Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Christine Feehan - Kárpátok vámpírjai 19 - Sötét átok
Ez megint remek volt, szétizgultam magam, miközben olvastam, alig várom a következő részt. :hurra:Köszönet a készitőknek
.:dr_24:
672694-e70ea43602afd51e6e822929793c2a44.jpg
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Kate Morton: Az elfeledett kert
"Egy kislányt magára hagynak 1913-ban egy Ausztráliába tartó hajón.
Lélek egyedül érkezik, csak egy kis bőrönd van vele, benne néhány ruhadarab meg egyetlen könyv – egy gyönyörű mesekönyv. A gyermeket befogadja a kikötőmester és felesége, és mint a magukét nevelik fel. Huszonegyedik születésnapján elmondják neki az igazságot, és „Nell”, aki úgy érzi, hogy kicsúszott alóla a talaj, nekivág, hogy megtudja, ki is ő valójában. Kutatása során eljut a Cornwall partján álló Blackhurst Udvarházba, és nyomára jut a Mountrachet család titkainak. De csak Nell halála után folytatja a kutatást az unokája, Cassandra, és akkor áll össze a kirakós rejtvény valamennyi darabja."

Csillagos ötös fölé. :) Imádtam, nehezen tettem le akár csak pár percre is.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Y. S .Lee: The Traitor in the Tunnel (The Agency 3.)
"Queen Victoria has a problem: there's a thief at work in Buckingham Palace. The Agency - the secret all-female detective unit - assigns quick-witted Mary Quinn to the case. Posing as a palace maid and fending off the attentions of the Prince of Wales are challenging enough, but when the prince witnesses a murder, Mary's case becomes anything but petty.
Engineer and former flame James Easton has an assignment in the sewers, where someone is making illicit use of the tunnels. Mary will need James's help if she's going catch a thief, solve a murder - and avert disaster."

A sorozat legjobb része volt, izgalmas, fordulatos. A palota belső életéről is szívesen olvastam.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Molly Harper: The Care and Feeding of Stray Vampires (Half-Moon Hollow 1.)

“The thing to remember about a ‘stray’ vampire is that there is probably a good reason he is friendless, alone, and wounded. Approach with caution.”

Iris Scanlon, Half-Moon Hollow’s only daytime vampire concierge, knows more about the undead than she’d like. Running their daylight errands—from letting in the plumber to picking up some chilled Faux Type O—gives her a look at the not-so-glamorous side of vamps. Her rules are strict; relationships are purely business, not friendship—and certainly not anything more. Then she finds her newest client, Cal, poisoned on his kitchen floor, and her quiet life turns upside down.

Cal—who would be devastatingly sexy, if Iris thought vampires were sexy—offers Iris a hefty fee for hiding him at her place. And even though he’s imperious, unfriendly, and doesn’t seem to understand the difference between “employee” and “servant,” she agrees. But as they search for who wants him permanently dead, Iris is breaking more and more of her own rules . . . particularly those about nudity. Could it be that what she really needs is some intrigue and romance—and her very own stray vampire?

Ismeritek vonzódásomat a vámpírok-vérfarkasok-egyebek iránt. Ez a könyv kilóg a sorból, mert nem veszi túl komolyan magát, vicces, könnyed és szórakoztató, romantikus egy csipet izgalommal vegyítve. Néha kell az ilyen is.


Molly Harper: A Witch's Hanbook of Kisses and Curses (Half-Moon Hollow 2.)

"Nola Leary would have been content to stay in Kilcairy, Ireland, healing villagers at her family’s clinic with a mix of magic and modern medicine. But a series of ill-timed omens and a deathbed promise to her grandmother have sent her on a quest to Half-Moon Hollow, Kentucky, to secure her family’s magical potency for the next generation. Her supernatural task? To unearth four artifacts hidden by her grandfather before a rival magical family beats her to it. Complication One: Her grandfather was Mr. Wainwright and the artifacts are lost somewhere in what is now Jane Jameson’s book shop. Complication Two: her new neighbor, Jed Trudeau, who keeps turning up half naked at the strangest times, a distraction Nola doesn’t need. And teaming up with a real-life Adonis is as dangerous as it sounds, especially when he’s got the face of an angel and the abs of a washboard—can Nola complete her mission before falling completely under his spell?"

Megérkeztek a többi számomra kedves természetfeletti lény mellé a boszorkányok is. Legnagyobb bajom ezzel a résszel az volt, hogy olyan kiszámítható, én meg szeretem a meglepetéseket. Tudtam, hogy Nola anyja nem lehet halott; már mikor először megemlítették a könyvben gondoltam, hogy a harang az ajtó fölött az a bizonyos harang lesz; Stephen pedig átlátszó volt, mint a frissen tisztított ablaküveg. Még egy részt megnézek, ha az sem lesz izgalmasabb, új vizekre evezek.
 

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Hercsel Adél: Magyar szeretők

A viszony.hu --n regisztráltakkal készített interjúk gyűjteménye, igen tanúságos olvasmány, bizonyos tekintetben akár alapműnek is gondolom a témában. Mindenki élete egy regény, csak azt mi írjuk..., ill. olvasuk....
 

linyu

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemrég fejeztem be egy skandináv könyvet, három kötet: Jerker Eriksson az író, Victoria Bergman trilógia. Eléggé hideglelős volt, sok csavarral, alig tudtam letenni!
 

linyu

Állandó Tag
Állandó Tag
Louisa Young: Drágám, tudatom veled…
Nagyon jó könyv, megrázó történet, az I. világháború idején játszódik.
 

linyu

Állandó Tag
Állandó Tag
R. P. Evans: Hol lehet Noel?


Macy Wood kevés emléket őriz vérszerinti szüleiről, örökbe fogadott életének

képeit pedig legszívesebben kitörölné az emlékezetéből. Egy “Noel” feliratú

karácsonyfadísz jelenti az egyetlen nyomot kishúgához, akire már alig

emlékszik. Ez a nyom indítja el Markkal együtt azon az úton, amelynek végén

sikerül visszaszerezniük Macy múltját és a családját, amelytől régesrég

megfosztották.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Molly Harper: The Dangers of Dating a Rebound Vampire (Half-Moon Hollow 3.)
In the next book in Molly Harper’s beloved Half Moon Hollow paranormal romance series, Gigi starts her first job (at Vampire Headquarters), gets over her first love, and may even fall for her first vampire!
Gigi is no longer an innocent teen. All grown up and looking for love, her family and friends worry she’ll go for the sexy, alluring vampire instead of a nice, safe human. But sexy and alluring, with a penchant for biting, could be just what Gigi wants...

No most lett elegem. :( Gigi idegesítő főhősnő, ostoba a vagánykodása (ami szerintem inkább meggondolatlanság, felelőtlenség, felesleges kockázatvállalás és nyegleség), a szerelmi élete érthetetlen, logikátlan.

Claire Kenneth: Panoptikum
Valaha régen nagyon szerettem az írónőt, de ebben a könyvben most csalódtam. Egy kisregényt és néhány novellát tartalmaz, de a kisregényt olvastam már tőle más nevekkel és kissé jobban kidolgozva, és ugyanez állt a novellákra is. És nem tudom nem észrevenni, ami fölött 15-20 éve átsiklottam: bizony-bizony a mi kedves írónőnk "kissé" lenéz mindenkit, akinek nem fehér a bőre és nem tagja az arisztokráciának. :(
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Kresley Cole - Halhatatlanok alkonyat után 0-10.
Nagyon tetszett, izgalmas, kalandos, tele szerelemmel, erotikával. Mindenféle halhatatlan lény szerepelt benne és ezek keveréke is. Volt sok harc, intrika és itt-ott humor is.:hurra:

Sajnos van még 5 része, amit már nem adtak ki és nem is lehet tudni, hogy megjelennek-e magyarul, mivel Ulpius kiadványok voltak. Remélem a jogutód kiadja, ha pedig nem talán megkönyörülnek rajtunk, - idegen nyelvet nem beszélőkön - kedves forditóink. Hálásak lennénk érte.
:dr_24:
 

Rakó Józsefné

Állandó Tag
Állandó Tag
Anna Todd: After -Miután
Rengeteg veszekedés, ordibálás, sírás, nevetés, árulás, és szex-szex.

A lány fiatal, rettentő naiv, tapasztalatlan, tiszta és szép. A fiú bunkó, arrogáns, önelégült, alpári, kegyetlen, gondolom a további részekben lesznek jó tulajdonságai is, és sok mindenre választ kapunk.
Kíváncsian faltam az oldalakat szinte le se tudtam tenni.
A vége meglepett, és ezek után rögtön elkezdtem olvasni a folytatását.:dr_9:
After We Collided- Miután összecsaptunk
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
J. R. Ward - Bukott angyalok 1 - Kapzsiság
Tetszett. Kicsit sok volt benne a környezeti leirás, ami lassitotta az eseményeket, ezért nem volt olyan pörgős, mint vártam. Viszont az FTT városában játszódik és itt-ott fel-feltűnnek az FTT helyei és tagjai, igaz a különleges képességeik nélkül, csak mellékszereplőkként, akik nem vesznek részt az eseményekben, de otthonossá teszik a történetet az FTT rajongók számára.:D Már bele is kezdtem a 2. részbe.:hurra:
Sajnos ennek a sorozatnak is csak 4 része jelent meg magyarul és a moly szerint van még 2 kiadatlan rész, amit nem lehet tudni, hogy kiadnak-e, tekintettel arra, hogy Ulpius kiadó kiadványai. Megint csak azt tudom mondani, hogy talán megkönyörülnek rajtunk rajongói forditóink
:dr_24:
covers_42728.jpg
covers_36098.jpg

Jim Heron a bosszú angyala. Nem ismer sem kegyelmet, sem szánalmat. A bűn a lételeme. Amikor bukott angyalként a Földre érkezik, mégis sorsszerű megbízatást kap: hét ember lelkét kell megmentenie a főbűnöktől. Fegyvere: a szeretet ereje. Ellensége: a legsötétebb gonosz. Nem vallhat kudarcot.
Vin diPietro velejéig romlott üzletember, aki csak a pénz szavának engedelmeskedik. Váratlanul azonban feltűnik az őrangyal és egy gyönyörű nő, és Vin válaszút elé kerül: vajon a végzete, a józan esze és a szíve mind ugyanabba az irányba mutat? Egy gonosz erő készen áll rá, hogy bekebelezze a lelkét. Kénytelen együtt dolgozni a bukott angyallal, hogy megnyerje magának szíve választottját, és megváltsa lelkét az örök kárhozattól…

J. R. Ward bestsellersorozata a hét főbűnről, szerelemről és szenvedélyről, sikerről és gazdagságról világszerte meghódította a Fekete Tőr Testvériség sorozat rajongóit.
 

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Marc Levy : Ha lenne még egy esély c. könyvét olvastam.

Sok szálon futó thriller/romantika is, de mindenképp egy jó olvasmányos könyv.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Mostanában nem volt sok szerencsém a könyvekkel. :(

Tami Hoag: Az ördögnél is bűnösebb
Csalódás volt, cirka 1/4-éig bírtam.

Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan
Dögunalom, hamar feladtam, nem kínoztam magam tovább.

Julie Wetzel: Gathering Tinder; Flying Sparks; Smoke Rising (Kindling Flames 1-2-3.)
Ez is nagyon vacak volt. Nincs egy önálló gondolata, mindent innen-onnan lopkod össze. A világa, a figurái kidolgozatlanok, a cselekményszövésben következetlen, romantika helyett nyálas ömlengés van. 16 év alatti Alkonyat rajongóknál (talán) népszerű lehet.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére