Mielőtt úgy döntenél, hogy nem mész el szavazni, megmutatom az elmúlt 2(8) évet…

Ez a poszt a nemszavazóknak szól. Szóval, ha nem vagy benne abban a cca. 3 millió emberben, ki szarik arra, hogy merre megy a világa, akkor lapozz alulra, MOST! A többieknek pedig próbáljuk felvázolni, hogy mi is az, amire úgy szavaznak, hogy nem szavaznak.

Mert az nem igaz, hogy egy párt egy országban ne legyen leváltható!
Megpróbáltam a minimumot. De tényleg. Minél többet túrtam az adatok között, annál nagyobb volt a hányinger, és annál nagyobb bajban voltam, mert amikor már csak átnézésre várt az anyag, akkor jöttem rá, hogy vissza az adatok közé, mert egy rakat dolog kimaradt. Ez a cucc nem arról szól, hogy mi van az egészségügyben, oktatásban, nyugdíjakban, munkaerő piacon, kivándorlásban, csak a kifejezetten nagy durranásokat veszi elő, mik mind hatással vannak a felsoroltakra. Egész egyszerűen nem létezik, hogy 24 ezer szót végigolvass, még úgy sem, hogy kihagytam nagyjából 30 oldalt, meg még kilencven A4-est a magyarázó, és elemző szövegekkel, szóval ha mégis rávennéd magad, akkor vegyél egy nagy levegőt.

Ez úgy kezdődött, hogy….
Tavaly szeptember magasságában úgy gondoltam, hogy összeszedem a pártok szépen összeszedett ígéreteit, egymás mellé állítom őket, nézzük meg, hogy ezek mennyire különbözőek, vagy mennyire fedik le egymást. Hiszed, ha nem, elsőként Gyurcsány-DK végezte el a feladatát, a többi még mindig azzal foglalkozott, hogy valami írástudót szerezzen magának, ki összeállít egy anyagot, mindezt 7 hónappal a választások előtt. Fogod a fejed, mert ha valakik ennyire szarnak a munkájukra, akkor hogy várod el tőlük egy egész ország irányítását!?

Soha nem az volt a cél, hogy valami kibaszott pártnak kampányoljak. A politika rohadt. Minden országban. Ez tény. Ha valamit politikának hívunk, akkor az totál egyenes út ahhoz, hogy ne működjön. VISZONT, ha az alapjaiban rohadt politikával szemben nem áll egy erő – a választó – ki bármikor, bármely pillanatban ott tartja a “most eltakarodtok innen” feliratú táblát a politika felett, akkor az engedély arra, hogy még rohadtabb legyen. Ez a tábla a választás. Vagy a felgyújtom Budapestet, de az 2006-ban sem váltotta le a politikai elitet, csak 4 évvel később. A nem választás legutóbbi példája Amerika volt 2016-ban.

Tadaaaam…. 55,4 % ment el voksolni, és Donald J. Trump nevű idióta lett az USA 45. elnöke, ki elméletileg egy pillanat alatt tudná lerombolni ezt az egész bolygót, és nagy valószínűség szerint, elnöki idejének négy éve alatt napi 24 órában tucat ember pisál vért azért Washingtonban, hogy ezt ne tegye meg.

Ezért mutatom meg, hogy miért az a cirka 3 millió, és választásokkal sosem foglalkozó ember a legfontosabb ahhoz, hogy bármi változás (hogy szükséges-e, az hosszú lesz) megtörténjen ebben a pöcegödörben.

A FIDESZ szavazó minden körülmények között FIDESZ szavazó lesz!
Ha valami idióta úgy gondolná, hogy a FIDESZ háza tájáról lehet lecsípni szavazatokat, akkor mondom mi van: NEM, nem lehet!

Mi kellett ahhoz, hogy a FIDESZ 1,9-2 milliós tábora egy pillanatra se rendüljön meg? Nézd a narancs vonalat. Feltenném a kérdést, hogy mi kéne ahhoz, hogy megrendüljön, de erre úgy nagyjából mindenki tudja a választ, és akkor most csendben dúdold el a Chopin B-moll szonátáját Op.35…

Bármi történik ebben az országban – tehát, ha holnaptól az M1 minden reggel 8 órakor élőben közvetíti, ahogy Orbán csecsemőket eszik reggelire – a szavazó tábora rendíthetetlen.

Nézzük a TÉNYEKET, mik nem rendítik meg azokat, kik szerelmesek Orbán Viktorba:
2010 november: Visszamenőleges hatályú törvények



98%-os különadót kell fizetni minden magánszemélynek 3,5millió, és minden közszférában dolgozó, 2 milliós végkielégítése esetén, 5 évre visszamenőleg. 4 év cirkusz, Ab, bíróság, EU, mindenki beszállt a cuccba, hogy kinyírják ezt a faszságot.

2010 december: Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése


Mivel az Ab kinyírta a FIDESZ 98%-os adótörvényét, ezért alkotmányt módosítottak, szóval az Ab csak akkor semmisítheti meg a költségvetésről, adókról, illetékekről és járulékokról szóló jogszabályokat, ha azok sértik az élethez, emberi méltósághoz való jogot, a személyes adatok védelmét, a gondolat-, lelkiismereti és vallásszabadsághoz, illetve a magyar állampolgársághoz fűződő jogokat.

2011 december: Nyugdíjpénztárak


14 hónapra elfüggesztették a folyósítást, miközben behazudták, hogy veszteséges üzletbe nyomja a nép a pénzét. Megnyitották a visszalépést, miközben befenyegettek, hogy aki marad, annak nem lesz állami nyugdíja. A nyugdíj-járulék hozzájárulás lett – magyarán adó – mi azért jó, mert az adóért nem jár ellentételezés. Ígértek tételes elszámolást, miből nem lett semmi, mint ahogy abból a 3000 milliárdból

3000 milliárd forint: Ez 833 333 db. új Suzuki Swift, vagy 6 976 744 iPhone X, esetleg 100 000 000 (százmillió!!!) csajt hívhatnál meg vacsorázni, Bp valamely felkapott helyére.

2012 január: 27% ÁFA


Varga Mihály úgy döntött, hogy a legjobb kiút a gödörből, az ÁFA 27%-ra emelése, amivel rekordot döntöttünk az EU-ban. Ezzel nagyjából 150 milliárddal többet fizetsz be évente te, és én, meg mindenki a költségvetésbe, amiből…

2012 február: Alaptörvény

Nem volt alkotmányozási kényszer. Egy alkotmány konszenzussal épül, aminek készítésében részt vesznek az adott ország gondolkodói, párttól, nézettől, hittől függetlenül. Ezt az alaptörvénynek nevezett izéét, egy pali írta a konyhaasztalon, majd a parlament nagy sürgősséggel elfogadta, és azóta 6× módosítottak (a hetediket nem tudták megszavazni, mert elfogyott a 2/3.

2012 október: Nyerőgépek

Egy nap alatt söpörték el a komplett nyerőgép piacot. Ez közvetve, vagy közvetlenül 50-60 ezer családot érintett az országban. Így két kézbe került a komplett, évi 30 milliárdot hozó szerencsejáték piac, név szerint Andy Vajna, és a Szerencsejáték Zrt.

2013 május: Trafik törvény


300 milliárdos üzletet államosított Orbán, amivel 13 ezer értékesítőhelytől vette el a profitot, majd az erre épített koncessziót kiadta nagyrészt a saját lobbistáinak. 5-10 ezer munkahely mínusz. Szupi!

2013 június: Letelepedési kötvény


Rá kb. egy évre, már bukóban volt az állam, és 2017-re nagyjából 11 milliárd “veszteséget” halmozott fel, miközben a kötvényt árusító cégek 100 milliárdos profitot termeltek úgy, hogy azután nem fizettek adót. Bónuszként kb. nulla átvilágítást végeztek a kötvényvásárlókon, így annak lett eu-s útlevele, akinek volt erre pénze.

2013 július: Ángyán kilépése


A földtörvény megszavazását követően, a FIDESZ egyik legnagyobb koponyája, Ángyán József kilépett a fidesz-frakcióból. 2012-ben már lemondott a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkári posztjáról. Döntését azzal indokolta, hogy “zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok”, „spekuláns nagytőkés oligarchák” ellehetetlenítették a munkáját. Később többször is bírálta az állami földbérletpályázatok eredményeit, azt állítva, hogy a földek többsége a kormánypártokhoz közel álló érdekcsoportok kezébe került.

MOL részvények visszavásárlása


Ez kérlek úgy került 500 milliárd (hitel) forintba, hogy azon a magyar állam az első hónapban 125 milliárdot bukott, és a felvásárlásnak tulajdonképp csak az orbáni nemzetállam érdekei miatt volt értelme.

2013 október: E.On felvásárlás


Az E.On felvásárlása 261 millárd forint volt, plusz amiről már nem is érdemes beszélni. A vásárlás előtt az MVM olyan előkészítő anyagot hozott nyilvánosságra, ami olyan kiemelkedő árazási és finanszírozási kockázatokat azonosított, amelyektől épeszű ember csak menekülni akar, mivel ezzel a bulival megvették a Gazprom hosszútávú nagykereskedői szerződését is, mi csak annyit tartalmaz, hogy a papíron akkor is ki kell fizetni a földgázt, ha a világ holnap átáll napenergiára. Ez még -330 milliárd veszteség, mibe ép eszű gazdasági szakember nem megy bele.

2013 november: Földbotrány, Kishantos


Az új földtörvénynek hála, a földek 86%-át 15 érdekeltség szerezte meg. Figyelj, én komolyan mondom, ha ebbe belekezdek, akkor simán húsz oldal, és akkor lehet, még nincs benne az, hogy hány ezren vesztették el megélhetésüket, és milyen hosszútávú hatásai vannak (pl. a lejáró bérletek kapcsán)az egész komplett agrárszakmára. Ha csak ezt olvasod el…. Kishantos-ügy

2014 január: Paks2


3 700 milliárd. A megtérüléshez nagyjából 3× olyan drágán kellene árulnunk az ott megtermelt energiát, mint amennyiért most (tehát nem 10 év múlva, amikor ennek töredéke lesz) a németektől beszerezzük. Mivel annyiért nem lehetne árulni, így Paks2 veszteségét a kormány állja, az adófizetők pénzéből, szóval egyrészt fizetsz az áramért, meg adókban kifizeted annak az épületnek a folyamatos veszteségét, mi az ország 36%-ba nyomja az áramot. Arról nem is beszélve, hogy a ruszkiktól drágábban vettük fel a hitelt, mint ha bejött volna az IMF. Tehát, egyrészt senkinek nem éri meg, másrészt elmaradnak Magyarországon a megújuló energiákkal foglalkozó fejlesztések (cégek, kutatás-fejlesztés, innováció, gyártás, millió munkahely).

2014 május: Narancsbőr


Ferenczi Krisztina (1950-2015) oknyomozó újságíró, és a Narancsbőr című kötete kb. annyira mozgatta meg a közvéleményt, mint egy timbuktui sáskajárás, pedig már e miatt is égnie kellett volna a fél országnak a megjelenést követő napon.

2014 július: Illiberális demokrácia


Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde, 2014. július 25-én . Én ezt ITT már kifejtettem, szóval +18-as a cucc.

2014 október: Internet adó


Magyarország történelmének legviccesebb epizódja. Figyelj,, eddig elszórtunk 10 800 milliárdot, illetve 10,8 billió forintot. 2014 októberében bejelentette Varga, hogy minden megkezdett GB adatforgalom után be kíván vezetni 150 forint adót, erre úgy megy ki 30-40 ezer ember az utcára, hogy történelmünk legmenőbb tüntetését produkálják. Az bazdmeg, hogy a világ pénzét elszórja ez az idióta, miközben a keleti régiók bezuhannak a legelmaradottabbak szintjére, miközben tömegesen hagyják el az országot az írástudók, az nem számít. Ha megadóztatod az online pornót, a torrentet, és a Netflixet, akkor megdöglesz!

2014 november: Kitiltási botrány (NAV)


6 embert tiltottak ki Amerikából – többek között a NAV elnökét – mivel korrupcióban részt vevő vagy abból hasznot húzó személynek titulálták. Annyira csúnya volt az úgy, hogy elővettek egy palit, valami étolaj áfa kamu lobbizással kapcsolatban, és minden mást besöpörtek a szőnyeg alá, Vida Ildikóval (NAV elnök) egyetemben.

Folytatas
 
Kedves Roza
-
Az írásod automatikusan az agitátor Majakovszkij "Vörös útlevél" című versére emlékeztet engem.
-
A te írásod is pukkadásig van frázisokkal és a megelégedettség mellett refrénként jön az önteltség, szeretnéd ha mi nyugati granicsárok pukkadoznánk a dühtől, hogy nem lehetünk a tökéletes, úgyszólván javíthatatlan, Orbánisztán polgárjai.
-
Ti el se tudjátok képzelni, milyen most itt élni, mikor van annyi jövedelmünk, hogy ki tudjuk fizetni a rezsit és még élelemre és a lakás fűtésére is tudunk költeni...
-
Örülök neki Rozsa, hogy nem vagy rászorulva a választási kerületedben alap-élelmiszert osztó Fidesz-kandidátusok könyörületességére.
-
http://www.pesterlloyd.net/assets/images/autogen/49armutungarn.jpg
-
Magyarország a szegénységben már évek óta túlszárnyalja a szomszédjait, a statisztikákból láthatjuk, hogy a szegények és a szegénység által veszélyeztetettek száma az Orbán kormány óta növekszik a leggyorsabban. UNESCO adatok szerint gyerekszegénységet tekintve az EU tagállamai között az utolsó előtti helyet tölti be.
-
Ha minden olyan prímán megy, miért vannak a magyar iskolákban és óvodákban étkeztetési programok?
Miért csak azok vehetnek benne részt, akik lemondanak a szociális segélyről?
-
A papnak tanult szociálminiszter Balog úgy oldja meg a szegénységet, hogy egyszerűen törli a szót a hivatalos dokumentumokból, a létminimum szintjét törvény által csökkenti, hogy a statisztika jobban nézzen ki.
-
El se tudjátok képzelni, hogy a mi gyerekeink tanulhatnak. Van, aki egyenesen Franciaországban. Nancyban sajátíthatta el a szakács mesterséget állami finanszírozással, és azt se, hogy a mi 17 éves gyerekünk olyan versenyen vehet részt, ahol Tim Hunt Nobel-díjas biokémikus a szekció vezetője...
-
Mielőtt elszállnál a hetedik menyországba, megnyugtatlak azelőtt is volt szak és egyetemi képzés Magyarországon, a munkás szülök gyerekeit pedig erősen támogatták.
-
Orbán Viktor is eljutott Felcsútról Oxfordig, igaz egy privátié segítésével, nemcsak ö hanem sok más is.
Sőt ennek a mecénásnak a jóvoltából jött létre a CEU, egy egyetem (1991) amiben már sokkal az Európai Unióhoz való tartozásunk elött tanulhattak magyar és külföldi egyetemisták világszínvonalon és nyerhettek világszerte elismert diplomát.
-
Az unokád szakácskiképzését Franciaországban egészen biztos nem a magyar állam finanszírozta, nézzél már utána.
-
Ezek mögött a szakmai kiképzések mögött vagy egy Európai Uniós Projekt (pl. Erasmus) van, vagy egy "fejvadász" van, aki közvetítésből él, hogy úgy mondjam "inasokat", szorgalmas, jó elöképzéssel rendelkező fiatalokat organizál külföldi szakmai gyakorlatra.
-
Ezek a praktikum folyamán ismeretekre tesznek szert és olcsó munkaerőként állnak a külföldi cég számára.
Egy igazi win-win szituáció, ami egy Huxit után csak nagy nehézségekkel lesz lehetséges.
-
El se tudjátok képzelni, hogy milyen érzéssel megy a gépészmérnök dolgozni, mikor mint egy mezőgazdasági vállalkozás gépipari vezetője, de 29 évesen megvehette élete első kocsiját, 28 évesen az első házát és 30 évesen felszereltette a házára a napelemet...mint felelős állampolgár, állami segítséggel.
-
Már hogyne tudnánk elképzelni. A 30-adik életévük körül szoktak az emberek a legnagyobb teljesítményt leadni, igy volt ez Jézus esetén is. Nálunk is ilyen korban házasodnak, kötik az építkezési szerződéseket egy családi ház építéséhez a fiatalok.
-
Ha a fiad két év alatt, képes volt házat, autót vásárolni és kiépített egy önálló energiaellátást akkor nagyon ügyes.
Meglennék lepődve, ha nem lenne Hypothek a játékban, hacsak nem nyert a lottón.
-
Vannak dolgok amit valóban nem tudunk elképzelni, pl. hogyan tudja Orbán azt a csekély 1.200 euros havi jövedelmét úgy beosztani, hogy mindenre teljen aminek a birtokába került?
-
És el se tudjátok képzelni milyen érzés választáskor odamenni és majd 20 párt közül kiválasztva arra adva a voksunkat akire akarjuk és úgy, hogy nem áll ott 2 munkásőr géppuskával és több KISZ-taggal aki azt lesi, hogy teszi-e a X-et vagy nem....
-
Kedves Roza nem mindenki olyan idős mind te, ezért a fantáziánkból hiányzik a géppuskás munkásörök árnyékában történő választások képe. Elkell keserítselek, mi kint élők már régebben ismerjük ezt, míg te a Kádár korszakban hajtogattad a választó céduládat mi már demokráciába éltünk.
-
Lassan megint ott fogtok tartani, hogy 90%-os választási eredmények lesznek magyar-országon de az ilyen nem egy szabad választás jele. Orbán lassan megdönti Hitler, Rákosi és Honecker popularitását.
-
Igazából nem is tudom, hogy miképpen tűr meg benneteket az új hazátok ahol csak azt lesitek, hogy ki a szíveteknek kedves baloldali, vagy jobboldali, vagy konzervatív, vagy modernebb gondolkodású, ki a lazább ki az oldottabb, ... De, hogy nem munkából éltek az biztos. Mert aki dolgozik, tanul, mint mi is, az nem ér rá erre a mérhetetlen gyűlölködésre.
-
Az én új hazámban nem hisznek az emberek egy jóakaratú diktátorban.
Úgy látom fogalmad sincs milyen pártok vannak nálunk, fogalmad sincs mit jelent és mire való az oppozíció.
-
Mi azon a véleményen vagyunk, hogy nincs olyan jó kormány a világon amelyiken a kritika megszívlelése ne tudna javítani. Nálunk nincs államilag elrendelt idegen gyűlölet mind Magyarországon.
-
Nálunk nem dotálnak államrenddel olyan újságírókat, akik a cigányokat buldózerrel akarják eltakarítani, etnikai és vallási megkülönböztetés nem kormányprogramm…
-
FANTASZTIKUS ÉRZÉS most hazámban élni.
-
Megmondom őszintén, hogy én pedig nem szeretnék per pillanat ott élni, ahol a demokrácia, a jogállam, a művészetek és a tudomány szabadsága veszélybe van.
-
Nem marad más hátra mind a szolidaritás és drukkolni, hogy egy szép napon sikerüljön nektek a beteg kormányotokat lecserélni. ;)
 
Gillka , Te hát nemtudod , hogy Amerikát itt nemszabad igy emliteni ? Hiszen ott csak Demokáré létezik ?? Ott még korrupcijó sincsen !! ;):rohog::rohog:

:rohog:
na igen... Tudod én naívan azt gondoltam, hogy lehet értelmes eszmecserét folytatni itt, meg megosztani meglátásokat, gondolatokat... sajnos (részben) tévedtem.
Persze azért amikor egy 10(!!!) éve hatálytalan törvény rendelkezéseivel akarják a saját jólértesültségüket eladni, mint aktuálist, akkor azért kicsit elgondolkozik az ember gyereke (meg az asszonyé is), hogy minden információja ilyen "friss" lehet?
Mindenhol van, még Amerikában is, csak van két (na jó több, de ez a kettő a lényeges) apró eltérés a hazaival szemben: 1) jogszabályban szabályozott lobbi-tevékenységként engedik, 2) ha azt túllépi, akkor súlyosan büntetik.
 
Nem marad más hátra mind a szolidaritás és drukkolni, hogy egy szép napon sikerüljön nektek a beteg kormányotokat lecserélni. ;)

Tudod, volt egy híres ember, aki azt mondta: csak annak a statisztikának hiszek, amelyiket én hamisítok... persze ez igaz az adatokra is. :)
Persze nem a városok környékén - főleg a keleti országrészben, a tanyavilágban - valóban szegénység van. Sajnos ott a posta-kocsma-közmunka "szentháromságán" kívül nem nagyon van más. Ezekről nem nagyon szólnak a hírek. És a "jobban élünk" statisztika: ha az Aldi boltvezető keres 840ezret, a közmunkás meg 50ezret, akkor az átlagbér 445ezer... csak éppen az egyik semmire, vagy még annál is kevesebbre elég. Ezt a réteget pedig nagyon nehéz megszólítani a városokból, szinte lehetetlen.
És ehhez jön az hozzá, hogy ezeken a területeken jobb esetben lehet a Petőfi Rádiót fogni, de leginkább csak a Kossuth... napilap meg az, ami most már a kormányközeli emberek kezében van. Azt, tudtommal, egyik ellenzéki párt sem vállalja be, hogy kampány időszakokon kívül tegyen is valamit az itt élőkért. A civil szervezeteket meg kezdik ellehetetleníteni...
És hát - bocs hogy ezt mondom - bár szívszerelmed az EU, de ezzel az sem tud mit kezdeni. Nem is biztos, hogy akar, és nem azért, mert Orbán kivezetne minket onnan, mert nem fog. Ha kicsit figyelmesebben olvasod a híreket, akkor már tetten érted volna, hogy mást mond az EU-ban, amikor nem az itthoni híveinek beszél, és mást mikor innen "üzenget"...
 
Flamingo , tudod fütyülök én arra , hogy elgallopirozok , de ha ilyeneket olvasok , hogy elkell zavarni meg könyörgök akaszuk fel-t akkor persze , hogy megugranak a csikok ! Tessenek egy normális ellenzéki pártot alapitani , normális vezetökkel hozzá egy elfogadható programot !
Egyrészt nincs rá időm, másrészt most szerintem teljességgel felesleges lenne, harmadrészt ahhoz ész is kellene (vagy több vagy kevesebb, mint amennyi jelenleg van). De legfőképp ismertség és támogatottság.
Aztmondod , hogy azok mind 60 fölötiek ?
Igen. Illetve a körüliek. Mármint akikre érdemben lehet alapozni a fegyveres manővereket. (Épp a napokban válaszolta egy képviselői kérdésre Simicskó - a honvédelmi miniszter, hogy a tartalékosok zöme 5o feletti
Akkor mesélj má ki is volt az országos vagy az egyetemi KISZ titkár ?
Nálunk az Emil. A fakultásé meg a Miki.
Na ne már !!:rohog:azok is dögrovásonlennének ? Vagy tévedek ?
Bevallom nem tudom. Pár éve még az LRI-nél dolgoztak (mai utódja HungaroControl) légiforgalmi irányítóként.
Azt nemkétlem , hogy Borbély elvtárs már nem elvtárs , de a többi ??;)
Gillka , Te hát nemtudod , hogy Amerikát itt nemszabad igy emliteni ? Hiszen ott csak Demokáré létezik ?? Ott még korrupcijó sincsen !! ;):rohog::rohog:
Ez ugyan másnak szól, de azzal talán te is egyetértesz Gyulám, hogy az ottani a mienkhez képest - demokrácia.
 
Ah, szót sem tovább rátok, vastag a narancs köd, a tények nem zavarnak...

Látod, ez az egyik probléma. Az én írásaimból semmi olyan nem következik, hogy "narancs ködben" élnék. Vagy hogy egyáltalán odalennék a FIDESZ-ért... Egyszerűen csak elismerem, ha valamit jól csinálnak, vagy valami intézkedésük jó. És sok mindennel nem értek egyet, szerintem azokból is felsoroltam már egy párat.
Ezzel szemben Te, tálaizol nekem, le FIDESZ-esezel, miközben kijelentesz dolgokat, mintha Te lennél a megfellebbezhetetlen igazság letéteményese. Ha pedig valaki megpróbál ellent mondani, akkor közlöd, hogy "a tények nem zavarnak"... melyik tények? Fejtsd ki. Beszéljük meg. Hátha lehet a másiknak olyat mondani, ami megváltoztatja a gondolkodását.
Szerintem vannak olyan dolgok, amikben egyetértünk, és persze vannak olyanok is, amikben nem... Például itt van ernoe kolléga a nagy EU szerelmével (tényleg bocs :dr_24:) és érdekes látásmódjával, bár ha jól vettem ki ő Svájcban él, ami nem EU tag, csak társult, és így azért nem feltétlen belülről érzékeli a dolgokat, és én másképpen érzékelem, nem feltétlen látom ennyire rózsásnak az EU-t így ebben a formájában. Persze eszembe se lenne arra szavazni, hogy lépjünk ki.

Tudod a baloldal - többek között - éppen azért vesztett 2010-ben, mert a szellemi holdudvara pontosan azt a hozzáállást vitte, hogy majd ők megmondják merre hány méter, és aki nem így gondolja, az hülye. És még sokszor ma is ezt teszik. Persze volt más ok is, de ez is közrejátszott. A FIDESZ most pontosan ebbe a hibába esett/esik, és ugyan így fog járni, csak idő kérdése.

Azt hiszem, mindkét oldalnak sokkal nyitottabbnak kellene lennie a másik felé, mert e nélkül ez a kis ország soha nem fog előrébb lépni.
 
Azt hiszem, mindkét oldalnak sokkal nyitottabbnak kellene lennie a másik felé, mert e nélkül ez a kis ország soha nem fog előrébb lépni.
A magyar agrárágazat szempontjából döntő jelentősége van az élelmiszer-kereskedelemnek, jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a Hódmezővásárhelyen rendezett mezőgazdasági konferencián. Lázár János szerint a kérdés az, hogy ki termeli meg az élelmiszert, és az miként jut el a vevőkhöz. A magyar emberek többsége hipermarket-láncoknál vásárol, amit ezek a cégek a polcra tesznek, azt veszik az emberek, mondta.

"Amíg ezt nem tudjuk megtörni, és ebben csak részsikereket tudtunk elérni, addig Magyarországon csak félmegoldásokat tudunk biztosítani,"

jelentette ki Lázár. A Fidesznek a mezőgazdasággal társadalompolitikai célkitűzései is vannak:

azoknak, akik az agráriummal foglalkoznak, középosztálybeli családokká kell válniuk.
.................
Eddig az volt a baj hogy a gonosz multi kizsákmányolja a magyar munkavállalóit mert nem fizet neki eleget.....majd ezzel megroggyasztotta a hazai (coop, real, cba) hálózatokat.
A cba tulaj kiabált legjobban a multik ellen erre most eladja a boltjait nekik...
Most meg majd nemzeti színű dolgokat kell majd vennünk mert más nem lesz.....
 
to go, or not to go, that is the question.. Shakespeare után szabadon.. és miért is? ... ezt találtam a magyarázatok közt..

True power.jpeg
 
Kanadai igazsagos valasztasi rendszer.
Screenshot_20180210-140617.jpg


A liberálisok 39.5 százalékkal abszolút többséget szereztek.
Az NDP 19 százalékkal csak negyed annyi helyet kaptak.
A konzervatív párt 7,6 százalékkal kapott csak kevesebbet mint a liberálisok de csak kb a felét kapták a parlamenti helyeknek.

Kanadai választási demokrácia.
 
Utoljára módosítva:
Eddig az volt a baj hogy a gonosz multi kizsákmányolja a magyar munkavállalóit mert nem fizet neki eleget.....majd ezzel megroggyasztotta a hazai (coop, real, cba) hálózatokat.
A cba tulaj kiabált legjobban a multik ellen erre most eladja a boltjait nekik...
Most meg majd nemzeti színű dolgokat kell majd vennünk mert más nem lesz.....

Igen, a másik multi (spar-csoport) meg Mészárosnak adja el a boltjait... A multik elleni harc az mindig is csak politikai lózung volt a FIDESZ kommunikációjában, hiszen pontosan tudják ők is, hogy nélkülük "meghalna" az ország. Nagyon jól hangzik, hogy így megvédenek minket, meg úgy megvédenek... csakhogy a háttérben folyamatosan adta nekik a különféle adókedvezményeket, meghát ugye a "stratégiai megállapodások" sem véletlen köttetek. A FIDESZ folyamatosan harcol egy megfoghatatlan ellenféllel verbálisan (multik, Brüsszel, Soros, migránsok), hogy híveit egyben tartsa, de ha valaki kicsit is jobban megnézi, akkor pontosan láthatja, hogy ennek az ellenkezőjét csinálják.

Ugyanakkor meg - bár rühellem a magyarországi őstermelői rendszert - tudomásul kell venni, hogy Magyarország mindig is mezőgazdasági ország volt, ezt a területet valóban fejleszteni kellene, és nem csak azért, mert ez igencsak elmaradt az utóbbi évtizedekben, hanem azért is, mert a világ ebben is úgy elment mellettünk, mint a szél...
A rendszerváltás után lehet nem kellett volna a TSZ-eket ennyire gyorsan feloszlatni, persze tudom én, hogy ennek érzelmi, meg politikai oka is volt, de a sok kis földterületen gazdálkodó sosem lesz versenyképes - főleg az akkori tőkehiányos helyzetben - a nyugat-európai termelőkkel. De még a lengyel, ukrán, orosz termelőkkel sem.

Engem speciel nem zavar, ha nemzetiszínű termékeket kell vennem, ha az árban és minőségben versenyképes. Vagyok annyira "hazafi", hogy inkább a magyar termelőket támogassam, mint a külföldieket. Ez egyébként tőlünk nyugatabbra egy normálisan működő rendszer. :)
 
Nem szeretem a túlfűtött indulatokkal teli egymásra mutogatást, de sokat olvastam az időskori elbutulásról...
Sajnos én is kezdek arrafelé haladni a korom miatt.... De ha valakinek szemészre, fülészre van szüksége, esetleg szöveg értelmezési problémái vannak , akkor fel nem foghatom, hogy hogy nem jut el ebben Csodálatos országban, amit egyesek fel sem fognak milyen jó itt élni(sajnos nekem is meghaladja a felfogó képességem) a megfelelő szakemberhez.... Bár úgy látom ma Magyarországon vannak páran akiknek szakember segítségére lenne szükségük a tisztán látáshoz... s nem szemészre gondolok...
 
Hát igen..... meg ha talán nem az I. II. és a XII. kerületben kutyát sétáltatók megkérdezésével készítenék a közvélemény kutató intézetek a statisztikákat...
 
Nem szeretem a túlfűtött indulatokkal teli egymásra mutogatást, de sokat olvastam az időskori elbutulásról...
Sajnos én is kezdek arrafelé haladni a korom miatt.... De ha valakinek szemészre, fülészre van szüksége, esetleg szöveg értelmezési problémái vannak , akkor fel nem foghatom, hogy hogy nem jut el ebben Csodálatos országban, amit egyesek fel sem fognak milyen jó itt élni(sajnos nekem is meghaladja a felfogó képességem) a megfelelő szakemberhez.... Bár úgy látom ma Magyarországon vannak páran akiknek szakember segítségére lenne szükségük a tisztán látáshoz... s nem szemészre gondolok...
:dr_24::dr_24::dr_24:
 
Gillka , tudom most sok szakember , tudos akik ezzen az oldalon résztvesznek nemtetszésüket fogják majd nyilvánitani , de a legrosszabb ötlett vol mint Te is irod a TSZ-és Állami gazdaságok "szétverése" lásd más nyugati országokat , most gondolok itt Németországra ahol nagyrészben megtartották a volt NDK területén okosan a nagyparcellés müvelést ! Igy nagy mérgére az ugynevezett "régi szövetségi tartományok" gazdáinak , mivel sokkal eredményesebben , gazdaságosabban tudnak a piacon résztvenni . Ugyan ugy megtartották a volt "szervezeteit" tehát , külön az állatgazdaságot , növénytermelést és természetesen ezzek felújitásával a gépállomásokat is . De hát mi a fenét akartál akkoriban Magyarországon, hiszen mindehol ugye csak szakemberekkel volt minden minisztérium ellátva !
 
Hát igen..... meg ha talán nem az I. II. és a XII. kerületben kutyát sétáltatók megkérdezésével készítenék a közvélemény kutató intézetek a statisztikákat...

Engem egyszer kérdeztek meg közvéleménykutatók. Azóta se.
És egyszer kaptam nemzeti konzultációs ívet is, amit visszaküldtem kitöltve. Azóta se.

Vagy elveszett a címem, vagy nem tetszettek a válaszok.

De hát mi a fenét akartál akkoriban Magyarországon, hiszen mindehol ugye csak szakemberekkel volt minden minisztérium ellátva !

Akkor több volt a szakember a minisztériumokban. Legalábbis a döntéshozó helyeken.
A TSz-ek felosztása inkább politikai dolog volt, mert összekapcsolódott a szovjet megszállással, a kényszer TSZ-esítéssel. Németországban más volt a politikai helyzet, ott egy nyugati (kapitalista) vezetés vette át az irányítást, egy meglévő tapasztalattal, itt meg egy tapasztalatlan tudós társaság...
Nálunk egyébként is az a divat, hogy az egyik mindent jobban tud, mint a másik oldal, így amikor hatalomba kerül, akkor mindent ledózerol és kezdi építeni a saját elképzelését. Ezért volt jó kezdeményezése az ellenzéknek a nemzeti minimum elfogadása bizonyos témákban. (De ezt nem fogom most keresgélni, hogy pontosan mi volt, mert aki akarja, úgyis megtalálja.)
 
Engem egyszer kérdeztek meg közvéleménykutatók. Azóta se.
És egyszer kaptam nemzeti konzultációs ívet is, amit visszaküldtem kitöltve. Azóta se.

Vagy elveszett a címem, vagy nem tetszettek a válaszok.



Akkor több volt a szakember a minisztériumokban. Legalábbis a döntéshozó helyeken.
A TSz-ek felosztása inkább politikai dolog volt, mert összekapcsolódott a szovjet megszállással, a kényszer TSZ-esítéssel. Németországban más volt a politikai helyzet, ott egy nyugati (kapitalista) vezetés vette át az irányítást, egy meglévő tapasztalattal, itt meg egy tapasztalatlan tudós társaság...
Nálunk egyébként is az a divat, hogy az egyik mindent jobban tud, mint a másik oldal, így amikor hatalomba kerül, akkor mindent ledózerol és kezdi építeni a saját elképzelését. Ezért volt jó kezdeményezése az ellenzéknek a nemzeti minimum elfogadása bizonyos témákban. (De ezt nem fogom most keresgélni, hogy pontosan mi volt, mert aki akarja, úgyis megtalálja.)

Hát engem sem sokat kérdezgettek, de biztos rossz helyen laktam általában.. De egyszer még amikor a választási törvényt "konzultálták", elhívtak egy lakossági fórumra , de lehurrogtak, mert azt javasoltam hat év legyen a mandátum.. Két évig lophatnak, két évig dolgozhat azon, hogy el ne tudják később venni amit lopott, s lesz két jó éve arra , hogy tegyen valamit azért is amiért megválasztották ... mert így az őt követőnek is lesz miből lopni, meg tud is mire építkezni nem kell mindent újra kezdeni.. (Mert azt gondolom azért kell minden etapban újra kezdeni, mert nincs miből lopni...) Nem tudom miért de többé nem hívtak..
 
Gillka , na most elégé mellélöttél a a "hozzáértö" nyugati vezetéssel ! Az igaz , hogy a ledozerolás még a mai napig is folyik , ha máshol nem akkor a fejekben ! De hagyjuk ezt inkább mert ez az otthoni szavazásokról szól csak !
 
Te el sem tudod képzelni milyen most itt meghalni!
El sem tudod képzelni hogy mit érezhettek azok akik ebben a jóléti társadalomban nem tudtak fűtésre költeni, és kihűlve haltak meg!
El sem tudod képzelni mekkora öröm az hogy vannak akik külföldön tanulhatnak, mennyire örülnek azoknak a gyerekeknek a szülei akik a napi betevőt nem tudják előteremteni a családnak!

FANTASZTIKUS ÉRZÉS most a hazádban éhezni, fagyoskodni.
Fantasztikus érzés mikor 42 évet ledolgozott az ember és megkapja a nyugdíját!
Fantasztikus érzés amikor meglátja hogy az egész életének munkáját 65 000 forinttal díjazzák!

És tudod mi a legnagyobb boldogság? Az amikor dönteni kell - fűtésre, gyógyszerre vagy ételre költi el a nyugdíját!


Kedves Beka Holt! Akinek kevés a nyugdíja annak a bére volt kevés és nem a ledolgozott ( sicc') éve. Nekem 2 éve érte el a 100 000 forintot a nyugdíjam miután minden évben kaptam emeléseket..2012-ig 43 évet szedtem össze de ebből volt 2 év gyerekidő amit beszámoltak de nem volt pénz és majd 6 év munkanélküliség amikor szintén nem volt pénz csak idő és igazából az a 12 év közszolgaság nyomta meg a nyugdíjam miután több mint 80000 forint lett a kezdő nyugdíjam 2012-ben. És azt is elárulom, hogy én voltam az, aki bepereltem a városom MSZP-s vezetőségét mert meghirdették ugyan a pályáztatást 1996-ban de be se vették a jelentkezésem.... Igen Éheztünk hazámban a rendszerváltás után. Én is majd 6 évet voltam munkanélküli és ebből több évig csak nyilvántartott minden jövedelem nélkül és én is átéltem azt, hogy először a gázt aztán a villanyt kapcsolták ki és a határból összegyűjtött rőzsével fűtöttem a gyertyás házamban miután az óvodás gyerekemet is neveltem.... és átéltem milyen az mikor 3 nap ( 72 óra....) nem volt egy falat élelem a számban....és igen 2016-ban átéltem a magyar egészségügyet amikor újraélesztett lettem az előző évek, évtizedek alatt összegyűjtött megpróbáltatások következtében..... és mondhatom csak jót mondhatok... Pedig én nem voltam párttag!!!!!és sosem leszek! És átélte a fiam is hogy diploma után ( 2012-ben) nem volt munkája. De itt maradt, pedig küldtem a barátai után németbe, angliába.... de nem ment. Elment közmunkásnak 2x 6 hónapra amikor is havi nettó 52000 forintot hozott haza + a 80000-res nyugdíjam és elkezdődött a mi jó életünk. Munkát kapott a gyerek később ifjam főmérnök lett ( gondolom nem ok nélkül ) meg disznókat és baromfit meg birkákat tartottunk... és tanultunk. Ő szakmait és nyelveket és minden mást.... én kötök és horgolok és írok és feldolgozom a levágott állatokat és árulom a piacon.... és 27 évesen a gyerekem kölcsönből de házat vett és 29 évesen használtan autót és a héten felszerelték a házra a napelemet.... EU-s támogatásból.....és a 10 milliós házvásárlási kölcsönből majd a fele már ki lett fizetve... De a nap 24 órájából kb "25-öt" dolgozunk... Van egy papirom az MSZP városvezetéstől 1993-ból, hogy a gáz a villany és vertfalú és alap nélküli házamra házadót vetettek ki mert a fejenkénti 25 m2-nél nagyobb területen dőzsöltünk, éltünk életvitelszerűen (laktunk) ..... Tehát kedves Beka Holt! Ha én azt mondom, hogy most jó itt élni hidd el nekem. Biztos van akinek nem, mert én is látom a drámai híreket ahol koszos, piszkos, elhanyagolt meszeletlen lakásokat mutatnak be mint nyomortanyákat, de a riportalany szájában ott a ciki, az udvara felásatlan....Tudom mi a nyomor, de nem tudom mi a kosz, mi a megműveletlen kert.....A múltkor írták Lóránt Lenkéről hogy nyomorog és volt aki ebédet fizetett be neki meg pénzt gyűjtöttek és mikor meghalt kiderült hogy 200 milliós volt a vagyona képekben, ingatlanokban + a palotája..... Persze lehet minket gyalázni mert nem vagyunk hajlandók a hazánkat gyalázni, de dolgozunk és az unokáim tanulnak Ki Nancyban szakácsnak, a húga 17 évesen, Tim Hunt Nobel-díjas biokémikus tanítványa de mindegyik elmondja, hogy Magyar.... És holnap is az lesz. Pedig biztos tetszik nekik ez, vagy amaz párt.pogramja, de ez a demokrácia! ..., és egy kapcsolatban, egy családban nem ez a lényeg! És igenis örülök hogy 4 évente 15-20 párt közül választhatok és úgy, hogy nem liheg géppuskás munkásőr és 2-3 KISZ-es a nyakamba. Tudom erre ti nem emlékeztek de én igen.mert nem én voltam KISZ-tag, én az voltam akinek a nyakába belelihegtek ... és sok másra.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,996
Tagok
615,343
Legújabb tagunk
AntonStype
Oldal tetejére