Isten és más mesék - 2013

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Oké Abdiás...mivel én vagyok a "bűnös" mert tisztában vagyok a tér-idő illúzióval,és hogy az ÉLET ,KOZMIKUS ENERGIA,ISTEN STB... egy és ugyanaz..;):D Mivel a te kezedben van a "tuti"a krisztusi bölcsesség...;)
"Meséld el nekem,a magvilágosodásodat,a megtapasztalásaidat,a végső valóságról hogyan találkoztál a tér időn kívüli TEREMTŐVEL MERT CSAK OTT TALÁLKOZHATSZ VELE MIVEL AKI IDE BELÉP AZ MÁR CSAK TEREMTMÉNY LEHET ...mit éltél át? Hogyan kerültél tisztába vele,hogy az idő csak ide érvényes,és csak egy ÖRÖK MOST állapot létezik ...AZ IDŐ KEREKE CSAK ITT FOROG...;)
CSAK A SAJÁT SZAVAIDRA VAGYOK KÍVÁNCSI... ne tegyél ide egyetlen bibliai idézetet sem...csak a tapasztalást ...saját szavakba öntve....;)

Nem hergelem fel magam senki írásán sem Abdiás,mert belül magam vagyok az isteni nyugalom

A tudósok energiának hívják azt, ami rezeg, a metafizikusok szellemnek, a hívők pedig Istennek. Voltaképpen mindegy, milyen néven nevezzük ezt a valóságot, amely létezik, és rezgésfrekvenciája határozza meg a manifesztáció formáját, amely végeredményben mindig az egyetlen erő kifejeződése.


Nem azért vagy bűnös, mert tisztában vagy azzal, hogy a tér és idő csupán egy átmeneti valóság, hiszen ezzel én is tisztában vagyok, és ha jól emlékszem talán én fejtettem ki erről a véleményemet a legszerteágazóbban.

Azért vagy bűnös, mert a bűneid még nincsenek megbocsájtva Jézus Krisztusban.
Nem kell ezt személyeskedésnek venni, mert mi mindannyian, kivétel nélkül így születünk....bűnösnek, és akármit is teszünk, ezen Jézus Krisztus nélkül nem tudunk változtatni.

Alapjában véve egyébként megállapítható, hogy amiben Te hiszel és amiben én, nincs is annyira messze egymástól, mint ahogy gondolnád, ám ha a jövőt nézzük, ezek a kis eltérések végtelenül messzire távolítanak el minket egymástól.
Ez olyan, mint amikor valaki húz egy vonalat és a másik ember mellette egy félfokos eltéréssel húz egy másikat.
Kicsi lesz az eltérés közte, ám több km múlva az egyik pontból már nem lehet látni a másikat.

Ez azért van így, mert a szellemi törvényszerűségek adottak Isten révén, és ezeken nem lehet módosítani. A sötétség erői sem tudnak más dolgokkal manipulálni, mint amik valóságosan léteznek. Általában a hamis tanítások 2/3 részt fedik az igazságot, és ez szükségszerű is a sötétség részéről, mert azért akármivel - hiszen Isten képmásai vagyunk - egy embert sem lehet megetetni és elhitetni.

Ilyen pl. a reinkarnáció kérdése is, bár ebbe nem akarok nagyon belemenni, de a Biblia tanít erről is.
Pl. a Sátánnak kígyó képében való megjelenése is tulajdonképpen ez.
Vagy amikor Jézus a gadarénus megszállottból egy légiónyi - ez több ezer - démont űzött ki, akkor azok azt kérték Tőle, hogy ne küldje őket a mélységbe, hanem had mehessenek a disznónyájba.

De mai példát is vehetünk.
Amikor elköltözik egy ember, a teste melhal, a benne lévő gonosz szellemeknek ki kell belőle költözni és új testet kell keresni. Általában valamelyik legközelebbi rokont célozzák meg, mert a vér miatt az ő DNS-ébe is be van kódolva az a bűn, ami legálisan ajtót nyit a gonosz szellem számára, hogy oda beköltözhessen.
Vagyis a reinkarnáció egy valóságos dolog, de nem ez az örök élet biztosítéka.

Isten az embert - és minden más teremtményét is eredendően - úgy teremtette meg, hogy egy testhez egy lélek és szellem társul.

A gonosz szellemek és démonok a vízözönkor meghalt lények szellemei , akik így a testüktől meg lettek fosztva.
Van akaratuk, vannak érzelmeik és van cselekvőképességük is, ám nincs hozzá testük, amelyen keresztül ezeket érvényesíthetnék.
Ahhoz, hogy ez megváltozzon, testre van szükségük.
Olyanok, mint a paraziták, más testén élősködnek.
Amelyik nem talál magának testet - a gadarénus történetéből is kiderül - le kell mennie az Abüszoszba, a Seol legmélyebb rétegeibe.
És hogy mennyire nem füllött ehhez a foguk, az abból is látszik, hogy - valószínűleg nem volt közeli hozzátartozója ennek az embernek -, a disznónyáj is jó volt nekik, csak ne le kelljen lemenni, mert az még a gonosz szellemek számára is borzalmas hely.
Max. 10 perccel hosszabbították meg a föld légkörében való tartózkodásukat, de még így is megérte nekik.

Ezekből a példákból kiderül, hogy a reinkarnáció a gonosz erők ideig-óráig tartó túlélési módja, nem pedig az ember üdvözülésének az útja.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Krisztus követője vagyok.
Hogy te kit követsz, attól függ, betöltötted-e már a kereszténnyé válás igei feltételeit:

1. megtérés
2. vízkeresztség
3. Szent Szellem keresztség

Betöltötted?

Ha véletlenül egyik feltételnek sem felel meg valaki, ahhoz, hogy mégse "kárhozzon" el, elég, ha a saját érzéseihez fordul.

Úgy viselkedj mindig, hogy döntéseidnél ne a gyomrod ránduljon össze, hanem a szívedet melegség töltse el...magadat kövesd.

Allah.jpg
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
A helyzet az,hogy érdekesség képen felteszek egy kérdést. Hogy lehet az,hogy ami csapásokat mért Isten Egyiptomra, azokat az egyiptomi "bölcsek, varázslók,írástudók" miért nem tudták semmissé tenni? Csak többé-kevésbé másolni, de megszüntetni miért nem tudták???

Érdekességképen azért azt is megjegyzem,hogy Egyiptom Fáraói, hiába voltak ember utódai magukat akkor is valamilyen istenként adták elő, akik istenek itt a földön....

Én nem vagyok abban biztos, hogy a fáraók emberek leszármazottai, vagy csupán csak emberek leszármazottai voltak.
A fennmaradt ókori falrajzok is ezt bizonyítják, ahol a fáraót jóval nagyobbnak ábrázolták, mint az embert.
Ma a tudósok elintézik ezt annyival, hogy ez a nekik kijáró tiszteletadás jele.
De mi van, ha nem?
Mi van akkor, ha ők valóban nagyobbak voltak, mint az emberek?

A démonok hibrid lények, akik angyali lények, emberi szellemek és állatok keveredéséből származnak. Szörnyek! Járed idejében - Énok fia - ereszkedtek le angyali lények a földre, mert megirigyelték az emberekben azt, hogy tudnak családot alapítani, utódokat nemzeni.....tudják magukat reprodukálni.
Az angyali lények szolgáló lények, akik Isten, vagy az Ő kijelölése alapján emberek szolgálatában állnak. Ők nem házasodnak, nincsenek utódaik, vagyis az ember jóval átfogóbb, szabadabb tevékenységi körre lett teremtve, mint az angyalok.
A Biblia azt állítja, hogy Isten az embert saját képmására teremtette, az angyalokról ezt nem mondja. Bár ma az ember a bűn miatt alacsonyabbrendűvé vált az angyali rendeknél, eredendően nem így volt.
Ez az időszak - a hibridáció időszaka - kb. 500 évig tartott. Ezeket a leszármazottakat nevezi a Biblia nefilimeknek, vagyis óriásoknak - maga a név is erre utal. Ezek a lények a földön születtek, vagyis nem Isten teremtette őket a Mennyben, ezért hagyta meg nekik lakóhelyül a földet, egészen az ítéletig.
A vízözön által ezeknek a lényeknek a teste elpusztult, de csak a teste.....a szellemük ma is él, mégpedig itt a földön és annak atmoszférájában......ők a démonok, akiknek ma is az a céljuk, hogy megváltoztassák az emberek genetikai adottságait.
Noé idejében az emberiség démoni lények tömegévé vált. Ezek már nem emberek voltak, hanem torz, kártékony lények, akikben semmi szerethető nem volt már, éppen ezért mindenfajta részvét nélkül tudta őket Isten elpusztítani. Ő nem embereket ölt meg.....az emberek a bárkában voltak, és megmenekültek.

Ma az emberek nem hisznek az ítéletben, de eggyel jó, ha tisztában vagyunk.....mivel ezeknek a nefilimeknek a szellemei ma is itt élnek, ugyanazon dolgoznak, mint Noé idejében, démonizálni akarják az embereket és torz szörnyszülöttekké tenni őket.

Láttál már olyan filmet, amikor földönkívüliek lejönnek a földre, esetleg beköltöznek az emberbe, és szörnyekké változtatják őket?
Vajon az emberek honnan vesznek ilyen történeteket? A saját fantáziavilágukból? Nem! A filmrendezők, producerek, a filmes szakemberek a sötétség erőitől kapják az elméjükbe behelyezett ötleteket.

Isten kegyetlen és igazságtalan, mert kipusztította Noé kortársait?
Nem emberek voltak.
Izrael kegyetlen, mert amikor Jozsué vezetésével bevonultak az Ígéret földjére, megöltek minden ott lakó népet?
Nem emberek voltak.
Isten azt az ítéletet hajtatta végre Izraellel, amit Ő maga is megtett volna, mert a hibridációnak volt egy második korszaka is, amelyet refaim korszaknak hívunk. Amikor Mózes törzsenként elküldött egy-egy embert, hogy kémleljék ki azt a vidéket, a beszámolók, amiket Izrael népe hallhatott, igencsak megrettentette őket, mert szálas, erős, hatalmas óriásokat láttak. Több törzs is nefilim hátterű volt.
Ma sok ember nehezen tudja azt elképzelni, hogy az az Isten, aki a mindent felülmúló szeretetét fejezte ki felénk Jézus Krisztusban, az eltudná pusztítani az emberiség túlnyomó részét. Minden kétséget kizáróan meg fogja tenni, mégpedig azért, mert ezek már nem emberek lesznek, hanem olyan démonizált személyek, akik teljes mértékben elveszítik az emberi lényegüket, ezért Isten számára már nem lesznek szerethetőek. Amilyen könnyen, és mindenfajta sajnálat nélkül leütöm az otthonomban a legyet, Isten ugyanilyen részvét nélkül fogja kipusztítani a megtéretlen "embereket".
Akik pedig testben nem érik meg azt a kort, ők sem tarthatják meg az Istentől kapott kinézetüket, mert bár a Pokolban is van teste az elkárhozottaknak, de senkiben nem merüljön föl az a gondolat, hogy Isten megengedi, hogy a Tőle kapott testet valaki démoni befolyásoltság alatt megőrizheti......a pokolban már szörnyként élnek tovább. Amilyen romlott a szellem, olyan undorító és visszataszító lesz a test, vagyis a romlott belső fog kirajzolódni rajta.
Aki nem fogadja el Istennek a Jézus Krisztusban adott kegyelmét, az szörnyszülöttként fog élni az örökkévalóságban.

Az egyébként, hogy a nefilimek hibridációja Noé után újra megindult, a Biblia is igazolja.

Noénál azt olvassuk:

" Óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is.......Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak."
1 Mózes 6:4.

Később pedig ezt olvassuk:

" És támadának Mózes ellen.......akik a gyülekezetnek fejedelmei valának, tanácsbeli híres-neves emberek."
4 Mózes 16:2.

Én ebből arra következtetek, hogy Kóré, Dátán és Abirám, akikről ez a történet szól, szintén nefilimek leszármazottai lehettek.....híres-neves emberek.....

És szerintem a fáraók is ilyenek voltak.....sőt, úgy gondolom, ma is élnek ilyenek.
Én más logikus választ nem tudok arra adni, hogy hogy lehet, hogy különböző korok diktátorai hogy tudtak több százezres vagy milliós tömegeket manipulálni és félelemben tartani.
Ha ezek az emberek nem rendelkeztek volna sátáni támogatással, simán eltették volna őket láb alól.
Hitlert is számtalanszor próbálták megölni, millióegy tervet eszeltek ki ellene, de sosem tudták megvalósítani.

A bukott angyaloknak a földre való visszajövetelét sem én találtam ki, hanem benne van a Bibliában.

" És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ővele levettetének."
Jelenések 12:9.

A különbség csupán annyi lesz, hogy míg Noé idejében önként jöttek le, e világkorszak végén viszont kényszerből kell ezt megtenniük.
Ekkor fog a sátáni természet újra összeolvadni az emberi természettel, ahogy a vízözön elött is megtörtént. Az emberek bukott angyalok totális irányítása alá kerülnek.
Az egyház már nem lesz itt, így ez a megoldás tulajdonképpen Isten részéről nem más, mint annak a "természetes" folyamatnak a begyorsítása, ami Isten és a krisztusi emberek eltávozása után óhatatlanul bekövetkezik a földön, ami után jön az ítélet.
Csak ott nem víz, hanem tűz által.

És ez még arra is magyarázattal szolgál, hogy egy közösséget miért kellet a teljes démonizálódás esetén kivégezni........és miért kell ezt majd Istennek e világkorszak végén ismételten megtenni....

A kérdésedre pedig, hogy Egyiptom varázslói miért nem tudták hatástalanítani a csapásokat - csak az első 3-at megismételni -, azért, mert a bukott angyali rendeknek nincs akkora hatalmuk, mint Istennek.
A Mózesben megnyilvánuló szellem - Isten Szelleme -, 1 személyen keresztül nagyobb erőt képviselt, mint Egyiptom - amely a világot jelképezi -teljes szellemi háttere.
Ez ma is így van......
1 megtért, Szent Szellemmel betöltekezett krisztusi ember nagyobb szellemi erőt tudhat magáénak, mint a teljes bukott angyali rendek együttvéve.
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem vagyok abban biztos, hogy a fáraók emberek leszármazottai, vagy csupán csak emberek leszármazottai voltak.
A fennmaradt ókori falrajzok is ezt bizonyítják, ahol a fáraót jóval nagyobbnak ábrázolták, mint az embert.
Ma a tudósok elintézik ezt annyival, hogy ez a nekik kijáró tiszteletadás jele.
De mi van, ha nem?
Mi van akkor, ha ők valóban nagyobbak voltak, mint az emberek?

A démonok hibrid lények, akik angyali lények, emberi szellemek és állatok keveredéséből származnak. Szörnyek! Járed idejében - Énok fia - ereszkedtek le angyali lények a földre, mert megirigyelték az emberekben azt, hogy tudnak családot alapítani, utódokat nemzeni.....tudják magukat reprodukálni.
Az angyali lények szolgáló lények, akik Isten, vagy az Ő kijelölése alapján emberek szolgálatában állnak. Ők nem házasodnak, nincsenek utódaik, vagyis az ember jóval átfogóbb, szabadabb tevékenységi körre lett teremtve, mint az angyalok.
A Biblia azt állítja, hogy Isten az embert saját képmására teremtette, az angyalokról ezt nem mondja. Bár ma az ember a bűn miatt alacsonyabbrendűvé vált az angyali rendeknél, eredendően nem így volt.
Ez az időszak - a hibridáció időszaka - kb. 500 évig tartott. Ezeket a leszármazottakat nevezi a Biblia nefilimeknek, vagyis óriásoknak - maga a név is erre utal. Ezek a lények a földön születtek, vagyis nem Isten teremtette őket a Mennyben, ezért hagyta meg nekik lakóhelyül a földet, egészen az ítéletig.
A vízözön által ezeknek a lényeknek a teste elpusztult, de csak a teste.....a szellemük ma is él, mégpedig itt a földön és annak atmoszférájában......ők a démonok, akiknek ma is az a céljuk, hogy megváltoztassák az emberek genetikai adottságait.
Noé idejében az emberiség démoni lények tömegévé vált. Ezek már nem emberek voltak, hanem torz, kártékony lények, akikben semmi szerethető nem volt már, éppen ezért mindenfajta részvét nélkül tudta őket Isten elpusztítani. Ő nem embereket ölt meg.....az emberek a bárkában voltak, és megmenekültek.

Ma az emberek nem hisznek az ítéletben, de eggyel jó, ha tisztában vagyunk.....mivel ezeknek a nefilimeknek a szellemei ma is itt élnek, ugyanazon dolgoznak, mint Noé idejében, démonizálni akarják az embereket és torz szörnyszülöttekké tenni őket.

Láttál már olyan filmet, amikor földönkívüliek lejönnek a földre, esetleg beköltöznek az emberbe, és szörnyekké változtatják őket?
Vajon az emberek honnan vesznek ilyen történeteket? A saját fantáziavilágukból? Nem! A filmrendezők, producerek, a filmes szakemberek a sötétség erőitől kapják az elméjükbe behelyezett ötleteket.

Isten kegyetlen és igazságtalan, mert kipusztította Noé kortársait?
Nem emberek voltak.
Izrael kegyetlen, mert amikor Jozsué vezetésével bevonultak az Ígéret földjére, megöltek minden ott lakó népet?
Nem emberek voltak.
Isten azt az ítéletet hajtatta végre Izraellel, amit Ő maga is megtett volna, mert a hibridációnak volt egy második korszaka is, amelyet refaim korszaknak hívunk. Amikor Mózes törzsenként elküldött egy-egy embert, hogy kémleljék ki azt a vidéket, a beszámolók, amiket Izrael népe hallhatott, igencsak megrettentette őket, mert szálas, erős, hatalmas óriásokat láttak. Több törzs is nefilim hátterű volt.
Ma sok ember nehezen tudja azt elképzelni, hogy az az Isten, aki a mindent felülmúló szeretetét fejezte ki felénk Jézus Krisztusban, az eltudná pusztítani az emberiség túlnyomó részét. Minden kétséget kizáróan meg fogja tenni, mégpedig azért, mert ezek már nem emberek lesznek, hanem olyan démonizált személyek, akik teljes mértékben elveszítik az emberi lényegüket, ezért Isten számára már nem lesznek szerethetőek. Amilyen könnyen, és mindenfajta sajnálat nélkül leütöm az otthonomban a legyet, Isten ugyanilyen részvét nélkül fogja kipusztítani a megtéretlen "embereket".
Akik pedig testben nem érik meg azt a kort, ők sem tarthatják meg az Istentől kapott kinézetüket, mert bár a Pokolban is van teste az elkárhozottaknak, de senkiben nem merüljön föl az a gondolat, hogy Isten megengedi, hogy a Tőle kapott testet valaki démoni befolyásoltság alatt megőrizheti......a pokolban már szörnyként élnek tovább. Amilyen romlott a szellem, olyan undorító és visszataszító lesz a test, vagyis a romlott belső fog kirajzolódni rajta.
Aki nem fogadja el Istennek a Jézus Krisztusban adott kegyelmét, az szörnyszülöttként fog élni az örökkévalóságban.

Az egyébként, hogy a nefilimek hibridációja Noé után újra megindult, a Biblia is igazolja.

Noénál azt olvassuk:

" Óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is.......Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak."
1 Mózes 6:4.

Később pedig ezt olvassuk:

" És támadának Mózes ellen.......akik a gyülekezetnek fejedelmei valának, tanácsbeli híres-neves emberek."
4 Mózes 16:2.

Én ebből arra következtetek, hogy Kóré, Dátán és Abirám, akikről ez a történet szól, szintén nefilimek leszármazottai lehettek.....híres-neves emberek.....

És szerintem a fáraók is ilyenek voltak.....sőt, úgy gondolom, ma is élnek ilyenek.
Én más logikus választ nem tudok arra adni, hogy hogy lehet, hogy különböző korok diktátorai hogy tudtak több százezres vagy milliós tömegeket manipulálni és félelemben tartani.
Ha ezek az emberek nem rendelkeztek volna sátáni támogatással, simán eltették volna őket láb alól.
Hitlert is számtalanszor próbálták megölni, millióegy tervet eszeltek ki ellene, de sosem tudták megvalósítani.

A bukott angyaloknak a földre való visszajövetelét sem én találtam ki, hanem benne van a Bibliában.

" És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, aki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ővele levettetének."
Jelenések 12:9.

A különbség csupán annyi lesz, hogy míg Noé idejében önként jöttek le, e világkorszak végén viszont kényszerből kell ezt megtenniük.
Ekkor fog a sátáni természet újra összeolvadni az emberi természettel, ahogy a vízözön elött is megtörtént. Az emberek bukott angyalok totális irányítása alá kerülnek.
Az egyház már nem lesz itt, így ez a megoldás tulajdonképpen Isten részéről nem más, mint annak a "természetes" folyamatnak a begyorsítása, ami Isten és a krisztusi emberek eltávozása után óhatatlanul bekövetkezik a földön, ami után jön az ítélet.
Csak ott nem víz, hanem tűz által.

És ez még arra is magyarázattal szolgál, hogy egy közösséget miért kellet a teljes démonizálódás esetén kivégezni........és miért kell ezt majd Istennek e világkorszak végén ismételten megtenni....

A kérdésedre pedig, hogy Egyiptom varázslói miért nem tudták hatástalanítani a csapásokat - csak az első 3-at megismételni -, azért, mert a bukott angyali rendeknek nincs akkora hatalmuk, mint Istennek.
A Mózesben megnyilvánuló szellem - Isten Szelleme -, 1 személyen keresztül nagyobb erőt képviselt, mint Egyiptom - amely a világot jelképezi -teljes szellemi háttere.
Ez ma is így van......
1 megtért, Szent Szellemmel betöltekezett krisztusi ember nagyobb szellemi erőt tudhat magáénak, mint a teljes bukott angyali rendek együttvéve.
Isten csak 1 van! Így minden más csak utánzat! Tehát Egyiptom Fáraói nem istenek voltak!
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!
Én kérdeztem előbb ha nem baj! Ezt:#11024 <---Katt
Nos????

A válasz a Te válaszodtól függ.:)

Ettől függetlenül azért elmondom, hogy mit gondolok Rólad a válaszod nélkül is.

1. Nem.
Ezt a hozzászólásaidból gondolom, mert egy keresztény ember számára, az első, amire a Szent szellem megtanítja, az az evangélium hirdetése, mert csak az evangélium hírdetése által tud az emberekben bibliai hit kialakulni.
Jézus Krisztus keresztrefeszítésének az igazsága nélkül soha senki nem fog megtérni. Ez az isteni kinyilatkoztatás szíve......én is pont ezért ezzel jelentkeztem be.

2. Ha mégis betöltötted......akkor elég fiatal keresztény lehetsz, akinél a hév - ami egyébként nem rossz dolog, főleg ha az igazságért lobog -, egyenlőre nagyobb, mint a valós igeismeret.
Ebben az esetben az Igére hallgatva:

" A hitben erőtelent fogadjátok be, nem ítélgetvén vélekedéseit.
Némely ember azt hiszi, hogy mindent megehetik; a hitben erőtelen pedig zöldséget eszik."
Róma 14:2.

3. Ha egyik sem igaz, vagyis tényleg megtértél már és nem is vagy annyira fiatal keresztény - ez nem az életkorodra vonatkozik -, akkor pedig:

".....ha valamiben másképpen értetek, az Isten azt is ki fogja jelenteni nektek,
Csakhogy amire eljutottunk, ugyanabban egy szabály szerint járjunk, ugyanazon értelemben legyünk."
Filippi 3:15-16.

Nem kell tolakodásnak venni, ha valaki kiigazít olyan dolgokban, amiket esetleg még nem ismersz, mert én is sokat tanultam másoktól, és ezért hálás is vagyok nekik.

És ezt magamnak is mondom, mert ezt mindig szem elött tartom:

Ha pedig valaki azt hiszi, hogy tud valamit, még semmit sem ismer úgy, amint ismernie kell.
1 Korintus 8:2.
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Isten csak 1 van! Így minden más csak utánzat! Tehát Egyiptom Fáraói nem istenek voltak!

Igen, Isten csak egy van, de istenekből sok!
Ők a bálványok, sátáni lények, bukott angyalok.

" Ne legyen neked idegen istened énelőttem."
2 Mózes 20:3.

A Biblia a Sátánt így jelenti ki: E világ, vagyis a látható világ jelenlegi istene.
Nem nagy I- vel......kicsivel.....
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
A válasz a Te válaszodtól függ.:)

Ettől függetlenül azért elmondom, hogy mit gondolok Rólad a válaszod nélkül is.

1. Nem.
Ezt a hozzászólásaidból gondolom, mert egy keresztény ember számára, az első, amire a Szent szellem megtanítja, az az evangélium hirdetése, mert csak az evangélium hírdetése által tud az emberekben bibliai hit kialakulni.
Jézus Krisztus keresztrefeszítésének az igazsága nélkül soha senki nem fog megtérni. Ez az isteni kinyilatkoztatás szíve......én is pont ezért ezzel jelentkeztem be.

2. Ha mégis betöltötted......akkor elég fiatal keresztény lehetsz, akinél a hév - ami egyébként nem rossz dolog, főleg ha az igazságért lobog -, egyenlőre nagyobb, mint a valós igeismeret.
Ebben az esetben az Igére hallgatva:

" A hitben erőtelent fogadjátok be, nem ítélgetvén vélekedéseit.
Némely ember azt hiszi, hogy mindent megehetik; a hitben erőtelen pedig zöldséget eszik."
Róma 14:2.

3. Ha egyik sem igaz, vagyis tényleg megtértél már és nem is vagy annyira fiatal keresztény - ez nem az életkorodra vonatkozik -, akkor pedig:

".....ha valamiben másképpen értetek, az Isten azt is ki fogja jelenteni nektek,
Csakhogy amire eljutottunk, ugyanabban egy szabály szerint járjunk, ugyanazon értelemben legyünk."
Filippi 3:15-16.

Nem kell tolakodásnak venni, ha valaki kiigazít olyan dolgokban, amiket esetleg még nem ismersz, mert én is sokat tanultam másoktól, és ezért hálás is vagyok nekik.

És ezt magamnak is mondom, mert ezt mindig szem elött tartom:

Ha pedig valaki azt hiszi, hogy tud valamit, még semmit sem ismer úgy, amint ismernie kell.
1 Korintus 8:2.
Kedves Abdiás!
Megmondom őszintén én egy rövid,egyenes, őszinte és nyílt választ szerettem volna kapni "igen" vagy "nem."
Mint már írtam az önigazulás csapdája nagyon veszélyes,pláne figyelmeztet is az írás , mert könnyen a betű fogságába eshet az ember,és az helyett,hogy felemelne másokat inkább eltaszítja az igazságtól!
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha véletlenül egyik feltételnek sem felel meg valaki, ahhoz, hogy mégse "kárhozzon" el, elég, ha a saját érzéseihez fordul.

Úgy viselkedj mindig, hogy döntéseidnél ne a gyomrod ránduljon össze, hanem a szívedet melegség töltse el...magadat kövesd.



Ezt a vallás tanítja, nem az Ige!
Ez a 3 feltétel egyébként egy nem felcserélhető sorrend is, vagyis aki nem tért meg igei módon, a másik kettő eleve szóba sem jöhet.

" Mert a férjes asszony, míg él a férj, ehhez van kötve törvény szerint, de ha mehgal a férj, felszabadul az asszony a férj törvénye alól.
Azért tehát az ő férjének életében paráznának mondatik, ha más férfihoz megy..."
Róma 7:2-3.

Aki Igei módon megtér, az Istennel lép szövetségre, ami a Bibliában a házassággal azonos.
Ha valaki nem tér meg Igei módon, akkor is van szövetsége, csak nem Istennel, hanem a Sátánnal.....ez akkor is így van, ha nem is tud róla.
Vagyis törvény szerint el van kötelezve.

Ahhoz, hogy a Sátán helyett Istennel legyen szövetségünk, és ez legálisan mehessen végbe, a házasság egyik tagjának meg kell "halnia", mert csak akkor szabadul fel az alól a törvény alól, amelyik a másik félhez köti.

A megtéréssel azt fejezi ki az ember, hogy nem kíván a Sátánnal közösségben élni tovább, és a vízkeresztségben pedig Jézus Krisztus halálával, eltemetésével és feltámadásával azonosul.

" Aki meghalt, felszabadul a bűn alól."
Róma 6:7.

A bűn a Sűtűnnal egyenlő.

" ....meghaltunk Krisztussal....
meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek...."
Róma 6:8.,11.

Vagyis aki nem tér meg, és így akarja követni Jézust, az az egyik legsúlyosabb, elkárhozással büntetendő bűn követi el, a paráznaságot, mert szövetségben áll a Sátánnal, és közben Istennek udvarol.

Hiába rossz a Sátán követése és Istené jó, a Törvény akkor is törvény.
Ha az ember belemegy egy rossz házasságba, és a házastársa csalja, akkor ez nem jogosítja fel a másikat arra, hogy ő viszont csalhassa. Bűnt bűnnel nem lehet semmissé tenni.

Az Ige azt mondja:

".....igazsággal töröltetik el a bűn."
Példabeszédek 16:6.

Bűnösen, megtérés nélkül Istent követni szellemi paráznaság.
Jézus Krisztusban viszont - a kereszthalálával való azonosulással -, törvényesen felszabadulsz az eddigi szövetséged alól és legális lesz a váltásod.
Igazság és jog alapján szövetségre léphetsz Istennel.

Isten soha senki miatt nem fogja a Törvényét áthágni!
Ez alól Jézus Krisztus sem volt kivétel.
Végig kellett mennie a kálvárán és Isten nem léphetett közbe, mert akkor egy ember sem tudott volna üdvösséget szerezni.......

Ha miatta nem tett kivételt, akkor miattad miért tenne?
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!
Megmondom őszintén én egy rövid,egyenes, őszinte és nyílt választ szerettem volna kapni "igen" vagy "nem."
Mint már írtam az önigazulás csapdája nagyon veszélyes,pláne figyelmeztet is az írás , mert könnyen a betű fogságába eshet az ember,és az helyett,hogy felemelne másokat inkább eltaszítja az igazságtól!


Ha megtért ember lennél - és ezzel tulajdonképpen már meg is kaptad a választ -, tudnád, hogy miért nem csak egy "igent" vagy "nemet" kaptál.
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha megtért ember lennél - és ezzel tulajdonképpen már meg is kaptad a választ -, tudnád, hogy miért nem csak egy "igent" vagy "nemet" kaptál.
Kedves Abdiás!
Illés próféta is azt gondolta magáról,hogy az egész Föld nevű bolygón csak Ő ismeri egyedül az Urat! :)

1Kor 13,1
Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!
Illés próféta is azt gondolta magáról,hogy az egész Föld nevű bolygón csak Ő ismeri egyedül az Urat! :)

1Kor 13,1
Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.


A kereszténnyé válás igei feltételeit nem én találtam ki, és nem is az én javaslatomra került bele a Bibliába.
Jézus maga is átesett a víz-és Szent Szellem keresztségen, pedig a vízkeresztségre nem is lett volna szüksége, hiszen nem volt bűnös természete, ám Keresztelő Jánosnak mégis azt mondta:

Így illik nekünk minden igazságot betölteni.

A Szent Szellem keresztség pedig már számára sem csupán formalitás volt, hanem abszolút szükségszerűség, hiszen Isten Szelleme nélkül semmilyen csodát nem tudott volna végrehajtani, semmilyen isteni erő nem tudott volna rajta megnyílvánulni.

A Biblia azért nem számol be Jézus gyermekkoráról, mert az nem igazán különbözött a többi gyerekétől. teljesen szokványos, hétköznapi életet élt. Ezért sem hittek neki a názáretiek később, amikor már igét hírdetett nekik, mert ők nagyon jól tudták, hogy semmiben sem különbözött a többiektől, ezért sem tudták elfogadni, hogy Ő a Messiás.
Ha a Szent Szellem keresztségre Jézusnak szüksége volt, akkor mennyivel inkább nekünk, akik ráadásul bűnös természettel is születtünk, ezért elötte meg is kell térnünk.

A bibliai szeretettel kapcsolatban is más látással rendelkezem, mint Te.
Ha Neked lenne igazad, és valóban az lenne a szeretet mércéje, hogy minden esetben a polkorrektség szabályait betartva beszéljünk egymással, akkor - ha valóban őszinte vagy magadhoz -, belátnád, ebben az esetben egy igaz ember sem szerepelne a Bibliában.
Vagyis a szeretet nem az, amit Te kiolvastál belől - mégha szó szerint is idézel -, hanem az egyenes beszéd.
Isten embereinek a beszédét sosem az irányította, hogy mit fognak hozzá szólni, hanem az, hogy azt az igazságot szólják, amit Isten a Szent Szellemén keresztül megoszt velük.
Ezért is van szükségünk a Szent Szellemre.
A szeretet beszéde egyenes és igaz, függetlenül attól, hogy Te megbántva érzed-e magad, vagy sem.
Egyébként pedig ezen nem kellene megsértődni, hanem örülnöd kellene, hogy Isten gondoskodott arról hogy valaki szóljon Neled.
Ebben pont az Isten feléd irányuló szeretetét kellene meglátnod.
Azért szól, mert szeret.......mert nem akarja, hogy elvesszél.

A Biblia 2 természetet különböztet meg.

" Senki sem vet pedig új posztóból foltot az ócska ruhára......
Új bort sem töltenek ó tömlőkbe.....az új bort új tömlőkbe töltik."
Máté 9:16-17.

Az ócska ruha és az ótömlő jelképezi azt a velünk született, örökölt bűnös természetet, amit a Biblia ótermészetnek, ádámi természetnek hív. Csak a bűnös természet rendelkezik a bűn elkövetésére ösztönző hajlammal.
Jézus Krisztus kivételével mindannyian ezzel a természettel születünk meg.

Az új posztó és az új tömlő pedig azt a krisztusi természetet jelképezi, amely kiutat ad nekünk a bűnből. Aki nem él a természetcserének a lehetőségével, az elfogja bukni a bűn elleni harcát.- bár ebben az esetben abban is kételkedem, hogy képes egyáltalán harcra.
Isten nem minden emberi erőfeszítést tud elfogadni, mert nyilvánvalóvá teszi, hogy van jó és van rossz harc.
A rossz harc az, amikor a bukott, sátáni természetünkkel akarunk a bűnnel szembeszegülni, és azt legyőzni. Ez kudarcra van ítélve. Hiába kér az ember a bűneire bocsánatot Istentől, ha nem történt meg a természetcsere, mert a bűnös természetünknek nincs kegyelem.
A jó harc pedig az, amikor Jézus keresztáldozatával azonosulva, az ótermészetünket halálba adva felöltözzük Jézus életét és természetét. Csak ez a természet képes hatalmat venni a bűn felett és győzedelmeskedni fölötte.

Az ótermészet halálba adásának az eredménye ez lesz:

Amíg él az ember, egy alkoholista alkoholizál, mert a bűnös természete erre indítja. De ha meghal, hiábal teszel a teste mellé egy teli vodkásüveget, nem fog érte nyúlni és nem fogja meginni......mert halott és nem képes reagálni.
Pontosan ez játszódik le az ótermészetünk halálba adásakor is. A Krisztustól örökölt természetünk nem érez vonzalmat a bűn iránt, az ótermészetünk pedig azért nem, mert már halott.

Ma nagy hangsúlyt fektetnek az emberek és szeretik felemlegetni a kereszt azon igazságát, hogy Isten a bűneinket megbocsájtja, vagyis van bűnbocsánat. Ez igaz.
De a keresztnek van más igazsága is, amely nem annyira népszerű, hogy bűnösek vagyunk, hogy romlott a természetünk.
Amennyiben Jézus keresztáldozata "csupán" a bűneink bocsánatát adta volna meg nekünk, nem sokra mentünk volna vele, mert a bűnös természetünk újra és újra bűnöket generált volna. Ezért nagyjából ott tartanánk, ahol az Ószövetség, hogy minden évben meg kellett volna ismételni ezt a keresztáldozatot, hogy az azután elkövetett bűneinket újból hatástalanítsa.
De Isten nem követ el hiábavalóságkat, és Ő tökéletessé tette Jézus keresztáldozatát azzal, hogy nem csupán bűnbocsánatot, hanem krisztusi természetet is nyerhettünk általa, mert így be fogunk érni a célba.

Aki az ótermészetével akar keresztény életet élni, annak a maximum, amit ebből ki tud hozni, az egy képmutató élet, amely lehet hogy vallja Isten igéjét, de a cselekedetei nincsenek ezzel összhangban. Ennek jutalma örök kárhozat, mert a képmutatás fajsúlyos bűnnek számít, nem mellesleg pedig a legnagyobb károkat az ilyen keresztények okozzák az egyház megítélésében és ez nagyban szerepet játszik abban, hogy az emberek nem fogadják el Isten igéjét, mert azt látják, hogy az igének semmi eredménye nincs az életükben.

Hogy Te melyik csoportba tartozol, azt nem az én felelősségem eldönteni, hanem a Tied, éppen ezért a hozzászólásom - mint eddig bármikor is - tényszerű, bibliai igazságokon alapuló tájékoztatás céljából született meg. Az én feladatom csupán az, hogy az igazságot az emberek elé tárjam, a döntés a tiétek........

Ahhoz, hogy az ember jó döntéseket tudjon hozni, és ne vádolja majd idővel magát az örökkévalóságban betöltött szerepéért, ismernie kell az igazságot. Ráadásul - mindenfajta beképzeltség nélkül -, mint az igaz egyház tagja, nem tehetem meg, hogy csendben maradjak, mert egyetlen egy ember élete is nagyon drága......Isten a saját fiát adta érted......

Illéssel ellentétben én egy 60 000 tagot számláló - és ez csak itt, Magyarországon - gyülekezet tagja vagyok, ezért , még csak álmomban sem jutott volna soha az az eszembe, hgoy csak én ismerem az igazságot.
Nagyon sokan ismerjük, de még nem elegen.......

Jézus Krisztus azért nem jött még vissza, mert még nagyon sok embert meg akar menteni......ehhez viszont arra van szükség, hogy akik már ismerik, tovább adják azt.

Az Igéből sosem fogod kiolvasni megtérés nélkül azt, ami ténylegesen benne van.

Ezt Jézus is megerősíti:

" Még sok mondanivalóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok.
De amikor eljő Ő, az igazságnak Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra."
János 16:12-13.

Ha valami olyat mondok, ami Neked meglepő és ismeretlen, akkor az azért van, mert azokat szólom, amiket Jézus nem mondott el a tanítványoknak, hanem úgy rendelkezett, hogyha majd hisznek neki és ezért megtérnek és betöltekeznek Szent Szellemmel, akkor az majd elmondja nekik.......
Ő pedig végtelenül bölcs és hihetelenül sokmindent tud.

Jézus azt mondta, hogy:

Aki szeret engem, megtartja az én parancsolataimat.......és az ő egyik utasítása az volt, hogy térjetek meg.
Vagyis a szeretet nem érzelem, hanem cselekedet......
Amikor az igazságot hirdetem, akkor én is cselekszem, mert Jézus azt kérte tőlünk, hogy mondjuk el az igazságot másoknak...ez a bibliai szeretet......
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
images
25_183060_836660_7974731340486717b17c88e08b338a98_4b35df_301.jpg

Vicces-vagy.jpg
"Lazíjjatok egy kicsit"néha nem árt mosolyogni sem ...:D witttzzz az wiitttzzz :D
De Hamp...most te következel..."mongyál mán valamit";)
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus azt mondta, hogy:

Aki szeret engem, megtartja az én parancsolataimat.......és az ő egyik utasítása az volt, hogy térjetek meg.
Vagyis a szeretet nem érzelem, hanem cselekedet......
Amikor az igazságot hirdetem, akkor én is cselekszem, mert Jézus azt kérte tőlünk, hogy mondjuk el az igazságot másoknak...ez a bibliai szeretet......
Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy az óemberi természet nem képes a szeretetre, csak hamisítványokat gyárt. "Kedvessége" csak hízelgés, érdek számítás. Vagy ha leplezetlenül viselkedik, akkor lehet kegyetlen, önző, mások sorsával szemben közömbös.
Amire eljutottam figyelve a Szentlélek kiigazító tanítására, a következő:
A legszentebbnek látszó cselekedet sem szeretet, ha nem Istenből fakad.
Erről ír Pál az I. Kor 13.-ban.
1. Korintus 13:3 Ha minden vagyonomat elosztom a szegények között, ha a testemet feláldozom, hogy elégessék — de isteni szeretet nincs bennem, semmit nem érek el vele.
-
A lélek gyümölcsei között ott van az igazi kedvesség és jóság, irgalmasság, együttérzés is.
Aminek hamisítványait próbálja az óemberi természet eljátszani, de ettől a valódi még létezik.
Gal 5,22-23
A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény.
-
János azt mondja a Szentlélek által, aki szereti Jézust az követi, parancsolatait megtartja.
Elsőképpen a megtérést illetően.
A szeretet megelőzi a követést. Vagyis fordítva nem állja meg a helyét a kijelentés.
Vagyis úgy, hogy aki követi a cselekedetek külső formájában, az szereti is. De erről te is írtál a vallásos farizeusi lélekkel kapcsolatban.
Bizonyítja ezt az előbbi I.Kor 13. idézet.
A Szentírás tényleg olyan mint egy puzzle játék, ahogy írtad.
-
Ha Isten a Szeretet, ahogy János írja első levelében, akkor gyümölcsei sokfélék és igazak.
Sőt Krisztus követésére visznek bennünket, hogy Ő kiábrázolódjék bennünk, életünk cselekedeteiben.
Mindenben hasonlók leszünk Krisztushoz?
Én azt hiszem igen.
-
Fordítva nem igaz az állítás, hogy az emberi szeretet az Isten lenne, mintegy pótolja Istent.
Az biztos.
De az is biztos, hogy az Isten Szeretet, a tőle származó gyümölcseivel együtt.
-
Én ezekről a gyümölcsökről igyekszem felismerni az igaz Jézus Krisztust, és az igaz Szentlelket.
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
images
25_183060_836660_7974731340486717b17c88e08b338a98_4b35df_301.jpg

Vicces-vagy.jpg
"Lazíjjatok egy kicsit"néha nem árt mosolyogni sem ...:D witttzzz az wiitttzzz :D
De Hamp...most te következel..."mongyál mán valamit";)


Neked tartozom még egy "vallomással", hogy hogy találkoztam a természetfelettivel.......

2001-ben véget vetettem egy 8 éves kapcsolatomnak.
Nem azért, mert véget akartam neki vetni, hanem azért, mert belülről valami azt sugallta, nem ez az én jövőm. nem azon az úton vagyok, amin járnom kellene.

Az én édesapám 6 éves koromban öngyilkos lett.
Édesanyámnak sokat kellett dolgoznia azért, hogy tisztességgel kitaníttasson minket.....de megtette értünk.

"....az Úr.....árvát és özvegyet megtart...."
146. Zsoltár 9.

Ebben a kapcsolatban a párom édesapja az ő városuknak az első embere volt....nagyon gazdag és nagyon befolyásos ember.
Az egyetemi éveim alatt sokat utaztam külföldre - Amerikától Japánig sok helyen megfordultam -, minden költségemet ő finanszírozta. Olyan házat kaptunk, amit ma 20 évvel később is sokan megcsodálnának.......tulajdonképpen sínen volt az egész jövőm, legalábbis anyagilag.

De én mégis engedtem ennek a belső hangnak, mert egyre erősebben szólt.
Én hűséges tipus voltam megtérésem elött is, így eléggé megviselt ez a szakítás.
Amikor otthon ültem a szobámban, és eléggé magam alatt voltam, megláttam a könyvespolcomon a Bibliát, és levettem.
Találomra kinyitottam valahol és beleolvastam.

A "könyv" megszólalt:

" Ne sírj, gyere hozzám, majd én megvígasztallak."

Annyira megdöbbentem ezen, hogy azonnal becsuktam a Bibliát, Elkezdtem keresni, hogy ki van itt rajtam kívül. Éreztem, hog nem vagyok egyedül, de látni nem láttam senkit.
Akkor nem tudtam, ki volt az, de ma már tudom....Jézus volt.

Bár nagyon erős volt ez az élmény, idővel aztán nem foglalkoztam vele, ill. úgy gondoltam, nekem már kapcsolatom van az Úrral, és minden rendben van.

12 éven keresztül küldte hozzám az újjászületett, Szent Szellemmel betöltekezett keresztényeket, hogy rávezessenek arra, hogy meg is kellene térnem....
Nem hallgattam rájuk, mert úgy gondoltam, hogy nekem, akihez már szólt is az Úr, jobb kapcsolatom van Istennel, mint nekik.......az ego...nagyon működött bennem.

2011-ben eljutottam oda, hogy azért ezzel a megtéréssel mégiscsak mondhatnak valamit, ám mégsem tudtam rászánni magam.
Azt kértem az Úrtól, hogyha ez tényleg annyira fontos, akkor tegyen valamit, mert nem tudom miért, de nem tudom rászánni magam a megtérésre.

2013. augusztus 31-én elköltöztünk.
Nagyon meg voltunk elégedve az új lakással, minden szempontból rátaláltunk arra, ami ideális a mi számunkra.

Egy októberi este, amikor az 5 éves lányomat lefektettem, azt mondta nekem:

- Anya, félek!
- Mitől félsz?
- Attól a sötét alaktól, aki ott áll a sarokban!
-?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!
. És van egy másik is, a plafon alatt!

Azt hittem, lefolyok az ágy széléről......nem kételkedtem abban, hogy igazat mond, mert addigra már volt némi ismeretem a szellemvilágról.
Részletesen leírta, hogy néznek ki és a hagjukat is hallotta.

Ez így ment 2 hétig, amikor egyik éjszaka a fiam elkezdett sikoltozni.
Berohantam a szobájába, és azt mondta:

- Anya, szedd le rólam ezt a rengeteg undorító bogarat, teljesen ellepnek! Az ágyneműm is tele van vele!

Huhhhhh........ez már kezdett egyre durvábbá válni.
Este, vacsoránál volt olyan, hogy a lányom azt mondta a férjemnek:
- Apa, ott van a pólódon!
Még az óvodába is elkísérte.

A férjem ezt mesének gondolta és nem foglalkozott vele.

Aztán egy decemberi napon megadtam magam.......
Egyedül voltam otthon és az Úr azt helyezte a szellemembe:

- Hajlandó vagy engem követni, vagy ezt megoldod magad?!

Leborultam a földre a lábai elé, és azt mondtam:

- Igazad van Uram! Szükségem van a segítségedre! Nélküled elveszek! Levegőt se tudnék venni, ha Te nem engednéd!
Mit csináljak? Mondjad, mit tegyek?
- Térj meg!
- De azt hogy kell?
- Ott van egy CD a polcodon, 10 éve ott van, még csak elő se vettedd. A végén van egy megtérő ima, mondd el! Akkor a tied lesz a Nevem....az a név, amelyre minden térd meghajol. Ha megtérsz, a nevemmel együtt azt a hatalmat is megkapod, amely a nevemben benne van, és ezzel a névvel ki fogod tudni őket űzni az otthonodból.

Megkerestem a CD-t és elmondtam a megtérő imát.
Ahogy elmondtam, minden félelmem elmúlt, és egy addig soha nem érzett belső nyugalom, békesség és biztonságérzet költözött a szellemembe, amely azóta is velem van.
Éreztem, ahogy a szellemi háttér kicserélődik körülöttem......a sötétség helyére világosság költözött.
Egy kép jelent meg elöttem......mint amikor egy meteor becsapódik a tengerbe, és az örvény és a hullámok kivetnek onnan minden szemetet......aztán elcsendesedett minen, és csak világosság maradt.

Végigjártam a lakás helyiségeit és Jézus nevében megparancsoltam minden gonosz szellemnek, hogy távozzanak el az otthonomból......és ők tényleg elmentek, mert azóta is, soha többé nem látták őket a gyermekeim.....még csak nem is emlékeznek már rá......

Én azt kértem az Úrtól, hogy érje el, hogy megtérjek....hát Ő elérte.
Az ujjának a szélét rátette a szárnyamra, és hagyta, hogy egy kicsit verdessek......
Ilyen az ótermészetünk.......nagyon magabiztos, de semmire nem megyünk vele.

Ha ez a bepillantás a szellemvilágba nem az Úrtól lett volna, én és a gyermekeim ma már egy ideggyógyintézetben feküdnénk leszíjazva és begyógyszerezve.

A megtérésem utáni első igei kijelentés, amit az Úr adott nekem az volt:

" Szóltam neked, mikor jól volt dolgod, de ezt mondtad: nem hallom. Ifjúságodtól fogva ez a te szokásod, hogy nem hallgattad az én szómat!"
Jeremiás 22:21.

:) Az Úrnak mindig igaza van, és én ezt ma már megtanultam!

Te a spiritualizmustól nagy dolgokat vársz....én viszont megtanultam, hogy a látható világból való kilépés nagyon veszélyes terület, és ha ez nem az Úr védelme és az Ő akaratából történik, akkor egyáltalán nem biztos, hogy azt az ember túléli.

A Bibliában Isten emberei sem röpködtek nap mint nap a látható világ és az örökkévalóság között, hanem többnyire az Úr jött hozzájuk a Szent Szelleme által.
Akinek volt elragadtatása - akár testben, akár szellemben -, annak mindig nagyon nyomós oka volt.
Nem attól szellemi egy ember, hogy össze-vissza röpköd a láthatatlan világban, hanem attól, hogy a láthatatlan beköltözik a szellemébe és magában hordozza az örökkévalóságot.
Az ember megtermtésének az egyik legnagyobb csodája az, hogy úgy lett megteremtve, hogy képes a mindenséget, az örök élőt, mindennek a megteremtőjét a saját testébe befogadni.

Te azt mondod, ha a Teremtő bejönne a látható világba, akkor Ő nem a teremtő lenne, hanem csupán egy teremtmény.
Én meg azt mondom, hogy egy építész be tud menni a saját maga tervezte épületbe.....sőt, be is kell mennie, mert egy épületet nem csak kívülről, hanem belülről is le kell ellenőriznie, és a javítási munkálatokat ott belül el kell végeznie.

Amikor egy madár fészket készít és tojást rak bele és kikelnek a kismadarak, az anya és apa madár nem a kis kopasz kicsiket cibálja ki a fészekből, hanem éjjel-nappal, szüntelenül hordják-viszik az élelmet nekik. Nem engedik, hogy még kimenjenek, mert az még nagyon veszélyes terep nekik. Először feltáplálják őket, megtanítják a veszélyekre, és amikor már a tolluk is kinőtt, kirepülhetnek, de először csak velük és az ő felügyeletük alatt. Aztán majd egyszer eljön annak is az ideje, amikor szabadon, egyedül röpködhetnek.......ez egy igaz keresztény számára az elragadtatás után adatik meg.

A spiritualizmus nem cirkuszi mutatvány, hanem bölcsesség....
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
A kereszténnyé válás igei feltételeit nem én találtam ki, és nem is az én javaslatomra került bele a Bibliába.
Jézus maga is átesett a víz-és Szent Szellem keresztségen, pedig a vízkeresztségre nem is lett volna szüksége, hiszen nem volt bűnös természete, ám Keresztelő Jánosnak mégis azt mondta:

Így illik nekünk minden igazságot betölteni.

A Szent Szellem keresztség pedig már számára sem csupán formalitás volt, hanem abszolút szükségszerűség, hiszen Isten Szelleme nélkül semmilyen csodát nem tudott volna végrehajtani, semmilyen isteni erő nem tudott volna rajta megnyílvánulni.

A Biblia azért nem számol be Jézus gyermekkoráról, mert az nem igazán különbözött a többi gyerekétől. teljesen szokványos, hétköznapi életet élt. Ezért sem hittek neki a názáretiek később, amikor már igét hírdetett nekik, mert ők nagyon jól tudták, hogy semmiben sem különbözött a többiektől, ezért sem tudták elfogadni, hogy Ő a Messiás.
Ha a Szent Szellem keresztségre Jézusnak szüksége volt, akkor mennyivel inkább nekünk, akik ráadásul bűnös természettel is születtünk, ezért elötte meg is kell térnünk.

A bibliai szeretettel kapcsolatban is más látással rendelkezem, mint Te.
Ha Neked lenne igazad, és valóban az lenne a szeretet mércéje, hogy minden esetben a polkorrektség szabályait betartva beszéljünk egymással, akkor - ha valóban őszinte vagy magadhoz -, belátnád, ebben az esetben egy igaz ember sem szerepelne a Bibliában.
Vagyis a szeretet nem az, amit Te kiolvastál belől - mégha szó szerint is idézel -, hanem az egyenes beszéd.
Isten embereinek a beszédét sosem az irányította, hogy mit fognak hozzá szólni, hanem az, hogy azt az igazságot szólják, amit Isten a Szent Szellemén keresztül megoszt velük.
Ezért is van szükségünk a Szent Szellemre.
A szeretet beszéde egyenes és igaz, függetlenül attól, hogy Te megbántva érzed-e magad, vagy sem.
Egyébként pedig ezen nem kellene megsértődni, hanem örülnöd kellene, hogy Isten gondoskodott arról hogy valaki szóljon Neled.
Ebben pont az Isten feléd irányuló szeretetét kellene meglátnod.
Azért szól, mert szeret.......mert nem akarja, hogy elvesszél.

A Biblia 2 természetet különböztet meg.

" Senki sem vet pedig új posztóból foltot az ócska ruhára......
Új bort sem töltenek ó tömlőkbe.....az új bort új tömlőkbe töltik."
Máté 9:16-17.

Az ócska ruha és az ótömlő jelképezi azt a velünk született, örökölt bűnös természetet, amit a Biblia ótermészetnek, ádámi természetnek hív. Csak a bűnös természet rendelkezik a bűn elkövetésére ösztönző hajlammal.
Jézus Krisztus kivételével mindannyian ezzel a természettel születünk meg.

Az új posztó és az új tömlő pedig azt a krisztusi természetet jelképezi, amely kiutat ad nekünk a bűnből. Aki nem él a természetcserének a lehetőségével, az elfogja bukni a bűn elleni harcát.- bár ebben az esetben abban is kételkedem, hogy képes egyáltalán harcra.
Isten nem minden emberi erőfeszítést tud elfogadni, mert nyilvánvalóvá teszi, hogy van jó és van rossz harc.
A rossz harc az, amikor a bukott, sátáni természetünkkel akarunk a bűnnel szembeszegülni, és azt legyőzni. Ez kudarcra van ítélve. Hiába kér az ember a bűneire bocsánatot Istentől, ha nem történt meg a természetcsere, mert a bűnös természetünknek nincs kegyelem.
A jó harc pedig az, amikor Jézus keresztáldozatával azonosulva, az ótermészetünket halálba adva felöltözzük Jézus életét és természetét. Csak ez a természet képes hatalmat venni a bűn felett és győzedelmeskedni fölötte.

Az ótermészet halálba adásának az eredménye ez lesz:

Amíg él az ember, egy alkoholista alkoholizál, mert a bűnös természete erre indítja. De ha meghal, hiábal teszel a teste mellé egy teli vodkásüveget, nem fog érte nyúlni és nem fogja meginni......mert halott és nem képes reagálni.
Pontosan ez játszódik le az ótermészetünk halálba adásakor is. A Krisztustól örökölt természetünk nem érez vonzalmat a bűn iránt, az ótermészetünk pedig azért nem, mert már halott.

Ma nagy hangsúlyt fektetnek az emberek és szeretik felemlegetni a kereszt azon igazságát, hogy Isten a bűneinket megbocsájtja, vagyis van bűnbocsánat. Ez igaz.
De a keresztnek van más igazsága is, amely nem annyira népszerű, hogy bűnösek vagyunk, hogy romlott a természetünk.
Amennyiben Jézus keresztáldozata "csupán" a bűneink bocsánatát adta volna meg nekünk, nem sokra mentünk volna vele, mert a bűnös természetünk újra és újra bűnöket generált volna. Ezért nagyjából ott tartanánk, ahol az Ószövetség, hogy minden évben meg kellett volna ismételni ezt a keresztáldozatot, hogy az azután elkövetett bűneinket újból hatástalanítsa.
De Isten nem követ el hiábavalóságkat, és Ő tökéletessé tette Jézus keresztáldozatát azzal, hogy nem csupán bűnbocsánatot, hanem krisztusi természetet is nyerhettünk általa, mert így be fogunk érni a célba.

Aki az ótermészetével akar keresztény életet élni, annak a maximum, amit ebből ki tud hozni, az egy képmutató élet, amely lehet hogy vallja Isten igéjét, de a cselekedetei nincsenek ezzel összhangban. Ennek jutalma örök kárhozat, mert a képmutatás fajsúlyos bűnnek számít, nem mellesleg pedig a legnagyobb károkat az ilyen keresztények okozzák az egyház megítélésében és ez nagyban szerepet játszik abban, hogy az emberek nem fogadják el Isten igéjét, mert azt látják, hogy az igének semmi eredménye nincs az életükben.

Hogy Te melyik csoportba tartozol, azt nem az én felelősségem eldönteni, hanem a Tied, éppen ezért a hozzászólásom - mint eddig bármikor is - tényszerű, bibliai igazságokon alapuló tájékoztatás céljából született meg. Az én feladatom csupán az, hogy az igazságot az emberek elé tárjam, a döntés a tiétek........

Ahhoz, hogy az ember jó döntéseket tudjon hozni, és ne vádolja majd idővel magát az örökkévalóságban betöltött szerepéért, ismernie kell az igazságot. Ráadásul - mindenfajta beképzeltség nélkül -, mint az igaz egyház tagja, nem tehetem meg, hogy csendben maradjak, mert egyetlen egy ember élete is nagyon drága......Isten a saját fiát adta érted......

Illéssel ellentétben én egy 60 000 tagot számláló - és ez csak itt, Magyarországon - gyülekezet tagja vagyok, ezért , még csak álmomban sem jutott volna soha az az eszembe, hgoy csak én ismerem az igazságot.
Nagyon sokan ismerjük, de még nem elegen.......

Jézus Krisztus azért nem jött még vissza, mert még nagyon sok embert meg akar menteni......ehhez viszont arra van szükség, hogy akik már ismerik, tovább adják azt.

Az Igéből sosem fogod kiolvasni megtérés nélkül azt, ami ténylegesen benne van.

Ezt Jézus is megerősíti:

" Még sok mondanivalóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok.
De amikor eljő Ő, az igazságnak Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra."
János 16:12-13.

Ha valami olyat mondok, ami Neked meglepő és ismeretlen, akkor az azért van, mert azokat szólom, amiket Jézus nem mondott el a tanítványoknak, hanem úgy rendelkezett, hogyha majd hisznek neki és ezért megtérnek és betöltekeznek Szent Szellemmel, akkor az majd elmondja nekik.......
Ő pedig végtelenül bölcs és hihetelenül sokmindent tud.

Jézus azt mondta, hogy:

Aki szeret engem, megtartja az én parancsolataimat.......és az ő egyik utasítása az volt, hogy térjetek meg.
Vagyis a szeretet nem érzelem, hanem cselekedet......
Amikor az igazságot hirdetem, akkor én is cselekszem, mert Jézus azt kérte tőlünk, hogy mondjuk el az igazságot másoknak...ez a bibliai szeretet......
Kedves Abdiás!
29498123_905379752956375_5470991570548649845_n.jpg

A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.(1Kor.13;4)
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Abdiás írta:
Te azt mondod, ha a Teremtő bejönne a látható világba, akkor Ő nem a teremtő lenne, hanem csupán egy teremtmény.
Én meg azt mondom, hogy egy építész be tud menni a saját maga tervezte épületbe.....sőt, be is kell mennie, mert egy épületet nem csak kívülről, hanem belülről is le kell ellenőriznie, és a javítási munkálatokat ott belül el kell végeznie.


Mivel a tested a "kabátod,házad,templomod,ezért benne van a teremtő,mert ő az ÉLET BENNED...csak a 3.dimenzióba nem lép be,mert itt múlandóság van...az örökkévaló "a háttérből" éltet,mozgat erőt ad...
Ha kijelented ez az én testem...akkor az 'valakié' VALAKI akinek teste van... A TUDAT ölt testet..a csendes belső megfigyelő...aki halad veled a tér-idős tested illuzórikus valóságában...;) ezért igaz az állítás: "saját képmására készíti"(teremti)az embert;)
Csak egy örök MOST állapot van...még a tér és idő is megszűnik abban a pillanatban,amit elalszik valaki...ha alszik és álmodik valaki,azt gondolja valóságnak...ha felébred az álom válik illuzórikussá...valójában mindegyik "alvó állapot" :) még az illető rá nem ébred a belső valóságra...a 3. állapot a meditáció...itt magad mögött hagyod a test tudatot,a gondolatokat,rájössz,hogy egyik sem te vagy...akkor ki vagyok ÉN?;)
Te magad vagy belül aki saját képmására "készíti az embert"...belül a teremtő (nagy ÉN), egy és oszthatatlan...kívül A sebezhető,és halandó emberi én.;)
Merész kijelentés ugye?Pedig nem az...ez a VÉGSŐ VALÓSÁG...
Ne feledd nem is olyan régen még azt gondolták és valóságnak hitték hogy a föld lapos..pedig illúzió...a jelen emberi állapot is (változó)illúzió;) A TUDATOSSÁG FELÉ HALADUNK... van aki bölcsis,van aki ovis,iskolás,és mester ebben...de ez nem verseny...mindenki a tempója szerint érik meg a FELÉBREDÉSRE...
Ezért nem is fogják megtalálni kívül az emberek azt AKI belül van;)
Természetesen azt gondolsz amit akarsz..vagy gondolsz...és ez mindenkire igaz:);)...de az életben minden változik...;)főleg a tapasztalatok által...
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!
Csatolás megtekintése 1598957

A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.(1Kor.13;4)

Egy 6 éves kislány egyszer kapott 2 almát.
Az édesanyja - aki keresztény neveltetésben részesítette -, és arra tanította, hogy a szeretet mindig megosztja a másikkal azt, amije van, elkérte tőle az egyik almát.

A kislány beleharapott mind a kettőbe.
Az édesanya nagyon elszomorodott, mert ezek szerint semmit nem értett meg abból, amire eddig tanította.
Teljesen maga alatt volt........majd a kislány oda nyújtotta neki az egyik almát:

- Tessék anya, ezt adom neked, mert ez az édesebb.......

Az anya nagyon elszégyellte magát és a könnyeivel küszködve elvette azt......

Mi ennek a történetnek a tanulsága?

Az, amit Pál apostól így fogalmazott meg a Szent Szellem kijelentése által:

" Azért idő elött semmit se ítéljetek......"
1 Korintus 4:5.

Az idő elött való ítélkezés azt jelenti, hogy amíg Jézus Krisztus vissza nem jön, semmit nem tudsz reálisan megítélni, mert akkor fog mindenki számára minden nyílvánvalóvá válni.....
Akkor döbbennek majd rá az emberek, hogy minden, amit addig gondoltak, teljesen másként van.

Te most egy beképzelt, tudálékos, pökhendi alakot látsz bennem, aki eljátsza, hogy mindenkinél mindent jobban tud........de egyszer majd, ha hamarabb nem is, a megfelelő időben megismered, hogy valójában ki is vagyok.....

Megtérésem elött is olvastam hébe-hóba a Bibliából, ezért tudom milyen az, amikor valaki a Szent Szellem támogatásával vagy éppen nélküle akar boldogulni az Igével.

Egy hasonlattal megpróbálom megvilágítani ezt:

A gimnáziumban az irodalom tanárom sokszor mondta azt verselemzés kapcsán:

- A költő itt arra gondolt, hogy.......

Honnan tudhatjuk, hogy a költő valóban arra gondolt-e, amire az irodalom tanárom, vagy bárki más, aki elemezni akar egy verset.
Soha nem tudhatjuk meg pontosan, hogy a költő mire gondolt, amikor megírta a versét.....ezek csak feltételezések, és mindenki a saját ismerete, képessége és személyisége alapján értelmezi azt.

Ahhoz, hogy reális képet kapjunk egy vers hátteréről, beszélnünk kellene a költővel, de hát erre sajnos egyenlőre nincs lehetőségünk.....

A Biblia költője viszont ma is elérhető....Ő a Szent Szellem, Isten Szelleme.
Nem hiszem, hogy létezne a Bibliánál összetettebb és bonyolúltabb felépítésű könyv, ám ennek a költője ma is él, ezért minden átláthatatlansága ellenére nagyon pontos és reális információkat tudunk meg belőle, ha az ember annak az ismeretére hagyatkozik, aki tökéletesen ismeri azt.

Egyetlen egy különbség van köztünk: Te nem ismered a szerzőt, én meg ismerem.
Te a saját gondolataidra vagy más emberek gondolataira vagy kénytelen hagyatkozni, míg ezzel szemben én nagyon könnyű helyzetben vagyok, mert kiváló puskám van.
De ahogy az én történetemből is látszik, még az Istennel való személyes kapcsolatra lépés sem az én érdemem....még azt is Istennek köszönhetem.

És ha majd közösséged lesz a költővel, akkor azt is megérted majd, hogy Izraelnek az Egyiptomból való kivonulásához elengedhetetlenül szüksége volt a megtérésre, víz-és Szent Szellem keresztségre, mert ezek nélkül senki nem tud kijönni Egyiptomból, amely a világot jelképezi a Bibliában.
A fáraó pedig - aki uralkodik egyiptom népén -, a Sátánt jelképezi.
Izrael pedig azokat az embereket, akik hisznek Istenben, de Egyiptomban elnyomás alatt vannak, és nem értik, ha valóban van Isten, miért kell nekik ennyit szenvedni.

De Isten elküldte Mózest - Jézus Krisztust -, hogy kiszabadítsa őket onnan.

Nem kívánom leírni az egész történetet, de a 10 csapás huzavonájából látszik, hogy Jézusnak mennyit kell dolgoznia azon, hogy egy embert kihozzon a Sátán hatalma alól, mert az ő varázslói - Jánnes= megtévesztő és Jámbres=ellenszegülő -, mindent elkövetnek, hogy ne higyj Jézusnak, hogy elhidd, az a világ, ahol most élsz, semmivel sem tud kevesebbet, mint az, ahová Jézus hív.

De Mózes tudta, hogy mi Isten népe számára az adu ász, ami ellen a Sátán már semmit nem tehet, és megszűnik a hatalma és befolyása az emberek felett.
Ez a Bárány vére volt, amiről Mózes azt mondta, hogy meg kell őlni a bárányt és a vérét fel kell kenni az ajtófélfára.
Ez volt Izrael megtérése.
A bárány megalt......a vére kifolyt......felkenték.......és a Sátán ellen védelmet adott.
A pusztító nem érte el az elsőszülötteiket és élve maradtak.
Ezért van szükség a megtérésre, mert Jézus vére nélkül, soha nem tudunk kijönni Egyiptomból....ott fogunk meghalni.

A vér miatt a fáraónak el kellett engednie Izrael népét, és szabadokká váltak.
Egy nincstelen, rabszolgasorba élő nép volt, mégis, mikor kijöttek onnan, az egyiptomiak minden kincsüket és aranyukat odaadták nekik, csak menjenek.....
Aki kijön Egyiptomból, minden javát - amit eddig a sötétség erői jogtalanul visszatartottak -, visszakapja.

" Nem akarom pedig, hogy ne tudjátok, hogy a mi atyáink mindnyájan a felhő alatt voltak,
mindnyájan a tengeren mentek által,
mindnyájan Mózesre keresztelkedtek meg,
mindnyájan egy szellemi eledelt ettek,
mindnyájan egy szellemi italt ittak...."
1 Korintus 10:1-4.

Ez azt írja le, hogy honnan lehet tudni, hogy valaki már kijött-e Egyiptomból, hogy Jézus Krisztushoz tartozik-e.
Az jött már ki az Ige szerint, aki
- Mózesre keresztelkedik meg = megtérés
- átmegy a tengeren = vízkeresztség
- felhő alatt van= Szent Szellem keresztség
- szellemi eledelt eszik= Szent Szellem által értelmezett Ige
- szellemi italt iszik = betöltekezik Isten Szellemével, vagyis benne lakik

Így lehet Egyiptomból a pusztába kijönni, ahol Jézus és a Szent Szellem vezetése alatt megtanulja az ember, hogy lehet bemenni az Ígéret földjére, a Mennybe.
Ez a "kiképzés" egészen addig tart, amíg az ember meg nem tanulja az Igének való teljes engedelmességet és alávetettséget.

Amikor Izrael bemehetett volna Kánaán földjére és a kémek elrisztották őket, akkor megilyedtek, és azt mondták, jobb lett volna nekünk Egyiptomban maradnunk.
Ezzel a gondolkodással nem lehet bemenni az Ígéret földjére, ezért újabb köröket kellett róniuk, és így lett egy 3 napos útból 40 év.
Az Ígéret földjére Jézus elvezet, de bemenni már nekünk kell....a belépőjegy a hit és engedelmesség.
Az Isten igéjébe vetett megingathatatlan hit......mert Ő nem azt mondta, hogy csak besétálunk.
Az Ígéret földjének az átvétele az harc......meg kell harcolni azokkal a népekkel - emmoreusok, kivveusok, amalekiták, jebuzeusok....-, akik jelenleg azt előlünk elzárják.
Ezek a népek a sötétség erőit jelképezik, akik ellen nekünk harcot kell vívni.

De az Úr megígérte:

" Amiképpen Mózessel vele voltam, teveled is veled leszek, el nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled.
Ne félj és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz.
Készítsetek magatoknak útravalót, mert harmadnap múlva átmentek ti ezen a Jordánon, hogy bemenjetek és bírjátok azt a földet, amelyet az Úr, a ti Istenetek ad nektek birtokul."
Józsué 1:5.,9.,11.

Az Úr megígérte, hogy ebben a harcban velünk lesz. Ő fog harcolni...nekem csak a nevét kell használni. Ahogy ki tudtam űzni az otthonomból Jézus nevével a gonosz szellemeket, úgy minden más sötét erő felett is hatalmam van ebben a névben.
A hitben való bátroság és erő megvéd minket a Sátán csapdájától.
És a 3. napon - ami kb. 2032-ben kezdődik - bemegyünk a mennyei Jeruzsálembe, amely vár minket.
Én bemegyek oda, mert az Úr megígérte, és amit megtudtam tenni ennek érdekében, azt megtettem....megtértem.

Aki Józsuéval együtt be akar menni az Ígéret földjére, az térjen meg......és minden segítséget megkap majd Istentől.
 
Oldal tetejére