Magyarország nemet mond a menekültekre!

Magyarország egyetlen egy menekültet, illetve menedékkérőt sem hajlandó befogadni, derült ki az uniós belügyminiszterek hétfői ülésén Brüsszelben.

Az Európai Unió tagállamainak belügyminiszterei abban állapodtak meg, hogy a tagállamok önkéntes alapon összesen 54 760 menekültet és menedékkérőt fogadnak be.

A belügyminiszterek megegyeztek, hogy 22 504 menekültet fogadnak be az unión kívülről, konfliktuszónákból, menekülttáborokból. Viszont az eredetileg tervezett 40 ezer helyett egyelőre 32 256 menedékkérőt vesznek át a két uniós „frontországból”, Olaszországból és Görögországból.

Magyarország egyik csoportból sem fogad be menekülteket vagy menedékkérőket.
CKYFi1KWcAEcqqw.jpg:large

Csak Magyarország nullázta ki mindkét rubrikát: menedékkérők fogadását a konfliktuszónákból (resettlement), illetve áthelyezésüket (relocation) Görögországból vagy Olaszországból. Az első programban Dánia és Nagy-Britannia is részt vesz, a második alól szerződésbe foglalt mentességük van. Írországnak is, ők mégis vállalnak 600 embert.
Kép: EU Tanács

Reménykeltő, csalódott, kínos

– így írta le az uniós elnökséget betöltő Luxemburg külügyminisztere, Jean Asselborn a tagállamok hozzájárulását a tanácskozás után. Magyarországot nem nevezte meg név szerint, de a kínos kategória valószínűleg ránk (is) vonatkozik.

A két legjobban sújtott országból Ausztria sem vesz át, de a konfliktuszónákból csak Magyarország nem fogad be új menedékkérőt, miközben például Málta 14 helyet, Észtország húszat ajánlott fel.

menekultek2.jpg
 
Hogy Mo, mivel senkit nem fogad,

Mindenben egyetértek Veled kedves Melitta, de ezt a megjegyzést pontosítanám. Legjobb tudásom szerint MO a kvótarendszerre mondott nemet, azaz nem vesz át menekülteket azok közül, akik már EU tagállamokban vannak, ellenben fogadja az azokat a menekülteket, akik e pillanatban folyamatosan áramlanak be az országba.

Eddig már több tízezer menedékkérelmet adtak be MO-n, és MO ad is menekült státuszt, ha jogosnak ítéli. Az idei statisztikát nem ismerem, de tavaly 500-an kaptak menedékjogot. Igaz, ez nem sok, de nem én vagyok hivatott elbírálni, ki jogosult menekült státuszra, ki nem. Csak azt mondom ezzel, hogy Magyarország fogad menekülteket.
 
Ez meg egyenesen criminal az en szemembe, es azonnal lecsuknam de elotte ricinust adnek neki minden reggel.

Ez a menekültek mérgezése hashajtóval téma valóban büntetőjogi kategória lenne, ha létezne, de szerencsére az ezt megosztó szélsőjobbos Facebook oldalt már két hete törölték, és szintén szerencsére nem nyert bizonyítást, hogy ilyesmivel bárki valóban próbálkozott volna.
 
Fogadott menekulteket Mo de ma nem fogad egyet se. Ezt maga Orban Viktor mondta. Lehet fenyezni hogy igy vagy ugy talalja a lenyeg ez, es ez is van az Eu nak irasba beadva.
Csak azt mondom ezzel, hogy Magyarország fogad menekülteket.
Akkor ezt mecset a nagyfonokkel kell lejatszanod ,hogy miert ertesz te mast, mint amit o mond.
 
Akkor ezt mecset a nagyfonokkel kell lejatszanod ,hogy miert ertesz te mast, mint amit o mond.

Lehetséges. Mondtam, hogy én nem értek semmit abból, ami itt folyik. :(
Én csak válaszokat szeretnék találni.
Nekem semmi ellenvetésem azzal szemben, hogy menekülteket vagy bárkit befogadjunk, vagy hogy átutazzanak itt, vagy bevándoroljanak Európába vagy akárhová. De jó lenne néha a színfalak mögé látni. A szálak viszont csak egyre kuszábbak.
Ami a nagyobb baj, hogy az az érzésem, Orbán meg a többiek, sőt egész Európa se tudja, mi zajlik a háttérben. Vagy hogy zajlik-e valami egyáltalán. Gőzük sincs, mit kéne tenniük.
És ez az, ami kissé ijesztő.

A fenti lista szerint 50 ezer vagy mennyi menekültet akarnak szétosztani a tagállamok között, ha jól látom?
És mi lesz a többi négyzázötvenezerrel? Mert kábé annyit jósolnak év végéig.
Szóval nekem csak kérdéseim vannak :(
De már nem kérdezek, mert úgysincs rá válasz.
A jövő majd sok mindenre fényt derít. Ha megérjük.
 
Utoljára módosítva:
Az idei statisztikát nem ismerem, de tavaly 500-an kaptak menedékjogot.

hat most ha a kormanyon mulik akkor senki nem fog kapni.
most modositottak a torvenyt. tobbek kozott olyan orszagokat nyilvanitottak biztonsagosnak mint pl. szerbiat, amit a nemzetkozi migrans szervezetek nem tekintenek annak. igy aki onnan jon azt dobjak is vissza.
de a vizsgalati hatarido is olyan mertekure csokkentettek, hogy valodi utananezesre alkalmatlan.
 
Oly sok sebbol erik ez az egesz menekultugy.
Valaki jon sziriabol minden papir nelkul kitolti a papirokat hol lakott mikor szuletett hol dolgozott stb. Letargyaljak az ugyet, kiderul hogy o nem menekult a hatalom elol hanem a hatalom kiszolgaloja volt es elutasitjak kerelmet a menekult statuszra. Tehat haza kell mennie. Ha nem megy, deportaljak, de hova szerbiaba vagy sziriaba? nyilvan sziriaba mert szir. Mindenkit oda kuldenek vissza ahonan jott amelyik orszag allampolgara.

Canadabol is deportaltak magyarokat ,es Bp-re kozvetlen es nem Becsbe vagy Parizsba ahol felszallt eredetileg a repulore.
 
Sziasztok!
Valószínűleg lesznek, akik szemét alaknak fognak tartani, valamint sajnálnak majd, mert egyes barátaim ezt tették. A nagynénémék a határ mellett élnek, itt Magyarországon, de most én vigyázok itt mindenre. Már mondták, hogy ezen a részen is fel-feltünedeznek bevándorlók, persze adtak nekik vizet meg élelmiszert, de aztán szóltak a polgárőröknek. Ma én is ezt tettem azzal a kósza bevándorlóval aki erre tévedt, bár a vizet és az ételt nem fogadta el. Engem a félelem motivált, mivel magyar viszonyokhoz képest a szomszédok távolabb vannak, és az egyetlen közelibb szomszéd is egy 70 éves asszony. Persze mondják, hogy nem akarnak semmi problémát, de ki tudja mi jár a fejükben? Mindegy is, és Melitta hidd el, valóban elhagyják a régi, koszos ruháikat, újakat vesznek fel, (a keresztszüleim utcáját végigszórták, erről kép is készült) stb. Az unokatestvérem a határnál dolgozik, ott egyik alkalommal elfogtak egy nagyobb csapatot és az egyik tizenéves srác annyit mondott (tolmácsolták mások), hogy megjegyezte az arcát, felnő és visszajön, de akkor vigyázzon. Igen, mondhatjuk, hogy gyerek még, biztos nem gondolja komolyan, de elméletileg mindenki tudja honnan jöttek. Nekem eddig ez volt a tapasztalatom. Persze valamilyen szinten megértem őket, és nem vagyok abban a helyzetben, hogy tudjam milyen menekülni, de itt a határ mellett élőknek elegük van.
Hogy a határ mellett élőknek elegük van ez nem meglepő sőt természetes reakció
De ezt is embere válogatja
Vannak megértőbbek, nem félők
Az alábbi kiragadott mondatod:
valóban elhagyják a régi, koszos ruháikat, újakat vesznek fel
Itt most mi nem hihető?
Hát ruhát cserélni kell!
Hogy nem mossák ki a régit?
Ez eddig még magánügy!
Hogy nem szelektív hulladékgyűjtőbe teszik?
Az azon is függ van-e a közelben ilyen!!
Hogy erdőben, utcán dobják el?
Igen, ez már baj mert mocsok!!
No de eddig még csak köztisztasági feladat azt eltakarítani
Kérdezem Bántalmaztak valakit?
Kérdezem betörtek valahová?
Mert innen már súlyosabb üggyé válik
De már hasonlót válaszolt más,most vettem észre:
Én nem értem miért hihetetlen a ruhaeldobálás.
Pénzük van, (mert van) mi a fenének hurcolnának egy kész ruhásszekrényt? Hol mosnának? Hol fürödnének? Nem a sivatagban menekülnek, vannak boltok. Levetkőzik, eldobja, felveszi az újat.
Hogy nem szed szemetet, hogy elvárásai vannak?
 
Utoljára módosítva:
Nem tudnak lépést tartani a menedékkérők számának emelkedésével a menekültügyi ellátórendszer fejlesztésében a német hatóságok, és a kormány már attól tart, hogy összeomlik a rendszer - írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi lap.

A FAS szerint Thomas de Maiziere belügyminiszter a napokban a berlini kancellári hivatalban egy értekezleten arra figyelmeztetett, hogy alig vannak már menedékkérők elszállásolására alkalmas épületek az országban. Sok menedékkérőt sátrakban vagy tornatermekben helyeznek el, ami nem lehet tartós megoldás, és ha nem változik a helyzet, akkor nemcsak a német társadalom menedékkérők iránti szolidaritása gyengülhet, hanem az egész ellátórendszer összeomolhat. A tartományi kormányzatok képviselőivel és több minisztérium államtitkárával tartott egyeztetésen a belügyi tárca vezetője mellett Manfred Schmidt, a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) elnöke is hasonlóan vélekedett.

bevand1.jpg


A FAS összeállítása szerint országszerte csaknem valamennyi befogadó állomás túlzsúfolt, és a menedékkérők elhelyezése egyre több konfliktushoz vezet. Például a baden-württembergi Heidelbergben egy rendezvényen több száz feldühödött helyi lakos kifütyülte Bilkay Öney tartományi integrációs minisztert, és végül Winfried Kretschmann miniszterelnöknek kellett a városba utaznia, hogy megnyugtassa a lakosságot.

A feszültséget egy korábban az amerikai hadsereg által használt területen kialakított menekültszállás okozza, amelyet 500 fő befogadására terveztek, de már 2600 menedékkérő lakik benne. Kretschmann több rendőrt és szociális munkást ígért. A helyiek nagy lármára, szemetelésre panaszkodnak, és beszámoltak szexuális zaklatásról is - írta a FAS.

A bajor hatóságok tapasztalatai szerint egy felnőtt menedékkérő szállása és ellátása havonta nagyjából 1300 euróba kerül, egy kiskorúé pedig 4000 euróba. Bajorországban így elérheti a 800 millió eurót a menekültügyi rendszer fenntartásának költsége - a 2014-ben elköltött 410 millió után -, és ezzel

véget is érhet az a korszak, amelyben a tartományi költségvetés rendre többlettel zárt.

Más tartományokban a deficit emelkedhet tovább az egyre erősödő menekülthullám hatására. Az eleve súlyos adósságválsággal küzdő észak-rajna-vesztfáliai kormánynak például még több hitelt kell felvennie, ha nem megszorításokkal - például a bölcsődei, óvodai ellátásra fordított kiadások lefaragásával - akar forrást teremteni a menekültügyre.

bevand2_0.jpg


Magyarországra naponta körülbelül 1500 illegális bevándorló érkezik, az ő ellátásuk fejenként mintegy 4300 forintot jelent, ugyancsak naponta. Ellátásuk tehát a magyar gazdaságot is súlyos, éves szinten akár százmilliárdos teherrel sújthatja.
Mti
 
az ő ellátásuk fejenként mintegy 4300 forintot jelent, ugyancsak naponta.
Mti



hmm. matolcsy (fidesz) es zsiga(fidesz) szerint meg lehet elni 47000Ft-bol (havonta).

akkor szamoljunk belaim! 4300*30 = 129000Ft.
Van olyan huje ebben az orszagban aki szerint tenyleg napi 4300Ft-ot koltenek egyetlen menekultre?

vajon ebbol a napi 4300Ft-bol mennyi megy orban zsebebe?
 
Akkor gyere ide, és nézd meg a saját szemeddel, jah, hogy akkor nem tudnál megkérdőjelezni semmit.
Ha valaki menekül, az ne válogasson, legyen hálás. Ha meg nem tetszik neki amit enni kap, el lehet menni. Jah hogy ez se jó neked. Jah, hogy már a zsemle sem jó neked... nevetséges vagy! semmilyen eü.-i ok nem indokolja, hogy ne egyenek sertéshúst, meg zsemlét: ha valóban menekültek lennének (és nem bevándorlók) akkor nem válogatnának, akkor nem dobnák el a ruháikat

ezek szerint elmegyek hozzád, te befogadsz és olyan élelemmel látsz el, ami nekem jó saját költséged terhére, jó hát akkor legyen! jövő héten hétfőn utazom hozzád, legyél bekészülve kajával, ja és persze szállást, kaját, eü.-i ellátást, ruházatot ingyen biztosítsd!
S ha valaki menekült az jöjjön be az ajtón, ne a hátsó bejáraton a kerítésen másszon be, ja és ne tépje szét az okmányait, amit szanaszét dobálnak az erdőbe. Aki ezt teszi az nem menekült, az rosszban sántikál.
 
ugye tudod, hogy annak a penznek a nagy tobbseget az EU adja es a magyar onresz kb. a toredeke.
egyebkent a cim igaz..ha orbanon es maffiajan mulna egyetlen menekult sem jutna be..kerites, jogszabaly valtoztatasok, stb
Katonakorban -18 és 40 èves- lévô migráns férfi nem lehet menekült. Katonaszökevény inkább vagy gyáva nyúl.Afganisztánban, Irakban az újjáépítés folyik, egyedûl Szíriában van háború.
 
a baloldali , és liberális (saját magukat ennek valló, bár mióta sikerült ezt a két kategóriát teljesen lejáratni azóta "demokratikus ellenzéki "sajtónak nevezik magukat)
Magyarországon mindenki azt ír amit akar nincs olyan, hogy nem szabad sajtó
itt pedig csak ara céloztam, hogy Magyarország nem kapott külön pénz a bevándorlók kezelésére , az ellenzéki sajtó szerint pedig kapunk a sengeni határőrizeti pénzt, de az így is úgy is jött volna . Tehát A lényeg az ország saját erejéből kezeli a bevándorlást.
És az nem tűnt fel senkinek, hogy a "menekültek" miért is nem a

- KÖZELI
- DÚSGAZDAG,
- ISZLÁM VALLÁSÚ

országokba "menekülnek",
miért a távoli, kultúrálisan teljesen eltérő, csóró Magyarország felé utaznak többezer kilómétert? És miért nem mennek Izraelbe? Jah, hogy ott körbekerítik az országot. Ott nem baj a kerítés.... Csak a magyaroknak nem lehet. De lehet a briteknek, a spanyoloknak, stb. Mi ez ha nem kettős mérce?
 
Nem tudnak lépést tartani a menedékkérők számának emelkedésével a menekültügyi ellátórendszer fejlesztésében a német hatóságok, és a kormány már attól tart, hogy összeomlik a rendszer - írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi lap.

Az idézett cikk elsősorban a német menekültügyi állapotokról szól, de mindkét hozzátett fénykép nálunk készült. :)
Ez csak pontosítás volt a részemről.
 
És az nem tűnt fel senkinek, hogy a "menekültek" miért is nem a

- KÖZELI
- DÚSGAZDAG,
- ISZLÁM VALLÁSÚ

országokba "menekülnek",
miért a távoli, kultúrálisan teljesen eltérő, csóró Magyarország felé utaznak többezer kilómétert?

De feltűnt.
Amúgy nem Magyarországra jönnek, hanem az EU-ba, csak sajnos, mint a történelem során annyiszor, megint mi vagyunk az "átjáróház".

A gazdag arab országok bennem is felmerültek, és Nógrádi Györgytől megtudtam, hogy tódulnának a migránsok oda is örömmel, csakhogy Szaúd Arábia, Kuwait, Katar és társai egyetlen migránst sem engednek be. Hozzájuk csakis nagyon jó szakmával lehet bejutni, de azoknak sem adnak állampolgárságot. A munka megszűntével lehet hazamenni.

Nógrádi azt is elmondta, hogy más migrációs célok is lennének, pl. Ausztrália, de ők már hadihajókkal őrzik a partjaikat, és minden migráns hajót azonnal fordítanak vissza, vagy Kambodzsába, akiknek fizettek, hogy menekült tábort hozzanak létre. Ausztráliába egy légy sem juthat be illegálisan, de menekültként sem, max. mehet Kambodzsába.

A másik fő célpont az Egyesült Államok és Kanada lenne, de mindkettő csak a kikötőkön vagy a reptereken át közelíthető meg, ahonnan viszont lehetetlen illegálisan bejutni ezekbe az országokba. A nyomás a mexikói határon van, ott viszont ismerjük a hermetikus amerikai határzárat.

Marad tehát az Európai Unió, az egyetlen, ami nem tesz semmit a migráció ellen, így tengeren is és szárazon is könnyen be lehet jutni.
Na ezért jönnek pont ide.
 
S ha valaki menekült az jöjjön be az ajtón, ne a hátsó bejáraton a kerítésen másszon be, ja és ne tépje szét az okmányait, amit szanaszét dobálnak az erdőbe. Aki ezt teszi az nem menekült, az rosszban sántikál.
Érdekesen ellenséges hozzászólásodra adok egy már többször megbeszélt választ
Miben sántikál?
Hát a cipőjében a mi a több ezer kilométeres nehéz körülmények között legyalogolt út során volt neki
Ha olyan gazdag lenne, hogy tarthatna sofőrt Mercedesszel az autópályán, légkondis autóval érkezne vagy magánrepülővel.
Hát miért megy és hová?
Munkáért jobb jövedelemért.Németország felé
Buta kérdések.
Azért a hátsó ajtón mert hivatalosan nem mehet.
Minek akkor neki papír?
Hacsak nem WC papírnak
Az ultiokmányokra semmi szüksége.
Az csak bajt csinál annak aki illegálisan jön
Most komolyan mondod?
Eldobálja az erdőben?
Persze,
Tábortüzet is gyújthatna vele hogy szalonnát süssön, vagy tizenkét személyes úri-vacsorát készítsen,
De erre nem gyufa és papír híján nem képes.
Találd ki miért nem?
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,515
Tagok
615,660
Legújabb tagunk
kisliget
Oldal tetejére