasonlitani/azonositani az atelt elmenyt.

Ha regota meditalsz ahogy irtad akkor valoszinu inkabb teoriak/elmeletek keringhetnek korulotted ilyenkor mert ha valoban abban a bizonyos csendben/tudatallapotban vagy es ezekkel a kerdesekkel "merulsz" akkor valaszt valaszokat vagy iranymutatast kapnal. Legalabbis arra biztos hogy miert akarnak az emebrek visszajonni ha annyira jo ott:)
Ezekre a kerdesekre a valaszt csak az en korlatjain tul kapsz . Oda elmeletekkel eljutni nem nagyon lehet , szerintem :)

Kellemes Napot
Tamas
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Azer en erre az Allah nevu pasasra is odafigyelnek. Az abroszon levo piros foltok nem feltetlenul diszno porkolt maradvanyai.
Én ezt az Allahot jól ismerem. Szereti a meglepetéseket, ezért minden feleségére fekete lebernyeget húz, így mindig meglepetés éri, ha kicsomagolja valamelyiket. A múltkor kicsomagolta az egyiket, de az egy másik felesége szeretője volt. Nem zavarta, örült a meglepetésnek! :o
 
Oldal tetejére