Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

angyalka2524

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves lelkes, vakáció alatt is dolgozó kollégák!

Tudtok erről valamit? Van rá törvényi vonatkozás? Lesz türelmi idő?
"A magasabb vezetői funkció - így az igazgatóhelyettesi is - betöltésének feltétele a megfelelő szakképzettség, határozatlan időre szóló kinevezés és megfelelő idejű szakmai gyakorlat mellett az intézményvezetői szakvizsga. "
 

gasape

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem ma érkezett meg a személyre szabott értékelés. Az átlagnál magasabb értékeket értem el, amire nagyon büszke vagyok, hiszen a korosztályomra (56 éves vagyok) általában nem jellemző ez a fajta erős kompetencia terület.
Az értékelésem nekem is minden területen az átlag fölöttire sikerült/igaz egy kicsit besegített a család is;)/, de én is örültem . Kíváncsi vagyok, a felajánlott képzésre való jelentkezésemet elfogadják -e. A min. biztosításra nem kerültem be, igazából minőségbiztosítási gyakorlatom csak intézményi szinten van és még minősíteni sem voltam. De majd lesz még biztosan más lehetőség is! Egyúttal gratulálok:cool:mindenkinek, aki erre a képzésre bekerült, legalább közülünk is jó náhányan ott vagytok, és kapunk majd tőletek infókat.:)
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
És kevesebbet kell bajlódjanak a ped II.-ben kapott fizetésük elköltésével is, mert hamarabb elfogy. Ez is aranyos.
Véleményem szerint semmi kivetnivaló nincsen abban, ha több munkáért esetleg többet is kell dolgozni. Magam részéről több egyetemi diplomával és egy félkész szakvizsgával nem vagyok/leszek mester, mert a szakvizsga nem mentortanári lesz, többet pedig már nem kívánok tanulni. Az idei eljárásban ped. II-be nem jelentkezhettem, mert a tanítással eltöltött időm ápr. 30-ig 25 év 8 hónap 11 nap. Mire kötelezően minősítenek és esetleg bekerülök ped. II-be, és letöltöm az ott előirányzott 6 évet, addigra gyakorlatilag 2 évem lesz vissza a nyugdíjig, tehát ha jelentkezem, a következő évi eljárásba betesznek és a rá következő év januárjában átsorolnak. Tehát talán soha nem szenvedhetek annyira, mint most ti.
És hogy fokozzam a jelenleg ped. I-ben lévők irigylésre méltó helyzetét, a magam részéről főiskolásoknak is tartok bemutató órákat 0 azaz nulla forintért, mert az egyébként kötelező 26 -ba belefér, ámbár nehéz feladatnak érzem, de szakmailag és emberileg fejlesztő .
És amennyiben egy mester/kutatótanár megterhelőnek érzi az 5 évenkénti megmérettetést és a mesterseggel járó szörnyű nehéz feladatokat, legfeljebb nem jelentkezik rá. Megköszöni, hogy ingyen részt vehetett a tanfolyamokon, hogy eddig plusz munka nélkül is heti 18 órát dolgozott, és szépen visszamegy az irigylésre méltó ped. II.-be. Gondolom, azért erre nem sok jelentkező lesz a rendkívüli megpróbáltatások ellenére sem.
Föl a fejjel, és éljetek a lehetőségetekkel példaértékűen!

Tudod, amikor elolvastam a hírt (itt a fórumon, most), nekem is az jutott eszembe, hogy "Ezt már ne!".

Aztán jött a Te hozzászólásod, és elgondolkoztam, hogy tényleg, miért utasítottam el csípőből az ötletet?

Nos, azért, mert ahogy Kros írta, először is jó lenne, ha néha kikérnék a véleményünket, és nem csak rángatnának minket, mint a bábokat, hol ilyen, hol olyan előírásokkal. Minimum lenne egy kis konzultáció. Becsüljük meg a másikat - alap. Legalább beszéljük meg, ha változtatni akarunk az életén - ez is alap.

A másik: végigdolgozzuk azt a bizonyos öt évet. Nemcsak az osztályokban, csoportokban, hanem rengeteg (nem túlzás, tényleg nem!) plusz munkával.
Csak 1 példa: én is átlagfeletti visszajelzést kaptam a digitális képességeink vizsgálatakor. Ez az eredmény nem a munkahelyem, nem a magyar oktatási rendszer által felkínált képzések eredménye, hanem azoké a hétvégéké, éjszakáké, amit ezzel töltöttem. A saját gépemen, a saját villanyszámlám terhére. Mert szeretem a munkám. Mert szeretem a gyerekeket - mert tartozom nekik, ha felvállaltam őket. Nekik és a szüleiknek.
És itt a vége, mert hiába tanulom meg mit tehetnék, és mivel, max. egy demo verzióig jutok el, mert nincs pénz, nincs eszköz - s arra a néhány eszközre is túl sokan vagyunk (ha még működik- a rendszergazdánk mesélhetne).

A rendszer így használhatatlan. Az oktatási rendszerre gondolok.

Ameddig nem végeztem el a képzést kb. 45-50 órát töltöttem el hetente a munkámmal. Volt úgy, hogy 35-öt, volt úgy, hogy 70-et. A kirendelések (a gyakorlott szakértők belefektetett munkáját látva) alaphangon plusz 16 óra, minimum. Ha nincs gond.

Három diplomám van (ezt sem adták ingyen, ráadásul nem 12 évig végeztem el egyet, igaz nem is lettem miniszter), beszélek (folyamatosan tanulok) egy nyelvet, tájékozódom magyar és külföldi oktatási ügyekről, tanulok a külföldön élő kollégáktól is, amit csak lehet.

Ezzel szemben áll egy olyan feltételrendszer, amihez még az eszközöket sem biztosítják!

Tudod, egyelőre ne azon törjék a fejüket én hogyan újuljak meg, hanem végezzék el a munkájukat, legalább jól.
 
Utoljára módosítva:

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Az előzőekhez: elég sok változást látok, ami számunkra hátrányos! Ha figyelmesen megnézitek arra ad felhatalmazást, hogy csak 25 napra kapjad az órakedvezményt, ami ugye megegyezhet a kirendelések számával, vagyis az előkészítést és utólagos munkákat újfent a szabadidőmben kell végezni. Ha ez nem így lenne, akkor pedig az hogy mit végeztethetnek velünk kicsit bővült, néhány új ponttal, pl. OH által kijelölt intézmény önértékelésében való részvétel. És akkor még arról nem beszéltem, amit saját intézményünk elvár tőlünk.
Arra viszont nem látok utalást a mester-és kutatótanár esetében, hogy visszamenőleges lenne a szabályozás, ami azt jelenti, hogy ránk, akik már megszereztük a mester besorolást, nem vonatkozik.
A másik a szerződés, ami ugye dec. 31-ig szól, jelenleg. Jan. 1-től nem tudni milyen szerződést szeretnének aláíratni velünk.
A számlára vonatkozóan viszont benne van, hogy a 2015-ös minősítésekre is vonatkozik. Aki nem kért számlát eddig pl. útiköltségről az most nagyon hátrányos helyzetbe kerül, hiszen nincs ott hogy az eddigi kifizetések mentesek ez alól. De ez adóügyi kérdéseket is felvet, ami szintén megérne egy utánajárást, mert szerintem ennek adóvonzata is lehet.
Nekem ennyi így elsőre, de kíváncsian várom mások mit látnak benn. Remélem ez még nem a végleges.


Februárban szó volt erről:#5191

Csak egy részlete:
"Az Szja-törvény 3. § 11. pontja értelmében kiküldetés (kirendelés) a munkáltató által elrendelt, a munkaszerződésben rögzített munkahelytől eltérő helyen történő munkavégzés.
2. A kiküldetéssel kapcsolatos költségelszámolás

A kiküldetéssel kapcsolatban a magánszemély a kifizetőtől a költségei fedezetére költségtérítést kap, kaphat. Ez az összeg bizonyos esetekben nem visel adókötelezettséget, azonban, ha bevételként figyelembe kell venni, akkor vele szemben lehetőség van a költségelszámolásra. Az elszámolható költségekkel kapcsolatban az Szja-törvény 3. számú melléklete rendelkezik.

Nem keletkeztet adókötelezettséget a magánszemélynek adott olyan összeg – ideértve hivatali, üzleti utazás esetén az utazásra, a szállás díjára, külföldi kiküldetés esetén az utazásra, a szállás díjára szolgáló összeg –, amellyel szemben a magánszemély a juttató részére közvetlenül köteles bizonylattal elszámolni. Akkor sem kell jövedelmet számolni, ha a kiadást a magánszemély előlegezi meg, és azt a juttató utólag, bizonylattal történő elszámolás alapján a magánszemélynek megtéríti azzal, hogy ez a rendelkezés egyébként nem alkalmazható olyan kiadások esetén, amelyeket az Szja-törvény nem ismer el a magánszemélynél költségnek."
http://ado.hu/rovatok/ado/hogyan-szamoljuk-el-a-kikuldetest

A cikkben szó van a saját gépjármű használatáról kiküldetés során témáról is. Jól összefoglalja a tudnivalókat.
Ez pedig a NAV hivatalos tájékoztató anyaga: http://www.nav.gov.hu/data/cms32003..._uzemeltet.k.k._Szja_es_Tao._rendszereben.pdf
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Jól kiröhögtetem magam: miután egy csomó dolgot az elején távolságtartással kezeltem (szerintem joggal, lásd facebook-csoportok működtetése, stb.) az átlag alatti értékeket kaptam.
Tehát fejlesszem magam...

A fejlődésedet, fejlesztésedet nagyon szívesen segítem. Rengeteg és nagyon jól használható anyagom van. Innét töltöttem le, a fórumról. A Te hozzászólásaidból ...
 
Utoljára módosítva:

fapapucs66

Állandó Tag
Állandó Tag
Jól kiröhögtetem magam: miután egy csomó dolgot az elején távolságtartással kezeltem (szerintem joggal, lásd facebook-csoportok működtetése, stb.) az átlag alatti értékeket kaptam.
Tehát fejlesszem magam...

Kedves Kros! Nem jól közelítetted meg a problémát ;) Nekem a felmérésből az derült ki, hogy ma abból lesz jó tanár, aki az összes infokütyüt (nemtom a nevüket) használja az óráin egy olyan iskolában, ahol a számítógéppark elavult, a családok a létminimum környékén élnek és a fenntartó még a krétára is 3 helyről kér árajánlatot. Az a tapasztalatom, h az ilyen felméréseknél nem azt kell leírni, ami a te véleményed, hanem azt, amit szeretnének olvasni: nincs semmi baj az iskolák felszereltségével, hiszen a tanárok mindent meg tudnak oldani, mindent ismernek, öröm az élet :)
Én néhány %-kal jobb lettem az átlagnál, de ez jórészt a guglizásnak köszönhető. Ergo jó a digitális kompetenciám. :hurra:
 

bejuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Jól kiröhögtetem magam: miután egy csomó dolgot az elején távolságtartással kezeltem (szerintem joggal, lásd facebook-csoportok működtetése, stb.) az átlag alatti értékeket kaptam.
Tehát fejlesszem magam...
Nem vagy egyedül. :) Én az informatikai mérnök és a programozó fiaimmal töltöttem ki, és csak egy területen értem el átlag felettit.
A fejlesztésünkről: először MINDENKI számára hozzáférhetővé tenni az eszközöket, aztán képezni, majd elvárni a digitális kompetencia alkalmazását.
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Kros! Nem jól közelítetted meg a problémát ;) Nekem a felmérésből az derült ki, hogy ma abból lesz jó tanár, aki az összes infokütyüt (nemtom a nevüket) használja az óráin egy olyan iskolában, ahol a számítógéppark elavult, a családok a létminimum környékén élnek és a fenntartó még a krétára is 3 helyről kér árajánlatot. Az a tapasztalatom, h az ilyen felméréseknél nem azt kell leírni, ami a te véleményed, hanem azt, amit szeretnének olvasni: nincs semmi baj az iskolák felszereltségével, hiszen a tanárok mindent meg tudnak oldani, mindent ismernek, öröm az élet :)
Én néhány %-kal jobb lettem az átlagnál, de ez jórészt a guglizásnak köszönhető. Ergo jó a digitális kompetenciám. :hurra:
Ami a nézőpontot vagy a megközelítést illeti: azért nagyon nem mindegy, hogy valakinek mit jelent az agyagművesség - Fazekast vagy Korsóst.
 

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod, amikor elolvastam a hírt (itt a fórumon, most), nekem is az jutott eszembe, hogy "Ezt már ne!".

Aztán jött a Te hozzászólásod, és elgondolkoztam, hogy tényleg, miért utasítottam el csípőből az ötletet?

Nos, azért, mert ahogy Kros írta, először is jó lenne, ha néha kikérnék a véleményünket, és nem csak rángatnának minket, mint a bábokat, hol ilyen, hol olyan előírásokkal. Minimum lenne egy kis konzultáció. Becsüljük meg a másikat - alap. Legalább beszéljük meg, ha változtatni akarunk az életén - ez is alap.

A másik: végig dolgozzuk azt a bizonyos öt évet. Nemcsak az osztályokban, csoportokban, hanem rengeteg (nem túlzás, tényleg nem!) plusz munkával.
Csak 1 példa: én is átlagfeletti visszajelzést kaptam a digitális képességeink vizsgálatakor. Ez az eredmény nem a munkahelyem, nem a magyar oktatási rendszer által felkínált képzések eredménye, hanem azoké a hétvégéké, éjszakáké, amit ezzel töltöttem. A saját gépemen, a saját villanyszámlám terhére. Mert szeretem a munkám. Mert szeretem a gyerekeket - mert tartozom nekik, ha felvállaltam őket. Nekik és a szüleiknek.
És itt a vége, mert hiába tanulom meg mit tehetnék, és mivel, max. egy demo verzióig jutok el, mert nincs pénz, nincs eszköz - s arra a néhány eszközre is túl sokan vagyunk (ha még működik- a rendszergazdánk mesélhetne).

A rendszer így használhatatlan. Az oktatási rendszerre gondolok.

Ameddig nem végeztem el a képzést kb. 45-50 órát töltöttem el hetente a munkámmal. Volt úgy, hogy 35-öt, volt úgy, hogy 70-et. A kirendelések (a gyakorlott szakértők belefektetett munkáját látva) alaphangon plusz 16 óra, minimum. Ha nincs gond.

Három diplomám van (ezt sem adták ingyen, ráadásul nem 12 évig végeztem el egyet, igaz nem is lettem miniszter), beszélek (folyamatosan tanulok) egy nyelvet, tájékozódom magyar és külföldi oktatási ügyekről, tanulok a külföldön élő kollégáktól is, amit csak lehet.

Ezzel szemben áll egy olyan feltételrendszer, amihez még az eszközöket sem biztosítják!

Tudod, egyelőre ne azon törjék a fejüket én hogyan újuljak meg, hanem végezzék el a munkájukat, legalább jól.
:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
 

kriszta0412

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves lelkes, vakáció alatt is dolgozó kollégák!

Tudtok erről valamit? Van rá törvényi vonatkozás? Lesz türelmi idő?
"A magasabb vezetői funkció - így az igazgatóhelyettesi is - betöltésének feltétele a megfelelő szakképzettség, határozatlan időre szóló kinevezés és megfelelő idejű szakmai gyakorlat mellett az intézményvezetői szakvizsga. "
Hm, ez engem is érdekelne, ha tudtok hozzá bármi törvényi háttért.
 

Kacagóbab

Állandó Tag
Állandó Tag
Jól kiröhögtetem magam: miután egy csomó dolgot az elején távolságtartással kezeltem (szerintem joggal, lásd facebook-csoportok működtetése, stb.) az átlag alatti értékeket kaptam.
Tehát fejlesszem magam...
Ugyanígy jártam :) Nem azért jelöltem dolgokat mert nem ismerem , hanem mert
nem tartom célszerűnek a használatát.
A tudatosság miatt valóban fejlesztésre szorulunk ?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére