Egyetlen ország mentheti meg a világot Kim Dzsongun atomviharától

Ha tíz kilotonna hasadóanyag felrobban Észak-Koreában, egy világ hördül fel. Aztán szankciókat hoz, amik nem érnek semmit. Van egy bökkenő, ami miatt egyelőre nem hamvad el a világ a gombafelhőben. Ezt a bökkenőt úgy hívják, hogy Kína.

Ugyanis amíg rajta tartja a láncot Kim Dzsongunon, senkinek sem kell aggódnia, még Dél-Koreában sem. A kétoldalú kereskedelem és az USA-tól való közös félelem meg fogja őrizni a jelenlegi feszült helyzetet, de a békét is, szóval még ne költsük óvóhelyre a párnacihába félretett államkötvényeket.

Kim Dzsongun lételeme, hogy hallasson magáról. Valahogy be kell kerülnie a hírekbe, kicsit úgy működik diktátorként, mint egy Való Világ-szereplő. Ha kedve szottyan, sípályát építtet leszerelt osztrák síliftekből, ha úgy akarja, sörfesztivált rendez Phenjanban (tudta, hogy amúgy kb. Pjongjang lenne a helyes kiejtés?) vagy esetleg betiltja a szarkazmust. Amikor a világ ezekre a totális őrületekre is kézlegyintéssel válaszol,

akkor pedig felrobbant egy atombombát.

Az észak-koreai hadsereg ugyanis szeptember 9-én elvégezte sorban ötödik nukleáris tesztrobbantását az ország északkeleti, amúgy épp halálos áradás sújtotta részén (Punggje-ri környékén, ld. térkép), ami az eddigi legerősebb volt: 5,3-as földrengést okozott a Richter-skála szerint. Ez a Quartznak nyilatkozó szakértők szerint 10 kilotonnás bomba lehetett, kb. akkora, mint az 1945-ös hirosimai.

A büszke bejelentés a szokásos dominóeffektet indította el: minden szomszédos ország megijedt és határozottan elítélte, a leginkább fenyegetett dél-koreaiak pedig – ugyan nem hivatalos úton, hanem egy névtelenül nyilatkozó tiszt által -, de szokatlanul keményen beszóltak Észak-Korea vezérének. Válaszukban az állt, hogy ugyan egyetlen atomtöltetük sincs, amivel gombafelhőbe fullaszthatnák Phenjant, de van annyi ballisztikus rakétájuk, amivel porrá lőhetik a fővárost és a főbb katonai célpontokat.

Erre Pekingben se bólintottak
Az észak-koreai hírek – pláne a távolság miatt – ritkán érik el az európai ingerküszöböt, de az tény, hogy ez volt az eddigi legnagyobb tesztrobbantás, ami még földrengést is okozott és eléggé ijesztően hatott. Ahogy a dél-koreai vezetés ritka kemény odamondása is. De ahogy a menekültválságnál vagy az oroszok játszmáinál, itt sem egyszerű kibogozni a szálakat, amikbe a két Korea mellett Japán, Oroszország, Kína és az Egyesült Államok is belegabalyodott. Eközben Punggje-rinél már készen állnak a következő robbantásra.

Kína szerepe talán a legfontosabb az egész ügyben. Miközben azt szeretnék, hogy a Kim-dinasztia rendszere a poszt-maói mintát követve a kereskedelem és technológiai fejlődés útján juhászodna meg, Kim Dzsongun erre nem sok hajlandóságot mutat. 2006 óta robbantgatnak és bővítik az ENSZ által tiltott ballisztikusrakéta-programot (csak idén ez volt a harmadik nukleáris kísérletük). Kínának ez nem tetszik, nem akar egy agresszor szomszédot, hétfőn már Pekingbe is rendelték Ri Jong-ho észak-koreai külügyminisztert.

Fusizás, seftelés, csencselés
Kína ugyan elítél és behívogat, de a legtöbb forrás és szakértő egyetért abban, hogy nem fog odapörkölni a harmadik generációs Kim Dzsongunnak. Az ABC ausztrál lap helyszíni oknyomozása elég jól megvilágította, miért nem. Kimentek három napra Északkelet-Kínába, a koreai határon fekvő Dandong határvárosba. A túlparttal egy szakadt, egysávos és egy vadi új, félmilliárd dolláros, négysávos híd köti össze Dandongot. Még csak a régi híd üzemel, azon az ABC egy óra alatt száz kamiont látott átkelni. Az áruszállítókat senki sem ellenőrizte, pedig az Észak-Korea elleni szankciókat be kéne tartaniuk, a rezsim nem kaphat se luxuscikkeket, se hadianyagot.

És ez a kulcs az egészben, a jelenlegi rendszerrel mindenki jól jár: Kína egy csomó pénzt kasszíroz, Észak-Korea pedig szemet huny polgárai seftelése felett. Az egyik félnek a zsebe, a másiknak a gyomra (meg a járművei tankja) telítődik.

Pekingnek emellett érdeke a status quo fenntartása is: egy Dél-Korea vezette újraegyesítés Hszi Csinping kínai elnök rémálmaiban kerül maximum elő, mivel Dél-Korea tele van amerikai katonával. Ráadásul egy hirtelen egyesítés felrobbantaná a társadalmi feszültségeket, Kína felé menekültek milliói indulnának meg, súlyosabb válságot okozva, mint Basar el-Aszad tette Szíriában. A cél egyértelmű: lassan rá kell venni az észak-koreai diktátort, hogy hagyjanak fel az egész atomőrülettel és lassan nyissanak gazdaságilag, amíg a fokozatosan beszivárgó piacgazdaság fel nem hozza annyira az országot, hogy ne kelljen masszív hadsereg neki az életben maradáshoz.

Észak-koreai melósok a lengyel szárazdokkokban
Az egész észak-koreai kérdésnek van még egy érdekes és fontos mellékszála: a vendégmunkások vagy kényszermunkások. Kb. 50-100 ezer embert dolgoztat kemény valutáért zömmel Kínában és Oroszországban Kim Dzsongun rendszere. A ruhaipar, az építkezések és a faipar szívják fel a legtöbb embert, de változatos munkakörökben Kambodzsától, Namíbián, Líbián át Katarig voltak hírek (itt focistadion építettek a vb-re) dolgozókról, akik átlag három évre mennek ki.

A Washington Post járt egy kínai ruhagyárban: a szigorúan ellenőrzött észak-koreai munkások bérének kétharmada megy a vezérnek, a többi az övék lesz. Kimozdulniuk alig szabad, a gyárban laknak és heti egyszer mehetnek piacozni. Az egészben egy pozitívum van: észak-koreaiak tömege látjs, mennyivel jobb hely a külvilág, ráadásul hazatérve a megtakarított pénzből kis vállalkozásokat indíthatnak.

Évi 300 millió dollár folyik be így Kim Dzsongunnak, Dél-Korea és az USA most azon dolgozik a háttérben, hogy egy cent se menjen. A fogadó országoknál lobbiznak, hogy kitiltsák őket, ne kapjanak munkavállalási vízumot. Nem csak harmadik világbeli országok élnek az olcsó munkaerővel: még az EU-tag Máltáról is hazaküldtek 20 észak-koreait nemrég, a lengyelek a januári atomteszt után tiltották meg 156 észak-koreainak, hogy ott dolgozzon. (Megkerestük a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot, valamint Dél-Korea budapesti nagykövetségét is, tudnak-e hazánkban dolgozó észak-koreaiakról, cikkünk megjelenéséig azonban nem érkezett válasz.)

A béna kacsák popzenével üzennek
Az Egyesült Államok jelenleg többszörösen béna kacsa. Van egy leköszönő elnöke és egy szoros választási kampánya, szóval radikális lépést most biztos nem fog tenni. Reménykedhet abban, hogy legalább befagyasztani sikerül a programot és Phenjan nem kezd el az atommal üzletelni, pl. Pakisztán, Irán vagy Szíria felé. Jelenleg az adhat még okot a reményre, hogy Észak-Korea csak fix helyekről tud rakétákat indítani a szárazföldről, éghető üzemanyaggal. Egy ilyen kilövést az USA könnyen lefülel műholdakkal, és a rakétapajzzsal likvidálja az ellenséges rakétát (a Thaad rövidítésű pajzs dél-koreai elemeit mondjuk pont Kína támadja, szerintük ellenük irányul Észak-Korea helyett). Szóval baj akkor lesz, ha Phenjannak mozgatható kilövőhelye lesz, vagy ha tengeralattjáróról ki tudnak lőni ballisztikus rakétát.

Dél-Koreában szintén választások lesznek jövőre, de ők keményebben beleálltak a párbajba és visszaüzentek. De nemcsak névtelen katonatisztekkel, hanem hangszórókkal is. Bevett gyakorlat a két ország között, hogy a tűzszüneti vonalra (ami az évek alatt államhatárrá nemesedett) kitesznek hatalmas hangszórókat és ellenséges propagandát üvöltetnek. Dél-Korea ezúttal is így reagált: 32 kilométer mélyen tudják ellenséges területre sugározni a demokráciát dicsőítő, Kim Dzsongunt alázó propagandát, időjárást, híreket, na meg koreai könnyűzenét, k-popot

Szóval amíg áll a stabil Kína a szomszédban, addig nem lesz se radikális rendszerváltás, se atomháború a Koreai-félszigeten, na meg a fél világon. Kim Dzsongun is tisztában van vele, hogy ha kilövi a meglévő 10-12 nukleáris robbanófejét, mire észlelné a becsapódást, már földig rombolnák az országát. Viszont ha van elrettentő erő, senki se fog szórakozni Kim Dzsongunnal. Vagy ahogy az atomfegyver híján elbukott Szaddám Husszeinre és Moammer Kadhafira hivatkozó észak-koreai állami média harsogta:

A történelem bizonyítja, hogy az erőteljes nukleáris elrettentés a legerősebb, nagyra becsült kardként szolgál a kívülállók agressziójának elgáncsolására.

24.


del-korea-1024x673.jpg
 
Nem akarásnak nyögés a vége.
Ha beavatkoznak akkor ott is menekült tömegek indulhatnak meg....
Mi lesz a atombomba robbanás történik és a gombafelhő kína felé sodródik? Jönnek majd a menekültek nem százezren hanem több millioan.
Vagyis marad a várakozás. Kivárásra játszik mindenki.
 
Szervusztok ,
tudomásom szerint nemcsak Kina , hanem a Demokratikus Dél-Korea is dolgoztatt és méghozzá Észak-Koreában ottani dolgozokat egy ugynevezett "vám mentes területen" vagy ezt a cikk irója nemtudja ?? Az a dél-koreai rakéta védöpajzs , hasonló mint az Europába telepitett -Irán elleni .:hurra::hurra:
 
Ha tíz kilotonna hasadóanyag felrobban

Csak halkan jegyzem meg, hogy ennek így semmi értelme. A kilotonna a robbanás erejének mértékegysége, nem a robbanást előidéző anyagnak a mennyisége... Csak egy példa: a Little Boy, amit Hirosimára dobtak le 64 kiló dúsított urániumot tartalmazott (ennek 20%-ban játszódott le a hasadás) és 15 kilotonna volt a robbanás ereje. Vagyis 15 ezer tonna TNT-nek megfelelő erejű volt. 15 ezer tonna hasadóanyag felrobbanásával valószínű a Földet is hasadóvá lehetne tenni...A világ teljes nukleáris arzenáljában lévő robbanóanyag összmennyisége kb. 400 tonna. Hol van az a 15 ezertől?
 
Szervusztok ,
de akkor senkisem háborodik fel , ha az ugynevezett" atom hatalmak" robbantgatnak ?? Amugy gondolom Észak-Korea is csak pont azért épitett atombombát mint Pakisztán és Izrael is , hogy a "jó szomszédok" tudják , hogy neki ilyen is van és használni is fogja ha szüksége lesz reá.
 
"Az észak-koreai hadsereg ugyanis szeptember 9-én elvégezte sorban ötödik nukleáris tesztrobbantását az ország északkeleti részén"

Remélem ott volt személyesen és a gyerekeivel s az első sorból figyelte az eredményt.

Gratulálok!
B*sszuk még jobban tönkre a földet nukleáris tesztrobbantásokkal!
Vezetőként b*sszunk a "pór" nép egészségügyi állapotára, had legyen az összes rákos... hiszen a gyógyszergyártó cégeknek is meg kell élniük valamiből


Oh, sors, isten vagy bármi. Kérlek adj egy külön bolygót azon embercsoportnak, aki nem akarnak sem háborúzni egymással, sem kíséreti atomrobbantásokat végezni, azoknak akik tisztelik az élőlényeket, növényeket és egymást is, akik nem pazarolnak, akik megbecsülik azt amijük van, akik nem irigykednek egymásra, akik segítik egymást, és nem élnek vissza a másik ember bizalmával,

...akik nem építenek kisvasutat a szülőfalujukban, miközben a pór nép éhezik, és eü.-i ellátására sem jut semmi már, akik nemzeti bank vezetőjeként nem herdálja más befizetett adóforintjait.... és még folytathatnám.
 
Szervusztok ,
de akkor senkisem háborodik fel , ha az ugynevezett" atom hatalmak" robbantgatnak ?? Amugy gondolom Észak-Korea is csak pont azért épitett atombombát mint Pakisztán és Izrael is , hogy a "jó szomszédok" tudják , hogy neki ilyen is van és használni is fogja ha szüksége lesz reá.
Az úgynevezett nagyhatalmak nem robbantgatnak, mert aláírtak egy szerződést. Az USA utoljára 1992-ben, a szovjetek 1990-ben, a britek 1991-ben, a kínaiak és a franciák 1996-ban hajtottak végre tesztrobbantást. India és Pakisztán 1998-ban. Senki más nem tesztelt atomot soha (Izreal sem). Az észak-koreaiak pedig 2006 és 2016 között 5x.

B*sszuk még jobban tönkre a földet nukleáris tesztrobbantásokkal!
Vezetőként b*sszunk a "pór" nép egészségügyi állapotára, had legyen az összes rákos... hiszen a gyógyszergyártó cégeknek is meg kell élniük valamiből
Legalább annyit megtettek, hogy föld alatt robbantottak. Így az egészségre nem lesz túl nagy hatása, legalább is sugárzásnak. Más kérdés, hogy egy véletlen földrengés azért nagyon ártalmas tud lenni az egészségre.
 
Szervusz Viktorvacendak ,
huu , Te . Hány szerzödést is irtak már alá ezzek a maguk kinevezte nagyhatalmak ?! Aztán hányat is nemtartottak be ? Hagyjuk inkább Jolánkát ! Gondolod már ne ugy tenne a helyében , hiszen valakik állandó jelleggel hadgyakorlatot tartanak ott vagy a határ mentén vagy tengeren .
 
"Az észak-koreai hadsereg ugyanis szeptember 9-én elvégezte sorban ötödik nukleáris tesztrobbantását az ország északkeleti részén"

Remélem ott volt személyesen és a gyerekeivel s az első sorból figyelte az eredményt.

Gratulálok!
B*sszuk még jobban tönkre a földet nukleáris tesztrobbantásokkal!
Vezetőként b*sszunk a "pór" nép egészségügyi állapotára, had legyen az összes rákos... hiszen a gyógyszergyártó cégeknek is meg kell élniük valamiből


Oh, sors, isten vagy bármi. Kérlek adj egy külön bolygót azon embercsoportnak, aki nem akarnak sem háborúzni egymással, sem kíséreti atomrobbantásokat végezni, azoknak akik tisztelik az élőlényeket, növényeket és egymást is, akik nem pazarolnak, akik megbecsülik azt amijük van, akik nem irigykednek egymásra, akik segítik egymást, és nem élnek vissza a másik ember bizalmával,

...akik nem építenek kisvasutat a szülőfalujukban, miközben a pór nép éhezik, és eü.-i ellátására sem jut semmi már, akik nemzeti bank vezetőjeként nem herdálja más befizetett adóforintjait.... és még folytathatnám.
ÁMEN!
 
Ha tíz kilotonna hasadóanyag felrobban Észak-Koreában, egy világ hördül fel. Aztán szankciókat hoz, amik nem érnek semmit. Van egy bökkenő, ami miatt egyelőre nem hamvad el a világ a gombafelhőben. Ezt a bökkenőt úgy hívják, hogy Kína.

Ugyanis amíg rajta tartja a láncot Kim Dzsongunon, senkinek sem kell aggódnia, még Dél-Koreában sem. A kétoldalú kereskedelem és az USA-tól való közös félelem meg fogja őrizni a jelenlegi feszült helyzetet, de a békét is, szóval még ne költsük óvóhelyre a párnacihába félretett államkötvényeket.

Kim Dzsongun lételeme, hogy hallasson magáról. Valahogy be kell kerülnie a hírekbe, kicsit úgy működik diktátorként, mint egy Való Világ-szereplő. Ha kedve szottyan, sípályát építtet leszerelt osztrák síliftekből, ha úgy akarja, sörfesztivált rendez Phenjanban (tudta, hogy amúgy kb. Pjongjang lenne a helyes kiejtés?) vagy esetleg betiltja a szarkazmust. Amikor a világ ezekre a totális őrületekre is kézlegyintéssel válaszol,

akkor pedig felrobbant egy atombombát.

Az észak-koreai hadsereg ugyanis szeptember 9-én elvégezte sorban ötödik nukleáris tesztrobbantását az ország északkeleti, amúgy épp halálos áradás sújtotta részén (Punggje-ri környékén, ld. térkép), ami az eddigi legerősebb volt: 5,3-as földrengést okozott a Richter-skála szerint. Ez a Quartznak nyilatkozó szakértők szerint 10 kilotonnás bomba lehetett, kb. akkora, mint az 1945-ös hirosimai.

A büszke bejelentés a szokásos dominóeffektet indította el: minden szomszédos ország megijedt és határozottan elítélte, a leginkább fenyegetett dél-koreaiak pedig – ugyan nem hivatalos úton, hanem egy névtelenül nyilatkozó tiszt által -, de szokatlanul keményen beszóltak Észak-Korea vezérének. Válaszukban az állt, hogy ugyan egyetlen atomtöltetük sincs, amivel gombafelhőbe fullaszthatnák Phenjant, de van annyi ballisztikus rakétájuk, amivel porrá lőhetik a fővárost és a főbb katonai célpontokat.

Erre Pekingben se bólintottak
Az észak-koreai hírek – pláne a távolság miatt – ritkán érik el az európai ingerküszöböt, de az tény, hogy ez volt az eddigi legnagyobb tesztrobbantás, ami még földrengést is okozott és eléggé ijesztően hatott. Ahogy a dél-koreai vezetés ritka kemény odamondása is. De ahogy a menekültválságnál vagy az oroszok játszmáinál, itt sem egyszerű kibogozni a szálakat, amikbe a két Korea mellett Japán, Oroszország, Kína és az Egyesült Államok is belegabalyodott. Eközben Punggje-rinél már készen állnak a következő robbantásra.

Kína szerepe talán a legfontosabb az egész ügyben. Miközben azt szeretnék, hogy a Kim-dinasztia rendszere a poszt-maói mintát követve a kereskedelem és technológiai fejlődés útján juhászodna meg, Kim Dzsongun erre nem sok hajlandóságot mutat. 2006 óta robbantgatnak és bővítik az ENSZ által tiltott ballisztikusrakéta-programot (csak idén ez volt a harmadik nukleáris kísérletük). Kínának ez nem tetszik, nem akar egy agresszor szomszédot, hétfőn már Pekingbe is rendelték Ri Jong-ho észak-koreai külügyminisztert.

Fusizás, seftelés, csencselés
Kína ugyan elítél és behívogat, de a legtöbb forrás és szakértő egyetért abban, hogy nem fog odapörkölni a harmadik generációs Kim Dzsongunnak. Az ABC ausztrál lap helyszíni oknyomozása elég jól megvilágította, miért nem. Kimentek három napra Északkelet-Kínába, a koreai határon fekvő Dandong határvárosba. A túlparttal egy szakadt, egysávos és egy vadi új, félmilliárd dolláros, négysávos híd köti össze Dandongot. Még csak a régi híd üzemel, azon az ABC egy óra alatt száz kamiont látott átkelni. Az áruszállítókat senki sem ellenőrizte, pedig az Észak-Korea elleni szankciókat be kéne tartaniuk, a rezsim nem kaphat se luxuscikkeket, se hadianyagot.

És ez a kulcs az egészben, a jelenlegi rendszerrel mindenki jól jár: Kína egy csomó pénzt kasszíroz, Észak-Korea pedig szemet huny polgárai seftelése felett. Az egyik félnek a zsebe, a másiknak a gyomra (meg a járművei tankja) telítődik.

Pekingnek emellett érdeke a status quo fenntartása is: egy Dél-Korea vezette újraegyesítés Hszi Csinping kínai elnök rémálmaiban kerül maximum elő, mivel Dél-Korea tele van amerikai katonával. Ráadásul egy hirtelen egyesítés felrobbantaná a társadalmi feszültségeket, Kína felé menekültek milliói indulnának meg, súlyosabb válságot okozva, mint Basar el-Aszad tette Szíriában. A cél egyértelmű: lassan rá kell venni az észak-koreai diktátort, hogy hagyjanak fel az egész atomőrülettel és lassan nyissanak gazdaságilag, amíg a fokozatosan beszivárgó piacgazdaság fel nem hozza annyira az országot, hogy ne kelljen masszív hadsereg neki az életben maradáshoz.

Észak-koreai melósok a lengyel szárazdokkokban
Az egész észak-koreai kérdésnek van még egy érdekes és fontos mellékszála: a vendégmunkások vagy kényszermunkások. Kb. 50-100 ezer embert dolgoztat kemény valutáért zömmel Kínában és Oroszországban Kim Dzsongun rendszere. A ruhaipar, az építkezések és a faipar szívják fel a legtöbb embert, de változatos munkakörökben Kambodzsától, Namíbián, Líbián át Katarig voltak hírek (itt focistadion építettek a vb-re) dolgozókról, akik átlag három évre mennek ki.

A Washington Post járt egy kínai ruhagyárban: a szigorúan ellenőrzött észak-koreai munkások bérének kétharmada megy a vezérnek, a többi az övék lesz. Kimozdulniuk alig szabad, a gyárban laknak és heti egyszer mehetnek piacozni. Az egészben egy pozitívum van: észak-koreaiak tömege látjs, mennyivel jobb hely a külvilág, ráadásul hazatérve a megtakarított pénzből kis vállalkozásokat indíthatnak.

Évi 300 millió dollár folyik be így Kim Dzsongunnak, Dél-Korea és az USA most azon dolgozik a háttérben, hogy egy cent se menjen. A fogadó országoknál lobbiznak, hogy kitiltsák őket, ne kapjanak munkavállalási vízumot. Nem csak harmadik világbeli országok élnek az olcsó munkaerővel: még az EU-tag Máltáról is hazaküldtek 20 észak-koreait nemrég, a lengyelek a januári atomteszt után tiltották meg 156 észak-koreainak, hogy ott dolgozzon. (Megkerestük a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot, valamint Dél-Korea budapesti nagykövetségét is, tudnak-e hazánkban dolgozó észak-koreaiakról, cikkünk megjelenéséig azonban nem érkezett válasz.)

A béna kacsák popzenével üzennek
Az Egyesült Államok jelenleg többszörösen béna kacsa. Van egy leköszönő elnöke és egy szoros választási kampánya, szóval radikális lépést most biztos nem fog tenni. Reménykedhet abban, hogy legalább befagyasztani sikerül a programot és Phenjan nem kezd el az atommal üzletelni, pl. Pakisztán, Irán vagy Szíria felé. Jelenleg az adhat még okot a reményre, hogy Észak-Korea csak fix helyekről tud rakétákat indítani a szárazföldről, éghető üzemanyaggal. Egy ilyen kilövést az USA könnyen lefülel műholdakkal, és a rakétapajzzsal likvidálja az ellenséges rakétát (a Thaad rövidítésű pajzs dél-koreai elemeit mondjuk pont Kína támadja, szerintük ellenük irányul Észak-Korea helyett). Szóval baj akkor lesz, ha Phenjannak mozgatható kilövőhelye lesz, vagy ha tengeralattjáróról ki tudnak lőni ballisztikus rakétát.

Dél-Koreában szintén választások lesznek jövőre, de ők keményebben beleálltak a párbajba és visszaüzentek. De nemcsak névtelen katonatisztekkel, hanem hangszórókkal is. Bevett gyakorlat a két ország között, hogy a tűzszüneti vonalra (ami az évek alatt államhatárrá nemesedett) kitesznek hatalmas hangszórókat és ellenséges propagandát üvöltetnek. Dél-Korea ezúttal is így reagált: 32 kilométer mélyen tudják ellenséges területre sugározni a demokráciát dicsőítő, Kim Dzsongunt alázó propagandát, időjárást, híreket, na meg koreai könnyűzenét, k-popot

Szóval amíg áll a stabil Kína a szomszédban, addig nem lesz se radikális rendszerváltás, se atomháború a Koreai-félszigeten, na meg a fél világon. Kim Dzsongun is tisztában van vele, hogy ha kilövi a meglévő 10-12 nukleáris robbanófejét, mire észlelné a becsapódást, már földig rombolnák az országát. Viszont ha van elrettentő erő, senki se fog szórakozni Kim Dzsongunnal. Vagy ahogy az atomfegyver híján elbukott Szaddám Husszeinre és Moammer Kadhafira hivatkozó észak-koreai állami média harsogta:

A történelem bizonyítja, hogy az erőteljes nukleáris elrettentés a legerősebb, nagyra becsült kardként szolgál a kívülállók agressziójának elgáncsolására.

24.


Csatolás megtekintése 1487813


Mivel akaratomon kívül robbantgatnak, bele sem merek gondolni, eső-pára-napsütés-fehő-szél és hová is jut az a nukleáris "szemét"? Hangsúlyozom, bele sem merek gondolni. Elmebetegek vannak olyan poszton, ahol nincs helyük, sőt elzárva kellene őket tartani.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,838
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére