Címlapon hozza a Bloomberg a fideszes Pócs János "soros disznóját"

A Bloomberg emlékeztet, hogy Soros György kedden közzétett írásában úgy vélte: a magyar kormány propagandájának egyes elemei a nácik antiszemita propagandáját idézik.

„A jásziványiak az imént küldték ezt a fotót az erdélyi testvértelepülésükről. Ott már egy disznóval kevesebb van... Jó étvágyat!” – írta Facebook-oldalán a fideszes Pócs János. A hvg.hu megkérdezte a képviselőt, szerinte disznó-e Soros György. Pócs azt válaszolta: ennek semmi köze Soroshoz, egy ólban volt több disznó, a disznóvágás előtt pedig az erdélyiek rámutattak egyre, mondván ő a soros, őt vágják le. Kérdésünkre, érez-e áthallást az uszító Soros-ellenes kampány és mostani posztja között, azt válaszolta, semmiképp sem. A kommentelők jelentős része ezt nem fogadta el magyarázatként, sokan felháborodtak a képen.

A Bloomberg hírügynökség oldalán címlapon hozták péntek délután a Pócs-féle "soros disznót". A Politcs rovatban olvasható cikk szó szerinti fordítása szerint sárga tintával írták a leölt malacra, hogy “O VOLT A SOROS!!!”. Az angol nyelvű tudósításban legfeljebb annyi sántíthat, hogy a vicces kedvű disznótorozók nem használtak sárga tintát, ha a szerző valóban erre gondolt, hanem a megperzselt malacról valamivel úgy vakarták le a kormot, hogy az érintett felirat kirajzolódjon. És alatta a malac bőre valóban sárgás volt.

Soros György péntek reggel közzétett írásában úgy fogalmazott: "Úgy látom, hogy a magyar kormánynak az úgynevezett 'Soros-terv' elleni propagandakampánya kudarcot vallott. A kormány, minden erőfeszítése ellenére, nem tudta félrevezetni a közvéleményt". Az üzletember úgy vélte: "A propagandakampány igazi célja a gyűlöletkeltés, hogy ezzel fordítsák el az emberek tekintetét mások szenvedéseiről".

A Bloomberg is hivatkozik az írásra, amelyet a Népszava is közzétett, és amelyben Soros György emlékeztetett. Voltak olyan kormányzati plakátok is, amelyek azt a képzetet keltették, mintha bábként mozgatná az ellenzéki politikusokat. "Mint arra sokan rámutattak, a száját nevetésre húzó zsidó, a bábmester, a harmincas évek náci antiszemita propagandájának meghatározó elemei voltak" – állapította meg.
HVG

disznovagas.jpeg
 
Mert a hétköznapi emberek nem a soros szóval és névvel kelnek, fekszenek...
Azok nem is csak a kormánypártiak.))
Mert azt azért tudjuk, hogy ő az az ember aki be akarja Európába vezetni, egyedüli vallásként az iszlám vallást
Tudjuk ....aha mindig a házipálinka kevesebbet kellett volna innod.
tűzzel-vassal nyíratja a követőivel azokat akik ezt nem akarják
Nyugalom....mély levegő nehogy szívproblémák lépjenek fel...
Egy, az ilyenkor szinte szokásos vigasztalást írtam, hogy bizony így van...nem az megy el aki koros, hanem az aki soros.... Erre privátba is, de máshogy is jött a komment, hogy vegyük le gyorsan, mert ... hisz benne van a soros szó. És tényleg volt aki kifogásolta, hogy ez félreérthető, épp a soros szó miatt.
Ezek a szocialisták meg liberálisok ijjyne mindig ezek emlegetik Sorost..Vagy nem??
Én aki írtam és az akinek írtam úgy döntöttünk, hogy nem tagadjuk meg a magyarságunkat és a múltunkat és másnak se hagyjuk, hogy akár gyászunkban megzavarjon, nem vettük le az írást....
Magyarságod...néha tudod hogy miket írsz?
Hogyan is mondhattam volna el, hogy az akkori pártvezetők, KISZ-esek, komcsik megölték volna azokat akik szót mertek volna ellenük emelni akár tüntetéssel is...
Nagy vérengzések voltak.....
nem húzzuk be a vállunk a félelemtől hanem éljük a mi saját, anyáinktól, apáinktól megörökölt szép életünk, amibe a "soros" szó is bele tartozik.
Mégis rettegtek egy embertől..
 
Ennél szomorúbb, hogy most gyászolunk. Egyik kedves ismerősnek távozott a felesége a földi létből.
Egy, az ilyenkor szinte szokásos vigasztalást írtam, hogy bizony így van...nem az megy el aki koros, hanem az aki soros.
Részvétem, Kedves Róza

Előbb-utóbb mindegyikünknek elfújják a gyertyáját. :( Sajnos.
 
En ismerek magyar családokat ahol a bejáratnál Gyurcsányi képét ábrázolo lábtörlö van, nem házi hanem kereskedelmi példány.
Kérdezem is az erösen keresztény családot, hogy miként tudják ezt összeegyeztetni a világnézetükkel, a válasz cirádás... nem idézem

Na most akkor mit csináljak..... nálam két macska képe van a lábtörlömön. Lehet jobb lesz minél hamarabb kidobni a lábtörlöt, mielött feljelentenek a macskáim.

Ja ez a lábtörlö is kereskedelmi példány, egy itteni boltban vettem.
 
Mert azt azért tudjuk, hogy ő az az ember aki be akarja Európába vezetni, egyedüli vallásként az iszlám vallást és tűzzel-vassal nyíratja a követőivel azokat akik ezt nem akarják.

Hogy MIII?! Kéretik elolvasni Soros saját maga által írt „programját” így idézőjelben, hogy miről mit gondol, mi a véleménye, mielőtt ilyen FÉLREVEZETŐ és igenis leírom IDIÓTA dolgot írsz hogy a Soros be akarná vezetni Európába egyedüli vallásként az iszlámot!

Tudják errefelé rólam hogy én se repesek az örömtől hogy terjed az iszlám Európában, de a legerőteljesebben ELHATÁROLÓDOM az ilyen eszement kommentektől hogy ez volna a Soros úr célja! Ez egyszerűen HAZUGSÁG, ez egy ALJAS RÁGALOM, aki ilyesmit ír az egyszerűen teljesen tájékozatlan a kérdésben, megvezették az agyát a szélsőjobbos és kormányoldali hazug papagájkommandók, és jobb lenne ha emiatt hozzá se szólna a kérdéshez mert dilettáns, de nagyon ám!
 
Kimondottan érdekesnek találom, hogy miket magyaráznak bele egy fényképbe vagy egy szövegbe.
Például a szövegbe bele kell magyarázni, hogy egy személyről szól elvégre a magyar nyelvben
nem használunk névelőt személynevek előtt
például: a Soros a barátom helytelen, helyesen: Soros a barátom

Tudod édes öregem, megint baromságot írtál. Én mint ÍRÓ mondom neked, az egyszerűen NEM IGAZ hogy a magyar nyelvben sosem használunk határozott névelőt személynevek előtt!

Tény hogy ez egy olyan szabály amit az én iskolás koromban gyakorta magoltattak a nebulókkal, de mint minden efféle szabály, csak „nagy vonalakban” érvényes, azaz túlnyomórészt, és bőségesen akad alóla kivétel!

Kezdjük azzal, van az „irodalmi” nyelv ami erősen standardizált, és van rengeteg tájnyelv és rétegnyelv, melyeknek egyedi szabályai is vannak, mely szabályok kilógnak e standard alól. De még az irodalmi nyelven írt művekben is alkalmaznak szövegrészeket e nem-standard nyelveken írva, megmutatandó hogy valamely szereplő aki innen vagy onnan származik a mű szerint, az miként beszél. Ez hozzátartozik a szereplő karakterizálásához, tudod!

Emellett, a fényképen szereplő illetők állítólag vidékiek. Azaz semmi esetre se biztos hogy okvetlenül az irodalmi standardot használják!

De mondok konkrétumokat is. Kezdjük azzal hogy a talán legautentikusabb magyar nyelvi portál is elutasítja a nézetedet:

https://www.nyest.hu/hirek/nevelo-a-nev-elott

Folytassuk azzal, hogy épp Soros úr neve előtt még több joggal is lehet határozott névelőt használni, amiatt, mert formailag a "soros" név tényleg melléknévnek hangzik. Na már most, mikor használunk - legalábbis kötetlen csevegés közben - névelőt nevek előtt? Többnyire akkor, ha a megnevezett egyed neve valamely olyan szó, mely köznévi értelemben melléknév. Például:

Mondta nekem a Fekete, hogy... (mármint mondjuk Fekete Péter, aki a főnököm).

Ebből következőleg, még a szigorú nyelvi normák figyelembe vételével is, a cikkben szereplő mondat esetén a névelő akkor lenne „helytelen”, ha a teljes név kiirattatott volna:

"Ő volt a Soros György".

Minthogy azonban csak az egyik neve lett kiírva, emiatt kifejezetten úgy is értelmezhető a felirat hogy AZÉRT lett odatéve a határozott névelő szándékosan, hogy azt JELEZZE __DIREKT__, hogy a „soros” szó ebben a kontextusban NEM MELLÉKNÉV, hanem TULAJDONNÉV!
 
A kép miatt nm érdemes.
pócs nem tényező, fideszes, azon kívül OO
A románok vigyorognak, csak az nem tudják, h min. Náluk lett volna plakátkampány, konzultáció, meg a többi, akkor értenék. De így ....
Fentebb írtam: bepálinkázva minden vicces
Különben nem kell annyira politizálni!!
A baj nem az ötletnél történt hanem utána.
Mindenki belemagyaráz itt mindent.Még a malac sárga bőrébe is
A végén még a kínaiak tiltakoznak.Versenyben a zsidókkal.
Ki veszi magára jobban
Micsoda szájtépés megy itt hivatalból?????!!

Még egy mondatban nem értek egyet veled"románok vigyorognak"
Amit szépen mondtál:"Náluk lett volna plakátkampány, konzultáció, meg a többi, akkor értenék. De így ..."
 
Utoljára módosítva:
Ezek az emberek nem disznót vágtak hisz úgy vannak öltözve hogy abban a ruhában nehezen lehetne bármilyen hentes munkát végezni.
Álszentek, dísz disznotorosok...hisz nem az van elől aki a munkát végzi hanem csak mint egy bemutatón ott villognak.
Fizetttek és most fotózkodnak...majd pár év és rájönnek hogy bábok voltak egy játszmában.
Mint sokan mások....
Ezt a verziót még át se gondoltam.
 
Minthogy azonban csak az egyik neve lett kiírva, emiatt kifejezetten úgy is értelmezhető a felirat hogy AZÉRT lett odatéve a határozott névelő szándékosan, hogy azt JELEZZE __DIREKT__, hogy a „soros” szó ebben a kontextusban NEM MELLÉKNÉV, hanem TULAJDONNÉV!

ezt az axiómát engedelmeddel elmentem :)
 
Úgy tűnik azok a "románok" helyesebben írnak, mint itt sok magyar.
A cikkben tiltakoznak a szöveg félremagyarázása ellen, sőt el is magyarázzák a logikus értelmezést. De szerintem egy elemi iskolában oktató tanítónőt fel lehet kérni, hogy elemezze, szavanként a mondatot ... majd elmagyarázza mi az alany, mi az állítmány mi a határozott névelő.

Mellesleg megjegyzem, hogy képekkel pszihológiai teszteket is szoktak végezni... mutatnak egy képet és attól függően, hogy kinek mi rejtőzik a pszihéje mögött mást-mást magyaráz bele.
„A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.”
 
Na most akkor mit csináljak..... nálam két macska képe van a lábtörlömön. Lehet jobb lesz minél hamarabb kidobni a lábtörlöt, mielött feljelentenek a macskáim.

Ja ez a lábtörlö is kereskedelmi példány, egy itteni boltban vettem.

Nem mindegy, hogy szeretetböl vagy gyülöletböl taposnak gyerekek egy képmáson.
-
Apropoo, hogy a férfiak ne pisiljenek mellé vagy ne unatkozzanak, sok pissuar-ba, legyet, focit, vagy égö gyertyát festenek a porcelánra. Biztos perverznek találnánk ha egy politikus képe vigyorogna itt velünk szembe.
-
A psychologusok szerint az odarajzolt céltárgyak csökkentik a "paruresist", gátlást a kollektiv pisilésnél. :)
-
061212_fliege_1.jpg
 
Nincs ebben semmi különös, csak Te háborodsz fel a nagyarországi gyurcsányos lábtörlőkön ... azon elgondolkodtál-e mi lesz azokbol a kis unokákból akik egy ember arcával törlik ki....

729jlz.jpg
 
Utoljára módosítva:
Úgy tűnik azok a "románok" helyesebben írnak, mint itt sok magyar.
A cikkben tiltakoznak a szöveg félremagyarázása ellen, sőt el is magyarázzák a logikus értelmezést. De szerintem egy elemi iskolában oktató tanítónőt fel lehet kérni, hogy elemezze, szavanként a mondatot ... majd elmagyarázza mi az alany, mi az állítmány mi a határozott névelő.

Mellesleg megjegyzem, hogy képekkel pszihológiai teszteket is szoktak végezni... mutatnak egy képet és attól függően, hogy kinek mi rejtőzik a pszihéje mögött mást-mást magyaráz bele.
Nézzük sorban:
Mféle románokról beszólsz? bár nem is érdekel
Hisz dühödben magad pártja álláspontja ellen beszélsz: miszerint ne románozzuk le az odaátiakat.
Következő álláspontod:"egy elemi iskolában oktató tanítónőt fel lehet kérni, hogy elemezze, szavanként a mondatot"
A baj ott van: ha már magyarázkodni kell régen rossz,elcsinálták a dolgot.
Nem kell ilyen áthallásos dolgot csinálni
Nem lesz mit magyarázkodni.

Feljebb én is olyan tartalmút írtam: vihar a biliben.Politikai vircsaft
Ettől függetlenül nem vagy hülye Tudod kire céloztak
És azt is tudod a sertés az az disznó.Minek a szinonímiája
Azt is tudod az egy döglött, levágott sertés (disznó) volt
Összességében hülye a fideszes Pócs ha azt hitte ez ízléses
Poénnak részegen elmegy, de ennek a képnek a gegnek az életútja nem állt meg a képkészítésnél
Mondtál még valamit:mutatnak egy képet és attól függően, hogy kinek mi rejtőzik a pszihéje mögött mást-mást magyaráz bele.
Ez igaz van ilyen teszt.
Azt is lehet tesztelni ki nem ismer fel egy képtartalmat
Ha nem ismeri fel az hazudik vagy szégyenli mi jut eszébe letagadja.
Ha az előbbi egyszerű asszociációt nem látod akkor te hazudsz, vagy szégyenled pártodat
Együgyűnek ne tettesse magát senki mert még azzá válik.
 
Utoljára módosítva:
Itt azért az is kérdés, hogy ki tette közzé és milyen szándékkal. Mert előfordulhat, hogy annak van "soros" fóbiája. Mert a hétköznapi emberek nem a soros szóval és névvel kelnek, fekszenek... . Ha a baloldali sajtó erre nem hívja fel a figyelmet, hogy ez a szép magyar szó milyen súlyosan sérti annak az embernek az érdekeit??? vagy mit, fel se tűnt volna, akkor már nem is emlékeznénk erre se. Mert azt azért tudjuk, hogy ő az az ember aki be akarja Európába vezetni, egyedüli vallásként az iszlám vallást és tűzzel-vassal nyíratja a követőivel azokat akik ezt nem akarják. De ezt, ahogy lerendezte Amerika, úgy le fogja rendezni Európa is.
Mert addig, hogy a vendégek rámutattak egyre azzal, hogy az a soros.... nincs ebben semmi.

Ennél szomorúbb, hogy most gyászolunk. Egyik kedves ismerősnek távozott a felesége a földi létből.
Egy, az ilyenkor szinte szokásos vigasztalást írtam, hogy bizony így van...nem az megy el aki koros, hanem az aki soros.... Erre privátba is, de máshogy is jött a komment, hogy vegyük le gyorsan, mert ... hisz benne van a soros szó. És tényleg volt aki kifogásolta, hogy ez félreérthető, épp a soros szó miatt.

Én aki írtam és az akinek írtam úgy döntöttünk, hogy nem tagadjuk meg a magyarságunkat és a múltunkat és másnak se hagyjuk, hogy akár gyászunkban megzavarjon, nem vettük le az írást....

Egyébiránt, én is jártam úgy, éspedig Hofi humorával, hogy értetlenkedést váltottam ki a hallgatóságban.

Meg akartam osztani a család ifjaival, hogy a nagy rezsimben azért volt ám humor is és idéztem Hofitól pár ma is idézgető akkori aranyigazságot. Erre rámnéznek és kérdezték, hogy ha ennyire rosszul végezték a vezetők a dolgukat akkor, miért nem mentünk ki az utcára tüntetni ez ellen?

Hogyan is mondhattam volna el, hogy az akkori pártvezetők, KISZ-esek, komcsik megölték volna azokat akik szót mertek volna ellenük emelni akár tüntetéssel is.... a tüntetés nem olyan természetes volt az életünknek mint most az övékének. Bizony változnak az idők és már nem húzzuk be a vállunk a félelemtől hanem éljük a mi saját, anyáinktól, apáinktól megörökölt szép életünk, amibe a "soros" szó is bele tartozik.
A tartalmat olvasva értelmezni nem lehet
Annak is megártott aki írta
Vagy a kor teszi meg az érelmeszesedés vagy bor

Sírjunk vagy nevessünk ekkora túlzások hallatán
Betudjuk a bornak
A megöltékre azt válaszolta valaki poénosan.Mekkora vérengzések voltak hm..
Én aki írtam és az akinek írtam úgy döntöttünk, hogy nem tagadjuk meg a magyarságunkat és a múltunkat és másnak se hagyjuk, hogy akár gyászunkban megzavarjon, nem vettük le az írást....
Nem hagyjuk elvenni magyarságunkat. Jajj ez fájt Róza
Na jó a bor
Hogyan is mondhattam volna el, hogy az akkori pártvezetők, KISZ-esek, komcsik megölték volna azokat akik szót mertek volna ellenük emelni
 
Utoljára módosítva:
Nincs ebben semmi különös, csak Te háborodsz fel a nagyarországi gyurcsányos lábtörlőkön ... azon elgondolkodtál-e mi lesz azokbol a kis unokákból akik egy ember arcával törlik ki....

729jlz.jpg

Nincs igazad, mert:

1. Eddig nem tudtam róla hogy van gyurcsányos lábtörlő, de most hogy megtudtam, én is fel vagyok háborodva rajta.
2. Gondolkodtam azon, veszek trumpos WC-papírt, mert arról hallottam, igen, és látod bevallom hogy gondolkodtam rajta, de végül letettem róla és nem azért mert drága. Hanem mert belegondoltam, hogy oké-oké, én - nagyon finoman megfogalmazva - nem vagyok oda a fickóért, de MÉGISCSAK ő az USA elnöke! Hogy is tehetnék ilyesmit azon ország elnökének képmásával, mely országhoz tartozni óhajtok a saját akaratomból?! Ezzel nemcsak az ő személyét aláznám meg (még ha nem is tud róla) de magát a pozíciót is amit betölt!

Így aztán letettem róla.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,426
Tagok
615,656
Legújabb tagunk
tifani1214
Oldal tetejére