Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

kovagaba

Állandó Tag
Állandó Tag
Lee Child össze könyvét ajánlom. Én még ingyen töltöttem le de megszűnt az az oldal de biztos van máshol is. Legalább 10 könyve van. Félig bűnügyi, félig lélektani. Ha valaki nem találja és van mentett változatom, szívesen átküldöm.
 

kalitka

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr. Chris McNab, Joanna Rabiger - Túlélési technikák

RENDKÍVÜL OLVASMÁNYOS ÉS INFORMATÍV KÉZIKÖNYV egy képzett túlélési szakember 120 fekete-fehér illusztrációjával. A legtöbb ember számára a túlélés azt jelenti, hogy hogyan birkózzon meg a nehéz helyzetekkel otthona kényelmétől távol - hogyan találjon élelmet, avagy építsen menedéket a vadonban. A városi élet azonban teljesen eltérő túlélési ismereteket kíván. Mivel látszólag minden sarok mögött veszély leselkedik, a világ nagyvárosainak potenciális fenyegetéseivel való megbirkózás igazi kihívás lehet az avatatlanok számára. A TÚLÉLÉSI TECHNIKÁK segítséget nyújt a különféle „próbák" kiállásához. Egy sor ötletet és tanácsot ad arra, hogyan viselkedjünk- _ az utcán és küzdjük le a hétköznapi gondokat - beleértve az utcai rablások megelőzését, az összetűzések elkerülését. Az is hasznunkra lehet, ha tudjuk, miképpen nyissuk ki a házunkat vagy az autónkat kulcs nélkül, hogyan meneküljünk ki egy égő épületből, miként viselkedjünk a tömegközlekedésben, az autóutakon, avagy hogyan ismerjük fel ...
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Anita Weaver - Angyali védelmező
Jó könyv volt, nagyon tetszett. Izgalmas, érdekes, nem a szokványos romantikus fantasy történet. Eddig csak történelmi romantikus történeteket olvastam az írónőtől, azokat is szerettem, ezért gondoltam, hogy biztos jó lesz a fantasy történet is és nem is csalódtam.

7366499_angyali_vedelmezo_borito_kicsi.jpg

„A történtek után Dius úgy érezte, szüksége van egy kis időre, amit egyedül tölthet, egy olyan helyen, ami valamelyest emlékezteti az otthonára, vagy legalábbis annak a nyugalmára. Egyetlen ilyen hely volt, ami megfelelt erre a célra, még pedig, a legközelebbi templom. A napnak ebben a szakában zárva tartott ajtók egyszerre megnyíltak előtte, belépett, mire az ajtók újra bezárultak mögötte, elrejtve őt a kíváncsi tekintetek elől. Hálás szívvel lépett előre, majd lerogyott, az oltárral szemben. Sérült szárnyait kiterjesztette, miközben hálát adott az Úrnak. Ezután szemügyre vette a sérüléseit. Nem festettek túl jól, a szárnyain a robbanás hatására több, kisebb-nagyobb lyuk is keletkezett, amik angyali mivoltának köszönhetően már gyógyulásnak indultak, ám ettől függetlenül elég fájdalmasnak bizonyultak.
- Ó, hogy gyűlölöm ezt a helyet most! – mondta ki hangosan is, amit pillanatnyilag érzett.”

Dius angyal. Nem akármilyen. Védelmező. Hűsége megkérdőjelezhetetlen. Minden gonosszal szembeni harc vezetője. Egyetlen gyenge pontja van, az emberiség iránti megvetése. És ez a gyengeség az, ami miatt az emberek közé küldték.
Egy olyan nőt kell megvédenie, aki az első perctől megvetéssel tekint rá. Ez az egy dolog van, ami közös bennük. Egyikük sem szívleli a másikat, mivel nem ismerik egymást, csupán látszatra ítélnek.
Mégis, az idő múlásával, és az események nem várt fordulatával, olyan kapcsolat alakul ki angyal és ember között, amire nem számítottak. Érzelmeik mélyen, belülről kötik össze őket. Így veszik fel a harcot a sötétből jövő, világot elpusztítani készülő gonosszal.
 

bannam

Állandó Tag
Állandó Tag
Jennifer Ashley: A tökéletes nevelőnő. Nagyon tetszett, kedves, jó kis történet volt,beleillet a sorozatba. A McBride férfiak is szerethetők úgy, mint a MacKenzie férfiak.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Lea McKinnell - Angyal-harcosok 1-3
Jó volt, tetszett. Igaz a harcosoknak nincs szárnyuk. Izgalmas, romantikus fantasy sorozat. Talán kicsit kemény és sok benne az erotika, szemérmesebb olvasók ne olvassák!



Anita Weaver - Könnyező hold
Ez is tetszett, kellemes romantikus fantasy történet, inkább novella, mint regény. Úgy tűnik a befejezése alapján, hogy talán lesz következő része is, mivel a gonoszt még nem sikerült elpusztítani.

covers_287551.jpg

A korábban romantikus regényekkel előálló szerző új története egy vámpírról szól, aki azelőtt vadász volt. A családját lemészárolták, őt magát pedig, vámpírrá változtatták. Nem akar megbékélni az új lényével, ám nincs más lehetősége, így kell tovább élnie. Természetesen, a romantika sem maradhatott ki. Megismer egy fiatal lányt, aki igen nagy hatással van rá, de kiderül, hogy egy vámpírvadász húga. Próbálja őt kerülni, ami nem könnyű, mivel a lány az ő ügynökségénél dolgozik. A kettejük viszonyát, és a világra veszélyt jelentő Mentor tevékenységét mutatja be a regény.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Kate Morton: Titkok őrzője
1941: Elsötétítés. Harsognak a szirénák, Londonra bombák hullanak, ám Dorothy csak azzal törődik, hogy megteremtse saját önálló életét. Ő más. Nem olyan, mint a szülei, ő sikeres, gyönyörű, és boldog akar lenni Jimmyvel. Mindenáron.
1961: Egy forró nyári napon, míg családja a suffolki tanyaháznál, a patak partján piknikezik, a tizenhat esztendős Laurel gyermekkori lombkunyhójában bújik meg, és arról álmodozik, hogy Londonba szökik, ahol fényes jövő vár rá. De még mielőtt véget érne az idilli délután, Laurel szemtanúja lesz egy döbbenetes bűnténynek, ami a világon mindent megváltoztat.
2011: Laurelt, aki immár körülrajongott színésznő, egyre inkább elborítják a múlt árnyai. Emlékek kísértik: édesanyja halálos ágya mellett testvéreivel felidézi azt a hajdani nyári napot. A rejtély vonzerejének engedve visszatér egykori otthonába, hogy megpróbálja összerakosgatni a titokzatos történetet darabkáit. Három idegen – Dorothy, Vivien és Jimmy – története ez, akik három nagyon különböző világból származtak, három idegené, akiket valamikor régen a háborús Londonban hozott össze a véletlen, és akiknek az élete sorsszerűen egybefonódott.
Kate Morton legutóbbi sikerregényének szálai az 1930-as, az 1960-as évek és a jelen között szövődnek. Egy bűntett, a szerelem és a kiszámíthatatlan véletlen szolgáltatja a történet bonyodalmait, és az olvasó alig várja, hogy feltáruljanak a szereplők titkai, s megtudja, vajon a végén minden a helyére kerül-e.

Nagyon tetszett, mint az írónő összes többi könyve, amit olvastam. Nem akarom lelőni a poént, de én kb. a felénél rájöttem a Vivien-Dorothy nagy csavarra, így onnantól végig azon izgultam, igazam lesz-e. Reméltem, vágytam rá, akartam és megkaptam.
 

szecsőd

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemrég olvastam Bartis Attila új könyvét. Címe: A vége. Nagyon jó, érdekes könyv az ötvenes évekről, a rendszerváltás előtti időszakról.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Rosalie Ham: A ruhakészítő
Még csak tízéves volt, amikor a kis Myrtle „Tilly” Dunnage-ot elüldözték szülővárosából. Húsz év elteltével, miután a legnevesebb párizsi divatházaknál kitanulta a ruhatervező és -készítő szakma minden csínját-bínját, hazatér. Eredetileg csak egy rövid látogatást tervezett, ám aztán úgy dönt, otthon marad, hogy gondoskodhasson beteg anyjáról.
Ám Dungatar, ez a poros, isten háta mögötti ausztrál városka nem felejt: itt nem csak a bűnök, az emlékek és a vádaskodások árnyéka is messzire nyúlik. Tilly szinte számkivetettként tengeti a napjait, egyedül Farrat őrmester, a ruha- és divatbolond rendőr hajlandó szóba állni vele – és mindenki nagy döbbenetére Teddy, az ünnepelt futballsztár.
A lány saját tervezésű, extravagáns ruhái eleinte csak irigységet váltanak ki a nőkből, ám aztán megtörik a jég: Tilly egyre több megrendelést kap, és a Dungatarba tévedő utazó nem győz csodálkozni a legfrissebb divatkreációkban páváskodó kisvárosi háziasszonyok láttán. Egy tragikus baleset azonban ismét Tilly ellen fordítja a lakókat, aki ezt az igazságtalanságot már nem tűrheti, és elhatározza, hogy bosszút áll…

Tetszett a könyv, annak ellenére is, hogy nem szeretem olvasni, ha valakit igazságtalanul vádolnak, megvetnek, kiközösítenek és bántanak, számomra ez nagyon nyomasztó. A végére viszont helyrebillent minden, nem vagyok nagy híve a bosszúnak, de hiszek az isteni/sorsszerű igazságszolgáltatásban, és itt a kisváros minden gonosz, álszent, beképzelt, nagyravágyó, igazságtalan, hazudós lakója megkapta, amit érdemelt.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Larissa Ione - Demonica 1. Hatartalan szenvedely - Csábítás
Larissa Ione - Demonica 2. Elszabadult vágyak
Larissa Ione - Demonica 3. Kirobbanó szenvedély

Remek fantasy sorozat, nagyon tetszett. :hurra:Kár hogy csak ez a három rész van meg magyarul. :(Ez is olyan, mint Ward, Showalter, Feehan és Cole sorozatai, minden részben egy-egy új pár talál egymásra, ezért minden rész önállóan is megállja a helyét. Kellemesen vegyül benne a szerelem, erotika, az izgalmas harcok a gonosszal. Dögös pasik, karakán lányok.
Negatívum, hogy a 2. részben lefordították az egyik testvér, Wraith nevét Lidérc-re teljesen feleslegesen. :rolleyes2:Az elején azt sem tudtam ki a fene az a Lidérc. Pedig ez a rész kiadói fordítás volt.:o

covers_189464.jpg
covers_190869.jpg
covers_129291.jpg
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Peter James: Szólít a halál
Jamie Ball menyasszonya, Logan velőt rázó sikolyát hallja utoljára a telefonban. Aztán a készülék elnémul. A lány kocsijával épphogy csak befordult a lakóház alatt lévő parkolóba. Mégis mi történhetett? A rendőrség pár percen belül a helyszínre ér, ám Logannek hűlt helye. A mobilja pedig az autója mellett hever a földön.
Aznap délután, a város másik pontján, a gyalogutat felújító munkások egy emberi csontvázra bukkannak. Közel harminc éve temethették a föld alá.
Első látásra a két eset között semmiféle összefüggés nincs, ám ahogy Roy Grace főfelügyelő és csapata mind jobban felderíti a két ügyet, kiderül, hogy a föld mélye megannyi titkot és borzalmat rejt.

Közepes krimi, időnként untam is. Olvastam már a szerzőtől jobbat is.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Sherrilyn Kenyon, J. R. Ward, Susan Squires, Dianna Love - Halálos csók - Novellák
Susan Squires: Az éjszakán túl

Drew Carlowe visszatér családi birtokára, hogy felkutassa elhagyott szerelmét és bosszút álljon a lány apján, aki megkeserítette az életét. A szóbeszéd szerint a kastélyt kísértet szállta meg, és Drew hamarosan érzéki kalandba keveredik a gyönyörű jelenéssel, aki szintén bosszúra szomjazik…
Dianna Love: Éjféli búcsúcsók (ennek nincs fülszövege)
covers_49093.jpg
covers_11599.jpg

Ezt a két novellát olvastam most, mert a másik kettőt már régebben olvastam az írónők többi könyvével együtt. Nem voltak rosszak, nagyon tetszettek. Kellemes romantikus fantasy történetek. :hurra:
Kár hogy ezen írónők könyvei nem jelentek meg magyarul és nem is fordítja senki, pedig biztos nagyon izgalmasak lehetnek.:(
 

garbika

Állandó Tag
Állandó Tag
Douglas Preston · Lincoln Child
Kék labirintus
Aloysius Pendergast nem csupán különleges ügynök. Különleges ember is. Az élete pedig végképp szokatlan. Egy békés este például igencsak drámai csomagot dobnak házának küszöbére – egy hullát. A holttestnél már beállt a hullamerevség, vastag kötelekkel tekerték körbe, és egyszerűen ott hagyták. A gyilkosság a tökéletes bűntény minden jellemzőjét magán viseli – se tanúk, se indíték, se bizonyíték… Kivéve egyetlenegy rejtélyes nyomot: a holt test gyomrában egy türkizkő található. A féldrágakő egy elhagyatott bányába vezeti Pendergastot, ahol a még nála is agyafúrtabb ellenség mindent elkövet, hogy az ügynök megfizessen a család ja ősi bűneiért. Ugyanis a Pendergast ajtaja előtt talált holttest nem akárki volt – hanem a fia. Pendergastnak hamarosan szembe kell néznie azzal, hogy ez nem csupán egy hátborzongató családi tragédia, hanem egy ravasz gyilkos első lépése, aki a múlt egy szörnyű bűnét akarja megtorolni. Ez a játszma pedig nemcsak a férfi elméjét és testét nyomorítja meg, hanem könnyen az életébe kerülhet…
upload_2016-5-26_12-53-15.jpeg
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Fiona Paul - Örök rózsa 3 - Seregély
Nagyon jó volt, tele izgalommal, rendkívül tetszett. :hurra: Egy a középkori Velencében, Firenzében játszódó krimi sorozat befejező része. Régóta vártam már, mert nagyon tetszett a trilógia 1-2. része és kíváncsi voltam hogy végződik a történet. Természetesen a jók győztek, a gonoszok elbuktak és a szerelmesek is egymásra találtak.

covers_360065.jpg

Egy veszélyesen őrzött titok
Az Örök Rózsa titkai trilógia befejező részében semmi sem veszélyesebb, mint egy szigorúan megőrzött titok…
Cass és Luca szökevények, menekülnek a törvény és a halálos Örök Rózsa Rendje elől is. Amikor különválnak, hogy megkeressék az egyetlen bizonyítékot, amely megmentheti őket, a világukat… és a románcukat is kettétépik a rosszindulatú barátok és a gyilkos ellenségek.
Miután Cass a rend csapdájába kerül, Falco – mint egyetlen reménye a szabadulásra – ismét felbukkan. De mint kiderül, Lucának is megvan a maga megdöbbentő terve.
Hajdani zsoldosok és ravasz varázslók, okos kurtizánok és bosszúszomjas gyilkosok. Senkiben sem bízhatsz. Az Örök Rózsa titkai trilógia lélegzetelállítóan izgalmas befejező részében Cassnak szembe kell néznie a renddel, és egyszer s mindenkorra döntenie kell a sorsáról. Ki fog vele együtt szállni, amikor végül megtalálja a szárnyait?
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Camilla Läckberg: A toronyőr (Fjällbacka 7.)
Egy nyár eleji éjszakán Annie Wester bepattan a kocsijába, a keze a kormányon csupa vér. A kisfiával az egyetlen biztonságos helyre hajt, amit ismer: a Fjällbacka partjainál húzódó Grskär szigetére. Nem érdekli, hogy a szóbeszéd úgy tartja, hogy ott, a gyönyörű, ódon világítótorony árnyékában kísértetek tanyáznak.
Mats Sverin, a nő kamaszkori szerelme szintén nemrég költözött vissza Fjällbackába, s meg is látogatja Annie-t a szigeten. Ám a férfit másnap holtan találják a lakásában. A Patrik Hedström vezette nyomozás igen hamar elakad, mert noha Matsot mindenki szerette, senki nem ismerte igazán. Miért nem beszélt soha a magánéletéről? Mit rejtegetett? Patrik és csapata erejét megfeszítve dolgozik a bűntény felgöngyölítésén, és szép lassan hátborzongató titkokra derül fény…

Első könyvem az írónőtől, amiben csalódtam. Nekem kicsit sok volt a sok különböző szál, ráadásul az eddigi könyveitől eltérően ebben nem éreztem, hogy egy kerek egész lenne a sztori, nem került minden a helyére sajnos. Korábban a múltbéli szálról mindig kiderült, hatással van a jelenre, most ez elmaradt, nem derült ki pontosan, mi lett a régi toronyőrrel, nejével és gyerekével, meg a szeretőjével. Annie és Sam, hát ha nem is az első kanyarban, de hamar rájöttem, mi van Sammel - ez sem volt jellemző eddig, mindig csak kapkodtam a fejem meglepetésemben. Remélem, lesz következő rész és jobb lesz, mint ez volt.


Kara Thomas: The Darkest Corners
The Darkest Corners is a psychological thriller about the lies little girls tell, and the deadly truths those lies become.
There are ghosts around every corner in Fayette, Pennsylvania. Tessa left when she was nine and has been trying ever since not to think about it after what happened there that last summer. Memories of things so dark will burn themselves into your mind if you let them.
Callie never left. She moved to another house, so she doesn’t have to walk those same halls, but then Callie always was the stronger one. She can handle staring into the faces of her demons—and if she parties hard enough, maybe one day they’ll disappear for good.
Tessa and Callie have never talked about what they saw that night. After the trial, Callie drifted and Tessa moved, and childhood friends just have a way of losing touch.
But ever since she left, Tessa has had questions. Things have never quite added up. And now she has to go back to Fayette—to Wyatt Stokes, sitting on death row; to Lori Cawley, Callie’s dead cousin; and to the one other person who may be hiding the truth.
Only the closer Tessa gets to the truth, the closer she gets to a killer—and this time, it won’t be so easy to run away.

Végre egy jó krimi, zseniális volt. Jellemábrázolásból csillagos ötös, mindenki alaposan kidolgozott, éppúgy ahogy a történet. Én nem találtam benne logikátlanságot, meglepetés meglepetés hátán, időnként muszáj volt felhördülnöm. Amikor azt hittem, vége, került bele még egy akkora csavar, hogy ihajj. Érdemes elolvasni.
 

bannam

Állandó Tag
Állandó Tag
J.R.Ward: Dobbanó szívek.
Hháát:cool2:. Elolvastam mégegyszer nem fogom. Nem volt rossz, de, sok helyen előre lapoztam, hogy haladjon a történet, lovasember létemre szappanoperásnak éreztem. Nekem nem jött át és nem jött be. :(
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére