Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
K. Bromberg: Crashed ( Szükség trilógia 3.)
Ez a rész volt a legjobb...itt is voltak idegesítő részek, de többnyire élveztem...a befejezés a vártnál jobbra sikerült...
Van valami folytatás féléje, de nekem ez így kerek...és a Haddie-Becks páros annyira nem érdekel...
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Madeline Hunter - Gyémántcsillogás (Virágritkaságok 4.)
Huh! Ez megint nagyon jó volt. Nagyon szeretem, mikor egy züllött, pökhendi herceget térdre kényszerít egy tisztességes asszony szerelme.
Kár hogy vége a sorozatnak, remélem megjelentetik majd magyarul az írónő további könyveit is.

covers_306399.jpg

Castleford hercege olyan régóta él kicsapongó, züllött életet, hogy már egyáltalán nem érdeklik a személyét érintő folyamatos pletykák. Társadalmi helyzetéből fakadó fárasztó kötelezettségei mélységesen untatják, így italozással és nőkkel múlatja az időt, sőt olykor a párbajozást is unaloműző foglalatosságnak tekinti. Ám ha valami felkelti a kíváncsiságát, bámulatos módon képes felülkerekedni mérhetetlen közönyén, hogy megtalálja a válaszokat az őt leginkább foglalkoztató kérdésekre.
Daphne Joyes ellenáll a megrögzött élvhajhász csábításának. Abban bízik, hogy a herceg hamarosan elveszíti érdeklődését iránta, és végre minden visszatérhet a rendes kerékvágásba. Csakhogy a nő szépsége, bája és hihetetlen lelki nyugalma elbűvöli a férfit, aki elhatározza, hogy mindenáron megszerzi őt magának. A feladat nem egyszerű, Daphne múltját és jelenét ugyanis súlyos titkok terhelik…
Madeline Hunter Virágritkaságok című sorozatának (Veszélyes hódító, Három csók, Merész álmok) utolsó darabját tartja kezében az olvasó.
 

Ewoyn

Állandó Tag
Állandó Tag
A 2014-s évem talán egyik legjobb könyve!
covers_163450.jpg

Jodi Picoult: A nővérem húga
Lehengerlő könyv.
Különösen tetszett, hogy fejezetenként mindig más-más nézőpontból olvashattuk a történetet. Egyedül a Julia és Campbell körüli „tizenöt éve vége lett a szerelmük, de még most sem tudtalak elfelejteni” vonalat találtam kicsit erőltetettnek és nem oda valónak, de a könyv olyan remekmű, hogy szívesen elsiklottam efelett. Olyan témát boncolgat, ami nem mindennapi alapsztori könyvekben, de abban mindannyian egyetérthetünk, hogy a központi kérdésre a könyvben nem létezik, se jó, se rossz válasz. Mindenki egy kicsit Anna és az anyja oldalára is áll, mert mindkettőnek igaza van. Borzasztó nehéz és kilátástalan helyzet az, amit a könyv lefest. És akarva, akaratlanul beleférkőzik a kérdés az agyad legtávolabbi zugába, hogy te mit tennél ebben a helyzetben. Ugye? És titkon hálát adsz azért, hogy soha nem kell ezt a kérdést komolyan feltenned magadnak.
Én is így vagyok ezzel. De minden este megköszönöm valakinek, ott fent, hogy meggyógyult.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
M. C. Meaton - Az utazó házasságközvetítő 01 - Miss-Pym és a menekulő menyasszony
Ó nagyon aranyos kis történet volt, kedves, humoros, némi krimi szállal és természetesen egymásra talált szerelmesekkel.

covers_290999.jpg

A vénkisasszony Hannah Pymre a munkaadója ötezer fontot hagy, ami lehetővé teszi, hogy ő lemondjon a háztartásvezetésről, és postakocsival kalandos útra induljon a vidéki Angliába. A kaland hamarosan rá is talál Miss Emily Freemantle, az elkényeztetett, búzavirágkék szemű szépség alakjában, aki egy megrendezett házasság elől menekül egy olyan élvhajhászhoz, amilyennel még nem találkozott. Amint a lány sötéten jóképű jegyese beszáll a postakocsiba, Miss Pym bizonyos benne, hogy Emily meggondolatlanul lépett meg az arisztokrata házasság elől! Úgyhogy amikor az utasok megállnak egy fogadónál, Miss Pym hozzálát a házasságközvetítéshez… és bár Lord Ranger Harley panaszosan közli, hogy ő nem fog elvenni egy hálátlan leányzót, Miss Pym gyanítja: amint rábírja a párt, hogy osztozzanak a háztartás meghitt feladatain, minden romantikus gubanc kibomlik!

Az utazó házasságközvetítő-sorozat köteteiben Miss Pym humoros kalandjait követhetjük nyomon a briliáns írónő, M.C. Beaton – az Agatha Raisin és a Hamish Macbeth-sorozatok szerzőjének – tollából.
 

raszta6921

Állandó Tag
Állandó Tag
Szántó György-A boszorkány

A regény hőse a XVI. századbeli magyar orvosnő, a boszorkányváddal máglyahalálra ítélt Tötösi Borbála.
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Monica Murphy: Három megszegett ígéret
Vizet se vihet a Heti csaj, vagy a Második esély pasi könyvek mellett...semmilyen a sztori...agyilag zoknik a főszereplők...ha már idősebbek a szereplők, akkor valami értelmesebb bonyodalmat is kitalálhatott volna az írónő, mert ez a tini-féle, siralmas...felejtős, nagyon is...
 
Utoljára módosítva:

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
M. C. Meaton - Az utazó házasságközvetítő 02 - Miss-Pym és a rámenős márki
Ez megint nagyon aranyos volt, humoros, kedves, és persze ebben is volt bonyodalom, félreértés és intrika, mire a szerelmesek révbe értek.

covers_291033.jpg

Amint Miss Pym beszáll a következő postakocsiba, azon kapja magát, hogy belegabalyodik Miss Belinda Earle, az eleven örökösnő nehéz helyzetébe, akit elűztek Bathból, miután kilépett a házassági piacról. Amikor a kocsi kátyúba szorul Baddell Castle közelében, és a fess Frenton márki a segítségükre siet, Miss Pym úgy határoz, hogy segítő kezet nyújt a Sorsnak. Bár a zord agglegény megveti a románcokat, a Belindára lopva vetett pillantásai bizonyítják Miss Pymnek, hogy szakértő házasságközvetítő tehetsége e rossz csillagzat alatt született párt hamarosan mennyei frigyre lépteti!
Az utazó házasságközvetítő-sorozat köteteiben Miss Pym humoros kalandjait követhetjük nyomon a briliáns írónő, M.C. Beaton – az Agatha Raisin és a Hamish Macbeth-sorozatok szerzőjének – tollából.
 

LadyEsther

Állandó Tag
Állandó Tag
Nalini Singh : Feloldozás című művét olvastam, jelenleg még keresem az 5 . részt, mert csak olyan formátumban leltem meg, ami elcsúszik oldalra és a fele szöveg nem látszik :S
 

Mytia

Állandó Tag
Állandó Tag
Vannak olyan könyvek, melyekre az ember azt mondja, hogy nem akarja elolvasni, mert fájni fog... Aztán valamilyen kényszer (mazochizmus?) miatt mégis nekiveselkedik, és képtelen letenni, nem tudja abbahagyni. Pedig fáj. Nagyon. De közben meg megrendít, felemel, szárnyal veled, igazán megérint, együtt élsz, nevetsz vele...
Amikor befejezed olyan, mintha az érzelmeid (még a lappangók is) egy turmixgépbe kerültek volna, mely mindent felbolygatott, és összekevert. A karakterek pedig még napokig, hetekig veled vannak, eszedbe jutnak. Aztán szépen lassan elér téged a könyv pozitív része, felfogod, vagy felfogni véled a lényeget, a mondanivalót, az esszenciát. Megváltoztat, még ha tudattalanul is. Ez a feloldás: mint amikor igazán sokáig elnyomott rossz élmény után katartikus zokogásban törsz ki.
És itt jön a csel: mert ezek után sem felejted a könyvet. Nem. Csak felrakod a lelki könyvespolcodra, hogy bármikor elővehesd, vagy akár magától előbújhasson...
Amikor pedig mindez megtörténik, lehet, hogy észre sem veszed, de: ÉRETTebb válsz általa...

Szóval, ha teheted tedd fel a lelki könyvespolcodra JOJO MOYES - Mielőtt megismertelek c. könyvét.
Nem fogod megbánni.

U.I.: Will Traynor <3
 

madagil

Állandó Tag
Állandó Tag
Kölcsönkaptam Kun István: Az ember ahogyan nem ismerjük című könyvét olvastam. Nagyon ajánlom mindenkinek!
Testünk jelbeszéde megmutat mindent. Egészséget, lelket, összefüggéseket.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Georgette Heyer - [Alastair trilógia 2] - Az Ördög kölyke
Ez is nagyon jó volt, kalandos, humoros, bár szerintem a végét kicsit összecsapta az írónő. Nem szeretem, ha a könyv végén nincs egy rövidke utószó.

covers_260009.jpg

Éjszakai lányszöktetés Az okos, gyakorlatias Mary Challoner tudta, hogy a megátalkodott Dominic Alastair, azaz Vidal márki nem akarja feleségül venni a húgát, bár anyjuk erősen ebben mesterkedett. Ezért Mary hidegfejjel eltervezte, hogyan védheti meg húgát úgy, hogy becsapja Vidalt. De arra nyilván nem számíthatott, hogy a feldühödött nemes úr őt szökteti meg! Vidal vonakodva, de felismeri felelősségét, és miután rájön, milyen komolyan őrzi erényét Mary, házasságot ajánl a hölgynek. Ám hiába a gondosan kigondolt házassági terv. Vidal sosem gondolta volna, hogy egy nő elutasítja. A megrökönyödött, elbűvölt és zavaróan kísértésbe került Vidal megesküszik, hogy Mary a felesége lesz. Akkor is, ha ez az utolsó cselekedet az életében…
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tom Rob Smith: A 44. gyermek
Brutálisan jó könyv volt, melegen ajánlom.

Tartalom:
Amikor a félelem egy egész népet elhallgattat, egy embernek kell kimondania az igazat! A Szovjetunió, 1953-ban… Sztálin még él, vasmarkában tartja az országot, s ezt a vasmarkot az Állambiztonsági Minisztérium, az MGB vagyis a titkosrendőrség testesíti meg, amelynek éppen csak a brutalitása nem titkos, s ha azt mondja, a szovjet társadalomban bűnözés nem létezik, akkor az úgy is van. Vagy talán mégsem. Amikor Moszkvában, a vasúti sínek mellett megtalálják egy kisfiú borzalmasan megcsonkított hulláját, Lev Gyemidov, korábbi háborús hős, most az MGB nyomozója csodálkozva hallja, hogy a család szerint nem gázolás, hanem gyilkosság történt. Eleinte engedelmeskedik feletteseinek, eltussolná az ügyet, de addig növekszik benne a kétely, míg végül feleségével együtt egy uráli koszfészekbe száműzik, egyszerű közrendőrnek. És ráébred, hogy az a fajta bűntény, amelyet a fővárosban segített eltitkolni, itt is megismétlődött: Újabb gyermeket gyilkoltak és csonkítottak meg. Lev és felesége, Raisza mindent kockára tesz, hogy a vérengző fenevadat megállítsa – még ha ezzel az Állam ellenségeivé válnak is. És a holtak száma egyre szaporodik… A 44. gyermek valós eseményekre alapozott, hátborzongató thriller – és megrázó irodalmi mű arról, hogyan terrorizálhatja egy kormány a saját népét, hogyan lehet túlélni egy diktatúrát, és mi történik, ha egy magányos ember elhatározza, hogy visszavág.
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Bartus Petra: Örökre nélküled
Nem semmi egy könyv volt...eleinte, amíg homályos volt a mit-miért dolog, rendesen idegesített..aztán reménykedtem, hogy minden rendben lesz, majd lefagytam, mikor Dominik meghalt...
Az epilógus mindent kristálytisztává tett, és csak sajnálni tudom úgy Norát, mint Dominiket...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére