Lázár Martin Schulz ultimátumát Hitleréhez hasonlította

Kormányinfót tartott Lázár János miniszter, aki szerint a Martin Schulz német politikus által elképzelt Európai Egyesült Államok terve és kijelentése olyan ultimátum, amit utoljára Hitlertől kapott Magyarország. Pócs jános Soros-disznós képe is előkerült, aminek Lázár nem annyira örült.


Ismét Kormányinfót tartott Lázár János miniszter, a sajtótájékoztatón több témát is érintett – olvasható az Index cikkében.

Az egyik ilyen téma Martin Schulz német szociáldemokrata pártelnök kijelentése (aki az uniót Európai Egyesült Államokká fejlesztené és úgy van vele, hogy aki ezt nem fogadja el, annak nincs helye az unióban). Lázár szerint ilyen ultimátumot, mint amilyet Martin Schulz mondott be néhány nappal ezelőtt, Magyarország legutóbb Adolf Hitlertől kapott.

Az unió kapcsán arról is beszélt, hogy a kormány egyetért Donald Tusk, az Európai Tanács elnökének felvetésével, miszerint a kvóták helyett először inkább egy féléves tanácskozást kellene tartani az EU-s országoknak a dublini szerződésrendszer felülvizsgálatáról.

Hazai vizekre evezve a miniszter beszámolt arról, hogy törvény készül az ország településfejlesztéséről, ahol Budapest és a Balaton is kiemelt figyelmet kap. Budapesten például 65 méternél magasabb toronyház nem épülhet, ha megszavazzák majd a javaslatot (a Garancsi István-féle, Kopaszi-gáthoz tervezett 120 méteres toronyház nem esik a javaslat hatálya alá), a Balaton-parthoz való szabad hozzáférést pedig mindenkinek biztosítani kell, a kempingekből pedig nem lehet lakópark.

Lázár arról is beszámolt, hogy a kormány felülvizsgálta korábbi álláspontját, és a jövőben támogatni fogja az 1,2 hektáros naperőművek létesítését az országban.

Nem volt ízléses Pócstól a Soros-disznós kép

Lázár jános újságírói kérdésre kitért a Pócs János fideszes országgyűlési képviselő által múlt héten posztolt disznós képre (aminek a megpörzsölt hátára "Ő volt a Soros" feliratot kapartak): szerinte ez nem volt méltó lépés egy fideszes képviselőhöz, nem vall jó ízlésre – olvasható a 444 cikkében.

Szigorúbb törvények = többen ülnek börtönben = csökkent a bűnözés

Lázár János az Index cikke szerint kitért a börtönépítési tervekre, amik 2018-ban indulhatnak. Szerinte mivel szigorodtak a törvények, ezért többen ülnek börtönökben, amivel csökkent a bűnözés – viszont új börtönökre van szükség, hogy a férőhelyeket növelni tudják.

Arról is beszélt, hogy a jövő tavaszi választási hátralévő időben már nem várható, hogy a kormány ratifikálja az Isztambuli Szerződést, amely a nők elleni és családon belüli erőszakot szorítaná vissza.

Üzleti kérdésekkel nem foglalkozik

Lázárt kérdezték az Orbán Viktorhoz köthető üzletemberek gazdagodásáról is, amire a miniszter úgy felelt, ő üzleti ügyekkel nem foglalkozik.

Lázár egy másik kérdésre válaszul megvédte az Állami Számvevőszék elnökét, mondván, a jobbikra kirótt bírság nem elfogultság miatt született, hiszen Domonkos László elnök, volt fideszes politikus fideszes önkormányzatokat is büntetett már korábban.

Lázár kitért a Pécsen csütörtökön közgyűlésen a fideszes többség által megszavazott kiáltványra. Szerinte az csak a pécsiek dolga, ha nem akarnak helyet adni egy Soroshoz kötött szervezetnek (az Emberség erejével Alapítvány amúgy 2006 óta működik Pécsen, a hátrányos helyzetű gyerekeket és embereket segítenek – a szerk.).

Lazar_Janos_kormanyinfo_-_MTI_-_Koszticsak_Szilard_1..jpg
 
NEm ultok forditva a lovon? Nem Schulzot kell kritizlani mert az egyesules az ha tetszik hanem amerikai mintara ment igy tudott Mo is bekerulni.
Ami felhaborito egesz Europaba de otthon is Hilerhez hasonlitani, annyira fals hogy egbe kialto.
Eupa demokratikus ertekrenddel torvenyekkel bir.
LAzar egy bunko unintelligens beszolasa , csak lejaratja az orszagot. Mellesleg utolso seggnyaloja Hitelernek a magyar politikusok voltak, ennek is kosoznheto a mini Mo.
Kar neki Szhulzot a szajara venni mert Merkel se jo es senki , ugyan akkor az nem zavarja hogy a garda masiroz , vagy a cipokbe kopnek a politikusok, vagy osszeakarjak irni az emebreket stb. Nem emel szot, kussol, nagyon rosszul nezki az o szajukbol Hitlerezni.
 
A románokat a szovjetek nem elfoglalták - ök 1944.aug.23-án - nemzeti ünnepük - egyszerüen átálltak szovjet oldalra.
Amugy, ugyan off, de a románok vagy 6 államközi szerzödésböl ugrottak ki az elmult 100 évben.
Mivel a magyar kormánynak ez nem jött össze így a románok a hibásak....De, ha Horthynak sikerült volna akkor ő lenne a csodálatos politikus...
 
Mivel a magyar kormánynak ez nem jött össze így a románok a hibásak....De, ha Horthynak sikerült volna akkor ő lenne a csodálatos politikus...

nem egészen Horthyék a háborúból akartak kiszállni, de nem akartak szembefordulni az addigi fegyver és bajtársakkal, még a frontot sem akarták megnyitni az oroszok előtt, csak a harci cselekményeket befejezni. A románok simán hátba szúrták az addigi bajtársaikat.
 
Attol fugg hogy forgatod azt a tortenelem konyvet. En nem beszeltem Erdelyrol , de az az I.vh. hozadeka. Hitler adta vissza a magyaroknak. Romanok lehet sokszor cserebereltek allaspontjukat de jol politizalta mert Erdely naluk van es nem Mo.-hoz tartozik.
Schulzot Hitlerhez hasonlitani aki egy diktator es a felvilagot felegette kozel 100millio ember halalaert felelos, annak elgurult a gyogyszere vagy a tortenelmet nem ismeri .
Lehet itt magyarazni a bizonyitvanyt a tortenelem tenyekkel szamol es emliti az esemenyeket ami a magyarok szamara ez a politika nem hozott se sikert se elorelepest. A vegeredmeny pici orszag lettunk, az okokat mar nem fogja taglalni a vilagtortenelem.

NEm Erdelyrol van szo nem az I es IIvh rol , hanem Hitlerhez hasonlitotta egy kormanytag Szhulzot. Ugy latszik kozel 100 ev nem eleg hogy a kulpolikat megtanuljuk kulturaltan ervekkel alatamasztva politizaljunk a vilagba.

Ezekszerint nem megfelelo az Eu , akkor ki kell lepni es meglatjuk mire is megyunk magunk vagy esetleg a lengyelekkel. Sok jo pelda nincs elottunk mert a KGST is befucsolt.
 
nem egészen Horthyék a háborúból akartak kiszállni, de nem akartak szembefordulni az addigi fegyver és bajtársakkal, még a frontot sem akarták megnyitni az oroszok előtt, csak a harci cselekményeket befejezni. A románok simán hátba szúrták az addigi bajtársaikat.

Egy diktaturával szembeszállni nem szégyen hanem dicsöség. Jobb lett volna ha a magyarok megvédték volna a sajátaikat és nem szolgáltatták volna ki öket Eichmannak.
-
Magyarország elfoglalása abbol állt, hogy 5 autoval bevonultak a nacik Budapestre.
A német kisebbség egy része kivette a szekrényböl az uniformist és elvolt foglalva az ország.
 
Valaki nemrég betette ezt a videot, végre megnéztem és ajánlom mindenkinek a megtekintését.
-

-
Ahogy hallom a különleges kérés a meghallgatást videora felvenni a magyaroktol származott.
Melyik magyaroké? Ha a kormány kivánsága volt akkor bakot löttek maguknak.
-
Kár, hogy az idegennyelvü hozzászolások magyarul vannak, mert sok helyen a forditok nem tudták a hozzászolok precizitását tökéletesen visszadni. Volt a szövegekben több is mind ami a magyar hallgato fülébe jutott de ennek ellenére nem hizelgö a kormány részére.
-
Aki azt gondolja, hogy a kormánynak ujra sikerült valamit elháritania az téved, ez csak meghallgatás volt, az érveket hallva a konzequentia nem lesz félvállra veendö.
-
Erdekes összehasonlitani Szijgyárto és az NGO-k képviselöjének a hozzászolásait, az elöbbi össze vissza beszélt, hogy ö menyire örül egy diskurálásnak, az érvek az ö legkedvessebb pajtásai, hogy a Magyarok milyen derék emberek, a termés is jo vol a földeken... csak arra nem reagált ami miatt meglett hivva.
-
Ezzel ellentétben az NGO szoszoloja nagyon higgadtan és tárgyilagosan a tényekre irányitotta a hallgatok figyelmét, amit a másik két magyar küldött az elsöhöz hasonloan nagy ivben elkerült, mindha két különbözö rendezvényen lettek volna.
-
Végsösoron nem lepett meg, mert Szijárto már az elején mondta, hogy:
"Maguk egészen másképp gondolkodnak mind mi ... a vallásrol és a nemzetröl..."
-
Aztán keményen, a hangerejéhez mélton megfenyegette az EU-t:
"Önök követik mi megy nállunk, mi is figyeljük mit csinálnak maguk! ....
Nem fog tetszeni maguknak amit most mondok de a Magyar embereknek sem tetszik amit maguk mondanak"
-
Volt aki megkérdezte a kormányképviselöt, hogy "Valoban ugy érzi itt magát mindha egy boszorkányper folyna az ország ellen, vagy kommunista per" - idézve Orbánt.
-
Volt még egy Szánto Miklos nevü ember is aki a tények helyett filozofálgatott, azzal jött elö, hogy az "emberi jogok, a szolidaritás... kifejezések nincsenek egyértelmüen definiálva"
-
De szeretnék élöben találkozni vele, mert nekem az jutott eszembe, hogy a "nemzet" definitioja egy "wischi waschi" különösen a Kárpátmedencében amin keresztül anyi nép ment már keresztül a történelemben, a Tatárok, Törökök, Németek, Osztrákok, Napoleon, katonái és a Vöröshadsereg, ajándékba kaptunk egy Gizellát Passaubol.... ha valami akkor a nemzet fogalma ami elöször kicsuszik az ember kezéböl.
-
Egy érdekes link:
http://www.europarl.europa.eu/hunga...gyar-jogallamisag-helyzeterol-december-7.html
 
Ezek szerint az EU úgy működne, hogy egy elképzelést (EEÁ) mindenféle demokratikus kontroll, párbeszéd és vita nélkül leerőszakolunk a tagok torkán, aki pedig nem ért egyet ezzel az elképzeléssel, annak el kell hagynia a közösséget? Nos, ez valóban inkább a birodalmi politikára hasonlít. Érdekes lenne tudni, vajon akkor is így érvelne Schulz úr, ha az ő elképzelése lenne kisebbségben? [Egyébiránt könnyen lehet, hogy épp ez a helyzet.]
 
Ezek szerint az EU úgy működne, hogy egy elképzelést (EEÁ) mindenféle demokratikus kontroll, párbeszéd és vita nélkül leerőszakolunk a tagok torkán, aki pedig nem ért egyet ezzel az elképzeléssel, annak el kell hagynia a közösséget? Nos, ez valóban inkább a birodalmi politikára hasonlít. Érdekes lenne tudni, vajon akkor is így érvelne Schulz úr, ha az ő elképzelése lenne kisebbségben? [Egyébiránt könnyen lehet, hogy épp ez a helyzet.]

Ezt az örültséget honnan veszed? A vizsgálat menetrendjéről, jogi háttérről itt lehet olvasni
-
"Az állampolgári jogi bizottság tagjai a következő hónapokban azt vizsgálják, hogy Magyarország kapcsán fennáll-e az uniós alapértékek megsértésének egyértelmű veszélye.
-
Ha a válasz igen, akkor az EP arra kérheti a Tanácsot, hogy tegye meg az ilyenkor szükséges lépéseket.
-
A demokrácia, jogállamiság és alapvető jogok helyzetének romlása miatt az Európai Unióról szóló szerződés 7-es cikkelye alapján a képviselők májusban arra utasították az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot, hogy készítsen plenáris szavazásra kerülő különjelentést Magyarországról.
-
A jelentés elfogadásához a jelen lévő képviselők szavazatának kétharmada, az összes képviselő szavazatának abszolút többsége szükséges (vagyis összesen 376 voksra van szükség).
-
A 7. cikk (1) bekezdése szerint ezután a Tanács megállapíthatja, hogy egy tagállam esetében fenn áll az uniós alapértékek megsértésének egyértelmű kockázata és konkrét ajánlásokat fogalmazhat meg a tagállam számára a helyzet javítására. A Tanácsnak négyötödös többséggel kell döntést hoznia."

-
Szijárto egyértelmüen megmondta, hogy nyelvi nehézségek vannak, ök az EU-alapelveivel nem értenek egyet. (szo szerint a fogalmak a számára mást jelentenek) Tehát valoszinü véletlenül léptek be az EU-ba. Lehet korrigálni.
-
A videon láthato beszélgetésnek semmi köze nem volt a quotához, arrol már megszületett az EuGH döntése, a magyar kormány ellett itélve.
 
Utoljára módosítva:
A budapesti német–magyar csapatok kitörési kísérlete a második világháború egyik legvéresebb katonai akciója volt. Kevesebb mint öt nap alatt húszezer katona pusztult el, ugyanennyien estek fogságba, míg az átjutás legfeljebb 700 főnek sikerülhetett. Összehasonlításul: az 1944-es normandiai partraszállás során a szövetségesek számára legvéresebb veszteségek az Omaha-partszakaszon keletkeztek, de a halott, sebesült és eltűnt katonák száma itt sem haladta meg az ötezer főt. Ehhez képest az Omaha-partszakasz az amerikai kollektív emlékezetkultúra integráns része, míg a kitörés eseményei egyáltalán nem szerepelnek a német köztudatban, és sokáig Magyarországon sem kaptak különösebb figyelmet.
Ennél is súlyosabb csúsztatás az a beállítás, amely szerint kapituláció esetén a védősereget lemészárolták volna. Valójában ennek éppen fordítottja igaz: azok a német és magyar csapattöredékek, amelyek nem vettek részt a kitörésben, többé-kevésbé rendezett módon hadifogságba kerülhettek, és csak azokat a katonákat fenyegette a lemészárlás veszélye, akik súlyosan sebesültek voltak. Ezzel szemben azoknak, akik a kitörés során estek fogságba, az esetek döntő részében nem volt kegyelem. A kitörés felszámolásában részt vevő szovjet hadosztályok jelentései nyíltan meg is írják, hogy több kitörő csoportot, amelyek létszáma akár több száz fős is volt, az utolsó szál emberig megsemmisítettek. A szovjet és a német veszteségek aránya ennek során az 1:100 nagyságrendet érte el. Valójában tehát ez az akció nem volt más, mint egy felelőtlen agyaggalamb-lövészet.

Szivesen diskurálok veled de ez itt valoban off.
Nem gondoltál arra, hogy a harcokat fellehetett volna adni? Nem volt fehér zászlo vagy hol volt a probléma?
 
Ezek szerint az EU úgy működne, hogy egy elképzelést (EEÁ) mindenféle demokratikus kontroll, párbeszéd és vita nélkül leerőszakolunk a tagok torkán, aki pedig nem ért egyet ezzel az elképzeléssel, annak el kell hagynia a közösséget? Nos, ez valóban inkább a birodalmi politikára hasonlít. Érdekes lenne tudni, vajon akkor is így érvelne Schulz úr, ha az ő elképzelése lenne kisebbségben? [Egyébiránt könnyen lehet, hogy épp ez a helyzet.]

Nos, ez valóban inkább a birodalmi politikára hasonlít

Szerintem ezzel a kijelentéseddel bagatelizálni probálod a nationálszocializmust.
 
Aki a demokratikus szavazasra diktaturat visional annak remenytelen ugy megerteni az EU-t.
Valoban szovegertelemzesi problema van es rosszul ertettetek a belepes alaptorvenyeit.
Ki kell lepni mert sehogy nem nyerte el tetszeseteket a demokratikus Europa.
 
Egy diktaturával szembeszállni nem szégyen hanem dicsöség. Jobb lett volna ha a magyarok megvédték volna a sajátaikat és nem szolgáltatták volna ki öket Eichmannak.


csak éppen ez a diktatúrával való szembenállás éppenséggel nem jutott az eszükbe amíg a diktatúra csillaga felemelkedőbe volt , hanem két kézzel tolták annak a szekerét, majd mikor beütött a kaki , akkor gyorsan váltottak, nem először a történelembe, tehát nincs itt semmi ideológiai akarat, és nemes tett csak és kizárólagos haszonszerzés. Amit most megpróbálsz szépen becsomagolva nemes cselekedetként eladni, de ha az ember kibontja akkor csak egy bűzlő szarkupac marad.

A német kisebbség egy része kivette a szekrényböl az uniformist és elvolt foglalva az ország.

akkor evvel el is fogadod, hogy egy többnemzetiségű országban a nemzetiségek veszélyforrást jelentenek (mond te is az Orbánra szavazol ? Az akar homogén nemzetett (legalább is szerinted )) Mondjuk mindig is biztos voltam , hogy
OV-nek nyomod itt a szekerét mert minden megnyilvánulásod után egyre szimpatikusabb a mű végvári vitéz.

Magyarország elfoglalása abbol állt, hogy 5 autoval bevonultak a nacik Budapestre.

ezek az erők vettek rész a magyar megszállásban, több mint Dánia és norvégi megszállásában

LXIX különleges hadtest

A hadtest Horvátországból nyomult be az ország területére a Dráva hídjainak a biztosítása volt a fő feladatuk

Stettner harccsoport
feladata elfoglalni Pécset és Kaposvárt, majd továbbnyomulni Székesfehérvár felé.

Zwade harccsoport
feladata a Lispe melleti olajmezők biztosítása , és Ajka és Úrkút iparvidék biztosítása

LVIII tartalék páncéloshadtest

Panzer Lher páncéloshadosztály
feladata Győrön áthaladva Budapest előretörni, közben az ipari és vasúti csomópontokat , ellenőrzés alá vonni.

16. SS-páncélgránátos hadosztály
feladata Sárváron , Veszprémen át Budapestre bevonulni, illetve egyes részeinek a Bakony ipari telepeit kellet elfoglalni

LXXVIII különleges hadtest

északi irányból behatolni az országba , elfoglalni Miskolci ipartelepet, Szolnok térségéből elfoglalni minden hidat , majd Budapest keleti területeit elfoglalni. Minden esetleges keletről nyugatra történő magyar csapatösszevonást blokkolni.

XXIII. Hegyi Hadtest Szerbia felől , feladata Tiszán és a Dunán lévő hidak elfoglalása

Hildebrand - harccsoport
feladta a Tisza jobb partján előrenyomulva biztosítani a tiszai vasúti, és közúti hidakat, közben biztosítani a szegedi és kecskeméti repülőtereket, majd Cegléd és Szolnok irányában előrenyomulni és biztosítani a reptereket.

Brauner harccsoport
újvidéki hidak elfoglalása, dunai flotta sértetlen elfoglalása , Szabadkai ipartelep biztosítása és vasutálómás biztosítása, Majd Kiskunhalas felől a hadi helyzetnek megfelelően , Budapest felé, vagy Baja irányába előrenyomulni. Velük szemben 16. határvadász zászlója kerékpáros századának hídőrséget adó részegységei felvették a harcot az engedély nélkül hidra lépő németekkel , ahol is 26 német elesett (főleg tisztek) és hősi halált halt Maracsik Páll honvéd.

Streckenbach harccsoport eszéki Dráva - híd biztosítása , majd mohácson keresztül Baja térségébe a helyőrségeket lefegyverezni, a Duna flotta átvétele. Majd a Duna két oldalán Budapest felé előrenyomulni

ezen kívül még hadműveleti tartalékban volt a

100. vadászhadosztály és a
679. gépkocsizó utászezredtörzs , három hídépítő műszaki egységével.

és akkor még nem beszéltünk a GESTAPO fedett akcióiról , vagy az olyan kommandós csoportról mint az
Otto Skorzeny vezette különleges alakulat
feladata a budai vár elfoglalása , Horthy fiának az elrablása és Horthy Miklós letartóztatása.
 
csak éppen ez a diktatúrával való szembenállás éppenséggel nem jutott az eszükbe amíg a diktatúra csillaga felemelkedőbe volt , hanem két kézzel tolták annak a szekerét, majd mikor beütött a kaki , akkor gyorsan váltottak, nem először a történelembe, tehát nincs itt semmi ideológiai akarat, és nemes tett csak és kizárólagos haszonszerzés. Amit most megpróbálsz szépen becsomagolva nemes cselekedetként eladni, de ha az ember kibontja akkor csak egy bűzlő szarkupac marad.
-
Jol mondod, a Fidesz szépen leépiti a demokratiát, a haszonélvezök dörzsölik a tenyerüket amig van még valami szétosztani valo. Orbán összes szomszédja már milliomos. A fák nem nönek az égig, egyszer Orbán is azzal fog szembenézni mind Csaucseszku, Honecker... a népével.
-
akkor evvel el is fogadod, hogy egy többnemzetiségű országban a nemzetiségek veszélyforrást jelentenek (mond te is az Orbánra szavazol ? Az akar homogén nemzetett (legalább is szerinted )) Mondjuk mindig is biztos voltam , hogy OV-nek nyomod itt a szekerét mert minden megnyilvánulásod után egyre szimpatikusabb a mű végvári vitéz.
-
Nem az okozza a problémát, hogy egy országban többféle nemzetiségü ember él, hanem az ha ezek nationalista modra gondolkodnak, ha zavarja öket az "inhomogenitas" ugy mind Orbánt. Nekem eszem ágában sincs itt No.-ban embertelenséget támogatni azért mert a szülöhazámban az kormányprogramm.
-
Nem minden magyar Schwab fogott fegyvert Hitler felhivására, ezért volt egy nagy igazságtalanság amikor a háboru után pauschal tizezreket elzavart a magyar kormány az országbol. A sors visszálya, hogy az általánositás nemcsak azoknak árt akiket egy kalapalá teszünk, hanem a tévedésünk ránk is visszahat. A kitelepitett Németek megusztak egy 40 éves kommunista diktaturát. Pofára estek az álltalánositok.
-
Igy van ez a mostani menekültekkel is, elzavartátok öket és egy jo részük szerencsésebb környezetbe került egy szép napon mind EU-polgár, mind német anyavállalat képviselöje nállatok fog vezetö positiot átvenni. Lesznek akik megpukkadnak az irigységtöl ha eddig nem tették.
-
ezek az erők vettek rész a magyar megszállásban, több mint Dánia és norvégi megszállásában

LXIX különleges hadtest

A hadtest Horvátországból nyomult be az ország területére a Dráva hídjainak a biztosítása volt a fő feladatuk

Stettner harccsoport
feladata elfoglalni Pécset és Kaposvárt, majd továbbnyomulni Székesfehérvár felé.

Zwade harccsoport
feladata a Lispe melleti olajmezők biztosítása , és Ajka és Úrkút iparvidék biztosítása

LVIII tartalék páncéloshadtest

Panzer Lher páncéloshadosztály
feladata Győrön áthaladva Budapest előretörni, közben az ipari és vasúti csomópontokat , ellenőrzés alá vonni.

16. SS-páncélgránátos hadosztály
feladata Sárváron , Veszprémen át Budapestre bevonulni, illetve egyes részeinek a Bakony ipari telepeit kellet elfoglalni

LXXVIII különleges hadtest

északi irányból behatolni az országba , elfoglalni Miskolci ipartelepet, Szolnok térségéből elfoglalni minden hidat , majd Budapest keleti területeit elfoglalni. Minden esetleges keletről nyugatra történő magyar csapatösszevonást blokkolni.

XXIII. Hegyi Hadtest Szerbia felől , feladata Tiszán és a Dunán lévő hidak elfoglalása

Hildebrand - harccsoport
feladta a Tisza jobb partján előrenyomulva biztosítani a tiszai vasúti, és közúti hidakat, közben biztosítani a szegedi és kecskeméti repülőtereket, majd Cegléd és Szolnok irányában előrenyomulni és biztosítani a reptereket.

Brauner harccsoport
újvidéki hidak elfoglalása, dunai flotta sértetlen elfoglalása , Szabadkai ipartelep biztosítása és vasutálómás biztosítása, Majd Kiskunhalas felől a hadi helyzetnek megfelelően , Budapest felé, vagy Baja irányába előrenyomulni. Velük szemben 16. határvadász zászlója kerékpáros századának hídőrséget adó részegységei felvették a harcot az engedély nélkül hidra lépő németekkel , ahol is 26 német elesett (főleg tisztek) és hősi halált halt Maracsik Páll honvéd.

Streckenbach harccsoport eszéki Dráva - híd biztosítása , majd mohácson keresztül Baja térségébe a helyőrségeket lefegyverezni, a Duna flotta átvétele. Majd a Duna két oldalán Budapest felé előrenyomulni

ezen kívül még hadműveleti tartalékban volt a

100. vadászhadosztály és a
679. gépkocsizó utászezredtörzs , három hídépítő műszaki egységével.

és akkor még nem beszéltünk a GESTAPO fedett akcióiról , vagy az olyan kommandós csoportról mint az
Otto Skorzeny vezette különleges alakulat
feladata a budai vár elfoglalása , Horthy fiának az elrablása és Horthy Miklós letartóztatása.
-
Magyarország No. szövetségese volt, a Horthy kormány soha nem állt szembe a nacikkal, nézzd meg, hogy a mai napig szimpatizál az ország egy része a háborus bünösökkel. Németországban egy szégyennek számit az ami Mo.-on ma a nationalizmus renaissance, egy kormányprogramm.
-
Menyire vagy vak, kedvesem. Épp most tartottak hálaado szentmisét Szombathelyen a fasiszta, háborús bűnös Bárdossy Lászlóért - és mindenki hallgat.
-
"Olyan, a háborús bűnök miatt halálraítélt emberről beszélünk, aki - ez tény - a Don mellé küldte a magyar katonákat, és akinek még Horthy is kínosnak találta a személyét. Ő volt az, aki engedélyezte, hogy húszezer magyarországi németet besorozzanak az SS-be, és az ő nevéhez fűződik a harmadik zsidótörvény is, ami lehetővé tette, hogy magyarországi zsidókat hurcoljanak a koncentrációs táborokba."
-
Ne beszéljél itt nekem arrol, hogy meglettetek eröszakolva, az csak egy kisebbségre igaz, a többség akkor is tányárnyalo volt mind most. Ezzel kezdted a hozzáirásodat, ebben igazat adok neked.
 
A kitelepitett Németek megusztak egy 40 éves kommunista diktaturát

sok baromságról csak erre reagálnék ,mert ez személyesen érint , a dédszüleimet kitelepítették nyugati megszállási zónába , ahonnan az öreget aknamentesítésre vitték Franciaországba ,ahol mivel nem volt utász , felrobbant , tisztátalan , hogy hol temették el, a felesége meg megfagyott egy vagonba Németországban, szintén tömegsírba temették. Kurva jól megúszták a komcsi diktatúrát, de jó nekik, majd ne felejtsek köszönőlevet küldeni a Bundeszmutinak, és a nyugat vezetőinek. És kb. erre a sorsra fog jutni a mostani "menekültek" 90 % is , csak várj pár évet, már most kennétek szét a szart amit okoztatok.

illetve még egy

Magyarország No. szövetségese volt, a Horthy kormány soha nem állt szembe a nacikkal, nézzd meg, hogy a mai napig szimpatizál az ország egy része a háborus bünösökkel.

Németország már 1939 őszén kidolgozta Magyarország katonai megszállási tervét , mivel Horthy nem engedte a német csapatok felvonulását , és engedte a lengyel katonákat Magyarország területére lépni , és folyamatosan fenntartotta a menekülési folyosót , a Jugoszláv megszállásig a lengyeleknek és a zsidóknak. (lásd Bundeswehr archívum, illetve Franz Halder ( 1938-1942 között az Oberkommando des Heeres vezérkari főnöke ) megjelent naplójában. Itt hibázott Horthy valóban , hagyni kellet volna az országot megszállni 1939-ben vagy '40 - ben , több áldozatot magyar részről nem követelt volna a svábok mehet volna önkénteskeind ( megjegyzés 120- 150.000 magyarországi sváb lépet be önkéntesként az SS-be) , a zsidókat , cigányokat kb ugyanúgy elviszik azt kész , a háború után meg nem osztott szorzott, hogy ki hol át , és ki hova kerül , lásd Lengyelek akik harcoltak otthon , Anglia egén, Afrikában , Nyugat Európában , otthon felkeltek , és mire mentek vele: a hálás nyugat odadobta őket Sztálinnak .
 
sok baromságról csak erre reagálnék ,mert ez személyesen érint , a dédszüleimet kitelepítették nyugati megszállási zónába , ahonnan az öreget aknamentesítésre vitték Franciaországba ,ahol mivel nem volt utász , felrobbant , tisztátalan , hogy hol temették el, a felesége meg megfagyott egy vagonba Németországban, szintén tömegsírba temették. Kurva jól megúszták a komcsi diktatúrát, de jó nekik, majd ne felejtsek köszönőlevet küldeni a Bundeszmutinak, és a nyugat vezetőinek. És kb. erre a sorsra fog jutni a mostani "menekültek" 90 % is , csak várj pár évet, már most kennétek szét a szart amit okoztatok.
-
Igazán sajnálom ami az édesapáddal történt, egészen biztos nem volt jellemzö, a többség tulélte és kellemesebb élete volt mindha keletre vitték volna vagy a magyar börtönökbe. Ezt mondom tudván, hogy olcso vigasz.
-
Nem értem, hogy miért a Bundes-Muttinak és nem Adenauernek irtatok levelet, az édesapád tragediájának az idelyén Merkel még a világon sem volt. Örülök, hogy ezzel a hozzásuzolásoddal leleplezted a világnézetedet. Fogom értékelni.
-
Az is egy nonszensz, hogy a menekülteket ide kevered. Nézzd mi tettünk valamit Magyarországért, átvettük tölletek a menekülteket, mig ti csak eltereltétek öket egy ugyancsak aknákkal teletüzdelt irányban. Szerencse, hogy az EU gyorsan felszedte az aknákakt Horvátország széléröl amit a Jugoszláv háboruba leraktak.
-
Németország már 1939 őszén kidolgozta Magyarország katonai megszállási tervét , mivel Horthy nem engedte a német csapatok felvonulását , és engedte a lengyel katonákat Magyarország területére lépni , és folyamatosan fenntartotta a menekülési folyosót , a Jugoszláv megszállásig a lengyeleknek és a zsidóknak. (lásd Bundeswehr archívum, illetve Franz Halder ( 1938-1942 között az Oberkommando des Heeres vezérkari főnöke ) megjelent naplójában. Itt hibázott Horthy valóban , hagyni kellet volna az országot megszállni 1939-ben vagy '40 - ben , több áldozatot magyar részről nem követelt volna a svábok mehet volna önkénteskeind ( megjegyzés 120- 150.000 magyarországi sváb lépet be önkéntesként az SS-be) , a zsidókat , cigányokat kb ugyanúgy elviszik azt kész , a háború után meg nem osztott szorzott, hogy ki hol át , és ki hova kerül , lásd Lengyelek akik harcoltak otthon , Anglia egén, Afrikában , Nyugat Európában , otthon felkeltek , és mire mentek vele: a hálás nyugat odadobta őket Sztálinnak .
-
Hogy mimindent gondolt ki Hitler azt tudjuk de még mindig vannak Mo.-on olyan idioták akik azt gondolják a nationalizmus az "fegyver-barátság" és nekik is lefog esni valami ha egy ujabb háborut initiálnak. Magyarország terjeszkedési politikája ma is a fiokokban van.
-
Ne akard nekem bemesélni, hogy Magyarország ugy az elsö mind a második világháboruban csupán álldozat lett volna. Most nem akarok off vágányra menni maradjunk a jelenlegi politikai helyzetnél.
-
Magyarországnak itt lenne a lehetösége bebizonyitani, hogy elhatárolja magát a népirtástol amit a nacik, a szövetségeseikkel (Mo.) a második világháboruba elkövettek de nem, az ellenkezöleg, a választási kampányban elökapják a rasszista érveket "ethnikai homogenitás" ami szo szerint Hitler fajelmélete, ellenségnek meg az antiszemitizmus amivel megakarják fogni a népet.
-
Ha igaz amit irtál, akkor miért nem tiltakoztok a háborusbünös emlékére tartott istentisztelet és az azt kisérö rituálok ellen!?
-
Nem vagy szavahihetö.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,802,047
Tagok
615,737
Legújabb tagunk
Vizimento.
Oldal tetejére