Kanada: a TPP halott az USA nélkül

A csendes-óceáni szabadkereskedelmi övezetet megteremtő nemzetközi megállapodás (TPP) nem fenntartható, ha abból kivonul az USA, jelentette ki Kanada.

Nem lehetséges fenntartani a csendes-óceáni szabadkereskedelmi övezetet megteremtő nemzetközi megállapodást (TPP) az Egyesült Államok kivonulása után - jelentette be Kanada kedden, annak ellenére, hogy Ausztrália és Új-Zéland az egyezmény megmentésében reménykedik. "Ezt a megállapodást úgy alkották meg, hogy csak akkor lép hatályba, ha azt az Egyesült Államok részes országként ratifikálja.

Ezért a TPP-alku nem valósulhat meg, ha abban az Egyesült Államok nem vesz részt" - közölte Chrystia Freeland kanadai külügyminiszter újságírókkal Calgaryban. Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök kedden kijelentette, hogy országa aktív tárgyalásokat folytat a TPP többi részes államával, köztük Japánnal, Új-Zélanddal és Szingapúrral a megállapodás megmentésének lehetséges eszközeiről. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok nélkül is működhet a Csendes-óceáni Partnerség, vagy meghívhatják az együttműködésbe Kínát vagy Indonéziát.

Választási ígéretéhez híven Donald Trump amerikai elnök első munkahetének első napján, hétfőn aláírta azt a rendeletet, amelynek értelmében az Egyesült Államok kilép a Csendes-óceáni Partnerség (TPP) nevet viselő egyezményből.
tpp.jpg
 
Amerikán kivül is van élet nem értem hogy miért kell mindenáron belekapaszkodni.
A világ egy részének biztos. De van majd kéttuccat ország, mely folyamatosan amerikai segélyeket kap (röhejes, de pl. az oroszok is évi 500 milliót), összesen évente 50-70 MILLIÁRD dollárnyit, de általában az éves költségvetésük 1 %-át segélyekre költik. A TTP-ben is az USÁ-ból profitált leginkább mindenki. Elég, ha csak a gyógyszerészeti szabadalmak feloldására gondolsz...
 
Lehet hogy ez itt félig off, de megjegyzem, általában véve igenis híve vagyok a protekcionista politikának. Mint egy másik topikban írtam is, efféle szerződéseket én csak azon országokkal kötnék, melyek kinyilvánítják a csatlakozási szándékukat. Azaz hogy belátható időn belül egyszerűen az USA részévé akarnak válni, értelemszerűen ezzel feladva minden függetlenségüket (úgy értem abból csak annyi maradna meg amennyi a jelenlegi USA tagállamoknak is megvan).

Ez együtt kell járjon bizonyos kulturális értékek elfogadásával is. Nehezen tudom elképzelni például hogy egy mélyen „hívő” iszlám ország valaha is az USA része legyen, akármilyen gazdag lenne is, amíg ott továbbra is jogfosztottak a nők például.

Bevallom nekem az a véleményem, Szent István királyunk egy hülye f@sz volt amikor azt írta, hogy „mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge”...

Ez részéről a multikulturalizmus megfogalmazása ha úgy vesszük. Nos, a véleményem nagyjából épp ellentétes ezzel! Szép dolog a multikulti, igen, de csak bizonyos nagyon behatárolt formában. Én úgy látom, a különbségek TALÁN gazdagítanak valóban, de egészen BIZTOS hogy el is választanak! Hát nézzétek csak meg a világot, erre tanít az egész történelem. Miért épp az USA lett a legnagyobb hatalom? Mert nagyjából EGY nyelvű és EGY szokású!

Ezzel szemben Európa még mindig a félbarbárság állapotában görcsöl, mert TÖBBnyelvű és TÖBBszokású!

Ha ehhez még bejönnek a muszlimok akik megint egy tök más nyelvet beszélnek, s ami ennél is nagyobb gond még gyökeresebben eltérő szokásrendszerrel bírnak, előre tudható hogy a vége polgárháború lesz.

Ott van India is. Régen egy ország volt Bangladessel és Pakiszánnal. Ölték is egymást a szent multikulti jegyében az eltérő vallású hinduk és muzulmánok. Akkor lett végre béke úgy-ahogy (még most se teljesen csak nagyobbrészt!) amikor külön szeparálódtak a maguk eltérő „kultúrája” szerint. Holott a hindu vallás nagyon békés és befogadó, de hiába ha a másik, a muzulmán cseppet se...

Afrikában is egymást ölik, mert minden pálmafa másik törzshöz tartozik akik más nyelvet beszélnek és mások a szokásaik.

Magyar példa: jöttek régen a nomád kunok a tatárok elől menekülve, hogy fogadjuk be őket. Be lettek fogadva. De a kultúrájuk már jelentősen eltért az addigra letelepült életet élő magyarságétól, napirenden lettek a villongások amikor a kun pásztor például behajtotta a magyar falu vetésébe a nyáját legelni... Háború lett belőle. Ma is akadnak akik a régi kunok utódai, de nem maradt meg se a kunok nyelve, se a szokásai. Gyakorlatilag erőszakkal, vérrel, háborúval lettek asszimilálva, ami egyenlő a kun kultúra megsemmisítésével! Akik behódoltak, megmenthették az életüket a kultúrájuk feladása árán.

Ez nem multikulti lett hanem kultúrharc, s az erősebb kultúra győzött.

Nem, nem hiszek a multikultiban. Igenis EGY kultúra kell EGY nyelvvel! Úgy értem ezt az állapotot kell a lehetőség szerint legjobban megközelíteni. A béke érdekében.

A multikulti a szememben egy vallás, a modern kor vallása. Szép vallás, GYÖNYÖRŰ vallás, elismerem! Még vágyok is rá talán valamilyen szinten... Elvégre tele vagyok romantikával... Sajnos azonban a rút realitások mást mutatnak. A multikultiból szerintem nagyjából annyi tartható meg mint eszme, hogy érdemes figyelnünk más népek zenéjére, mert néha egész érdekes és szép az is, a maga egzotikus varázsával... ennyi, nem több.

De most hogyan képzelitek ti azt hogy ott él a szomszédságomban mondjuk egy ajatollah, vagy imám, van egy gyönyörű lánya, és azt el se hívhatom egy táncos szórakozóhelyre, mert akkor a bátyja megöl engem, de pláne ha még meg is csókolom a húgát?! (nem szexről beszéltem, csak csókról!). Sőt megöli a leányt is, már akkor is ha fátyol nélkül mutatkozik az utcán. És e barbár szokásai mellett ő maga felvilágosult illetőnek tartja magát, hiszen csak fátylat követelt meg a lánytól hogy hordja, nem burkát!

S még soká lehetne sorolni.

A multikulti működhet olyan közösségek közt ahol a szokások nem nagyon eltérőek. Kis különbséget értelmes és jószándékú ember képes tolerálni. Például nincs abban semmi baj, ha egy angol csípős megjegyzéseket tesz - nem túl bántóan - a németre mert az sok káposztát eszik; a német meg visszavág hogy az angol felmenői ragadozók lehettek hiszen csak félig süti meg a húst, s így az félig nyers marad... Ebből is lehet sértődés, de ez még talán belefér. De olyan ALAPELVEK, hogy igenis a nőknek is joguk van tanulni, dönteni a sorsukról, stb, nem kérdőjelezhetőek meg!

Nem, nem hiszek a multikulti általános megvalósíthatóságában.

Ne is menjünk messzebb, ott van az USA maga is már most: mekkora nagy a különbség az Észak és Dél közt, utóbbit egyenesen "bibliaöveteknek" nevezik! És ez máris sok szokásban eltérést eredményez. Más értékeket tartanak fontosnak. (jellemző hogy ott erőltetik leginkább az abortusz tilalmát, meg hogy evolúciót ne oktassanak az iskolában. A hülye barmok...)

Szóval van az USA-nak elég baja még így is a maga „multikulti”-jával, teljesen megértem hogy ezt nem akarják tovább fokozni!
 
Éppenséggel pont Ausztráliával és Új-Zélanddal én még esetleg fenntartottam volna ezt az egyezményt. Feltéve ha MÁS országok nincsenek benne! Se Japán, se főleg Kína. Se senki más. Korea se.

@pitti: ha már lájkoltál folytatom, megindokolom. Tudniillik nekem titkos vágyam, hogy Ausztrália és Új-Zéland egyszer majd (minél előbb lehetőleg, bár nem hiszek benne hogy én megélem...) csatlakozzék az USA-hoz! Mekkora nagy dolog volna, milyen nagyra nőne úgy az ország!
 
@pitti: ha már lájkoltál folytatom, megindokolom. Tudniillik nekem titkos vágyam, hogy Ausztrália és Új-Zéland egyszer majd (minél előbb lehetőleg, bár nem hiszek benne hogy én megélem...) csatlakozzék az USA-hoz! Mekkora nagy dolog volna, milyen nagyra nőne úgy az ország!
Nem tudom miert vagy kinek lenne elonyos az a csatlakozas.
Visszaterve a TPP-re, olvastam mellette es ellene szolo analiziseket is. En ugy talalom, hogy az ellene szolok jobban megalapozottabbak.
Csak egyszeruen arra tenyre alapozva, hogy az import csokkenti a munkahelyek szamat az export pedig noveli.
Ma mar kiderult, hogy annakidejen a NAFTA ellenzoinek volt igazuk. Az USA a NAFTA elott trade pluszban volt Mexicoval most negativ a trade merleg. Igazuk volt amikor azt mondtak, hogy az USA rengeteg munkhelyet fog vesziteni az eros dollar es a mexicoi olcso munkaero miatt.
A Kinai trade egyezmeny 2.7 millio munkahely elveszteset jelentette az USA-nak.
A Koreai egyezmeny utan az USA trade deficit 13 milliardrol 26 milliard dollarra nott.

A Trump barmennyire nem szalonkepes azert egy uzletember es szerintem jol latja ezt a dolgot.
 
Ausztralia az angol kiralynore eskodott es nepszavazott nem oly regen.
Azt tudtam hogy az ausztráloknak van valami közük még az angolokhoz, de azt nem hogy ez konkrétan mi. Erről a népszavazásról se volt fogalmam se. Ez azonban nem gond. Ettől még ők is, Kanada is, más is csatlakozhatnának az USA-hoz. Elég lenne újra megnépszavazni... Régen az USA is az angol királyságé volt, aztán annyi kellett csak ennek megváltoztatásához hogy ÚGY DÖNTSENEK. Ez ilyen egyszerű. Anglia nem sok mindent tehetne ezellen.
Megjegyzem én magát Angliát is boldogan látnám az USA részeként... Tőlem még maradhatna a királynő is, hatalom nélkül, valami teljes mértékben reprezentatív funkciót ellátva, igazán nem is irigyelném tőle, még azt se ha maradna a palotájában afféle ingyenes örökbérletként, én úgyse kívánkoznék a helyébe hogy állandóan fogadásokra járjak és modoroskodjak meg jópofizzak olyan emberekkel, mosolyogva rájuk, akiket amúgy ki nem állhatok de így kívánja az etikett... Ha erre gondolok, úgy veszem megdolgozik alaposan a jólétéért!
Szóval tőlem jöhetnének az angolok is... De akár Skócia egyedül is...
 
Nem tudom miert vagy kinek lenne elonyos az a csatlakozas.
Visszaterve a TPP-re, olvastam mellette es ellene szolo analiziseket is. En ugy talalom, hogy az ellene szolok jobban megalapozottabbak.
Csak egyszeruen arra tenyre alapozva, hogy az import csokkenti a munkahelyek szamat az export pedig noveli.
Ma mar kiderult, hogy annakidejen a NAFTA ellenzoinek volt igazuk. Az USA a NAFTA elott trade pluszban volt Mexicoval most negativ a trade merleg. Igazuk volt amikor azt mondtak, hogy az USA rengeteg munkhelyet fog vesziteni az eros dollar es a mexicoi olcso munkaero miatt.
A Kinai trade egyezmeny 2.7 millio munkahely elveszteset jelentette az USA-nak.
A Koreai egyezmeny utan az USA trade deficit 13 milliardrol 26 milliard dollarra nott.

A Trump barmennyire nem szalonkepes azert egy uzletember es szerintem jol latja ezt a dolgot.

Ehhez nem kell üzletembernek lenni, szerintem te se vagy az mégis így látod. Az meg hogy ÉN nem vagyok üzletember, végképp holtbiztos, aztán mégis dettó ugyanez a véleményem. Ehhez semmi más nem kell csak józan parasztész. Lehet persze indokokat felhozni a másik álláspont mellett is, bőven, de az mind olyan ami csak a nagytőkések érdekeit veszi figyelembe, s nem a dolgozókét. Bár még a nagytőkéseknek is csak rövid távon kedvező, maximum középtávon, s nem hosszútávon.

A csatlakozás meg amiatt volna jó, mert jobb egy nagy állam, mint sok kicsi. És itt ez nem volna gond, mert nagyjából egyformán fejlettek, egy nyelvet is beszélnek, s a kultúrájuk is azonos. Akkor meg minek legyenek külön, hogy több parlament legyen amiben több ingyenélő majmot kell pénzelni semmiért?!

Ha mittudomén Nigéria akarna az USA-hoz csatlakozni, persze lehetne róla vitatkozni, megéri-e az USA-nak... rövid távon biztos hogy tutira nem. De ha amúgy a csatlakozó ország ennyire hasonló az USA-hoz minden téren, akkor miért is lenne előnyös hogy külön vannak?!
 
Még ráteszek egy lapáttal: a multikulti nemes elvét maga az ezt hirdető Szent István király se tartotta be! Tudniillik szó nem volt arról hogy a saját országában, a magyarok közt multikulti lett volna. Egyszerűen ráerőltette a kereszténységet a magyarokra, miközben irtó kegyetlen és véres módszerekkel MEGSEMMISÍTETTE a magyarság ősi kultúráját! Azóta nincsenek táltosok, sámánok, sőt, semmi meg nem maradt a magyarok ősi vallásából se. De még a régi rovásírás is feledésbe merült, ugyanis amit ma annak neveznek, nem azonos vele, ez egy humanista kreálmány Mátyás idejéből. Néhány ősi rovásjel biztos fennmaradt addig, aminek már az értelmét se ismerték, ehhez kitalálták a hiányzókat...

Na de a lényeg, hogy miként is beszélhetünk multikultiról ott, ahol ilyen nyilvánvalóan megsemmisítették az egyik kultúrát?! És még ő, Szent István beszél arról hogy többnyelvű és több-szokású ország a jó, az az erős?! Ebből még a többnyelvűség talán létre is jött, mert beszéltek ott a magyaron kívül németül meg latinul is. De több-szokású?!

Ugyan már!

Ez egyszerűen nem is működhet ha az egyik kultúra nagyon eltér a másikétól, pláne ha valamelyik - vagy épp mindkét! - az egyedüli és csalhatatlan igazság hirdetőjének igényével lép fel. Márpedig VALLÁSOK esetén ez mindig így van.
 
Éppenséggel pont Ausztráliával és Új-Zélanddal én még esetleg fenntartottam volna ezt az egyezményt. Feltéve ha MÁS országok nincsenek benne! Se Japán, se főleg Kína. Se senki más. Korea se.

Trump azt mondta, egyes országokkal külön-külön köt kereskedelmi szerződést, de egy ilyen "nagy csomagban", aminek ráadásul az USA teszi ki a 60 %-át, nem lesz benne.
 
Khm. Angol telepesek alapították (miután bebukták a függetlenségi háború után Amerikát)...

Annyi műveltséget feltételezhetnél rólam, hogy ezzel tisztában vagyok...! Nyilvánvaló módon arra gondoltam, a MAI ausztráloknak van még valami közük a MAI Angliához valamiféle politikai téren! Ez hogy erre gondoltam szerintem világosan kiderül a hozzászólásomból is, felesleges direkt félreértelmezni!
 
Trump azt mondta, egyes országokkal külön-külön köt kereskedelmi szerződést, de egy ilyen "nagy csomagban", aminek ráadásul az USA teszi ki a 60 %-át, nem lesz benne.
Szerintem megfontolásra érdemes lenne a részéről az autókra is iszonyatos vámot kivetni. Még jó ürügy is kínálkozik rá, mert ugye a VW csalt az emissziós értékeknél... Egyszerűen büntetésből be kéne tiltani az importját oszt' jóóóvan. S rátérni az amerikai gyártású autók használatára. Ott van Detroit. Megint fellendülhetne ott az autógyártás...
 
Szerintem megfontolásra érdemes lenne a részéről az autókra is iszonyatos vámot kivetni. Még jó ürügy is kínálkozik rá, mert ugye a VW csalt az emissziós értékeknél... Egyszerűen büntetésből be kéne tiltani az importját oszt' jóóóvan. S rátérni az amerikai gyártású autók használatára. Ott van Detroit. Megint fellendülhetne ott az autógyártás...

Én úgy tudom, pont ez Trump célja. Az Államokon kívül gyártott autók bevitelét meg akarja adóztatni.
 
Én úgy tudom, pont ez Trump célja. Az Államokon kívül gyártott autók bevitelét meg akarja adóztatni.
Hát ha ez a célja, akkor sok sikert kívánok hozzá, az biztos hogy én nem ellenzem még elméletileg se!

Tudod, én TÉNYLEG megtettem nemegyszer, hogy igenis a drágább cuccot vettem az ebay-ről, csak mert nem kínai volt hanem USA-ban gyártott. És még azt se mondhatnám hogy okvetlenül rosszul jártam így. Kezdjük azzal, nem mindegy hogy 3 hét alatt jön meg vagy 3 nap alatt... Abban is hiszek hogy nagy eséllyel jobb a minősége. Nem okvetlenül, persze. De van rá esély... Olyan veszély se fenyeget ilyenkor mint ami megtörtént velem hogy rendeltem egy olcsó külső USB-csatis merevlemezt, látom feladták, van hozzá tracking number is, várom izgatottan hogy megérkezzék... Meg is jött. A csomag. Tudod mi volt benne? Egy pár olcsó bizsu FÜLBEVALÓ, érhetett talán 50 centet nagy jóindulattal!
Csak amiatt lett küldve hogy az ipse beleírhasson tracking numbert az ebay-nek hogy ő elküldte a csomagot, s ne legyen jogalapom visszakövetelni a pénzt. Ennek ellenére visszakaptam, szerencsém volt mert rengetegen panaszkodtak erre az eladóra, ki is rúgta az ebay őt. De ez akkor is idegesség, meg idő is amíg visszakapom a suskát, és USA sellernél efféle gond nemigen lehetséges, mert arra ugye mégis jobban oda lehet figyelni, mehet ellene feljelentés, vagy ugye fennáll annak is az esélye hogy valami tökös texasi cowboy kideríti a székhelyét és egy este felkeresi egy szívlapáttal vagy a revolverével... Szóval, hiába drágább, előnye is van ennek ha az ember nem a „kici óccó” cuccot veszi Kínából..

A baj az hogy gyakran amikor keresek valamit, már NEM IS TALÁLOK olyan cuccot USA-sellertől! Muszáj vagyok mégis távol-keletről rendelni. És ez nekem nem tetszik. Igenis lassan totál leépül az USA elektronikai kapacitása, legalábbis ami az új dolgokat jelenti, az innovatív dolgokat... Sőt, gyakran amikor még azt hiszem hogy USA-seller, akkor is látom az eladó nevéből hogy ez is valami kínai, "yangyang-csingling" vagy akárki... nyitott itt egy telephelyet, aztán ő most ugye USA-seller... ja persze, de akkor se itt van gyártva a cuccos!
 
Annyi műveltséget feltételezhetnél rólam, hogy ezzel tisztában vagyok...! Nyilvánvaló módon arra gondoltam, a MAI ausztráloknak van még valami közük a MAI Angliához valamiféle politikai téren! Ez hogy erre gondoltam szerintem világosan kiderül a hozzászólásomból is, felesleges direkt félreértelmezni!
Jó, hát a műveltségeddel kapcsolatban, nem votl ennyire tiszta a kép...:-D De, ha tudtad, akkor bocs. Viszont, ha azt nem tudtad, hogy még ma is van köze egymáshoz Ausztráliának és Nagy-Britanniának, akkor kapaszkodj meg, II. Erzsébet a nemzetközösségi királyság feje, melynek tagja többek között Kanada, Ausztrália, Új-Zéland is. Meg egy sok ki állam.

Igenis lassan totál leépül az USA elektronikai kapacitása, legalábbis ami az új dolgokat jelenti, az innovatív dolgokat...

Ne viccelj! És ezt mire alapozod? A saját "jól tájékozott" véleményedre?
 
Ne viccelj! És ezt mire alapozod? A saját "jól tájékozott" véleményedre?
Felesleges az idézőjel, igenis jól tájékozott vagyok ezügyben. Csak pár kérdés:

—Szerinted hol gyártják a ThinkPadeket ami a legjobb laptop? És szerinted a tulaj USA polgár vagy más országba "tartozó" cég? (ne azzal gyere ki találta ki a márkát hanem hogy MOST ki a tulaj már...)
—Szerinted hol gyártják a legtöbb memórialapkát, Dél-Koreában vagy az USA-ban?
—Te nem tudsz róla hogy a memóriacsipek területén a Samsung a vezető? Beleértve a legújabb technológiákat, a legkisebb csíkszélességű gyártást illetően is?
—Szerinted hol gyártják az olyan SBC computereket milliószámra mint a Banana Pi meg a többi hasonló, a hobbystáknak? Ne becsüld le ezeket, oda is kell innováció hogy elférjenek egyetlen kis áramköri lapkán. Ugye hogy nem az USA-ban gyártódnak!
—Hol gyártják a temérdek androidos telefon többségét?
—Nem hallottál talán róla, hogy már a programozók is kezdenek majdnem mind... ha nem is Kínából de Indiából „származni”?
—Amennyire tudom, Távol-Keleten van a legtöbb szuperkomputer, nem az USA-ban.
—Nemde a Samsung gyártja a legnagyobb és legkelendőbb okostévéket, ugye? Rosszul lennék tájékozódva amikor azt hiszem róla hogy nem az USA cége, hanem izé... majd te megmondod hiszen jobban vagy tájékozódva...
—Ugyanez az igaz gyakorlatilag mindenre ami egy autóban megérdemli a „fedélzeti elektronika” nevet. Ha mégse samsung akkor LG, de nekem olybá tűnik az se USA-i érdekeltségű.
—Hm, mintha ez még a hűtőgépekre is igaz volna...
—Amennyire tudom, a Western Digital is vagy már a távolkeletieké, vagy nemsokára felvásárolják. Bevallom e folyamatot nem követtem figyelmesen és részleteiben, de tudom hogy volt szó róla nemrég. Ha igaz lesz vagy már igaz is, akkor a merevlemezgyártásnak is lőttek az USA-ban, mondhatod hogy az úgyis elavult technológia, ellenben olcsó, továbbá megint az van hogy egy nagy és neves márka kikerül az USA brandjaiból idegen tulajdonba.
—Nemrég akartam csak úgy jópofaságból egy játék stirling-motort venni magamnak. Körülnéztem az ebay-en. Mind csak kínai, kínai, kínai... vagy malajziai... koreai... még ha USA-seller árulja akkor is... Elment a kedvem az egésztől, „giving up” és inkább nem szórtam el rá a pénzemet.
—Basszus, amikor akármit akarok venni aminek az USB csatlakozókhoz van köze - konverter, kábel, hosszabbító, hub, BÁRMI - gyakorlatilag nincs is választási lehetőségem és muszáj vagyok kínait venni mert ha az USA-ból rendelem akkor is kínait kapok, a cég lehet hogy az USA-ban van bejegyezve de csak annyi a különbség hogy megveszi dömpingáron és eladja részleteiben drágábban!
—Kísérleti projecthez kellett 7 colos mini display szalagkábellel. KIZÁRÓLAG KOREÁBAN GYÁRTOTTÁK.
—Ugyanez igaz gyakorlatilag minden port-multiplexerre is.
—Nézd meg a routereket. Hányat találsz köztük, főleg a modernebbekből, amiket az USA-ban gyártanak?!
—Még maga az Apple is a készülékeit vagy eleve Keleten gyártatja, vagy legalábbis onnan veszi meg a sok szart amit beleépít!

Eh, nem is folytatom...

Kímélj meg attól hogy véres verítékkel felkutatsz és ideírsz néhány kivételt. Hogyne, akadhat néhány, infinitezimális mennyiségben. A trend azonban nagyon jól felismerhető, és RÉMISZTŐ.
 
Az ebay nem hivatkozasi alap hisz egy online arveres amin mindenki tud arulni.Hogy sokan munka mellett kiegeszito tevekenysegkent arul akar otthonrol meguszva a berleti es uzleti koltsegeket azt nem lehet osszehasonlitani a gyartott termekek sokasagaval. Te magad is csak itt nezel szet es nem mesz a specialis uzletekbe ahol jo es garantalt termeket kapsz barmelyik usai varosba.
Az ebay nem gyarto ceg hanem kereskedelmi, az uj termekeket a cegek sajat webportaljukon kinaljak es nem az ebayon. Ami oda kerul az vagy masodosztayu termek vagy hasznalt vagy mar kifutott termek. Sok cegnel olsobban kapjak a dolgozok a termekeket es van aki azt arulja.
Az alibaban is jo uzleteket leeht kotni ha sokat megveszel nagyon olcson es rakod fel az ebayre.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,713
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére