Az ausztrálok nagy többsége a melegházasságra szavazott

Éneklő és táncoló ünneplők lepték el Ausztrália utcáit a melegházasságról tartott önkéntes, postai szavazás eredményének kihirdetése után. A szavazáson, melyen önkéntes jellege ellenére a választók 79,5 százaléka nyilvánított véleményt, döntő többséggel győztek azok, akik a melegházasság legalizálására szavaztak.


A választáson több mint 12,7 millióan nyilvánítottak véleményt. Ausztrália fő statisztikusa, David Kalisch tájékoztatása szerint nagyjából 7,8 millióan támogatták, 4,9 millióan ellenezték a melegházasságot, vagyis a postán feladott szavazatok 61,6 százaléka volt a melegházasság mellett.

Az eredmény egyhangúságát jelzi, hogy Ausztrália 150 szavazókörzetéből 133-ban a melegházasságot támogatók voltak többségben.

A melegházasság ellenzői elismerték vereségüket. A volt ausztrál miniszterelnök, a melegházasság egyik legismertebb ausztrál ellenzője, Tony Abbot már közölte is, hogy a parlamentnek tiszteletben kell tartania az eredményt. Egyben az új frontvonalat is meghúzta, amikor azt írta a Facebookon, hogy az új törvénynek "biztosítania kell mindenki, és nem csak a templomok számára a lelkiismereti szabadságot". Ez utóbbi fogalom alatt a melegházasság ellenzői azt értik, hogy akiknek az a hitbéli meggyőződésük, azok megtagadhassák szolgáltatások nyújtását a melegesküvőkön.

Ezért lehet, hogy máris két, egymással rivalizáló törvényjavaslatot is benyújtottak kormánypárti képviselők. Az egyik, Dean Smith javaslata a kormányfő, Malcolm Turnbull mellett sok ellenzéki képviselő támogatását is élvezi. A rivális javaslatot, James Paterson a fent említett "lelkiismereti szabadságot" is magában foglaló javaslata elsősorban a konzervatív képviselők körében népszerű. Turnbill miniszterelnök, aki a melegházasság támogatója, mindenesetre azt ígérte, hogy még idén törvényt alkotnak a melegházasságról.

(Via BBC)

75HRVM0VdnML1Aam3s.jpeg
 
Még idevehetem azt is, hogy az ókori Rómában egyre gyorsabban kiábrándultak az ősi isteneikből, vallásukból, nem hittek már bennük, és más vallások, főleg a kereszténység felé fordultak. Ehhez hasonlóan, manapság a nyugati civilizációban meg épp a kereszténységből ábrándulnak ki mostanság, az a vallás látványosan tért veszít, ellenben hódítanak az újfajta vallások, főleg az iszlám és a buddhizmus!

És mindkét esetben, az ókori Rómában is meg manapság is, az IGAZI TUDOMÁNY, gyakorlatilag tehát az amit kis nagyvonalúsággal a materializmussal azonosíthatunk, egyre kevesebbeket érdekel, mindössze mert az VALÓSÁG, és emiatt komoly szellemi erőfeszítést és hosszú időt igényel az elsajátítása, de az emberek a nagy hedonizmusban ellustultak már az efféle agyfárasztó erőfeszítésektől. Inkább választják a szép meséket, s ha a régi mesék (=vallások) már unalmasak vagy egyre kevésbé hihetőek, keresnek más meséket. És nemcsak vallásokat, de mindenféle más zagyvaságot is: hogy UFO-k embereket rabolnak, hogy a víz emlékezik, hogy Hitler még él a Déli-sark jege alatt egy barlangban, hogy bizonyos számsorok elmormolása meggyógyítja a rákot vagy megóv valami veszélytől, hogy a növények megérzik ha szeretettel gondolunk rájuk, és még lehetne sorolni tonnaszám!

Elkényelmesedő civilizációnkban ezeket a MESÉKET könnyű befogadni, mert nem kell hozzá ÉSZ és ERŐFESZÍTÉS, azaz TANULÁS! Mindent áthat - akárcsak az ókori Rómában! - az „azonnali kielégülés” (=instant gratification) igénye. A tanulás pedig sokára hoz eredményt, emiatt arra egyre kevesebben hajlandóak. De emiatt van az is hogy egyre kevesebb az emberekben a hajlam a házasságkötésre és utódnevelésre is: Sok erőfeszítésbe telik, nagy lemondásba, eredménye meg csak még később lesz, sőt az se biztos hogy okvetlenül örömteli lesz az eredmény! Erre ráteszi a koronát hogy mindegyik félnek megnőttek az igényei a másikkal (a leendő partnerrel) szemben, miközben ő maga egyre kevésbé kész alkalmazkodni a másik igényeihez! E folyamatot fokozza a média az olyan filmekkel ahol mindenki okvetlenül szebb mint az aktuális partner, és gálánsabb, és gazdagabb, és nincs seggszaga és havibaja és mindig borotvált, és... és... szóval TÖKÉLETES! Ezzel felfokozza az elvárásokat. Mind az emberi kapcsolatok, mind az anyagi javak tekintetében, sőt az utóbbit illetően aztán pláne, hisz milyen már az hogy nekem nincs luxuskocsim meg jachtom meg ájfónom, meg nem mehetek a Karib-tengerre nyaralni... Holott még talán a 10 kilométerre levő kiserdőben se jártam, ahova biciglivel is elmehetek sátorozni, és az is érdekes volna a maga módján, az meg hóttzicher hogy messze olcsóbb! De ciki volna a szomszédok előtt hogy nekem csak arra telik...

Szóval itt rengeteg baj van, és az egész rémségesen emlékeztet engem a Római birodalom utolsó éveire.
 
Sorry? Ezt nekem írtad? Mi a nevetséges a postomban? Abban igazad van hogy nem vagyok normális, rég tiszta sor ez előttem is, de mi a nevetséges abban amit írtam?

Majd varázsdoboz is megírja mit gondol, de vedd figyelembe, hogy a nevetséges és a humoros két különböző dolog.
Ez humoros volt, pedig komoly témákról sokkal nehezebben humorosan nyilatkozni. Altesti poénokat bárki képes dobálni, magasabb szinten már nem megy mindenkinek.
 
Majd varázsdoboz is megírja mit gondol, de vedd figyelembe, hogy a nevetséges és a humoros két különböző dolog.
Ez humoros volt, pedig komoly témákról sokkal nehezebben humorosan nyilatkozni. Altesti poénokat bárki képes dobálni, magasabb szinten már nem megy mindenkinek.

Oké, csak azt se értem mi lenne a HUMOROS abban, hogy a mai Nyugatot összehasonlítottam az ókori Rómával.
 
Üdvéd úr , mert mind két "hatalom" mint magad is irtad dekadent eltávolodnak a "valóságtól" , de ezt te is tudod és ahogyan irtad az a humoros .

Hát, esküszöm a Nagy Programozóra, még mindig nem tudom mi a humoros a postomban. Tényeket soroltam fel csupn, legalábbis én a felsoroltakat nyilvánvaló tényeknek tartom.

Különben meg, se a Római birodalom, se a mai Nyugat nem távolodott el a valóságtól. Tudják/tudták pontosan hogy mi a valóság, csak már nem érdekli őket, és úgy vélik, nem olyan fontos a valóság, olyan értelemben hogy elég erős a civilizációjuk ahhoz, hogy kitartson legalábbis még az ő életükben.

Na most ez igaz is egy meg két meg akár még több generáción át. Óhatatlanul eljön azonban azon generáció ideje is ami óriásit fog csalódni.

Tulajdonképpen e csalódás némi jelének tekintem Trump megválasztását is, mert ugye amiatt volt ez mert sokan érezték hogy kéne valami VÁLTOZÁS... A baj az hogy a változáshoz nem elég önmagában egy elnök lecserélése, nemhogy Trump nem elég hozzá, de egy nála százszor tehetségesebb és jóakaratúbb valaki se volna elég. A nagy tömegeknek kéne megváltozni hozzá, rendet rakni a fejükben hogy értéknek az igazi értékeket tartsák és ne a látszatértékeket...

Félre ne értsetek, a legtöbb amerikait tisztelem és becsülőm, és sokuk igen keményen dolgozik és végtelenül tisztességes! Itt nem arról van szó hogy ők korruptask vagy tisztességtelenek lennének, hanem lépésről-lépésre hülyül el az egész társadalom, és nemcsak Amerikában de még Magyarországon is, hát nézzétek csak meg a mai fiatalságot mi érdekli... Szóval nem arról van szó hogy az átlagember hirtelen megromlik drasztikusan, hanem apró lépésekben adja fel mindazt, ami pedig eredetileg épp a nyugati civilizáció megszületését segítette, többek közt a RACIONÁLIS GONDOLKODÁST!
 
Ha te igylátod akkor biztosan igaz és ne is kérdezd miért veszik "humorosnak" irásodat ! Amugy te is piszkosul eltérték a témátol mint a WC papirod .
 
Ha te igylátod akkor biztosan igaz és ne is kérdezd miért veszik "humorosnak" irásodat ! Amugy te is piszkosul eltérték a témátol mint a WC papirod .
Az eltérést nem én kezdtem, hanem az, aki megpróbálta belekeverni az aboriginenseket. Én csak rámutattam hogy az nem tartozik a tárgyhoz.

Különben meg ha neked nem tetszenek a postjaim, illetve hogy eltérek a tárgytól, itt a megoldás: tilts le, aztán problem solved!
 
A következő történet se nem ausztrál se nem házassági...de, talán megvilágítja a kettős mércét.
Az amerikai Ohio állam republikánus képviselőjét, a 33 éves Wes Goodmant egy férfival folytatott szexuális együttléten érték az irodájában. A keresztény és konzervatív értékrendjét büszkén hirdető, körzetében a családi értékek jelszavával kampányoló jobboldali politikus házas: felesége aktív a keresztény, abortuszellenes mozgalomban.
ga1.gif


Goodman a lebukása után lemondott hivataláról. Közleményében őszinte sajnálatát fejezte ki és bocsánatot kért mindenkitől, aki csalódot benne. Megfogalmazása szerint most az élete egy új fejezetét kezdi el.
ga1.gif


A Washington Post az eset nyomán arról közölt hírt, hogy Goodman egy két évvel ezelőtti kampányrendezvényen egy 18 éves fiatalembert molesztált, aki a szüleivel érkezett az eseményre. A szülők ezt jelentették az esemény szervezőinek, akik viszont az ígéretük ellenére semmit nem léptek az ügyben és Goodman mostanáig zavartalanul építhette politikusi karrierjét.
 
Jó nagy kört leírva, de megintcsak visszajutottunk az elejére: mindenkinek a magánügye, kivel szexel, de otthon a 4 fal között tegye, és akkor még ráadásul el is kerülheti a kínos szitukat. :)

Jaja, Kár, hogy a média az alacsony költségvetés nevében nyomatja a kitárulkozó(újmagyarul reality) műsorokat, melyekben például bezárnak egy rakás idiótát 4 fal közé, etetik és itatják őket, és bíznak benne, hogy ebbe a mikroökonómiában párzani is fognak, mert az pörgeti a nézettséget. Akár egy állatkert. Ha már ez nem menő emelnek a téten, és valami trópusi paradicsom dobják ki az alanyokat, de itt is leglényegesebb a korábbi cél. Esetleg kiengedik őket egy nagyvárosi dzsungelbe.
Persze vannak ennek finomabb változatai is, ahol véletlenszerű - számunkra tök idegen - emberek életét kísérhetjük figyelemmel. Tiszta Truman Show, csak ez itt már nem egy utópisztikus film, hanem a valóság.
Aztán csodálkozunk,hogy mivé lesz társadalom, akit ezzel etetünk...
 
Jaja, Kár, hogy a média az alacsony költségvetés nevében nyomatja a kitárulkozó(újmagyarul reality) műsorokat, melyekben például bezárnak egy rakás idiótát 4 fal közé, etetik és itatják őket, és bíznak benne, hogy ebbe a mikroökonómiában párzani is fognak, mert az pörgeti a nézettséget. Akár egy állatkert. Ha már ez nem menő emelnek a téten, és valami trópusi paradicsom dobják ki az alanyokat, de itt is leglényegesebb a korábbi cél. Esetleg kiengedik őket egy nagyvárosi dzsungelbe.
Persze vannak ennek finomabb változatai is, ahol véletlenszerű - számunkra tök idegen - emberek életét kísérhetjük figyelemmel. Tiszta Truman Show, csak ez itt már nem egy utópisztikus film, hanem a valóság.
Aztán csodálkozunk,hogy mivé lesz társadalom, akit ezzel etetünk...
Na látod, ezért van az, hogy nálam a televízió kb. 4-5 órán át van bekapcsolva - éves szinten. :)
 
Jó nagy kört leírva, de megintcsak visszajutottunk az elejére: mindenkinek a magánügye, kivel szexel, de otthon a 4 fal között tegye, és akkor még ráadásul el is kerülheti a kínos szitukat. :)

OFF
Na most erröl egy ős régi vicc jutott eszembe. :)

Férfi a gyóntószékben:
-Tisztelendő Úr, Harminc éve házas vagyok. Két gyereket neveltem fel. Mindig
szerettem és most is szeretem a feleségem. Hű is voltam hozzá.
De most történt valami. Nejem elutazott egy hónapra. Véletlenül megismerkedtem egy fiatal és szép nővel. Nem tudtam neki ellenálni. Két gyönyörű éjszakát töltöttem el vele.
Harmadik nap elhozta barátnőjét és hármasban éltünk át több mámoros éjszakát. Ez történt velem.
-Fiam, látom bűnbánó vagy mert gyónni jöttél. Menj és mondj el tíz Mi Atyánkat. Az Úr megbocsát a bűnbánóknak.
-Sajnos én ezt nem tehetem meg. Én zsidó vagyok.
-De hát miért nekem mondod ezt el, míért nem a Rabinak.
-Tisztelendő úr, én ezt mindenkinek elmondom.
ON
 
Szerintem mindenki tartsa meg magának a szexuális hovatartozását. Nem értem minek felvonulni, tüntetni stb.
Nincs bajom a mássággal, amíg azt tisztességes körülmények között "űzi" valaki.
 
Na körülbelül itt válik jól láthatóvá, hogy én tényleg KÖZÉPEN ÁLLOK ebben a témában! Hálás vagyok e postodért, mert így világosan megmutatkozik e témában az én helyzetem!

Ugyanis: Veled teljes egyetértésben ezt én is „deformitásnak” tartom, ha ezalatt BETEGSÉGET értesz vagy valami hasonlót!

Ellenben kifejezetten helyeslem hogy házasodhassanak, amit te láthatóan nem helyeselsz. Holott nem tudom miért nem, mert még a te nézőpontod szerint is örülni kéne a házasodásuknak, arra gondolva, ha van házastársa egy effélének, kisebb az esély rá hogy vadidegeneket szólítson le az utcán, vagy nem?

Attól is elhatárolódom, hogy ez az emberiség torzulásához, satnyulásához vezetne. Előszöris, egy igazi homokosnak úgyse lesz gyereke, tehát nem adja tovább a beteg génjeit. Másrészt, egyelőre nem bizonyított az sem hogy a homoszexualitás öröklődő. Valószínűnek tartom hogy akadnak erre hajlamosító öröklődő tényezők is, de nem szükségszerű hogy egy homokos gyermeke is „olyan” legyen, már ha születik neki gyermeke egyáltalán!

Én kezdetektől híve voltam annak, hogy a homoszexualitás ne legyen bűncselekménynek minősítve, sőt házasodhassanak is! Messze megértőbb vagyok tehát mint te! Ugyanakkor, tanúm rá sok postom, mégse állok a „másik oldalon” se, mert igenis BETEGSÉG ez a szememben, és nem helyeslem a felvonulgatásokat (meg sok mást se), mert szerintem egy betegséget reklámozni vagy ünnepelni minimum ÍZLÉSTELENSÉG!

Látjátok már tehát hogy valóban KÖZÉPEN állok ebben a érdésben (is)?!

Abnormális. Ezek a párok örökbe fogadnak gyerekeket ( mert nekik, ugye nem lehet) milyen mintát lát? Milyen az apa, illetve anya képe? Mit fog másolni? Mi lesz a normális?
Tőlem házasodhatnak, de nem kell felvonulni, nem kell magukat mutogatni.
 
Abnormális. Ezek a párok örökbe fogadnak gyerekeket ( mert nekik, ugye nem lehet) milyen mintát lát? Milyen az apa, illetve anya képe? Mit fog másolni? Mi lesz a normális?
Tőlem házasodhatnak, de nem kell felvonulni, nem kell magukat mutogatni.

Igen, hát ugye nekem is az a véleményem hogy egy normális személyiségfejlődéshez szükséges lenne hogy mindkét NEMŰ szülő viselkedéstípusával szembesüljenek a gyerekek a felnövekedésük során. Emiatt én is fintorgok a gondolattól, hogy melegek és leszbikusok örökbe fogadjanak gyerekeket. Ennek ellenére, valószínűleg mégis megszavaznám ezt is, amiatt, mert én dolgoztamn egy kis ideig árvaházban, s amit ott láttam annak alapján az a véleményem, nagy eséllyel még mindig jobb annak a szerencsétlen kölyöknek egy „meleg” családban felnőnie, mint árvaházban! De, azzal a feltétellel szavaznám meg ha van ugyanolyan jónak tűnő heteroszexuális örökbefogadó pár, akkor azok legyenek előnyben részesítve!

Amit arról írtál hogy nem kellene felvonulniuk és mutogatni magukat, az nyilvánvaló, abban teljesen egyetértek veled. Egy betegség nem olyasmi amit illdomos vona reklámozni és büszkélkedni vele.
 
Igen, hát ugye nekem is az a véleményem hogy egy normális személyiségfejlődéshez szükséges lenne hogy mindkét NEMŰ szülő viselkedéstípusával szembesüljenek a gyerekek a felnövekedésük során. Emiatt én is fintorgok a gondolattól, hogy melegek és leszbikusok örökbe fogadjanak gyerekeket. Ennek ellenére, valószínűleg mégis megszavaznám ezt is, amiatt, mert én dolgoztamn egy kis ideig árvaházban, s amit ott láttam annak alapján az a véleményem, nagy eséllyel még mindig jobb annak a szerencsétlen kölyöknek egy „meleg” családban felnőnie, mint árvaházban! De, azzal a feltétellel szavaznám meg ha van ugyanolyan jónak tűnő heteroszexuális örökbefogadó pár, akkor azok legyenek előnyben részesítve!

Amit arról írtál hogy nem kellene felvonulniuk és mutogatni magukat, az nyilvánvaló, abban teljesen egyetértek veled. Egy betegség nem olyasmi amit illdomos vona reklámozni és büszkélkedni vele.
és tedd hozzá még: kihasználni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,969
Tagok
615,343
Legújabb tagunk
AntonStype
Oldal tetejére