Európai Egyesült Államokat szeretnének a német szociáldemokraták

Felhatalmazást adott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kongresszusa csütörtökön a párt vezetőségnek a kormányalakítás lehetőségeiről szóló tárgyalások megkezdésére az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével – írta az MTI.

A választáson az SPD történelmi mélypontot ért el, ellenzéki szerepre készült, de miután a kancellár tárgyalásai zátonyra futottak a zöldekkel és a megegyezésből az utolsó pillanatban kifaroló szabaddemokratákkal (FPD).


Még nem biztos, hogy lesz koalíció
A berlini kongresszuson a küldöttek hat órán keresztül tartó, és a párt közleménye szerint „intenzív és tiszteletteljes vita” után nagy többséggel megszavazták az elnökség indítványát, amely szerint úgynevezett nyílt végű, nem feltétlenül az SPD kormányra lépésére irányuló tárgyalást kell folytatni a CDU/CSU-val.

A folyamat végeredménye így egy újabb nagykoalíció, egy CDU/CSU-s kisebbségi kormány szociáldemokrata külső támogatása, de akár előrehozott választás is lehet.

Martin Schulz pártelnök beszédében hangsúlyozta: „nem muszáj mindenáron kormányoznunk, de nem is szabad mindenáron azt akarni, hogy ne kormányozzunk”. Az a döntő, hogy a párt mit tud érvényesíteni programjából, elképezléseiből – mondta a The Local német kiadása szerint a politikus.

Az SPD Európai Egyesült Államokat szeretne
Martin Schulz a Szociáldemokrata Párt (SPD) kongresszusán szenvedélyes hangon hívott fel egy szorosabban együttműködő, szövetségi Európa megteremtésére. A kongresszus célja alapvetően az volt, hogy eldöntsék: a közép-bal párt kezdjen-e tájékozódó tárgyalásokat egy új, Angela Merkel vezetésével felálló koalíciós kormány létrehozásáról.


„Egy európai alkotmányos egyezményt akarok, amely egy új, szövetségi Európát hív életre” mondta Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke, aki a civil társadalom és az állampolgárok bevonásával javasolja a dokumentum kidolgozását. A párt vezetője szerint 2025-re kéne létrehozni az Európai Egyesült Államokat. Javaslata szerint:

  • Az egyezményt elkészültét követően azt valamennyi tagállamnak jóvá kell hagynia.
  • Amelyek ezt megtagadják, automatikusan lépjenek az EU-ból.
Schulz szerint csak egy egységesebb EU lehet képes a klímaváltozás vagy a tömeges migráció kezelésére, csak egy egységesebb EU kényszerítheti az olyan internetes óriásokat, mint a Google vagy a Facebook, hogy tartsák tiszteletben a civil jogokat és csak egy ilyen EU lehet képes megakadályozni, hogy az óriás cégek kibújjanak az adófizetés alól.

A pártelnök szerint az elképzelés mellett szól az is, hogy csak egy megerősített EU állíthatja meg a jobboldali nacionalisták térnyerését. Utalt arra, hogy ezek a csoportok Németországban, Ausztriában, Dániában, Finnországban, Franciaországban és Hollandiában is növelték bázisukat.

Megismételte:

az eurózónának több beruházásra, közös pénzügyminiszterre és költségvetésre van szüksége.
Martin Schulz szerint ha az SPD végül is újra az Angela Merkellel közös kormányzás mellett dönt, Berlinnek fel kell adnia Merkel és korábbi pénzügyminisztere, Wolfgang Schäuble megszorításokra épülő politikáját.

schulc.jpg
 
Nem értelek. 200 éves folyamat? Oké, NA ÉS?! Szerinted amint létrejön majd az USE, hitelen bedeszkázzák az eget, nem lesz több IDŐ, leáll a Mindenség jomokórája, nem lesz nekik is 200 vagy több évük rá hogy a kezdeti gyermekbetegségeket kezelni tudják?!
Ez alatt az ido alatt europa mas uton fejlodott.
Haborukon vertengereken keresztul.
Az emberek gondolkodasanak megvaltoztatasahoz emberoltokre van szukseg.
Ezt a folyamatot nem lehet leroviditeni.
A haborukat, konfliktusokat te a nemzetallamok letebol eredezteted.
En az emberi termeszetbol.
Az egesz nem allamok, hanem emberek bune!
Ahogy azt anno egy angol filozofus irta:
"a hatalom romlotta tesz, az abszolut hatalom pedig abszolut romlotta..."
 
Ez amit írtál teljesen igaz. Csak épp mégis csalárd érvelési technika, jól tudod ugyanis hogy arról van szó, EMBEREK ÁLTAL alkotott közösségekről beszélünk, ott meg igenis az igaz amit én írtam: kevesebb állam—kevesebb esély a háborúra!
Nincsennek emberek altal letrehozott kozossegek csak a fictionban.
Hatalomehseg van, ami egyes emberekben erosebb mint masokban
 
Ez alatt az ido alatt europa mas uton fejlodott.
Haborukon vertengereken keresztul.
Az emberek gondolkodasanak megvaltoztatasahoz emberoltokre van szukseg.
Ezt a folyamatot nem lehet leroviditeni.
A haborukat, konfliktusokat te a nemzetallamok letebol eredezteted.
En az emberi termeszetbol.
Az egesz nem allamok, hanem emberek bune!
Ahogy azt anno egy angol filozofus irta:
"a hatalom romlotta tesz, az abszolut hatalom pedig abszolut romlotta..."

Furcsán gondolkodol, ha a háborúkat és vértengereket te FEJLŐDÉSNEK tartod. Az én szememben ugyanis rombolás.

Még azt se mondhatnám, hogy legalább annyi haszunk lett volna hogy tanult belőle az európai néptömeg. Nézd meg, most is megy a zsidózás Magyarországon, némileg attól nyugatabbra is. Nézd meg, továbbra sincs USE, hiszen ha volna, nem most akarnák megalapítani. Nézd meg, most is mennyi ellenzője van, TE MAGAD IS.
Azzal egyetértek hogy az emberek gondolkodásának mkegváltoztatássához emberöltőkre van szükség, de ezt valamikor EL KELL KEZDENI! És sosem fog elkezdődni ha engedik a nemzetállamok fennmaradását, ahol épp az általad is hataloméhesnek nevezett politikus demagógok a saját hatalmuk és önérdekük végett állandóan a 200 kilométer közelségben levő országhatár túloldalán élő másik nép ellen uszít, azt szajkózza szavazatok reményében hogy az ő népe mennyivel jobb mint akármelyik másik a szomszédban, vagy a kontinensen. Mert ezt mondja, mert ezt szívesen hallgatják a választói ugye.

Tehát nem kell több ország és több kormány.

Ettől még a véleményem az, az egyesülést nem szabad erőltetni FIZIKAI ERŐSZAKKAL, azaz háborúkkal! Emiatt is vélem úgy, például a közel-keleten létre kell hozni sok apró államot nemzetiségi/vallási alapokon, mert látjuk az erőszakos egyesítés is háborúkat szül. A nemzetállamnok létrejötte történelmi szükségszerűség amit úgy tűnik nem lehet kikerülni. Nem hiszek azonban abban, hogy olyan szükségszerűség volna mely örökre fenn kell álljon! Rabszolgaság is volt régen itt-ott, aztán megszűnt. Haladunk a korral ugye.

Hiszek benne, a közel-kelet elég barbár ahhoz hogy ott a nemzetállamok létrejöttéhez jött csak el az idő még,l pontosabban nem is nemzetállamok hanem „törzsi” vagy „felekezeti” államok létrejöttéhez inkább, aztán majd ha a jelenlegi meg egy-két másik nemzedék kihal ezekben, esetleg a többi generáció elég értelmes lesz a BÉKÉS újrageyesüléshez.

Hiszek azonban abban is, Európa már TALÁN elég fejlett hozzá hogy e szinten is túllépjen, s megalkossa az USE-t, elég érett már rá!

Nyilván, ismétlem, lesz számos nehézség eleinte, de ettől nem szabad megriadni.

Különben se értem mitől félsz. Teljesen valószínűtlen hogy Magyarország belelépjen a te életedben. Akkor meg...? Hát nem azt szeretnétek hogy kimaradni, hiszen tele az ország EU-ellenes plakátokkal?!
 
Borzaszto naiv vagy!

El tudod kepzelni azt, hogy egy szlovak vezeto ugyan ugy tekintene MA egy magyarra mint egy szlovakra?
El tudod kepzeni, hogy egy magyar vezeto ugyan ugy tekintene egy romanra mint egy magyarra?

A politika kemeny dolog, es akik eredmenyesen uzik, nem azert teszik mert jo embrek.
Azok ugy jarnak Mint Luther King, es a tobbiek.

Amit Te mondasz, az leginkabb Marx, Engels, Lenin, es nemutolso sorban Sztalin muveire emlekeztet.
Mindent a nepnek, nincs szukseg orszagokra, nincs szukseg hatarokra....
Ha ehhez kepest ezek a hatarok atjarhatatlanabbak voltak, mint a korabbiak.
Az oroszok a vilag uraiva szerettek volna valni, persze nem elviekiben, "csak" gyakorlatban.
En mar eltem olyan vilagban, ahol az emberek a bekerol, egynlosegrol meg ehhez hasonlo szamarsagokrol papoltak!

Miert lesz ez az uj mas?
Mitol lenne jobb?
Mitol?
Azoknak az embereknek a fiai, es unokai akik langba boritottak europat maskepp nottek fel???
Fenet!
Azoknak az embereknek fiai es unkai akik kollaboransok lettek maskepp nonek fel, es most nem a sajat erdekeikert harcolnak?
Nevetseges.
Eppen ezt teszik, csak okosabban!
Tudnak beszelni az emberekhhez, tudjak mit kell mondani, es legfeljebb zart ajtok mogott egy pohar jo bor mellett beszelnek (hozzajuk hasonlok kozott) a negyedik birodalomrol, Nagy Karoly almarol!
 
Észre kéne venni végre, minél több az ország, annál több a lehetőség egy háborúra. Ebből következik, hogy a kevesebb ország a jobb. Ha két vagy több ország egyesül, az országok darabszáma megkevesbedik, tehát ez jó és üdvözlendő folyamat. És egyáltalán nem érdekel semmi más okoskodás, amikor ezzel szemben felhoznak erőnek ewrejével kitalált mondvacsinált érveket, melyek végsősoron úgyis csak a nemzeti büszkeségre alapoznak kimondva vagy kimondatlanul. Nem érdekel, leszarok minden ilyen ellenérvet, amiatt, mert a háború a legislegnagyobb rossz, ......
Hát én eddig tisztelettel olvasgattam amiket írsz - de ez bizony egy hatalmas nagy marhaság, és abból is igencsak pökhendi :)

Az így összetákolt Jó Nagy Orrszágokban mindíg elsőrendű feszültségforrásokat sikerül generálni. Ld: Jugoszlávia, Csehszlovákia, Osztrák-Magyar Monarchia, Szovjetunió, de akár Spanyolország, Belgium... Ezek a feszültségek pedig pazar háborúkra adtak lehetőségeket, nem is egyre, nem kicsikre és nem is kis jelentőségűekre. Az Egyesült Államok más tészta: ott cca egy platformon alakult ki a dolog, de többszörös feszültség volt jelen még abban is, amiből ott is szép két háború született. Eladdig, míg az országok nem saját maguk kívánnak ilyesmit, hanem elegánsan belemarsoltatják őket, hiba van darabszámra kevesebb, a kevesebb darabban hatványozottan több lesz a feszültség, ami idővel szépen fel is robban. Lehet, hogy más érv esetleg meggyőző, vagy megfontolandó lett volna - ez sajnos nem.

Igen egyértelműen leírtad, hogy leszarod az ellenérveket - de hátha cca ez vár a tieidre is, főleg, hogy ennyire hajánál fogva előrángatott, logikátlan és alaptalan érvrendszer. Tudsz te ennél jobbat is, szebb hangvétellel :D
 
Komolytalan dolgokat beszelsz!
Az USA letrejotte egy kozel 200 eves folyamat eredmenye. Raadasul nincs egyseges nepesseg. Amit ma ugy nevezunk, hogy amerikai, az a bevandorolt emberek osszefoglalo neve.

Ha amerikaiakrol beszelunk, akkor igazabol az indianokat kellene erteni alatta, akiktol az europai feherek fegyverrel vettek el a foldjeiket.
Bar nagyon szep dolgokat irtak az alapito atyak a szabadsagrol, ezeknek az igazi amerikaiaknak csak az 1920-as evekben adtak allampolgarsagot a sajat foldjukon :(

Amiket leirsz, az az egyesult allamok, es europa tortenelmenek abszolut nem ismeretebol fakadd
Amerika szemere nem kellene semmit hanyni mert ha valahol oldokoltek igazabol az Europa es nem csak a regi korokba hanem a XX.szazadba ket vilagegest okoztak.
Usa minta szerintem is a legjobb kovetendo pelda.
Megvalositani alairom nagyon nehez mert a fejekbe kell eszerveket megerteni. Europa millioegy tortenelmi hatarserelmei felett nem tud meg a mai napig idestova 100 eve napirendre terni, szoval ez egy lassu folyamat lesz. Nehez a sok fele nyelv ami szinten ketnyelvuseg hianyabol adodoan megerteni egymast. NA es a nacionalizmus amit levetkozni es egeszseges mederbe tartani ........hat nehezen megy.
 
Amerika szemere nem kellene semmit hanyni mert ha valahol oldokoltek igazabol az Europa es nem csak a regi korokba hanem a XX.szazadba ket vilagegest okoztak.
Usa minta szerintem is a legjobb kovetendo pelda.
Megvalositani alairom nagyon nehez mert a fejekbe kell eszerveket megerteni. Europa millioegy tortenelmi hatarserelmei felett nem tud meg a mai napig idestova 100 eve napirendre terni, szoval ez egy lassu folyamat lesz. Nehez a sok fele nyelv ami szinten ketnyelvuseg hianyabol adodoan megerteni egymast. NA es a nacionalizmus amit levetkozni es egeszseges mederbe tartani ........hat nehezen megy.

latta ezt mar ezer eve Istvan is csakhat azota sok viz lefolyt a Dunan.
Im a hatodik intelem amit Istvan irt fiahoz, Imre herceghez:

A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén. Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról. Róma bizony még ma is szolga volna, ha Aeneas sarjai nem teszik szabaddá. Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szét szórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod. Hogy ez ne legyen, naponta nagyobbítsd országodat, hogy koronádat az emberek nagyságosnak tartsák.
 
Észre kéne venni végre, minél több az ország, annál több a lehetőség egy háborúra. Ebből következik, hogy a kevesebb ország a jobb. ... [L]eszarok minden ilyen ellenérvet, amiatt, mert a háború a legislegnagyobb rossz, s ennek kitörési esélyét igenis mérsékli ha az országok kevesebben vannak, ezért az egyesülés annyira nagyon de nagyon jó, hogy minden esetleges ezzel járó negatívumoit meg lehet bocsátani neki.

Itt a lehetőség hogy leszállj róla! A Világ tele van olyan hellyel ahová elmehetsz a leendő EU-ból, olyan helyek ahol az általad annyira imádott nacionalizmus és nemzeti gondolkodás uralkodik: Észak-Korea, Afganisztán (állj be közéjük Pastunak), Irán, Pakisztán, stb. Vagy ha nem tetszik neked a Kelet, van ilyen nyugaton is, mondjuk Venezuela.
Ki tart vissza?!

Naiv vagy, ha azt hiszed, hogy erőszakos konfliktusok kizárólag nemzetállamok között jöhetnek létre. Nézd végig a nemzetállamokat megelőző történelmet! Minél nagyobb egy társulás, annál nagyobb a valószínűsége az érdekek és hitek (eszmék) szerinti polarizációnak. Persze ha a más álláspontra helyezkedőket kitaszítod a határokon túlra vagy megsemmisíted – legyen az egy kisebbség vagy akár a többség (vagy egy beszélgetőpartner) –, akkor valóban egységes és homogén világod lesz, amely ideig óráig hatalmi erővel talán összetartható; csak hát az efféle birodalmak felettébb törékenyek. A rossz hír az, hogy többnyire a birodalmi és totalitárius ideológiák élnek azzal a káros illúzióval, hogy a társadalmi életnek konfliktusmentesnek kell lennie, illetve, hogy a kerékkötőket el kell távolítani a társadalomból annak harmóniája érdekében. Ezért is élnek a konfliktusok erőszakos vagy háborús megoldásával. Persze ha minden másságot eliminálsz, valóban homogén és harmonikus egységet kapsz. Csakhogy az ember személy, s így egyénenként más és más, amit nem kell feltétlenül szeretni, de türelmesen el kellene viselni. Sőt az ember belsőleg is számos konfliktust él meg, adott esetben olyanokat, amelyeket egy életen át hordoz. Szóval az általad vizionált "egyesülés" leginkább korlátlan hatalmi erővel irányított birodalomra hasonlít, egy Európai Birodalomra, a maga Cézárjával és annak helytartóival.
 
Magam is ezt remélem, bár rosszabb pillanataimban a Negyedik Birodalom tűnik elő a ködből.

Nekem meg a Harmadik Birodalom. Egy kis kefebajszú a maga egységes Európájával, német vezetéssel... Nincs új a nap alatt. Úgy látszik, nem csak az emberek nem változnak, hanem a nemzetek se.
 
Utoljára módosítva:
Sulc álma vs. európai nemzetek álma:

separatists.jpg


Így nézne ki Európa, ha mindenki elszakadna, aki szeretne.

És ezzel most azt szeretnéd mondani, hogy az volna jó ha így nézne ki Európa? Országhatár minden szilvafánál? Ha elfingom magamat, a szomszéd nemzet gáztámadásnak tekinti? Ha rám ugat egy kutya és megdobom kővel, de célt tévesztek és a kö tovább repül, lehet hogy megsértem vele a szomszéd nép országát mert átrepül a határon és ez háborús provokációnak minősül?

Kinek lenne jó, ha ennyivel több paarlament lenne, és ingyenélő képviselő?

Kinek lenne jó, ha ennyivel több ország különböző nemzeti jogszabályait kéne betartani/figyelembe_venni kereskedéskor?

Ha ennyi különböző pénz lenne?

Szerintem mindez maga volna az iszonyat, egy rémálom.
 
Ugyan gyárekek :D ennek millió és egy akadálya van. Gazdasági, jogi, szociológiai, kulturális összefüggések sokasága kellene, hogy összerendeződjön egy ilyenhez.
Perpill nem több egy hagymázos lázálomnál, amit ez a kis iq-Schuccika itten behaluzott. :D
Egyébként a nyelvi sokaság, az Eu tagok nemzeti tudatai, a sokféleség egy miniatűr része csak az egésznek, mivel ez olyan súlyos beavatkozás volna az államok szuverenitásába, és olyannyira nehéz lenne mindenki akaratát összekevergetni egy elfogadható eleggyé, hogy ez - bocsi, de ez van - erőszakmentesen nem valósulhatna neg.
És nem, ezzel a háttérrrel nem lehet elvárni egy államtól, hogy ennél több dolgot felfelé nyomjon a szubszidiaritás skáláján.
Ne gyertek nekem Usával, ott legelőször is, szintén megvannak az angolszász alapok, telepes időktől kezdődő alapra épült rá, és finoman valósult meg az a fajta MAI, BÉKÉS multikulti, ami OTT működik. ITT nem. Ott mindenki valahonnan jött. És ott az van rendben. (Khm, mennyien is hivatkoznak a különféle Európai származási országokra?) Itt Európában mindenkinek megvan, ahova tartozik.
ÉS ezzel nincsen baj, semmi, ez itt rendben van, ettől Európa az Európa, a sokféleségtől, ami egymás mellett, nem egymás rovására existiert.
És ez sem jogilag, sem fogalmilag nem jelent nacionalizmust, csupán Abstammungot, patriotizmust.
Nem értem, hogy értelmes emberek miért nem értik, hogy ami valahol beválik, az nem biztos, hogy máshol is működik, és erőltetni mindig mindent nyomiság szokott lenni.
Miért hinnék például az északiak, ahol kevesebb és melósabb a kaja az éghajlat miatt, hogy a nekik egyébként jól bevált stratégia a medditerrán kis évszázados sziesztázós lazulós bulizós állandóan gyümölcsöket zöldségeket termő országokban is ráröppenős?
Minek cserélnék fel a kis lazulgatós életmódjukat, ha nekik sokkal kevesebb melóval is megvan a kaja?
A sajátjukon azt tehetik, amit akarnak.
És most ezt mint úgynevezett világpolgár mondom, hiszen én is külföldről írok, de itt én asszimilálódok, pl: nem erőszakolom, hogy német népünnepélyeken Lederhose és Dirdl helyett mindenki járjon kalocsaiba, vagy mittomén csikósgatyába, mert ez az én kultúrám, és milyen fasza, és én hoztam, és jobb, mint az itteni.
Ki vagyok én, mivel vagyok több, hogy jogom van a megmondani a tutit a már itt lakóknak, hogy mi a jobb?
Ez volt az emocionális része. :D :D
A kontinentális és a common law jogrendszerekből kialakítani közöset eddig is hatalmas, EU értekezési szinteken való problémát jelentett, nem hiszitek el, mekkora meló összehozni egy előkészítést is.
Tagállamoknál is változó, miből mennyi van, recipiálások, igazságszolgáltatási struktúra, gazdasági szokásjog, soft-llwa elemek, a jól működő rendszereket, amik szabva vannak, nem fogják engedni macerálni. A nemzetközi magánjog tárgya, ami az összeegyeztethetőséget vizsgálja, még az is államonként különbözik.
Aztán ott vannak a nemzetközi egyezmények, amik garantálják az államok különféle szuverenitásait.
Szóval ez az egész nagykárolyi szexiskedés egy képtelenötlet. :D
 
Aki az Amerikai foldreszen szocialodik es el evtizedeket vagy osei bevandoroltak annak termeszetes a multukultura ami nem arrol szol hogy nem lehetne bogatyaba jarni es kalocsaiba vagy matyos pomponos fejfedobe. Minden nemzet a maga kulturajat eli epiti es gyakorolja Usaba is es nalunk is.
Mikor en jottem ki , Toronto belvarosaban setaltunk ismerkedtunk a varossal beultunk fagyizni egy teraszra es csak amultam azon a tomegen ami az utcan hompolygott a vilag minden tajarol erkezve. Akkor az volt a benyomasom Canada megvalositotta a vilag beket, mert beszelgetve lattam a tibetit a kinaival , az arabot a zsidoval stb. Miert nem sikerul ez nagyban a vilagba?
NEm lenne bajotok semmi ha Usa szisztemara epulne fel Europa. Ano ez is volt talan az elkepzeles. Nagy demokratikus nemzetek nemet francia angol ezt felismerte es az Europa UNionba beszalltak. a kis nemzetek akik semilyen formaban nincsenek a nagyok kozott /gazdasagi politikai stb/ reklamalnak es nacionalizmust helyezik eloterbe amibe mindig bele is buktak, de nem tanulnak belole.
Osztrak Magyar Monarhiat a hatunk kozepere nem kivantuk, minden szinten harcoltunk ellenuk, darabjaira hullott szet. Ma Europa nagyhatalma lenne.
Usa mindenben szinte vezeto nagyhatalom, benne az ott elok megelegedesere es gyarapodasara, miert is nem lehetne kovetni? A vilag fejlodik es globalizaciora van felepitve a jovo ,aki nem erre fele indul az hatrafele megy es a siker biztos elmarad. A verseny visszi elore a vilagot a gazdasagot a tudomanyt stb. Ha mi ellene vagyunk a kozos Eunak akkor semmibe nem tudunk beszallni csak egy egy okos tudos kenytelen kimenni Usaba a mag Eu orszagaiba hogy resztvegyen egy egy projectbe.Mennyivel jobb lenne ha Mo maga is tudna uj projecteket felepiteni es levezenyelni eredmennyel.Ehez kozos informaciokra es ennek cserejere van szukseg es egy halom penzre es nagyon kepzett emberekre.
 
Volt már egy kísérlet. Itt Közép-Európa keleti végein a Nagy Egységesítésre. Akkor a Nagy Szovjet volt a minta. Követtük. Az sem ment. Most nyugatról próbálkoznak, hátha onnan jobban megy.
Miért van, hogy valaki mindig illetékesnek érzi magát megmondani, hogy nekünk itt hogyan KELL élni?
 
AKKOR úgy hangzott, hogy a Nagy Szovjet demokratikus és gazdaságilag igen fejlett. Bizony nem volt az. MOST úgy hangzik, hogy az Európai Egyesült államok demokratikus LESZ, és gazdaságilag igen fejlett. A közös mindössze az, hogy meg KELL valósítani, ha belegebedünk is. Persze demokratikusan.
 
AKKOR úgy hangzott, hogy a Nagy Szovjet demokratikus és gazdaságilag igen fejlett. Bizony nem volt az. MOST úgy hangzik, hogy az Európai Egyesült államok demokratikus LESZ, és gazdaságilag igen fejlett. A közös mindössze az, hogy meg KELL valósítani, ha belegebedünk is. Persze demokratikusan.

Jugoszlávia sokkal inkább nyugati gondolkodással működött, mint a szoci blokk általában. Ennek ellenére nagyon csúnya vége lett az emberkísérletnek :(
Mindez már a nagy demokrácia kezdete után.
 
Aki az Amerikai foldreszen szocialodik es el evtizedeket vagy osei bevandoroltak annak termeszetes a multukultura ami nem arrol szol hogy nem lehetne bogatyaba jarni es kalocsaiba vagy matyos pomponos fejfedobe. Minden nemzet a maga kulturajat eli epiti es gyakorolja Usaba is es nalunk is.
Mikor en jottem ki , Toronto belvarosaban setaltunk ismerkedtunk a varossal beultunk fagyizni egy teraszra es csak amultam azon a tomegen ami az utcan hompolygott a vilag minden tajarol erkezve. Akkor az volt a benyomasom Canada megvalositotta a vilag beket, mert beszelgetve lattam a tibetit a kinaival , az arabot a zsidoval stb. Miert nem sikerul ez nagyban a vilagba?
NEm lenne bajotok semmi ha Usa szisztemara epulne fel Europa. Ano ez is volt talan az elkepzeles. Nagy demokratikus nemzetek nemet francia angol ezt felismerte es az Europa UNionba beszalltak. a kis nemzetek akik semilyen formaban nincsenek a nagyok kozott /gazdasagi politikai stb/ reklamalnak es nacionalizmust helyezik eloterbe amibe mindig bele is buktak, de nem tanulnak belole.
Osztrak Magyar Monarhiat a hatunk kozepere nem kivantuk, minden szinten harcoltunk ellenuk, darabjaira hullott szet. Ma Europa nagyhatalma lenne.
Usa mindenben szinte vezeto nagyhatalom, benne az ott elok megelegedesere es gyarapodasara, miert is nem lehetne kovetni? A vilag fejlodik es globalizaciora van felepitve a jovo ,aki nem erre fele indul az hatrafele megy es a siker biztos elmarad. A verseny visszi elore a vilagot a gazdasagot a tudomanyt stb. Ha mi ellene vagyunk a kozos Eunak akkor semmibe nem tudunk beszallni csak egy egy okos tudos kenytelen kimenni Usaba a mag Eu orszagaiba hogy resztvegyen egy egy projectbe.Mennyivel jobb lenne ha Mo maga is tudna uj projecteket felepiteni es levezenyelni eredmennyel.Ehez kozos informaciokra es ennek cserejere van szukseg es egy halom penzre es nagyon kepzett emberekre.

Esetleg az is megoldás lenne, hogy ha a haladóbb európai országoknak végleg tele lesz a tökük azzal, hogy a kis geci maradi seggdugasz nyomoronc országok állandóan csak visszahúzzák őket, ugyanakkor viszont úgy vélik, ők (a haladók) együtt kevesen vannak egy hatékony USE megalkotásához, akkor hagyják a fenébe az egészet, és egyszerűen csatlakoznak az USA-hoz mint annak újabb néhánmyadik tengeren túli tagállama.
Végeredményben, miért is NE lehetne ezt megtenni?! Nézzetek rá a térképre, mekkora az USA és mekkora Európa. Úgy nagyjából pont egyforma méretűek, ugye? Ebből következik, hogy egy európai ország nagyjából - nagy átlagban - szintén akkora mint az USA egy tagállama most. Azaz, simán el tudom képzelni, hogy amint mondjuk Florida az USA egyik állama, úgy az lesz Németország vagy Franciaország is. De akár a kisebbek is, Belgium, Hollandia, akármelyik. Ha akarják.

Ennek semmi esetre se lehetne az akadálya a gazdasági fejletlenség, hiszen ezek fejlett országok. Ennek kizárólag 2 akadálya lehet:

1. Nyelvi
2. Az a kibaszott nacionalista nemzeti büszkeség.

A 2. ponton nem lehet segíteni, csak ha belátják hogy ez nem visz sehova, legalábbis ELŐRE nem. Az 1. ponton úgy lehet segíteni, hogy kikötik, a saját országukon belül az angol mellett az ottani nemzeti nyelv hivatalos nyelv marad továbbra is. És kész. Évszázados távlatban meg ezt a kérdést majd megoldja a keveredés.

Simán úgy vélem ez megvalósítható lenne, talán még jobb is mint az USE létrejötte. Mégis, mi a frászért KÉNE okvetlenül egy ÚJ, egy második Egyesült Államokat létrehozni, amikor azt is lehet hogy csatlakozni ahhoz ami már létrejött és láthatóan remekül műúködik?!

Na jó, visszaszívom: remekül azért nem, vannak itt is problémák dögivel. De még mindig ő működik a legjobban a világon.

Miért KÉNE okvetlenül különutas politikát folytatni Európának?!

Végeredményben, hogy megint az ördög ügyvédjét játsszam, miért várja el Németorszáf vagy Franciaország hogy a magyarok, lengyelek, románok, akárkik feladják a nemzeti önállóságukat az egyesült Európa kedvéért, ha ugyanakkor viszont ők, tehát a németek, franciák teljesen hasonlóan és ugyanúgy NEM akarják feladni a SAJÁT nemzeti önállóságukat cserébe azért hogy csatlakozhassanak az USA-hoz?!
 
Mindenki maskeppen latja, nem csatlakozasrol beszelek en hanem egy hasonlo szisztemaval felepitett Egyesult Europai Unio ami ugy mukodni mint Usa federal kormanyzattal es szovetsegi allamokkal . Van kezdemenyezes de pont a kis allamok nem akarnak pl kozos ugyeszseget ,mert akkor nem lehetne lopni csalni korumpalni.Kozos menekult ugy, de meg 1290 ember ami egy nagyobb berhaz lakoi szama lehet keptelen egy orszag befogadni az minden ujra es tervezetre nemet mond es hatra fele igyekszik vissza a XX szazadba.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,043
Tagok
615,630
Legújabb tagunk
LarryAspem
Oldal tetejére