Még egyszer az őszödi beszédről

Sokan, sokszor elmondták már, hogy Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde az egyik legtisztességesebb politikai megnyilvánulás volt a magyar politikai megnyilvánulások sorában.

Talán csak Teleki Pál búcsúlevelének tisztességéhez hasonlítható („Főméltóságú Úr! Szószegők lettünk – gyávaságból – a … A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.”). Sokan, sokszor elmondták már, hogy Gyurcsány Ferenc „hazugságbeszéde” volt az a pont, ahol a magyar baloldal megbicsaklott, lendülete megtört, tömegbefolyása, támogatottsága drasztikusan zuhanni kezdett.

őszöd-300x150.png


Akármelyik megközelítést vesszük, oda lyukadunk ki, hogy Magyarország és az ő lakói valami olyan szinten éheznek az őszinte szóra, annyira őrzik az igazságba vetett hitüket, mint egyetlen más nemzet sem. E hazában élnek az igazság bajnokai, felkentjei, a kerek asztal lovagja pedig becsületességben, őszinteségben és tisztesség dolgában talán ha legfeljebb a lábuk nyomát csókolhatják. Jó nép ez a magyar, és a hazug Gyurcsányt kiveti magából, mert minden rosszat kivet.

Ezt akarj legalábbis elhitetni velünk Orbán Viktor és azok a spindoktorok, akik pontosan látják, hogy a Fidesznek egyetlen karakteres politikustól kell csupán tartania, Gyurcsány Ferenctől. Ezért szerepel szinte minden nap pejoratív, dehonesztáló, de legalábbis kétértelmű jelzők kíséretében a jobboldali médiában. Ezért forgatják ki a szavait, mocskolják durván és burkoltan, vádolják meg a legképtelenebb ostobaságokkal. Ezért veszik elő újra és újra a 2006-os Fideszes fuserpuccs eseményeit, melynek során a legitim miniszterelnök alkotmányos kötelezettségéhez híven megvédte a Harmadik Magyar Köztársaságot és felszámolta a puccsista szélsőséges radikális csoportokat. Ez nem volt egy szép dolog a részéről, mivel a Fidesz által felbujtott, törő-zúzó felháborodottak némelyike súlyos sérülésekkel, mások meg álsérülésekkel kényszerültek elhagyni a csatamezőt, mint például a forradalmi hevületű Révész Mártíriusz, a későbbi bicikliügyi kormánybiztos. Az alkotmányos rend védelmében fellépő rendőri áldozatokról soha semmilyen említés nem történik, hacsak éppen nem pejoratív mocskolódó formában.

Mindent egybevetve a hazugságbeszéd inspirálta daliás idők hősöket teremtek a spontán népfelkelés során. A több száz milliós károkat okozó, gyújtogató, hivatalos személy elleni erőszak minősített eseteit elkövető, nota bene közönséges lopásokban vétkes hősöket aztán a bíróságok jogerősen elítélték. Nem is kellett sokat várnunk arra, hogy kiderüljön, kinek is állott érdekében szétverni a fővárost és milyen célból. 2011 márciusában, alig egy évvel a Fidesz hatalomátvétele után Balsai István javaslatára az Országgyűlés semmisnek nyilvánította a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, valamint garázdaság miatt meghozott, „kizárólag rendőri jelentésre, illetve rendőri tanúvallomásra alapozott” ítéleteket. Semmisnek tekintendők a bíróság hatáskörébe tartozó rendzavarás, garázdaság és veszélyes fenyegetés szabálysértése miatti megállapítások is, „ha azok alapját csak rendőri jelentés vagy tanúvallomás képezte.” Vagyis a rendőröket hazug és megbízhatatlan népségnek nyilvánították, viszont az elkövetőket kártalanították és mentesítették a hátrányos jogkövetkezmények alól is. Az általuk okozott károkat az állam magára vállalta. Mi volt ez, ha nem a puccsért és a rombolásért viselt felelősség nyilvános beismerése?!

Ez a Gyurcsány Ferenc becsületét minden szinten erodálni igyekvő akciózás jelenleg is tart. Meg-megújuló erővel lángol fel újra, és nem kíméli az azóta már – megint csak a tisztesség és becsület okán – új pártot (ráadásul nem is egy gyenge kis pártot) gründoló hajdani miniszterelnököt, sőt, most már az őt elkötelezetten követőket sem. Objektivitásunkat bizonyítandó meg kell jegyeznünk, hogy azért ehhez kellenek Gyurcsány sokszor nem kellően átgondolt megnyilatkozásai is. Nem egyszer ő maga szolgáltatja az alapot arra, hogy belekössenek és kiforgathassák a szavait. Szerencsére ő ezeket a támadásokat derűsen és elegánsan tűri. Megy előre a maga által kitűzött úton.

A magyar politikai élet érdekessége, hogy az őszödi beszéd apropóján az MSZP, mint kormányzó párt nem a párt legbelsőbb ügyeit kiszivárogtatókat leplezte le, nem a beszéd lényegi elemeit szívlelte meg, hanem lassú, szívós munkával kiszorította a párt megújulásáért küzdeni akaró, a párt korrupciótól való megtisztítását felvállaló egykori miniszterelnökét. Ezzel is, majd ezt követően minden fórumon beállt az Orbán legfőbb és egyedül számításba vehető ellensége ellen folyamatosan hadat viselő Fidesz mögé. A két párt közötti politikai ellentétek Gyurcsány ügyében nem létezőnek tűnnek. Az MSZP vezetését a bosszú, a Fideszt a rettegés erői vezérlik. Egyik sem szűnik a választások időpontjának közeledésével, sőt!

A másik érdekessége ennek az újra és újra visszatérő őszödi beszéd-komplexusnak éppen a nemzet által az őszinteségért és az igazságért folytatott kíméletlen harc kérdése. A magyar nemzet szomjazza az igazságot, ha kell felgyújtja érte a TV székházat, szétveri a nagykörutat, a Rákóczi utat, az egész fővárost, az egész országot. harc közben habzó szájjal üvöltik a megbízott és megfizetett üvöltők, hogy Gyurcsány takarodj. Hogy merte azt mondani, hogy csak hazudták a kormányzást és közben nem tettek semmit?! Micsoda impertinencia! Ez vért kíván, de legalábbis lopott üdítőt a büféből plusz tízezret a zsebbe.

11 év telt el azóta, melynek utolsó hét éve során egy olyan párt és egy olyan pártvezető épített ki egyeduralmat és egy félfasiszta politikai diktatúrát Magyarországon, aki illetve amely az első perctől folyamatosan hazudik az ország lakosságának. Eközben rezzenéstelen tekintettel lopja meg a népet anyagi és erkölcsi értelemben egyaránt. Hiába minden leleplezés, valódi kormányzás helyett egyértelmű és nyilvánvaló hazugságok tengerével árasztják el nap mint nap az „igazságra oly érzékeny” magyar népet – büntetlenül.

Ilyenkor arra gondol az ember, hogy milyen hazug is az ország és világ, amelyben élünk, és mennyire ostoba és könnyedén félrevezethető benne sok-sok férfi és nő. Mennyire manipulálható, ha jól dolgoznak a spindoktorok és megfelelő kezekben vannak a hírharsonák. Orbánnak és a Fidesz többi cégéres gazemberének annyi őszödi beszéde hangzott már el itt, hogy ennek töredéke is elég lenne más országokban, hogy robbanjon a nemzeti ellenállás. Hazugságaik során nem kímélik a családokat, az öregeket és most már a kicsiny gyerekeket sem. Hatalmuk alapja a nemzet rettegésének ébrentartása bármi áron. Magyarország pedig csendes, 2006-ban már elzúgtak megrendelt forradalmai. A bűzét máig érezzük és egyre erősebben.

Szerző: Fábián András
 
Sokan, sokszor elmondták már, hogy Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde az egyik legtisztességesebb politikai megnyilvánulás volt a magyar politikai megnyilvánulások sorában.
Nem a saját emberei (mszps párttagok) előtt mondta el? Amit aztán később kiszivárogtattak, ami ha nem történik meg a nagy nyilvánosság még a mai napig sem tudná. Akkor ugyan miért is lenne ő őszinte és tisztességes?:rohog:
 
Legyen! A beszéd tisztességes volt, ám az a gyakorlat, amelyre rámutatott, és amelynek részese volt a miniszterelnök úr, ettől még mélységesen tisztességtelen maradt. Annyi történt, hogy a kormány feje és vezetője őszintén szóvá tette a felelős kormányzás hiányát! Őszintén, azaz nincs okunk feltételezni, hogy ne lenne igaz mindaz, amit mondott. Hogy levonta-e belőle a megfelelő konzekvenciákat, illetve, hogy mik lettek volna a megfelelő konzekvenciák, nem tisztem megítélni; nem ismerem részletesen a lehetséges minősítő körülményeket. A választók mindenesetre ítéletet mondtak. Ez óriási hitelességi deficit a baloldalnak azóta is.
 
Utoljára módosítva:
én nem értem Ez a kitúnő politikus nem tudta előre Nálunk ez a beszéd úgy ahogy van nem marad titokban .Pontosan tudhata mi lesz a következménye A baloldal lefejezve Mindenki figyemlba ajánlom Akkor még nem Fideszes média szerepét..Miért mondott egy olybeszédet amire semmi szüség nem volt Máskor kitünően érvelő vitázó Nyilt vitában Orbánt a földbe dönglte Orbán Azóta sem állt ki nyílt vitára senkivel.Ez a politikus hirtelen enyire vulgáris sostoba semmi szükség Ongyilkos beszédet mondjon A Teleki levélnek volt értelme Ennek semmi
 
Kicsit félve merek véleményt nyilvánítani, mert úgy tűnik itt a fórumon mindenki nagyobb éleslátással, élettapasztalattal rendelkezik, mindenki világlátottabb és autentikusabb következtetést levonni, vagy összehasonlítást tenni, mindenki okos, csak én vagyok villamos....Ráadásul abban a tévedésben vagyok, hogy a téma bevezetők kapcsán ki-ki leírja mi jut eszébe az írást elolvasva... De észrevettem valamit.. Itt zömében tekintélytisztelő emberek vannak, s erről eszembe jutott újságíró barátom aki talán a 70-es évek első magyar ombudsmanának is tekinthető volt minisztériumi állását tekintve... Ő ha valamit megkérdőjelezhetetlenül akart a nagyérdemű tudomására hozni, s a cenzúra se köthessen bele az írását úgy kezdte:"Almási Miklós professzor szerint....". Nos én nem egy kitalált személy hanem amerikai ősdemokraták és néhány tényadat háta mögé bújva próbálom meg véleményem leírni.....
Thomas Jefferson az USA harmadik elnöke mondta: " A demokrácia nem más mint a csőcselék uralma ,ahol az 51% megfoszthatja a 49%-ot minden szerzett és jövőbeni jogától". Azt pedig Mencken elnöki tanácsadó mondása, hogy minden választás olyan, mintha a lopott javakat előre elárvereznék...S hogy rendesen védve legyek egy Dr. Almási gyöngyszem:" A demokrácia a nép akarata.. reggelente meglepődve olvasom az újságban, hogy mit is akarok...."
Szerintem akármiről szólhatott volna az Öszödi beszéd.. Sőt akárhol is lett volna elmondva.. A lényeg, hogy ennek a szónokát nem Orbán Viktornak hívták... A Fidesz a kormányzati pozitúra után két választást is elvesztett úgy, hogy lényegesen jobb anyagi háttérrel, nagyobb média felülettel rendelkezett( s akkor a plakátfelületeket Ők kapták fillérekért) s nagyon motivált összetartó tábora volt(van). S amiért mind a mai napig iskolapéldája a karakter gyilkosságnak az öszödi beszéd, s egy percig sem hagyják kihűlni, az ellenzéki oldalon jelenleg csak egy politikus van, aki nem függ támogatási pénzektől, s önmaga is jelentős gazdasági erőt képvisel...
Mert nézzük csak meg: Abból a kasszából, ahová a választók adóforintja is befolynak eddig több mint 3 milliárdot költöttek sorosozásra , migráncsozásra etc. Fidesz politikai célra, A Fidesz 876 millió állami támogatást kap, pártalapítványuk 530 millió, s a törvény értelmében a választásra kapnak 400 milliót. S akkor hol van még Mészáros Lőrinc tulajdonolta teljes vidéki laphálózat , Andi Vajna TV2-je, és ez nem is minden Orbán Viktor nevét aláírását adta az össznépi kéregetéshez... Már ez az összeg is többszöröse az összes magyar politikai párt lehetőségének együtt véve..
Na és akkor egy másik statisztika.. A Duna Aszfalt(Szíj László) 606,5 milliárd, a ZÁÉV 431 milliárd, Mészáros Lőrinc 300 milliárd, a Hódút( Varga Károly) 285 milliárd forint de a WHB(Paár Attila) 343 milliárd forintot nyert 2017-ben közpénzből, S a Market(Garancsi István) 70 milliárdja s a Valtonos 31 milliárd már csak aprópénz... Na meg hogy Rogán Antal minisztériuma hány milliárdot költött kormány=Fidesz propagandára baráti cégeken keresztül.....
S ugyan a kormányfő azt harsogja, az országnak senki pénzére nincs szüksége, ez majdnem mind EU-s pénz....Érthetetlennek tűnik, hogy ekkora gazdasági háttér mellet attól tartanak esetleg mégsem sikerül nyerniük 2018-ban? Kétszer már elhasaltak az arányaiban ugyanekkora hátszél mellett..
S csak egy csak egy legény van talpon a vidéken aki .....s ráadásul neki van egy majd 10%-os támogatottsága is...
Félreértés ne essék nem azt állítom, hogy a Fidesz választási győzelme veszélyben forog,de a Fidesznek a 2/3 alatti eredmény vereség.... Pedig Orbán Viktor is elmondta már a maga öszödi beszédét, de az csak egy vesztes választás után lesz téma itt a Fórumon....
 
Lehet szeretni vagy nem, de a mai helyzethez kepest egy kis Miska az oszodi beszed stilusa.
Vak gyulolet nem vezet sehova.
Csunya beszed se tetszik sok embernek.
Maradt demokrata es baloldali ami manapsag nem mindnekinel ilyen egyertelnu. Orban a liberalisbol kozervativ es meg annak is a hataraig a szelsojobbos nyilatozatai sokasagaval.
Nem kovette a Szili Katalint aki a fidesznel talalt boldogsagot.
Link ember aki 180 fokos fordulatokat tesz csere-bereli hitet elkotelezettseget vilagnezetet.
Hany de hany politikus jarja vegig a politikai szines paletat ? eppen oda igyekszik ahol jobb poziciokat remel.
Oszod oszinte beszed volt , felkellett razni az egesz bagazst, linkseg benne hogy beosztottjai parttarsai felvettek es kiszolgaltattak Orbannak. Az arulas is nagy bun, nagyobb mint amit a fejere olvasnak a stilusert.
Oszodi beszed igazsaga ha maskeppen alakul nem allnank igy mint most. Se a korhazak se az oktatas, se a nyugdij a lenyult nyugdij penztarral, se a kulugy, se a sato szabadsag, birosago stb stb. stb.
 
Pedig Orbán Viktor is elmondta már a maga öszödi beszédét, de az csak egy vesztes választás után lesz téma itt a Fórumon....
Vagy 10 evig nem foglaloztunk politikaval, egszakadas foldindulas okan se.
Pont a demagog agymosas miatt szantuk ra magunkat hogy a sok foldonfutova valt ujsagiro, a mas velemenyen levo embereknek adjunk publikalasi lehetoseget, az ellenzeket segitsuk ,hogy megismerjuk hataron tul is elkepzeleseiket.
 
Vagy 10 evig nem foglaloztunk politikaval, egszakadas foldindulas okan se.
Pont a demagog agymosas miatt szantuk ra magunkat hogy a sok foldonfutova valt ujsagiro, a mas velemenyen levo embereknek adjunk publikalasi lehetoseget, az ellenzeket segitsuk ,hogy megismerjuk hataron tul is elkepzeleseiket.
Melitta, nem gondolom, hogy az ellenzéknek ne lenne médiája, de még ha az arányok valóban eltolódtak is, és jogosan mondanánk, hogy publikálási lehetőséget szükséges biztosítani a "földönfutó újságíróknak", szóval gondolod, hogy ilyen nívótlan, olykor már-már uszító, agitprop és minden érvelést nélkülöző írásokkal kellene megtisztelni az ellenzéki szavazópolgárokat?! Egyébiránt a jobboldali sajtóban is hihetetlen nívóesést tapasztalhatunk. A sajtó mégsem arra szolgálna, hogy a jobb vagy baloldali szavazó önkielégítést végezzen a másik oldal mocskolása közepette!
 
Nem a saját emberei (mszps párttagok) előtt mondta el? Amit aztán később kiszivárogtattak, ami ha nem történik meg a nagy nyilvánosság még a mai napig sem tudná. Akkor ugyan miért is lenne ő őszinte és tisztességes?:rohog:
Ember!
Gyurcsány Ferenc meglehetősen felhevült hangulatban elmondta a beszédet Őszödön. Zártkörű, csak a megválasztott párt tagjainak szóló beszéd volt, amit egy év múlva ismételten elmondott, felolvasott a Parlamentben. Nem a Néphez szólt, a párt-társakhoz. Semmi közünk nem volt hozzá, hogy ő milyen programot szeretett volna végigvinni. Ahhoz már sok közünk lett volna, hogy ebből milyen törvények, iránymutatások, gazdasági eredmények lettek volna belőle.
De valaki nemhogy kiszivárogtatta a beszédet, hanem egyenesen átadta Gyurcsány Ferenc legnagyobb ellenlábasának, a korábbi miniszterelnök csapatának.
Ez a csapat az egész beszédből kivágott egy rövid, többször elismételt frázist és olyan mondatokba helyezte be, amit ők módosítottak.
Ez a frázis az "Elkúrtuk!" volt. A mondatok pedig olyanok, hogy megfordították a jelentésüket. Most, úgy hirtelen nem tudok idézni belőle, de biztos megvan az eredetije a neten. A mondat jelentésének megfordítása egyszerű: ki kell hagyni belőle a "nem" szócskát, vagy betenni oda, ahol az nekik jónak látszott. (A mondat jelentésének megfordítása nem egyszerű. A "nem" szócskát nem kell betenni oda.)
Az "Elkúrtuk!" annyira ütős lett, hogy a többi módosított mondat igen hamar feledésbe merült.
És hát igen, ha éveken keresztül minden médiában, minden adódó alkalommal, sőt, minden alkalommal, amikor szóhoz jutottak, de a téma nem volt megfelelő, még akkor is azt nyomták, nyomják, hogy Gyurcsány is tisztességtelen volt, van és vanni fog. (Lenin élt, él és élni fog - mintájára. :) )
Továbbá az 1998-as gazdasági válság nem Gyurcsány Ferenc hibájából, sőt közbenjárásra tört ki, hanem ő volt, aki hirtelen egy csomó IMF hitelt szerzett, aminek a felét fel sem használtuk.
Ahogy ugyanez FIDESZ médiában fut manapság: Továbbá az 1998-as gazdasági válság Gyurcsány Ferenc hibájából, sőt közbenjárásra tört ki, és ő volt, aki hirtelen egy csomó IMF hitelt szerzett, aminek a felét fel sem használtuk. amit felhasználtunk.
Na igen.
 
Melitta, nem gondolom, hogy az ellenzéknek ne lenne médiája, de még ha az arányok valóban eltolódtak is, és jogosan mondanánk, hogy publikálási lehetőséget szükséges biztosítani a "földönfutó újságíróknak", szóval gondolod, hogy ilyen nívótlan, olykor már-már uszító, agitprop és minden érvelést nélkülöző írásokkal kellene megtisztelni az ellenzéki szavazópolgárokat?! Egyébiránt a jobboldali sajtóban is hihetetlen nívóesést tapasztalhatunk. A sajtó mégsem arra szolgálna, hogy a jobb vagy baloldali szavazó önkielégítést végezzen a másik oldal mocskolása közepette!

Nem vagyok hive a csunya beszednek. 97% fidesz erdekeltsegu a media abban az ellenzeknek nagyon keves megszolalasi lehetosege van. M1 tv be mikor lattal ellenzeki politiust?
Lehet nem helyes a szo hogy foldonfutova lett ujsagirok de a Nepszabadsag ilyen formaju bezarasa utan ,nem kell finomkodni hanem azzal a modszerrel es stilussal kell valaszolni hogy ertve legyunk.
NEm kell visszadobni a labdat mert nem a demokratikus ellenzek a demagog uszito es agitprop. Amiket akar itt szovatettunk mind komoly hiba.
Az ellenzeknek ossze kene szamolnia mennyit is bukott az orszag penzben a sok pervesztesbe akar az ellenzek ragalmazasaert akar a nemzetkozi birosagokon.
es maris lehetne atvaltani hany komoly high tech berendezeseet lehetett volna venni a korhazanak. Vagy megoldani ne legyen potyantos Wc egy videi iskolaba se.
 
[QUOTE="johannsebastian, post: 5249404, member: 252494"........ Egyébiránt a jobboldali sajtóban is hihetetlen nívóesést tapasztalhatunk. A sajtó mégsem arra szolgálna, hogy a jobb vagy baloldali szavazó önkielégítést végezzen a másik oldal mocskolása közepette![/QUOTE]
A publicisztikának van számos válfaja.... Sajnos úgy tűnik a sajtó alapvető feladata,- a tényszerű tájékoztatás,- ma már nem szerepel közte....
Teljesen igazad van (de csak abban) amit az utolsó mondatodban írtál...
Az elejéről viszont , csak az jut eszembe, hogy értem én a tegnapi lovas megjegyzéssel kapcsolatos felzúdulásokat.. Lovasnemzet a magyar.. A szemellenző már meg van .. már csak a gombhoz a kabát kell.... Csak egy szerény megjegyzés még: nem előre, oldalra kellene feltenni , mint a lovaknak..(legalább így nagyobb lenne az előrelátás...)
 
Akkor hogy maradhat titokban az ami a mostani kormány megbeszéléseken elhangzik?
Csak úgy hogy összezártabbak mint az ellenzék.
először is ilyen beszéd nem hangzik el mi értelme vólnaVan annyi eszük
másodszor Ha döntése mondanivalója van az bizalmas.Nincs senki más csak ő meg az érintett Ha legközelebbi bizalmasaival Néhány ember! Akar beszélni. Mobil leadva Esze ágában sincs Tusnádon elmondani.Bizony igazad van jobban csinálják mint százfelé huzó ellenzékiek
 
Az öszödi beszédet Gyurcsány a pártjának a parlamenti frakciója előtt mondta el.
Nekem kevésbé kiakasztó, hogy Gyurcsányon kitört az őszinteség, és mondta azt, amit mondott. De ott ült a parlament többsége. Azok, akik a népet képviselik az országgyűlésben. Kacarásztak, helyeselgettek. ÉS NEM AKADT EGY, aki a nép képviseletében, ami elvileg a dolga lett volna, felálljon és azt mondja, hogy ELÉG, mondjunk le, mert nem megfelelően végeztük a dolgunkat, mert tisztességtelenül végeztük a dolgunkat.
Ennyit a politikáról és a politikusokról. Ennyit arról, hogy mi a csudának megyünk el bohóckodni a szavazással, ha ennyire nem számítunk azoknak, akiket megválasztunk.
:rolleyes2:
 
Utoljára módosítva:
Éleskés , már megbocsájts , de szerintem a marha -birka népnek is lenne valami köze ahhoz , hogy az állitolagosan az Ö által megvállasztott miniszterelnöknek milyen programja is lenne ! Hogy milyen tervei is vannak azzal a szemét vállasztóval szemben !! Mert a mocskos életben is, a Parlament kutyakötelesége lenne azt a rohadt népet, melyet állitolag képvisel SZOLGÁLNI !!! mert a mi pénzünkön élösködnek rajtunk !!
Aztán a sajtónak meg nem polémizálni kellene , hanem tájékoztatni és hagyni az embereket , hogy maguk döntsék el mi a helyes !!
 
Éleskés , már megbocsájts , de szerintem a marha -birka népnek is lenne valami köze ahhoz , hogy az állitolagosan az Ö által megvállasztott miniszterelnöknek milyen programja is lenne ! Hogy milyen tervei is vannak azzal a szemét vállasztóval szemben !! Mert a mocskos életben is, a Parlament kutyakötelesége lenne azt a rohadt népet, melyet állitolag képvisel SZOLGÁLNI !!! mert a mi pénzünkön élösködnek rajtunk !!
Aztán a sajtónak meg nem polémizálni kellene , hanem tájékoztatni és hagyni az embereket , hogy maguk döntsék el mi a helyes !!
Valamit félreértettél.
Az őszödi beszéd nem a programról szólt, hanem arról, hogy a múltban valamit nagyon félre szerveztek. Egy bírálat volt. A program csak ez után jött, pl.lásd a vizitdíjat. Azt a vizitdíjat, amit egy - talán - lefizetett bíró harmadik nekifutásra átengedett és így lett belőle népszavazás. A kérdést sokan még ma sem értik.
Azután jött október 23 és az üvőltő csőcselék, hogy "Elkúrtad! Takarodj!"
 
Akkor volt az elkurtuk...most meg a migráns...
"Ma moziból hazafelé egy négerekből és barna bőrű férfiakból álló csoporttal futottunk össze. Először a Rákóczi úton voltak, idegen nyelvet beszélve, persze az arab nyelv valamelyikét. Ezután a Kossuth Ferenc utcán sétálgattak, az úton is. Félig eltakart arccal. Rémisztő volt! Kérem a migráns-veszély miatt és főleg a nőkre tekintettel hívják fel a CEGLÉDI emberek figyelmét, hogy ne járkáljanak egyedül az utcán, mert már itt sem biztonságos
a település lakóit végül egy helyi lakos nyugtatta meg, aki tisztázta, hogy turistacsoport vonult csak keresztül a városon idegenvezető kíséretében. (Index via Ceglédi Panoráma)
Mindkét beszédnek van hatása......
1: A párt szinte semmivé lett
2:A párt a mindenné lett.
 
Lovasnemzet a magyar.. A szemellenző már meg van .. már csak a gombhoz a kabát kell.... Csak egy szerény megjegyzés még: nem előre, oldalra kellene feltenni , mint a lovaknak..(legalább így nagyobb lenne az előrelátás...)
Lovasnemzet lennénk? :)... Mellesleg könnyű szemellenzősnek minősíteni mindazokat, akiknek nem osztjuk az álláspontját, csakhogy ez egyszerűen nem logikai érv, tehát sok jelentősége nincsen; annyi, mintha azt mondanád: "hülye vagy öcsém", legfeljebb kissé díszesebb csomagban. Se párbeszéd, se konszenzus nem lesz belőle. Bár utána is nézek, mi lehetett eredetileg a szemellenző.
 
Sokan, sokszor elmondták már, hogy Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde az egyik legtisztességesebb politikai megnyilvánulás volt a magyar politikai megnyilvánulások sorában.

Talán csak Teleki Pál búcsúlevelének tisztességéhez hasonlítható („Főméltóságú Úr! Szószegők lettünk – gyávaságból – a … A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.”). Sokan, sokszor elmondták már, hogy Gyurcsány Ferenc „hazugságbeszéde” volt az a pont, ahol a magyar baloldal megbicsaklott, lendülete megtört, tömegbefolyása, támogatottsága drasztikusan zuhanni kezdett.

őszöd-300x150.png


Akármelyik megközelítést vesszük, oda lyukadunk ki, hogy Magyarország és az ő lakói valami olyan szinten éheznek az őszinte szóra, annyira őrzik az igazságba vetett hitüket, mint egyetlen más nemzet sem. E hazában élnek az igazság bajnokai, felkentjei, a kerek asztal lovagja pedig becsületességben, őszinteségben és tisztesség dolgában talán ha legfeljebb a lábuk nyomát csókolhatják. Jó nép ez a magyar, és a hazug Gyurcsányt kiveti magából, mert minden rosszat kivet.

Ezt akarj legalábbis elhitetni velünk Orbán Viktor és azok a spindoktorok, akik pontosan látják, hogy a Fidesznek egyetlen karakteres politikustól kell csupán tartania, Gyurcsány Ferenctől. Ezért szerepel szinte minden nap pejoratív, dehonesztáló, de legalábbis kétértelmű jelzők kíséretében a jobboldali médiában. Ezért forgatják ki a szavait, mocskolják durván és burkoltan, vádolják meg a legképtelenebb ostobaságokkal. Ezért veszik elő újra és újra a 2006-os Fideszes fuserpuccs eseményeit, melynek során a legitim miniszterelnök alkotmányos kötelezettségéhez híven megvédte a Harmadik Magyar Köztársaságot és felszámolta a puccsista szélsőséges radikális csoportokat. Ez nem volt egy szép dolog a részéről, mivel a Fidesz által felbujtott, törő-zúzó felháborodottak némelyike súlyos sérülésekkel, mások meg álsérülésekkel kényszerültek elhagyni a csatamezőt, mint például a forradalmi hevületű Révész Mártíriusz, a későbbi bicikliügyi kormánybiztos. Az alkotmányos rend védelmében fellépő rendőri áldozatokról soha semmilyen említés nem történik, hacsak éppen nem pejoratív mocskolódó formában.

Mindent egybevetve a hazugságbeszéd inspirálta daliás idők hősöket teremtek a spontán népfelkelés során. A több száz milliós károkat okozó, gyújtogató, hivatalos személy elleni erőszak minősített eseteit elkövető, nota bene közönséges lopásokban vétkes hősöket aztán a bíróságok jogerősen elítélték. Nem is kellett sokat várnunk arra, hogy kiderüljön, kinek is állott érdekében szétverni a fővárost és milyen célból. 2011 márciusában, alig egy évvel a Fidesz hatalomátvétele után Balsai István javaslatára az Országgyűlés semmisnek nyilvánította a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, valamint garázdaság miatt meghozott, „kizárólag rendőri jelentésre, illetve rendőri tanúvallomásra alapozott” ítéleteket. Semmisnek tekintendők a bíróság hatáskörébe tartozó rendzavarás, garázdaság és veszélyes fenyegetés szabálysértése miatti megállapítások is, „ha azok alapját csak rendőri jelentés vagy tanúvallomás képezte.” Vagyis a rendőröket hazug és megbízhatatlan népségnek nyilvánították, viszont az elkövetőket kártalanították és mentesítették a hátrányos jogkövetkezmények alól is. Az általuk okozott károkat az állam magára vállalta. Mi volt ez, ha nem a puccsért és a rombolásért viselt felelősség nyilvános beismerése?!

Ez a Gyurcsány Ferenc becsületét minden szinten erodálni igyekvő akciózás jelenleg is tart. Meg-megújuló erővel lángol fel újra, és nem kíméli az azóta már – megint csak a tisztesség és becsület okán – új pártot (ráadásul nem is egy gyenge kis pártot) gründoló hajdani miniszterelnököt, sőt, most már az őt elkötelezetten követőket sem. Objektivitásunkat bizonyítandó meg kell jegyeznünk, hogy azért ehhez kellenek Gyurcsány sokszor nem kellően átgondolt megnyilatkozásai is. Nem egyszer ő maga szolgáltatja az alapot arra, hogy belekössenek és kiforgathassák a szavait. Szerencsére ő ezeket a támadásokat derűsen és elegánsan tűri. Megy előre a maga által kitűzött úton.

A magyar politikai élet érdekessége, hogy az őszödi beszéd apropóján az MSZP, mint kormányzó párt nem a párt legbelsőbb ügyeit kiszivárogtatókat leplezte le, nem a beszéd lényegi elemeit szívlelte meg, hanem lassú, szívós munkával kiszorította a párt megújulásáért küzdeni akaró, a párt korrupciótól való megtisztítását felvállaló egykori miniszterelnökét. Ezzel is, majd ezt követően minden fórumon beállt az Orbán legfőbb és egyedül számításba vehető ellensége ellen folyamatosan hadat viselő Fidesz mögé. A két párt közötti politikai ellentétek Gyurcsány ügyében nem létezőnek tűnnek. Az MSZP vezetését a bosszú, a Fideszt a rettegés erői vezérlik. Egyik sem szűnik a választások időpontjának közeledésével, sőt!

A másik érdekessége ennek az újra és újra visszatérő őszödi beszéd-komplexusnak éppen a nemzet által az őszinteségért és az igazságért folytatott kíméletlen harc kérdése. A magyar nemzet szomjazza az igazságot, ha kell felgyújtja érte a TV székházat, szétveri a nagykörutat, a Rákóczi utat, az egész fővárost, az egész országot. harc közben habzó szájjal üvöltik a megbízott és megfizetett üvöltők, hogy Gyurcsány takarodj. Hogy merte azt mondani, hogy csak hazudták a kormányzást és közben nem tettek semmit?! Micsoda impertinencia! Ez vért kíván, de legalábbis lopott üdítőt a büféből plusz tízezret a zsebbe.

11 év telt el azóta, melynek utolsó hét éve során egy olyan párt és egy olyan pártvezető épített ki egyeduralmat és egy félfasiszta politikai diktatúrát Magyarországon, aki illetve amely az első perctől folyamatosan hazudik az ország lakosságának. Eközben rezzenéstelen tekintettel lopja meg a népet anyagi és erkölcsi értelemben egyaránt. Hiába minden leleplezés, valódi kormányzás helyett egyértelmű és nyilvánvaló hazugságok tengerével árasztják el nap mint nap az „igazságra oly érzékeny” magyar népet – büntetlenül.

Ilyenkor arra gondol az ember, hogy milyen hazug is az ország és világ, amelyben élünk, és mennyire ostoba és könnyedén félrevezethető benne sok-sok férfi és nő. Mennyire manipulálható, ha jól dolgoznak a spindoktorok és megfelelő kezekben vannak a hírharsonák. Orbánnak és a Fidesz többi cégéres gazemberének annyi őszödi beszéde hangzott már el itt, hogy ennek töredéke is elég lenne más országokban, hogy robbanjon a nemzeti ellenállás. Hazugságaik során nem kímélik a családokat, az öregeket és most már a kicsiny gyerekeket sem. Hatalmuk alapja a nemzet rettegésének ébrentartása bármi áron. Magyarország pedig csendes, 2006-ban már elzúgtak megrendelt forradalmai. A bűzét máig érezzük és egyre erősebben.

Szerző: Fábián András
*
Így van. A fenti írás minden betűje igaz. Az pedig legfőképpen, hogy a fityesz folyamatosan félelmet generál. Itt ahol élek, szinte nap, mint nap megtapasztalom, hogy az emberek rettegnek a migránsoktól. Sőt egymást riogatják, miszerint majd "jönnek a migránsok és mindenkit megerőszakolnak". Hja, nevetnem kell, pontosan olyan öregasszonytól hallottam ezt, aki oly csúf volt, ha lement volna a bányába, a szén magától feljön. A pöttyös májammal ki sem bírtam volna, ha nem mondtam volna meg neki a következőket: "Áh, aztán nagyon várja már a migránsokat? Panaszkodik, látszólag retteg, de közben izgatottan lesi, hogy mikor jön(ne) már egy is, hogy önt megugorja?!" - s ezzel elpályáztam mellőle. Ő erre nem tudott mit válaszolni, de meg sem vártam. Azért van ebben valami félelmetes, hogy egy párt ennyire meg tudja hülyíteni egy ország népét, jó, jó, azért NEM mindenkit, de sajnos még mindig sokan vannak, akiket nagyon is. A fityesz sikeresen elvetette a félelem magját, s az emberek egymást hergelik. A TV1, Duna TV és a DunaWord-on is minden nap elmondják, hogy ezt meg azt csinálták a migránsok. Nem dicsekszem, csak leírom, hogy tegnap éjszaka itt, ahol élek, ezen a településen az egyik boltot kirabolták. Mielőtt bárki feltenné a kérdését, megválaszolom. Migráns a közelben sem volt. Ezek szerint magyarok raboltak ki - magyarokat. Ez felett, úgy elsiklanak a hírek. Ezeket a hírekben nem mondják be, igaz az is, hogy csak betörés/rablás történt, emberélet kioltása nem, szerencsére. Ezek a dolgok előttem igencsak "ködösek". De legfőképpen azért, mert az embereket orruknál fogva vezetik, s aztán ez a félelem keltés tovább is gyűrűzik és nem is kell sok, az emberek egymást hergelik egy nem létező ellenség ellen. Pedig, ha jól körülnéznének, akkor rádöbbennének, hogy nagyobb ellenség nem kell nekünk, mint akik itt ülnek a hátunkon és szívják a vérünket, s ha az már nem elég, akkor a nekünk juttatott pénzeket silbolják el, s ha az sem elég, találnak ötletet, hogy a mi leadózott pénzeinket eltapsolják. Lásd kisvasút, stadionok és egyéb uram-bátyám programok, adományok de egymásnak.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,151
Tagok
615,634
Legújabb tagunk
verenicebraga
Oldal tetejére