Soros György tollat ragadott, és szétcincálta Orbánt: ezek után te is Nobel-díjat adnál neki

A Népszavában tették közzé Soros György újabb levelét. A Fidesz által főellenségnek kikiáltott üzletember ezúttal nem lacafacázott, megkérdőjelezhetetlenül cáfolta Orbán Viktor és kormányának állításait.

A levelet változtatás nélkül közöljük.

A magyar kormány közzétette az úgy nevezett „Soros-terv”-ről folytatott nemzeti konzultáció ellenőrizhetetlen eredményét. Októberben a kormány mind a 8 millió magyar állampolgárhoz eljuttatott egy kérdőívet, amelyben hét, nekem tulajdonított kijelentésre várták a nép válaszát. A kérdőív egy olyan állítólagos tervvel állt kapcsolatban, amely szerint én azt szeretném elérni, hogy Európát és Magyarországot muzulmán vallású menekültekkel és bevándorlókkal árasszák el.


A kormány azt állítja, hogy a nemzetinek nevezett konzultáció soha nem látott sikert aratott, amelynek során 2 332 755 embert küldte vissza válaszát. A magyar nép bizonyára megtalálja majd a módját annak, hogy ellenőrizze a hivatalosan bejelentett számok pontosságát. Még ezek az inflált számok is azt bizonyítják, hogy a felnőtt magyar lakosság többségét nem lehetett félrevezetni a megtévesztő kampánnyal. Én azonban most nem a számokkal, hanem a propagandakampány tartalmával kívánok foglalkozni, hiszen ez személyemet és a nekem tulajdonított elveket illeti.

A kormány hét állítást tett közzé az állítólagos „Soros-terv”-ből. A sajtóban megjelent, mindenki számára hozzáférhető írásaimat idézve, mind a hét hamis állítást megcáfoltam (www.georgesoros.com). Az állítások egy részét szándékosan félrevezető módon, szövegkörnyezetét meghamisítva közölték vagy olyan kijelentéseket tulajdonítottak nekem, amelyeket sosem tettem, amelyek sehol nem lelhetőek föl.


A nemzeti konzultáció és eredményének közzététele egy olyan átfogó propagandakampány legújabb felvonása, amelyet az adófizetők pénzéből, a kormányhoz közel álló reklámcégeket gazdagítva finanszíroz egy olyan kormány, amely nem a köz javát, csak saját hatalmi és anyagi érdekeit tartja szem előtt. A kampány nyilvánvaló célja, hogy a kormány, gyűlöletet gerjesztve terelje el a magyar nép figyelmét azokról a kudarcokról, amelyek például az oktatás és az egészségügy területén sújtják Magyarországot, ahol a rákbetegek halálozási aránya az egyik legmagasabb az egész világon.

A kampány nyáron kezdődött, amikor óriásplakátokkal tapétázták ki az egész országot, rajta az én arcommal és a következő felirattal: „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!”. Voltak olyan plakátok is, amelyek azt a képzetet keltették, mintha bábként mozgatnám az ellenzéki politikusokat. Mint arra sokan rámutattak, a száját nevetésre húzó zsidó, a bábmester, a harmincas évek náci antiszemita propagandájának meghatározó elemei voltak.

A kormány azt szeretné elhitetni önökkel, hogy én a magyar nép ellensége vagyok. Semmi sem áll távolabb ettől a hamis állítástól. Az első filantróp alapítványomat 1984-ben Magyarországon hoztam létre, amikor az ország még szovjet uralom alatt állt. Az elmúlt évtizedek során, több mint 400 millió dollárt fordítottam szülőhazám fejlesztésére és támogatására. Az 1990-es években, amikor a magyar nép nagy nehézségek és áldozatok közepette küszködött a kommunizmusból a piacgazdaságba való átmenettel, alapítványom ingyen tejhez segítette a budapesti és vidéki iskolás gyerekeket, ultrahang- és röntgenberendezésekhez a kórházakat. Több mint 3 200 magyar kapott ebben az időben tudományos ösztöndíjakat az alapítványtól, közülük többen, az 1990-es évek legelején, Budapesten alapított Közép-európai Egyetemen (CEU) végezték posztgraduális tanulmányaikat. Jelenleg a CEU-t a világ 100 legjobb társadalomtudományi egyeteme között tartják számon, ami egy fiatal intézménytől jelentős eredmény.

A propagandakampány másik eleme a nyílt társadalom értelmének, jelentésének szándékos kiforgatása volt. Szeretném megmagyarázni, hogy számomra mit jelent a „nyílt társadalom”, milyen értelemben használom ezt a fogalmat. A „nyílt társadalom” nem nyitott határokat és tömeges bevándorlást jelent, azzal a kormány által elhitetni akart állítólagos céllal, hogy ez megsemmisítse a magyar és európai keresztény identitást. Ezzel szemben, szigorú, közös, európai határvédelmet javasoltam, hiszen az egyes országok – közös cselekvés nélkül – csak más tagállamok kárára szigetelhetik el időlegesen magukat a menekülők elől. A nyílt társadalom azon a feltevésen alapul, hogy egyikünknek sincsen kulcsa a biztos igazsághoz, és a békés egymás mellett élés érdekében, tiszteletben kell tartanunk mások, embertársaink, beleértve a kisebbségek véleményét. A nyílt társadalom – ahogyan Marxot kritizálva a filozófus, Karl Popper megfogalmazta – mindenekelőtt a kritikus gondolkozáson, és a közérdeket érintő kérdések aktív társadalmi vitáján alapszik. Ezért is támogat alapítványom – többek között az Európai Unióval közösen – olyan, az állampolgári jogokat védő szervezeteket, mint amilyen Magyarországon a Társaság a Szabadságjogokért vagy a Magyar Helsinki Bizottság, amelyek védik és előmozdítják azokat az európai értékeket és elveket, amelyekért az Európai Unió létrejött, és amiért Magyarország 2004-ben csatlakozott az Unióhoz.

A kormány azt állítja, hogy én befolyást gyakorlok Brüsszelre és ezt a befolyást arra igyekszem használni, hogy rákényszerítsem gonosz tervemet az Unió tagállamaira. Az állítás lebecsülése a magyar népnek, hiszen képtelensége minden józanul gondolkodó ember számára belátható. Az Unió fontos kérdéseiről, így a migrációs válság kezeléséről is az EU tagállamai döntenek, beleértve Magyarországot.

Azért nyilvánulok meg fontos közéleti kérdésekben, azért közöltem több írást is a migrációs válságról, mert úgy érzem, vannak, másokkal is megosztható elképzeléseim arról, miképpen kellene a világ gazdagabb részének kezelnie, talán megoldania a súlyos bevándorlási válságot. Véleményem, meggyőződésem, személyes tapasztalatomban gyökerezik. Menekültként érkeztem tizenhét évesen Nagy Britanniába, 1947-ben. Szüleim 200 ezer magyarral együtt az 1956-os forradalom leverése után távoztak az országból és az Egyesült Államokban kaptak menedékjogot. Bár én menekült voltam, sem én, sem az alapítványaim soha nem bátorítottak senkit szülőföldje elhagyására. Soha nem biztattam senkit menekülésre, de saját tapasztalataim és a világ nagy részén jelenlévő alapítványaim működése során szerzett ismeretek alapján úgy véltem, hogy meg kell osztanom elképzeléseimet erről a világméretű válságról

A menekültválságról 2015 szeptemberében írtam először, majd később az események fényében, módosítottam elképzeléseimet. Meggyőződésem – ezt többször leírtam –, hogy a menekültek elhelyezése csak önkéntes alapon történhet, hiszen a tagállamokat nem lehet arra kényszeríteni, hogy olyan menekülteket fogadjanak be, akiket nem akarnak, és a menekülő embereket sem lehet kényszeríteni, hogy olyan országban telepedjenek le, amely nem szívesen, nem jó szándékkal fogadja őket. Azok a tagállamok, amelyek nem tudnak vagy nem kívánnak menekülteket befogadni, többféle más módon is hozzájárulhatnak a probléma megoldásához. A menekültprobléma azonban nem az egyes országok, de Európa közös gondja, amelyre közös, európai megoldást kell találni. Ezeket, az európai közös érdekeket szem előtt tartó javaslataimat, torzította el szándékosan a magyar kormány, és tárta „Soros- tervként”, félrevezető módon, a magyar nép elé.

Javaslataimat – meggyőződésem szerint, sajnálatos módon – nem fogadta meg az Európai Unió, és a magyar, illetve a lengyel kormány által gerjesztett gyűlölködő, a pozitív európai értékektől idegen légkörben immár kevesebb esély van arra, hogy Európa a menekülők segítségére legyen és lehetővé tegye számukra a beilleszkedést. Nem vádolom a magyar és a lengyel kormányt azért, hogy nem fogadnak be olyan menekülteket, akiket nem szeretnének, de az Európát mérgező, az emberi szolidaritást megfojtó légkörért többnyire ezek a kormányok a felelősek.

2015-ben azt írtam, hogy a világ fejlett, gazdag részének, legalább egymillió, az életükért menekülő bevándorlót képesnek kell lennie évente befogadni. A döntéshozatal nehézségeit látva, a fejlemények fényében, később ezt a számot, az egész világra vonatkoztatva, 500 ezerre módosítottam, és úgy véltem, hogy ebből a félmillió menekültből, egész Európának módja lenne 300 ezer, veszélyben lévő embert befogadnia. A második világháború éveiben sok millió ember életét menthette volna meg egy humánusabb menekültpolitika.

Jól emlékszem arra, amikor a második világháború idején egy népcsoportot okoltak Európa problémáiért. A történelem mély, nem gyógyuló sebeket hagyott, amelyeket most újra felnyitottak. A propagandakampány igazi célja a gyűlöletkeltés, hogy ezzel fordítsák el az emberek tekintetét mások szenvedéseiről.

Úgy látom, hogy a magyar kormánynak, az úgy nevezett „Soros-terv” elleni propagandakampánya kudarcot vallott. A kormány, minden erőfeszítése ellenére, nem tudta félrevezetni a közvéleményt. Rövid beszédemet több, mint egymillióan nézték meg a magyar televízióban, és közösségi médiában nagyon sokan fejtették ki együtt érző és támogató véleményüket. Őszintén örültem a támogatás megnyilvánulásainak. Ígérem, hogy hátralevő éveimet a gondolat és szólásszabadság előmozdításának, a kutatás szabadsága támogatásának, a kisebbségek, a kisebbségi vélemények, a nehéz helyzetben lévők támogatásának szentelem szülőhazámban és az egész világon.

soros-696x464.jpg
 
Remek! Teljesen igaza van az öregnek, maximálisan egyetértek vele! Respect neki!

Mindigis sejtettem amúgy hogy kb erről van szó igazából ami a „Soros-tervet” illeti, de jó volt a legilletékesebb illető szájából olvasni, mert ha ő mondja, akkor a legbiztosabb hogy ez az „ipsissima verba Magistri” ugyebár.
 
Hát annak idején Viktor is a soros pénzén tanult azt hallottam. Talán sokkal jobb lenne az országnak ha soros lenne a jövőben a miniszter, szerintem én támogatnék egy ilyen őtltet. Végül is nem sokan tettek annyit az országért mint ő Hibát baklővést meg szerinte majdhogynem minden ember életében találni lehet. Mocsok dolog az hogy a Média a sajtó az emberek által elkővetett hibákat elefánttá hizlalja. Arról nem is beszélve hogy milyen szemszögből is állítja be az embert. Én igazából sosem értettem mi is ez a nagy soros elleni támadás. Mindig arra gondoltam hogy nem akart benyalni így megpróbálták őt bemocskolni.
Elég szomorú az ami jelenleg folyik az országban nagyon szomorú.
Szerintem a Nobel díj a legkevesebb amit megérdemelne.

Még is mi oka lenne értani az Országnak ahol szűletett? Milliárdos, pénzre nem nagyon hiszem hogy még tőbbre lenne szüksége. Elég idős is már lássuk be nem fiatal.
 
Teljesen érdektelen, mit mond Soros. A kormánynak nem Soros Györggyel kellene foglalkoznia, hanem az EU politikájával, és a brüsszeli tervek várható következményeivel. Ha pedig nem lehet az ország nagy részének akaratával ellenkező liberális bevándorláspolitika érvényesítését megakadályozni, búcsút kell mondani az EU-nak. Nem kell itt oda-vissza gyűlölködni vagy manipulálni. Egyszerűen csak tudomásul kell venni, hogy más-más érdekek és célok mentén kívánják pozicionálni magukat a felek. Látott már ilyet a világ!
 
Tulajdonképpen én igazából azt nem értem hogy mi egy kis pici ország vagyunk. Őrülünk ha mi megtudunk éldegélni ebe az országban. nekünk itt élőknek is kicsi ez az ország. Még is kinek és milyen apropóból támadt az az ötlete hogy ide betelepiteni bárhonnan is embereket. Hol élnek ezek az emberek Magyarországon? Még is hova merre kihez, ki mellé kinek a telkén, házában, birtokában élnének ezek az emberek? Miért pont ilyen kis országot akarnak ezzel gyötörni.
Nem arról van szó hogy nem fogadná be őket szívese a Magyarság ha nem arról hogy nincs hely hozzá. Nincs hova befogadni ennyi. Könyörgők saját állampolgárait nem tudja Magyarország megfellelően ellátni. bérek a béka sege alatt árak a csillagok kőzt. Magyarországon nem kevés család él mélyszegénységben. Inkább velük kéne foglalkozni, meg azzal hogyan is jutot el idáig ez az ország. Sohasem volt még ennyire elszegényedve a lakosság mint amilyen gyorsan és hírtelen el szegényedet az utóbbi 4 évben. Van itt eben az oszágban próbléma bőven nem is kevés . Ehhez még tetőzni akarnak újabbat. Mostmár lassan kezdem elhinni azt a teoritát hogy bizonyos érdek képviseleteknek valóban az a célja hogy eltörölni ezt az országot.
 
Tulajdonképpen én igazából azt nem értem hogy mi egy kis pici ország vagyunk. Őrülünk ha mi megtudunk éldegélni ebe az országban. nekünk itt élőknek is kicsi ez az ország. Még is kinek és milyen apropóból támadt az az ötlete hogy ide betelepiteni bárhonnan is embereket. Hol élnek ezek az emberek Magyarországon? Még is hova merre kihez, ki mellé kinek a telkén, házában, birtokában élnének ezek az emberek? Miért pont ilyen kis országot akarnak ezzel gyötörni.
Nem arról van szó hogy nem fogadná be őket szívese a Magyarság ha nem arról hogy nincs hely hozzá. Nincs hova befogadni ennyi. Könyörgők saját állampolgárait nem tudja Magyarország megfellelően ellátni. bérek a béka sege alatt árak a csillagok kőzt. Magyarországon nem kevés család él mélyszegénységben. Inkább velük kéne foglalkozni, meg azzal hogyan is jutot el idáig ez az ország. Sohasem volt még ennyire elszegényedve a lakosság mint amilyen gyorsan és hírtelen el szegényedet az utóbbi 4 évben. Van itt eben az oszágban próbléma bőven nem is kevés . Ehhez még tetőzni akarnak újabbat. Mostmár lassan kezdem elhinni azt a teoritát hogy bizonyos érdek képviseleteknek valóban az a célja hogy eltörölni ezt az országot.
 
Szép estét pl. az elnéptelenedő, kihaló falvakban. Nem válnának a földdel egyenlővé és még segítenénk is másokon, de élősködni akaró, munka kerülő, tolvaj, csavargókra semmi szükségünk és azt hiszem Európának sem.
 
Szép estét pl. az elnéptelenedő, kihaló falvakban. Nem válnának a földdel egyenlővé és még segítenénk is másokon, de élősködni akaró, munka kerülő, tolvaj, csavargókra semmi szükségünk és azt hiszem Európának sem.

Magyarországon nincsenek elnéptelenedett falvak. max olyanok ahol tőbb őreg él mint a fiatal de ez is a munkanélküliség miatt mert tőbb 10 km-es körzetbe nincs semmi ahol dolgoznának.
Miért?? no coment :)
 
Aki humanitarius celokra az orszagra kolt a sajat zsebebol 400millio dollart a szulohazajara , igen is erdekelni illene mit mond mit gondol, arrol nem is beszelve , hogy a nemzetkozi vilagban ismerik jol es a tobbseg koveti es meghallgatja a velemenyet politikarol gazdasagrol.

Tiszteletteljesen meghallgatom. De ne kényszerítse rám és környezetemre akaratom és belátásom ellenére azt, amiről ő azt gondolja, hogy nekem mennyire jó! Tele volt a 20. század kísérletező kedvű, világmegváltó fantasztával. Nem sok jó származott belőle. Legyen már ebből elég!
 
A Népszavában tették közzé Soros György újabb levelét. A Fidesz által főellenségnek kikiáltott üzletember ezúttal nem lacafacázott, megkérdőjelezhetetlenül cáfolta Orbán Viktor és kormányának állításait.

A levelet változtatás nélkül közöljük.

A magyar kormány közzétette az úgy nevezett „Soros-terv”-ről folytatott nemzeti konzultáció ellenőrizhetetlen eredményét. Októberben a kormány mind a 8 millió magyar állampolgárhoz eljuttatott egy kérdőívet, amelyben hét, nekem tulajdonított kijelentésre várták a nép válaszát. A kérdőív egy olyan állítólagos tervvel állt kapcsolatban, amely szerint én azt szeretném elérni, hogy Európát és Magyarországot muzulmán vallású menekültekkel és bevándorlókkal árasszák el.


A kormány azt állítja, hogy a nemzetinek nevezett konzultáció soha nem látott sikert aratott, amelynek során 2 332 755 embert küldte vissza válaszát. A magyar nép bizonyára megtalálja majd a módját annak, hogy ellenőrizze a hivatalosan bejelentett számok pontosságát. Még ezek az inflált számok is azt bizonyítják, hogy a felnőtt magyar lakosság többségét nem lehetett félrevezetni a megtévesztő kampánnyal. Én azonban most nem a számokkal, hanem a propagandakampány tartalmával kívánok foglalkozni, hiszen ez személyemet és a nekem tulajdonított elveket illeti.

A kormány hét állítást tett közzé az állítólagos „Soros-terv”-ből. A sajtóban megjelent, mindenki számára hozzáférhető írásaimat idézve, mind a hét hamis állítást megcáfoltam (www.georgesoros.com). Az állítások egy részét szándékosan félrevezető módon, szövegkörnyezetét meghamisítva közölték vagy olyan kijelentéseket tulajdonítottak nekem, amelyeket sosem tettem, amelyek sehol nem lelhetőek föl.


A nemzeti konzultáció és eredményének közzététele egy olyan átfogó propagandakampány legújabb felvonása, amelyet az adófizetők pénzéből, a kormányhoz közel álló reklámcégeket gazdagítva finanszíroz egy olyan kormány, amely nem a köz javát, csak saját hatalmi és anyagi érdekeit tartja szem előtt. A kampány nyilvánvaló célja, hogy a kormány, gyűlöletet gerjesztve terelje el a magyar nép figyelmét azokról a kudarcokról, amelyek például az oktatás és az egészségügy területén sújtják Magyarországot, ahol a rákbetegek halálozási aránya az egyik legmagasabb az egész világon.

A kampány nyáron kezdődött, amikor óriásplakátokkal tapétázták ki az egész országot, rajta az én arcommal és a következő felirattal: „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!”. Voltak olyan plakátok is, amelyek azt a képzetet keltették, mintha bábként mozgatnám az ellenzéki politikusokat. Mint arra sokan rámutattak, a száját nevetésre húzó zsidó, a bábmester, a harmincas évek náci antiszemita propagandájának meghatározó elemei voltak.

A kormány azt szeretné elhitetni önökkel, hogy én a magyar nép ellensége vagyok. Semmi sem áll távolabb ettől a hamis állítástól. Az első filantróp alapítványomat 1984-ben Magyarországon hoztam létre, amikor az ország még szovjet uralom alatt állt. Az elmúlt évtizedek során, több mint 400 millió dollárt fordítottam szülőhazám fejlesztésére és támogatására. Az 1990-es években, amikor a magyar nép nagy nehézségek és áldozatok közepette küszködött a kommunizmusból a piacgazdaságba való átmenettel, alapítványom ingyen tejhez segítette a budapesti és vidéki iskolás gyerekeket, ultrahang- és röntgenberendezésekhez a kórházakat. Több mint 3 200 magyar kapott ebben az időben tudományos ösztöndíjakat az alapítványtól, közülük többen, az 1990-es évek legelején, Budapesten alapított Közép-európai Egyetemen (CEU) végezték posztgraduális tanulmányaikat. Jelenleg a CEU-t a világ 100 legjobb társadalomtudományi egyeteme között tartják számon, ami egy fiatal intézménytől jelentős eredmény.

A propagandakampány másik eleme a nyílt társadalom értelmének, jelentésének szándékos kiforgatása volt. Szeretném megmagyarázni, hogy számomra mit jelent a „nyílt társadalom”, milyen értelemben használom ezt a fogalmat. A „nyílt társadalom” nem nyitott határokat és tömeges bevándorlást jelent, azzal a kormány által elhitetni akart állítólagos céllal, hogy ez megsemmisítse a magyar és európai keresztény identitást. Ezzel szemben, szigorú, közös, európai határvédelmet javasoltam, hiszen az egyes országok – közös cselekvés nélkül – csak más tagállamok kárára szigetelhetik el időlegesen magukat a menekülők elől. A nyílt társadalom azon a feltevésen alapul, hogy egyikünknek sincsen kulcsa a biztos igazsághoz, és a békés egymás mellett élés érdekében, tiszteletben kell tartanunk mások, embertársaink, beleértve a kisebbségek véleményét. A nyílt társadalom – ahogyan Marxot kritizálva a filozófus, Karl Popper megfogalmazta – mindenekelőtt a kritikus gondolkozáson, és a közérdeket érintő kérdések aktív társadalmi vitáján alapszik. Ezért is támogat alapítványom – többek között az Európai Unióval közösen – olyan, az állampolgári jogokat védő szervezeteket, mint amilyen Magyarországon a Társaság a Szabadságjogokért vagy a Magyar Helsinki Bizottság, amelyek védik és előmozdítják azokat az európai értékeket és elveket, amelyekért az Európai Unió létrejött, és amiért Magyarország 2004-ben csatlakozott az Unióhoz.

A kormány azt állítja, hogy én befolyást gyakorlok Brüsszelre és ezt a befolyást arra igyekszem használni, hogy rákényszerítsem gonosz tervemet az Unió tagállamaira. Az állítás lebecsülése a magyar népnek, hiszen képtelensége minden józanul gondolkodó ember számára belátható. Az Unió fontos kérdéseiről, így a migrációs válság kezeléséről is az EU tagállamai döntenek, beleértve Magyarországot.

Azért nyilvánulok meg fontos közéleti kérdésekben, azért közöltem több írást is a migrációs válságról, mert úgy érzem, vannak, másokkal is megosztható elképzeléseim arról, miképpen kellene a világ gazdagabb részének kezelnie, talán megoldania a súlyos bevándorlási válságot. Véleményem, meggyőződésem, személyes tapasztalatomban gyökerezik. Menekültként érkeztem tizenhét évesen Nagy Britanniába, 1947-ben. Szüleim 200 ezer magyarral együtt az 1956-os forradalom leverése után távoztak az országból és az Egyesült Államokban kaptak menedékjogot. Bár én menekült voltam, sem én, sem az alapítványaim soha nem bátorítottak senkit szülőföldje elhagyására. Soha nem biztattam senkit menekülésre, de saját tapasztalataim és a világ nagy részén jelenlévő alapítványaim működése során szerzett ismeretek alapján úgy véltem, hogy meg kell osztanom elképzeléseimet erről a világméretű válságról

A menekültválságról 2015 szeptemberében írtam először, majd később az események fényében, módosítottam elképzeléseimet. Meggyőződésem – ezt többször leírtam –, hogy a menekültek elhelyezése csak önkéntes alapon történhet, hiszen a tagállamokat nem lehet arra kényszeríteni, hogy olyan menekülteket fogadjanak be, akiket nem akarnak, és a menekülő embereket sem lehet kényszeríteni, hogy olyan országban telepedjenek le, amely nem szívesen, nem jó szándékkal fogadja őket. Azok a tagállamok, amelyek nem tudnak vagy nem kívánnak menekülteket befogadni, többféle más módon is hozzájárulhatnak a probléma megoldásához. A menekültprobléma azonban nem az egyes országok, de Európa közös gondja, amelyre közös, európai megoldást kell találni. Ezeket, az európai közös érdekeket szem előtt tartó javaslataimat, torzította el szándékosan a magyar kormány, és tárta „Soros- tervként”, félrevezető módon, a magyar nép elé.

Javaslataimat – meggyőződésem szerint, sajnálatos módon – nem fogadta meg az Európai Unió, és a magyar, illetve a lengyel kormány által gerjesztett gyűlölködő, a pozitív európai értékektől idegen légkörben immár kevesebb esély van arra, hogy Európa a menekülők segítségére legyen és lehetővé tegye számukra a beilleszkedést. Nem vádolom a magyar és a lengyel kormányt azért, hogy nem fogadnak be olyan menekülteket, akiket nem szeretnének, de az Európát mérgező, az emberi szolidaritást megfojtó légkörért többnyire ezek a kormányok a felelősek.

2015-ben azt írtam, hogy a világ fejlett, gazdag részének, legalább egymillió, az életükért menekülő bevándorlót képesnek kell lennie évente befogadni. A döntéshozatal nehézségeit látva, a fejlemények fényében, később ezt a számot, az egész világra vonatkoztatva, 500 ezerre módosítottam, és úgy véltem, hogy ebből a félmillió menekültből, egész Európának módja lenne 300 ezer, veszélyben lévő embert befogadnia. A második világháború éveiben sok millió ember életét menthette volna meg egy humánusabb menekültpolitika.

Jól emlékszem arra, amikor a második világháború idején egy népcsoportot okoltak Európa problémáiért. A történelem mély, nem gyógyuló sebeket hagyott, amelyeket most újra felnyitottak. A propagandakampány igazi célja a gyűlöletkeltés, hogy ezzel fordítsák el az emberek tekintetét mások szenvedéseiről.

Úgy látom, hogy a magyar kormánynak, az úgy nevezett „Soros-terv” elleni propagandakampánya kudarcot vallott. A kormány, minden erőfeszítése ellenére, nem tudta félrevezetni a közvéleményt. Rövid beszédemet több, mint egymillióan nézték meg a magyar televízióban, és közösségi médiában nagyon sokan fejtették ki együtt érző és támogató véleményüket. Őszintén örültem a támogatás megnyilvánulásainak. Ígérem, hogy hátralevő éveimet a gondolat és szólásszabadság előmozdításának, a kutatás szabadsága támogatásának, a kisebbségek, a kisebbségi vélemények, a nehéz helyzetben lévők támogatásának szentelem szülőhazámban és az egész világon.

Csatolás megtekintése 1578828
*
Erre a levélre nagy szükség volt. Kíváncsi vagyok, országunk vezetője erre mit lép?!
 
Tulajdonképpen én igazából azt nem értem hogy mi egy kis pici ország vagyunk. Őrülünk ha mi megtudunk éldegélni ebe az országban. nekünk itt élőknek is kicsi ez az ország. Még is kinek és milyen apropóból támadt az az ötlete hogy ide betelepiteni bárhonnan is embereket. Hol élnek ezek az emberek Magyarországon? Még is hova merre kihez, ki mellé kinek a telkén, házában, birtokában élnének ezek az emberek? Miért pont ilyen kis országot akarnak ezzel gyötörni.
Nem arról van szó hogy nem fogadná be őket szívese a Magyarság ha nem arról hogy nincs hely hozzá. Nincs hova befogadni ennyi. Könyörgők saját állampolgárait nem tudja Magyarország megfellelően ellátni. bérek a béka sege alatt árak a csillagok kőzt. Magyarországon nem kevés család él mélyszegénységben. Inkább velük kéne foglalkozni, meg azzal hogyan is jutot el idáig ez az ország. Sohasem volt még ennyire elszegényedve a lakosság mint amilyen gyorsan és hírtelen el szegényedet az utóbbi 4 évben. Van itt eben az oszágban próbléma bőven nem is kevés . Ehhez még tetőzni akarnak újabbat. Mostmár lassan kezdem elhinni azt a teoritát hogy bizonyos érdek képviseleteknek valóban az a célja hogy eltörölni ezt az országot.

Az orbán-kormány 20 ezer !!!! embert hozott be az országba a letelepedési kötvénynek nevezett pénz kaszálással, ami az ő zsebükbe vándorolt, de a magyar nép fogja visszafizetni. Köztük nem egy körözött bűnözőt.
A kérdés csak annyi, ez ellen miért nem tiltakozol????
A menekültekre az EU hatalmas összegeket ad/adott, tehát nem magyar zsebből menne. Ezenkívül csak a kerítés árából vajon hány embernek lehetett volna segíteni?????
Hányingerem van már az egész országtól, mindenki a nagy büdös kereszténységével takaródzik, de ha valakin segíteni kell, akkor csak kifogások vannak. Ez undorító és gusztustalan!
Minden megoldható, csak akarni kell.

Az ország bajáért pedig senki más nem felelős, mint az állandóan nyavajgó, panaszkodó magyar emberek, akik inkább szenvednek, éheznek, a végsőkig hagyják magukat kizsigerelni, de a s.e.gg.é.t senki nem emeli ki a fotelból, semmit nem tesz, még a tiltakozó maroknyi ember mellett sem áll ki.
Csúnyán hangzik, de megérdemli az ország, mert senki nem fog a magyar emberek helyett rendet tenni, de arra meg lehet várni, mert mindenki csak a saját szekerét akarja tolni, mindenki más nem számít.
Na ezért tart ott az ország, ahol.
 
Úgy tünik Soros Györgyre tényleg igaz " nomen est omen" ... A FIDESZ egész fennállása alatt központi helyet foglalt el politikájában az ellenségkép gyártás. Mindig kellett egy ügyeletes ellenség. Így a választások előtt Brüsszel már kevés, meg önmagában a migránsok is ... Most Soros György a "soros".... Talán most, hogy a Jobbikot elhibázták a támogatási bírsággal, Vona és társai, a hozzájuk köthető szexuális zaklatók, vagy annak látszók és a kémek kerülnek előtérbe....
Ja és az egész nem szól másról, mint elterelni a figyelmet az egészségügy az oktatás rettenetes problémáiról.. Mert az egészséges ember lelke is egészséges, a tanult ember nem manipulálható.
A cél a "sötétség" fenntartása...
 
Utoljára módosítva:
Az orbán-kormány 20 ezer !!!! embert hozott be az országba a letelepedési kötvénynek nevezett pénz kaszálással, ami az ő zsebükbe vándorolt, de a magyar nép fogja visszafizetni. Köztük nem egy körözött bűnözőt.
A kérdés csak annyi, ez ellen miért nem tiltakozol????
A menekültekre az EU hatalmas összegeket ad/adott, tehát nem magyar zsebből menne. Ezenkívül csak a kerítés árából vajon hány embernek lehetett volna segíteni?????
Hányingerem van már az egész országtól, mindenki a nagy büdös kereszténységével takaródzik, de ha valakin segíteni kell, akkor csak kifogások vannak. Ez undorító és gusztustalan!
Minden megoldható, csak akarni kell.

Az ország bajáért pedig senki más nem felelős, mint az állandóan nyavajgó, panaszkodó magyar emberek, akik inkább szenvednek, éheznek, a végsőkig hagyják magukat kizsigerelni, de a s.e.gg.é.t senki nem emeli ki a fotelból, semmit nem tesz, még a tiltakozó maroknyi ember mellett sem áll ki.
Csúnyán hangzik, de megérdemli az ország, mert senki nem fog a magyar emberek helyett rendet tenni, de arra meg lehet várni, mert mindenki csak a saját szekerét akarja tolni, mindenki más nem számít.
Na ezért tart ott az ország, ahol.

Magyarországon élsz ?
Ha nem hát miért nem ? :)

Az orbán-kormány 20 ezer !!!! embert hozott be az országba a letelepedési kötvénynek nevezett pénz kaszálással, ami az ő zsebükbe vándorolt, de a magyar nép fogja visszafizetni. Köztük nem egy körözött bűnözőt.
A kérdés csak annyi, ez ellen miért nem tiltakozol????

Ezt tőlem kérdezed???
 
Egyszerűen felháborító, ahonnan szemlélik sokan a migrációt és a nyitott társadalmat.
Nézzük csak a teljesség igénye nélkül:
- több diplomás és jó szakemberek kerültek az utcára, az EU-ban ugyan azért a munkáért nem jár ugyan az a bér (Magyarországon)
-néhány évvel ezelőtt nem voltak munkahelyek: a migrácuós áradattal lettek, sőt nincsenek munkások (Magyarországon)
- a hajléktalanokért, fogyatékkal élőkért, élhető életükért nem folytattak a migrációt támogatók ilyen humánus lépéseket, élhető életükért nem hoztak létre civil szervezetet pl. a Soros pénzből (Európában), sőt, ma sem kapnak olyan támogatást, teljeskörű ellátást mint amilyen jogokkal, szociális ellátással a migránsok befogadását felruházták.
- minden élőlénynek saját territóriuma van, nem véletlenül, ez vonatkozik az emberre is, ha kényszerrel megváltoztatják, annak komoly, helyrehozhatatlan következményei vannak a földön. "Helmut Kohl a törökök felét haza akarta küldeni Németországból, mert a kulturális különbségek nagysága miatt nem tudnak betagolódni a német társadalomba."- meglátása a modernizációval nem változott.
- a föld túlnépesedett, a jelenleg rajta élőket sem képes eltartani, még hitelből sem. Éppen ideje fogyatkozni és erdőket telepíteni, ehető ételeket termelni. (Ja így nem lehet akkora pénzeket mesterséges ételekből stb. lenyúlni?)
- az eltelt évtizedben fejlett nyugaton nem lett sikeres az integráció: párhuzamos államok, terror, szexuális és köztörvényes bűncselekmények stb., munkába integrálás minimális, oktatás sikertelen.
- nyitott társadalom minden humanitárius magatartást nélkülöző szlogen, ami valójában csak az őslakost olyan állhumánus magatartásra kényszeríti, amivel a családja, társadalma, kultúrája, országa élhető élete ellen fordul. Arra kötelezi magát az egyén-csoportok, hogy a migránsok eltartására felvett hitel kifizetéséért dolgozzon abból a bérből, adóból, amiből vegetál (Magyarországon)
- Nincs 21. századi lakhatása az embereknek akeleti blokkban. A migrációs áradatnak jár a lakhatás. Az elnéptelenedett falukban, közelében nincs munkahely, nem is beszélve a párhuzamos társadalom kialakulásának veszélyéről. Ezeket a falvakat is el kell tartania a dolgozóknak, államnak.
- Minden Európai társadalom befogadó volt, amíg nem eresztették rá a migránsokat! A migráció hullám nem önként jött létre. Többnyire miből is indúlnak útnak? Nem is geo probléma. Olyan értékes nyersanyaga van pl. Afrikának, amiből energia hatalom lehetnének, felgyorsulhatna a fejlődésük. A kávé hatalomból miért nem tudnak fejlődni? Napenergia begyűjtése és vele való kereskedés? Vajon miért nem működik? A technikai fejlődés lehetővé tenné az ésszerű elosztást, oktatást stb. építkezést. Miért nem történik? A muszlim világot miért is borzolta fel a fejlett nyugat?
- Mióta humánus az a sok halott a tengerben? A terrorcselekmények élő és halott áldozatai? Az erőszakot elszenvedettekért ki vállalt felelősséget? A migrációt támogatók hogyan tudnak nyugodtan aludni? Minek is nevezhetjük ennek a sok borzalomnak a támogatóit? Humánusnak?
- Még csak az első lépések borzalmainál tartunk. Ezek a kérdések kormányzó politikusokhoz, kormányzópárthoz tartozó kérdések? Nem az emberekben kellene, hogy felmerüljenek és mérlegeljék?
Mennyi kérdés kellene, hogy eméssze az Európai embert migráció ügyben?!
-Az Európafelé irányított középkorú emberek a mindennapos szokásaikat ripsz- ropsz elhajítják a tengeren és integrálódva érnek partot, beilleszkednek, villanyszerelőktől az agysebészekig szállnak le a hajóról és kész a nyitott társadalom? Vajon miért nem történt meg ez mára, a már nem nevezhető kisebbséggel? Bolondgombát ettek a migrációt támogatók, vagy valami homály fedi a logikus gondolkodásukat, érvelésüket?
- Ki adott felhatalmazást a gazdagoknak, politikusoknak, hogy káoszt, kulturális, morális, erkölcsi harcot, hanyatlást generáljanak Európában? Miért nem a latin-amerikai államok, a közel-keleti államok fogadják be a migránsokat?
- Megtörténhetne, hogy a muszlim, Afrikai világ befogadja a katolikus- Európai kultúrát bármilyen formában ilyen tömegben?
Nagy hibát követ el a ma migrációt támogató, aki nem kapott lényegében erre felhatalmazást, ami oly mértékben taszítja az embert a barbarizmus felé, hogy azt nem tudja helyrehozni a jövő.
Szégyen ami Európával történik a jővő globális hatalmának létrejötte nevében!
Aki pedig a letelepedési kötvény ellen ágál az ugye nem gondolja komolyan, hogy egyszerre elvárja, hogy befogadjon az állam, másrészt ne fogadjon be.
Befogad gazdagot kötvényért- akik között biztos van akit nem kellene, és befogad tengeren átkelő túlélőt, akit teljeskörűen ellát!
Ja, hogy a migrációt támogatók özönszerű befogadásért küzdenek?
Szeretném látni, hogy megtöltik a házukat, lakásukat, környezetüket, és el is tartják a befogadottakat, akiért névszerint felelősséget is vállalnak! Vagy fejezzék be ezt az Európa ellenes ............ haza ellenes agitálást!!!
Jönnek a migránsok, csak az nem látja őket aki nem akarja!
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,786
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére