Kézilabda

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért ne menjünk el szó nélkül a férfi kézilabda vb mellett sem. A spanyolországi vb-n csapatunk ma lejátszotta negyedik csoportbeli mérkőzését, ezzel jelenleg a csoport harmadik helyén állunk, két győzelemmel és két vereséggel. Továbbjutásunk az egyenes kieséses szakaszba biztosnak látszik, ehhez azonban le kell győznünk a csoport utolsó meccsén Algériát. A csapat mai mérkőzésén a házigazda spanyol válogatottal játszott, ők az utolsó vb bronzérmesei.
A csapat és a szakvezetés előzetesen az első nyolcba kerülést tűzte ki célul. Legutóbb a két évvel ezelőtti vb-n a hetedikek voltunk.
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesítette a magyar csapat az előzetes célkitűzését, bejutott a legjobb nyolc közé, és végül hivatalosan a nyolcadik helyet szerezte meg. (de erről később)
Borzasztó nehéz, és küzdős meccset játszottunk a dánok ellen a negyeddöntőben, egy elpazarolt első félidő után a második félidőben egy sokkal jobb játékkal, 7 gólos hátrányból nehezen küzdöttük fel magunkat majdnem az egyenlítésig. Az utolsó percekben azonban már nem volt lehetőség javítani, így két góllal kaptunk ki a dánoktól, ami óriási eredmény, főleg, hogy a játékvezetés helyenként észrevehetően "tisztelte" a dán válogatottat. Ha meg kell halni, haljunk meg szépen. Így látták ezt a szurkolók is a csarnokban, míg a dán csapat örömkörtáncát járta, hálás ünnepléssel köszönték meg a csapatnak a küzdést, a jó játékot, a csapat pedig viszont a szurkolást, a több napos kitartást a csapat mellett. Ezek (is) az igazán szép és felemelő pillanatok a sportban.
Én nem emlékszem ilyen vb-re, ahol legalább az ötödik-nyolcadik helyért ne játszottak volna. Főleg, hogy a 17-24-ik helyért voltak helyosztók.
Így helyosztó nélkül pedig a nyolcadik hely sem elfogadható, hiszen azt az egész vb-n nyújtott teljesítményből a - csoportmeccsekkel együtt - számítják ki, az pedig nem reális. Ugyanígy a két elődöntő vesztese sem a csoportmeccsekkel együtt osztja el a helyeket egymás között, sőt a 17-24-ik helyért sem. Éppen ezért igazságosabb, de logikusabb is lenne a negyeddöntőben elért helyekből számítani a további sorrendeket. Ennek alapján pedig Oroszország lenne az ötödik, mivel ők egy góllal kaptak ki a negyeddöntőben, és Magyarország a hatodik, mivel két góllal. Németország néggyel, a franciák pedig hét góllal kaptak ki a negyeddöntőben. Hivatalosan mindenhová a nyolcadik hely fog bekerülni, de nálam a hatodik lett a magyar férfi kézilabda válogatott.
 

forest559

Állandó Tag
Állandó Tag
Borzasztó hogy képes egy csapat így játszani az első félidőben, és így föltámadni a másodikban.Büszke vagyok a csapatra hogy így tud küzdeni, de csalódott is vagyok miért kell mindig egy félidőt adni az ellenfélnek
 

NAGYKUKAC

Állandó Tag
Állandó Tag
Női kézilabda-vb - Zácsik néhány edzést kihagy!

zacsik_szandra_xlsport.jpg


Zácsik Szandra, a jövő pénteken rajtoló szerbiai női kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott átlövője orvosi kivizsgálás miatt kénytelen néhány edzést kihagyni.
Hajdu János szövetségi kapitány együttese hétfő óta Balmazújvárosban edzőtáborozik, de a ferencvárosi játékos Budapestre utazott.
"Felküldtük Zácsikot Pestre, és ha minden lelete negatív, akkor már csütörtökön várjuk vissza" - mondta az MTI-nek Hajdu, akinek együttese délután a helyi junior fiú csapattal játszik edzőmérkőzést.
A kapitány hozzátette: Görbicz Anita sérülése óta egyre jobban van, s egyelőre részfeladatokat végez.
A válogatott péntek délutánig marad Balmazújvárosban, majd a hétvégi pihenőt követően Szegedre teszi át székhelyét, és szerdán újabb, junior fiúk elleni tesztmeccs vár rá.
A Hajdu-csapat december 6-án utazik át Újvidékre, és másnap kezd a vb-n.
Először Csehország, 9-én Tunézia, 10-én Ausztrália, 12-én Románia, 13-án pedig Németország lesz az ellenfél.
A csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Fehérvár KC), Triffa Ágnes (Ipress Center-Vác)

Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbátlövők: Soós Viktória (Győri Audi ETO), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállók: Cifra Anita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújváros), Szekeres Klára (Érd), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (Dunaújváros)

HAJRÁ MAGYAROK!
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Kézilabda minden mennyiségben....

A mai napon a férfi kézilabda bajnokok ligájában az eddig még veretlen MKB MVM Veszprém csapata hazai pályán a Szentpétervárt fogadja. A mérközést elöben 18:15-töl a Digi Sport közvetíti. Aki számára nem érhetö el ez a csatorna, ne csüggedjen a mérközés online nézhetö a http://kezilabda-tv.hu/elo-kozvetites/ vagy a www.ehftv.com oladon (Magyaroszágról sajnos ez a szolgáltatás nem elérhetö). Továbbá a Pick Szeged csapata is pályára lép ma. A Tisza - parti együttes az EHF kupasorozat 3.fordulójában a portugál Benfica csapatát fogadja hazai pályán. A szegedi együttes a tragikusan fiatalon elhunyt Fehér Miklósra emlékezik. A kezdödobást Fehér Miklós édesapja végzi majd.

Vasárnap a Csurgó 19:00 órától hazai pályán fogadja a török Besiktas együttesét. A veszprémi és a szegedi mai meccsröl bövebb információval a meccs után jelentkezem.

Mindenkinek jó szurkolást, hajrá Magyarok!!!
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
EHF : Kettős gyözelemmel tovább jutott a Pick Szeged

A Pick Szeged magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a portugál Benfica csapata ellen az EHF kupa harmadik fordulójában és így bejutott a legjobb 16 közé. A Tisza parti együttes végig vezetve, uralva a meccset, győzött 31-25re. A szegedi együttes legjobbja Balogh Zsolt 10 gólig jutott. Az első félidöben nagyon jó volt a szegediek játéka, szevezett volt a védelem, így a félidő közepén már 6 góllal vezettek a magyarok. Az elsö félidő végén visszaesett kicsit a védekezés így a vendégek feljöttek 4 gólra, így a szünetben 14:10re vezetett a Pick. A második félidő elején a szegediek fejben az öltözőben maradtak. Az első 7 percben mindössze egy gólt dobtak Larhrolm végén. Így a Benfica egyenlíteni tudott. 15:15 ös állásnál Juan Carlos Pastor időt kért. Az időkérés után Balogh 2 gyors góljával újra előnyben volt a Szeged. Mikler majd Tatai is fantasztikus volt a kapuban. Zubai beállóban nagyon keményen játszott , aminek az eredménye a kiharcolt büntetők. Szegedi részről Balogh 10, Lerholm 7 míg Zubai 5 gólig jutott.

Pick Szeged-Benfica (portugál) 31-25 (14-10)
Férfi kézilabda EHF-kupa, 3. forduló, visszavágó. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (macedónok).
Pick Szeged: Mikler - Parrondo 2, Zubai 5, Ilyés 1, Blazevic 1, Vadkerti 1, Mindegía 1. Csere: Tatai (kapus), Balogh 10, Sulc 1, Gidai, Larholm 9/7, Kekezovics, Czina. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Benfica: Alamo - Areia 2, Pedroso 4, Carneiro 6/1, Costa 3, Csernov, Andrade 9/5. Csere: Ferreira (kapus), Carmo, Semedo, Pereira, Rodrigues, Pais 1. Vezetőedző: Luis Gomes.
Hétméteres: 7/7, ill. 7/6.
Kiállítás: 6, ill. 12 perc.
Továbbjutott: a Pick Szeged kettős győzelemmel.
 

Csatolások

  • pick.jpg
    pick.jpg
    58.5 KB · Olvasás: 0

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Továbbra is veretlen az MKB MVM Veszprém csapata a bajnokok ligájában

Tegnap hazai pályán fogadta az MKB MVM Veszprém csapata a Szentpétervár csapatát. A bakonyi csapat a 7.fordulót követően továbbra is veretlen és így örzi az első helyét a csoportban. A hazai csapat ezúttal is Nagy László nélkül lépett pályára. Nagy két héttel ezelött Cejlében sérült meg szintén bajnokok ligája összecsapáson. Mindkét csapat harcias stílusban kezdte a mérközést, a magyarok kapujában Fazekas parádésan védett. A 8.perc végén 3mal vezettek a magyarok, a hátul kiválóan záró védelem erdeményeként 6-2re módosult az állás, így következett az orosz időkérés. A szünetre a Veszprém 6gólos előnnyel mehett. A második félidöben kicsit szervezettebb lett a játék mindkét csapatnál. Felváltva potyogtak a gólok, a Veszprém előnye döntően nem nőtt, de elég megnyugtató volt. A pályán tartózkodó veszprémi játékosok élvezték a meccset. A hazai csapat legjobbja Iváncsik Gergő volt . Iváncsiknak igazi örömünnep volt a nap, hisz épp szombaton ünnepelte a szülinapját. Ezen úton is sok boldogságot kívánunk neki. Az ünnepelt 6 gólig jutott a meccsen. Az orosz csapat legjobbja Nasirov 4 gólig jutott.


FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 7. FORDULÓ
MKB-MVM VESZPRÉM KC–SZENTPÉTERVÁR (OROSZ) 29–20 (13–7) Szentpétervár, 5000 néző. V: Opava, Válek (csehek)
VESZPRÉM: FAZEKAS – Iváncsik T. 3 (1), Gulyás P. 3, CHEMA RODRÍGUEZ, SULIC 4, Ilics 3 (2), IVÁNCSIK G. 6. Cs: Terzic 1, SCHUCH, DZSAMALI 5, Ugalde 1, Pesics 1, Ruesga 2, Ligetvári. Edző: Carlos Ortega
SZENTPÉTERVÁR: Sicko – Szanaskin, Poljakov 1, Kalaras 4, Piskin 1, NASZIROV 4, Kungurov. Cs: Kisov (kapus), Kovalenko 1, Kiszeljov 3, Blagonagyezsgyin 2 (2), Junyiszevkov, Szemjonov 3, Kuzmin, Novoszelov 1. Edző: Dmitrij Torgovanov
 
Utoljára módosítva:

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Sorsoltak az EHF kupában...

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) Bécsben elkészítette a férfi EHF-kupa csoportkörének sorsolását. A magyarok közül a Pick Szeged és a Csurgói KK volt érdekelt. A Pick Szeged csapata a C csoportba került, a tavalyi döntőssel, Nantes-tal, a szlovák Tatran Presovval és a svéd Kristianstaddal. A csurgói csapat nehezebb ellenfeleket kapott az A csoportban, a Hannover, Ademar Leon és Lugi személyében.

EHF Kupa csoportok:

A group:
Hannover (német)
Ademar León (spanyol
Lugi (svéd)
Csurgói KK (magyar)

B group:
Montpellier (francia)
Skjern Haandbold (dán),
HC Zomimak-M (macedón),
Sporting CP (portugál)

C group:
PICK SZEGED,(magyar)

Tatran Presov (szlovák),
Nantes (francia),
IFK Kristianstad (svéd)

D group:
Füchse Berlin (német),
HCM Constanta (román),
Chambéry (francia),
HC Sporta Hlohovec (szlovák)
 

Eva741102

Állandó Tag
Állandó Tag
2014 augusztus 31 -én a Szuperkupával indul a magyar női kézilabda bajnokság. A Győr - Fradi rangadó a Veszprém arénában lesz, vsz. a jó hangulat garantált.
Igaz mindkét csapat játéka döcögött a felkészülési meccseken, az ETO 2 sima vereséget szenvedett (Vardar, Larvik) addig a Fradi szoros meccsen kapott ki a román Nagybányától.
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Dujshebaev az új kapitány

Mocsai Lajos távozását követően a férfi kézilabda válogatott élére Talant Dujshebaev-et nevezték ki. A Kielce csapatát is dirigáló tréner elmondta, óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy megbízást kapott a magyar nemzeti együttes szövetségi kapitányi feladatainak ellátására, és biztos benne, hogy minden játékos büszke rá, hogy Magyarországot képviselheti.
A kapitány hozzá tette,hogy elsődleges célja a riói olimpiára való kavalifikálás: "Bármilyen nehéz is, meg kell próbálnunk kijutni a riói olimpiára, annak ellenére, hogy a januári világbajnokságon nem vehet részt a csapat. A cél érdekében mindent meg fogok tenni, és ezt várom el a válogatott tagjaitól is. Január végéig a cél a két Eb-selejtező sikeres megvívása, ezen kívül a hangsúly néhány felkészülési mérkőzés lejátszásán és az edzéseken lesz. Köszönöm a Magyar Kézilabda-szövetségnek, hogy partner volt a csapat programjának átalakításában. Ellenfeleinket tiszteljük, de minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni!”

Dujshebaev október 26.án este találkozik először a fiúkkal, majd majd október 27.én megkezdik a közös munkát. A kapitánynak azomban nem lesz sok ideje, hisz a válogatott október 29.-én Miskolcon EB selejtezős mérközést játszik a Portugálok ellen.
Dujshebaev megbizatása 2017. januárjáig tart, reméljük kemény munkájának eredményeként a válogatott eléri kitüzött céljait.
Szurkoljunk együtt, HAJRÁ MAGYAROK!!!
 

Polgárdi 46

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem csak az zavar de nagyon,hogy magyar válogatott mérkőzésén időkérésnél az edző spanyolul ad utasítást.Hiába fordítják le magyarra!Különben nincs bajom a jelenlegi szövetségi kapitánnyal.Igaz a korábbival sem volt.
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem csak az zavar de nagyon,hogy magyar válogatott mérkőzésén időkérésnél az edző spanyolul ad utasítást.Hiába fordítják le magyarra!Különben nincs bajom a jelenlegi szövetségi kapitánnyal.Igaz a korábbival sem volt.

Dujshebaev-vel nekem sincs semmi bajom, mint ahogy elődjével Mocsai Lajossal sem volt. Lajos nagyszerű edző sokat tett a magyar kézilabdáért, de már itt volt az ideje a váltásnak.
(idöhiány miatt nem írtam ide, igyekszem bepótolni a hiányosságokat. Persze csak amennyiben van rá igény,mert úgy vettem észre nem sokan olvassák ezt a topikot :( . )
 

Kajcsa Gyöngyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Remélem lesz esélye a fiúknak a 2015-ös VB-re kimenni. Bízom benne, hogy a két csapat végérvényesen lemondja a részvételt és ott leszünk!!!!!!

Hajrá fiúk!!!
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Remélem lesz esélye a fiúknak a 2015-ös VB-re kimenni. Bízom benne, hogy a két csapat végérvényesen lemondja a részvételt és ott leszünk!!!!!!

Hajrá fiúk!!!
Sajnos az nem elég, ha mindkét csapat lemondja a részvételt, de kétségkívül egy esély. Az, hogy a két csapat helyett mely csapatok indulhatnak, november 21-én, (holnap után) dönt az IHF. Számomra az az érdekes, hogy a szóba jöhető verziók közül egyikben sem szerepel Németország, mégis, már meg is kapta a szabadkártyát. Tehát nem a két csapat helyett indulót, hanem szabadkártyát.
Tehát, ha a két visszalépett ország helyett
- szintén ázsiai csapatot választanak, akkor a legutóbbi Ázsia bajnokság két legjobb csapata, akik egyébként nem jutottak ki a vb-re, Dél-Korea, és Szaúd Arábia
- ha a legutóbbi Európa-bajnokság két legjobb csapatát választják, akik egyébként nem jutottak ki, az Izland és Magyarország
- ha a legutóbbi vb két legjobb csapata mehet, (akik egyébként nem jutottak ki) az Magyarország és Szerbia.
- ha az IHF világranglistáján két legjobb csapatot nézzük, - akik nem jutottak ki, - az Szerbia és Magyarország.
Látjuk tehát, hogy Magyarország többszörösen is szóba jöhet(ne), míg Németország egyik verzióban sem szerepel, így gyorsan adtak nekik szabadkártyát. Hát holnapután meglátjuk.
Egyébként az Egyesült Arab Emírségek visszalépése is végleges.
 

Kajcsa Gyöngyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen tudom, hogy többszörösen is szóba jöhetnek a fiúk, de tegnap hallottam, hogy a két "visszalépett csapat (ország) most stornózná a visszalépési kérelmüket. Bízom benne, hogy nem engedik meg a szövetségnél, hogy oda-vissza ugráljanak az országok. Várom, hogy mi lesz a döntés. Arról még nem olvastam, hogy Németország szabadkártyát kapott... no comment. Bár én megpróbálom mindig úgy nézni, hogy sportolók, és mindenki megdolgozik a győzelemért. Nálam a sportszerűség az első. Bár sokszor ezt a sportolók elfelejtik.
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen tudom, hogy többszörösen is szóba jöhetnek a fiúk, de tegnap hallottam, hogy a két "visszalépett csapat (ország) most stornózná a visszalépési kérelmüket. Bízom benne, hogy nem engedik meg a szövetségnél, hogy oda-vissza ugráljanak az országok. Várom, hogy mi lesz a döntés. Arról még nem olvastam, hogy Németország szabadkártyát kapott... no comment. Bár én megpróbálom mindig úgy nézni, hogy sportolók, és mindenki megdolgozik a győzelemért. Nálam a sportszerűség az első. Bár sokszor ezt a sportolók elfelejtik.
Igen, sajnos ez igaz, mindkét nemzeti válogatott meggondolta magát, és mégis részt venne a vb-n, de erről is a holnaputáni IHF gyűlésen döntenek. Visszatérve még Németország szereplésére, amiről egyébként már júliusban döntöttek, a szabadkártyás hely úgy "keletkezett", hogy a nemzetközi szövetség egyszerűen kirakta Ausztráliát a a 24-es mezőnyből, amire már kiharcolta a részvételi jogot. Egyszerűen azzal az indokkal, hogy az óceániai térségnek nincs az IHF által elismert szövetsége. Mindezt úgy, hogy Ausztrália, még ha nem is szerepelt a vb-ken túl fényesen, de már 7-szer volt vb résztevő. Akkor nem volt érdekes a kontinentális szövetség.
A sportolók természetesen megdolgoznak a győzelemért, ;) de mindezekhez az ügyekhez maguknak a sportolóknak semmi közük nincsen.
 

Kajcsa Gyöngyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, sajnos ez igaz, mindkét nemzeti válogatott meggondolta magát, és mégis részt venne a vb-n, de erről is a holnaputáni IHF gyűlésen döntenek. Visszatérve még Németország szereplésére, amiről egyébként már júliusban döntöttek, a szabadkártyás hely úgy "keletkezett", hogy a nemzetközi szövetség egyszerűen kirakta Ausztráliát a a 24-es mezőnyből, amire már kiharcolta a részvételi jogot. Egyszerűen azzal az indokkal, hogy az óceániai térségnek nincs az IHF által elismert szövetsége. Mindezt úgy, hogy Ausztrália, még ha nem is szerepelt a vb-ken túl fényesen, de már 7-szer volt vb résztevő. Akkor nem volt érdekes a kontinentális szövetség.
A sportolók természetesen megdolgoznak a győzelemért, ;) de mindezekhez az ügyekhez maguknak a sportolóknak semmi közük nincsen.
Erről így nem olvastam. Nagyon sajnálom az ausztrálokat, de ... Valahol meg elfogadom a döntést, egy vb-n legyenek erősebb csapatok, hogy minden meccs izgalmas legyen. Tudom most ez igazságtalanul hangzik. Egyik szemem sír, a másik meg nevet... A VB-n ott a helyük, mert ők is kiharcolták, de nem erős csapat. Ennek ellenére minden elismerésem nekik, mert (ha jól tudom) nem főállásban kéziznek. Ez olyan felemás érzéseket kelt bennem. Mert a németek meg nem jutottak ki, ahogy mi sem, de nekünk erősebb a selejtezőnk. Összetett, igazságtalan.... Ezért szokták mondani, hogy egy EB erősebb mint a VB.
 
Oldal tetejére