Miért alszik rosszul Ódor Bálint, Magyarország kanadai nagykövete?

Egyesek szerint, Magyarország kanadai nagykövete, Ódor Bálint, nagyon rosszul alszik manapság. Hogy miért, azt leginkább ő tudná elmondani, de erről bizonyára nem szívesen beszélne a nyilvánosság előtt.

Egy dologban biztosak lehetünk. Ódor Bálint nem azért alszik rosszul a Fidesz harmadik választási győzelmének hajnalán, mert én itt kakaskodom, Montreal Kis-Olaszország néven ismert negyedében, hanem azért, mert Kanada kormánya, a kanadai sajtó teljes egésze, legyen az konzervatív vagy liberális, angol, vagy francia nyelvű, Április 8 óta, napi rendszerességgel osztja a pofonokat Bálint gazda szeretett főnökének. A pofonok most fájhatnak leginkább a magyar nagykövetnek, amikor ünneplés és dicséretek helyett, az általa éveken át etetett kanadai sajtó, egyhangúan, kivétel nélkül, elküldte főnökét, a felcsúti kis-vasutast, egy melegebb éghajlatra, hogy ott rongálja az atlanti szövetség közös értékeit.
Ódor Bálintnak azért hosszak az éjszakái, mert semmi eredményt sem képes felmutatni annak a többmilliárd forintnak a fejében, amelyet ez elmúlt négy év során eltapsikolt e tájon a magyar és európai adófizetőktől elrabolt pénzekből. E tényre maga Szijjártó Péter külügyminiszter volt kénytele rávilágítani, amikor meghallotta milyen rossz a véleménye a kanadai kormánynak és népnek, kettőjük főnökéről, illetve annak velejéig korrupt rendszeréről. (Lásd cikkünket.)


Ódor Bálint
A liberális, a konzervatív kereskedelmi médiumok, nem beszélve a mérsékelt, politikailag kiegyensúlyozott közszolgálati csatornákról, úgy emlegetik a magyar kormányt, mint egy közönséges rablóbandát, és főleg azok után, hogy Orbán már megint két harmadot csinált az egyharmadból. Egy szó, mint száz, a magyar diplomácia Kanadában nem jobban, hanem rosszabbul teljesít. Százszor több pénzből, százszor kevesebbet ért el.

A tények nem hazudnak. A 300,000-es kanadai magyarságnak talán még egy százaléka sem vett részt az óhazában választásnak becézett idei átverésen. Az is igaz viszont, hogy a kanadai magyarságnak az az 1 százaléka, amelyik részt vett az idei átverésben, majdnem teljes egészében a Fideszre szavazott. Ezt az eredményt Hann Bandi barátom közvélemény-kutató vállalata, a Médián, még kérdőívek nélkül is precízen megjósolta volna. Hogy miért is? Azért, mert a magyar demokratikus ellenzéknek becézett társaság nem foglalkozik a külföldi magyarokkal, nem jár ide kampányolni, a külföldi magyarok szavazatát egy tálcán adja át a Fidesznek. A Fidesz pedig úgy szórja az adófizetők pénzét saját pártjának népszerűsítésére a kanadai magyarok 1 százalékának körében, mint egy milliárdos nagybácsi. (Lásd korábbi cikkeinket itt és itt.)

De kit is érdekel mind ez? A kanadai-magyar kiscserkészek nem igazán foglalkoznak ezzel. Ők inkább a különféle csomó-kötések fortélyait óhajtják elsajátítani. A kanadai-magyar tinik, mint a tinik mindenhol, a pattanásaikat vagy az okos telefonjaikat nézegetik. A nagyobbak meg csak Twittereznek és úgy húznak el a magyar közösségekből, mint patkányok egy süllyedő hajóról. Átmennek az Olaszokhoz, Németekhez, Franciákhoz, Brazilokhoz zumbázni, mert ott az emberek már nem a kőkorszakban élnek, ott nem kizárólag egy politikai párt, vagy Pataki Attila UFOs lázálmai körül forog a közösségi élet, ott mindenkit befogadnak, akinek egy diónál picivel nagyobb az esze és tudja, hogy a sokszínűség nem szégyenre, hanem ünneplésre ad okot.

Mese nincs. Meghalt Andersen. Ódor Bálint azért alszik rosszul, mert nem csak a kanadai kormány, hanem az ország közszolgálati TV/Rádió-hálózata (a CBC), a legnagyobb országos kereskedelmi TV/Rádió hálózatai (a Bell Média, a Global, a Rogers), a legnagyobb országos napilapok (The Globe and Mail, The National Post, The Toronto Star, La Presse, hogy csak a legnagyobbakat említsem), az ország legtekintélyesebb hetilapja (a Macleans), tehát, a kanadai sajtó teljes egésze, úgy beszél főnökéről Április 8 óta, mint a magyarok nemzeti szégyenfoltjáról. (Röviden: MNSz, ami szerintem rosszabb mint az MLSz.)

Országszerte Kanadában azt írják, mondják, hogy Bálint gazda főnöke úgy ment neki annak az értékrendnek, melyet Kanada és a nyugati világ milliók vérének áldozatával, nagy-nehezen megmentett a második világháború során, mint egy bika a falnak.

Ekkora pofára esést, ekkora költekezés után, amit Ódor Bálint elkövetett az elmúlt három-négy év során még nem látott ez az ország. A Public Relations – társadalmi kapcsolatok - terén tanúsított, és az egész ország számára látványos diplomáciai kudarcot nem lehet Ódor Bálintnak, s csapatának. könnyen elviselniük. Ez egy nagyobb vereség, mint amit a magyar focicsapat elszenvedett nemrég valahol Azerbajdzsán határán, egy nagyjából Muzulmán amatőrökből álló csapattól.

Ami leginkább fájdalmas lehet a mély-zsebeiről ismert magyar diplomatának az, hogy vele szemben, a kanadai-magyar demokraták, egy fillér költségvetés nélkül, sokkal nagyobb hatást képesek gyakorolni a kanadai döntéshozók és sajtó köreiben, mint ő. Ódor Bálint hangját nem lehetett hallani Kanadában a választások után. Christopher Adam harcostársam hangja viszont a több millió ember által nézett HBO televízió csatornáján ment, jó magamat Kanada legnagyobb francia nyelvű napilapja, a La Presse faggatta a választásról, Kanada országos angol-nyelvű rádiócsatornáján, a CTV hétvégi műsorában nem Bálint Gazda beszélgetett az ország egyik legismertebb tudósítójával, hanem szerénységem.

A kanadai magyar demokraták csapata jó éjszakát és szép álmokat kíván Ódor Bálintnak. Azt üzenik neki, hogy megnyugodhat, ők munkában állnak Kanadában: őrzik és védik a tisztességes magyarok becsületét, jó hírnevét, nehogy azt beszennyezze a felcsúti kis-vasutas, vagy annak helyi mozdony-vezetője.

Göllner András
 
Tudomasomszerint meg a Kanadai miniszter elnok nem Gratulalt a Magyar Miniszter elnoknek Ujra valasztasahoz, viszont erdekes modon elsok kozott volt mikor az uj Amerikai Elnokot megvalasztottak, peddig az is konzervativ.
Innen nezve az O-hazai valasztast, nemertem 2/3 gyozelem, hol voltak az elenorok? hogy akkora csalasrol beszelnek,
erdekes mondon le"Birkazak" a videkieket, ami kifejezetten undorito.Ideje lenne mar, a gyoztest tudomasul venni es ha nem jol dolgoznak a kovetkezo valasztasnal nem orajuk szavazni.Persze inen konyu kritizalni az O-hazai valasztasokat vagy bar mit!!!
 
Tudod mi az hogy Emiratus valaki egy egyetemen?

Olyan ember, aki mar nyugallomanyba kellett volna vonuljon a kora miatt, de nem teszi, és az egyetem megszavazza neki ezt a cimet, mert ez teszi lehetove, hogy tovabbra is professorkent tiszteljek.

Egyebkent nem emiratus, mert az egy tarsadalmi forma, hanem emeritus
 
Olyan ember, aki mar nyugallomanyba kellett volna vonuljon a kora miatt, de nem teszi, és az egyetem megszavazza neki ezt a cimet, mert ez teszi lehetove, hogy tovabbra is professorkent tiszteljek.

Egyebkent nem emiratus, mert az egy tarsadalmi forma, hanem emeritus

Bocs, hogy belekotyogok.. De a javítás kissé téves..
Mert minden stimmel csak az emirátus nem társadalmi, hanem államforma..
Az emeritusnak nem kellett volna, hanem el kellett mennie nyugdíjba, mert számos országban bizonyos életkor felett nem lehet valaki rendes egyetemi tanár.. Az emeritust kérni kell , nem automatikus, s az egyetemi szabályzat szerint, persze ha a titulust megadják, óraadó lehet és szavazhat...
 
Bocs, hogy belekotyogok.. De a javítás kissé téves..
Mert minden stimmel csak az emirátus nem társadalmi, hanem államforma..
Az emeritusnak nem kellett volna, hanem el kellett mennie nyugdíjba, mert számos országban bizonyos életkor felett nem lehet valaki rendes egyetemi tanár.. Az emeritust kérni kell , nem automatikus, s az egyetemi szabályzat szerint, persze ha a titulust megadják, óraadó lehet és szavazhat...
Valoban allamforma, es nem tarsadalmi forma.
Amiert irtam, nehogy valaki tevedesb essen es Göllner Andrast emirkent tisztelje:)
Vannak itt olyanok, akik az arab kulturanak olyan elkotelezettjei, hogy ebben az esetben minden szavat elhinnek:)
 
Azért egy dolgot tisztázzunk: a határon túli magyar állampolgárok csak listára szavazhatnak, és a szavazatuk nagyjából max. 2 (nagyon szélsőséges esetben 3) mandátumot jelenthet. Tehát nem a határon túli magyarok döntik el soha a szavazást. Az más eset, ha állandó lakcímre bejelentenek alapvetően külhoni magyarokat, de ne legyünk már komolytalanok, hogy elhiggyük, hogy 1-1,5 millió "ukrán-román-szlovák" magyart beköltöztettek "falura"! :D
lexarom ! egyet se költöztessenek. maradjanak otthon aztán intézzék a saját országuk ügyeit. lassan illene már beilleszkedni , eddig volt rá cirka 60 évük . és bocs, de nem én csináltam trianont !
 
A cikk iróját minösiti az intelligencia szintje!
Igazad lehet.
A fogalmazásmódját, a szókincsét tekintve, továbbá az hogy megkapta a kanadai állampolgárságot is, az IQ-ját 150 fölöttinek tartom. Valahol olvastam hogy, neki 170 valamennyi, de fogadjuk el, hogy az informátor ráhazudott vagy 20-t ...
 
lexarom ! egyet se költöztessenek. maradjanak otthon aztán intézzék a saját országuk ügyeit. lassan illene már beilleszkedni , eddig volt rá cirka 60 évük . és bocs, de nem én csináltam trianont !
Neked se ártana az illeszkedés, de legalábbis meg kell tanulnod elviselni, hogy jelenleg a többség nem úgy tekint a határon túli magyarokra, mint ahogy te. "Bocsi"
 
Utoljára módosítva:
Neked se ártana az illeszkedés, de legalábbis meg kell tanulnod, elviselni, hogy jelenleg a többség nem úgy tekint a határon túli magyarokra, mint ahogy te. "Bocsi"

Én amióta realizáltam hogy a „többség” ennyire szemellenzősen fideszitiszben szenved (azaz abban az elmebetegségben mely megakadályozza hogy tájékozódjon a fidesz által teremtett alternatív valóságon kívül eső világ tényeiről), azóta konkrétan leszarom a (magyar) többség véleményét, ergo, magam is azon a véleményen vagyok hogy apám se élt még Trianonkor nemhogy én, nem érdekel az egész, ha Európában az az elv hogy a határokat nem „lehet” megváltoztatni akkor tudomásul kell venni hogy ott a határ és kész, aki tehát azon túl él szavazzon abban az országban ahol él és annak az országnak a pártjaira, és Magyarországgal akkor foglalkozzon amikor átruccan bevásárlóturistáskodni vagy más célból, de NEM POLITIKAI CÉLBÓL!

Ismétlem, leszarom hogy mi erről a „többség” véleménye, már amiatt is mert nagyon sok felmérés kimuttta, hogy ebben a kérdésben még maguk a fidesznyikok is MEGOSZTOTTAK, szóval amikor ezzel kapcsolatban a többséget emlegeted, az még csak nem is okvetlenül igaz. De ha igaz, engem az se hat meg. Miért is kéne nekem vagy másnak okvetlenül a többség véleményét osztanunk?! Önálló individuumok vagyunk, szabad akarattal és véleménnyel, vagy tévednék?!

Vagy nem is a fidesz van hatalmon hanem az Apple-fanboyok pártja? Ott van ekkora elvakultság, hogy gyakran csak iSheep -nek nevezik a bandájukat... Mindenesetre, nekem is ez a véleményem mint a hölgynek akinek beszóltál.
 
Én amióta realizáltam hogy a „többség” ennyire szemellenzősen fideszitiszben szenved (azaz abban az elmebetegségben mely megakadályozza hogy tájékozódjon a fidesz által teremtett alternatív valóságon kívül eső világ tényeiről), azóta konkrétan leszarom a (magyar) többség véleményét, ergo, magam is azon a véleményen vagyok hogy apám se élt még Trianonkor nemhogy én, nem érdekel az egész, ha Európában az az elv hogy a határokat nem „lehet” megváltoztatni akkor tudomásul kell venni hogy ott a határ és kész, aki tehát azon túl él szavazzon abban az országban ahol él és annak az országnak a pártjaira, és Magyarországgal akkor foglalkozzon amikor átruccan bevásárlóturistáskodni vagy más célból, de NEM POLITIKAI CÉLBÓL!

Ismétlem, leszarom hogy mi erről a „többség” véleménye, már amiatt is mert nagyon sok felmérés kimuttta, hogy ebben a kérdésben még maguk a fidesznyikok is MEGOSZTOTTAK, szóval amikor ezzel kapcsolatban a többséget emlegeted, az még csak nem is okvetlenül igaz. De ha igaz, engem az se hat meg. Miért is kéne nekem vagy másnak okvetlenül a többség véleményét osztanunk?! Önálló individuumok vagyunk, szabad akarattal és véleménnyel, vagy tévednék?!

Vagy nem is a fidesz van hatalmon hanem az Apple-fanboyok pártja? Ott van ekkora elvakultság, hogy gyakran csak iSheep -nek nevezik a bandájukat... Mindenesetre, nekem is ez a véleményem mint a hölgynek akinek beszóltál.
Szoval a te ertelmezesedben a demokracia az, hogy leszarod a tobbseg akaratat? Ez szamomra egy uj hozzaallas...Erdekes...
 
Szoval a te ertelmezesedben a demokracia az, hogy leszarod a tobbseg akaratat? Ez szamomra egy uj hozzaallas...Erdekes...

Te vagy nekem nagyon érdekes ezzel a beszólásoddal. Én leírtam, hogy van amit leszarok, s azt is, mit szarok le. Nem látom be azonban, ennek mi köze lenne ahhoz, amit te úgy emlegetsz hogy „demokrácia”?!

Mert: A demokrácia egyrészt NEM az szerintem, ami jelenleg Orbanisztánban működik, de ezt csak mellékesen jegyzem most meg, mert a téma szempontjából majdnem lényegtelen. Ugyanis, még HA fel is tételezzük hogy ott igazi demokrácia volna (nincs, szerintem, de tételezzük fel egy pillanatra) akkor is, a demokrácia csak azt jelenti hogy a többség döntése ellen nem fogunk mittudomén fegyveres harcot kezdeni, hanem belenyuigszunk - legalábbis a következő választásig, szavazásig, vagy ilyesmi. Ettől azonban még nem muszáj EGYETÉRTENI azzal a döntésel!

Óriási különbség édes öregem!

Én LESZAROM tehát hogy mi a „többség” véleménye ezügyben, ez a leszarom nálam azt jelenti hogy nem értek egyet vele, és akik mégis ezt szavazták meg, azok a szememben 3 csoportba sorolhatóak:

1. Hazaárulók
2. Hülye seggfejek, értelmi fogyatékos idióták akiket megvezettek
3. Egyéb (idegen ügynökök akik valahogy állampolgársághoz jutottak; akik eladták a szavazatukat egy féldeciért; stb.

Az biztos hogy nem tartom őket észlényeknek, finoman szólva. A véleményüket mindenesetre leszarom.

De ettől még alkalmazkodom a demokrácia játékszabályához (egyelőre...) amennyiben elfogadom hogy ők így szavaztak, most perpillanat tehát ez az érvényes törvény. Ennyit elfogadok, s ez a szememben a demokrácia. Ettől azonban még jogom van a személyes véleményemhez.

Ha neked nem tetszik a kifejezésem hogy szarok a „többség” véleményére, akkor azt mondom, amiatt használom e szót mert messzire ordít hogy a „többség” is szarik az én véleményemre, meg másokéra is akik velem egy nézeten vannak.

Na és most térjünk ki rá, mennyiben többség a többség. A többség akkor többség, ha több mint 50%, legalább 1 fővel. Egyelőre az van, hogy a fidesznek véletlenül sincs többsége, még akkor se, ha eltekintünk azoktól akik nem éltek a szavazati jogukkal. Úgy tudom ugyanis, mindenki aki nem a fideszre szavazott, összességében többen van. Emellett, az egész választási cécót semmiképp se tartom LEGITIMNEK, de nem olyan értelemben, hogy vitatnám hogy a fidesz nyert. Ő nyert, de attól még a szememben nem „többség”, a fentiek miatt, legitim meg amiatt nem, mert egyszerűen nem tartom DEMOKRATIKUSNAK, hogy kevesebb mint 50 százalékból holmi teljesen követhetetlen matematikai humbugal kétharmadot gyártson magának egy párt, mindenféle virtuális szavazatok hozzáadásával!

Elhiszem hogy anélkül is nyert volna, de nem kétharmaddal. A szememben szavazata csak valóságos, ÉLŐ személyeknek lehet, de ki a fasz adta le azokat a szavazatokat amit hozzászámoltak a papíron létezőkhöz, he?! Ilyen sehol a világon nincs!

Ez nem demokrácia, hiába emlegeted azt. Ez CSALÁS. Olyan csalás, amit merészelnek bevallani. Egyszer valahogy tényleg kétharmaduk lett, erre önhatalmúlag megváltoztatták a JÁTÉKSZABÁLYOKAT, úgy, hogy legközelebb is kétharmaduk legyen, akkor is ha kevesebben szavaznak rájuk. Ez a szememben NEM TISZTESSÉGES, ha pedig a tisztesség csorbul, OTT MÁR NINCS DEMOKRÁCIA! A Látszata meglehet, de nem demokrácia igazából.

S ezek után te csodálkozol rajta hogy leszarom őket?! A véleményüket?! Elvárnád hogy a véleményemet hozzájuk igazítsam?! Miért KÉNE nekem ezt megtenni?! Ki kötelez rá végülis, he?! Még csak nem is fizetnek nekem érte, bár ha megtennék, aklkor se hódolnék be. De még azt se teszik!

Nekem saját véleményem van, és marhára különbözik a fideszétől meg a seggnyalóitól.
 
Tudomasomszerint meg a Kanadai miniszter elnok nem Gratulalt a Magyar Miniszter elnoknek Ujra valasztasahoz, viszont erdekes modon elsok kozott volt mikor az uj Amerikai Elnokot megvalasztottak, peddig az is konzervativ.
Innen nezve az O-hazai valasztast, nemertem 2/3 gyozelem, hol voltak az elenorok?
Az EBESZ ellenőrei ott voltak, meg is tették az észrevételeiket.
A pártok viszont nem tudtak összeszedni 22 ezer ellenőrt (körzetenként 2-2 delegáltat).
hogy akkora csalasrol beszelnek,
erdekes mondon le"Birkazak" a videkieket, ami kifejezetten undorito.
Sajna így igaz. Az ellenzék felelőssége is, hogy a fidesz a "migráncsveszéljj"-jel behúzta a kistelepüléseket.
Saját tapasztalat, hogy azon a kistelepülésen, ahol jelenleg lakom, a 31 indulóból 1 képviselőjelölt jelent csak meg egyetlen napra, a választási időszakban.
Persze megértem és, egy ezer fős településről max 5oo szavazat seperhető be, ami semmi. Csakhogy sok semmi sokra megy, pláne, ha felturbózzuk a magyar találmánnyal, a győzteskompenzációval.
Ideje lenne mar, a gyoztest tudomasul venni es ha nem jol dolgoznak a kovetkezo valasztasnal nem orajuk szavazni.Persze inen konyu kritizalni az O-hazai valasztasokat vagy bar mit!!!
Kritizálni innen is könnyű, de megélni a következményeit, már korántsem....
 
Utoljára módosítva:
Nekem olybá tűnik komoly elemi számolási gondokkal küszködnek a többségre hivatkozók....
A kettős állampolgárságról hozott törvényt, egy az ország lakosságának csak 24 % -ának támogatását bíró párt, s csak bevallottan őket magyarnak tekintő párt, kormánya szemben jelentős romániai magyar, és felvidéki magyar pártok állásfoglalásával, nyomta keresztül a szavazógépén...
Mert , egy kis előzetes....

1997.unios kettős.jpeg


2001 magy ig.jpeg


2003 román ellenérv.jpeg

dec5népszavi.jpeg



a 2004.-es Fidesz tábor azóta a határon túliak szavazatával emelkedett jelentős mértékben, de a magyarországi táboruk állandó, stagnál...
Ez pedig nem a többség.... Még ha a szavazásra jogosultak számát nézzük, akkor is jelentős kisebbség, de az összlakossághoz képest viszont még jelentősebb.
A történet arról szól, hogy az első Orbán kormány bukása után a mostani sorosozás és migránsozás helyett, a határon túliak állampolgárságát találta meg magának, az egy a tábor, egy a jelszó akolba tereléshez.....
A könnyen felejtőknek ajánlon olvasgatni a Fidesz vezetők korábbi témába vágó nyilatkozatait...
 
Egyáltalán nem alszik rosszul.
Ennek oka, hogy nincs benne a "rosszul alvás" tevékenység a munkaköri leírásában.

Egy példa a nagyköveti, követi, konzuli, stb. munkáról, vagy felelősségről és önállóságról:
Néhány éve (2) az egyik Magyar diplomáciai "egység"(?) legmagasabb rangú vezetőjének e-mailt küldtem egy nem túlságosan bonyolult (kulturális jellegű) kérdésben.
Válasz a mai napig nem érkezett rá.
Ennek oka: Budapestről nem kapott utasítást arra hogy válaszoljon.
Ő sem alszik rosszul és azóta is ő a munkahelyi vezető. :)

Egy kanadai állampolgár ugyanebben a témában ugyanakkor, ugyanabban az országban működő kanadai nagykövetnek írt.
A Nagykövet néhány napon belül azt válaszolta, hogy ebben az ügyben forduljon közvetlenül az érintett kulturális szervezethez.
Következtetés: Kanada nagyköveti munkaköri leírásában nagy valószínűséggel benne van, hogy passzivitás esetén "kötelessége a rosszul alvás". :D

És mielőtt itten kritizálni tetszene valakinek, tessék tájékozódni arról, hogy adott munkatársnak mi van leírva a működési kötelezettségeiben. cicus mosoly.jpg
 
Én amióta realizáltam hogy a „többség” ennyire szemellenzősen fideszitiszben szenved (azaz abban az elmebetegségben mely megakadályozza hogy tájékozódjon a fidesz által teremtett alternatív valóságon kívül eső világ tényeiről), azóta konkrétan leszarom a (magyar) többség véleményét, ergo, magam is azon a véleményen vagyok hogy apám se élt még Trianonkor nemhogy én, nem érdekel az egész, ha Európában az az elv hogy a határokat nem „lehet” megváltoztatni akkor tudomásul kell venni hogy ott a határ és kész, aki tehát azon túl él szavazzon abban az országban ahol él és annak az országnak a pártjaira, és Magyarországgal akkor foglalkozzon amikor átruccan bevásárlóturistáskodni vagy más célból, de NEM POLITIKAI CÉLBÓL!

Ismétlem, leszarom hogy mi erről a „többség” véleménye, már amiatt is mert nagyon sok felmérés kimuttta, hogy ebben a kérdésben még maguk a fidesznyikok is MEGOSZTOTTAK, szóval amikor ezzel kapcsolatban a többséget emlegeted, az még csak nem is okvetlenül igaz. De ha igaz, engem az se hat meg. Miért is kéne nekem vagy másnak okvetlenül a többség véleményét osztanunk?! Önálló individuumok vagyunk, szabad akarattal és véleménnyel, vagy tévednék?!

Vagy nem is a fidesz van hatalmon hanem az Apple-fanboyok pártja? Ott van ekkora elvakultság, hogy gyakran csak iSheep -nek nevezik a bandájukat... Mindenesetre, nekem is ez a véleményem mint a hölgynek akinek beszóltál.
(ad1) Nincsen ezzel semmi baj, építsd a magad multikulturális társadalmát, valóban (!) szívből kívánom, hogy az jöjjön ki belőle, amit szeretnél. Én szkeptikusabb alkat vagyok, óvatosan viszonyulok a dogmatizmusokhoz vagy a fundamentalizmusokhoz. (ad2) Ami pedig a beszólást illeti. Tudod, amilyen az "adjon Isten"...
 
Utoljára módosítva:
(ad1) Nincsen ezzel semmi baj, építsd a magad multikulturális társadalmát, valóban (!) szívből kívánom, hogy az jöjjön ki belőle, amit szeretnél. Én szkeptikusabb alkat vagyok, óvatosan viszonyulok a dogmatizmusokhoz vagy a fundamentalizmusokhoz. (ad2) Ami pedig a beszólást illeti. Tudod, amilyen az "adjon Isten"...

Igazából én nem is a multikulturális társadalmat védem oly nagyon. Itt a CH-n is többször kritizáltam e „dogma” szerintemvaló túlkapásait. Azzal tehát nekem semmi bajom se lenne, ha O.V. is valami effélét tenne, és rávilágítana e túlzásokra. Eképp nekem végső soron még a kerítéssel sincs bajom. Nekem azzal van bajom, hogy:

1. Nincs joga kritizálnia az EU-t, ha közben ő maga O.V. minden eszközzel igyekszik elhallgattatni azokat a hangokat amik őt magát O.V.-t kritizálják (ugye a szabad sajtó és a civil szervezetek ellehetetlenítése stb).
2. Nemcsak a multikulturalizmus túlzásai ellen hergel, hanem általában véve teljesen ellenzi az Európai Egyesült Államok létrehozását. Ez az, amit semmiféleképpen sem tudok elfogadni. Nem volna bajom vele ha olyasmit mondana, hogy „oké, támogatja ő is, ha: ...” - és itt jönne egy csomó feltétel, amiből megtudjuk, ő milyen Európai Egyesült Államokat szeretne. Olyat természetesen nem mondhatna hogy függetlenek legyenek benne az országok, hiszen abban a pillanatban nem egyetlen állam lenne az EU. De például felsorolhatna mindenfélét ami a szemében garancia arra, hogy nem veszik át az uralmat benne a muszlimok. Vagy hogy a nagy nemzetek benne nem nyomják el a kisebbeket mert ezért meg azért. Szóval ha ÉPÍTŐ bírálatokat mondana, én magam se bánnám. De hogy cakpakk ellenezni az egészet, az a szememben destruktív magatartás. És ennek ismétlem semmi köze a multikulturalizmushoz. Ennek az Európai Egyesült Államokhoz van köze, ami a szememben nem igazán multi mint kultúra, mert egyetlen kultúra rég, az európai, itt-ott van benne ugyan némi helyi színfolt, de az alapvető lényeg nagyonis közös.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,302
Tagok
615,642
Legújabb tagunk
Jud96
Oldal tetejére