Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
Már régesrég le kellett volna zárni a határokat. Nem csak a schengenit, az összeset. Határőrséget állítani, szigorú határellenőrzést bevezetni, minden EU országban, akárcsak háború idején. Ezzel kellett volna kezdeni abban a pillanatban, amint az első ember bejutott az EU-ba illegálisan, vagy már akkor, amikor az első fenyegetések elhangzottak. És akkor be se jutott volna illegálisan senki, sőt, el se indult volna ide. De hát az EU még mindig nem ébredt rá, hogy háború van.

Ha eszük van, akkor most már lezárják a határokat. Zárják is le sorban. De miért kellett ehhez meghalni annak a 150 embernek???
pontosan ezért...mert a politikusok vakok,és a mi életünkkel játszanak
 
Mr Verbovszki ! volt -e mar KORAN a kezedben ?? - olvastal-e akar egyetlen betut belole ?
a valaszom biztosan NEM , mert akkor tudnad ,hogy az ISZLAM mint vallas ilyet NEM TANIT !!
- DE , mint a keresztenyek kozt ugy a muzulmanok kozott is megtalalhatok a szelsosegeses BIGOTTOK
kik kepesek hituk ,akar hamis teoriajaert fegyvert fogni .
ezek mint a multban ugy jelenben es a majdani jovoben IS jelen vannak !!!
Értelek, de nem erről írtam. A probléma az, hogy a vallást tanítók, vagy magyarázók a Koránban leírtakat miként, milyen céllal akarják értelmeztetni, mire akarják felhasználni. Azt én is tudom (nagyon is) hogy a Korán sorai és az Iszlám vallás nem a terrorról szól. És azt látom hogy a "bigott", vagy a "fanatikus" jelentésével és annak veszélyeivel mindketten egyetértünk. Tehát a hajó, amelyben ülünk azonos és a lapátokat is egyfelé húzzuk. :)
 
Mr Verbovszki ! a VALLASHABORU az vallashaboru , ami most tortent az TERRORIZMUS !!
a kettot nem keverjuk !
HA most vallashaboru folyna akkor az ISIS nem Parizst hanem a VATIKANT tamadna !
a menekultek menekulnek PONT ezektol a terroristak elol .
Egyet értünk. Én arról beszélek, hogy a vallásosságot miért kell a terrorizmus szolgálatába állítani. Igen a terrort, a terroristákat kell megállítani.
 
A másiktopikban már irtam, europát nem tudja egy tucat terrorista gyengiteni.

Europa gyenge pontja a belsö ellentéteken nyugszik, hogy Mo állandoan a kiugrással fenyeget és probál más államot is rábeszélni. A szolidaritás hiánya gyengiti europát nem külsö hatalmak.

Ernoe egészen pontosan ezt írta ma:

Europát nem fenyegeti veszély. Csak magyarisztánban ilyesztgetik az embereket.

Europa sokkal stabilabb mind, hogy egy tucat terrorista azt megtudná ingatni. A keleteuropai országok asszociális viselkedése egy nagyobb csapás a kontinens számára mind a menekültek.

És lőn a terrortámadás...

Más is úgy látja, hogy európát nem fenyegeti veszély...

http://kitekinto.hu/europa/2015/11/...nyugati_politikat_is_hibaztatja/#.VkekcdIvdpg


Franciaország és a nyugati államok "elhibázott" közel-keleti politikája hozzájárult a terrorizmus terjedéséhez - vélekedett szombati damaszkuszi nyilatkozatában Bassár el-Aszad, aki mindazonáltal elítélte az éjszaka elkövetett párizsi merényleteket.

A Sana hivatalos szíriai hírügynökség idézte a szíriai elnököt, aki egy francia delegációnak fejtette ki véleményét. Bár elítélte a Szíria egy részét is ellenőrző Iszlám Állam dzsihadista szervezet által vállalt párizsi véres cselekményeket, úgy fogalmazott: "A nyugati államoknak, különösen Franciaországnak a (közel-keleti) térséggel kapcsolatos elhibázott politikája hozzájárult a terrorizmus terjedéséhez."


Kattintson és ismerje meg a szíriai polgárháború borzalmait!
A francia küldöttséget Thierry Mariani republikánus ellenzéki képviselő vezette. Aszad ez alkalomból különös hangsúlyt helyezett Párizs magatartására, amely szerinte "komolytalan" ebben a kérdésben. "Mi készen állunk harcolni a terrorizmus ellen azokkal, akik valóban akarják ezt a küzdelmet" - mondta a szíriai elnök, aki szerint ugyanis a terrorizmus ellen aligha lehet csupán nyilatkozatokkal fellépni.

Aszad kifejtette: a terrorizmus ma nem ismer országhatárokat. A párizsi merényleteket nem lehet különválasztani más hasonló eseményektől - mondta -, például a két nappal ezelőtt Bejrútban elkövetett kettős öngyilkos merénylettől (a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet fellegvárában 44 halálos áldozatot követelt az akció), vagy attól, ami hosszú ideje Szíriában történik. "Franciaország tegnap saját bőrén érezhette azt, amit mi Szíriában immár öt év óta élünk át" - tette hozzá.

Azonosították az egyik elkövetőt

Ujjlenyomat alapján azonosították a nyomozó hatóságok a péntek éjjeli párizsi merényletek egyik elkövetőjét, egy fiatal francia férfit, aki az Europe 1 rádió szombati jelentése szerint a Párizstól mintegy 35 kilométerre lévő Courcouronnes-ba való.

A rendőrség nyilvántartásában szereplő ujjlenyomatok alapján megállapították, hogy olyan személyről van szó, aki már korábbról is ismert volt a hatóságok előtt nemzetközi terrorista tevékenységben való részvétele miatt. A nyomozás első eredményei szerint egyike volt annak a négy merénylőnek, aki a Bataclanban végrehajtott akció során vesztette életét. Ezen a helyen követték el a legbrutálisabb támadást, a koncertteremben túszejtés és túszszabadító akció is volt, ott a halálos áldozatok száma meghaladta a százat.

Őrizetbe vettek egy gyanúsan viselkedő személyt a londoni Gatwick repülőtéren

Őrizetbe vettek szombaton egy gyanúsan viselkedő embert a második legnagyobb londoni repülőtéren, a brit fővárostól délre fekvő Gatwicken, amelynek egyik terminálját teljesen kiürítették és a környező utakat is lezárták.

A rendőrségi beszámoló szerint az őrizetbe vett személy "gyanús tárgyat hagyott hátra" az északi terminálon. A tárgyat a hadsereg tűzszerészei vizsgálják.

A területileg illetékes Sussex megyei rendőrség közleménye szerint az előző napi párizsi merényletsorozat nyomán minden ilyen incidenst "fokozott odafigyeléssel és a lehető legkomolyabban kell kezelni".

A repülőtér szóvivője közölte, hogy azokat a járatokat, amelyek a menetrend szerint Gatwick északi termináljára érkeznének, átirányítják a déli terminálra.

Az intézkedés az easyJet légitársaság Budapestről Gatwickre tartó szombat délutáni járatát is érinti, amely a menetrend szerint az északi terminálra érkezne.

A járat érkezése a Gatwick tájékoztatórendszere szerint félórás késéssel várható.
 
Tudom más !Voltak a Görögök is.Nekem fogalmam sincs miként alakult a sorsuk. Maradtak ?mentek? hogyan integrálodtak?

Erre annyit tudok válaszolni, egyrészük itt maradt integrálodott, másik részük hazatért...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Beloiannisz

Beloiannisz (görögül: Μπελογιάννης [Belojánisz])
görög nemzetiségi község Fejér megye Dunaújvárosi járásában

Beloiannisz Fejér megye egyik legfiatalabb települése. Az 1950-es évekig Iváncsa szántóföldjei voltak a helyén. 1950. május 6-án indult meg a település tervezése és építése a görög polgárháborúból Magyarországra menekülők számára. A körülbelül 400 görög családot még ebben az évben ideiglenesen a budapesti Kőbányai útHungária körút sarkán található dohánygyár fő- és raktárépületében helyezték el, ahol önálló óvodát, iskolát, postát, élelmiszerboltot létesítettek a számukra, amíg településük el nem készül. Az építkezés rohamléptekben, önkéntes munkában folyt. Rövid idő alatt 418 nagyrészt sorházi (kisebb számban családi házas) lakás, óvoda, iskola, könyvtár, kultúrház, orvosi rendelő és tanácsház épült fel Görögfalván. 1951-ben munkalehetőségként megalakult aHáziipari Szövetkezet, 1952-ben pedig a Béke Mezőgazdasági Termelőszövetkezet, amely azonban a falu szántóföldjeinek kis mérete miatt csak kevés embert tudott foglalkoztatni. 1952. április 3-án Nikosz Beloiannisz, a görög kommunista mozgalom jelentős alakjának nevét vette fel az ekkor 1850 fős település.


A beloianniszi ortodoxtemplom

Először 1954-ben, majd később több hullámban nagy számban települtek vissza az itt lakók Görögországba, de többségében – főleg a fiatalabbak –Magyarországon maradtak, ahol nyelvileg és szokásokban nagyrészt alkalmazkodtak a magyar környezethez, miközben még mindig ápolják a görög hagyományokat is. 1996-ban ortodox templom is épült a településen. A községben a helyi Pyrgos Egyesület szervezésében görög néptánccsoport és zenekar is működik.

1998-ban a magyar és a görög köztársasági elnök, Göncz Árpád és Kosztandinosz Sztefanopulosz tett látogatást a településen.

http://www.beloiannisz.hu/
http://beloiannisz.2455.hu/
 

Ernoe egészen pontosan ezt írta ma:



És lőn a terrortámadás...

Más is úgy látja, hogy európát nem fenyegeti veszély...

http://kitekinto.hu/europa/2015/11/...nyugati_politikat_is_hibaztatja/#.VkekcdIvdpg


Franciaország és a nyugati államok "elhibázott" közel-keleti politikája hozzájárult a terrorizmus terjedéséhez - vélekedett szombati damaszkuszi nyilatkozatában Bassár el-Aszad, aki mindazonáltal elítélte az éjszaka elkövetett párizsi merényleteket.

A Sana hivatalos szíriai hírügynökség idézte a szíriai elnököt, aki egy francia delegációnak fejtette ki véleményét. Bár elítélte a Szíria egy részét is ellenőrző Iszlám Állam dzsihadista szervezet által vállalt párizsi véres cselekményeket, úgy fogalmazott: "A nyugati államoknak, különösen Franciaországnak a (közel-keleti) térséggel kapcsolatos elhibázott politikája hozzájárult a terrorizmus terjedéséhez."


Kattintson és ismerje meg a szíriai polgárháború borzalmait!
A francia küldöttséget Thierry Mariani republikánus ellenzéki képviselő vezette. Aszad ez alkalomból különös hangsúlyt helyezett Párizs magatartására, amely szerinte "komolytalan" ebben a kérdésben. "Mi készen állunk harcolni a terrorizmus ellen azokkal, akik valóban akarják ezt a küzdelmet" - mondta a szíriai elnök, aki szerint ugyanis a terrorizmus ellen aligha lehet csupán nyilatkozatokkal fellépni.

Aszad kifejtette: a terrorizmus ma nem ismer országhatárokat. A párizsi merényleteket nem lehet különválasztani más hasonló eseményektől - mondta -, például a két nappal ezelőtt Bejrútban elkövetett kettős öngyilkos merénylettől (a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet fellegvárában 44 halálos áldozatot követelt az akció), vagy attól, ami hosszú ideje Szíriában történik. "Franciaország tegnap saját bőrén érezhette azt, amit mi Szíriában immár öt év óta élünk át" - tette hozzá.

Azonosították az egyik elkövetőt

Ujjlenyomat alapján azonosították a nyomozó hatóságok a péntek éjjeli párizsi merényletek egyik elkövetőjét, egy fiatal francia férfit, aki az Europe 1 rádió szombati jelentése szerint a Párizstól mintegy 35 kilométerre lévő Courcouronnes-ba való.

A rendőrség nyilvántartásában szereplő ujjlenyomatok alapján megállapították, hogy olyan személyről van szó, aki már korábbról is ismert volt a hatóságok előtt nemzetközi terrorista tevékenységben való részvétele miatt. A nyomozás első eredményei szerint egyike volt annak a négy merénylőnek, aki a Bataclanban végrehajtott akció során vesztette életét. Ezen a helyen követték el a legbrutálisabb támadást, a koncertteremben túszejtés és túszszabadító akció is volt, ott a halálos áldozatok száma meghaladta a százat.

Őrizetbe vettek egy gyanúsan viselkedő személyt a londoni Gatwick repülőtéren

Őrizetbe vettek szombaton egy gyanúsan viselkedő embert a második legnagyobb londoni repülőtéren, a brit fővárostól délre fekvő Gatwicken, amelynek egyik terminálját teljesen kiürítették és a környező utakat is lezárták.

A rendőrségi beszámoló szerint az őrizetbe vett személy "gyanús tárgyat hagyott hátra" az északi terminálon. A tárgyat a hadsereg tűzszerészei vizsgálják.

A területileg illetékes Sussex megyei rendőrség közleménye szerint az előző napi párizsi merényletsorozat nyomán minden ilyen incidenst "fokozott odafigyeléssel és a lehető legkomolyabban kell kezelni".

A repülőtér szóvivője közölte, hogy azokat a járatokat, amelyek a menetrend szerint Gatwick északi termináljára érkeznének, átirányítják a déli terminálra.

Az intézkedés az easyJet légitársaság Budapestről Gatwickre tartó szombat délutáni járatát is érinti, amely a menetrend szerint az északi terminálra érkezne.

A járat érkezése a Gatwick tájékoztatórendszere szerint félórás késéssel várható.

Kitekered a szavaimat
-
Fájdalmat okozhatnak nekünk de legyözni nem tudnak. Söt megfogjuk védeni a nállunk biztonságot keresö menekülteket is. Semmi ok a pánikra.

Ti ugy tesztek mindha itt lenne a világvége, ez csak az is és az idegengyülölök számára hajtja a vizet.
 
Az ilyen ártatlan áldozatokkal járó terrorcselekményeket szerintem minden vallásos meggyöződésű vagy békeszerető ember elitéli. A fanatizmusnak minden vallásból (társadalomból) ki kellene szorulni...

Én abban látom a vallási ellentétek okát, hogy mindegyik monoteisa vallás magát hiszi az egyedüli igazinak, a kiváltságosnak és követendőnek. Ezen hit az alapja az évszázados ellentéteknek ami ezen vallások között megfigyelhető... Ennek kellene eltűni, és megtanulni egymással, végre hittől függetlenül együtt élni az embereknek. Békében és egymást tisztelve, a másik hitét elfogadva és a sajátomat nem többre tartva a másikénál...

Az ökumenizmusnak nem csak egyes vallásokon belül, hanem az egyes vallások között is nagyobb teret kéne kapni...

Az áldozatokért meg:




"Fényes csillag ragyog, nyugodt tó vizén,
Nem hullámzik már, nem fújja a szél.
Sejtelmes sötétben suttognak a fák,
Eltűnt valaki érzi a világ."
 
http://kitekinto.hu/europa/2015/11/14/terrortamadas_aszad_a_francia_es_a_nyugati_politikat_is_hibaztatja/#.VkekcdIvdpg
Franciaország és a nyugati államok "elhibázott" közel-keleti politikája hozzájárult a terrorizmus terjedéséhez - vélekedett szombati damaszkuszi nyilatkozatában Bassár el-Aszad

Én is úgy gondolom, hogy közel-keleti politika helyett biztonságpolitikával kellene inkább foglalkoznunk, mert ebből egyértelműen bukásra állunk.
Hogy akarunk mi más országban, más kontinensen "rendet" tenni, ha a saját portánkon sem sikerül?
 
Én is sajnálom a francia áldozatokat ( is ) ....de furcsa világban élünk, mikor kiderült, hogy az iszlám állam lőtte le az orosz gépet nem láttam, hogy orosz színekbe borult volna pl. a facebook..
(224 ember halt ott meg , ebből 17 gyerek.. )
A Charlie Hebdo pedig próbálta egy "kicsit oldani" :( Vajon mi lesz a november 18-i számukban? :(
 

Csatolások

  • A 320.jpg
    A 320.jpg
    493.1 KB · Olvasás: 41
Ez még nem a legrosszabb. Ez még csak egy átmenet ahhoz, amikor a világ fővárosai belvárosaiban elrendelik a kijárási tilalmat, amikor a Metro hálózatba, a vasútra, a tömegközlekedési eszközökre is bevezetik azt amit 2001. szeptember 11 után a repülőtereken. Na, az lesz az egyik legrosszabb rémálom és még azt is lehet fokozni. :(
miért keltesz már most pánikot ?
 
Én is sajnálom a francia áldozatokat ( is ) ....de furcsa világban élünk, mikor kiderült, hogy az iszlám állam lőtte le az orosz gépet nem láttam, hogy orosz színekbe borult volna pl. a facebook..
(224 ember halt ott meg , ebből 17 gyerek.. )
előre nézz ne hátra, ha menekülni akarsz csak Keletre tudsz... amúgy mint változtat azon , hogy milyen színű az FB ???? A profil kontra borítók átszínezése egyet jelent csak : ELÉG VOLT ! ennyi
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,887
Tagok
615,339
Legújabb tagunk
Dorki000
Oldal tetejére