Gyermek és ifjúsági könyvek III.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

atus71

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia, mindenki!

Talán nem érdeklődöm rossz helyen...
:)
Keresem
Vlagyimir Zseleznyikov:
Bocsáss meg, madárijesztő
c. munkáját...
Ha lehet, olvasható., szöveges dokumentumban tegyétek közzé, de ha véletlenül az 1988-ban felvett rádió-változat találtatik meg, az is klassz lenne!

üdv:

Atus71
 

vira69

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek keri ,ha valaki feltoltene Bajzath Maria Mesefoglalkozasok gyujtemenye 1-pedagogusoknak konyvet.
Koszonom szepen
 

Piroska49

Állandó Tag
Állandó Tag
Csehov
covers_247891.jpg


KASTANKA
1960 pdf



A történet elején Kastanka, a fiatal kutyalány gazdájával, Luka Alekszandrics asztalossal sétálni indul. A városi forgatagban azonban elveszíti őt, s egyedül marad a sötét és hideg utcán. Ám egy arra sétáló titokzatos, idegen úr rátalál és hazaviszi. Ettől kezdve Kastanka élete megváltozik. A lakásban új barátokat ismer meg: Iván Ivanicsot, a kissé buta és „szereplési vágytól túlfűtött" gúnárt, a büszke és arisztokratikus Fjodor Tyimofejics macskát, és Gavrila Ivanovna Röf-röf kisasszonyt.
Hamarosan kiderül az is, hogy a társaság, ahová csöppent, esténként cirkuszi számokat ad elő az idegen úrral. Kastankát szórakoztatják a különböző cirkuszi mutatványok. Az új helyen mindenki kedvesen bánik vele, sőt az ő rendkívüli tehetségére is fény derül; azonban valami mégis hiányzik számára. Álmaiban sokszor egy kisfiú és egy asztalos tűnik fel, akikhez visszavágyik.
 

Csatolások

  • Csehov.pdf
    1.2 MB · Olvasás: 203
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére