Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

erakucko

Állandó Tag
Állandó Tag
Óvodapedagógus kollégák! Van reagálás fecsike feltöltött anyagában megfogalmazottakra?
Egyetértek a leírt dolgokkal. Talán még az IKT indikátorok csökkentése óvodában, mert nem releváns.

Néhánnyal viszont nem feltétlenül értek egyet, pl. azzal nehezen tudok azonosulni, hogy a továbbiakban minden mesterre jelentkező 5 évig végezzen minősítést, tanfelügyeletet. Miért?
Nekem is kerekedett rendesen a szemem, mikor ez a "megoldási"? javaslatot hallottam. Mi úgy lettünk mesterek, hogy tudtuk, ehhez el kell majd végezni a szakértői/szaktanácsadói munkát (amit én a magam részéről továbbra is izgalmas szakmai tevékenységnek tekintek). Ők viszont úgy kapnák a nyakukba, hogy köszönik, eszük ágában sem volt ezzel foglalkozni. Hát nem az ilyen utólag, árukapcsolással nyakba sózott feladatok ellen háborgunk mi is? (pl. dokumentum gyűjtögetés). Már csak azon morfondírozok, hogy ez tényleg, tőlünk, szakértőktől bement javaslat, amit Szakál Ferenc valóban csak felhasznált a prezentációjában, vagy önállósította magát, és ezt bírta kitalálni :confused:
Szerintem az utóbbi ;)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma reggelre a hatodik (november 15.) minősítési időpontom is törölve lett.
Ha most februári lesz helyette, attól tartok, hogy gutaütést kapok. Most jön a félévzárás, a szalagavató, a teljes érettségi és felvételi jelentkezése levezénylése....Továbbra sincs tanfelügyeleti eredmény, bár már 23 napja meg kellett volna kapnom. Így persze a tanfelügyelőket sem tudtam értékelni, letelt a jogvesztő határidő.
Volt közötte olyan, amit úgy töröltek, hogy minden érintett elfogadta? Mert ha nem, akkor van egy tippem (nem biztos, hogy jó is). Többen írták itt a szakértők közül, hogy nem fogadták el a feladatot, mert nem kompetensek benn (nem szakosok, nem teljesülnek azok a feltételek, amelyeket szükségesek az elfogadáshoz). Majd megkapták ugyanazt más időpontban (miután nem az időponttal volt a gond). És még jó sokszor ugyanazt. Lehet, hogy a tiéd is ilyen. Egyikük nem tudja elfogadni (valószínűleg a szakos, és azért, mert nem szakos :D), ezért visszamondja. Kiírják neki, visszamondja, újra kiírják, megint visszamondja. Neked meg folyton megjelenik az új és még újabb időpont. Elképzelhető ez így?
 
Utoljára módosítva:

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Én kérni szoktam! Az esetek döntő többségében pontozhatóvá válik a legtöbb elvárható indikátor!
Igen, az örök dilemma, javítsak-e a kolléga munkáján vagy nem. Nem is állítom, hogy nekem van igazam. Én úgy gondolom, hogy nem ez a dolgom.

Igyekszem "átlátni" a szándékán, mit, hogyan gondolt. Lehet, hogy ezzel is túlléptem a "hatáskörömet", de nem íratom át a tervezését. Ehhez nyilván az is hozzátartozik, hogy engem inkább ő érdekel, nem a papírjai. Én sem szeretem azt, ha le akarják velem íratni az összes cél, feladatot egy tanmenetbe. Ezek már fejben vannak, tudom, mit miért csinálok. Ezt feltételezem a minősülő kollégáról is. Máshol keresgélek a portfólióban. Ha nincs meg valami, kérdezek, beszélgetünk a helyszínen.

Ráadásul munkaközösségvezetőként nincs túl jó tapasztalatom a csili-vili dokumentáció megvalósulásának területén. Inkább legyen egyszerűbb tervezés, de jó foglalkozások, mint fordítva.
 

spiky

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért nem mondtam vissza, mert nekem egyelőre az jött le az eddigi problémás esetekről, hogy az OH/POK szinte minden esetben az eljárás lefolytatását erőltette. Amikor telefonon beszéltem velük, a törlés fel sem merült. Nem tudom Anett kapott-e már választ, vagy törölték az eljárást- úgy emlékszem ő is arról írt, hogy nem került fel a portfólió az értékelési felületre. Sajnos a téli szünet nagyon bezavart, senki nem volt elérhető, a napok meg teltek. Meglátom, hétfőn mit tudok tenni az ügy érdekében...
Hasonló esetben a kérdéseket email-ben küldtük el a kollégának. Mire végső pontozásra került a sor, addigra sikerült megoldani a belépést a felületre, konkrétan aznap délelőtt. Nem volt így előzetes értékelés, de az nem volt gond. A dokumentumokat szintén emailben küldtük át annak, aki nem tudott belépni. ( egyik esetben az első minősítés alkalmával a szakértő társ járt így, másik alkalommal az intézményi delegált) Most újra hasonló a helyzet, illetve csak annyiban, hogy a portfólió egy hét csúszással nyílott meg. Szerencsére nincs benn problémás doksi, így nem kell cseréltetni semmit. A POK nem jelzett a mai napig. (egyik sem- két megye, ahol én vagyok és ahova megyek) Eljárás le lesz folytatva, én nem telefonálgatok nekik. Levélben jeleztem a problémát, én megtettem, amit nekem kellett. (Telefonszámlám így is a plafonon.)
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
A szakközépiskolai szakmai kerettantervek szinte kötelező érvényűek a szakmai oktatásban. Az óraszámoktól, témaköröktől és azok óraszámaitól nem nagyon lehet eltérni. Javaslom, hogy az illetékes szakma kerettantervét nézd meg, és ahhoz képest (is) értékelj. Speciális szakmáknál nagyon komoly eltérések lehetnek az általad felvetett témákban. Az ember kínjában kitalálhat ezt azt, de nem sok értelme van. (saját példámból mondom, mint zeneművészeti szakképzés... )
A tanterveket itt találod:
https://www.nive.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=533
Ez a rendszer nagyon bonyolult, tudni kell hozzá, hogy mikor indult, melyik tanterv szerint az adott osztály.
Akik 2013-ban kezdtek azoké pl. itt:
https://www.nive.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=440

Szóval (kivéve, ha csak nem pocsék portfólióról van szó) én inkább a beszélgetésben kérdeznék ezekre rá, vagy feltenném előzetes kérdésnek. De ha túl sok, akkor a helyszínit tudom elképzelni. A szakos szakértővel is érdemes konzultálni előzetesen. Olyan is volt, hogy intézményi delegált voltam, és -sértődés ne essék- de mind az elnök, mind a szakos szakért járatlan volt a szakképzésben.Ez azért lehetséges, mert a joghatás nélküli válaszábna az OH közölte velünk, hogy az mindegy , hogy középiskola szakképzés vagy zeneiskola. (Szegény kirendelt szakos kérdezte meg tőlem, mit keres a középiskolában.....) Az a lényeg, hogy zenész. Szóval ennyit a szakmaiságról. Hát ezért lenne jó legalább az intézménytípus figyelembevétele az összerendelésekkor. Én sem értek az óvodához meg a szakszolgálathoz. Nem hinném, hogy az lenne a feladatunk, hogy rácsodálkozzunk, hogy ezek a területek milyen érdekesek, hanem hogy kompetensen tudjunk minősíteni. Ezt az illetékes szakma pedagógusai egyszerűen megérdemlik. (megérdemelnék.... )
Sok sikert a munkádhoz!
Szia!
Szakképzésben dolgozom, a kereteket ismerem.
Akinek a hszére reagáltam, ő nem szakképzésben dolgozik...
Azonos intézménytípus ...... Álom, de ha fent az ovit és a sulit is összerendelik, akkor itt sem lesz változás.

Sziasztok! Véleményetekre, tanácsaitokra vagyok kíváncsi.A portfólió amit értékelek elég érdekes stílusban íródott. Az a benyomásom, hogy valahonnét átvett mondatok vannak benne:" nagyon fontos a pedagógusnak ismernie a csoportját" "a tanulók motiválása, a közös szabályok tisztázása szükségszerű feladata a pedagógusnak".Csupa közhelyek, de olyan a hatás, mintha a kolléga felülről nézné az eseményeket, mintha csak az észt osztaná.Ha én leírom a fánksütési gyakorlatomat, akkor egye szám első személyben fogalmazok.De itt ennek nyoma sincsen. Óravázlatban az alábbi házi feladatot találtam:szülőkkel ismertetni a sportszabályokat...?????
3-4 gyanús szó egymás után, google kiadja???
Ha nem, akkor a reflexiókra kevés pont, egyesekre 0 jár...

Technikailag mi a megoldásod a letöltésre ?
Én foxit readerben nyitom, de ha csak kijelölöd, wordbe teszed, máris kerseheted....

Óvodavezetőként óvodapedagógusként való tanfelügyeleti ellenőrzésben érintettként írnám le a gondolataimat.
Intézményvezetőként heti 10 kötelező órám van, melyet decemberig változó csoportban teljesítettem. Jelenleg az intézményvezető helyettessel egy csoportban töltöm, mert a vele dolgozó óvodapedagógus, illetve dajka is hosszabb betegállományban van (7-9-ig vagyok a csoportban, mert az óvoda érdeke így kívánja).
A kolléga két hónap múlva "minősül". Ugyanazon hónap végére egy napra van mindkettőnknek tanfelügyeleti ellenőrzésre időpontunk, nekem is óvodapedagógusként.
Keresem azt az intézményvezető kollégát, aki hasonló helyzetben van, megpróbál tisztességesen helyt állni, megfelelni (én nagyon szeretnék), és tud is a következő feladatok ellátása mellett:
Intézményvezetői feladatok ellátása.
Az azokkal kapcsolatos dokumentáció, a napi feladatok megoldása (jelenleg két óvodapedagógus, egy dajka hosszabb betegállományba kényszerült).
Aktuálisan, új feladat egy hatósági ellenőrzés januárban.
Intézményi delegáltként részt veszek az említett kolléga minősítésében.
Elkezdtük a pedagógus önértékelést, márciusig el kell készülnie a tanfelügyeleti ellenőrzésben résztvevőknek.
És a nagy kérdőjel számomra:
A tanfelügyeleti ellenőrzés irányomban, pedagógusként ellenőrzött dokumentumok: miként és hogyan:
"
pedagógiai program, nevelési tervek, tevékenységek terve, foglalkozás-terv (ütem-terv);
 a gyermekek egyéni fejlesztési terve;
 csoporton, óvodán kívüli programtervek;
 csoportnapló, fejlesztési tervek, a gyermekek fejlődésének nyomon követése és egyéb dokumentumok (pl. gyermektánc, tehetséggondozás);
 gyermeki alkotások, produktumok."
Az elsők között töltöttem fel a portfóliómat, mesterpedagógus, szaktanácsadó vagyok, amely feladatot nagy örömmel és szívesen látok el. Ám, amikor szaktanácsadói feladatom van nem vagyok az intézményben. De csak akkor, a jogszabály által meghatározott heti egy alkalmat maximum 25 alkalommal veszem igénybe.
Kiváló szakmai munkát végző intézményben dolgozom, a kollégáim lelkiismeretes, magas szakmai színvonalat képviselő vezetőnek tartanak, de ez a kihívás erősen próbára tesz.
[email protected] vár tanf problémákat....

Sziasztok!
Egyre több olyan portfólióba futok bele, ahol a pedagógus nem jelölt tantárgyi kapcsolatot. Van olyan, amelyik az óraterv vagy a reflexió szöveges részében említ, van, amelyik sehol. A portfóliós felületen azért nehéz a tantárgyi kapcsolatot bejelölni, mert ha egyet jelöl a pedagógus, akkor azt nem tudja elmenteni, csak akkor, ha megnyomja a kis plusz jelet is. Ebbe annak idején én is belefutottam, az volt a szerencsém, hogy több óránál is több tantárgyi kapcsolatot jelöltem meg, így rájöttem, hogy működik. A kérdés: mit tegyek, ha a pedagógus (tanár) nem jelölt tantárgyi kapcsolatokat? Sem a feltöltéshez, sem a mentéshez nem kötelező. Elég, ha a pontozásnál figyelembe veszem és / vagy rákérdezek?
Dokumentumot értékelünk, nem a felületen a jelöléseket...
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Egyre több olyan portfólióba futok bele, ahol a pedagógus nem jelölt tantárgyi kapcsolatot. Van olyan, amelyik az óraterv vagy a reflexió szöveges részében említ, van, amelyik sehol. A portfóliós felületen azért nehéz a tantárgyi kapcsolatot bejelölni, mert ha egyet jelöl a pedagógus, akkor azt nem tudja elmenteni, csak akkor, ha megnyomja a kis plusz jelet is. Ebbe annak idején én is belefutottam, az volt a szerencsém, hogy több óránál is több tantárgyi kapcsolatot jelöltem meg, így rájöttem, hogy működik. A kérdés: mit tegyek, ha a pedagógus (tanár) nem jelölt tantárgyi kapcsolatokat? Sem a feltöltéshez, sem a mentéshez nem kötelező. Elég, ha a pontozásnál figyelembe veszem és / vagy rákérdezek?
Véleményem szerint az , hogy a feltöltő felületen mit jelölt, másodlagos. Ha a dokumentumban ott van (Nekem minden óratervnél ott volt, de a feltöltő felületen nem, mert én is belefutottam, amibe te. Arra, hogy hogyan kellett volna, most jöttem csak rá, amikor segítettem egyik kollégámnak a feltöltésben :).), akkor megvan, jelölte. De ez csak az én véleményem (joghatás sem fűződik hozzá ;)).

Én is most töltöttem fel a portfóliómat, s nov. 30. körül annyira össze-vissza működött a felület, hogy az általam jól bejelölt tantárgyi kapcsolatokat átváltoztatta valami oda nem illőre ( pl - természetismeretet török nyelvre, stb). Az OH -val történő levelezés után próbáltam javítani, de volt, amit nem engedett. Tehát, hiába soroltam fel eredetileg az összes tantárgyi kapcsolatot, javításkor már nem tudtam ugyanezt megtenni, többszöri próbálkozás és levélváltás után sem .Gondolom, nem én vagyok így ezzel egyedül, sőt olyan is van, aki javítani sem tudta az összekutyulódott felületet, vagy esetleg nem vette észre, ha netán korábban feltöltötte, s nem nézett rá naponta. Ezt azért vegyétek figyelembe. A dokumentumokban jelöltem, s ott megtalálható.
Így van. Erről a problémáról akkor itt a fórumon is szó volt.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos én is azt hittem, jó, de mégse. Kihoztuk a gyakornokot 100%. Nem az a gond, hogy gyakornok, hanem nem érdemelte meg. Számoltunk, hogy ki ne csússzon...nem csúszott ki.
Hűha! Ez rossz hír, mert mire a javaslatokat egyáltalán elmorzsolja valaki, majd eljuttatja azoknak, akik aztán továbbküldik másoknak, akik kiadják feladatnak a válaszadást mit tudom én kiknek, azok javaslatokat gyűjtenek a megvalósíthatósághoz, elvetik, meghagyják, majd újra elvetik, majd átfogalmazva visszadobják, addigra teljesen hiteltelenek leszünk ilyen eredmények miatt.
 

csakkerdezem

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak kérdezni szeretném, hol van -van egyáltalán valahol leírva, hogy a minősítés előtt telefonon kell a vezetővel egyeztetni ?
 

Giczi Éva

Állandó Tag
Állandó Tag
Már többször szó esett arról, hogy kell -e a szabadon választható dok.-hoz reflexió. Itt is többféle vélemény hangzott el.
Íme egy új: (A kérdés még anno az OH-hoz ment, már a POK válaszolt.)
"Tisztelt Szakértő Kolléga!
Az Oktatási Hivatalhoz érkezett megkeresésére a következő tájékoztatást adom:
A szabadon választható dokumentumokhoz a legtöbb esetben szükséges reflexiót feltölteni. Kérem, hogy a táblázatban foglaltakat vegye figyelembe."
Kiegészítés: az Útmutatóban lévő táblázatról van szó 65-67.oldal"

Márpedig itt sok helyen felsorolták a reflexiót!!!
Ez fontos információ, mert a táblázat a legtöbb helyen kéri. Ellenben a közvélekedés az, hogy a szabadon választott dokumentumokhoz nem szükséges. Köszi, hogy megosztottad.
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak kérdezni szeretném, hol van -van egyáltalán valahol leírva, hogy a minősítés előtt telefonon kell a vezetővel egyeztetni ?
Ez volt az áprilisi eljárásrendben:
"- a portfólióvédés előtt legkésőbb 15 nappal fel kell vennie a kapcsolatot az érintett intézménnyel és a bizottság tagjaival, a pedagógust foglalkoztató intézmény vezetőjével, és egyeztetni kell a minősítővizsga, minősítési eljárás részletes menetét – a kapcsolatfelvétel történhet telefonon, e-mailben"
 

iluli

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazad van, de sajnos nem érdekel senkit - én is már többször jeleztem ezt mindenfelé. Pl. a műhelymunkán is.
A tanfelügyelők biztosan megértőek lesznek, hiszen legalább egyikük ugyanabban a cipőben jár :)
Csak azt nem tudom, akkor mi értelme van az egésznek?? Nem a szakmai fejlődésünk a cél? A tanfelügyelők jóindulatán múlik, hogy 37 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött" megmérettetek és könnyűnek találtatok-e?" Vagy van másik megoldás a jó eredmény érdekében: varázsolunk: éves tervet....., megmagyarázzuk, hogy mi készítettük.... a kollégák majd asszisztálnak.... Ez méltatlan......
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Korábban már írt róla valaki, de akkor még nem volt ott semmi. Köszi!

Nagyon sok hasznos felvetés van benne. De:
Milyen szakértőkkel találkozhatott a szerző, hogy szükségét érezte az utolsó néhány dián látható gondolatoknak? ("munkahiszti" stb.)
A tanfelügyelet általa számított munkaidejébe vajon belefér az értékelés?
"Kalkuláció a tanfelügyelet munkaidő-igényére (1 pedagógus esetén)
•Szervezés: 1,5 óra
•Dokumentumelemzés: 8 óra
•Helyszíni ellenőrzés: 8,5 óra
•Utómunkálatok: 0,5 óra
•Összesen: 18,5 óra (2,3 munkanap)
(A kalkulációhoz a Kézikönyv által javasolt forgatókönyvet vettem alapul.)"
Élőben elmondta, hogy megnézte azt az időt, ami neki kellett a feladatra, majd lefelezte.... és még így is ennyi!!!!! A minimum minimumjával számolt!!! Ezzel akarta alátámasztani, hogy az 1 nap az baromira kevés, mert a 2 napi munkát kell elvégezni... de mikoris??? Éjjel-hétvégén-téli szünetben!

....csak halkan érdeklődnék......kapott valaki auditot???
nem.... nem tudok erről. csütörtökön pár embert kérdeztem erről is...

Kedves Pepeneje!
Sokáig töprengtem mit kellene tennem azért, hogy a valós problémám (most már tudom mások problémája is) valamilyen módon valakihez eljusson, aki komolyan is veszi, átgondolja. Lehet, hogy nem ez a legmegfelelőbb fórum, de hátha.
Én tudatosan nem mondtam le a látogatást, mert nem a megmérettetéstől tartok (tudom Te sem), csak végig szeretném csinálni ilyen lehetetlen helyzetben is. Nem tudom mi lesz a vége, a tanfelügyelőnek sem lesz egyszerű, aki hozzánk jön.
Képtelenségnek tartom, hogy van óvodavezető, aki ugyanazokat a dokumentumokat melyeket a csoportban, 32 órát tevékenykedő óvodapedagógusok a nevelési évben végig, folyamatosan készítenek, ő is készít. Technikailag hol? Melyik csoportban? Harmadikként?
Ha igen várom, hogy jelentkezzen, tanulni szeretnék Tőle! És mikor? Kérdezném az óvodavezetőnek, hány órát kellene dolgoznia, hogy mindez beleférjen. Mert Én most is úgy érzem versenyt futok az idővel.
Ha elolvassuk, márpedig elolvassuk, többször is a kézikönyvet, akkor tudni illik, hogy milyen következtetéseket kell mindezekből levonniuk a tanfelügyelőknek. Márpedig ezt képtelenség prezentálni. Ha ez alapján készül vélemény Rólunk, akkor Nekünk régen rossz! És sem így, sem úgy nem a valóságot tükrözi.
Üdv. Iluli
Írd meg. kérlek ezt a problémát [email protected]-ra, Szakál Ferenc Pálnak és jan 14-én lesz az NPK-nak int vez tagozatának az ülése..... oda is érdemes lenne eljuttatni (tagozatvezető e-mailjére, minél hamarabb, hogy ppt-be kerülhessen...)

Én bízom benne, hogy 2018 után lesz csökkentett kirendelés. Persze, ez a 2018 -szerintem- ki fog tolódni, hisz lehetetlenség az összes ped.-t a rendszeren addig átgyömöszölni. Arra gondolt már vki, h a tantestületben amikor 20-25 embert kell tanfelügyelni és minősíteni egy évben, akkor pl. az intézményi delegált hogy fog ennek eleget tenni? A 183 tanítási napon lesz 50 akciója?
Az én tantestületemben jelenleg a 65 főből 8 mester van, év végéig még 4-en minősülnek önszántukból. A maradék 53 főnek maradt a 2017/18.
Szerintem majd kitolják....
Azt is vegyük számításba, hogy sokan elérik majd a 40 évet vagy a nyugdíjkorhatárt is!
Az IKER adatok ezt prognosztizálják, mert az 55 év fölöttiek aránya ált 30%..., ezzel levesebb lesz a feladat!

Semmiképp nem szerencse, én nem örülnék azért neki, ha ilyet találnék. A szerencsét inkább idézőjelben gondoltam, bocsi nem írtam oda. :dr_33::dr_33::dr_33:
Szerencse csupán azért, mert ha valóban plágium történt, írhatod a nyilatkozatot és lesz egy minősítés nélküli napod.... Bocs, de néha ez bizony jól jön, ha ki van zsigerelve a szakértő....
Sajnálom, ha erre kell "hajtanunk" amiatt, hogy túléljük a jelenlegi kirendeléseinket!

Azért nem mondtam vissza, mert nekem egyelőre az jött le az eddigi problémás esetekről, hogy az OH/POK szinte minden esetben az eljárás lefolytatását erőltette. Amikor telefonon beszéltem velük, a törlés fel sem merült. Nem tudom Anett kapott-e már választ, vagy törölték az eljárást- úgy emlékszem ő is arról írt, hogy nem került fel a portfólió az értékelési felületre. Sajnos a téli szünet nagyon bezavart, senki nem volt elérhető, a napok meg teltek. Meglátom, hétfőn mit tudok tenni az ügy érdekében...
Nincs válasz....
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Óvodavezetőként óvodapedagógusként való tanfelügyeleti ellenőrzésben érintettként írnám le a gondolataimat.
Intézményvezetőként heti 10 kötelező órám van, melyet decemberig változó csoportban teljesítettem. Jelenleg az intézményvezető helyettessel egy csoportban töltöm, mert a vele dolgozó óvodapedagógus, illetve dajka is hosszabb betegállományban van (7-9-ig vagyok a csoportban, mert az óvoda érdeke így kívánja).
A kolléga két hónap múlva "minősül". Ugyanazon hónap végére egy napra van mindkettőnknek tanfelügyeleti ellenőrzésre időpontunk, nekem is óvodapedagógusként.
Keresem azt az intézményvezető kollégát, aki hasonló helyzetben van, megpróbál tisztességesen helyt állni, megfelelni (én nagyon szeretnék), és tud is a következő feladatok ellátása mellett:
Intézményvezetői feladatok ellátása.
Az azokkal kapcsolatos dokumentáció, a napi feladatok megoldása (jelenleg két óvodapedagógus, egy dajka hosszabb betegállományba kényszerült).
Aktuálisan, új feladat egy hatósági ellenőrzés januárban.
Intézményi delegáltként részt veszek az említett kolléga minősítésében.
Elkezdtük a pedagógus önértékelést, márciusig el kell készülnie a tanfelügyeleti ellenőrzésben résztvevőknek.
És a nagy kérdőjel számomra:
A tanfelügyeleti ellenőrzés irányomban, pedagógusként ellenőrzött dokumentumok: miként és hogyan:
"
pedagógiai program, nevelési tervek, tevékenységek terve, foglalkozás-terv (ütem-terv);
 a gyermekek egyéni fejlesztési terve;
 csoporton, óvodán kívüli programtervek;
 csoportnapló, fejlesztési tervek, a gyermekek fejlődésének nyomon követése és egyéb dokumentumok (pl. gyermektánc, tehetséggondozás);
 gyermeki alkotások, produktumok."
Az elsők között töltöttem fel a portfóliómat, mesterpedagógus, szaktanácsadó vagyok, amely feladatot nagy örömmel és szívesen látok el. Ám, amikor szaktanácsadói feladatom van nem vagyok az intézményben. De csak akkor, a jogszabály által meghatározott heti egy alkalmat maximum 25 alkalommal veszem igénybe.
Kiváló szakmai munkát végző intézményben dolgozom, a kollégáim lelkiismeretes, magas szakmai színvonalat képviselő vezetőnek tartanak, de ez a kihívás erősen próbára tesz.
Kedves iluli!
Mint intézményvezetőnek, lehetőséged lett volna visszautasítani a tanfelügyeletet, és egy későbbi időpontot kérni.
De az is lehet, hogy így lesz szerencsés és sikeres, mert már "spanolva" vagytok. Ilyenkor jobban teljesít mindenki.
Ahogy írtad, vállalkozó, aktív pedagógus vagy, biztos menni fog. Csak erre gondolj.

HTML dokumentumot ad ki, ami csak akkor nyílik, ha online van a gép. Van jobb ?
Most nem tudom leellenőrizni, mert nálam beteg, de a Modzilla Firefox letölti . pdf-ben. Eddig nálam működött.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére