Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

semperke

Állandó Tag
Állandó Tag
És a másik ...

Ingar Johnsrud Követők (Követők sorozat 1. rész)

Oslo, napjainkban: Fredrik Beier főfelügyelő egy eltűnési ügyben, egy politikus lánya után nyomoz. Az eset azonban hirtelen fordulatot vesz, amikor az Isten Fénye elnevezésű szekta több tagját is lemészárolják, és a fiatal nő, aki szintén a hívők egyike, nincs a holtak között. Hová tűnhettek a gyülekezet életben maradt tagjai? És vajon milyen munka folyt a szekta rejtett laboratóriumában?
Bécs, 1937: megalakul a Bécsi Testvériség, a nemzetközi csoport fajkutatással foglalkozik. A negyvenes években a testvériség feje, Elias Brinch egy norvég hadifogolytáborban folytatja a kísérleteit. Mire bukkanhatott és milyen eredményeket érhetett el, ha kapcsolat látszik felsejleni a mostani gyilkossági ügyek és az évtizedekkel ezelőtti háborús bűnök között?
Ingar Johnsurd első regénye az izgalmak és a borzongás rajongóinak való olvasmány. A hús-vér figurák, a mesteri történetszövés, az újabb és újabb meghökkentő fordulatok jelentik a biztosítékot arra, hogy aki belekezd, az nem lesz képes megállni a trilógia első darabjánál.

covers_381020.jpg
 

semperke

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a könyvet ajánlom mindazoknak, akik egy könnyed, ám mégis szórakoztató olvasmányra vágynak. Van benne szerelem, izgalom, gyilkosság.

Judith McNaught: Szerelmes éjszakák

Sloan Reynolds harminc év után találkozik először apjával, akinek betegsége újra összehozná a családot, de lánya csak akkor tudja sérelmeit végleg félretenni, amikor egy FBI-nyomozás során apja is gyanúba kerül. Hogy segítségére siessen, Sloan Floridába utazik, ahol nemcsak a bűnügy, hanem egy tökéletesnek tűnő szerelem is várja.

Sloan Reynolds, a kis floridai közösség szeretetének és elismerésének örvendő rendőrnő életeket ment, és mindig segít a bajbajutottakon. Nem is vágyik más életre, különösen nem olyanra, amilyen a Palm Beach-i felső tízezer körébe tartozó dúsgazdag apjáé és nővéréé. Amikor azonban azt a bizalmas információt kapja az FBI-tól, hogy apját és üzleti partnereit csalással és sikkasztással vádolják, az ügy felderítése érdekében úgy dönt – hogy hivatása elhallgatásával –, meglátogatja évek óta nem látott családját.
Ám a nyomozás váratlan fordulatot tartogat. A lány találkozik az ellenállhatatlan milliárdossal, Noah Maitlanddel, és egymásba szeretnek. Sloan tisztában van vele, milyen veszélyes játékot űz, amikor a férfi őszinte érzelmeit és feltétel nélküli bizalmát valódi énje eltitkolásával viszonozza. Arról azonban sejtelme sincs, hogy ő maga is áldozata ennek a játszmának, s hogy az FBI első számú gyanúsítottja voltaképpen Noah. Egy brutális gyilkosság döbbenti rá arra, hogy itt valójában senki sem egészen az, akinek látszik. Hogy nem bízhat senkiben. Hogy csak magára számíthat, ha ki akarja deríteni az igazságot.
Judith McNaught (Összetört idill, Édes győzelem, Varázslat) rajongói most sem fognak csalódni: a lebilincselően izgalmas történetszövés, a remek karakterábrázolás és a hirtelen jött szerelem megható története letehetetlen olvasmánnyá teszi legújabb regényét.
 
Utoljára módosítva:

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Faith Hunter: Jane Yellowrock 4-8
Vannak fenntartásaim a sorozattal kapcsolatban, mégis beszippantott.

Tess Gerritsen: The Apprentice
Ezt nevezem, ez a nő nagyon tud krimit írni!

Charlotte Bingham: Az Éden leányai
Hatalmas csalódás. :( Felszínes, nincs mélysége, karaktere a szereplőknek. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de így szánalmas.
 

Mytia

Állandó Tag
Állandó Tag
Louisa O'Neill - Örökké a tiéd

Rég nem olvastam olyan könyvet, ami ennyi érzést kavart fel bennem. És nem pozitív érzéseket, habár dolgozom rajta, hogy pozitívan csapódjanak le. Kedves Hölgyek és Urak! Vallástól, etnikumtól, rassztól, nemtől függetlenül elítélem a társadalmi egyenlőtlenséget. Mindannyian egyforma jogokkal rendelkező szuverén egyéniségek, emberek vagyunk, legalábbis annak kellene lennünk. Aki ezt nem látja be, nem ismeri el, másként gondolja, annak sürgősen pszichológust kellene keresnie, mert azon felül, hogy komoly személyiségbeli gondjai vannak, mérhetetlen örömöktől fosztja meg magát, melyeket egy felnőtt, egyenrangú párkapcsolat jelenthet.
Ez a könyv megfogalmazta bennem azt is, hogy miért is kapok kiütést, mikor épeszű, józan emberek olyan kijelentéseket tesznek, mint:

"A női lét princípiuma a gyermekszülés." - híres énekes

"A feministák csupán annyit értek el, hogy a nőknek még többet kell dolgozniuk." - híres színészNŐ

Na, most akkor álljunk meg egy percre, és gondolkodjunk. Klassz, hogy FÉRFIKÉNT ő úgy gondolja, hogy ez a női lét legmagasztosabb foka. Ha ő így kíván élni a feleségével, lelke rajta, az ő döntésük, ami ellen senki nem emelhet kifogást. De mit mond ez azoknak a hölgyeknek, akik nem akarnak, esetleg nem tudnak gyermeket szülni? Ők kevesebbet érnek, mint nők?! Nagyszerű ez a szabad véleménynyilvánítás, de még nagyszerűbb lenne, ha ésszel tennénk.
A másodikról szólva: MI VAN?! Akkor még egyszer: párkapcsolatban egyenlő, felnőtt feleknek kellene együtt élniük. Ergó nem feltétlen az anyának kellene egyedül sütni-főzni, mosni, takarítani, gyermeket nevelni... Hol a manóban van a férfi abban a szerencsétlen háztartásban?! Uraim, kérem, nyilatkozzanak, miszerint nem hagyják életük párjának hülyére dolgoznia magát.

És bárcsak minden kislány és kisfiú, és nagylány és nagyfiú megértené, hogy a reklámok, a videoklipek, filmek, sorozatok tökéletes színészei/modelljei sem tökéletesek. Sőt! A legtöbbjüknek újrarajzolható vonásaik vannak, melyeket a sminkmesterek tesznek gyönyörűvé, karakteressé, és fotósok tucatjai retusálják a képeiket! Attól, mert valaki kicsit teltebb, szeplős, picit narancsbőrös, vagy striás, elálló fülű, görbe orrú, és a többi, nem kell rögtön plasztikai sebészhez rohanni. Ne akarjunk már teljesen beolvadni a masszába! Merjünk egyéniek és mások lenni! Arról nem is beszélve, hogy az életünk mennyivel többről szól, mint a külsőnk...
 

bagatel

Állandó Tag
Állandó Tag
Ráth-Végh István kultúrtörténeti, művelődéstörténeti könyveit olvasom. Szórakozató könyvek, de sok érdekességet meg lehet tudni belőlük. Elmúlt idők érdekességei remek stílusban megírva.
Ráth-Végh István könyvei:
Emberi butaság
Szerelem, házasság
Hatalom és pénz
Tarka históriák (ezt olvasom most)
Fekete krónika
A varázsvessző
A könyv komédiája
 

bannam

Állandó Tag
Állandó Tag
Mostanában csak olyan könyveket kezdtem olvasni, amelyeket mindenkinek csak ajánlani tudok.
Sabrina York Hannah és a felföldi. Remélem a többi részét is kiadják a sorozatnak. Imádtam.:)
Nalini Singh Egy világ - két faj - állandó küzdelem sorozata. Egyszerűen nem tudtam a sorozatot félbe hagyni, egymás után nagyon gyorsan el kellett, hogy olvassam. Nagyon-nagyon tetszett. Kár, hogy az Alfa csókja utáni részeket már nem találtam magyar fordításban. :(
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Pearl Darling: Somewhat Scandalous
Eléggé vacak volt. Sosem gondoltam volna, hogy egy történelmi-romantikust így el lehet rontani, de ez a nő még arra sem vette a fáradtságot, hogy kicsit utánanézzen annak a kornak a szokásainak, melybe a regényét helyezi.

Nina Croft: Bound to Night (Sisters of the Moon 1.)
Romantikus vámpíros-vérfarkasos novellasorozat első része. Csak a téma iránt erősen rajongóknak ajánlom. ;-)
 

Buburnya

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
A.J.Cronintól Ezt látják a csillagok. Második könyv Cronintól és nem tudtam letenni.Két nap alatt "felfaltam" . Azt hiszem Cronin függő leszek...
 

jeronimo

Állandó Tag
Állandó Tag
Dolores Redondo: A láthatatlan őrző-nagyon gyenge,ponyvaszinvonal,időpocsékolás
Stephen King:A Hosszú Menetelés-ezt érdemes elolvasni
 

bannam

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is nagyon tetszett Courtney Milán A hercegné háborúja. Ezzel a csodálatos élménnyel gazdagabban rögtön el is kezdtem olvasni a második részt Az örökösnőhatást. Hát ez határozottan nem tetszett. Bele kellett lapozgatnom, hogy a könyv végére érjek. Végig szenvedtem, mert nem szokásom egy könyvet félbe hagyni. Untam és a főhős (Oliver) jelleme idegesített. Bár a könyv végére megértettem miért is olyan amilyen, de akkor is. Nekem nagyon nem jött be. :(
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Nina Croft: Bound to Moonlight (Sisters of the Moon 2.)
Jó volt, éppen azért, mert novella. Hosszabban, regénynek megírva tuti nem tetszett volna, túlteng benne a romantika.

Karen Robards: Banning Sisters Series
Három történelmi-romantikus regény, 3 nővérrel a főszerepben. Alapvetően tetszettek, kellően kalandos és izgalmas volt mindegyik, bár azt meg kell mondanom, ez az írónő hihetetlenül szószátyár. Egy-egy jelenetet olyan hosszan taglal, több szereplő szemszögéből is, hogy a regényei simán 600-700 oldalasak. Lehet, oldalszámra fizetik. Jobban örültem volna, ha a történeteit max. 400 oldalban veti papírra.
 

Motti

Állandó Tag
Állandó Tag
Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
A nagymamám azt üzeni, bocs
Itt járt Britt-Marie

Sírva nevetős könyvek, úgy értem, hol sírtam, hol a hasamat fogtam a röhögéstől - még napok múlva is,mikor egy-egy poén valamiről eszembe jutott. Mert annyira hétköznapi emberek életét meséli el, ugyanakkor mégis különlegesek, pont mint bármelyikünk vagy a rokonaik, ismerőseink. Letehetetlen könyvek, nagyon várom a következőt! Már barátnőimnek is megvettem ajándékba és nagy-nagy sikere volt.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ilona Andrews: Magic Binds
Mercenary Kate Daniels knows all too well that magic in post-Shift Atlanta is a dangerous business. But nothing she’s faced could have prepared her for this...
Kate and the former Beast Lord Curran Lennart are finally making their relationship official. But there are some steep obstacles standing in the way of their walk to the altar...
Kate’s father, Roland, has kidnapped the demigod Saiman and is slowly bleeding him dry in his never-ending bid for power. A Witch Oracle has predicted that if Kate marries the man she loves, Atlanta will burn and she will lose him forever. And the only person Kate can ask for help is long dead.
The odds are impossible. The future is grim. But Kate Daniels has never been one to play by the rules...

Nemrég olvastam újra az egész sorozatot, nagy kedvencem, és nagyon örültem ennek az újabb résznek. Jó volt, izgalmas, kellő mennyiségű humorral.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Mary Abshire: The Awakening (Project Eve 1.)
She's the only one of her kind. And she doesn’t even know her name.
Two investigators--one human, one vampire--find a young woman among a mass of dead bodies. She has no memories, and nothing but her clothes, two receipts, and a mysterious dagger carved with the initials ‘SB’.
As she seeks her identity, SB realizes she's unlike any other creature in the world, making her the most valuable person on the planet. And the most wanted.
WARNING: Language, violence, and graphic sex.

Az alapötlet jó, a kivitelezés vacak. Nem ajánlom.
(Ami a FIGYELMEZTETÉS-t illeti, ne dőljetek be. A f*ck-on kívül káromkodás nem igazán volt; erőszak ugyanennyi vagy inkább több van bármelyik fantasyben; szexjelenet összesen egy volt, éppen olyan, mint bármelyik történelmi-romantikusban.)
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
A francia viszony nem tetszett. Mintha oldalszám megrendelésre írták volna. Sok kérdezz- felelek rész elnyújtva. Ígéretesnek tűnt,de csalódnom kellett. Ha több választás is van, akkor ne ezt.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Jennifer Ashley: A tökéletes nevelőnő (Mackenzie fivérek 7.)
A Skót Gőzhengerként emlegetett ügyvéd, Sinclair McBride – aki hét éve özvegy – a tárgyalóteremben a legvadabb bűnözőkkel is elbánik, ám saját két gyerekét képtelen féken tartani. Caitriona és Andrew hetente kerget őrületbe egy-egy nevelőnőt, akik általában sírva hagyják el a McBride-házat. Csak egy nő akad a városban, akit képtelenek kikészíteni.
Roberta „Bertie" Frasier belépője Sinclair életébe igencsak sajátos: ellopja a férfi óráját, aztán csókot lop tőle. Útjaik elválnak, de Bertie – egy East End-i bandita lánya – nem tudja kiverni a fejéből a jóképű skót úriembert, s végül úgy alakul, hogy egy veszedelmes helyzetből kimenti Sinclair gyerekeit, majd hazakíséri őket. Amikor a férfi látja, hogy a két ördögfióka mennyire hallgat Bertie-re, felkéri nevelőnőnek, nem is sejtve, hogy a kis zsebtolvaj mennyi leckét ad majd neki is – szerelemből.

Hatalmas csalódás. Számomra hiteltelen volt, találtam benne vaskos ellentmondásokat, és semmiféle kémiát nem éreztem Sinclair és Bertie között. A fordítás minőségével is voltak problémáim, szóval én nem ajánlom a könyvet.

Aileen Erin: Becoming Alpha
Tessa McCaide has a unique talent for getting into trouble. Then again, it isn’t easy for a girl with visions to ignore what she sees. Luckily Tessa and her family are leaving California and moving halfway across the country, giving her the perfect opportunity to leave her reputation as “Freaky Tessa” behind.
But Tessa doesn’t realize that kissing the wrong guy in her new Texas town could land her in far more trouble than she ever imagined. Like being forced to attend St. Ailbe’s Academy, a secret boarding school for werewolves.
Even if the wrong guy did accidentally turn her into one of “them” and doom her to attending the weirdest high school ever, Tessa can’t help her growing attraction to the mysterious Dastien Laurent.
When vampires attack St. Alibe’s and her visions pinpoint an enemy in their midst, Tessa realizes that boy drama and her newfound canine tendencies might just be the least of her problems.

Újabb csalódás, a könyv olvashatatlan. Talán 12 éves tinilányoknak bejön, de csak talán.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére