Hihetetlen dolgot tett a milliárdos üzletember

Rekordösszegű, 400 millió ausztrál dolláros (82 milliárd forint) adományt ajánlott fel Andrew Forrest ausztrál bányamágnás különféle tudományos, oktatási és népjóléti programok támogatására.

A Fortescue Metals Group alapítója és elnöke és felesége, Nicola azt mondta egy hétfői canberrai ceremónián, ők nagyon szerencsések voltak, hogy nagy vagyont gyűjthettek, és vagyonukat most szeretnék másokkal is megosztani.

Az 55 éves Forrest, aki Ausztrália egyik leggazdagabb embere, közismert filantróp. 2012-ben létrehozta Walk Free Alapítványát, amely a rabszolgaság modern formáinak felszámolásáért küzd. Ő és felesége 2013-ban 65 millió ausztrál dollár adománnyal segítette egykori alma materét, a Nyugat-ausztráliai Egyetemet, ami akkor minden idők legnagyobb összegű magánfelajánlása volt Ausztráliában.

A most bejelentett 400 millió ausztrál dollárból 75 millió dollárral támogatják a rákkutatást, ugyanennyivel a felsőoktatást, 75 millióval segítenek hátrányos helyzetű gyermekeket, 75 millióval tőkésítik fel a modern rabszolgaság ellen küzdő Walk Free Alapítványt, 50-50 millióval segítik a közösségépítést és "minden ausztrál esélyegyenlőségét".

"Ez a legnagyobb jótékony célú felajánlás hazánk történetében, emberek ezreinek életét teszi jobbá itthon és külföldön"
- méltatta az adományt Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő az ünnepségen, amelynek házigazdája Russell Crowe új-zélandi származású hollywoodi filmsztár volt. Az eddigi rekordot James Packer kaszinómágnás tartotta egy 200 millió ausztrál dolláros adománnyal 2014-ben.

Andrew Forrest, becenevén Twiggy bányavállalata a világ negyedik legnagyobb vasérctermelője. Személyes vagyonát tavaly 1,7 milliárd ausztrál dollárra (350 milliárd forint) becsülték, ezzel az ország 22. leggazdagabb embere volt. Vállalatának tőzsdei értéke a hétfői piaci árfolyam szerint 5,6 milliárd ausztrál dollár.

MTI

milliomos2.jpg
 
Érdekes, hogy itt nem támogatják a felsőoktatást, inkább hátráltatják...de legalább valahol vannak még jó emberek.
 
Tudjátok, mindig az cselekszik kifelé a legjobbakat, aki lelkiismeretét szeretné megnyugtatni... Bármilyen fura, de valahogy sejtem, a bányavállalatánal igenis rabszolga munkát végeznek dolgozói, no persze nem a klasszikus értelemben, "csak" abban, h éhbérét kihasználva dolgoztatja ő v emberei az alkalamzottakat. Hiszen egy bányában amúgy sem 'életbiztosítás' dolgozni, a föld alatt pedig ki a megmondhatója, mi folyik?!
 
Tudjátok, mindig az cselekszik kifelé a legjobbakat, aki lelkiismeretét szeretné megnyugtatni... Bármilyen fura, de valahogy sejtem, a bányavállalatánal igenis rabszolga munkát végeznek dolgozói, no persze nem a klasszikus értelemben, "csak" abban, h éhbérét kihasználva dolgoztatja ő v emberei az alkalamzottakat. Hiszen egy bányában amúgy sem 'életbiztosítás' dolgozni, a föld alatt pedig ki a megmondhatója, mi folyik?!

Ez nyilvánvaló....de ő legalább visszaad nem is keveset. És a magyarok, akik a közösből gazdagodtak és ugyanúgy kihasználják a dolgozókat ?
 
Tudjátok, mindig az cselekszik kifelé a legjobbakat, aki lelkiismeretét szeretné megnyugtatni... Bármilyen fura, de valahogy sejtem, a bányavállalatánal igenis rabszolga munkát végeznek dolgozói, no persze nem a klasszikus értelemben, "csak" abban, h éhbérét kihasználva dolgoztatja ő v emberei az alkalamzottakat. Hiszen egy bányában amúgy sem 'életbiztosítás' dolgozni, a föld alatt pedig ki a megmondhatója, mi folyik?!
Honan veszed hogy ehberert dolgoznak a banyaba?
Canadaba Usaba es gondolom Ausztraliaba is egyik legjobban fizetett munka, pont a veszelyesege miatt.
Evtizedek ota leagazoban van a banya ipar.
 
Érdekes, hogy itt nem támogatják a felsőoktatást, inkább hátráltatják...de legalább valahol vannak még jó emberek.


Ez így azért nem igaz. A valóság az, hogy MO-on alig 30 éve vannak tulajdonosok. Így a világban ismert igazán nagy vagyonok se lehetnek még bárki kezében is, de ami összegyűlt azt igenis megosztják azokkal akiket érdemesnek tartanak az támogatásra. A fiam állami finanszírozottként végezte a tanulmányait, aminek a feltétele, hogy valamilyen elért minimum átlagot elérjen valaki az adott tanévben, de mellé még elnyerte a Mezőtúri Mérnökök Baráti körének a támogatását is mert az évenkénti versenyben a fiam töretlenül teljesítette az állami támogatási előírását. Persze ezek az főiskolák és egyetemek belső ügyei ehhez semmi köze nincs az épp hatalmon lévő pártoknak. DE az sem ritka, hogy a saját dolgozói közül "nevel" vezetőt a cég és fizeti az iskoláit, a tanulmányát. Igaz ebben az esetben olyan tanulmányokat finanszíroz a cég amilyen szakember kell neki. Az tény viszont, hogy ez nem tömeges mint volt 1989-1990-ig a reszim bukásáig, amikor minden párttag és a gyereke bármily buta is volt betették valamilyen felsőbb iskolában és a kijelölt gyárnak azt fizetnie kellett. Ez is, hogy legalább egy-egy ember tanulmányait fizetik a cégek nagy dolog, hisz mi még nagyon is "szegények" vagyunk ahhoz, hogy nagy vagyonok legyenek a kezekben. Mert azért ne vegyük már egy kalap alá az 1 milliós vagyont ha az egyik forintban van a másik meg dollárban.
 
Kevesled a gazszerelo , a Csanyi es a tobbi milliardos vagyonat?
Ok dollarba is milliomosok.

Nem tudom mennyi a vagyonuk és azt se, hogy milyen pénznemben van, de az tény, hogy nincsenek benne abban a listában ahol a 100 leggazdagabb magyart felsorolják. Igaz, az általad felsoroltak között van olyan név aki elég sokat jótékonykodik. Hátrányos helyzetű de jól tanuló gyerekeket és családtagjait támogatja. Melittám! Én magyar vagyok, itt élek én nem tudhatom azt amit te tudsz rólunk aki több mint 14 000 km-re élsz. Inkább arról tudok ami a városomban történik, mert itt ismerem az embereket. És még egy nagyon nagy dolog.... Végre idős koromra én is egy egészséges házba ( igazi téglaház) költözhettem a vertfalu pici házamból. Ezek nekünk akik nem voltunk sosem párt elkötelezettek nagyon nagy dolgok. És az, hogy a mi gyerekeink is most már tanulhatnak. Persze ez nem pártérdem hanem a mienk. De az igen, hogy olyan párt vezeti az országot aki egy állami finanszírozáskor csak azt nézi, hogy hányas az átlaga a gyereknek és beszél-e nyelvet, nyelveket. Nyilvánvaló, hogy neked, aki KISZ-esként hagytad el az országot könnyebb, hisz nem üres tarsollyal mentél, ráadásul mint disszidenstől valami ok miatt nem vették el az anyagi javaidat. Sok menekülttől, akik a rezsimből menekültek igen. Mi meg most "szedjük" össze magunkat amióta tanulhatunk, dolgozhatunk és örülünk annak, hogy gyarapodhatunk. És nem csak mi. Annyira szép lett a városom is. Szép parkok, középületek, iskolák, óvodák és sorolhatnám.... Jó most itt élni és nekünk is akik sosem voltunk és nem is leszünk párt elkötelezettek. Igaz ezt nem is kéri senki tőlünk se. Úgyhogy, nem értem, ezt a felsőséges és lenéző beszólásod. Én, ha akkor mikor KISZ tag voltál nem tudtál rávenni, hogy párt elkötelezett legyek, most miből gondolod, hogy amikor 14-18 pártból választhatok szavazáskor megijedek az erőszakosságodtól és nem arra fogok szavazni akire én akarok. igaz családunkon belül se kérdezzük a másiktól, hogy ő kire akar majd szavazni avagy kivel szimpatizál mert ezek nem lényeges dolgok. Csak az számít, hogy ki az aki biztosítsa a családomnak azt, hogy mi is emberhez méltóan éljünk és ha tanulni akarunk akkor tanulhassunk. Ha meg dolgozni akkor dolgozhassunk. Igazából még a te vagyonod se érdekel, nem hogy azoké akiket felsoroltál és a rezsimben annyira szerettél. Most sikerült engemet is megbántanod az erőszakosságoddal.
 
Drága jó búzakenyér! Hogy mit ad a párt???
Kezdjük azzal mit vett el?
Magánnyugdíj pénztári megtakarítás -, mond neked neked valamit, Jártó Róza?
Ez aztán a hatalmas jótétemény!
Melitta az erőszakos?????
Uram Isten!
Nyugdíjasok koplalnak, éheznek, fagyoskodnak télen a fűtetlen lakásokban, és neked ez jótékonykodás??
Azt a pártot véded amelyik uralkodása alatt éhező gyerekek tengődnek?
Mekkora katasztrófa, hogy most sikerült téged is megbántani! Ekkora traumát!
 
Nem tudom mennyi a vagyonuk és azt se, hogy milyen pénznemben van, de az tény, hogy nincsenek benne abban a listában ahol a 100 leggazdagabb magyart felsorolják. Igaz, az általad felsoroltak között van olyan név aki elég sokat jótékonykodik. Hátrányos helyzetű de jól tanuló gyerekeket és családtagjait támogatja. Melittám! Én magyar vagyok, itt élek én nem tudhatom azt amit te tudsz rólunk aki több mint 14 000 km-re élsz. Inkább arról tudok ami a városomban történik, mert itt ismerem az embereket. És még egy nagyon nagy dolog.... Végre idős koromra én is egy egészséges házba ( igazi téglaház) költözhettem a vertfalu pici házamból. Ezek nekünk akik nem voltunk sosem párt elkötelezettek nagyon nagy dolgok. És az, hogy a mi gyerekeink is most már tanulhatnak. Persze ez nem pártérdem hanem a mienk. De az igen, hogy olyan párt vezeti az országot aki egy állami finanszírozáskor csak azt nézi, hogy hányas az átlaga a gyereknek és beszél-e nyelvet, nyelveket. Nyilvánvaló, hogy neked, aki KISZ-esként hagytad el az országot könnyebb, hisz nem üres tarsollyal mentél, ráadásul mint disszidenstől valami ok miatt nem vették el az anyagi javaidat. Sok menekülttől, akik a rezsimből menekültek igen. Mi meg most "szedjük" össze magunkat amióta tanulhatunk, dolgozhatunk és örülünk annak, hogy gyarapodhatunk. És nem csak mi. Annyira szép lett a városom is. Szép parkok, középületek, iskolák, óvodák és sorolhatnám.... Jó most itt élni és nekünk is akik sosem voltunk és nem is leszünk párt elkötelezettek. Igaz ezt nem is kéri senki tőlünk se. Úgyhogy, nem értem, ezt a felsőséges és lenéző beszólásod. Én, ha akkor mikor KISZ tag voltál nem tudtál rávenni, hogy párt elkötelezett legyek, most miből gondolod, hogy amikor 14-18 pártból választhatok szavazáskor megijedek az erőszakosságodtól és nem arra fogok szavazni akire én akarok. igaz családunkon belül se kérdezzük a másiktól, hogy ő kire akar majd szavazni avagy kivel szimpatizál mert ezek nem lényeges dolgok. Csak az számít, hogy ki az aki biztosítsa a családomnak azt, hogy mi is emberhez méltóan éljünk és ha tanulni akarunk akkor tanulhassunk. Ha meg dolgozni akkor dolgozhassunk. Igazából még a te vagyonod se érdekel, nem hogy azoké akiket felsoroltál és a rezsimben annyira szerettél. Most sikerült engemet is megbántanod az erőszakosságoddal.

Te sertegetsz es nem en. Hiaba irod le ketszet egyszer sem voltam se kisz tag se parttag. Az eletem multam nyilt rengeteg ember ismer szemelyesen is szinte gyerek korom ota.KAdar erabol jottem el .es mindenunk az allamra szallt mert disszidensnek konyveltek el. Szoval rosszul tudod mert az allame lett mindenunk. Nem voltunk milliomosok a fals informacio a felretajekozottsag sok problema forrasa.
És az, hogy a mi gyerekeink is most már tanulhatnak.
Allitom ,hogy nem voltunk a rendszer kegyeltje es megis tanulhattunk, ingyen , ferjem estin vegezte el a epiteszmernoki kart.
Gondolom te is a Kadar eraban diplomaztal mintha regebben ezt irtad volna. XXI.szazadba aki nem tanul nyelveket az iskolaba az bizony a kovetkezo 40 evig meg munkas elete igen beszukulnek a lehetosegei. Teljesen lenyegtelen milyen part van uralmon az oktatas elso szamu fejlodes kell legyen az orszagnak.

Bebebe nem csak magyar vagyok megha neked nem is tetszik, a canadait meg utanam vagtak gondolom igy kepzeled el.
szavazáskor megijedek az erőszakosságodtól és nem arra fogok szavazni akire én akarok.
Abban biztos lehet en nem fogok szavazni mert nem akarom ,hogy esetleg az en szavazatom dontse el a te joletedet vagy 13.nyugdijadat, nem vennem a szivemre , ha miattam rosszul erezned magad. Mikor beszeltem ra teged vagy mast kire szavazon? maganugye mindenkinek. Hogy eroszakos lennek? pedig ha tudnad milyen nyuszi szivem van nem mondanal ilyent.
Igazából még a te vagyonod se érdekel, nem hogy azoké akiket felsoroltál és a rezsimben annyira szerettél.
Sajnos nincs vagyonom , mert mint nagycsalados csak annyire futotta ,hogy minden gyerekem diplomas /ami Canadaba nem ingyenes/es ez minden anyagi lehetosegemet kimeritette,raadasul a ferjem is uj eletet kezdett massal igy egyedul eleg kuzdelmes volt az eletem rament a munkam a penzem es az egeszsegem is erre nagy hajtasra.
Akiket felsoroltam a gazszerelo es a Csanyi az en idombe amikor en meg otthon eltem ,30 evvel ezelott a hokedlin ulve almodozott es imadkozhatott hogy Felcsuton tudjon gazt szerelni . A Csanyi is alkalmazott volt az OTP nel es nem tulajdonos.

Tajekoztataskent itt a link , figyelemdbe ajanlom es lehet toluk megkerdezni segitenek-e annyit mint a dollar milliomosok kulhonba , Zuckerberg, Bill Gates , Soros, stb.

https://forbes.hu/extra/33-leggazdagabb-magyar-2016/

Sajnos a hokedlis kepet nem talaltam meg, de az is lehet mar lecserelte mert mar rozoga lehetett.
images
 
Te sertegetsz es nem en. Hiaba irod le ketszet egyszer sem voltam se kisz tag se parttag. Az eletem multam nyilt rengeteg ember ismer szemelyesen is szinte gyerek korom ota.KAdar erabol jottem el .es mindenunk az allamra szallt mert disszidensnek konyveltek el. Szoval rosszul tudod mert az allame lett mindenunk. Nem voltunk milliomosok a fals informacio a felretajekozottsag sok problema forrasa.

Allitom ,hogy nem voltunk a rendszer kegyeltje es megis tanulhattunk, ingyen , ferjem estin vegezte el a epiteszmernoki kart.
Gondolom te is a Kadar eraban diplomaztal mintha regebben ezt irtad volna. XXI.szazadba aki nem tanul nyelveket az iskolaba az bizony a kovetkezo 40 evig meg munkas elete igen beszukulnek a lehetosegei. Teljesen lenyegtelen milyen part van uralmon az oktatas elso szamu fejlodes kell legyen az orszagnak.

Bebebe nem csak magyar vagyok megha neked nem is tetszik, a canadait meg utanam vagtak gondolom igy kepzeled el.

Abban biztos lehet en nem fogok szavazni mert nem akarom ,hogy esetleg az en szavazatom dontse el a te joletedet vagy 13.nyugdijadat, nem vennem a szivemre , ha miattam rosszul erezned magad. Mikor beszeltem ra teged vagy mast kire szavazon? maganugye mindenkinek. Hogy eroszakos lennek? pedig ha tudnad milyen nyuszi szivem van nem mondanal ilyent.

Sajnos nincs vagyonom , mert mint nagycsalados csak annyire futotta ,hogy minden gyerekem diplomas /ami Canadaba nem ingyenes/es ez minden anyagi lehetosegemet kimeritette,raadasul a ferjem is uj eletet kezdett massal igy egyedul eleg kuzdelmes volt az eletem rament a munkam a penzem es az egeszsegem is erre nagy hajtasra.
Akiket felsoroltam a gazszerelo es a Csanyi az en idombe amikor en meg otthon eltem ,30 evvel ezelott a hokedlin ulve almodozott es imadkozhatott hogy Felcsuton tudjon gazt szerelni . A Csanyi is alkalmazott volt az OTP nel es nem tulajdonos.

Tajekoztataskent itt a link , figyelemdbe ajanlom es lehet toluk megkerdezni segitenek-e annyit mint a dollar milliomosok kulhonba , Zuckerberg, Bill Gates , Soros, stb.

https://forbes.hu/extra/33-leggazdagabb-magyar-2016/

Sajnos a hokedlis kepet nem talaltam meg, de az is lehet mar lecserelte mert mar rozoga lehetett.
images

Hiába, ha rojtosra beszéled a szád akkor is úgy van ahogy ő írja!
Az a pár százezer ember aki külföldre ment dolgozni, az itteni jólét elől menekült a kinti nyomorba!
Valóban jó buli volt az a vásárlási utalvány osztás karácsony előtt, ezek a szerencsétlenek szépen beszopták, hogy a nagyvezír zsebéből osztották, és nem az államkasszából!
Ezeknek jó ahogy most van, és sajnos jövőre ezt a jótéteményt meg is fogják köszönni!
 
MAngold
Meg beszelgetni se lehet nem hogy vitazni olyan emberrel aki keveri a szezont a fazonnal. Aki ir de nincs valos alapja amit leir.Nem olvas csak a propaganda mediakat, es el is hiszi, hisz veletlenul se tajekozodik mas forrasbol. Akinek a lekovezett utak szokokutak fejlodest jelentenek az nem lat az orranal tovabb,mert egyszer elfogy az eus penz es akkor mibol fog az orszag megelni? Ebbol nem lesz GDP kimutathato.
Ma az internet vilagaba nincsenek hatarok , 2 second alatt azt olvasom en is mint ti, 10 es nem 14ezer km rol. Lehet Roza asszony fel se tetelezi hogy naponta 15-20 ujsagot olvasok at, es mint part semleges le tudom szurni a fals demagog dumat.
Nekem a merhetetlen hazugsag jon le minden fidesz otletbol.
Az a nyugdij penztar allamositas, hat nagyon csodalkoztam mert a kapitalizmusba nem allamositanak, de hat Selmeczi Gabika megigerte lesz mindenkinek egyeni szamlaja... a nagy turot lett, szamlaja a nyugdij penztarosoknak. Gabika meg felszivodott a kozeletbol hatterembernek pihentetik , mint Rogan Tonit, mikor mar nagyon meleg volt a osszemeno es nagyobbodo lakasa eltunt intezni a menekutl kotvenyeket, ne legyen szem elott. A korupciot az nem latja aki nem akarja. Csak a vizes VB ha nezzuk. Remelem a securityt is megoldjak ennyi milliardbol , mert meg az itteni jobboldali is azt kerdezte nem-e hallottam melyik orszag fogja biztositani a VB-t,mert egyaltalan nem biznak benne hogy nem-e tunik el a penz van-e gyakorlatuk ezeknek az embereknek, voltak katonak? es a high tech van e felszerelve? mert ok pont akkor mennek haza es elmerjenek-e menni a vb-re?
 
Nem tudom mennyi a vagyonuk és azt se, hogy milyen pénznemben van, de az tény, hogy nincsenek benne abban a listában ahol a 100 leggazdagabb magyart felsorolják. Igaz, az általad felsoroltak között van olyan név aki elég sokat jótékonykodik. Hátrányos helyzetű de jól tanuló gyerekeket és családtagjait támogatja. Melittám! Én magyar vagyok, itt élek én nem tudhatom azt amit te tudsz rólunk aki több mint 14 000 km-re élsz. Inkább arról tudok ami a városomban történik, mert itt ismerem az embereket. És még egy nagyon nagy dolog.... Végre idős koromra én is egy egészséges házba ( igazi téglaház) költözhettem a vertfalu pici házamból. Ezek nekünk akik nem voltunk sosem párt elkötelezettek nagyon nagy dolgok. És az, hogy a mi gyerekeink is most már tanulhatnak. Persze ez nem pártérdem hanem a mienk. De az igen, hogy olyan párt vezeti az országot aki egy állami finanszírozáskor csak azt nézi, hogy hányas az átlaga a gyereknek és beszél-e nyelvet, nyelveket. Nyilvánvaló, hogy neked, aki KISZ-esként hagytad el az országot könnyebb, hisz nem üres tarsollyal mentél, ráadásul mint disszidenstől valami ok miatt nem vették el az anyagi javaidat. Sok menekülttől, akik a rezsimből menekültek igen. Mi meg most "szedjük" össze magunkat amióta tanulhatunk, dolgozhatunk és örülünk annak, hogy gyarapodhatunk. És nem csak mi. Annyira szép lett a városom is. Szép parkok, középületek, iskolák, óvodák és sorolhatnám.... Jó most itt élni és nekünk is akik sosem voltunk és nem is leszünk párt elkötelezettek. Igaz ezt nem is kéri senki tőlünk se. Úgyhogy, nem értem, ezt a felsőséges és lenéző beszólásod. Én, ha akkor mikor KISZ tag voltál nem tudtál rávenni, hogy párt elkötelezett legyek, most miből gondolod, hogy amikor 14-18 pártból választhatok szavazáskor megijedek az erőszakosságodtól és nem arra fogok szavazni akire én akarok. igaz családunkon belül se kérdezzük a másiktól, hogy ő kire akar majd szavazni avagy kivel szimpatizál mert ezek nem lényeges dolgok. Csak az számít, hogy ki az aki biztosítsa a családomnak azt, hogy mi is emberhez méltóan éljünk és ha tanulni akarunk akkor tanulhassunk. Ha meg dolgozni akkor dolgozhassunk. Igazából még a te vagyonod se érdekel, nem hogy azoké akiket felsoroltál és a rezsimben annyira szerettél. Most sikerült engemet is megbántanod az erőszakosságoddal.
Hurrá ismét egy ellenálló, mint antifasiszták 45 után is jöttek millióan.
Hurrá nem volt KISZ-tag.Tán még kisdobos sem .
Ez aztán a hős.
Hogy ezek után, le, volt KISZ tagozol valakit az már a rettenet csúcsa.
Róza, ez igen, ez aztán a hős ellenálló.
Kinek mára a példaképe Mészáros Lőrinc.
És még Viktor aki szintén nem volt KISZ-tag.
Drága jó búzakenyér! Hogy mit ad a párt???
Kezdjük azzal mit vett el?
Magánnyugdíj pénztári megtakarítás -, mond neked neked valamit, Jártó Róza?
Ez aztán a hatalmas jótétemény!
Melitta az erőszakos?????
Uram Isten!
Nyugdíjasok koplalnak, éheznek, fagyoskodnak télen a fűtetlen lakásokban, és neked ez jótékonykodás??
Azt a pártot véded amelyik uralkodása alatt éhező gyerekek tengődnek?
Mekkora katasztrófa, hogy most sikerült téged is megbántani! Ekkora traumát!
 
Utoljára módosítva:
Végre idős koromra én is egy egészséges házba ( igazi téglaház) költözhettem a vertfalu pici házamból.
. Csak az számít, hogy ki az aki biztosítsa a családomnak azt, hogy mi is emberhez méltóan éljünk és ha tanulni akarunk akkor tanulhassunk. Ha meg dolgozni akkor dolgozhassunk.
Sokan most költöznek vert falú házba mert annak a legjobb a szigetelése és építenek is.
Eddig hogy éltél? Vagy minden uralkodóval elégedett voltál? Igazi elkötelezett...hisz volt amikor nem engedtek tanulni? Nem élhettél emberhez méltóan? Hát hol és mikor éltél?
Dolgozni sem engedtek kemény egy világ lehetett....
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,799,930
Tagok
615,629
Legújabb tagunk
A.Ancsa
Oldal tetejére