Gyermek és ifjúsági könyvek III.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Thomas Brezina
A szülőszelídítő varázsige (Fiúk kizárva! 17.)

covers_51533.jpg


Leírás:

Boszibosszantás szülői szinten! Tinka és Lizi legszívesebben a föld alá süllyedne, amikor Gréta testhezálló trikóban, ezüst parókával jelenik meg; Borisz a suliban hirdeti kőkorszaki mobiltelefon-ellenes előítéleteit. Lehetnének a szülők még ennél is cikisebbek? Szerencsére a nagy varázsigeíró versenyen megszületik a Szülőszelídítő varázsige. De ki állhat valójában a boszibajnokság mögött? Egy biztos: nem a Boszorkányok Klubja…
 

Csatolások

  • thomas_brezina_szulo_szelidito_varazsige.pdf
    3.5 MB · Olvasás: 319

halgató istván

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Keresem a következő könyveket, akinek megvan és feltöltené előre is köszönet érte.

Klasszikusok könnyedén sorozat:

Bram Stoker – Tania Zamorsky: Drakula
Mark Twain – Kathleen Olmstead: Koldus és királyfi
Jules Verne – Deanna McFadden: Nyolcvan nap alatt a Föld körül
Hugh Lofting – Kathleen Olmstead: Doktor Dolittle és az állatok
Gaston Leroux – Diane Namm: Az operaház fantomja
Az ezeregyéjszaka meséi
Az ezeregyéjszaka meséi.jpg Az operaház fantomja.jpg Dr Dolittle és az állatok.jpg Drakula.jpg Koldus és királyfi.jpg Nyolcvan nap alatt a föld körül.jpg

Fabian Lenk Idődetektívek sorozat:

22. rész Titkos jelek Pompejiben

Titkos jelek Pompejiben.jpg
 

Biseka

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérésre:
Anna Sewell: Fekete szépség
1999.
pdf

covers_261005.jpg
Az állattörténetek egyik legszebbikét Anna Sewell (1820-1878), angol írónőnek köszönhetjük. Társai, barátai voltak az állatok. Krónikus betegsége miatt már gyermekkorától élete összekapcsolódott pónijával. Csak pónifogaton tudott kimozdulni otthonából, így hőse, a póni, a legközvetlenebb ismerőse volt, „akin keresztül látta a világot". Egyetlen, világhírű műve a Fekete Szépség a gyermekirodalom klasszikusa, egy ló önéletrajza. Könyvét a világ számos nyelvére lefordították. A rendkívül intelligens, gyönyörű ló, életében többször gazdát cserél, és ennek során sok emberi rosszal, gonoszsággal, kegyetlenséggel találkozik. A könyv rólunk, emberekről is szól, morális tisztasággal tanítva azt, hogy feladni soha nem érdemes. Fekete Szépség története a jó győzelmét ünnepli a rossz felett, és erősíti bennünk azt a hitet, hogy érdemes „embernek" maradni elembertelenedett világunkban. Sewell főhősének sorsa is végül jóra fordul, és eljut a szerető gondoskodáshoz.
 

Csatolások

  • Sewell Fekete szépség.pdf
    2.4 MB · Olvasás: 277

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
A naptestű Pa'i
Guaraní mítoszok és mesék

(Népek mesé
i sorozat)
——— epub + doc formátum ———

37683-1516284222-248dbd3baea1aadf4da76e7f4a279161.png
Feltörő forrás: ezt a nevet viseli ősanyánk hajléka. A föld középpontja ez a hely, igazi középpontja a földnek, Pa-pa Mirí atyánk földjének igazi középpontja.
Ezen a helyen egy csodálatos pálma áll. Amikor ez a csodálatos pálma először bontott virágot, a piri'iriki madár itta az első mézét. Ősanyánk sok-sok lábnyoma mind megmaradt a mai napig, egy se tűnt el. Ezért aztán ha tiszta szívből szeretjük egymást meg őszintén fohászkodunk, bizonyosan meglátjuk mi is.
 

Csatolások

  • A_naptestu_Pai.rar
    381.1 KB · Olvasás: 265

Biseka

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
megvan valakinek
Varga Katalin: Kislányom, édesem
c. ifjúsági regénye? 1971-ben jelent meg.
Köszönöm.
 

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Böde Péter - Barátom egy farkas

upload_2018-3-14_20-38-17.jpeg

Első mesekönyvemet 2009 januárjában írtam, melyet egy újságcikk ihletett: Magyarországon újra élnek farkasok!
A történet egy farkaskölyökről és viszontagságairól szól – hiszen nem mindenki örül visszatérésüknek –, míg a mese másik szálán egy testvérpár kalandjait írom le. A párhuzamosan zajló események egy bizonyos ponton kapcsolódnak, de többet nem árulhatok el…
A könyv izgalmas kalandokat tartogat az olvasó számára, ami akár meg is történhet. Ismeretterjesztő és természet közeli mese ember és állat, nagyszülők és unokák, a gyermekek és a természet kapcsolatáról.
Az utolsó oldalakon a könyvben szereplő állatok lábnyomait is lerajzoltam, így a kiadvány kirándulás során nyomkeresésre, nyomolvasásra is fölhasználható.
Alsó tagozatosok körében 12 iskola felvette kötelező olvasmánynak.68 oldalas
 

Csatolások

  • baratom_egy_farkas.pdf
    1.6 MB · Olvasás: 206

rituevu

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Ann Brashares - Harmadik nyár egy gatyában (Négyen egy gatyában 3.)

covers_7711.jpg


Mi történik ezen a nyáron a négy jó barátnővel? Tibby, Bee, Lena és Carmen vajon megváltják a világot? Talán…
De addig még annyi minden történik! Tibby legjobb barátja különösen kezd viselkedni. A mindig visszafogott Lena összeütközésbe kerül apjával, és élete talán legfontosabb döntését kell meghoznia. Az élénk, tettre kész Bridgetet két évvel ezelőtti szerelmével hozza össze a sors, a szeszélyes Carmen pedig édesanyja új terhességének közepette az élet felnőttebb oldalával kénytelen megismerkedni, miközben olyasmi történik vele, amire soha nem számított…
A négy barátnő ezen a nyáron is csak egymásra és a Mágikus Nadrágra számíthat, ráadásul útjuk szeptembertől elválik, és kérdés, hogy a barátság képes lesz-e legyőzni a távolságot.
Vajon lesz folytatás?
 

Csatolások

  • Ann_Brashares_-_Harmadik_nyár_egy_gatyában.PDF
    1.7 MB · Olvasás: 169

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mechler Anna - Jonatán, a kamion (Kerék mesék 5.)

covers_444769.jpg


Ugye milyen érdekesnek tűnik a kamionok munkája? A KERÉK MESÉK legújabb részének hőse Jonatán, a kamion. Elutazik Olaszországba, szállít narancsot, találkozik régi barátokkal, elcserélnek rakományokat és még sok érdekes kalandban lesz része.

A tizenkét izgalmas mesét Mechler Anna írta, és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. A történetek nemcsak szórakoztatnak, hanem rengeteg hasznos információt is megtanítanak a nyergesvontatókkal kapcsolatban. Ajánljuk a kamionok és járművek szerelmeseinek, és annak, aki szerette a KERÉK MESÉK korábbi köteteit – most sem fognak csalódni!
 

Csatolások

  • jonathan_a_kamion.pdf
    2.8 MB · Olvasás: 354

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Lőrincz Judit Lívia - Balambér, a bálnaborjú kalandjai távoli tengereken (Balambér 1.)

covers_84339.jpg


Jaaj, jaaj, segítsen már valaki rajtam! – kiabál Balambér, a bálnaborjú, torkaszakadtából, amikor egy zord tengeráramlat magával sodorja. Riadalma hamarosan örömmé és csodálkozássá változik, amikor észreveszi, hogy a tengerekben rengeteg olyan állat él, akikről ő azelőtt még csak nem is hallott. Miközben a hazavezető utat keresi, izgalmas kalandokba keveredik, győnyőrű új helyeket ismer meg, és sok új barátot szerez.
 

Csatolások

  • Balambér a bálnaborjú kalandjai távoli tengereken.pdf
    4.8 MB · Olvasás: 342
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére