Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Kígyót szült az öregasszony
Mari népmesék

(Népek meséi sorozat)
——— epub + doc formátum ———

3kaBq0i.png
A Víziszellem lányát meg kivezették az udvarra, s a ló farkához kötötték.
– Addig vonszoljon ez a ló, míg csak egy szikrányi élet van benned!
– Hova fejem koppan, nagy domb emelkedjék – sóhajtott fel a Víziszellem lánya –, hova gyomrom jut, egy lisztesláda álljon, hova hátam, ott egy vágódeszka legyen, ahova a fülem, kagylóhéj feküdjön, hova szemem pottyan, ribiszke teremjen, hova kezem kerül, egy gereblye nőjön, hova lábam, ott egy kapa ágaskodjék!
A három fiútestvér s a húgocskája meg boldogul éltek, míg meg nem haltak.
 

Csatolások

  • NM_Kigyot_szult_az_oregasszony.rar
    383.8 KB · Olvasás: 542

halgató istván

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

  • Stoker & Zamorsky - Drakula.pdf
    9.8 MB · Olvasás: 405

jeszenakjanos

Állandó Tag
Állandó Tag
Romhányi József - Misi meséi
1708111406100102.jpg


Nem mese, hogy sok gyerek kuckójában majdnem akkora a kusza rendetlenség, mint a mi mesénkbeli Misiében. Az sem mese, csak mesébe illő szerencse, hogy a legtöbb lurkó megússza ezt minden különösebb baj nélkül. Misi barátunk esetében azonban másként alakult a dolog. Szobájában egy este a megtépett, szétcincált, összefirkált mesekönyvek körül izgalmas bonyodalom támadt…



pdf 10mb

[HIDE]https://data.hu/get/10675953/ROMHANYIMISIMESEPDF.rar[/HIDE]
 

jeszenakjanos

Állandó Tag
Állandó Tag
Csukás István Sajdik Ferenc - A nagy-Hohoho-horgászverseny
1711281616030132.jpg

Ho-ho-ho-hó! A Nagy Horgász még mindig nem pihen, fáradhatatlanul keresi az alkalmat, és a helyet, hogy kivesse a csalit és horgászhasson!

Csukás István Kossuth-díjas író a legújabb Nagy Horgász történetben egy horgászversenyre viszi el a hősét, ahol minden horgász bemutathatja tudományát.
Természetesen a Nagy Ho-ho-ho-horgász a legjobb, és cselt cselre halmozva és minden ravaszságot bevetve megnyeri a versenyt.
A már eddig is rendkívül híres figurát újra a szívünkbe zárjuk, ebben segítenek Sajdik Ferenc csodálatosan vidám rajzai.



pdf 74mb

[HIDE]https://data.hu/get/10886060/HOHORGASZVERSENYPDF.rar[/HIDE]
 

adoremus

Állandó Tag
Állandó Tag
Bartos Erika Játsszunk együtt! és Petikönyv-Gézengúzok
Szia! Itt van a két könyv, a szkennelés nem saját munka.
 

Csatolások

  • 10 Anna_Peti_es_Gergo_-_Petikonyv.zip
    10.5 MB · Olvasás: 1,034
  • 05 Anna_Peti_es_Gergo_-_Jatsszunk_egyutt.zip
    19 MB · Olvasás: 961
Utoljára módosítva a moderátor által:

Lévainé Pulai Tímea

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Először is nagyon köszönöm a sok szép mesekönyvet, gyerekkönyvet, amiket korábban feltettetek.
A következő könyveket keresném:
Boldizsár Ildikó: Boszorkányos mesék

Jekl Viktória: A varázsfuvola
Jeney Zoltán: Révfülöp

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Palma76

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Hálásan köszönjük mindenkinek a feltöltéseket, kisfiammal együtt! Mostanában találtunk rá a Büdi és Ben könyvekre, amit nagyon megszerettünk és az éppen csak olvasgatni tudó gyermekem ezen szeretne gyakorolni, de nincs a könyvesboltokban és rendelni sem igazán lehet. Nagyon örülnénk A hörcsögöm egy kém, vagy az első résznek, ha vkinek megvan. Előre is köszönjük!
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Az meg tudná mondani valaki, mit jelent a "rejtett tartalom"? Azt írja, ha rákattintok a "Tetszik" gombra, megjelenik a letöltő link, de eddig még soha nem sikerült.
Ha lezárt topikban szeretnél rejtett linket letölteni az már nem jelenik meg. Ilyenkor a "Jelent" gombbal tudod jelezni a Kormányosoknak, akik feloldják Neked. A "rejtett tartalom" egyébként azt jelenti, hogy a letöltés nem közvetlenül a CanadaHunról történik, hanem más egyéb külső oldalra mutat. Ezért kérik, hogy ez rejtve legyen.
 

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Karunga, a holtak ura
Néger legendák
(Népek meséi sorozat)
——— epub + rtf formátum ———

Friv7BF.png
Afrikai néger legendákat, énekeket és meséket fordított le Radnóti Miklós ebben a kötetben. A tűzbe bámuló néger mesemondó szavában a mítoszok világa villan fel, sokszor vad, nyers, kegyetlen realizmussal, az az ősi Afrika, amely egyre jobban elmerül a múltban, egy másik, fölébe kerekedő világ szorításában vergődve. Megismerkedünk a messzi őserdők mélyén élő kis néger törzsek hétköznapjaival és az állatokkal, amelyek körülveszik őket és majdnem minden történet szereplői is.
 

Csatolások

  • NM_Karunga.rar
    336.7 KB · Olvasás: 514

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Bénli-Bári, a macska
Török népmesék

(Népek meséi sorozat)
——— epub + rtfformátum ———

NlZex66.png
A csodálatos hegyekben, sós-és édesvizű tavakban, rohanó folyókban gazdag Kisázsiában, Európa közvetlen szomszédságában él a török népek legnyugatabbra szakadt ága. Meséi az indiai, perzsa és arab mesevilág motívumaival teltek, de azért sajátosan törökké formálta őket az Európával határos terület: az indiai fantázia mértéktelen csapongásával szemben bizonyos józan szemlélet hatja át őket. S ez a józanság szemernyit sem csökkenti a mesék színpompáját, magával ragadó fordulatosságát.
A török mese gyűjtésének úttörői közé tartozott hazánkfia, Kunos Ignác, a neves turkológus, akinek néhány gyűjtése ebben a kötetben is szerepel.

[A netre (scribd) feltöltött pdf-ért köszönet a jónevű „Törölt Felhasználó“ tagnak!]
 

Csatolások

  • NM_BenliBariaMacska.rar
    420.3 KB · Olvasás: 563

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Simai Mihály - Robogunk az Észtrabanton

Én nem leltem meg az oldalon ha fent van akkor bocsánat

covers_21183.jpg


A Kékszömörce-erdő mellett, a Bazsalikom-majorban él Nagykópé Haspók – becsületes nevén Bazsalikom Miklós –, a zseniális feltaláló.
\"Nagykópé Haspókot látnotok kellene: tiszteletreméltó sárga szakálla csak úgy hullámzik hatalmas pocakján, amikor nevet. Márpedig leginkább nevet: vagy mosolyog, vagy vigyorog, vagy kacarász , vagy harsányan hahotázik saját tréfáin. Nagyon szereti megtréfálni az embereket különleges találmányaival. Csípdmegfalván egyszer egy lépcsőt átalakított mozgólépcsővé, de olyanná ám, hogy aki lefele akart menni, azt fölfele vitte, aki meg fölfele ment volna, azzal lefele szaladt. Máskor egy futószőnyeget repülőszőnyeggé változtatott: porolás közben egyszer csak felszállt, és repült, repült, mint valami papírsárkány.\" – De az igazi nagy találmány az Észtrabant! A mindentudó autóval fergeteges-fantasztikus kalandokba bonyolódik Gazsi, Nagykópé unokaöccse.
 

Csatolások

  • Simai Mihály - Robogunk az ész-trabanton.pdf
    1.3 MB · Olvasás: 625

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Ortutay Gyula (szerk.) · Simon Róbert (szerk.) · Prileszky Csilla (szerk.)
A kék szarvas
Perzsa, arab, török, héber mesék

A Népek Meséi sorozat (Móra Kiadó)
/// epub formátum ///


3IwJc5t.jpg

A keleti szőnyegek pompás színeit, mesebeli álomvilágát eleveníti fel a Népek Meséi sorozat közel-keleti kötete. A felnőttek gyermekkorukra találnak majd s a gyermekek ismerősen csengő új mesékre ez Ezeregyéjszaka, Ezeregynap, a Boszporuszi tündérvilág csodái között, dzsinnek, ifritek pattannak elő palackból, hogy gazdájuk kívánságát teljesítsék, perzsa mesehősök repülnek csodatevő szőnyegen, ezer gombbal működős ébenfa paripán soha nem látott szépségű tájak felett. S egészen új mesevilágra talál az olvasó a héber mesékben, melyeket mély életbölcselet, meleg érzelmek, nagy szenvedélyek hatnak át. Az olvasó új mesefigurákkal ismerkedik: a bölcs Salamon királlyal, a démoni Asmodájjal és Leviátlánnal, aki igazságot tesz az emberek és a tenger halai között.
A perzsa, arab, török, héber meséket kiváló műfordítók tolmácsolják gyermekeinknek, és a kötet értékét emelik Bálint Endre, az Európa-hírű magyar festő és grafikus költőien szép, magával ragadó, illusztrációi.

A sorozat néhány feldolgozott kötete:
Tündér Ilona EPUB
A mesemondó szikla
EPUB
A repülő hajó
EPUB
 

Csatolások

  • AKekSzarvas.rar
    718.1 KB · Olvasás: 593
Oldal tetejére