Vétozd meg János, ne írd alá János! - Percről perce a CEU melletti tüntetésről

Ma este az utóbbi idők legnagyobb tüntetése lesz Budapest utcáin, kövesse velünk!
Március 28-án nyújtották be a felsőoktatási törvény módosításáról szóló javaslatot, ami a külföldi egyetemek magyarországi működését szabályozná. A jogszabály teljesen ellehetetleníti a Soros György által létrehozott CEU, a Közép-Európai Egyetem működését. Április 2-án több ezren vonultak utcára a CEU mellett, az élőlánc során kisebb dulakodás is kialakult, amikor a demonstrálók egy EU-s zászlót szerettek volna kitűzni a Parlamentre. Április 4-én, kivételes eljárásban megszavazták a lex CEU-t. A törvény ellen rengetegen tiltakoztak, köztük több külföldi, neves egyetem, tudósok, egyetemisták és közéleti személyiségek. A mai tüntetés várhatóan a legnagyobb tüntetés az internet adó elleni demonstráció óta.
17:48 A tüntetők egy része már átért Pestre
A többiek viszont még el sem indultak Budáról. Az index egyik fotóján jól látszik, mennyien vannak:


Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

17:41 Tízezrek vonulnak a Lánchídon
Addig viszont elolvashatja kollégánk publicisztikáját arról, hogy miért veszélyes a mostani helyzet. Kattintson!

17:32 Elindult a tömeg
A szervezők felszólítására elindult a több tízezres tömeg a Kossuth térre.

17:30 Ne lepődjön meg ha Gryllus Dorkát pillantja meg a tömegben


17:26 Ha ön jobb kedveli a videóképes közvetítést...

akkor kattintson IDE!

17:15 Németh Szilárd szerint a tüntetést a Soros által pénzelt ügynökszervezetek „gründolták”
Németh Szilárd vasárnap az MTI-nek telefonon azt mondta: „a Soros György által aktívan támogatott szervezetek mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék”. Úgy vélte: „nyíltan a magyar törvények megsértésére buzdítanak”.

Hangsúlyozta: Magyarországnak meg kell védenie magát, ennek első lépése az átláthatóság. „Minden magyar embernek tudnia kell, kicsodák Soros György emberei és milyen pénzek, milyen érdekek állnak a külföldről támogatott szervezetek mögött. Ezért nyújtotta be a Fidesz-frakció az említett törvényjavaslatot” - közölte.

Arról, hogy a kormány összeesküvés elméletet vizionál, már korábban írtunk ITT. Biztos nehéz lehet elfogadni, hogy az emberek beleuntak ebbe az egészbe.

17:12 Nem mernénk megtippelni, mennyi ember van itt
Maradjunk annyiban, hogy veszettül rengeteg, egyik irányban sem látjuk a végét. Húszévesek és nyugdíjasok, golfsapkások és kontyosok, derékra kötött pulóverek és tavaszi parkák, tacskók és kerékpárok, babakocsik és tavaszi Celsius fokok - minden van, és úgy tűnik, mindenki nagyon akarja a forradalmat. Azaz a kormányváltást. Vagy legalább egy kis igazságot.


Fotó: Unger András

17:10 Hamarosan elindul a menet
A felvonulást egy „Miért féltek az oktatástól?” feliratú hatalmas molinóval vezetik fel. A tömeg a Lánchídon át a CEU érintésével megy majd a Kossuth térre.

17:05 Hétfő éjjelig döntenie kell Ádernek
A tüntetők elsődleges célja, hogy Áder János, köztársasági elnök ne írja alá a törvényt. Ha Áder úgy dönt, nem írja alá, abban az esetben politikai vétóval visszaküldheti a parlamentnek vagy az Alkotmánybírósághoz fordulhat.

16:55 Alföldi Passiója olyan lesz ma este, mint anno március 15-én a Bánk Bán
Nagy tüntetés, aztán jöhet a kultúra... Több tüntető is jelezte ugyanis, hogy először tüntetni, megy aztán nézné meg Alföldi-Rosta szuperprodukcióját az Arénában. A színházi szervezők ezért jelezték az index.hu-nak, szükség esetén elcsúsztatják picit az előadás kezdetét, hogy odaérjenek az emberek a tüntetésről. Nem kell izgulni!

16:43 Az Erzsébet hidat gyakorlatilag megtöltik a Várkert bazár felé átkelő tüntetők
És alattuk sincsenek kevesen. Ez tényleg bomba tüntetés lesz.

16:42 Hatalmas tüntetés volt Berlinben is
A lex CEU az amerikai és az európai egyetemistákat is felháborította, többen fotókkal vagy közleményekkel tiltakoztak vagy fejezték ki szolidaritásukat. Így volt ez Berlinben is, ahol vasárnap délután 2-től a Gendarmenmarkthnál, a Schiller-szobor mellett demonstráltak.

16:38 Egyre többen gyülekeznek
A tüntetés facebook-eseménye 16:30-ra hirdette meg a gyülekezőt, a résztvevők aztán 17 órakor kezdődnek meg a beszédek a Várkertbazárnál. Törley Katalin, Sulyok Blanka, Diószegi Nóra, Czégány Szandra állnak színpadra.

A menet a tervek szerint 17:15-kor indul majd el a Kossuth térre, ahol ismét beszédek lesznek. Az eseménynek a tervek szerint 19 órakor már vége is lesz.

A szervezők azt kérték a résztvevőktől, hogy aki tud viseljen valami kéket, mert az a CEU színe, de várják a magyar zászlókat és a transzparenseket is.

Csatolás megtekintése 1538976

 
Talán elolvasták a képzési programot. Tudod, azt szokták akkreditálni jobb helyeken, nem a téglafalakat ahol oktatnak.

ez jó... pedig azt hittem egy nemzetközi szabványok szerinti megmérettetés, az akkreditáció egy folyamat, amelyben tulajdonképpen megállapítják, hogy az adott felsõoktatási intézmény megfelel-e a minõségi követelményeknek ... szóval például egy orvosi egyetemniek milyen a felszereltsége. De ha Te azt modod, hogy az USA -ban egy kurzust akkreditálnak ... lehet.
 
Gondolni mindig gondolhattam amit akartam, az igaz. Mondani már nem okvetlenül mondhattam... És ne csak a Kádár-rendszerre gondolj. Meg ne csak politikára. De a rendszerváltás környékén még élt édesapám, aki amúgy abszolút nem volt vallásos. Ateista volt. Én akkortájt írtam az első regényemet, ami bár nem volt kifejezetten direkt a valláskritikára kihegyezve, de akadt benne pár olyan szöveg, ami itt-ott odamondogatott a vallásnak. Holott képzeletbeli vallásokról volt szó, nem is konkrétan a kereszténységről. És apám azt javasolta, ezeket ne írjam bele, mert mostanában élénkülőben van a vallás arrafelé, láthatóan a kormány célja is az hogy újra elvallásosítsa a trsdalmat, így nem fogják kiadni a művemet, sőt, nekem is lehetnek mindenféle bajaim miatta...

Nem is adták ki.
nem minden konyvet adnak ki ez igaz nem tudom mi alapjan valogatnak
de van eleg konyv aki olvasni akar tele vannak a boltok
Most meg nem élek ott, de nem sok kételyem van róla, ha visszamennék, sehol nem kapnék állást még szarpucolóként se, ha elkezdem hangoztatni hogy a Fideszt minek tartom. Holott E!LVILEG a politikai nézet nem kéne hogy összefüggésben legyen a munkavállalással, amennyiben nem kifejezetten politikai szakmáról van szó. De nem kapnék állást. Hivatalosan persze más indokkal utasítanának el.
nem hiszem
van rokonom eleg nagy szaja van megis kap munkat
inkab a kozmunkanal lehet amit mondasz ahol van egy veresszaju polgarmester es tud valogatni kinek ad munkat
nem hiszem hogy a maszekokat piszkalnak azal ki mire szavaz
 
Velünk az a baj, hogy minél erőszakosabban akarják ránkerőltetni ezt a szemléletet és minél inkább egyedül a fidesz-kdnp az egyedüli, aki ezt elutasítja, annál messzebb kerül az ellenzék győzelme 2018-ban. Én azt nem értem, hogy az ilyen okos emberek ezt miért nem látják?

Ezt már én is felvetettem, hogy-hogy nem látják, hogy Brüsszel tartja hatalmon Orbánt a politikájával? Hát az EU betonozza bele a hatalomba.
 
Tetszik, nem tetszik, Magyarországon egy legitim kormány kormányoz, amit kétharmados többséggel választott meg a nép, már másodjára. Ráadásul jelenleg is kétharmados a támogatottsága.

Egészen biztos lehetsz benne , nem én szerkesztettem bele a beidézett szöveget! Megvan nálam archívban is, postázom.

De itt is többen olvasták már!!!
 
1. Kormányközi egyezmény erről még elvileg se születhet, tekintve hogy az USA esetén az oktatás - a diplomák is eképp - nem szövetségi hanem TAGÁLLAMI hatáskörbe tartoznak! És ezt Orbanisztánban is jól tudják. Tehát direkt olyan törvényt hoztak aminek a CEU a legjobb akarata mellett se felelhet meg. Vagy Orbán tényleg és komolyan azt hiszi, a bolhapiszoknyi kis Orbanisztán kedvéért az egész USA megváltoztatja valamelyik alapelvét, ráadásul ilyen hamar?!

2. Szerintem hogy egy amerikai diploma érvényes-e Amerikában, nem a magyarok dolga és joga eldönteni. Miért is NE adhatna ki egy az USA által elismert amerikai intézmény amerikai diplomát ki, akár Magyarországi épületben is, Magyarországon?! A magyarok legfeljebb azt tehetik meg hogy azt mondják, ezentúl valamiért magyar diplomát nem adhat ki, nem ismerik el az intézmény által kiadott magyar diplomát. Ehhez szerintem is joguk van, más kérdés hogy ezzel nemzetközi közröhej tárgyává degradálják magukat. Bár igaz az is, nekik ez már úgyis mindegy...
Vagy legfeljebb a KEE ezentúl csak magyar diplomát ad ki - ahogy a többi magyar egyetem.
 
„Még a politikáról kellene egyet s mást mondanom, de az igazán fölösleges és unalmas időfecsérlés lenne. Arról volna szó, ahogyan a muzulmánok elárasztják, s majd birtokukba veszik, magyarán elpusztítják Európát; ahogyan Európa mindezt kezeli, az öngyilkos liberalizmusról és az ostoba demokráciáról […] Mindig ez a vége: a civilizáció eléri azt a túltenyésztett állapotot, amikor többé már nemcsak hogy képtelen rá, de már nem is akarja megvédeni magát; amikor, látszólag értelmetlen módon, a saját ellenségeit imádja. […] Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem létezik.”

Kertész Imre, Nobel-díjas magyar író
(részletek: A végső kocsma c. kötetéből [2014])

En csak a németnyelvü forditást ismerem, "Letzte Einkehr" cimszo alatt a Rowolt Verlag kiadásában.
Egy aránylag terjedelmes mü, 349 oldal, amiben valoban van két rövid fejezet ami megdöbbentöen hat.
-
Már vártam, hogy valaki megemliti ezt az idközben NPD és Pegida terminologiává vált fejezetet: fenyegetö veszély az europát eláraszto muslemok által, akik a kontinenst megszállnák és szétrombolnák, öngyilkos liberalizmus és a tény, hogy erröl nem szabad beszélni.
-
Kezdetben én sem tudtam mit gondoljak az érvekkel alá nem támasztott gondolatsor olvasásánál, aztán világosá vált, hogy a legértelmesebb ember is elvakulhat, különössen ha 85 éves és parkinzon-ban szenved.
-
Kertész 1990-ben kilépett a magyar iroi-szövetségböl antiszemita zaklatások miatt, tudjuk, hogy a nobel-dij átvétele után mégjobban zaklatták öt és ezért költözött Berlinbe.
-
A visszatérésekor azt mondta: „Ich habe Parkinson, sonst wäre ich nie zurückgekommen",
magyarul: "Parkinzonom van, különben nem jöttem volna vissza"
-
Azért Kertész nem volt anyira demenz, hogy ne regisztralta volna a Tröglitzi polgármester visszalépését az NPD irányitotta pöbel nyomására és ne szerzett volna tudomást az utána lángbaborulo menekültotthonrol.
-
Kertész volt már egyszer ott, 70 évvel ezelött, Rehmsdorfban volt a külsö tábor "Wille", ami a Buchenwaldi KZ-hez tartozott. A Sorstalanság erröl a táborrol szol, amiben 6000 fogolyot, számtalan magyar zsidot gyilkoltak meg a nacik.
-
A mai Tröglizi lakok számára a tábor a háboru végén egy ujabb gonosz jellé vált, ezekben a barakokban szállásolták el a kitelepitett németeket, tehát német menekülteket.
-
 
Utoljára módosítva:

Nem tudom kire hivatkozol, én már többször irtam arrol, hogy egyre több városban és országban tüntetnek minden vasárnap 14 orakkor Europa megörzésé érdekében.
-
Az is elkerülhette a figyelmedet, hogy Europa nem egy ország, nemcsak egy kontinens hanem egy érték-közösség és ezért rendszeresen, az aktuális eseményeknek megfelelöen külön kiemelnek egy egy országot, hogy mutassuk a szolidaritásunkat.
-
Igy volt ez a Holland választások elött, igy van ez a Francia választások miatt... még Románia is kivolt már emelve holott nem volt különösebb ok, csak, hogy mutassuk "Románia is Europához tartozik és örülünk neki".
-
A "Pulse of Europe" mozgalom nem szémélyekkel, pártokkal foglalkozik hanem a szabadsággal.
Ez pedig veszélyben van Magyarországon és ezt nem hagyjuk.
-

Hol látod te Soros nevét egy Berlini plakáton?
 
En is oszinte szivbol kivanom hogy ne legyen balhe. De a kisordog ott motoszkal az agyamban hogy itt miert mozdult meg ekkora tomeg ami nem mozdult meg maskor sokkal jelentosebb kerdesek urugyen.:o Elnezest kivanok de ez nekem baromi gyanus. Persze tevedhetek is.


Kedves Pitti!

Engem boldoggá tesz, hogy ennyien mentek ma is az utcára tüntetni hazámban. Több okból is. Egyrészt mert ez azt jelenti, amit persze én is érzékelek, hogy jó az idő. Mert amikor eset az eső, akkor a kutya se ment a hívó szóra hidakat lezárni... . Másrészt meg azért mert büszke vagyok, hogy az O.V kormány alatt állampolgári jogon, akármikor, akármi mellett és akármi ellen tüntethetek. Mint most is ezek az emberek. Persze én valami miatt nem értem az okot. Több ok miatt is. Egyrészt mert ha jól olvastam, ( mert bitang mélyen hallgat erről a "bal-libsi" sajtó, a "jobbosok" meg megírták) hogy összesen 28 "külföldi" egyetem az akit érint amiből ( mármint a 28-ból) 1, egyetlen egy az amelynél a működése megfelel az elvárásoknak a többinek nem. Az egyértelmű, hogy az az egy egyetem ami amerikai anya-iskolával is rendelkezik, nem foglalkozik ezzel a törvénnyel, a többi 27 meg azt nyilatkozta, hogy a működésüket hozzá igazítják a törvényi elvárásokhoz, köztük a CEU is. A CEU azt is nyilatkozta, hogy maga a Magyarországi törvény se eddig se ezután se érinti magát az oktatást, ez technikai dolog. Amiről már, az ők kezdeményezésére elindult az egyeztetés. És van még valami amit nem értek és ami ok miatt bennem is gyanú támadt, hogy ha 28 külföldi egyetemet érint a törvény akkor miért szól a tüntetés csak a "Soros-féle" egyetlen egyetem mellett... és amit még nem értek, hogy ha maga az egyetem kinyilatkozta, hogy maradni akar hazámban és ezért hajlandó ezt a kis technikai dolgot is meglépni, akkor miért is szól a tüntetés arról, hogy maradjon a CEU egyetem? Biztos, hogy ezt a tüntetést az ellenzék szervezte és a mi okos és intelligens egyetemistáinkkal hajtatja végre? Ezek ismeretében én is azt érzem, hogy itt és most valaki valakit nagyon át akar verni. De nagyon. És zárszóként még egy dolog. Igenis vétózza meg Áder János ezt a törvényt is ha arra alkotmányos okot talál. Mert neki ez a dolga!
 
Egyrészt mert ez azt jelenti, amit persze én is érzékelek, hogy jó az idő. Mert amikor eset az eső, akkor a kutya se ment a hívó szóra hidakat lezárni...
nem kel ezen gunyolodni ha rosz az ido senki se megy ki szivesen
rendelt ideje van mindennek
Másrészt meg azért mert büszke vagyok, hogy az O.V kormány alatt állampolgári jogon, akármikor, akármi mellett és akármi ellen tüntethetek.
igen ki is kel menni amikor csak lehet a kormany ellen
most nem is mertek lovasrendort kuldeni mert feltek a neptol
aki rendor kiment az is kekbe ment ki
Az egyértelmű, hogy az az egy egyetem ami amerikai anya-iskolával is rendelkezik, nem foglalkozik ezzel a törvénnyel, a többi 27 meg azt nyilatkozta, hogy a működésüket hozzá igazítják a törvényi elvárásokhoz,
mert mindenki fel nem is mernek azok se kimeni tuntetni mert felnek az eroszaktol
volt mar olyan hogy vizagyu a tuntetesen nalunk is
nem emlekszel vagy nem akarsz emlekezni
és amit még nem értek, hogy ha maga az egyetem kinyilatkozta, hogy maradni akar hazámban és ezért hajlandó ezt a kis technikai dolgot is meglépni, akkor miért is szól a tüntetés arról, hogy maradjon a CEU egyetem
mer nem akarja hogy beleszoljanak mit oktat es hogyan
meg feltekenyek az amerikai diplomara mer ok nem tudnak olyat adni
csak olyat ami semmitse er a vilagba
a magyar diploma csak idehaza jo kulfoldon kutyaba se nezik akinek ilyen van csak
Ezek ismeretében én is azt érzem, hogy itt és most valaki valakit nagyon át akar verni. De nagyon.
jaja igaz nagyon
Igenis vétózza meg Áder János ezt a törvényt
jaja
eben is egyetertunk vetozza csak meg az kell ezeknek
 
Komment:
"Amikor Horvátország be sem engedte!
Amikor a Csehek 1 év múltán kitakarították őket,
Akkor hol volt EURÓPA?
Erre csak 1 magyarázat van."
otan akkor diktaturak voltak mint most itt
jo hogy idejott es tanulhatnak a magyarok is a demokraciarol
hiaba irtok be ide mindenfele fura dolgozatokat azok fontos dolgok csak tik nem ertitek meg
inkabb lennetek buszkek erre az egyetemre es halasak hogy idejott
 
Kedves Pitti!

Engem boldoggá tesz, hogy ennyien mentek ma is az utcára tüntetni hazámban. Több okból is. Egyrészt mert ez azt jelenti, amit persze én is érzékelek, hogy jó az idő. Mert amikor eset az eső, akkor a kutya se ment a hívó szóra hidakat lezárni... . Másrészt meg azért mert büszke vagyok, hogy az O.V kormány alatt állampolgári jogon, akármikor, akármi mellett és akármi ellen tüntethetek. Mint most is ezek az emberek. Persze én valami miatt nem értem az okot. Több ok miatt is. Egyrészt mert ha jól olvastam, ( mert bitang mélyen hallgat erről a "bal-libsi" sajtó, a "jobbosok" meg megírták) hogy összesen 28 "külföldi" egyetem az akit érint amiből ( mármint a 28-ból) 1, egyetlen egy az amelynél a működése megfelel az elvárásoknak a többinek nem. Az egyértelmű, hogy az az egy egyetem ami amerikai anya-iskolával is rendelkezik, nem foglalkozik ezzel a törvénnyel, a többi 27 meg azt nyilatkozta, hogy a működésüket hozzá igazítják a törvényi elvárásokhoz, köztük a CEU is. A CEU azt is nyilatkozta, hogy maga a Magyarországi törvény se eddig se ezután se érinti magát az oktatást, ez technikai dolog. Amiről már, az ők kezdeményezésére elindult az egyeztetés. És van még valami amit nem értek és ami ok miatt bennem is gyanú támadt, hogy ha 28 külföldi egyetemet érint a törvény akkor miért szól a tüntetés csak a "Soros-féle" egyetlen egyetem mellett... és amit még nem értek, hogy ha maga az egyetem kinyilatkozta, hogy maradni akar hazámban és ezért hajlandó ezt a kis technikai dolgot is meglépni, akkor miért is szól a tüntetés arról, hogy maradjon a CEU egyetem? Biztos, hogy ezt a tüntetést az ellenzék szervezte és a mi okos és intelligens egyetemistáinkkal hajtatja végre? Ezek ismeretében én is azt érzem, hogy itt és most valaki valakit nagyon át akar verni. De nagyon. És zárszóként még egy dolog. Igenis vétózza meg Áder János ezt a törvényt is ha arra alkotmányos okot talál. Mert neki ez a dolga!

JO lenne bal "libsi oldalt" is meghallgatnad akkor valami valosag kep is lenne nem csak a demagogia.
Kozel 30 ev alatt 28 egyetem jott hasonlo modon mint a CEU Mo-ra. Ebbol jelenleg mar csak a CEU aktiv a 27 megszunt. Ergo a torveny mar rajuk nem vonatkozik csak a CEU ra
A Naplo musoraban szinten vilagosan az erintettek szolalnak meg.

http://www.atv.hu/videok/video-20170410-heti-naplo-svaby-andrassal-1-resz-2017-04-09
 
nem ertem eleg csak beadni papirokat nem is kel oktatni semmit akkor ez nem jo
a diplomahoz kel tanulni meg vizsgazni is nem igaz
anelkul nem lehet diplomakat kiadogatni csak ugy
Elég csak beadni a papírokat, s ha akkreditálják, van egy egyetemed és IGEN, adhatsz ki diplomákat. Nem tartozik a szükséges és megkövetelt előfeltételek közé hogy legyen az egyetemednek épülete. Igazából igazad van abban is hogy az se kell hozzá hogy taníts. Van egyetemed, hogy tartasz-e képzéseket a te dolgod. Elvileg megteheted azt is, hogy nem oktatsz és mégis adsz ki diplomát, ez se törvénysértő: megteheted hogy egyszerűen csak VIZSGÁZTATSZ. Akinek tudásáról aztán úgy véled megfelel annak amit a te egyetemed az akkreditált vállalásokhoz híven meg kell követeljen, annak kiadod a diplomát! Oktatás nem kell hozzá tehát elvileg. A diploma nem azt igazolja sosem hogy te résztvettél valamiféle képzésen, ennek ékes bizonyítéka hogy az egyetemeken se muszáj általában bejárni az órákra. A diploma nem annak bizonyítéka hogy te végigseggeltél valahány órát egy ÉPÜLETBEN ÜLVE. A diploma annak bizonyítéka hogy a diplomát kiadó intézmény (nem épület!) ELISMERI, igazolja hogy te TUDOD azt az anyagot amit ő a diploma kiadásával igazolni óhajt!

Sőt, ennek fényében igenis megteheti az egyetemalapító hogy még csak nem is vizsgáztat. Bemegy a kuncsaft, lefizet pár ezer dolcsit, akármit, s kap egy diplomát. Akadnak ilyen egyetemek. Ezek azonban hamar közismertek is lesznek, persze rossz értelemben, és a diplomájuk így szart se ér. De attól még elméletileg igenis diploma, s ami kiadja az egyetem. Ehhez se kell épület... A CEU azonban nyilvánvalóan nem ezen rosszhírűek közé tartozik, mert elég kapósak az onnan kikerültek.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,802,070
Tagok
615,737
Legújabb tagunk
Vizimento.
Oldal tetejére