A New York Times is foglalkozik a lakástakarék-sztorival

Messzire gyűrűzik a hét legnagyobb magyar történésének híre.
A New York Times-hoz is eljutott a magyar lakástakarék-sztori híre. Az amerikai lap a Reuters tudósítását vette át.


A cikk röviden összefoglalja, mi történt hétfőn, és hogy mi várható ma: leírják, hogy a magyar kormány eltörölni készül a lakástakarékok állami támogatását, mert az az érvelésük szerint költséges, nem hatékony, és nem serkenti az új házak építését. Megemlítik, hogy a törvényjavaslatról már kedden szavaz is a parlament, és ha átmegy a kezdeményezés, az nem csak az Erste Bank és a Fundamenta profitját torpedózhatja meg, de rosszul jár vele a hazai OTP Bank is.

Felidézik, hogy 2010-es hatalomátvétele után Orbán Viktor miniszterelnök komoly adókat vetett ki a bankokra, és, hogy finanszírozza az államháztartást, olyan intézkedéseket hozott, melyek a hitelezőknek nem kedveztek, a hitelfelvevőknek viszont igen. 2015-ben aztán csökkentette a bankadót, és azóta nem hozott meg további, egyoldalú intézkedéseket, amelyek hátrányosan érintették volna a bankokat.

A lap megírja, hogy a gyorsított tempójú intézkedést a magyar gazdaság általános erősödése és a hitelezés fellendülése közepette húzzák meg: a törvényjavaslat az egész piacot váratlanul érte.

A cikk idézi a törvényjavaslatot benyújtó Bánki Erik szavait, és leírja, hogy a gazdasági bizottság fideszes elnöke szerint az ltp-rendszeren a pénzintézetek kerestek, az állam és az adófizetők pedig nem jártak jól. Kiemelik, hogy Bánki szerint az elmúlt nyolc évben a legnagyobb szolgáltató intézmények 60 milliárd forintos profitra tettek szert, az államnak viszont 70 milliárdba került a program.

A lap idézi a Duna House Holding álláspontját is, mely szerint a támogatás visszavonása lenullázhatja a program volumenét, illetve hogy a változás középtávon a hitelközvetítői szektor konszolidációját idézheti elő, ami növelheti a cég részesedését a jelzálogkölcsönök piacán.

Mfor

images
 
Gyurcsány Ferenc, aki Orbán Viktor legádázabb ellenségeként tartja számon magát, a lakástakarék állami támogatásának eltörlése ügyében mikor szervezi újabb ''monstre'' méretű demonstrációját?
 
Gyurcsány Ferenc, aki Orbán Viktor legádázabb ellenségeként tartja számon magát, a lakástakarék állami támogatásának eltörlése ügyében mikor szervezi újabb ''monstre'' méretű demonstrációját?
Gondolom majd akkor ha rajottok es a magatok boren erzitek hogy baj van es nem kicsi. Mikor majd a Forint fogja elszenvedni a koltsegvetesi hianyt az eladosodast ujabb otlet kell megint mint a nyugdij penztar lenyulasa, hogy legyen mit es honnan elvenni es csak toletek tudja ezt megcsinalni.
Ha nem felne Gyurcsanytol az Orban nem karaktergyilkolaszna naponta .
 
Érdekes, hogy milyen gyors tempóban módosítja a kormány a törvényeket.
Alig egy ora elég nekik, hogy a szél másfelé fújjon.
-
Na minden esetre 2000 mákler az egyik pillanatról a másikra munkanélküli lett. :(
Ezzel is ugy lesz mind a dohányboltokkal, a mákler licenc pártkönyvhöz kötött. :)
-
Lehet, hogy az állami támogatás csak nemzőkepés szülök fogják megkapni akik garantálnak legalább 3 kis-vitézt a világra hozni? Vagy fogadott anyák akik kihordják mások petesejtjeit? Esetleg kormányhoz közelálló Bankok?
 
Az Orbánnak a Gyurcsánytól kell a legkevésbé félnie, arra viszont megfelelő a személye, hogy rajta keresztül rendszeresen visszautaljon a baloldali vélt és valós kormányzási problémákra.
 
Az Gyurcsanyozik aki a Fidesz retorikat atveszi , folytatja es fent akarja tartani a karaktergyilkolaszast.
Ervekre ervekkel, tenyekre tenekkel lehet vitazni.
Az emberek agyat lehet atmosni, hisz a 300Ft os vizit dij ami egy kave ara volt soknak iteltetett,es leszavaztak ma nem baj a melymagyar Orban tizereket var el halapenzt asztogasonak az emberek es megtobbet fizessenek a privat egeszsegugyben.
A 13. havi nyugdij ami vegul is egy + kompenzacio volt az se tetszett mert ma tetszik hogy csokken a real erteke.
de nem sorolom mert a tandij stb.
A fo erenye hogy nem bugas mint a jelenlegi kurzus. NEm igen van az ellenzeki oldalon nagyon mas a Karacsonyi akit tolnak de nem sikerutl a valasztast nyernie, LMP es a jobbik mire valasztas lesz irmagja nem marad a partnak mert ledaraljak magukat berkeken belul.
Ma egyedul o jarja az orszagot ismet es dolgozik es mondaja azt amit a media tulsuly miatt a videki lakossag nem tud nem er el hozzajuk
Ezt a munkat minden ellenzekinek respektalni kene, mert ha nem o ra fognak szavazni akkor valamelyik ellenzeki partra ergo a valasztas fogja eldonteni ugy is.
 
Mindenki fogja szépen a pénzecskéjét, keressen egy Sparkassét, vagy tegye át TranferWise Borderless EUR számlára.
Jobb félni mint megijedni!
 
Varga Mihály pénzügyminiszter. A miniszter az MTI szerint az előadása elején közölte, hogy nemzeti érdeknek tartja a társadalom pénzügyi tudatosságának növelését.
A csütörtöki konferencián Varga Mihály azt mondta, hogy az utolsó három napban még sikerült meglévő szerződésállomány 10 százalékát megkötni,

ez szerinte 140 ezer lakástakarék-pénztári szerződést jelent, ami évi 8 milliárd forint kiadást jelent az államnak

Ő ebből azt a következtetést vonta le, hogy nem született elég gyors döntés, sőt, ezt a döntést már korábban meg kellett volna hozni.
“A három nap azt bizonyítja, hogy ha 140 ezer szerződést még megkötnek lakáskassza-rendszerben, akkor itt azért nem feltétlen az volt a cél, hogy az öngondoskodásnak a lakásépítési vagy lakásfelújítási elemét erősítsék” - számolt be róla az RTL.
....
Ezért jobb a konzultáció...hiszen ne gondolkozz csak ikszelj..
Hiszen ha gondolkozol rájössz hogy számodra mi a jo.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,426
Tagok
615,752
Legújabb tagunk
RogerVak
Oldal tetejére