2. Pénzügyi műveltség fejlesztése: könyvek,hanganyagok le-és feltöltések

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

kittike17

Állandó Tag
Állandó Tag
Brian Tracy, Kiyosaki, sőt Napoleon Hill könyvem is van több. Folyamatosan tanulom a marketinget, olvasok magyar és idegennyelvű blogokat, könyveket, próbálok hozzájutni anyagokhoz. Többet is foglalkozom ezzel, mint kellene.... Persze lehet kérdezni, hogy mi kell, mi az elég, miből mit lehet és hogyan felépíteni. Nem vagyok marketinges, valószínű nem is leszek, de érdekel, ezért csinálom. Kell, hogy legyen rálátásom a dolgokra. Viszont ez mellett itt a saját szakmám, most kapom kézhez a másoddiplomám, amivel indulni szeretnék. Nekem elsősorban abban kell most fejlődnöm és továbbképeznem magam. Nem webshopot fogok üzemeltetni, nem terméket fogok eladni, mégis, vannak olyan terveim és céljaim, amihez úgy érzem muszáj kitanulnom azt, amiről beszélsz. Hogy nem pont Vida Ágitól? Valószínű. Az, hogy ránézek az anyagaira, azt hiszem bocsánatos "bűn". Ő is egy szín a palettán...
Ő nem a vérprofi, marketinges "nagyágyúk" piacára specializálta magát, olyanból van sok... hanem ugye a kisgyermekes anyukák réspiacát célozta, ahol tudtommal legalábbis, nincs vetélytársa. Hogy 300-an gazdagodtak meg? Hmm, nos szerintem utópia lenne azt képzelni, hogy lehetünk a 10 millió gazdag és sikeres vállalkozó országa. Nyilván nem. Van akinek összejön, van akinek nem. Van aki tud némi plusz bevételre szert tenni GYED mellett, van aki nem... és mindenki abból és úgy él, ahogy tud. Egy kismamát, aki pl. a saját készítésű akármijét szeretné árulni, nem lehet összehasonlítani a "több vasat a tűzben tartó", nagystílű vállalkozóval. Nem ugyan az a kategória. Ez olyan, mintha csak BMW-t (Ferrarit, Jaguárt...) gyártanának, Suzukit pl. meg nem, mert na...
A piac nagy, és minden szegmensének meg van a maga igénye. Kellenek emberek, akik ezeket kiszolgálják. Mivel van kereslet, nyilván van kínálat... ennyi tanulás után tudnod kell ezt. :p

Ui.: Vetettem egy pillantást P.J.A. oldalára... tényleg egyet. Azt kell mondjam, hogy aki egy kicsit is nézelődik a "marketingguruk" világában, az két mp. alatt átlátja, hogy ő is ugyanazt csinálja, ugyanazokkal a trükkökkel próbál eladni, bevételhez jutni, mint a másik 12. Az emberek nem hülyék, előbb-utóbb átlátják ezt, és eljön (vagy vissza) az az idő, amikor a mindenféle "csodamarketing" helyett újra azért vesznek meg egy könyvet 3000 Ft-ért mert megéri nekik, nem azért, mert 1 Ft (+ x a szállítási költség).

Belenéztem egy videójába is... tipikus "amcsi" stílus, látszik, hogy hol és kitől tanul. (Az anyagait nyilván nem vettem meg, nem tudok róluk nyilatkozni. Lehetnek hasznosak.)

Úgy érzem, hogy a 10 millió gazdag, sikeres vállalkozó országa nem lehetünk, de a 10 millió coaché és tréneré igen... :/ Olyan emberek osztják az észt különböző témákban, amikről fogalmuk sincs, csak épp nagyon jó a "beszélőkéjük" és írtak egy "bestsellert". (Nem P.J.A.-ról beszélek.)

Ettől függetlenül, ha nincs EGY anyagod, de van SOK, nyugodtan küldd át, nem ugrom el előlük. :)
 

tamara7908

Állandó Tag
Állandó Tag
De 300-an sem gazdagodtak meg általa. 1% Ennél többen meggazdagodtak, akik nem a tanítványai.
Az a kérdés, hogy a több száz vagy ezer vevője meggazdagodott-e ezzel?

Nem akartam beleszólni, mert nem velem "beszélgettél", de ha fogalmad sincs, hogy Vida Ági mit tanít, akkor hogyan minősítheted?
Ő (szerintem) soha nem azt ígérte, hogy segít meggazdagodni. Ő abban segít, hogy elindulhassanak egy vállalkozással azok is, akik amúgy soha nem mernének belevágni. Segít letenni az alapokat és rendszerbe foglalni a tudnivalókat.
Igen, kicsit "hebehurgya", meg fura a stílusa, de akinek ez nem jön be, az nyilván nem követi.
Egyébként nem hiszem, hogy találsz a magyar "guruk" között olyat, aki feltalálta a spanyol viaszt. Mind innen-onnan összeszedett tudásból dolgozik, ki jobban, ki kevésbé.
PJA-ról inkább nem nyilatkoznék, mert ugyan nem rossz, de már elrugaszkodott volna a földtől.

Mellesleg én semmi pénzért nem használnék Outlookot, mert lehet, mert számomra amilyen drága, olyan használhatatlan. És ha jól emlékszem, az a bizonyos cikk, amit említesz az ingyenes lehetőségekről szólt, és nem nagyvállalatoknak, hanem kevés pénzből vállalkozást indítóknak.
 

Felhasznalo8

Állandó Tag
Állandó Tag
Brian Tracy, Kiyosaki, sőt Napoleon Hill könyvem is van több. Folyamatosan tanulom a marketinget, olvasok magyar és idegennyelvű blogokat, könyveket, próbálok hozzájutni anyagokhoz. Többet is foglalkozom ezzel, mint kellene....
Ettől függetlenül, ha nincs EGY anyagod, de van SOK, nyugodtan küldd át, nem ugrom el előlük. :)
Igazad van, Tamásnak is igaza van, nekem egyszerűen nem jön be, ha valaki kijelent dolgokat, amik nem úgy vannak. Outlookból mára elég ennyi, azt hiszem.
Az anyagaim legtöbbje innen van (örök hála a canadahun felhasználóinak). Megosztottam mindent, amit máshol találtam és ide valóan hasznosnak találtam. A mega.co.nz most nehezen jön be, de ha tudom, megosztom az összes anyagot egyben!
Írtam, hogy nem beszéllek le róla, nem baj, ha megismerünk több féle tanítást. Sokan mondják, hogy 100 könyvet kell elolvasni, hogy 10 jót olvassunk, szerintem is.
Mindemellett fenntartom a véleményemet, hogy csinálni kell, próbálkozni, újra, újra, tanulni, csinálni, tanulni, csinálni...
Egy észrevételem azért van neked: Döntsd el, hogy a diplomás állásokban hiszel, vagy a saját vállalkozásban, mert a 2 üti egymást. Ahogy Kiyosaki mondta: Az állással az a baj, hogy "áll"-lás. Azaz egy helyben állunk. "Az állással az a baj, hogy útját állja a meggazdagodásnak."
Hosszú és eredményes életet! ;-)

Kiyosaki: Visszavonulni fiatalon és gazdagon:
[HIDE]
http://en.calameo.com/books/000525237428f447c5c93
[/HIDE]
 
Utoljára módosítva:

Felhasznalo8

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem akartam beleszólni, mert nem velem "beszélgettél", de ha fogalmad sincs, hogy Vida Ági mit tanít, akkor hogyan minősítheted?
Szerintem nem minősítettem, csak leírtam, hogy mit csinál. (Mint ahogy az angol konyhát jellemezte valaki: Tegyünk fel egy nagy fazék vizet a tűzre, dobjunk bele ezt-azt, és kész az ebéd;-)
 
Utoljára módosítva:

kittike17

Állandó Tag
Állandó Tag
Hozzájutottam Vida Ági pár anyagához, most már úgy tudok nyilatkozni, hogy láttam is. :) Nagyon kezdőknek való anyag, nem ad többet, mint amire ki lett találva. Az általa megcélzott réspiacnak megfelel, arra amire...

Nem hiszek a diplomás állásokban (bár így ez sem igaz, mert ha mindenki vállalkozna... vagy ha mindenki diplomás lenne... nem folytatom, szerintem tudjuk miről beszélek), mert ahogy a mondás tartja, ha dolgozol nem érsz rá pénzt keresni. :) Viszont a diplomám nélkül nem kezdhetem el. Jogi következményei lennének. :)

A csatolt könyvet el fogom olvasni és minden jót neked is. :)
 

jgolan

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyszer régebben ezt már megosztottam, de most fent van az új, bővített verzió.

Eyn-Belsoszo(kicsi).jpg

Miért születtél?
Minden világok legtökéletesebbike
Rólad szól ez az írás
Az erős jellem
Az élet, mint játék
3 lépés a teljes önmegvalósításhoz
Sikerelv gyakorlatba ültetett megvalósítása

Innen lehet letölteni:

http://www.eyn.hu/letoltesek/
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére