öt egyetemi professzor döbbenetes lépésre szánta el magát

Nem semmi amit tettek!

“Még november 6-án döntött arról a Wesley János Lelkészképző Főiskola öt professzora: Iványi Gábor lelkész, Lukács Péter oktatáskutató, Majsai Tamás theológus, Nagy Péter Tibor szociológus, valamint Szilágyi Gál Mihály filozófus, hogy levélben kezdeményezik a Nobel-békedíj odaítélését Soros Györgynek” – írja a 168 Óra.

A lap közlése alapján mutatjuk a teljes levelet:


“Béke-Nobel díj bizottság
Oslo, Parlament
Budapest, 2017. november 6.

Tisztelt Elnök Úr,

javasoljuk, hogy a következő Nobel-békedíjat George Sorosnak ítéljék oda. Ismeretes, hogy az 1980-as években a magyar, cseh és lengyel ellenzék kitartó és szisztematikus támogatásával Soros hozzájárult a demokrácia megteremtéséhez és a Varsói Szerződés felbomlásához. Az általa elnökölt Open Society Institutes mindenütt a világon támogatja a békés demokratikus átalakulás ügyét. Az általa finanszírozott Central European University magas akadémiai színvonalú, nemzetközi és a demokrácia iránt elkötelezett diákok ezreit bocsájtotta ki.

Az antidemokratikus aktivitásukról elhíresült kormányok – mint a fehérorosz, vagy a 2014 utáni magyar – Soros György személyét központba helyező propagandakampányukkal csak megerősítik a demokratikus oldal meggyőződését Soros személyének szimbolikus súlyáról.

2016. július 19-én a Foreign Policy című folyóiratban részletesen kifejtette véleményét az európai migrációs válságról, mely a legkomplexebb elképzelés napjaink egyik legnagyobb krízisének megoldására.

Iványi Gábor, lelkész
Lukács Péter, oktatáskutató
Majsai Tamás, teológus
Nagy Péter Tibor, szociológus
Szilágyi Gál Mihály, filozófus

nobel.jpg
 
Igazad van de a béke mindanyiunk érdeke, ha vallásos vezetök Sorost nominálni akarják béke-nobeldijra akkor tegyék, támogatom öket. ezzel nem sértik meg a semlegességüket, a Nobel-dij nem állami vagy vallásos kitüntetés.
Ahogy nem szabad hajtovadaszatot inditani ellene, ugyan igy nem lenne szabad isteniteni.

Egy tozsdei befekteto, aki sok penzt akart keresni, es ezt sokszor nem olyan modon tette amit a vilag preferal.
A shortolas nem veletlenul van tiltva a vilag sok tozsdejen, es outanna gyakorlatilag mindenhol :)
Csak nehany olyan olyan tette a sok kozul, ami nem igazan tette soak szamara szimpatikussa:
Londoni "fekete szerda"
Thaifoldi gazdasag lefektetese, a malaj gazdasag padlora vitele
Benfentes kereskedelem a francia Societe Generale nagybank reszvenyeivel
Vagy hogy hazai peldat is hozzak:
Az OTP idoleges padlora vitele.

Megegyszer mondom, Soros nem ordog, de nem is isten!
 
Szerintem pont nagyon passzol. A nyilt társadalomba beletartozik mindenki, még azok is akiknek irrationális elképzelései vannak a világrol, a legkülönbözöbb vallások képviselöi.
-
Ha valaki akkor Soros megérdemli a béke-nobeldijat, és ezt a legjobban a keleti block álldozatainak kéne tudniuk.
-

Ernő, én nem vitatom hogy Soros megérdemli a díjat. Nekem azzal van bajom, KIK JELÖLIK ŐT erre, érted?! Semmi bajom nem lenne az egésszel, ha valami ateista egyesület jelölné őt, vagy Angela Merkel, vagy Barack Obama, vagy olyanok akik maguk is megkapták e díjat korábban, vagy... szóval remélem érted!

De hogy HITOKTATÓK... Pfúj!
 
Nem azert.
Azert mert nem igazan tartom kotrrektnek, ha valaki azzal keres penzt, hogy papirok esesere jatszik.

Nem ertelek benneteket, hogy csak ket veglet letezik a gondolkodasotokban.
Valaki vagy jo, vagy rossz.
Az egesz magyar politizalasnak ez a rakfeneje, es ettol nem mentes egyik oldal sem.
 
Jellemző, nem a tartalommal foglalkoztok, hanem az aláírókkal, és láhatóan nem is tdjátok, kikról van szó.
Ők nem az antiszemita vagy a másik, fasiszta nagy magyar "keresztyény" egyház tagjai.
De attól még a vallásból élnek, tehát a NÉPHÜLYÍTÉSBŐL. Vagy mered tagadni? Állítható-e talán, csak hobbyból néphülyítenek, de a fizetésüket valami tisztességes termelőmunkával szerzik, mondjuk betonkeverő gépek kezelésével, kubikolással, esztergályos szakma végzésével, vagy számítógép-programozással?

Mert ha a fizetésüket azért kapják amit a „hit érdekében” hadoválnak, akkor igenis néphülyítésből élnek, tehát A BUTASÁG TERJESZTÉSÉBŐL.
 
Én sehol sem olvastam a Bibliában, hogy Jézus tanítványai belefolytak volna az akkori politikai életbe
De az követőik bepótolták/bepótolják ezt a ballépést. A keresztény vallás elébb tűzzel-vassal hatalmat szerzet, azóta keményen beleszól a politikába, és irányítja is.
 
De az követőik bepótolták/bepótolják ezt a ballépést. A keresztény vallás elébb tűzzel-vassal hatalmat szerzet, azóta keményen beleszól a politikába, és irányítja is.

Ezt mnden vallas megteszi.
Ugy a kereszteny, mint a muszlim, a regi romai sokistenhit, a gorog es lehetne sorolni.
Minden vallas igyekezett allamvallasa valni, es beleszolni a politikaba. A hatalom megszerzesenek bagya sokakban mindenekfelett valo.
Meg az osi maggyar termeszetvallasokban is igy volt.
A kettos fejedelemseg intezmenyeben is a Kende, es a Gyula mellettott volt a Horka, aki a szellemeket kepviselte
 
Ezt mnden vallas megteszi.
Ugy a kereszteny, mint a muszlim, a regi romai sokistenhit, a gorog es lehetne sorolni.
Minden vallas igyekezett allamvallasa valni, es beleszolni a politikaba. A hatalom megszerzesenek bagya sokakban mindenekfelett valo.
Meg az osi maggyar termeszetvallasokban is igy volt.
A kettos fejedelemseg intezmenyeben is a Kende, es a Gyula mellettott volt a Horka, aki a szellemeket kepviselte
Eddy , tévedsz , mert se Kende , sempediglen Horka nemáll mellettem ! Megnéztem!:rohog:
 
Nem azert.
Azert mert nem igazan tartom kotrrektnek, ha valaki azzal keres penzt, hogy papirok esesere jatszik.

Nem ertelek benneteket, hogy csak ket veglet letezik a gondolkodasotokban.
Valaki vagy jo, vagy rossz.
Az egesz magyar politizalasnak ez a rakfeneje, es ettol nem mentes egyik oldal sem.
NAlad van ket veglet, ha Soros akkor biztos csibesz es aljas modon gazdagodott meg ,mint ahogy a kormany allitja plakatokon es levelekben.
Ha a masik veglet az hogy sajat penzebol millio dollarokat adomanyozott iskola tejre felzarkozasra, voros iszap karosultaknak stb egyetemet alapitott stb stb.
Kozben tobb ezer embernek segitett tanulni meg a kormany nagyreszenek is. Ez nem a vegletek mert van meg sok minden amirol otthon nem szamoltak be , mert o nem otthon el, es mindenhol segitett. Penzt csinalt a tozsden , mindenkinek all a zaszlo, lehet penzt keresni jol spekulalni. MEg csak nem is o a leggazdagabb ember Amerikaba.
Nekem nagyon elegem kezd lenni , hogy szajkozatok a propagandat ugy Soros ugyben mint mas orultsegben.
 
Nem is tudom, ah, ez mar olyan, hogy ezen inkabb csak rohogok.
Informalatlan, fogalmatlanok hoborgese ez az egesz, nem tobb.

Legalabb annyi esze lehetne a cikkironak, hogy utananez, es nem ejt ilyen szanalmas hibat egyetemi professzor es a foiskolai tanar megkulonbozteteseben - vicces, egy zavaros pedigreju privatfoiskola tanarbacsijai (akik kozul tobben Soros osztondijasok, mar ezert is nem elegans, beltenyeszetszaga van az egesznek) itten kohogcselnek ilyeneket.
(Akinek van koze ehhez a kozeghez, tudja, mennyire blama, amikor valaki a sajat emberet jeloli, az kerem urbanyi renccer own.)

Azt pedig minden, a valodi tudomanyos eletben mozgo neveben kikerem magamnak, hogy szeplelku fogalmazasokat irogato, valodi tudomanyos ujitast felmutatni nem tudo foiskolai oktatokat egyetemi professzoroknak minositsenek. Ivanyinak pl: csak tiszteletbeli doktori cime van! Az nemhogy professzori, de meg szemelyi igazolvanyban hasznalt doktori cimre sen jogosit!Es akkor hol van az meg akar a PhDtol, a habilitaciotol?
(A professzor junioratusa mindezek cime utan kovetkezik, es az egyetemi tanar egyenlo professzor - hogy az ilyen berkekben nem mozgok is gyarapodjanak ezzel a tudassal -mindezek utan jon, sok ev tobbnyelvu tudomanyos munkaja kovetkezteben.)
K*rv*ra unom, hogy manapsag mar mindenki doktorprofesszorakarmicsoda akar lenni, de csak a cimmel akarna villogni, munkat nem tud - vagy inkabb eszbeli kepessegei hijan nem kepes - belefektetni.
Ugyanakkor ez hozza magaval, hogy mig regen megerdemelt munka eredmenyekeppen, egyfajta tarsadalom fele megnyilvanulo garanciakent kiirhattak a nevuk ele, hogy prof.dr. lassan mar kinossa valik, es ez nem jo senkinek. Hiteletlenitik tovabba annak a rengeteg termeszettudomanyban es gazdasagban, akarhol tevekeny tudosokat, akiknek egyre kevesbe szamit a szava, mert kerem a privatsuli vicctanara is professzorkent akar tundokolni. :D (Bocsi, tul messzire kalandoztam, de ha mar, akkor itthagyom.)

Van koze nemelyiknek magyarul a tudomanyhoz, kettonek kokretan, nem is tehetsegtelenek, noha elegge periferian mozognak, azonbaan bocsi, ez azert messze nem az a szint, aki megengedheti maganak ezt a pohkendiseget, hogy Nobel-dijra jelol akarkit - es itt most lenyegtelen, hogy kit jeloltek eppen, tokmindegy, nem szamit. Teljesen mindegy, hogy Sorost, Orbant, Gyurcsanyt vagy Stohl Andrast jelolik Nobel-dijra, a lenyeg, hogy ha tisztaban lennenek alapfogalmakkal, akkor ilyenekkel nem tennek nevetsegesse magukat.
Mert ez az, nem tobb, mellesleg anyagi okai vannak, hiszen hirveres, penzzel jar legtobb ilyen esetben.
Majd pont az o kis haromsorosuk (jaj, kimondtam a szot, Soros :D :D :D ) fog latba esni. Vicc. Es meg mindig nem Soroson van a lenyeg, hanem ezen a primko cirkuszon.

Nobel-dijra jelolesnek megvannak a szakmai es szervezeti kriteriumai, ugyhogy mivel ez ennyire komolyan van veve, javaslom, hogy a CanadaHun oldal neveben mi is jeloljunk valakit Nobel-dijra. :rohog::rohog:Kezdhetnenk valami vallaskritikussal, mint bekedijra eselyes potentattal. :rohog:
 
Biztos van aki tudja a menetet mert nem egy Nobel dijas magyar volt es van az utobbi idoben is. /Konrad is javasolt es elfogadtak tole./
En a gesztust talalom nemesnek, hogy Mo-rol valakik jelolesre alakalmasnak talaltak mikor az egesz orszag ki van plakatolva es ki van kialtva patasordognek. Milliardokat koltenek ra hogy befeketitsek, ehhez kepes ez a gesztus nagyra ertekelheto.
 
Mind a prolettárdiktaturába beleszületettnek, nekem is az volt a véleményem, hogy a "Béke-Nobeldij" egy potya-jegy olyan mind az iskolában tornábol jo jegyet kapni a többi tantárgybol meg bukásra állni.
-
Ennek az az oka, hogy a kommunisták megprobálták belénknevelni azt amit a Magyar kormány ma is tesz, az emberi jogokért, a békéért kiállni egy kriminális cselekedet, ahogy Orbán ma a titkosszolgálattal szimatol az NGO-k és a velük szinpatizálok ellen ugyan igy volt ez amikor, George C. Marshall (marshalplan), Andrei Sacharow, Lech Walesa... lett kitüntetve.
-
De a nyugati hatalmak sem örültek minden béke-nobeldijasnak, Willy Brand, Amnesty Internationál, Martin Luther King... hogy csak néhányat nevezzek.
-
Semmi ok a felhördülésre, a legtöbb béke-nobeldijas az emberi jogok, a nationalizmus, és a raszista megkülönböztetés ellen szállt ringbe. Számos béke-nobeldijat itéltek menekültek sorsával foglalkozo személyeknek és organizatioknak.
-
Tudni kéne, hogy a dij alapitoját Alfred Nobelt nem a természettudományok hanem a béke elérése ösztökélte elsösorban. Ezt onnan is láthatjuk, hogy a béke-nobeldij az elsö amit az év végén kiosztanak és az egyetlen ami nem Stockholmban hanem Osloban történik.
-
A nobeldij odaitéléséröl egy komitee dönt, aminek az összetételét Carl von Ossietzky (1936) méltatása után a Hitleri Németország agressziv reaktioja miatt megkelett változtatni. Tehát nem csoda, hogy 1939-ben egy schwed diplomata - igy vagy ugy - Hitlert terjesztette elö a dijra .
-
Erdemes megnézni, hogy korábban hány kandidatus volt és ma menyi. 1971-ben pl. 39 elöterjesztettböl kelett választania a bizottságnak ma több mind 300 jelölt van évente.
-
A béke-nobeldij megkapásához nem kell professeur, elég ha ehez Malala Yousafzai-t egy 16 éves kislányt nevezek.
-
Ha 2002-ben az éppen térdrement Orbán kormány lett volna a hatalmon akkor Kertész Imre valoszinüleg nem kapott volna irodalmi nobeldijat, mert a kormányok is elöterjeszthetnek jelölteket, de ez egy más téma.
-
A béke-nobeldijra valo elöterjesztésben nemcsak tanszékvezetök hanem békekutato-intézetek és hasonlo szervezetek is részt vehetnek.
-
Teljsen mindegy, hogy papok vagy nem a magyar initiátorok, Mutter Theresa is elsösorban a Vatikántol lett protezsálva, az igazi doktorok orvosok szerint Mutter Theresa nem gyogyitott meg egyetlen beteget sem, csupán "angyalkákat" gyártott.
-
Van regeteg ok ami miatt Sorost illetve az NGO-kat megilletné egy ilyen kitüntetés, márcsak azért is, hogy Soros a szerepe végre reálisan kerüljön a nyilvánosság elé.
 
Utoljára módosítva:
Az idei békenobeldij birtokosát ismerjük: International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN), a dijátadás most vasárnap lesz Osloban, a kitüntetett szervezet alapitoja Leo Hoffmann-Axthelm holnap este lesz a "We are Europe!" vendége. Az atomfegyvermentes világ megvalositása egy mélto cél.
-
Az idén 318 elöterjesztett közül választott a nobeldij bizottság.
A listán olyan kurioz alak is találhato volt mind az US-Elnök Donald Trump.
-
En szivesen láttam volna a listán szereplök közül a Magyarországot megmentö Angela Merkelt mind dijazottat, végülis ha belegondolunk mekkora katasztrofátol mentette meg No. a Mo.-on összegyült többszáz-ezer migratioban levöt és ügye a gyilkosság bünétöl a Magyarokat, mert biztos vagyok benne, ha az Osztrákok is egy keritést huztak volna a határuk köré akkor Mo.-on vér folyt volna a gyülölködö, felajzott nép keze által.
-
Nem a magyar lelkészek voltak az egyetlenek akik egy az emberi jogokat védö egyesületeket támogato "meccénást" szerettek volna kitüntetve látni. Olvasom:

"Eine andere Möglichkeit wäre Menschenrechtsorganisationen wie die „Amerikanische Bürgerrechtsunion“ (American CIvil Liberties Union, ACLU), die den juristischen Widerstand gegen Einschränkungen von Bürger- und Menschenrechten in den USA organisieren, auszuzeichnen. Schließlich könnte das Nobelkomittee, das gerne neue Wege geht, auch erstmals einen oder mehrere Mäzene auszeichnen, die die Friedens- oder Menschenrechtsarbeit von NROs unterstützen. Ein möglicher Kandidat wäre der Milliardär George Soros, der sich nicht nur bei Donald Trump, sondern auch bei den Regierungen in Ungarn und Russland unbeliebt gemacht hat, was wiederum beim norwegischen Komitee gut angekommen sein könnte. "
-
Összefoglalva "egy lehetséges kandidatus lenne a milliardos Georg Soros aki nemcsak Donald Trump, hanem a Magyar és az Orosz kormány szemében kegyvesztett, az ilyesmi jol jöhet a Norvég Kommité szemében."
-
Irja az IFSH Institut für Friedensforschung und Sicherheitspolitik an der Universität Hamburg, egy intémény amelyiknek a tagjai a magyar lelkészekkel ellentétben igenis rendelkeznek magas akademiai fokozattal. ;)
-
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,465
Tagok
615,753
Legújabb tagunk
BertSutton
Oldal tetejére