Kuncze Gábor olyan képet posztolt, ami mindent elmond a Fidesz és az egyház viszonyáról

Hódmezővásárhelyen áll a bál, a teljes ellenzéki összefogásban induló civil jelöltre ráugrott a helyi Fidesz, a saját médiájuk, és még Isten házában is ellene uszítanak.

A dél-alföldi városban február végén választanak polgármestert, a tegnapi vasárnapi mise végén a helyi plébános, Németh László – ígéretét beváltva – a Fidesz támogatására szólította fel a híveket a plébánia világi vezetőjeével Márki-Zay Péterrel szemben.

Márki-Zay és a plébános közti viszony hűvössé vált, Németh ugyanis látványosan nehezményezi, hogy bárki ember fia az ő szeretett pártjával szemben bármit is megengedjen magának. A helyieknél is kiverte a biztosítékot a plébános azzal, hogy bevitte a napi pártpolitikát a templom falai közé. A misét az Index szerint az agitáció alatt többen elhagyták, Németh pedig valamivel a szertartás vége bátran előtt kiosont a “hátsóajtón”.


Kuncze Gábor volt SZDSZ-es politikus egy zseniális képpel reagált a Facebookon a mára teljesen nyílttá váló agitpropra, ami a templomok falain belül történik. Csak ennyit írt a kép alá: “Hódmezővásárhely, kampány…”

Kuncse.jpg
 
Ezt nem értem, miféle veszélyről beszélsz? Nincsen világnézetileg semleges oktatás. Az állami rendszer sem az. Ettől még a gyermeket meg lehet tanítani az orientálódásra, a választásra és mások tiszteletére. Esetünkben fel sem merült, hogy a lányaim ne egyházi fenntartású óvodán keresztül lépjenek be az intézményes nevelési rendszerbe, ahol ráadásul sokkal nagyobb figyelemmel voltak a gyermekek iránt, mint egyes általunk meglátogatott állami óvodában. (Végtelenül elszomorító, de ezt tapasztaltam. És persze általánosítani sem kívánok.) Ráadásul milyen szülő az, aki nem akarja azokkal az orientációs pontokkal megismertetni a gyermekét, amelyek az ő számára is hitelesek és relevánsak. Minden felelős szülő ezt teszi - hitelesen vagy kevésbé hitelesen, azon túl, hogy hozza a maga mintaként szolgáló életformáját, s a gyerek idővel kialakítja ehhez a maga viszonyulását. Az a szülő, tanár vagy iskola, amely számára az ideológia (vagy az ideológiátlanság ideológiája) áll a középpontban, és nem a konkrét gyermek, az rossz szülő, rossz tanár és rossz iskola. És teljesen mindegy, hogy milyen színű "zászló" lobog az intézményen!
Kedves J.S!
A veszély valós, ha a fenti cikket vesszük alapul. Bár magam kértem az általánosítás mellőzését a múltbeli eseményeket magam sem felejthetem.
Anno mi is egyházi iskolában kezdtük,aztán a politika felütötte fejét a szószéken...
Máshol fejeztük be az iskolát.
Tudod mi az érdekes? Amíg kötelező volt a templom, nem szívesen ment.
Ma már gyakran megörvendeztet azzal, hogy beszélgetéskor elmondja, voltam ma bent a templomban...

Ha érdekel a saját esetünk megírom privátban szívesen, keress meg ha gondolod.
Üdvözlettel:F.fox
 
Ezt azert nem ertem, ugylatom sokan kedvelnek a "Materialista" Kormanylenne, ott lesz a lehetoseg Aprilis 3- an (ha jol tudom) es a vitanak vege! A tobbseg majd eldondi mit akar es kit akar.
 
Azt azért Te is érted, hogy itt pont nem az a lényeg, hogy épp ki van a képen.
Hanem a mondanivaló.
Megveszik az egyházakat.Kinyírják a szabad sajtót.
Átszabták a jogrendszerünket. Az alkotmányos berendezkedés intézményeit saját kedvükre alakították (lsd Alkotmánybírák jogállása, Adatvédelmi Ombutsman).
A közigazgatásról ne is beszéljünk.Ügyészség ugyanez.
És amikor a bíróságok mertek számukra kedvezőtlen döntéseket hozni(lsd MNB alapítványok pénzügyeinek nyilvánossága), na akkor bírósági rendszer átalakítása.Nem véletlenül lett ám kitalálva a Közig-Munkaügyi Bíróságok új rendszere.
És legújabban csókos kormányhivatalnokból is lehet bírát csinálni.
És akkor nem beszéltem az ellenzéki pártok lejáratásáról, ellehetetlenítéséről.De ezek közismertek talán.....
Hú de csodálkozom azon,hogy ezt el kellett magyarázni valakiknek.
Egy asszociációs jól sikerül képi viccet.
Nem képesek érteni inkább dühbe jönnek vagy arról beszélnek nem jól áll a sapkája esetleg: rossz ujjal fogja az ostyának látszó tárgyat
 
Utoljára módosítva:
Ezt azert nem ertem, ugylatom sokan kedvelnek a "Materialista" Kormanylenne, ott lesz a lehetoseg Aprilis 3- an (ha jol tudom) es a vitanak vege! A tobbseg majd eldondi mit akar es kit akar.
Egy kérdést válaszolj meg ki lesz az a többség határon belüli vagy kinti és már közünk sincs kit tettek a nyakunkba?
Úgy érezzük honi magyarok másodrendű állampolgárrá váltunk
Ki választja a magyar állam kormányát?
A honiak vagy mások?
 
Utoljára módosítva:
Sokat elmond ami látható: hétköznap bemész a templomba, sok-sok mécses-amit a betérő emberek gyújtottak- èg, viszont a misén alig látszik embert. Az emberek járnak templomba hétköznap csak nem a misére.
Az egyházi ünnepeket is onnan tudják egyesek hogy hosszú hétvége van mehetünk welneszezni...
De, ha mennek a templomba akkor dobálják a kerszteket...ami nem baj ha öszintén teszik.
Ugyan olyan mint az 1990 évekig örültünk az állami ünnepeknek mert nem kellett dolgozni menni...
 
Egy kérdést válaszolj meg ki lesz az a többség határon belüli vagy kinti és már közünk sincs kit tettek a nyakunkba?
Úgy érezzük honi magyarok másodrendű állampolgárrá váltunk
Ki választja a magyar állam kormányát?
A honiak vagy mások?
Érzésekkel nehéz vitatkozni, a tények meg - úgy tűnik - nem mindenkit érdekelnek! Álláspontom szerint minden magyar állampolgár honi állampolgár: bel vagy külhoni. Bár ha méricskélni szeretnél, döntsd el, hogy "belhoninak" számít-e az a személy, aki az év nagy részében külföldön dolgozik és adózik, vagy épp kettős állampolgár, aki minden évben csak egy hónapot tölt el saját magyarországi ingatlanában. 2014-ben 231 864 határon túli állampolgár szavazott; a magyarországi lakóhellyel nem rendelkezők csak pártlistára. Ez a tömeg feltételezhetően az itt élőkhöz hasonló módon politikailag polarizált, bár talán más arányban. A Kárpát medencében élők erősebben húzhatnak jobbra, ugyanakkor a nyugatra kivándoroltak sokkal kritikusabban viszonyulnak a kormánypártokhoz. A feltételezések szerint 2-3 mandátum sorsáról döntenek a külhoniak listás szavazatai. Ettől még persze szabad hisztériázni. Ugye az érzések...;)
 
Utoljára módosítva:
. Ettől még persze szabad hisztériázni. Ugye az érzések...;)
Érzések?
Hisztéria?
Inkább tények, milyen jó lenne ha a házban élő szomszédod átpakolná a dolgait hozzád miért ne hisz egy házban élünk.
Álláspontom szerint minden magyar állampolgár honi állampolgár: bel vagy külhoni.
Honi állampolgár...mik vannak.
Én teszek róla hogy állampolgár legyek élek a jogaimmal és betartom a kötelességeimet.
De, tőlem azt tesztek amit akartok..oda szavaznak a megvett honi polgárok ahova előírják nekik.
De, az inga egyszer vissza fog lendülni...
 
Az elején már leírtam.. Beütöttem a keresőbe Fidesz vallás és számtalan írás jött elő . Szerintem ha itt valaki a keresztények megsértéséről beszél, ha hitről, na meg mi is van a képen egyszerűen mellébeszélés. S csak annak a következménye, hogy úgy tűnik az elmúlt években olyan mértékű agymosás folyt , hogy az emberek elfelejtettek gondolkodni, sőt néha az az érzésem már nem is képesek rá... A másik hozzáértésének megkérdőjelezése nem érv, ahogy az általánosságok sem konkrét esetekre vonatkoznak. Nem értem miért nem lehet azt elfogadni, hogy Kuncze Gábor senki hitét nem akarta megsérteni Ő ugyanis a piaristáknál végzett s az az útra való azért egész életre szól, még ha másként alakul az egyén későbbi élete is, egyszerűen arra hívta fel a figyelmet, Magyarország államvallása a FIDESZVALLÁS... S azért nem lehet vitatkozni, beszélni az Orbanizmusról, mert Orbán Viktor egy vallási vezető.. S hitről pedig nem lehet vitázni.... S amely egyházak , vallási vezetők, illetve papok, lelkészek ezt a hatalmat elvtelenül kiszolgálják, hasonlóan az elmúlt rendszerekhez, ugye még ma sem történt meg a békepapok elszámoltatása.... azok az elismert egyházak, lásd Iványiék kimaradtak.. a Hit Gyülekezete belefért... Pedig a jelenlegi államvallásnak semmi köze az Istenhithez.. mert a hit összeköti az embereket, nem megosztja, s bizony nem a gyűlölködést szítja...
(Na és egyébként Magyarországon az elmúlt tíz évben miközben nem változott a születések száma, évente csak 2500 körüli keresztelés történt, s ebben a felnőtt keresztelések is benne vannak..)
Többször leírtam itt vannak akiknek igen komoly szövegértelmezési problémái vannak, emiatt a beszélgetést egészen más irányba térítik, s vannak akik csak a saját mondandójukat annyira el szeretnék mondani, hogy számukra teljesen mindegy miről is van szó.....
Még egyszer, a felvezető cikk nem hitről szól, az egy politikai állásfoglalás.. Felesleges egymás szájába olyan mondatokat adni, illetve a másikról olyat feltételezni, ami neki nem sajátja, sőt esetleg ugyanúgy elhatárolódik azoktól a gondolatoktól, mint aki ezért támadja. S tiszteljük meg egymást azzal, hogy figyelmesen olvasunk, nem személyeskedünk, s saját véleményünk írjuk le nem puffogtatunk felesleges frázisokat, arra ott vannak a politikusok helyettünk is..
 
Fidesz fanok és "vallásosak" figyelmébe néhány tény:

Magyarország annyira "keresztyény" és vallásos, hogy pártjuk és bátran (ki)nyilatkozó képviselőik még egyetlenegyszer sem vették a bátorságot választásokon megmérettetni magukat.
Felháborító, hogy egy református senki az EMMI (báb)minisztere.
Történelmi tény, hogy Kádárék a Vaikánnal megegyezve nevezték ki a (III/III-nak is jelentő) püspököket.
Érdemes a névsorokat összevetni.
És igen, szekularizált állam, fizessenek csak a hívők, az egyházak pedig adózzanak. Nem az embereket kell lebutítani az egyházak szintjére, hanem a politikusokat emelni az átlag fölé...
Egyetértek Orbán egykori véleményével: "Térdre csuhások!"
 
Kuncze Gábor senki hitét nem akarta megsérteni Ő ugyanis a piaristáknál végzett s az az útra való azért egész életre szól, még ha másként alakul az egyén későbbi élete is, egyszerűen arra hívta fel a figyelmet, Magyarország államvallása a FIDESZVALLÁS... S azért nem lehet vitatkozni, beszélni az Orbanizmusról, mert Orbán Viktor egy vallási vezető.. S hitről pedig nem lehet vitázni....
(1) Hiába a jószándék, ha a tett következményei sértők. (2) A tény, hogy ki hol végzett, logikai értelemben nem releváns! Észak-Korea "szeretett" népvezére nívós, nyugati egyetemeken tanult. (3) Fideszvallás? Orbán, mint vallási vezető? ... Ez is csak egy politikai állásfoglalás.
 
Hol van lakókörösség egy nem Magyarországon élő magyarral?
Éppen azt mondjuk ha lakóközösségben élünk joga lenne beleszólni de Ő még csak nem is azonos társasházban lakik
Értelek. De nem is ér annyit a szavazata, mivel csak listára voksolhat, amely mindent összevetve 2-3 mandátum. (Ami persze - kiélezett helyzetben - döntő lehet.) Szerintem ennyit megérdemelnek a külhoni magyar állampolgárok, akik ráadásul politikailag hasonlóképp megosztottak.
 
Az elején már leírtam.. Beütöttem a keresőbe Fidesz vallás és számtalan írás jött elő . Szerintem ha itt valaki a keresztények megsértéséről beszél, ha hitről, na meg mi is van a képen egyszerűen mellébeszélés. S csak annak a következménye, hogy úgy tűnik az elmúlt években olyan mértékű agymosás folyt , hogy az emberek elfelejtettek gondolkodni, sőt néha az az érzésem már nem is képesek rá... A másik hozzáértésének megkérdőjelezése nem érv, ahogy az általánosságok sem konkrét esetekre vonatkoznak. Nem értem miért nem lehet azt elfogadni, hogy Kuncze Gábor senki hitét nem akarta megsérteni Ő ugyanis a piaristáknál végzett s az az útra való azért egész életre szól, még ha másként alakul az egyén későbbi élete is, egyszerűen arra hívta fel a figyelmet, Magyarország államvallása a FIDESZVALLÁS... S azért nem lehet vitatkozni, beszélni az Orbanizmusról, mert Orbán Viktor egy vallási vezető.. S hitről pedig nem lehet vitázni.... S amely egyházak , vallási vezetők, illetve papok, lelkészek ezt a hatalmat elvtelenül kiszolgálják, hasonlóan az elmúlt rendszerekhez, ugye még ma sem történt meg a békepapok elszámoltatása.... azok az elismert egyházak, lásd Iványiék kimaradtak.. a Hit Gyülekezete belefért... Pedig a jelenlegi államvallásnak semmi köze az Istenhithez.. mert a hit összeköti az embereket, nem megosztja, s bizony nem a gyűlölködést szítja...
(Na és egyébként Magyarországon az elmúlt tíz évben miközben nem változott a születések száma, évente csak 2500 körüli keresztelés történt, s ebben a felnőtt keresztelések is benne vannak..)
Többször leírtam itt vannak akiknek igen komoly szövegértelmezési problémái vannak, emiatt a beszélgetést egészen más irányba térítik, s vannak akik csak a saját mondandójukat annyira el szeretnék mondani, hogy számukra teljesen mindegy miről is van szó.....
Még egyszer, a felvezető cikk nem hitről szól, az egy politikai állásfoglalás.. Felesleges egymás szájába olyan mondatokat adni, illetve a másikról olyat feltételezni, ami neki nem sajátja, sőt esetleg ugyanúgy elhatárolódik azoktól a gondolatoktól, mint aki ezért támadja. S tiszteljük meg egymást azzal, hogy figyelmesen olvasunk, nem személyeskedünk, s saját véleményünk írjuk le nem puffogtatunk felesleges frázisokat, arra ott vannak a politikusok helyettünk is..
Kivettem a csemegét:
Orbán Viktor egy vallási vezető.
Igen csemege mert kifejezi a lényeget hosszú indoklás nélkül is
Én még hozzáteszem fizikailag is beteg ami megszámláltatja mi van még képessége.
Egy ciklust ki bír-e?
Még jó hogy egy ellenzéki ciklust nem kell kibírnia.
Abba belebolondulna azt nem viselte először sem.
Utolsó esélye, ezért mindent egy lapra feltesz
Ez az egy lap: a külhoniak
 
Utoljára módosítva:
Értelek. De nem is ér annyit a szavazata, mivel csak listára voksolhat, amely mindent összevetve 2-3 mandátum. (Ami persze - kiélezett helyzetben - döntő lehet.) Szerintem ennyit megérdemelnek a külhoni magyar állampolgárok, akik ráadásul politikailag hasonlóképp megosztottak.
Első hogy nem arányos a választási rendszer halmozottan számít a nyertesnek a 2-3 szavazat kormányalakításhoz ugrasztja fel a mérleget
Mi alapján és minek kárpótlására mondod megérdemelnek?
Cukorka állampolgárok?
Igen minden erkölcsi támogatást megérdemelnek akik idegen állam alatt kénytelenek élni
De a szavazati joggal túl erősen befolyásolják a magyarországi választást
Ez nem támogatás ez a hazaiak jogának csorbítása közvetetten
Extrém példát mondok.Ne szó szerint értsd
Még háborúba is beránthatják közvetve kis-hazánkat.
Ha olyan felelőtlen kormányt juttatnak hatalomra aki nem higgadt
 
Utoljára módosítva:
Látod ezért kell vallást tanulni mert akkor elmondták volna hogy NEM a pápa a nagyfönök..Ő jézus földi helytartója.
Isten szolgáinak szolgája.

Látod, ezért kell Bibliát olvasni, mert akkor tudnád, hogy Jézusnak nincs földi helytartója :)
A katolikus egyháznak pedig nem Jézus a feje, hanem a pápa. Kérdezd csak meg bármelyik katolikust.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,690
Tagok
615,668
Legújabb tagunk
Foss
Oldal tetejére