“Elhiszem, hogy tele a gatya. A játéknak vége lesz hamarosan.”

Bokros Lajos lerántotta a leplet, hogy mitől félnek Orbánék: “Elhiszem, hogy tele a gatya. A játéknak vége lesz hamarosan.”

bokros-678x381.jpeg


Bokros Lajostól nem szokatlan a kemény beszéd. Most is páros lábbal szállt bele Orbánékba.

“A fiúk lopnak,

erre jött rá az Európai Bizottság. Nos, mi ezt már igen régóta tudjuk. Gyanítom, hogy Brüsszel is régóta tudja, csak hát jogállamban (ilyen az Európai Unió, nem Magyarország), a hivatalok malmai lassan őrölnek.


Össze kell szedni a bizonyítékokat, alaposan fel kell készülni az ellenőrzésre. Na, most az EU elkészült. Budapestre küld egy hadseregnyi ellenőrt, hogy évekre visszamenően megvizsgáljanak csaknem minden, legalább részben a “hanyatló nyugat” adófizetőinek pénzéből fedezett projektet, közbeszerzési eljárást. A Fidesz önkényuralom megszokott pökhendi módján igyekszik lekicsinyelni ezt a lépést. Pedig ezúttal jeges kéz markolt a szívükbe. Egyre fokozódik a rémület. A Fidesznek eddig jól kimódolt terve volt a hatalom és a pénz együttes kisajátítására. Loptak reggel, délben és este, minden hullámhosszon. De ezt nem lehetett kideríteni, feltárni, mert megszüntették a tisztakezű és független ügyészséget és a sajtószabadságot. Erre pontosan azért volt szükség, hogy a Fidesz-bűnszövetkezet garázdálkodásaira sohase derülhessen fény.

Hát, most baj van, fiúk. Arra nem gondoltatok, hogy az általatok papírtigrisnek tekintett EU egyszer megelégeli sorozatos lopásaitokat, hazudozásaitokat? A magyar népnek be tudtátok fogni a száját, de Európának nem. (MIért nem léptetek ki az EU-ból?) Még egy baj van. Az EU pénze nélkül a Fidesz-hatalom egyetlen napig sem életképes. Idén már több, mint ezer milliárd forintot sikerült projektekre elkölteni, mert a hazai költségvetés ezt megelőlegezte. Igen ám, de abban a reményben, hogy ez az összeg hamarosan befolyik az EU kasszájából, így nem lesz belőle hazai költségvetési hiány.

Hát most az lesz. Minden valószínűség szerint az elköltött összeg töredékét kapja vissza a magyar államháztartás. A fideszes rablóbandának ezzel sikerül megduplázni a magyar költségvetés 2017-es hiányát.

Ha erre rájön a nemzetközi tőkepiac, akkor baj lesz.

Elhiszem, hogy tele a gatya. A játéknak vége lesz hamarosan.”

Bokros Lajos
elnök
 
Ha kampány van, akkor Lajoska megszólal. Elég kártékony volt minisztersége idején is, de tán még kártékonyabb ellenzékben. Van az a pénz, hogy szerencsétlen baloldaltól érdemes legyen töredékszavazatokat elvenni. Most is ez a játék folyik, tét nélkül, nagy hangon. Bár a Fidesznek ez éppen jól jön, az ellenzéknek és Magyarországnak aligha. Mondom ezt jobboldaliként.
szerinted így van. szerintem nem. az, hogy orbánék képesek szitokszót kreálni mindenből (esetében a csomag) az egy dolog. az, hogy ezt elhiszed, az egy másik dolog. nem kezdek itt beszélni azon hazugságokról, mint "bankár kormány", rezsi csökkentés, a magyar emberek védelme, hogy kik az off shore lovagok, hogy ki az aki aforintot védi, hogy ki cseszett ki a devizahitelesekkel. szerintem nem kéne Lajoskázni, mert a fityesz 98-02-ig belőlük élt
 
johannsebastian " Ha kampány van, akkor Lajoska megszólal. "

annyira aranyos vagy a tudatlanságoddal, csak tudod ha nincs akkor megszorító intézkedés " Bokros Csomag " akkor amit elszart az Antal kormány jó mélyre rántotta volna az országot, vagyis az akkori mszp kihúzta a gödörből az országot, persze hogy nem volt népszerű az emberek között Bokros sem.
 
Semjén elmondta, hogy személyes életcélja volt a nemzet közjogi egyesítése, és ez szerinte a kettős állampolgárság megadásával megtörtént, ráadásul ez a nemzetnek is óriási dolog, hiszen Trianonra is ez volt az egyetlen reális válasz.


Majd így folytatta:

„Ezek az emberek pontosan tudják, hogy a magyar nemzet a nemzetük, ez az ország a hazájuk, és azt is tudják, hogy nekik mi az erkölcsi kötelességük és mi a józan érdekük április 8-án. Tehát én biztos vagyok abban, hogy jóval 90 százalék fölött lesz a külhoni magyaroknál a Fidesz-KDNP-nek a támogatottsága. És abban is biztos vagyok, hogy ez mandátum tekintetében is több lesz, mint ami négy évvel ezelőtt volt.”
a két szakasz amit idéztél.Közjogi egyesítés.Ez mit is jelent?
Válasz Trianonra?
Jogilag mi lett a "miénk"?A lakosság?Az említett Trianoni lakosságra milyen jogok kötelezőek?
Az amelyik területen él
Vagyis nem a belföldi
Nagyon hibázik logikailag Semjén állítása.
Ement az esze és csak szóvirágokban gondolkodik és él?
-------------
a második szakasz már aki nem mondott igazat tartalmazza:
Elvárják cserébe hogy a kormányra szavazzanak
Egy blabla meg egy nem titkolt szándékből állt amit Semjén mondott
Éppen csak ez a szándék annak idején tagadva volt.
Maga Orbán tagadta
Áder meg bevallotta akkor
 
johannsebastian " Ha kampány van, akkor Lajoska megszólal. "

annyira aranyos vagy a tudatlanságoddal, csak tudod ha nincs akkor megszorító intézkedés " Bokros Csomag " akkor amit elszart az Antal kormány jó mélyre rántotta volna az országot, vagyis az akkori mszp kihúzta a gödörből az országot, persze hogy nem volt népszerű az emberek között Bokros sem.
Tévedsz, az ország eladósítása már a Kádár érában elkezdődött. Antallnak meg - egy közvetlenül a diktatúrából érkező országban - még alig volt mozgástere. Persze a felelősségét én sem vitatom, de a posztkommunista elitnek sokkal nagyobb felelőssége van az ügyben.
 
Tévedsz, az ország eladósítása már a Kádár érában elkezdődött. Antallnak meg - egy közvetlenül a diktatúrából érkező országban - még alig volt mozgástere. Persze a felelősségét én sem vitatom, de a posztkommunista elitnek sokkal nagyobb felelőssége van az ügyben.
Ez teljesen nyilvánvaló
Az életszínvonal emelésére kellett valahol 1960-1965 től Meg a kamatokra később
És valóban életszínvonal emelésre fordították nem pedig zsebbe tették.És nem díszberuházásra
Antall egy más ügy.
 
Nem csak a tiéd. Egyre többen vagyunk, akiknek tele a hócipője az elmúlt 25 évvel, és szeretnének végre valami újat. Még akkor is, ha ezzel ki kell lépni a komfortzónából, akkor is, ha le kell térni a kitaposott útról. De ha a kitaposott úton forgolódunk körbe-körbe, akkor semmi esély előrelépésre.
A gyerekeink érdekében remélem, hogy nem kell kivárnia az országnak azt a cirka 25-30 évet, hogy ez a korosztály kihaljon, és végre átadja a helyét egy újnak, jobbnak, tisztábbnak.
Te miért gondolod hogy egy új korosztály alapból tudja a jót?
A világról való tájékozottságuk néha nagyon szegényes és egyszerűsített
A felmérések szerint szövegértésük gyenge.
Alapból nem garancia
akkor a lényeg hogy a mostani politikai krém vagy ismert arcok tűnjenek el ennyit mondasz?
A politika azért mégis csak gyakorlat és tapasztalat kérdése is
amit írsz olyan mint az előre lebeszélt pályázat
Legyen a kora: 25-30 éves
Legyen a végzettsége ez vagy az.
Legyen a gyerekei száma: x
A világnézete mihez kötendő?
 
Bokros totalisan tonkretette a gazdasagot, a hazai piac jelentos resze kulfoldi toke olebe hullott, ami tonkretette szinte teljesen az elelmiszeripart. Pango gazdasagban nem lehet a vallalkozoi oldalra atcsoportositani a fogyasztoi oldalrol a jovedelmet.
 
Embörök!
Mi lenne, ha elővennétek a ládafiából az eszeteket, leporolnátok és arra használnátok, amire kellene. Gondolkodni!
A Fidesz hirdet valamit, ezerrel nyomja. Észt elő, gondoljuk meg, miért (nyomja ezerrel)? Ha nem nyomulna annyira, akkor bárki utánanézhetne az adatoknak. Ha nyomul, akkor (valószínűleg) nincs igaza és az ellenkezést alapból túlharsogja... Tehát valami, valahol az érvelésükben nem egyezik. ennek utána kellene járni.
Megteheted, hogy más politikai irányultságú újságokat is olvasol. Tudom, nem szabad, már többször az orrom alá dörgölték: a ballibsi média folyamatosan hazudik .... Ezzel a hozzáállással (4 dupla betű egy szóban) tényleg sehova nem jut az ember. De mi van akkor, ha nem?
Megteheted, hogy nemcsak azt olvasod, amit az orrod alá dugnak, hanem azt is, amit nem. Saját forrásokat. Pl. KSH (Központi Statisztikai Hivatal) hivatalos kiadványait. Kormányinfót. .... s mindjárt kiderül sok turpisság ....
Megteheted, hogy visszakeresel a padláson a régi újságokból. Nem kell sokat kutakodni, elég, ha 1-2-3-4-5 évre visszamenőleg olvasod el a szeretett újságjaidat. Vagy csak két héttel korábbiakat nézd meg ismét. Érdekes dolgok tudnak kiderülni. Csak azt kell tudomásul venni, hogy nem mindig a mondat második fele az igaz. Vagy a mai újság első oldala. (Előfordult, hogy egy Fidesz-fan barátomnál beszélgettünk 2004 körül és ő elővette a napi politikát. Én ugyan nem akartam, mert a fene akarja elveszteni a 20 éves barátságot, de ha már ő erőlteti ... Elkértem az újságját. Már nem is tudom, mi volt a napi téma, de az első oldal írt valamit .... aztán két oldallal beljebb, egy másik újságíró a vezércikkel szemben ugyanarról mást írt. Megmutattam neki és megkérdeztem, hogy akkor most? .... Azóta nem beszél velem.)
Bokros Lajos a Horn kormány pénzügyi szakembere volt. Ő volt az, aki megreformálta a magyar pénzügyeket. Az utána következő Fidesz kormány, az első, elátkozta, karaktergyilkolta .... és közben az általa gatyába rázott gazdaság minden előnyét a maga javára felhasználta. Na, azóta nem jó ember. Mi lesz, ha számonkéri a Fidesz viselt dolgait???
Megteheted, hogy nemcsak a külföldi sajtó recenzióit (magyarul: a cikkre válaszul adott érveket) olvasod el, hanem az eredeti cikket (fordítását, vagy részleteit). Az nem ugyanaz, mint a cikk. De nem ám! A recenzióban benne van a válaszoló saját gondolata, saját ellenérvei. (Cikk: Pista sikkasztott. Recenzió: Pista sikkasztott, de csak visszavette, amit Pali ellopott tőle. = A hír igaz, csak nem Minszkben, hanem Moszkvában, .... az ismert vicc szerint).
És végül megteheted, hogy előveszed az emlékeidet, hogy korábban hasonló esetekben mit tettél, milyen eredménnyel és aszerint értelmezed a cikket. Mondjuk ez lehet a legérdekesebb ... Mi volt a hitlerájban, Rákosi korszakban, Kádár átkosában, 56 céljaiban és eredményeiben, mi volt itt 15 éve, 20 éve, ... Hmm?
Az elso Fidesz alatt az allamadossag 83%-rol 53%-ra esett vissza, amit a privatizaciobol fizettek ki. Bokros esetleg magat razta gatyaba, de az orszagot nem. '96-ban a realber szinvonal a '89-es realberszinvonal 75%-anak felelt meg, ami rosszabb volt mint az 1929-es nagy valsag idejen.
 
Bokros totalisan tonkretette a gazdasagot, a hazai piac jelentos resze kulfoldi toke olebe hullott, ami tonkretette szinte teljesen az elelmiszeripart. Pango gazdasagban nem lehet a vallalkozoi oldalra atcsoportositani a fogyasztoi oldalrol a jovedelmet.
Vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon feledékeny....én 'végigasszisztáltam' a privatizációt, így csendesen megkérdem, ha ez így van, amit írtál, a számos milliárdosunknak és multimilliomosunknak a Jézuska hozta a vagyonát, vagy a Mikulás Lappföldről ?
 
Tévedsz, az ország eladósítása már a Kádár érában elkezdődött. Antallnak meg - egy közvetlenül a diktatúrából érkező országban - még alig volt mozgástere. Persze a felelősségét én sem vitatom, de a posztkommunista elitnek sokkal nagyobb felelőssége van az ügyben.
Szegény Antall! Olyannyira volt korlátozva, hogy csak a bankszféra konszolidálására 6oo milliárdot dobott ki (a helyett, hogy a gazdaságot futtatta volna fel). Ez mai áron kb 6ooo milliárd...
Kádáréknak max az róható fel (mármint gazdasági szempontból), hogy az 1973-as olajválságra nem reagáltak, ami megindította az országot az eladósodási lejtőn. (Persze mindez a magánvéleményem.)
 
Az elso Fidesz alatt az allamadossag 83%-rol 53%-ra esett vissza, amit a privatizaciobol fizettek ki. Bokros esetleg magat razta gatyaba, de az orszagot nem. '96-ban a realber szinvonal a '89-es realberszinvonal 75%-anak felelt meg, ami rosszabb volt mint az 1929-es nagy valsag idejen.
Valami bizonyíték? (Mondjuk pár KSH link.)
Mert e nélkül én meg azt mondom, hogy fordítva. Akkor kinek van igaza?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,801
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére