Európai Egyesült Államokat szeretnének a német szociáldemokraták

Felhatalmazást adott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kongresszusa csütörtökön a párt vezetőségnek a kormányalakítás lehetőségeiről szóló tárgyalások megkezdésére az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével – írta az MTI.

A választáson az SPD történelmi mélypontot ért el, ellenzéki szerepre készült, de miután a kancellár tárgyalásai zátonyra futottak a zöldekkel és a megegyezésből az utolsó pillanatban kifaroló szabaddemokratákkal (FPD).


Még nem biztos, hogy lesz koalíció
A berlini kongresszuson a küldöttek hat órán keresztül tartó, és a párt közleménye szerint „intenzív és tiszteletteljes vita” után nagy többséggel megszavazták az elnökség indítványát, amely szerint úgynevezett nyílt végű, nem feltétlenül az SPD kormányra lépésére irányuló tárgyalást kell folytatni a CDU/CSU-val.

A folyamat végeredménye így egy újabb nagykoalíció, egy CDU/CSU-s kisebbségi kormány szociáldemokrata külső támogatása, de akár előrehozott választás is lehet.

Martin Schulz pártelnök beszédében hangsúlyozta: „nem muszáj mindenáron kormányoznunk, de nem is szabad mindenáron azt akarni, hogy ne kormányozzunk”. Az a döntő, hogy a párt mit tud érvényesíteni programjából, elképezléseiből – mondta a The Local német kiadása szerint a politikus.

Az SPD Európai Egyesült Államokat szeretne
Martin Schulz a Szociáldemokrata Párt (SPD) kongresszusán szenvedélyes hangon hívott fel egy szorosabban együttműködő, szövetségi Európa megteremtésére. A kongresszus célja alapvetően az volt, hogy eldöntsék: a közép-bal párt kezdjen-e tájékozódó tárgyalásokat egy új, Angela Merkel vezetésével felálló koalíciós kormány létrehozásáról.


„Egy európai alkotmányos egyezményt akarok, amely egy új, szövetségi Európát hív életre” mondta Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke, aki a civil társadalom és az állampolgárok bevonásával javasolja a dokumentum kidolgozását. A párt vezetője szerint 2025-re kéne létrehozni az Európai Egyesült Államokat. Javaslata szerint:

  • Az egyezményt elkészültét követően azt valamennyi tagállamnak jóvá kell hagynia.
  • Amelyek ezt megtagadják, automatikusan lépjenek az EU-ból.
Schulz szerint csak egy egységesebb EU lehet képes a klímaváltozás vagy a tömeges migráció kezelésére, csak egy egységesebb EU kényszerítheti az olyan internetes óriásokat, mint a Google vagy a Facebook, hogy tartsák tiszteletben a civil jogokat és csak egy ilyen EU lehet képes megakadályozni, hogy az óriás cégek kibújjanak az adófizetés alól.

A pártelnök szerint az elképzelés mellett szól az is, hogy csak egy megerősített EU állíthatja meg a jobboldali nacionalisták térnyerését. Utalt arra, hogy ezek a csoportok Németországban, Ausztriában, Dániában, Finnországban, Franciaországban és Hollandiában is növelték bázisukat.

Megismételte:

az eurózónának több beruházásra, közös pénzügyminiszterre és költségvetésre van szüksége.
Martin Schulz szerint ha az SPD végül is újra az Angela Merkellel közös kormányzás mellett dönt, Berlinnek fel kell adnia Merkel és korábbi pénzügyminisztere, Wolfgang Schäuble megszorításokra épülő politikáját.

schulc.jpg
 
Eddig nem érdekelt engem melyik német párt pontosan milyen irányvonalat követ, az se izgatott mikor melyik nyeri vagy veszti a választásokat. Most már azonban tudom, kinek kell drukkolnom arrafelé! Aki Európai Egyesült Államokat akar, legyen az magánszemély vagy párt, az rossz nem lehet!

Nagy ívben teszek rá, bármi másban mi a véleménye. A lényeg hogy az USE mellett kötelezze el magát.
 
Nagyon nagy és kemény fába vágta fejszéjét Schulz úr ! Hogyan akar egységes EU-t ? Akkor eggyenlö fizetésat és adokat is kéne csinálnia , mitfog ehhez mondjuk Junker úr vagy az új Holland miniszterelnök szólni akik megszervezték a Googel, FB majdnem adómenteségét ? Közösitenni akarja az országok , bankok veszteségeit ?? Megbeszélte ezt a Német pénzügyminiszterrel ?? Arról , hogymilegyen a Német tanitással , egészségüggyel ,öregekgondozásával etc.pp egy szót nemhallottam töle /mástól igen/. Az , hogy megint egy újabb nagykoalició lesz az már biztos , de valószinüleg az lesz az SPD koporsószegje , sajnos.
 
Nagyon nagy és kemény fába vágta fejszéjét Schulz úr ! Hogyan akar egységes EU-t ? Akkor eggyenlö fizetésat és adokat is kéne csinálnia , mitfog ehhez mondjuk Junker úr vagy az új Holland miniszterelnök szólni akik megszervezték a Googel, FB majdnem adómenteségét ? Közösitenni akarja az országok , bankok veszteségeit ?? Megbeszélte ezt a Német pénzügyminiszterrel ?? Arról , hogymilegyen a Német tanitással , egészségüggyel ,öregekgondozásával etc.pp egy szót nemhallottam töle /mástól igen/. Az , hogy megint egy újabb nagykoalició lesz az már biztos , de valószinüleg az lesz az SPD koporsószegje , sajnos.

Nem olvastad el a cikket eszerint, holott benne a válasz a kérdésedre:
—Amelyik állam nem írja alá az egyezményt, automatikusan kiesik az EU-ból.

Gyakorlatilag tehát azt akarja amit már én magam is rég pofázok itt a CH-n: Legyen egy USE, lényegében ugyanolyan törvények szerint mint az USA, azon államokból akik hajlandóak ebbe belemenni. Ezek száma nyilván kevesebb lesz mint amiből most áll az EU. Aki nem lép be, le van szarva, kiesett belőle és kész, csináljon amit akar. Hátramozdítókra, olyan geci hátbatámadókra és ellendrukker szarkavarókra mint Magyarország és Lengyelország, nincs szükség, mert csak a pézt viszik, semmiért, sőt, az még hagyján lenne hogy a semmiért, de konkrét károkat is igyekeznek okozni!

Akik tehát megalapítják az USE-t, kevesebben lesznek, de szorosabb lesz az együttműködés és emiatt vélhetőleg gyorsabban haladnak/fejlődnek majd. Később akinek megjön az esze, még mindig csatlakozhat hozzájuk, bár gondolom keményebb feltételek mellett.

A fizetésekkel se értem mi a gondod - feltételezed hogy az USA területén belül ugyanannyi a fizetés az egyes államokban?! Nézz utána mennyi a minimálbér az egyes államokban... Jelentősek a különbségek! Sok helyen nincs is megszabva semmiféle minimálbér.

Nem kell tehát az USE-t úgy elképzelni hogy mindenben hajszálra azonosak az országok, vagy akár a törvények. De kell egy minimum ami mindenkire kötelező, s hogy e minimum miben kell álljon, azt az USA remekül kitalálta úgy tűnik. Ezt kell átvenni és kész. Lehet még ezen is farigcsálni ezt-azt természetesen, de nagyon nem érdemes mert jókora az esély rá hogy többet ártanának vele mint használnának.
 
Advocatus , de igen elolvastam elöbbi irásodat , csak mivel Te odaát élsz én meg Németországban, már megbocsájts valamivel jobban látom érzem nap mint nap az itteni dolgokat . Természetesen jó is lenne egy Egyesült Europa amit az elödök a megalapitásakor megálmodtak , de sajnos ez nemigy van ! Ez csak egy szép álom marad , hiszen mindegyik kivételnélkül keres, kutattja a kiskapukat mely az ö érdekeinek megfelel mely azt szolgálja . Elkezdve Tusk , Orbán , Junker, Thatcher , Rassmussen és mind mind kivételnélkül . Hogyan akarsz egyesült Europát , ha olyan nagy a különbség a bérek és a többi juttatás között ?? Voltál e az utobbi idöben Berlinben ? Tele vannak az utcák ott alvó szegényekkel akik az unió délebbi részéröl jöttek , a Német alaptörvény elöirja , hogy "a gazdagság kötelez"! Igen ám , de majd mind valahol a Bermudákra visszi a pénzét és senki egy politikus média nemháborodik fel . Nem ez nem az irigység amit beakarnak beszélni manapság , hanem a "normális ember" gondolkozása, mert egyszer nagyon átfordul a kerék és olyan jönn ki amit késöbb senki sem akart ! Mitgondolsz miért lett az AfD -nek helyböl 13% ? Ez nem azt jellenti , hogy azzok mind nácik , nem hanem tele a választok hócipöje az itteni politikai elittel és nemcsak az alulképzettek, szegények , félrevezetettek választották öket ! Erre már sajnos volt példa , remélem nemismétlödik megint meg !
 
Hát, elég erős egy zsák volt, de azért csak kibújt belőle az a szög... Hosszú évtizedek óta egyre erősödő módon folyik a totális központosító, párhuzamosan ezzel a globalizáló politika, amit terjesztenek szerte a világban. Ez az egész szépen felgyorsult az utóbbi három évtizedben, ahol pedig ellenállásba ütközött, szép csendesen aláaknázták és akkor is körbekényszerítik, ha tetszik, ha nem. Egyesült Európa --- semmiben nem más. Ugyanezt a folyamatot vinni, ugyanabba az irányba, hol nagyobb, hol kisebb lökéshullámmal. El lehet tűnődni, jó-e ez, kell-e ez, minek is ez. Természetesen ezernyi érv szól mellette, magyarázni lehet napokon keresztül, hogy a világ változásai kikényszerítik és szükséges a versenyképességhez és a többi. Csakhogy ez egy önmagát gerjesztő körciklus, ami büszkén hirdeti, mennyire kell, jó és megoldás - ellenben szép csendesen kötelezővé teszi saját magát. igen hasonló más, sikeresen az emberek képébe nyomott diktátumhoz. Lehet pampogni, de csendesen jelzőket találnak ki rá és deviánsnak kiáltják ki az ellenérdekelteket, berzendekdőket. Az igazi, nagy kérdés -valóban szüksége van-e erre az embereknek, vagy szokás szerint szép óvatosan beleterelgetik, belesodorják őket valamibe, ami nagyon nem az ő ötletük, érzésük, érdekük, életük. Node majd az lesz és kész!
 
Schulz szerint csak egy egységesebb EU lehet képes a klímaváltozás vagy a tömeges migráció kezelésére
Ja hát igen, hogy a politikai elit az ilyen Schulz félékkel az élen még több közelkeleti és afrikai embert telepítsenek be Európába az európai emberek akarata ellenére.

A pártelnök szerint az elképzelés mellett szól az is, hogy csak egy megerősített EU állíthatja meg a jobboldali nacionalisták térnyerését.
Szóval, Schulz féle csapat uralkodni szeretne mindenáron nem csak Németország, hanem egész Európa felett. Mi van ha az emberek többsége jobboldali nacionalista kormányokat szeretne hatalmon látni? Vagy már az emberek véleménye nem számít?
 
Felettébb különös, hogy a mai helyzetben ilyen gyorsan le akarják zavarni a dolgot! Talán némi reálpolitikai érzék mégiscsak szorult beléjük, és sejtik, néhány választási ciklus után a választók végképp süllyesztőbe küldik az efféle fantasztákat. Hogy egy liberális gondolkodót idézzek: "De az embereket úgy manipulálni, hogy olyan célokra törekedjenek, amelyeket te, a társadalmi reformer, belátsz, ám ők maguk nem, nem más, mint megtagadni tőlük emberi lényegüket, nem más, mint úgy bánni velük, mintha akarat nélküli tárgyak volnának, nem más, mint meggyalázásuk." (I. Berlin)

Röviden: ha nem fordítható vissza az Európai Egyesült Államokba tartó hajó, akkor lassan ideje csomagolni, és leszállni róla.
 
Utoljára módosítva:
Röviden: ha nem fordítható vissza az Európai Egyesült Államokba tartó hajó, akkor lassan ideje csomagolni, és leszállni róla.


Itt a lehetőség hogy leszállj róla! A Világ tele van olyan hellyel ahová elmehetsz a leendő EU-ból, olyan helyek ahol az általad annyira imádott nacionalizmus és nemzeti gondolkodás uralkodik: Észak-Korea, Afganisztán (állj be közéjük Pastunak), Irán, Pakisztán, stb. Vagy ha nem tetszik neked a Kelet, van ilyen nyugaton is, mondjuk Venezuela.
Ki tart vissza?!
 
Hát, elég erős egy zsák volt, de azért csak kibújt belőle az a szög... Hosszú évtizedek óta egyre erősödő módon folyik a totális központosító, párhuzamosan ezzel a globalizáló politika, amit terjesztenek szerte a világban. Ez az egész szépen felgyorsult az utóbbi három évtizedben, ahol pedig ellenállásba ütközött, szép csendesen aláaknázták és akkor is körbekényszerítik, ha tetszik, ha nem. Egyesült Európa --- semmiben nem más. Ugyanezt a folyamatot vinni, ugyanabba az irányba, hol nagyobb, hol kisebb lökéshullámmal. El lehet tűnődni, jó-e ez, kell-e ez, minek is ez. Természetesen ezernyi érv szól mellette, magyarázni lehet napokon keresztül, hogy a világ változásai kikényszerítik és szükséges a versenyképességhez és a többi. Csakhogy ez egy önmagát gerjesztő körciklus, ami büszkén hirdeti, mennyire kell, jó és megoldás - ellenben szép csendesen kötelezővé teszi saját magát. igen hasonló más, sikeresen az emberek képébe nyomott diktátumhoz. Lehet pampogni, de csendesen jelzőket találnak ki rá és deviánsnak kiáltják ki az ellenérdekelteket, berzendekdőket. Az igazi, nagy kérdés -valóban szüksége van-e erre az embereknek, vagy szokás szerint szép óvatosan beleterelgetik, belesodorják őket valamibe, ami nagyon nem az ő ötletük, érzésük, érdekük, életük. Node majd az lesz és kész!

Észre kéne venni végre, minél több az ország, annál több a lehetőség egy háborúra. Ebből következik, hogy a kevesebb ország a jobb. Ha két vagy több ország egyesül, az országok darabszáma megkevesbedik, tehát ez jó és üdvözlendő folyamat. És egyáltalán nem érdekel semmi más okoskodás, amikor ezzel szemben felhoznak erőnek ewrejével kitalált mondvacsinált érveket, melyek végsősoron úgyis csak a nemzeti büszkeségre alapoznak kimondva vagy kimondatlanul. Nem érdekel, leszarok minden ilyen ellenérvet, amiatt, mert a háború a legislegnagyobb rossz, s ennek kitörési esélyét igenis mérsékli ha az országok kevesebben vannak, ezért az egyesülés annyira nagyon de nagyon jó, hogy minden esetleges ezzel járó negatívumoit meg lehet bocsátani neki.

Nem kétlem én se, ha létrejön az USE, eleinte lesz rengeteg gond vele, mint mindennel ami új. De majd apránként helyrezökkennek a dolgok.
 
Itt a lehetőség hogy leszállj róla! A Világ tele van olyan hellyel ahová elmehetsz a leendő EU-ból, olyan helyek ahol az általad annyira imádott nacionalizmus és nemzeti gondolkodás uralkodik: Észak-Korea, Afganisztán (állj be közéjük Pastunak), Irán, Pakisztán, stb. Vagy ha nem tetszik neked a Kelet, van ilyen nyugaton is, mondjuk Venezuela.
Ki tart vissza?!

Komolytalan dolgokat beszelsz!
Az USA letrejotte egy kozel 200 eves folyamat eredmenye. Raadasul nincs egyseges nepesseg. Amit ma ugy nevezunk, hogy amerikai, az a bevandorolt emberek osszefoglalo neve.

Ha amerikaiakrol beszelunk, akkor igazabol az indianokat kellene erteni alatta, akiktol az europai feherek fegyverrel vettek el a foldjeiket.
Bar nagyon szep dolgokat irtak az alapito atyak a szabadsagrol, ezeknek az igazi amerikaiaknak csak az 1920-as evekben adtak allampolgarsagot a sajat foldjukon :(

Amiket leirsz, az az egyesult allamok, es europa tortenelmenek abszolut nem ismeretebol fakadd
 
...mert a háború a legislegnagyobb rossz, s ennek kitörési esélyét igenis mérsékli ha az országok kevesebben vannak, ezért az egyesülés annyira nagyon de nagyon jó, hogy minden esetleges ezzel járó negatívumoit meg lehet bocsátani neki.

a haboru eselyet az ember adja. eszerint minel kevesebb az ember a foldon annal kisebb a haboru eselye.
Ha mindenkit lelovunk az a legbiztosabb.
 
Komolytalan dolgokat beszelsz!
Az USA letrejotte egy kozel 200 eves folyamat eredmenye. Raadasul nincs egyseges nepesseg. Amit ma ugy nevezunk, hogy amerikai, az a bevandorolt emberek osszefoglalo neve.

Ha amerikaiakrol beszelunk, akkor igazabol az indianokat kellene erteni alatta, akiktol az europai feherek fegyverrel vettek el a foldjeiket.
Bar nagyon szep dolgokat irtak az alapito atyak a szabadsagrol, ezeknek az igazi amerikaiaknak csak az 1920-as evekben adtak allampolgarsagot a sajat foldjukon :(

Amiket leirsz, az az egyesult allamok, es europa tortenelmenek abszolut nem ismeretebol fakadd
Nem értelek. 200 éves folyamat? Oké, NA ÉS?! Szerinted amint létrejön majd az USE, hitelen bedeszkázzák az eget, nem lesz több IDŐ, leáll a Mindenség homokórája, nem lesz nekik is 200 vagy több évük rá hogy a kezdeti gyermekbetegségeket kezelni tudják?!
 
Utoljára módosítva:
a haboru eselyet az ember adja. eszerint minel kevesebb az ember a foldon annal kisebb a haboru eselye.
Ha mindenkit lelovunk az a legbiztosabb.
Ez amit írtál teljesen igaz. Csak épp mégis csalárd érvelési technika, jól tudod ugyanis hogy arról van szó, EMBEREK ÁLTAL alkotott közösségekről beszélünk, ott meg igenis az igaz amit én írtam: kevesebb állam—kevesebb esély a háborúra!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,608
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére